分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 36

类型江苏省徐州市2020届高三英语考前模拟检测试题(含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:561533
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:36
  • 大小:1.80MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省 徐州市 2020 届高三 英语 考前 模拟 检测 试题 解析
    资源描述:

    1、江苏省徐州市2020届高三英语考前模拟检测试题(含解析)说明:1.本试卷共12页,满分120分,考试时间120分钟。2.在答题纸的密封线内填写学校、班级、姓名、考号等,密封线内不要答题。3.请将所有答案均按照题号填涂或填写在答题卡/纸相应的答题处,否则不得分。第一部分 听力(共两节,满分20分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1

    2、.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the woman probably looking at?A. Her phone.B. A cat near her.C. A funny book.【答案】A【解析】【原文】W: Oh look, a rabbit dressed as a boy and a cat with a silly hat.M: Must you always be looking at your phone?W: I dont think it is a problem. I enjoy looking at funny things.2.【此处可播放相

    3、关音频,请去附件查看】Why did Tony go to London?A. To enjoy the beautiful views.B. To visit a relative.C. To see a doctor.【答案】B【解析】【原文】W: I hear you went to London at the weekend, Tony. Did you see all the sights?M: A few, although the main purpose was to cheer up my aunt. Shes in hospital at the moment with a

    4、 broken leg.3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the woman concerned about?A. Losing the phone.B. Getting the phone wet.C. Making the phone too hot.【答案】C【解析】【原文】W: Take your phone out of the sun! It will get ruined quickly. Thats what happened to my dads, and he had to buy a new one.M: Oh, I thought that onl

    5、y happened to laptops. Ive only been worried about getting water on my phone or losing it.4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does the man feel?A. Worried.B. Confident.C. Afraid.【答案】B【解析】【原文】W: Arent you afraid of getting sick? Its cold out there.M: No way. This material is stronger than it looks and its quite

    6、warm.W: OK, but I worry about you. Make sure to tell me if youre getting cold.5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Who are the speakers?A. Instructor and student.B. Family members.C. Salesman and customer.【答案】B【解析】【原文】W: Dont be nervous. You are a good driver and you only need to prove that to the instructor. When y

    7、ou return home, well have a lovely meal to celebrate.M: And if I pass my test, will you and dad buy me a new car?第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What does the woman

    8、usually do with her phone?A. Watch films.B. Pay for groceries.C. Communicate with co-workers.7. How many phones does the man want to have?A. One.B. Two.C. Three.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】M: I must get a spare phone.W: Why? Is that one broken or is the battery running low?M: Nothing like that. Its just th

    9、at, like many Chinese people, I depend so much on my phone.W: I know what you mean. What should we do without movies on the subway?M: Not for that. I mean I use it all the time for making payments.W: Yes, I hear China is far ahead of other countries in doing that. I wonder why.M: Because they havent

    10、 used credit cards for long. It isnt easy to change.W: I think the phone method is great.M: As long as your phone is working. Thats why I need a spare.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. How long has the man been in China?A. For one year.B. For two years.C. For four years.9. Where are the speakers

    11、?A. In an office.B. In a restaurant.C. In a park.10. What is the main subject of the conversation?A. Entertainment.B. History.C. Culture.【答案】8. A 9. C 10. C【解析】【原文】W: So, you are halfway through your two-year agreement in China. What do you think of Chinese culture?M: Well, Im still here so I must t

    12、hink its OK. Id like to make my stay another two years longer.W: Ha-ha. I bet you like the food the most, dont you? Most Westerners do.M: You havent mentioned the Great Wall.W: Yes, and the Terracotta Warriors.M: Theyre all wonderful, of course, but what I like most is right where we are now.W: I do

    13、nt think the park is our greatest cultural conservation piece.M: I dont mean that. I mean the style of your gardens - the flowers, the trees. I love how the Chinese grow them and look after them.W: You have gardens in your own country, dont you?M: Yes, and they are beautiful - but Chinese gardens ar

    14、e special and so many of our plants originally came from China.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. How often does the woman walk to work?A. Two days a week.B. Three days a week.C. Four days a week.12. What does the woman dislike about hired bikes?A. The parking situation.B. The expense.C. The spe

    15、ed.13. Where will the man go next?A. To the restaurant.B. To the station.C. To the office.【答案】11. B 12. A 13. C【解析】【原文】W: Do you still hire a bike to get to the station?M: Of course I do. Doesnt everyone?W: I do on Mondays and Tuesdays. On Wednesday, Thursday and Friday I walk all the way to work. I

    16、 think it is good exercise.M: Thats a long way.W: I count the steps on my phone - 15,000 each day.M: Those things arent accurate.W: Well, lets just say I do a lot of steps each day. Steps are keeping me healthy.M: Riding a bike is exercise as well. Plus, its cheap and quicker.W: I love those hired b

    17、ikes but I hate to see them being piled up and blocking entrances and sidewalks.M: So do I. The industry grew more quickly than anyone anticipated.W: Yes, that is the only negative aspect I can think of.M: I wonder which is the better form of exercise - cycling or walking?W: Look it up.M: I will. Im

    18、 heading back to the office so Ill check on the computer.W: Let me know at the restaurant tonight.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. Where do the speakers live now?A. In Columbia.B. In Japan.C. In Canada.15. What does Rons father do?A. He fixes trucks.B. He flies airplanes.C. He sails on boats.1

    19、6. Which class did Ron do badly in?A. Engineering.B. Spanish.C. Math.【答案】14. C 15. A 16. B【解析】【原文】W: Hey Ron, I heard that your family is planning to move away this year. Is that true?M: Yeah, unfortunately it is. My father has to go to Columbia for his job and we will go with him.W: Oh, no. I was h

    20、oping John had heard you wrong. He told me yesterday at Erics birthday party and I couldnt believe it. Didnt your family just move here last year?M: Its actually been two years since we moved to Canada from Japan but I know what you mean. It feels like such a short time. I just began to feel comfort

    21、able here. But because my father is in the military, we move often.W: Well, at least you get to stay with your family. My grandfather was in the military and he went all over the world flying airplanes. He met my grandmother in China, when they sailed on a boat together! What does your father do in

    22、the military?M: My father actually fixes the trucks that the soldiers use to bring food to local villages. He is really good at it. commitmentW: That makes sense. You did very well in engineering and math class this past year.M: Yeah, my father has taught me everything he knows. I just wish I did as

    23、 good in Spanish class. I will need to speak it in Columbia, but I almost failed the class this year!听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. How much snow fell on Thursday?A. Two inches.B. Three inches.C. Five inches.18. What was the weather like on Wednesday?A. It was rainy.B. It was snowy.C. It was w

    24、indy.19. Which road can be used?A. A620.B. A625.C. A720.20. How was the trapped man rescued?A. By a car.B. By a helicopter.C. By an ambulance.【答案】17. A 18. A 19. C 20. B【解析】【原文】We interrupt this show for an urgent weather report. Heavy snow is set to cause major damage in our area over the weekend.

