海南省东方市琼西中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题(含听力) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 海南省东方市琼西中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题含听力 WORD版含解析 海南省 东方市 中学 2021 2022 学年 上学 第一次 月考 英语试题 听力 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年度第一学期高一英语第一次月考试题满分:150分 考试时间:120分钟一、听力(共20小题,每小题1.5分;满分30分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman want to do?A. Mail a letter.B. Use the restroom.C. Find the police station.【答案】B【解析】【原文】W: Can you tell m
2、e where the nearest public bathroom is, please?M: Actually, Im looking for one myself! Maybe we should ask that policeman over there in front of the post office. Im sure hed know.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the man do first?A. Go to New York.B. Meet the woman.C. Visit Washington, D.C.【答案】A【解析】【原文
3、】W: If I go to Washington, D.C., will you meet me there?M: I have to go to New York. But if I have time, Ill meet you there on Friday.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the relationship between the woman and Dr. Philips?A. Hostess and gardener.B. Neighbors.C. Doctor and patient.【答案】B【解析】【原文】M: Who is that
4、 guy cutting the grass across the street?W: Thats Dr. Philips. He just moved in to the Hendersons old house last weekend. You should go over there and introduce yourself. M: Good idea. I could always use a new friend.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does the man feel about the test?A. Confident.B. Worried.C
5、. Sleepy.【答案】A【解析】【原文】W: Are you worried about the test today? Ive been studying all week for it.M: I didnt need to study very much. Science comes natural to me. I could probably do the test with my eyes closed.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation probably take place?A. In a bookstore.B.
6、 In an office.C. In a storehouse.【答案】C【解析】【原文】W: This is where we store everything before they get sent out to one of our five branches. If you have any questions, Ill be in my office on the third floor.M: I should be fine. Everything I need is in my employee brochure.听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的
7、A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What happened to the mans sunglasses?A. They fell into the pool.B. He destroyed them by accident.C. He left them back in the room.7. Where does the woman suggest they go?A. The pool.B. T
8、he beach.C. The gift shop.【答案】6. B 7. C【解析】原文】M: The sun is so bright here by the pool! I wish I had my hat.W: You left it at home?M: I think so. It was in my suitcase before we went to the airport, but I must have taken it out.W: What about your sunglasses? M: Well, those broke on the first day. Th
9、ey fell onto the beach, and I sat on them by accident.W: Youve had some bad luck on this vacation so far, honey! Hey, lets go to the hotel gift shop and buy you a new hat. I want to get a new bathing suit anyway.M: Great! Let me just get my walletW: Whats wrong?M: Youre not going to believe what I l
10、eft back in the room听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What is the presentation mainly about?A. The causes of climate change.B. The results of climate change.C. The prevention of climate change.9. Where did the man get his information?A. From a film.B. From a website.C. From a book.【答案】8. B 9. A【
11、解析】【原文】W: That was a very interesting presentation. I never knew climate change was affecting our oceans like that.M: Me neither, until I looked into it. Its scary to think that we cant change some of the things weve done to our planet.W: I wish you would have talked more about what we can do to sto
12、p it.M: Well, the damage has already been done. Plus, my speech was meant to present the reality of the situation, nothing more.W: How did you learn about all this stuff? M: I read a novel that got me interested in the idea, but I got all my information from a movie. It was much easier than having t
13、o do research online.W: I bet. Can you give me the name of the book you read? I need to choose a story to read for my book report.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What event took place right after lunch?A. A dance.B. A ceremony.C. A play.11. What grade did Johnny probably just finish?A. Grade
14、11.B. Grade 10.C. Grade 9.12. Who won an award for their achievement in sports?A. Chris.B. Paul.C. Mary.【答案】10. C 11. A 12. C【解析】【原文】W: How was your last day of school, Johnny? Tell me all about it.M: It was so much fun, Mom! Right after lunch, we watched the schools performance of The Wizard of Oz.
