江苏省淮阴中学2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 淮阴 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省淮阴中学2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析)注意事项1.本试卷满分为150分,考试时间为120分钟。2.答题前,请务必将姓名、班级、学号、考场号、座位号、准考证号填写在答题卡上。3.请用0.5毫米黑色签字笔按题号在答题卡指定区域作答,在其他位置作答一律无效。第一部分 听力(共两节;满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What will the spea
2、kers bring to the picnic?A. Some drinks. B. Some fruit. C. Some desserts.2.What did the man like about the movie?A. The acting. B. The music. C. The scenery.3.What is the woman going to do?A. Play baseball. B. Watch a game. C. Do her work.4.What will the woman work as?A. An assistant. B.A lawyer. C.
3、A teacher.5.What are the speakers talking about?A.A new TV set. B.A TV program. C.A radio program.第二节(共15题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What does the man take to school?A. Five bo
4、oks. B. Three pens. C. Two rulers.7.Why does the mans back hurt?A. He studies for too long. B. He picks up some dictionaries. C. He carries a heavy backpack.听第7段材料,回答第8、9题。8.Who lost the car keys?A. Kelsey. B. Tim. C. David.9.Where are the speakers?A. In a car. B. In the main office. C. In Tims offi
5、ce.听第8段材料,回答第10至12题。10.What does Emma need?A. Dresses. B. Shirts. C. Pants.11.Why is Emma unsure of the store?A. She wants the latest styles. B. She wants a lot of choices. C. She wants helpful clerks.12.What does Emma often do?A. She often goes to fashion shows.B. She often reads the fashion magazi
6、nes.C. She often shops in the department store.听第9段材料,回答第13至16题。13.Who got a new job?A. Anna. B. Annas father. C. Annas mother.14.What do we know about Annas new house?A. It has many trees around it. B. It has few windows. C. It has small rooms.15.How does Anna feel about the old house?A. She misses
7、 it. B. She thinks its pretty. C. She loves it the most.16.When is Dave coming over probably?A. This summer. B. This weekend. C. Next weekend.听第10段材料,回答第17至20题。17.What is a major challenge that Stevie Wonder has to face?A. His unsuccessful records.B. Pressure from other musicians.C. Not being able t
8、o use his eyes.18.When did Stevie Wonder start his professional career?A. At the age of 6. B. At the age of 11. C. At the age of 19.19.How many Grammy Awards did Stevie Wonder receive?A.10. B.25. C.30.20.What kinds of songs did Stevie Wonder often record?A. Happy songs about love. B. Sad songs about
9、 death. C. Rap songs about life.第二部分 阅读(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ADo you want a part-time job to earn some extra money? Check out the list and find one that suits your fancy.TECHNICAL SUPPORTIt seems almost everyone has a friend who is a technical genius. Such
10、people earn money using their talent. If you are one of them, you could be responsible for technical support in your college or university and get your part-time job. You can enjoy the process of earning money while doing your favorite thing.TUTORA lot of students hire a tutor to help them in high s
11、chool or college. If you are good at some subjects, why not work as a peer tutor? You help your friends and earn money at the same time. If you know foreign languages, you can make more money. All you need to do is to make an appropriate advertisement of your services using college newspapers. One o
12、f the best things about being a tutor is that you can set your hours.FITNESS INSTRUCTORIf your college or university has a fitness center and if you are a sporty person, go and sign up to get this job. You will have an absolute free opportunity to engage yourself in sports. You need to be a good psy
13、chologist, because you are going to work with people and itll be your job to persuade and motivate them to become sporty, healthy and strong. Being a fitness instructor is a perfect position for those who love to help other people and want to make more friends. OFFICE WORKER Nowadays many companies
14、cooperate with college students giving them part-time jobs. Some of the major job duties of an office worker are answering calls and scheduling appointments. If you are interested in doing this job. contact the representatives of different companies to find out if theyre currently hiring anyone.1. I