    25、Police are warning drivers that they should avoid using their vehicles, as road conditions are expected to be very dangerous. About three inches of snow are expected to fall on Friday evening. That is on top of the two inches that fell the previous day. Roads are also particularly risky because the

    26、rain which fell on Wednesday has turned to ice, which has been covered by snow again. High winds are expected to cause the snow to block many routes. The A620 and A625 roads have already been closed by police. The A720 road is still open but drivers are being advised to avoid it if possible. Because

    27、 of an accident earlier today there, it was closed for three hours, but this has now been cleared. Ambulances had been unable to reach a man trapped in his car at the scene. A rescue helicopter braved the high winds to pull him clear and transport him to the emergency department. The hospital later

    28、said his condition was improving. Looking ahead, the snow will be with us for the next three days but we can look forward to warmer weather by the middle of next week. Thats all from this weather report. Well let you know of any further developments.第二部分:英语知识运用(共两节,满分35分)第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)请

    29、认真阅读下面各题,从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。21.The Molalla High School has a wall of Post-it notes _ students write kind messages for kids to take when they have a bad day.A. thatB. whichC. whenD. where【答案】D【解析】【详解】考查定语从句关系词。句意:Molalla高中有一面贴满便利贴的墙,学生们在上面写着一些善意的信息,让孩子们在一天不顺的时候可以采纳。分析句子结构可知,学生在墙

    30、上写善意的信息,先行词“Post-it notes”是表示地点的名词,在从句中做状语,故此处应用表示地点的关系副词where。故选D项。【点睛】关系代词所代替的先行词是人或物的名词或代词,并在句中充当主语、宾语、定语等成分。关系副词可代替的先行词是时间、地点或理由的名词,在从句中作状语。22.China is now taking powerful measures to resist US actions that _ in its internal affairs and harm its interests.A. participateB. diveC. interfereD. enga

    31、ge【答案】C【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:中国现在正在采取有力措施来抵抗美国干预其内政和损害其利益的行动。A. participate参与,参加;B. dive潜水;C. interfere干预;干涉;D. engage参与。根据空格后的internal affairs(内政),故选择interfere,表示干涉,干预,介入的意思,故选C。23. Will the monthly allowance of $ 500 cover all your living expenses? I _ have no problem with money, as I am quite good

    32、at handling it.A. mightB. shouldC. couldD. would【答案】B【解析】【详解】考查情态动词辨析。句意:每月500美元的津贴能支付你所有的生活开支吗?我在钱的问题上应该没有问题,因为我很善于理财。A. might可能;B. should应该;C. could能够;D. would将会。分析句意可知,因为我善于理财,可以推测在钱的问题上应该没有问题。表示“推测、可能性、(按理说)应该”之意用“should”。故选B项。24.Fang _today and cant come to work. She is going to work from home.

    33、A. feels offB. takes offC. hangs offD. runs off【答案】A【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:方今天感觉不舒服,不能来上班了。她打算在家工作。A. feels off感觉不舒服;B. takes off 起飞,脱掉;C. hangs off 挂断;D. runs off 流失。分析句子,划线后提到“今天不能来上班。她打算在家工作”可知,方“感觉不舒服”。故选A项。25.Craig is always sticking his nose in _ its not wanted. He is always trying to find out my

    34、 personal information.A. whatB. whichC. whereD. that【答案】C【解析】【详解】考查宾语从句。句意:Craig总是在不需要的地方插手。他总是想知道我的个人信息。分析句子,从句属于介词的宾语从句。根据成分分析,从句部分缺“状语”所以此处需用连接副词。where的地方符合句意,故选C项。26.Jogging in the open air takes a lot more time and energy, but its an economical _ to my gym subscription.A. submissionB. alternati

    35、veC. devotionD. commitment【答案】B【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:在户外慢跑需要花费更多的时间和精力,但这是我健身房会员费的经济替代物。A. submission投降;屈服;B. alternative替代物;可供选择的事物;C. devotion奉献;D. commitment承诺。alternative表明作者选择户外慢跑替代去健身房锻炼。故选B。27.With the development of the Belt and Road, China will contribute more to the world _ infrastructure in

    36、vestment.A. in light ofB. in defense ofC. in anticipation ofD. in respect of【答案】D【解析】【详解】考查介词短语辨析。句意:随着一带一路的发展,中国将在基础设施投资方面为世界做出更多贡献。A.in light of按照;根据;B.in defense of为保卫;iC.n anticipation of期待着;预计到;D.in respect of关于;在方面。根据空格后的infrastructure investment推断,是指在基础设施投资方面做出更大贡献。故选D。28.I dont think it serv

    37、es anyone if you force yourself to be selfless in a way thats not _.A. optimisticB. systematicC. automaticD. authentic【答案】D【解析】【详解】考查形容词词义辨析。句意:如果你强迫自己以不真实的方式变得无私,我认为这不会对任何人有好处。A. optimistic乐观的;B. systematic有系统的;C. automatic自动地;不假思索的;D. authentic真实的,真正的。根据上文“force yourself to be selfless”可推断,表示用不真实的

    38、方法强迫自己无私,符合句意,故选D。29.Old as my car is, it is in good condition and _ well, even on rough roads.A. handlesB. is handledC. has been handledD. will handle【答案】A【解析】【详解】考查动词时态。句意:尽管我的汽车年代久远,但即使在崎岖不平的道路上,它的状况良好,操控性也很好。and连接并列谓语is in good condition和_ well,故可推断用一般现在时,主语it指代my car,与谓语handle“操控”是主动关系,handle是不

    39、及物动词,故选A。30.In addition to political issues, President Xis visit will also witness concrete agreements _.A. signedB. having been signedC. to be signedD. having signed【答案】C【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:除了政治问题,习近平主席的访问还将见证将要签署的具体协议。分析句子可知,sign作定语修饰agreement,sign与agreement是被动关系;根据will also witness得知协议还未被签订,不定式作定语

    40、表示未发生动作,故排除A、B、D项,故选C。31. Its really a pity that you didnt go to see Frozen II last night. I _, but I had to prepare for the coming exam.A. would like toB. ought toC. would haveD. should have【答案】C【解析】【详解】考查情态动词+have done的用法。句意:很遗憾你昨晚没有去看冰雪奇缘2。我本可以去看的,但是我必须为即将来临的考试做准备。would have done表示本可以做但没做成,是虚拟语气的

    41、表达,承前省略gone to see,由句意可知我本来可以去看冰雪奇缘2,但为了即将来临的考试就没有去。would like to表示“想要做某事”;ought to表示“应当”;should have表示本应当做某事而实际上没做。故选C。32.You were really between a rock and a hard place _ you had to choose between your career and your relationship.A. whenB. whereC. beforeD. until【答案】B【解析】【详解】考查定语从句。句意:你真的是进退两难,你必须

    42、在事业和感情之间做出选择。分析句子,定语从句部分缺“状语”,所以划线部分应用“关系副词”。所以排除C和D。另外定语从句的先行词是place,表示地点。故选B项。33.The number of visitors _ steadily since the reopening, despite a sharp decline compared to normal years.A. has risenB. is risingC. had been risingD. has been rising【答案】D【解析】【详解】考查时态辨析。句意:自重新开放以来,游客数量一直在稳步上升,尽管与正常年份相比大