15、 W: Dont you have a couple of friends in that play? M: Yeah. Chris and Lina were in the play. W: How did the awards go? Did you win anything?M: The awards were boring. I won “Most Improved Musician” and “Outstanding Achievement in Math”.W: But thats great! Why was it boring?M: Because after our awar
16、ds, we had to watch the 9th and 10th graders get theirs. Those younger kids always take so long! W: What about your friends?M: Mary won “Best Athlete” and Paul won “Outstanding Academic Achievement”. W: Good for them. Are you going somewhere this evening? I was just about to make some dinner.M: We h
17、ave the school dance, remember? Im going to shower and go back to school.W: All right. Have a good time!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What course is the woman taking now?A. Criminal behavior.B. Psychology.C. Ecology.14. How many courses is the man taking?A. Three.B. Four.C. Five.15. What do
18、es the man probably want to be in the future?A. A policeman.B. A math teacher.C. An engineer.16. What is the womans attitude to her professors?A. She admires them.B. She is afraid of them.C. She is disappointed in them.【答案】13. B 14. A 15. C 16. A【解析】【原文】M: Whats wrong, Kathy? You look disappointed.W
19、: Thats because I am. I didnt get into the course I wanted to, which means I have to take it next term.M: I remember you saying you wanted to get into psychology. Was that it?W: No, it was ecology. Im in psychology now. Apparently, it is recommended to take them at the same time.M: One term is not a
20、 long time. Whats the big deal?W: Because Im taking four classes next term, and one of them is criminal behavior, which is really hard. I dont know how Im going to manage another one. M: That is two more than Im taking. You are going to be so busy.W: I know! Anyway, enough about me. How are your cla
21、sses going?M: Tough. In order to get my engineering certificate, I have to take all these advanced math classes. My professor isnt very nice, either.W: Ive been lucky with my professors. We have interesting lectures, and I can tell they love what theyre doing. I hope one day I will be someone like t
22、hem. M: You will. I know it.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Which city is the closest to Huacachina?A. Ica.B. Comatrana.C. Lima.18. What makes Huacachina so remote?A. Its in a desert.B. Its on an island.C. Its in the mountains.19. How might the lake in Huacachina be described?A. It is blue like
23、 the sky.B. It is deep like the ocean.C. It is shiny like the glass.20. What is the best way to get around the village?A. Taking a taxi.B. Walking.C. Taking a bus.【答案】17. B 18. A 19. C 20. B【解析】【原文】Huacachina is a remote village in the country of Peru. After flying into the capital of Lima, you need
24、 to take a bus to Ica. If you like visiting ancient temples, you can go to Comatrana instead. It is nearer to Huacachina than Ica. Keep in mind that taxis here will charge you more money, because they are the only way into Huacachina. Fortunately, it is only a 20-minute ride. Once you get to Huacach
25、ina, you will realize it is completely surrounded by desert as far as the eyes can see. In the middle of the small village is a small natural lake. Villagers say the lake looks like a mirror,) and that the blue sky above looks like an upside-down ocean.The mud from its green waters is said to have d
26、eep curing qualities. For entertainment you can bathe in the lake, drive sand-vehicles, or explore the village, which takes less than 10 minutes to walk across. If you want a peaceful vacation in a unique place, Huacachina is the hidden treasure you are looking for.二、阅读理解(共20小题,每小题2.5分;满分50分)第一节(共15
27、小题,每小题2.5分;满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。AI asked three of my friends how they had changed since they came to our middle school. And here are their answers.RobinI didnt do well in my study before, but since I began to study in this school, things have changed. The teachers here are all
28、energetic, active and helpful. They always encourage me by saying “Im sure you can make it” or “You are one of the cleverest students I have ever met”These words really mean a lot to me. Now Im one of the top students in my class, and I like studying as well.DickI used to be a fat boy who could hard
29、ly run 500 meters. When I entered the middle school, my father worried that I would be laughed at by my new classmates, so he decided to do morning exercises with me every day. It really worked. Now Im used to running and exercising in the morning, and I am slim and strong. Besides, my P.E. teacher
30、thinks I can be a good runner in the future!JasonI used to like to be alone and didnt feel like talking to anyone. But when I met Robin and Dick, I found that they were really good people. Then gradually we became closer and finally became good friends. Thanks to them, Im talkative and outgoing now,