15、f you want to have a flexible schedule while earning some money, which of the following suits you most?A. Technical supportB. TutorC. Fitness instructorD. Office worker2. Which of the following is NOT TRUE according to the passage?A. As a part-time office worker. you are responsible for answering em
16、ails.B. If you work as a fitness instructor, you should be sporty and sociable.C. If you are good at foreign languages, you are able to earn more as a tutor.D. The four kinds of part-time jobs are intended for college students.3. How can one get a job as a part-time office worker?A. By submitting th
17、e applicationB. Through an online interviewC. By advertising on the newspaperD. By contacting the representative of the company【答案】1. B 2. A 3. D【解析】这是一篇应用文。文章介绍了业余时间大学生可以从事的四个工作:技术援助,家教,健身教练和办公室职员。【1题详解】细节理解题。根据第2段You help your friends and earn money at the same time. If you know foreign languages,
18、 you can make more money.One of the best things about being a tutor is that you can set your hours.(你在帮助你的朋友的同时也赚了钱。如果你懂外语,你可以赚更多的钱。做家教最好的一点就是你可以自己安排时间)可知,如果你想有一个灵活的工作时间,同时又想挣钱,家教最适合你。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据最后一段Some of the major job duties of an office worker are answering calls and scheduling appointme
19、nts(办公室职员的一些主要工作职责是接电话和安排预约)可知,办公室职员的主要职责包括接电话和安排预约,不包括回复邮件。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据最后一段If you are interested in doing this job contact the representatives of different companies to find out if theyre currently hiring anyone(如果你对这份工作感兴趣的话。联系不同公司的代表,看看他们现在是否在招人)可知,如果感兴趣,可以联系公司的代表。故选D项。BArtno matter whethe
20、r you choose to create it yourself or simply observe and enjoy itis a relaxing and inspiring activity for many people. However, the particular benefits of artistic expression go much further.Studies suggest that art therapy (疗法) can be very valuable in treating issues such as depression and anxiety
21、disorder. It is a great way to express your emotions without words, process complex feelings and find relief.You dont necessarily have to see a therapist in order to experience some of the benefits of artistic expression. There are many simple activities you can try from the comfort of your home suc
22、h as art journaling, drawing, making collections, sculpting with clay, etc. It doesnt matter what media you choose. The only thing that matters is that you feel comfortable using it. Human beings are naturally creative, and all you need to do to complete an art therapy activity successfully is to be
23、 with yourself and your emotions. Once you free your creativity, your inner artist will quickly wake up.However, working with a licensed therapist also has its advantage because a professional can tailor each activity to your own needs. If the activities are done in a group, they are excellent for b
24、uilding healthy connections with other people, which may be very helpful if you are fighting depression.Experts agree that art therapy has many benefits, from promoting your self-respect, and providing you a safe outlet to relieve your emotions, to giving you a sense of control over your life and he
25、lping you to get to know and understand yourself better. During the process of art creation, you will be taking yourself on a journey of self-discovery that will help you get rid of emotional roadblocks, and learn how to communicate with yourself and others.4. What is art therapy used for?A. Learnin
26、g drawing skills.B. Expressing art with words.C. Preventing physical diseases.D. Improving mental health.5. To finish a successful art therapy, youd better _.A. have a gift for artB. have a strong willC. be honest with yourselfD. hold back your emotions6. Why are group activities needed when dealing
27、 with depression?A. To set an example.B. to promote communication.C. To build up friendships.D. To wake up the inner artist.7. What does the author intend to do in the last paragraph?A. Explain the advantages of art therapy.B. Give some details about art creation.C. Provide some advice for readers.D