    43、幅下降。分析句子可知,despite为条件状语,逗号之前内容为主句,since后的内容为时间状语。结合主句中引导时间状语的引导词since,又由于主句中游客数量的增加是在不断的增加,主句的时态应该是用现在完成进行时,强调游客数量增加在持续。故选D。34.Everybody is _ to hear that Xuzhou Metro Line 2 and Line 3 will be opened soon.A. on cloud nineB. on their last legsC. crossing their fingersD. killing the fatted calf【答案】A【

    44、解析】【详解】考查习惯用语。句意:听到徐州地铁2号线和3号线不久就要开通,每个人都欣喜若狂。选项A. on cloud nine 极其快乐、欣喜若狂;选项B. on their last legs生命快要完结;选项C. crossing their finger 祝福、祈求好运;选项D. killing the fatted calf款待,盛宴招待.根据句意,可知选项A符合题意。故选A。35.The loud music is really starting to get on my nerves. _ I cant focus my attention on my homework.A. I

    45、ll bet.B. I got it .C. You have me there.D. You have my word.【答案】A【解析】【详解】考查情景交际。句意: 响亮的音乐真的开始让我紧张起来。我打赌,我不能集中精神写作业。A. Ill bet.我打赌;我信;B. I got it .我明白了;C. You have me there.你这下子难倒我了;D. You have my word.我向你保证。根据句意,得知两人都觉得吵闹的音乐刺激了他们的神经,使他们不安,故选择Ill bet,表示后者打赌,他不能集中精神写作业了。故选A。第二节: 完形填空(共20小题;每小题1分,满分20

    46、分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。The Roll of a LifetimeSince the age of three, Chelsie Hill had dreamed of becoming a dancer. That ambition _36_ ended one night in 2010. Then a car accident left her paralyzed(瘫痪的) from the waist down. For most people, that would have _37_ any hope o

    47、f a dancing career. For Hill, it was the beginning. Far from being a(n) _38_ , her wheelchair offered her courage. She wanted to prove that she was still normal, whatever normal meant.Normal for her meant _39_, so Hill did it in her wheelchair right _40_ her nondisabled high school dance team. Half

    48、of her body was taken away from her. It definitely took a lot of _41_ and patience.After graduation, Hill wanted to _42_ her dance network to _43_ women like her. She met people online who had _44_ various spinal cord injuries but shared her _45_, and she invited them to dance with her.Hoping to _46

    49、_ more people in a larger city, Hill moved to Los Angeles and formed a team of dancers with disabilities she calls the Rollettes. Dancing on _47_, the Rollettes discovered, can be just as fast-paced and fulfilling as the footbased variety. In disabled dance competitions around the country, theyre ha

    50、ving fun, and as the audiences_48_ reactions indicate, the fun is infectious.Hill has _49_ what many of us never will: her childhood dream. The Rollettes have helped her find something else just as _50_. Every year she holds a dance camp for wheelchair users and in 2019, 173 participants from ten co

    51、untries attended. For many, being part of the Rollettes was really great. It was the first time theyd felt they _51_. “I had a girl say it was the most empowering thing when she _52_ into a room and everyone was at eye level,” Hill told CBS News.The dancers arent the only ones feeling _53_. One woma

    52、n saw a YouTube video of the team competing and commented, “You guys are so _54_! ! ! Im in tears because you rock! To be in a wheelchair and _55_ be so beautiful makes me know I can be beautiful too!”36. A. simplyB. nearlyC. suddenlyD. really37. A. approachedB. abandonedC. raisedD. ruined38. A. acc

    53、identB. obstacleC. injuryD. disability39. A. dreamB. performanceC. dancingD. teamwork40. A. alongsideB. inC. amongD. for41. A. bumpingB. innovatingC. turningD. learning42. A. designB. expandC. employD. change43. A. includeB. contactC. draftD. cure44. A. sufferedB. witnessedC. treatedD. escaped45. A.

    54、 accomplishmentB. identificationC. determinationD. requirement46. A. interviewB. entertainC. educateD. reach47. A. wheelsB. matsC. stagesD. feet48. A. immediateB. enthusiasticC. extremeD. distant49. A. absorbedB. appliedC. attainedD. accumulated50. A. fulfillingB. relaxingC. convincingD. interesting

    55、51. A. livedB. succeededC. appearedD. belonged52. A. walkedB. rolledC. rushedD. wandered53. A. devotedB. determinedC. inspiredD. delighted54. A. talentedB. awesomeC. energeticD. special55 A. justB. everC. onlyD. still【答案】36. B 37. D 38. B 39. C 40. A 41. D 42. B 43. A 44. A 45. C 46. D 47. A 48. B 4

    56、9. C 50. A 51. D 52. B 53. C 54. B 55. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了主人公Chelsie Hill在经历车祸上身瘫痪后,仍然坚持成为舞者的梦想。在实现梦想后,又成立了Rollettes来帮助那些和她有同样遭遇的女性实现梦想的故事。【36题详解】考查副词词义辨析。句意:她的雄心壮志在2010年的一个夜晚几乎要结束了。Asimply简单地;Bnearly几乎;Csuddenly突然地;Dreally真正地。联系前后文可知,她的梦想是成为一名舞者,但因为一场车祸腰部以下瘫痪了,可以推断出这一事故让她的雄心壮志几乎要结束了。故选B项。【37题详

    57、解】考查动词词义辨析。句意:对大多数人来说,那会毁了舞蹈生涯的希望。Aapproached靠近;Babandoned抛弃;Craised举起;Druined毁灭。通过上文可知,她的腰部以下瘫痪了,对于大部分人来说,这可能是对舞蹈生涯毁灭性的伤害。故选D项。【38题详解】考查名词词义辨析。句意:她的轮椅没有成为她的障碍,反而提供给她勇气。Aaccident事故;Bobstacle障碍;Cinjury伤害;Ddisability缺陷。far from意为“远非,完全不”,空格后句说轮椅给了她勇气,那么空格处应该是和勇气相反的名词,应用obstacle。故选B项。【39题详解】考查名词词义辨析。句意

    58、:正常对她来说意味着跳舞。Adream梦想;Bperformance表演;Cdancing跳舞;Dteamwork合作。根据前文可知,她的梦想是成为一名舞者,再根据后文可知,她在学校舞蹈队旁边学习跳舞,可以推断出正常对她来说意味着跳舞。故选C项。【40题详解】考查介词词义辨析。句意:所以Hill在她的轮椅上,就在学校非残疾的舞蹈队旁边练习跳舞。Aalongside在旁边;Bin在里面;Camong在中;Dfor为了。文章中没有提到Hill是校舞蹈队的一员,并且这是一个非残疾的舞蹈队,可推断出她是在舞蹈队的旁边跟着练习。故选A项。【41题详解】考查名词词义辨析。句意:她的半个身体都不受控制了,这

    59、确实需要许多学习和耐心。Abumping碰撞;Binnovating创新;Cturning转弯处;Dlearning学习。根据上文可知,她想学习跳舞,但上半身却瘫痪了,在这种情况下想要跳舞是需要许多学习和耐心的。故选D项。【42题详解】考查动词词义辨析。句意:毕业之后,Hill想要扩展她的舞蹈网络,使那些像她一样的女性成为其中的一部分。Adesign设计;Bexpand扩展;Cemploy雇用;Dchange改变。根据下文可知,Hill会通过网络邀请一些脊椎受损但却有决心的女性和自己一起跳舞,可知她是想扩展自己的舞蹈网络。故选B项。【43题详解】考查动词词义辨析。句意:毕业之后,Hill想要扩