31、 and I have made many other friends. I talk and play with my friends every day and each day I feel happy.21. Who always encourages Robin after he came to the middle school?A. His teachers.B. His friends.C. His parents.D. His classmates.22. Why did Dicks father do exercise with him?A. Because he want
32、ed to lose weight.B. Because he wanted his son to be healthy.C. Because he worried that his son would be laughed at at school.D. Because he didnt want his son to be lonely.23. Thanks to _,Jason is an outgoing boy now.A. Dick and RobinB. Dick and TimC. Robin and TimD. Dick and Jason24. The underlined
33、 word “talkative” means “_” in Chinese.A. 爱开玩笑的B. 兴奋的C. 健谈的D. 吵闹的【答案】21. A 22. C 23. A 24. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者的三个朋友罗宾、迪克和杰森对于自从来到他们的中学后,他们所发生的一些变化的回答。【21题详解】细节理解题。由Robin中的“The teachers here are all energetic, active and helpful. They always encourage me by saying “Im sure you can make it” or “Y
34、ou are one of the cleverest students I have ever met”(这里的老师都充满活力,积极主动,乐于助人。他们总是鼓励我说“我相信你能做到”或“你是我见过的最聪明的学生之一”)”可知,Robin来到这所中学后,他的老师总是鼓励他。故选A项。【22题详解】细节理解题。由Dick中的“When I entered the middle school, my father worried that I would be laughed at by my new classmates, so he decided to do morning exercise
35、s with me every day. (当我进入中学时,我父亲担心我会被新同学嘲笑,所以他决定每天和我一起做早操)”可知,Dick的父亲每天和他一起做早操是因为担心他在学校会被嘲笑。故选C项。【23题详解】细节理解题。由Jason中的“But when I met Robin and Dick, I found that they were really good people. Then gradually we became closer and finally became good friends. Thanks to them, Im talkative and outgoing
36、 now, and I have made many other friends. (但当我遇到Robin和Dick时,我发现他们真的是好人。然后,我们逐渐变得更亲密,最终成为好朋友。多亏了他们,我现在健谈开朗,还交了很多其他朋友)”可知,多亏了Robin和Dick,Jason现在是个外向的男孩。故选A项。【24题详解】词句猜测题。由Jason中的“I used to like to be alone and didnt feel like talking to anyone. (我过去喜欢独处,不想和任何人说话)”和“Thanks to them, Im talkative and outg
37、oing now, and I have made many other friends. I talk and play with my friends every day and each day I feel happy. (多亏了他们,我现在talkative,外向,还交了很多其他朋友。我每天都和我的朋友聊天和玩耍,每天我都感到快乐)”可知,Jason过去不喜欢和人说话,现在变得外向,每天和朋友聊天,说明他愿意和人交谈了,talkative在此处表示“健谈的”。故选C项。BThe trouble with school is that you cant choose the peopl
38、e you get to see every day. If youre unlucky enough to be stuck with classmates who dont really “get” you, youve just got to try to make the best of it.But that doesnt mean you need to “fit in”, or at least in the way that people think. If you try to transform yourself into a clone of everyone else,
39、 it wont help you make friends. Itll just make you feel like a fake.You also shouldnt shut down or refuse to be friends with everyone who doesnt like you. If you do that, youll just make yourself miserable. Instead, youve got to work on being comfortable and confident with whom you are while ignorin
40、g(忽略)all the haters. Keep on speaking up, asking questions and getting to know people better. If you send out positive energy, then people will generally send some back to you. A couple of them will stay the same, and youre allowed to forget about them.If you feel like youve doing all that but still
41、 not getting anywhere, then dont give up. Just expand your circle. Get a part-time job at a cool-looking place, join an after-school art class or youth groupdo whatever it takes to find a couple of like-minded people to connect with. Even if you dont find anyone right away, youll still be getting so
42、me more social experiences under your belt, and thats always a good thing.A fun book called Uncool, by Erin Elisabeth Conley, has some tips for folks like you who want to stay positive at school while being true to your personality: Throw caution to the wind Dont tolerate others mistakes. Have patie
43、nce with people who are different from you. Dont change just because someone else thinks you should. Know that even though you may be a misfit, theres always some place where you will be welcomed in the world.25. According to the author, what should you do if you meet people who dont appreciate you?
44、A. Just give up.B. Ask someone else for help.C. Show positive attitude toward themD. Try your best to fit in with them.26. The author agrees that you should take part in more activities in order to .A. get more chances of making friendsB. lay a better foundation for your future jobsC. transform your
45、self into a clone.D. make you feel like a fake.27. In the book Uncool, Erin Elisabeth Conley thinks you should .A. always be kind to your friendsB. keep your own personalityC. tolerate others mistakesD. help improve characters of others【答案】25. C 26. A 27. B【解析】【分析】本文是记叙文。当你在学校不能保证每个人都是自己喜欢的,我们也不一定需要
46、适应,我们可以通过别的方式来增强自己的能力。【25题详解】推理判断题。根据第三段“You also shouldnt shut down or refuse to be friends with everyone who doesnt like you If you do that, youll just make yourself miserable. ”(你也不应该关闭或拒绝与不喜欢你的人做朋友。如果你这样做,你会让自己痛苦。)所以别人不喜欢我们,我们也要积极的对他们,故选C。【26题详解】细节理解题。根据第四段“Get a part-time job at a cool-looking