28、. Summarize the previous paragraphs.【答案】4. D 5. C 6. B 7. A【解析】本文是一篇说明文。研究表明,艺术疗法在治疗抑郁症和焦虑症等问题上非常有价值,并介绍了艺术疗法的优点。【4题详解】细节理解题。根据第二段中的“Studies suggest that art therapy (疗法) can be very valuable in treating issues such as depression and anxiety disorder.”可知,研究表明,艺术疗法在治疗抑郁症和焦虑症等问题上非常有价值。由此可知,艺术疗法用于改善心理健
29、康。故选D项。【5题详解】细节理解题。根据第三段中的“Human beings are naturally creative, and all you need to do to complete an art therapy activity successfully is to be with yourself and your emotions.”可知,人类天生就有创造力,要想成功完成艺术治疗活动,你所需要做的就是忠于你自己和你的情感。故选C项。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的“If the activities are done in a group, they are ex
30、cellent for building healthy connections with other people, which may be very helpful if you are fighting depression.”可知,如果这些活动是在一个小组中进行的,那么它们对于与其他人建立健康的联系是非常好的,如果你正在与抑郁症作斗争,这可能会非常有帮助。故选B项。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中的“Experts agree that art therapy has many benefits”以及下文可知,在最后一段作者打算解释艺术疗法的优点。故选A项。CPeople th
31、ink of cats as cute. But research published in a psychology journal calls them neurotic (神经质的) and unstable. Researchers from the University of Edinburgh in Scotland and the Bronx Zoo in New York compared the personalities of domestic house cats with those of four different types of wildcats.To bett
32、er understand their personalities, the researchers rated a number of animals behaviors on what psychologists call the Big Five human personality traits (特征).Domestic house cats have similar personality structures to African lions. “Its what cats do pretty much on a daily basis, things like being anx
33、ious, being timid, being excitable, being aggressive toward humans, being aggressive toward each other, ”said Max Wachtel, a Denver psychologist who didnt participate in the study. “All of those are characteristics you see in those cute little house cats, and you also see them in lions.”If you ever
34、thought your cat was anxious, insecure, tense, suspicious or aggressive toward you, you arent making it up, he said. If they were bigger, they probably would consider killing you.But the news isnt all bad: Just like lions, house cats are also playful, excitable and impulsively funny. They just arent
35、 very predictable. One moment cats will be enjoying bell scratches, and the next they will be biting you to make you stop.“It is good to understand the personality characteristics of our pets,” Wachtel said “Different cats have different personalities, but as a species, there are a lot of commonalit
36、ies.”The researchers also studied personality traits of Scottish wildcats and some other animals “Across the five species we assessed, personality structure was strikingly similar and also seemed to be related to other studies findings, such as in tigers,” the researchers wrote in their study in the
37、 November 2014 issue of the Journal of Comparative Psychology. But house cats were most like lions, potentially because they live in semi-social surroundings and lions are the most social of cats. “Theyre cute and furry, but we need to remember when we have cats as pets, we are inviting little preda
38、tors into our house,” Wachtel said. “Cats can be fantastic, sweet companionsuntil they turn on you.”8. Cats can be described as _.A. funny and safeB. playful and stableC. fantastic and devotedD. neurotic and unpredictable9. How did the researchers conduct the research?A. By making comparisons.B. By
39、analyzing cause and effect.C. By giving examples.D. By providing explanations.10. Which of the following “turn on” shares the same meaning as the underlined phrase?A. The book really turned me on to science.B. Upon entering the room, he turned on the light.C. The hungry suddenly turned on each other
40、 for food.D. The trial turned on the medical evidence presented by the defense.11. Which of the following can be used as a suitable title?A. Cats are best pets.B. Domestic cats and wildcats.C. Your cat may want to kill you.D. Different cats, different personalities.【答案】8. D 9. A 10. C 11. C【解析】本文是说明