    60、展她的舞蹈网络,使那些像她一样的女性成为其中的一部分Ainclude使成为的一部分;Bcontact联系;Cdraft起草;Dcure治愈。根据下文可知,她邀请那些和她有类似经历的女性一起跳舞,可以推断出她是想让这些女性加入她的舞蹈网络,成为其中的一部分。故选A项。【44题详解】考查动词词义辨析。句意:她在网上认识那些遭受过各种脊椎损伤但依然分享决心的人,并邀请她们和自己一起跳舞。Asuffered遭受;Bwitnessed目击(罪行或事故);Ctreated对待;Descaped逃跑。空格后spinal cord injuries(脊椎损伤)是一种疾病,应与suffer(遭受)连用,遭受某种

    61、疾病。故选A项。【45题详解】考查名词词义辨析。句意:她在网上认识那些遭受过各种脊椎损伤但依然分享决心的人,并邀请她们和自己一起跳舞。Aaccomplishment成就;Bidentification身份证明;Cdetermination决心;Drequirement必要条件。根据上文可知,Hill想要邀请一些像她一样的女性加入舞蹈网络,Hill是一位虽然遭受疾病但却没有放弃梦想,对梦想依然有决心的人,可以推断出,她邀请的女性也是遭受病痛,但却对生活和梦想有决心,不放弃的人。故选C项。【46题详解】考查动词词义辨析。句意:希望在大城市引起更多人的注意,Hill搬去了洛杉矶。Ainterview

    62、采访;Bentertain款待;Ceducate教育;Dreach引起的注意。根据前文可知,Hill想要扩展她的舞蹈队,可推断出她想要吸引更多人对舞蹈队的注意。故选D项。【47题详解】考查名词词义辨析。句意:她们发现在轮椅上跳舞也可以像用脚跳舞一样,快节奏的和有满足感的。Awheels轮子;Bmats垫子;Cstages舞台;Dfeet脚。根据上文可知,这是一个由脊椎受损的残疾人组成的舞蹈队,所以她们应该是坐着轮椅跳舞。故选A项。【48题详解】考查形容词词义辨析。句意:在全国残疾人舞蹈比赛中,她们跳的很开心,正如观众们热烈的反应所示,快乐是有感染力的。Aimmediate立即的;Benthus

    63、iastic热烈的;Cextreme极端的;Ddistant遥远的。根据空格后描述可知,快乐是有感染力的,她们跳的很开心,这种快乐感染到了观众,所以观众的反应是热烈的。故选B项。【49题详解】考查动词词义辨析。句意:Hill达到了我们许多人永远无法实现的目标:她童年的梦想。Aabsorbed吸收;Bapplied申请;Cattained达到;Daccumulated积累。根据上文可知她梦想成为一名舞者,现在她成为了一名舞者,也就是她的梦想达到了。故选C项。【50题详解】考查形容词词义辨析。句意:舞蹈队帮她找到了其他让人感觉有意义的事。Afulfilling让人感觉有意义的;Brelaxing令

    64、人放松的;Cconvincing令人信服的;Dinteresting有趣的。根据后文可知,很多参加她的舞蹈营的人都感觉棒极了,而且让她们找到了归属感,所以这应该是一件让人感觉有意义的事。故选A项。【51题详解】考查动词词义辨析。句意:这是她们第一次感觉到自己有归属感。Alived活着;Bsucceeded成功;Cappeared出现;Dbelonged适应,合得来。通过后文女孩的话可知,舞蹈营里的人都是虽然残疾但却热爱舞蹈的人,所以大家在一起是合得来的,有归属感的。故选D项。【52题详解】考查动词词义辨析。句意:一个女孩曾对我说,最令人欣慰的事是当她坐着轮椅进入房间时,每个人都是可以平视的。A

    65、walked步行;Brolled滚动;Crushed冲进;Dwandered闲逛。根据文章内容可知,舞蹈营里的人都是遭受过脊椎损伤的人,因此行动应该是依靠轮椅的。故选B项。【53题详解】考查形容词词义辨析。句意:不只是舞者受到了鼓舞。Adevoted忠诚的;Bdetermined坚定的;Cinspired受鼓舞的;Ddelighted高兴的。通过上文可知,舞者在这里找到了归属感,对生活又充满了信心,所以应该是受到了鼓舞。故选C项。【54题详解】考查形容词词义辨析。句意:你们是如此的令人惊叹。Atalented有才华的;Bawesome令人惊叹的;Cenergetic充满活力的;Dspecial

    66、特别的。通过空格后句可知,女人认为她们虽然坐在轮椅上,但生命仍然如此美丽,可推断出女人认为她们的人生是令人惊叹的,难以想象的。故选B项。【55题详解】考查副词词义辨析。句意:坐在轮椅上仍然如此美丽,这让我知道了我也可以生活得很美丽。Ajust正好,恰好;Bever曾经;Conly只有,仅;Dstill仍然。根坐在轮椅上的人生本该是悲伤的,但她们却仍然活的漂亮。故选D项。【点睛】完形填空的解题技巧之一就是上下文推理法。“上下文推理法”是指根据对上下文的语义和整个语篇的理解,进行适当的推理判断,因此需重点注意挖空处的上下文语境,判断清楚所要表达的含义。例如,第12小题要求推断她们在哪里跳舞?根据文

    67、章可知,这是一个由脊椎受损的残疾人组成的舞蹈队,所以她们应该是坐着轮椅跳舞。故选A项。第三部分: 阅读理解 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项A、B、C和D中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ANova Scotia & PEI10-Days $1495Visit the Canadian Maritimes on a fully guided tour with Caravan. Explore Nova Scotia, Prince Edward Island, cruise the Bras dOr Lakes, and more. Tax,

    68、fees extra.FREE Brochure:Call 1.800.CARAVANor visit CExplore FairbanksBe inspired by the light of the Aurora Borealis.Renew your energy under the Midnight Sun.Experience the warmth of the Fairbanks.Call 1.800.327.5774 or visitExploreF for your free FairbanksVisitors Guide.South CarolinaLow country &

    69、 ResortSouth of Charleston North of Savannah Just Near Heaven. Come experience all the wonders of the South Carolina Low country with your loved ones.For more information, visit VacationLowcountrySC.comor call 800.528.6870Riverboat TwilightAmericas authentic Mississippi RiverExperience. Enjoy histor

    70、ic river towns and wildlife on a 1 or 2 Day Mississippi River Cruise aboard the elegant Victorian-styled Riverboat Twilight.Visit RiverboatT or call 1.800.331.1467Win Your Great Escape!Request more free travel information via texting TRAVEL to 51684 or visiting RD.COM/TRAVEL TIPS.Enter to win $2,000

    71、 towards your next vacation by mailing or faxing your personal travel information form to: Readers DigestP.O. Box: 413050, Naples, FL 34101-305056. If you are fond of water views, which of the following would be the best choice?A. Nova Scotia and FairbanksB. South Carolina and Mississippi RiverC. No