47、place, join an after-school art class or youth groupdo whatever it takes to find a couple of like-minded people to connect with”(在一个很酷的地方找一份兼职工作,加入一个课外艺术班或青年团,去寻找一对志同道合的人来联系你)所以参加更多活动是为了有更多交朋友的机会,故选A。【27题详解】细节理解题。根据第五段“A fun book called Uncool, by Erin Elisabeth Conley, has some tips for people like
48、 you who want to stay positive at school while being true to your personality”(艾琳伊丽莎白康利(Erin Elisabeth Conley)写了一本名为Uncool的有趣的书,对像你这样既想在学校保持积极,又想保持真实个性的人有一些建议)可知,这本书教会我们保持个性,故选B。COne of the most important things in the world is friendship. In order to have friends, you have to be a friend. But how c
49、an you be a good friend at school?Listen Listen when they are talking. Dont say anything unless they ask you a question. Sometimes its not necessary for you to have anything to say; they just need someone to talk to about their feelings.Help them If your friend is ever in need of something, be there
50、 to help them. You should try to put them first, but make sure you dont do everything they want you to do. Try to take an extra (额外的) pencil or pen with you to classes in case (以防) they forget one. Have a little extra money in your pocket in case they forget something they need.Be there for them Try
51、 to make something for your friend to help make them feel better in hard times. Making cards and encouraging them are among the nicest things you can do for a friend. Marilyn Monroe, a famous U.S. actor, once said, “I often make mistakes. Sometimes I am out of control. But if you cant stay with me a
52、t my worst, you are sure not to deserve (值得) to be with me at my best.” Always remember this! If you dont want to stay with your friends when theyre in hard times, then you dont deserve to be with them when theyre having a good time!_ Try to make plans with your friends. Go shopping, go for ice crea
53、m, have a party, go to a movie and so on. Take time to know each other even better by doing something you both enjoy. By planning things together, you both can have a good time. And youll remember these things when youre all old!28. While your friend is talking to you about his or her feelings, you
54、should _.A. give him or her some adviceB. just listen unless askedC. calm him or her downD. share your feelings as well29. When we provide help for our friends, we should _.A. try to do everything for themB. put them before ourselvesC. change their bad habits firstD. ignore their faults30. What can
55、we learn from Marilyn Monroes words?A. Life without a friend is death.B. A friend is easier lost than found.C. A friend in need is a friend indeed.D. A man is known by his friends.31. What is the passage mainly about?A. How to find a good friend.B. How to help friends in trouble.C. How to be a good
56、friend.D. How to make more friends.【答案】28. B 29. B 30. C 31. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。世上最重要的事情之一是友谊。想交朋友,你必须准备好当个朋友。但你怎样才能在学校当个好的朋友呢?本文给出了几条建议。【28题详解】细节理解题。根据文章第二段第一句Listen when they are talking. Dont say anything unless they ask you a question.可知,当他们谈论的时候,你只是听。不要说任何事情除非他们问你问题。故选B。【29题详解】细节理解题。根据第三段第一句、二句I
57、f your friend is ever in need of something, be there to help them. You should try to put them first.如果你的朋友有需要,帮助他们。你应该尽量以他们为先。故选B。【30题详解】推理判断题。根据第四段中的if you cant stay with me at my worst, you are sure not to deserve (值得) to be with me at my best.(如果在我最糟糕的时候,你不和我呆在一起,那在我最好的时候,你就不配在我身边。),故C项friend in
58、need is a friend indeed.(患难朋友才是真正的朋友。)与玛丽莲梦露的话意思相同,故选C。【31题详解】主旨大意题。根据第一段One of the most important things in the world is friendship. In order to have friends, you have to be a friend. But how can you be a good friend at school?(世上最重要的事情之一是友谊。想交朋友,你必须准备好当个朋友。但你怎样才能在学校当个好的朋友呢?)以及下面的内容都围绕怎么当个好朋友,故C项是文
59、章主题。【点睛】事实询问题,这类试题通常以疑问词what/who/when/where/why/how引起的特殊问句,就文章中某一词语、某一句子、某一段落或某一具体细节和事实进行提问。解答此类试题首先要弄清题目和每一个选项的含义,然后按题目要求寻找与之相关的细节,正确估计答案来源。同时要注意题目和文章中的暗示作用,特别注意辨别各种信息,确认各种信息。26小题B细节理解题。根据第三段第一句、二句If your friend is ever in need of something, be there to help them.You should try to put them first.可知
60、,如果你的朋友有需要,帮助他们。你应该尽量以他们为先。故选B。DAre you sometimes a little tired and sleepy in the early afternoon? Many people feel this way after lunch. They may think that eating lunch is the cause of the sleepiness. Or, in summer, they may think it is the heat. However, the real reason lies inside their bodies.
61、 At that time about eight hours after you wake up your body temperature goes down. This is what makes you slow down and feel sleepy. Scientists have tested sleep habits in experiments where there was no night or day. The people in these experiments almost always followed a similar sleeping pattern.
62、They slept for one long period and then for one short period about eight hours later.In many parts of the world, people take naps in the middle of the day. This is especially true in warmer climates where the heat makes work difficult in the early afternoon. Researchers are now saying that naps are
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-562193.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