41、文。人们认为猫很可爱。但是发表在心理学杂志上的研究称它们是神经质和不稳定的。来自苏格兰爱丁堡大学和纽约布朗克斯动物园的研究人员比较了家猫和四种不同野猫的性格。文章对该项研究及发现进行了介绍。【8题详解】细节理解题。根据第一段People think of cats as cute. But research published in a psychology journal calls them neurotic (神经质的) and unstable.(但是发表在心理学杂志上的研究称它们是神经质和不稳定的)可知,猫是神经质的;根据第五段They just arent very predict
42、able.( 它们只是不太容易预测)可知,猫也是难以预测的。故选D。【9题详解】推理判断题。根据第一段Researchers from the University of Edinburgh in Scotland and the Bronx Zoo in New York compared the personalities of domestic house cats with those of four different types of wildcats.(来自苏格兰爱丁堡大学和纽约布朗克斯动物园的研究人员比较了家猫和四种不同野猫的性格)可知,研究者的研究方法是比较法。故选A。【10
43、题详解】词义猜测题。根据最后一段中划线词所在句Cats can be fantastic, sweet companions -until they turn on you.(猫可以是奇妙的、可爱的伙伴直到它们turn on你)可知,画线词与前文的描述是相对的,故turn on意思为“攻击,袭击”。结合选项:A. The book really turned me on to science.这本书让我对科学感兴趣;B. Upon entering the room, he turned on the light.他一进屋就把灯打开了;C. The hungry suddenly turned
44、 on each other for food.这些饥肠辘辘的人突然互相袭击取食;D. The trial turned on the medical evidence presented by the defense.这次审判取决于这份由被告律师呈上的医学证明。由此可知,C项符合题意。故选C。11题详解】主旨大意题。整篇文章讲述了猫看似可爱,但通过实验表明猫与狮子有许多相似的特性,会喜怒无常无法预测。A. Cats are best pets.文章并没有提到猫是最好的宠物;B. Domestic cats and wildcats.文章并没有主要描述家猫和野猫,属于以偏概全;D. Diffe
45、rent cats, different personalities.文章中有提到不同的猫有不同的性格特点,但不能体现主旨。C. Your cat may want to kill you.你的猫可能会杀了你,能够表现猫潜在的个性特征,这也是这项研究的一个重大发现,适合做本文标题。故选C。DWhen the novelist Luis Alberto Urrea was 14 or 15, he took a trip deep into Mexico. He was born in Tijuana to a Mexican father and a white American mother
46、 before moving just across the border and eventually into the San Diego suburbs. But his father thought he was becoming “too American,” and took him on a 27-hour journey to Mazatian. Along the way, his father gave him a paperback copy of The Godfather and told him it would change his life. “I dont t
47、hink he was trying to make a case for us being criminals,” Urrea says, “but he really felt this incredible connection to the family and the traditions and the honor for the old country, as people were making their way in the U.S.”In his new novel The House of Broken Angels, Urrea has written his own
48、 opinion on the Godfather story with a Mexican-American Don Corleone figure at its center. The story takes place over two days, as Big Angel de la Cruz buries his mother and celebrates his final birthday party on earth; he knows hes dying, and hes gathered his extended family around him for a noisy
49、and lively goodbye.The idea was inspired by the final birthday party of Urreas elder brother three years ago. “Everybody was jammed in his backyard, and there was a DJ and people dancing and consuming a serious amount of American junk food-they didnt want Mexican food, they wanted KFC and pizza. I t
50、hought, where are the tacos (a kind of Mexican tood), guy? And my brother sat in his little chair in the middle of it. People were coming to him and kneeling, and they would thank him and kiss his hand or touch his head and tell him all the ways he had changed their lives.”Urreas brother died of can
51、cer within two weeks at 74, and the heartbreaking event haunted the author. He considered writing a memoir(回忆录)about it-“I was thinking about Truman Capote, when he did those tiny books about Christmas and Thanksgiving.” But his wife encouraged him to aim bigger. When he found himself seated next to
52、 the writer Jim Harrison at a dinner event, he shared the story, and Harrison said, “Sometimes God hands you a novel. You have to write it.” Urrea thought to himself “Marching orders from Jim Harrison-this is good stuff. A kid from Tijuana doesnt get that very often.”The House of Broken Angels is a
53、celebration of the Mexican-American family, but it also includes moments of frustration with this countrys treatment of the immigrant group. Before he got too sick to work, Big Angel worked in an office and drank coffee from a cup that read BOSS. “Yeah, the employees all got the message,” Urrea writ
54、es. “The Mexican-American was calling himself their boss.” In a grocery store, a woman screams at two of his family members that theyll be kicked out of the country soon. “I had to bite down on the bitterness of my rage(愤怒),man!” Urrea says. “I was having some pretty serious response to Donald Trump