    72、va Scotia and Mississippi RiverD. South Carolina and Fairbanks57. You can probably win a prize for your next vacation if you _.A. dial 800.528.6870 and 1.800.CARAVANB. put down a deposit of $ 2000 in advanceC. text TRAVEL to 51684 or visit RD.com/Travel TipsD. submit your travel information form to

    73、the given address【答案】56. C 57. D【解析】这是一篇应用文。文章介绍了几则家庭度假的旅游信息。56题详解】细节理解题。综合分析可知,Nova Scotia提到和水上风景有关的包括cruise(乘船游览);Lakes(湖畔,湖畔)等。而Mississippi River提到Enjoy historic river towns and wildlife on a 1 or 2 Day Mississippi River Cruise aboard the elegant Victorian-styled Riverboat Twilight(乘坐优雅的维多利亚风格的“暮

    74、光”河船游览密西西比河,享受历史悠久的河流城镇和野生动物)。故Nova Scotia和 Mississippi River都提到了水上风景。由此可知,如果你喜欢水景,Nova Scotia 和 Mississippi River是最好的选择。故选C项。【57题详解】细节理解题。根据文章Enter to win $2,000 towards your next vacation by mailing or faxing your personal travel information form to:Readers Digest P.O. Box: 413050, Naples, FL 3410

    75、1-3050(通过邮寄或传真您的个人旅行信息表格到: 读者文摘邮箱: 413050,那不勒斯,FL 34101-3050,赢得2000美元的下一个假期)可知,将旅行信息表提交到指定的地址,你可能会在下次度假中赢得奖品。故选D项。BLate in 1990, when Paul Kagame was hiding on the Congolese side of the Virunga mountains preparing to invade Rwanda, his army were not the only inhabitants of that thickly forested volc

    76、anic range. The Virungas are also home to mountain gorillas (大猩猩). Soldiers are notoriously excited when it comes to wildlife, but Mr. Kagame ordered his men not to shoot the apes. “They will be valuable one day,” he said. He was right.By 2017, with Mr. Kagame now installed as Rwandas president, tha

    77、t countrys wildlife-tourism industry, of which gorilla-watching on the Rwandan side of the Virungas accounts for 90%, was worth around $438 million a year. But now the worlds gorillas, and also their great-ape cousins, the chimpanzees, bonobos and orangutans, face another threat from their human nei

    78、ghbours: covid-19.Great apes share about 98% of their DNA with human beings, and are vulnerable to many of the same diseases. So far, there have been no reported cases of wild apes sickening with the new coronavirus (冠状病毒). But research done by Amanda Melin of the University of Calgary, in Canada, a

    79、nd her colleagues, suggests that many primates are at risk.The virus infects people by locking onto ACE2, a protein found on the surface membranes (细胞膜) of certain cells - particularly those of the airways into the lungs. The ape version of ACE2 is, Dr Melin has discovered, identical to the human va

    80、riety, so apes are likely to be particularly susceptible to SARS-COV-2.Covid-19 is novel, but primatologists (灵长类动物学家) like Dr Wrangham, who is familiar with the harm caused by diseases of human origin, are already worried. They estimate that Ebola virus alone is responsible for the deaths of a thir

    81、d of the worlds wild gorillas over the past three decades. Jane Goodall, a primatologist doing research on chimpanzees in Tanzania is also worried. The country has not enforced a full anti-covid lockdown, so villagers who live around the park could spread the disease to the chimps. Worse still, moun

    82、tain-gorilla groups are normally harems that have several females but only a single adult male. If this silver-back were to die of covid-19, the females - likely to have been infected as well - would probably disperse to join other groups, spreading the virus further.Mr. de Merode says that if a gor

    83、illa tested positive for covid-19, his park “would consider a veterinary (兽医的) intervention to isolate (隔离) and treat the individual, but we would then be in unknown territory”. Most primatologists think isolating a sick ape would be impractical. Rather, laments Dr Wrangham, “we would just have to s

    84、it back and watch.”58. From Melins research, we can learn that _.A. wild apes have sickened with covid-19B. many primates are at the risk of dying offC. ACE2 is merely founded in the lungsD. apes are likely to be infected by covid-1959. Which of the following best shows the structure of the passage?

    85、( to represent paragraphs 1 6)A. B. C. D. 60. From the last paragraph, we can infer that the attitude of the experts concerned towards isolation is _.A. uncertain and passiveB. disapproving and pessimisticC. optimistic and activeD. enthusiastic and confident【答案】58. D 59. A 60. A【解析】这是一篇说明文。文章中研究者认为大

    86、猩猩很有可能感染新冠肺炎。并且研究者认为如果大猩猩感染新冠肺炎,人类的作用将是有限的。【58题详解】细节理解题。根据文章第三段Great apes share about 98% of their DNA with human beings, and are vulnerable to many of the same diseases. So far, there have been no reported cases of wild apes sickening with the new coronavirus. But research done by Amanda Melin of t

    87、he University of Calgary, in Canada, and her colleagues, suggests that many primates are at risk(类人猿与人类共享大约98%的DNA,并且容易受到许多相同疾病的侵袭。到目前为止,还没有报告野生猿感染这种新型冠状病毒的病例。但是加拿大卡尔加里大学的阿曼达梅林和她的同事所做的研究表明,许多灵长类动物处于危险之中)可知,许多灵长类动物处于危险中。再根据第四段The ape version of ACE2 is, Dr. Melin has discovered, identical to the huma

    88、n variety, so apes are likely to be particularly susceptible to SARS-COV-2(梅林博士发现,猿类的ACE2与人类的变种完全相同,所以猿类可能特别容易感染SARS-COV-2)可知,类人猿可能较容易感染SARS-COV-2。综合分析可知,类人猿很有可能感染新冠病毒。故选D项。【59题详解】推理判读题。分析文章结构可知,文章第一段和第二段为导入段,引入大猩猩面临人类新冠病毒的问题。文章第三、四、五段讲述了科学家的研究新发现,强调类人猿有很大的可能性感染新冠肺炎。文章第六段作为总结段,描述如果一只大猩猩被检测出covid-19呈

    89、阳性,人类的措施将是有限的。故选A项。【60题详解】推理判断题。根据文章最后一段Most primatologists think isolating a sick ape would be impractical. Rather, laments Dr. Wrangham, “We would just have to sit back and watch.”( 大多数灵长类动物学家认为隔离一只生病的猿是不切实际的。相反,Wrangham博士悲叹道,“我们只能坐视不管”)可知,很多专家认为隔离是不切实际的,且我们只能坐视不管。A. uncertain and passive 无把握与消极;B

    90、. disapproving and pessimistic 不认同与悲观;C. optimistic and active 乐观与积极;D. enthusiastic and confident 热情与自信。故选A项。CThe replacement of fossil and nuclear energy sources for electricity production by renewables such as wind, sun, water and biomass is a cornerstone of Germanys energy policy. Amongst these,

    91、 wind energy production is the most important component. However, energy production from wind is not necessarily ecologically sustainable. It requires relatively large spaces for installation and operation of turbines, and bats and birds die after collisions with rotors in significant numbers. For t

    92、hese reasons, the location and operation of wind energy plants are often in direct conflict with the legal protection of endangered species. A recent survey on this green-green dilemma among over 500 representatives by the Leibniz Institute for Zoo and Wildlife Research (Leibniz-IZW) concludes that

    93、the current mechanisms for the protection of bats in wind power projects are insufficient.“We found broad consensus among participants,” states Christian Voigt, first author of the survey. “The overwhelming majority of respondents considered the protection of biodiversity to be just as important as

    94、the contribution to protect the global climate through renewable energy production.” Most stakeholders agreed that small to moderate losses in the yield of wind power plants in terms of electricity production caused by the consistent application of conservation laws must become acceptable. However,

    95、significant discrepancies also existed. For example, representatives of the wind energy industry considered compliance with climate protection targets as more important than measures to protect species.The conflict between wind power projects and the objectives of biological conservation intensified

    96、 in recent years because the rapidly rising number of wind plants there are now around 30,000 on mainland Germany has made suitable locations scarce. “Besides, only about 25% of wind turbines are operated under mitigation schemes such as temporary halt of wind turbine operation during periods of hig

    97、h bat activity even though the legal framework would require the enforcement of such measures,” adds author Marcus Fritze of Leibniz-IZW.For the purpose of this survey, the authors selected bats as a representative group of species for all wildlife affected by wind turbines, as large numbers of bats

    98、 die at turbines and they enjoy a high level of protection both nationally and internationally, and therefore play an important role in planning and approval procedures for wind turbines. The results of years of research led by Voigt at the Leibniz-IZW show that fatalities at wind turbines in German

    99、y affect bat populations in Germany as well as populations in other European regions from where these bats originate.On the basis of the survey results, the authors argue in favour of a stronger consideration of nature conservation objectives in the wind energy industry. They suggest ways in which t

    100、he cooperation of those involved in wind power projects can be improved so that both wind energy production and the goals of biological conservation can be satisfied.61. What does the first paragraph mainly talk about?A. The real cornerstone of Germanys energy policy.B. Problems with poor installati

    101、on and operation of turbines.C. Germanys impressive achievements to promote renewable energy.D. The conflict between wind plants and insufficient wildlife protection.62. The underlined word “discrepancies” in Paragraph 2 most probably means _.A. assumptionsB. disagreementsC. diversitiesD. adjustment

    102、s63. Bats were chosen to represent all wildlife affected by wind turbines because _.A. more bats have been killed than any other speciesB. bats play an important role in keeping natural balanceC. they can greatly affect the planning and approval of wind projectsD they will die out quickly in Germany

    103、 if not protected immediately64. What do the authors of the survey think are possible solutions?A. Building fewer number of wind plants and selecting more suitable locations.B. Negotiating severe laws and strictly carrying them out in wind energy plants.C. Focusing on protecting biodiversity and sli

    104、ghtly reducing wind plant production.D. Stressing natural protection and improving cooperation in wind power industry.【答案】61. D 62. B 63. C 64. D【解析】本文是议论文。讲述风力发电与动物保护在德国的冲突,分析了原因并给出了可能的解决办法。【61题详解】主旨大意题。根据第一段中the location and operation of wind energy plants areoften in direct conflict with the lega

    105、l protection of endangered species.(风能发电厂的选址和运营往往与濒危物种的法律保护直接冲突)可推断第一段主要讨论风能发电厂与野生动物保护不足之间的冲突。故选D。【62题详解】词句猜测题。 however表示转折,说明significant discrepancies是对转折的概括。前文Most stakeholders agreed that small to moderate losses in the yield of wind power plants in terms of electricity production caused by the c

    106、onsistent application of conservation laws must become acceptable. 说明“大多数利益相关者一致认为,风力发电厂在电力生产方面的小到中度损失是由保护法的连续性应用引起的,必须是可以接受的。”后文representatives of the wind energy industry considered compliance with climate protection targets as more important than measures to protect species说明“风能行业的代表认为,遵守气候保护目标比保

    107、护物种的措施更为重要”,体现了两种想法的差异与不统一,因此推断划线词与B项“不一致”意思相近。故选B。【63题详解】推理判断题。根据第四段的bats enjoy a high level of protection both nationally and internationally, and therefore play an important role in planning and approval procedures for wind turbines.(蝙蝠在国家和国际上都享有高度的保护,因此在风电机组的规划和审批程序中发挥着重要作用)可推断,蝙蝠被选中代表所有受风力涡轮机影响

    108、的野生动物,是因为如果不立即保护,他们将在德国迅速死亡。故选C。【64题详解】推理判断题。根据第五段的On the basis of the survey results, the authors argue in favour of a stronger consideration of nature conservation objectives in the wind energy industry. (基于这个分析结果,作者主张在风能产业中加强对自然保护目标的考虑”和“ They suggest ways in which the cooperation of those involv

    109、ed in wind power projects can be improved(他们提出了改善参与风力发电项目的各方合作的方法)可推断,调查的作者认为对应答案是“重视自然保护”和“加强风电产业合作”。故选DDIm from the Eastern Shawnee Tribe of Oklahoma, but Ive lived in Denver for quite a few years. I have a friend that also lives in Denver who is originally from Oklahoma. We got talking about how

    110、homesick we were, and he suggested that we go spend a couple of weeks with his grandma but informed me of two things.The first was that his grandmother might not be particularly fond of Shawnee people. This was because of a thing that had happened between our tribes in the late 1800s. The second thi

    111、ng was that she could be a little bit persistent about inviting people to go to church with her on Sunday.I grew up with an Irish Catholic mother and a Shawnee father, and so I was very open to all kinds of different spiritual beliefs. Thus I promised my friend that I could be diplomatic with his gr

    112、andmother if she was persistent with her invitations, and I even thought that maybe I could win her over to liking Shawnee people.When we got inside, he introduced us. I addressed her as Miss Myrtle to show extra respect. Her greeting was polite but not particularly warm. But over the next week I to

    113、ok her to Tulsa to run errands (做琐碎的事情), I fixed her chicken coop, and I used all my best manners to win her over. At dinner that night she said to me, “You know, Alistair, its been nice having you here. Now, you know this Sunday is Mothers Day. Of course, at my age I never know if this could be my

    114、last Mothers Day. Theres just one thing I want. I would like you to be my special guest at church on Sunday.”We got to the church. People walked up the center aisle and put some money into this little wooden collection box, and that bought them the privilege of inviting somebody from the congregatio

    115、n (集会) up to sing a “Special.” A Special, it turned out, is a solo hymn (赞美诗;圣歌). And then Miss Myrtle started up the aisle. When she reached the front, she scanned the congregation, found me, and said, “My grandson brought a friend with him from Denver. His name is Alistair, and he is from the East

    116、ern Shawnee Tribe. But he is a very nice person. Alistair, I would like you to come up here and sing us a Special.”I immediately began making “no” gestures and grinning. But my friend had grabbed me by the arm and was guiding me over his knees in the narrow pew. He said, “Grandmas going to be so hap