55、s confusing and empty talk. But you know, it may have shocked a lot of the United States to hear this kind of empty talk and this bald-faced racialism of politics all of a sudden, but to us, this stuff isnt a surprise?”“I really wanted to write a tribute(致敬)to my brother, to my family and to us, but
56、 its also a love song to the country,”Urrea says. “I think people have this weird, horrible viewthat immigrants are evil snakes. People dont understand that immigration is truly a statement of love for this country, whatever the country represents. People want to be here and work.” And with persiste
57、nce, they become the boss.12. Why did Urreas father give him the book The Godfather?A. He wanted Urrea to enjoy the 27-hour journey.B. He thought the book had changed his own life.C. He tried to show Urrea a real case of criminals.D. He hoped Urrea would feel connected to Mexico.13. The question “wh
58、ere are the tacos, guy?” in Paragraph 3 probably suggests_.A. Mexican traditions have been left behindB. the people like American junk food bestC. it is difficult to buy the Mexican foodD. the tacos are popular with everyone there14. We can learn from Paragraph 5 that_.A. Big Angel himself was the b
59、oss of his officeB. Mexican immigrants were treated unfairlyC. Urreas family were kicked out of the countryD. Urrea heard Trumps talk ahead of time15. The House of Broken Angels mainly focuses on the novelists_.A. love for the Mexican-American familyB. life in the Mexican-American familyC. mixed fee
60、lings towards American peopleD. mature reflection on Mexican traditions【答案】12. D 13. A 14. B 15. A【解析】这是一篇记叙文。主要记叙了小说家Luis Alberto Urrea的新小说破碎天使之家的灵感来源,以及创作过程。这本小说讲述了小说家对墨西哥裔美国家庭的爱,是Urrea为兄弟、家人写的一首颂歌,但这也是一首献给国家的情歌。12题详解】推理判断题。根据第一段中But his father thought he was becoming “too American”, and took him
61、on a 27-hour journey to Mazatian. Along the way, his father gave him a paperback copy of The Godfather and told him it would change his life.(但他的父亲认为他变得“太美国化”了,于是带他去了马萨提安进行了一趟27个小时的旅程。一路上,他的父亲送给他一本平装版的教父,并告诉他这会改变他的一生)可知,Urrea的父亲给了他教父这本书是希望Urrea能感受到与墨西哥的联系。故选D项。【13题详解】推理判断题。根据第三段中“Everybody was jamme
62、d in his backyard, and there was a DJ and people dancing and consuming a serious amount of American junk food - they didnt want Mexican food, they wanted KFC and pizza.(每个人都挤在自家后院,有一个DJ,人们跳舞,吃大量的美国垃圾食品他们不想要墨西哥食品,他们想要肯德基和披萨) ”可知,第三段中的问题“墨西哥玉米卷在哪里,伙计?”暗示着墨西哥传统已经被抛在脑后了。故选A项。【14题详解】推理判断题。根据第五段第一句中“but i
63、t also includes moments of frustration with this countrys treatment of the immigrant group(但是它也包含随着这个国家对移民群体的待遇而来的沮丧时刻)”及下文In a grocery store, a woman screams at two of his family members that theyll be kicked out of the country soon. “I had to bite down on the bitterness of my rage, man!” Urrea say
64、s.(在一家杂货店里,一名妇女对他的两名家人尖叫,说他们很快就会被赶出这个国家。“我不得不忍气吞声,伙计!”Urrea说)可知,墨西哥移民受到不公平的待遇。故选B项。【15题详解】推理判断题。根据第二段中In his new novelThe House of Broken Angels, Urrea has written his own take on the Godfather story with a Mexican-American Don Corleone figure at its center.(在他的新小说破碎的天使之家中,Urrea以一个墨西哥裔美国人Don Corleon
65、e为中心,写了他自己的教父故事)以及最后一段中“I really wanted to write a tribute to my brother, to my family and to us, but its also a love song to the country,” Urrea says.(“我真的很想为我的兄弟、我的家人和我们写一首颂歌,但这也是一首献给国家的情歌,”Urrea说)可推知,破碎天使之家主要讲述了小说家对墨西哥裔美国家庭的爱。故选A项。第二节(共5小题:每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。有两项为多余选项。Have yo
66、u ever had someone tell you, “If you eat before bed, youre going to get fat” _16_ But is eating late at night, specifically after 8 p.m., really going to make you gain weight?One theory is that your metabolism(新陈代谢)slows down when youre asleep. With a slower metabolism fewer calories are being burne
67、d. Thus the calories you eat right before bed would not be bumped off as much as they would be while youre awake. Although the science seems pretty sound, recent studies have shown that metabolism changes very little while you are asleep. The heart is still beating, lungs are still working, and the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
( 人教A版)2017-2018学年高中数学选修2-1:1.1.1命题课件 (共29张PPT).ppt