    117、py.”And the next thing I knew, I was out in the center aisle, and it almost felt like there was some invisible force pushing me toward the front of the church. It could have been God. And I was hoping that, if it was God, when I reached the microphone, God would choose that moment to work a super-bi

    118、g miracle and make it so that I could sing.The music started, and I started to sing. “Michael, row your boat ashore, alleluia. Michael, row your boat ashore ” It was about the time I reached the second alleluia (哈利路亚的欢呼声) that I realized that was in fact the only line I remembered.And then, finally,

    119、 I stopped. The organist, who was not quite sure what was happening, continued to play, but when she realized it was finally over, she stopped in kind of an abrupt way, and then there was silence, and in that silence I walked back down the aisle. Suddenly an applause broke out and then more and more

    120、 joined in. I sat back down. Miss Myrtle was on the other side of me. But once I was settled in my seat, she leaned toward me slightly and said, “I dont believe Ive ever met someone that didnt know at least one hymn.” There wasnt a whole lot I could say about that, so I was just like, “Happy Mothers

    121、 Day.”65. From the first two paragraphs, we can know that the writer _.A. has a friend whose home origin is DenverB. lives in a distant tribe of ShawneeC. is suffering periods of homesicknessD. wont be warmly received by the grandma66. Miss Myrtle was a little cold when seeing the writer probably be

    122、cause _.A. she had been told he was ShawneeB. she was too old to be so warmC. her last Mothers Day was comingD. he had declined her invitation67. The process of the author winning Miss Myrtle over can be best described by “_”.A. Faith can move mountainsB. Nurture passes natureC. Fact is stranger tha

    123、n fictionD. Custom makes all things easy68. Why did the writer made “no” gesture when invited to sing a hymn?A. He was too shy to do it.B. He had different spiritual beliefC. Some invisible force pushed himD. He did not know any hymn at all69. From the last paragraph we can know that _.A. the writer

    124、 sang so well that he was warmly applaudedB. the writer was really pride of the unexpected resultC. Miss Myrtle was quite unsatisfied with the writerD. Miss Myrtle was grateful for the writers special thyme70. Which of the following could be the best title?A. A Hymn to End All HymnsB. A Hymn to Emba

    125、rrass GrandmaC. An Experience to Turn AroundD. An Experience to Learn To Sing【答案】65. C 66. A 67. A 68. D 69. D 70. A【解析】本文是一篇记叙文。讲述了作者为了获得莫尔特祖母的欢心,为了帮助祖母庆祝母亲节,尽管不会唱赞美诗却依然上台演唱,改变了祖母对肖尼人的成见。【65题详解】细节理解题。根据第一段We got talking about how homesick we were表明他和他的朋友都非常想家,因此我们知道作者正经历着乡愁。故选C。【66题详解】推理判断题。根据第二段Th

    126、e first was that his grandmother might not be particularly fond of Shawnee people.( 首先,他的祖母可能不太喜欢肖尼人)和第三段 I even thought that maybe I could win her over to liking Shawnee people.(我甚至想,也许我能说服她喜欢肖尼人)可以看出他的祖母不喜欢 Shawnee,因此推断莫尔特小姐看见作者有点冷淡,也许是因为她被告诉他是肖尼人。故选A。【67题详解】推理判断题。四个选项意思分别是信仰能移山、教养胜过天性、事实比小说更离奇,习惯

    127、使一切变得容易。题目问的是 The process of the author winning miss Myrtle over,根据文章的讲述可知,作者因为是肖尼人,莫尔特小姐不喜欢他,因此推断作者赢得莫尔特小姐的支持表达了跨越信仰的努力,故选A。【68题详解】推理判断题。从倒数第二段It was about the time I reached the second alleluia (哈利路亚的欢呼声) that I realized that was in fact the only line I remembered.(就在我到达第二个哈利路亚的欢呼声的时候,我意识到这实际上是我记忆

    128、中的唯一一行)可以推断,作者根本不会唱赞美诗,哈利路亚是他唯一知道的台词。故选D。【69题详解】推理判断题。根据最后一段的 Miss Myrtle was on the other side of me. But once I was settled in my seat, she leaned toward me slightly可以看出祖母靠在了我的身上,因此推断虽然我不会唱什么赞美诗,但努力地去唱,改变了两个部落之间固有的隔阂,祖母感到欣慰与感动,从祖母说的这句话I dont believe I ve ever met someone that didn t know at least

    129、one hymn.可知,这句话的实质含义是说,我认识一个至少知道一首赞美诗的Shawnee人,说白了祖母对于 Shawnee的印象因为作者而有所改观,而且为了让祖母的母亲节过得快乐作者豁出去了(即在不熟悉歌词的情况下也去台上演唱了),因此推断莫特尔小姐很感激作者的特别的赞美诗。故选D。【70题详解】主旨大意题。祖母没有感到难堪,故排除B。C选项说的转身的经历和D选项说的学习唱歌都没有抓住重点,而A选项代表着作者所唱的赞美诗虽然磕磕绊绊、但充满真情和感动,是文章的核心,表明了作者为了赢得莫特尔祖母的欢心而做出的努力,故选A。第四部分:任务型阅读(共10小题;每小题1分,满分10分)请认真阅读下列

    130、短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。注意:每个空格只填一个单词。请将答案写在答题卡上相应题号的横线上。To keep the creative juices flowing, employees should be receptive to criticismResearchers have been curious about whether negative feedback really makes people perform better, particularly when it comes to completing creative tasks. T

    131、he literature has been mixed about this. In a recent investigation, Kim, who in May will join the Cambridge Judge Business School as an assistant professor, observed through a field experiment and a lab experiment and reported on how receiving negative feedback might impact the creativity of the rec

    132、ipients(接受者).In both studies, Kim found that negative feedback can inspire or prevent creative thinking. What is most important is where the criticism comes from. When creative professionals or participants received criticism from a boss or a peer, they tended to be less creative in their subsequent

    133、 work. Interestingly, if an individual received negative feedback from an employee of lower rank, they benefited from it and became more creative.Some aspects of these findings seem intuitive(凭直觉的). “It makes sense that employees might feel threatened by criticism from their managers,” says Kim. “Su

    134、pervisors have a lot of influence in deciding promotions or pay raises. So negative feedback from a boss might cause career anxieties.” It also stands to reason that feedback from a co-worker might also be received as threatening because we often compete with our peers for the same promotions and op

    135、portunities.When we feel that pressure from above or from our peers, we tend to fixate on the stressful aspects of it and end up being less creative in our future work, says Kim.What Kim found most surprising was how negative feedback from their followers (employees that they manage) made supervisor

    136、s more creative.“Its a bit counterintuitive(反直觉的) because we tend to believe we shouldnt criticize the boss,” says Kim. “In reality, most supervisors are willing to receive negative feedback and learn from it. Its not that they enjoy criticism rather, they are in a natural power position and can cop

    137、e with the discomfort of negative feedback better.”The key takeaways: bosses and coworkers need to be more careful when they offer negative feedback to someone they manage or to their peers. And feedback recipients need to worry less when it comes to receiving criticism, says Kim.“The tough part of

    138、being a manager is pointing out a followers poor performance or weak points. But its a necessary part of the job,” says Kim. “If youre a supervisor, just be aware that your negative feedback can hurt your followers creativity. Followers tend to receive negative feedback personally. Therefore, keep y

    139、our feedback specific to tasks. Explain how the point youre discussing relates to only their task behavior, not to aspects of the person.”In short, anyone who wants to offer negative feedback on the job should do so attentively and sensitively and to promote creativity at work, we should all be rece

    140、ptive to criticism from supervisors, peers and followers.To keep the creative juices flowing, employees should be receptive to criticismIntroduction to the topicExperiments are conducted to find out whether negative feedback _71_ peoples performance or not.Negative feedback can inspire or hold back

    141、creativity, _72_ on where the criticism comes from._73_ of the studyCriticism from a boss or a peer _74_ creativity, while negative feedback from lower rank employees will be _75_.Our work is greatly influenced by our supervisors, so their criticism might bring about anxieties._76_ for the phenomena

    142、We compete with our peers for the same opportunities, thus feeling _77_ by their negative feedback.Supervisors are in a favourable _78_ and can learn from their followers negative feedback.Enlightenment from the studyWhen offering criticism to followers or peers, bosses and coworkers need to keep it

    143、 _79_ to their tasks.Recipients should adopt a positive _80_ towards others criticism.【答案】71. improves / betters 72. Findings 73. depending/based 74. prevents/checks/hurts/reduces/lowers 75. beneficial/inspiring/helpful 76. Explanations /Reasons 77. threatened 78. position 79. specific/limited 80. a

    144、ttitude【解析】本文是议论文。主要讲述了负面反馈对于工作创造力的影响并呼吁人们正确的对待批评。【71题详解】理解概括题。第一段第一句Researchers have been curious about whether negative feedback really makes people perform better, particularly when it comes to completing creative tasks.可知,研究者们在研究负面的反馈能否使得人们表现更好,也就是提高,negative feedback是不可数名词,故填improves/betters。【7

    145、2题详解】理解概括题。结合第二段的In both studies, Kim found that可知在说硏究的发现,故填 Findings。【73题详解】题理解概括题,也考察固定搭配。第二段第二行 What is most important is where the criticism comes from可知,负面反馈对于创造力是引发还是抑制取决于批评的来源,也就是基于批评的来源,depend on“取决于”,based on“基于”。故填depending/based。【74题详解】理解概括题。第二段的When creative professionals or participants

    146、 received criticism from a boss or a peer, they tended to be less creative in their subsequent work.可知,批评来自上司或者权威人士会抑制降低创造力,主语是不可数名词,故填prevents/checks/hurts/reduces/lowers。【75题详解】理解概括题。第二段最后一句 Interestingly, if an individual received negative feedback from an employee of lower rank, they benefited f

    147、rom it and became more creative.可知,相反,从更低级别的下属那里得到批评会从中获益,be动词后接形容词做表语,故填beneficial/inspiring/ helpful。【76题详解】理解概括题。6段开始到倒数第二段开始硏究为何会有这种现象,也就是该现象的原因或者解释,故填Explanations/ Reasons。【77题详解】原词重现题。第三段最后一句 It also stands to reason that feedback from a co-worker might also be received as threatening because

    148、we often compete with our peers for the same promotions and opportunities.可知,人们和平级有竞争关系,因此被批评时也会产生威胁感,feel是系动词,故填threatened。【78题详解】原词重现题。第六段最后一句rather, they are in a natural power position and can cope with the discomfort of negative feedback better. 可知,相反,他们处于自然的权力位置,可以更好地应对负反馈的不适。因此推断管理者处于有利的位置,可以

    149、从追随者的负面反馈中学习。故填position。【79题详解】原词重现题。根据第八段倒数第二行Therefore, keep your feedback specific to tasks.可知,批评的时候要针对任务或者说局限于任务本身,用形容词作宾语补足语,故填specific/limited。【80题详解】理解概括题。最后一段最后一句we should all be receptive to criticism from supervisors, peers and followers.说明批评的接受者对于批评要抱有一个积极的态度去接受,形容词修饰名词,故填attitude。第五部分:书面

    150、表达(满分 25分)81.请阅读下面文字,并按照要求用英语写一篇150词左右文章。Li Jiang:Have you heard this? Local governments throughout China are encouraging the use of serving chopsticks.Su Hua:Yes, I have. Chinese eating tradition has once again come under the spotlight when it comes to public health.Li Jiang:But it seems people hav

    151、e different opinions.Su Hua:What do you think?Li Jiang:I think its time to change our eating practice.Su Hua: But I am used to sharing food with my family and friends using my chopsticks.Li Jiang:You see. People will finally come to realize that the serving chopsticks are much better for health.Su H

    152、ua: I agree, but using individual chopsticks reflects the Chinese food culture.【写作内容】1.用约30个词概括上述信息的主要内容;2.你是否同意使用公筷,用2-3个理由或论据支撑你的看法。【写作要求】1.写作过程中不能直接引用原文语句;2.作文中不能出现真实姓名和学校名称;3.不必写标题。【评分标准】内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。_【答案】Li Jiang and Su Hua are discussing whether serving chopsticks should be promoted all

    153、 over China. Li supports the policy while Su doesnt think so.Generally, I am in favor of using serving chopsticks. First and foremost, serving chopsticks should be used definitely out of health concerns. Chinese people like to dine together to enjoy reunions among families and friends, but we should

    154、 note that sharing dishes can spread diseases easily, adding a pair of serving chopsticks can reduce the spread of viruses and harmful bacteria. Whats more, the promotion of serving chopsticks is bound to make Chinese restaurants more competitive with those from other countries, because it is imposs

    155、ible for many potential foreign consumers to enjoy the Chinese communal eating culture.In short, the use of serving chopsticks marks the upgrading of traditional Chinese catering industry. I hope it will be the new normal in Chinese eating from now on.【解析】【分析】本篇书面表达属于提示类作文。【详解】第1步:提示要求阅读下面文字,并按照要求用英

    156、语写一篇150词左右的文章。写作内容包括:1.用约30个词概括上述信息的主要内容;2.你是否同意使用公筷,用2-3个理由或论据支撑你的看法。要求:1.用约30个词概括上述信息的主要内容;2.你是否同意使用公筷,用2-3个理由或论据支撑你的看法。首先要用30词概括文章主要内容再论述。第2步:根据写作要求,确定关键词(组),如:promote,in favor of,out of health concerns,dine together,be bound to,competition with,in short,from now on等。第3步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和

    157、时态问题。第4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。【点睛】本文内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。另外全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。同时文中使用高级句子。Li Jiang and Su Hua are discussing whether serving chopsticks should be promoted all over China.句中使用whether引导的宾语从句;Chinese people like to dine together to enjoy reunions a

    158、mong families and friends, but we should note that sharing dishes can spread diseases easily, adding a pair of serving chopsticks can reduce the spread of viruses and harmful bacteria.使用了并列句和现在分词短语作状语;Whats more, the promotion of serving chopsticks is bound to make Chinese restaurants more competitive with those from other countries, because it is impossible for many potential foreign consumers to enjoy the Chinese communal eating culture.使用了原因状语从句和it作形式主语,不定式作真正的主语。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省徐州市2020届高三英语考前模拟检测试题(含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-561533.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1