江苏省苏州市2019-2020学年高二上学期期中英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省苏州市2019-2020学年高二上学期期中英语试题 WORD版含解析 江苏省 苏州市 2019 2020 学年 高二上 学期 期中 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、20192020学年第一学期期中试卷高二英语注意事项:1.本试卷分为第I卷(选择题)和第II卷(非择题),满分150分。答题时间120分钟。2.请将第I卷的答案填涂在答题卡上,第II卷的答案直接填写在答题卡规定的地方。答题前,务必将自己的学校、姓名、考试序列号等相关信息写在答题卡上规定的地方。第一卷(选择题 共90分)第一部分 听力(共两节,满分20分)略第二部分:阅读理解(共2节;满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)请阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ATheme parks are fun any time
2、of year but theres something extra special about visiting during the holidays. Here are how the best theme parks go all out during the holidays!Great Wolf HouseEvery holiday season, each Great Wolf House location transforms into Snow land,a magical place with festive trees,twinkling lights, and dail
3、y indoor snow showers in the Grand Lobby. Also included free with every overnight stay are visits with Santa on holiday weekends. family holiday movies,and Snow and Glow dance parties. But the coolest things happening at Great World House at the end of the year is the chance to go to North Pole Univ
4、ersity. Thats. where kids can complete fun courses to receive a small presents.Disney WorldEvery park in the most magical place on Earth goes all out for the holidays, including Disney s Animal Kingdom.Over at the Magic Kingdom,Queen Elsa transforms Cinderella Castle in A Frozen Holiday Wish,Theres
5、the amazing Minnies Wonderful Christmastime Fireworks Show,and on most nights during the season,your magical day concludes with Mickeys Very Merry Christmas Party. Thats when the whole park is filled with music, characters dressed in their holiday best and surprises that will have kids and adults al
6、ike smiling wide from Mickey ear to Mickey ear.Universal Studios FloridaIf youre going to, Orlando during the festive season its for Christmas in The Wizarding(巫师)World of Harry Potter! Both sides of this large park are transformed into a wizarding wonderland during the holidays.Hogsmeade and Diagon
7、 Alley will be decorated with lights,and the sounds of special performances will make sure all are merry and bright at Universal Studios Florida. Bonus: hot Butter beer on tap!LEGOLAND Florida ResortPlanning a family Christmas at LEGOLAND is a memorable experience. Watching the LEGO brick drop on Ne
8、w Years Eve with a rocking dance party and fireworks at LEGOLAND Florida is the greatest way in America to ring in a new year with your kids. For more information, please click the link below: www.readers 1. According to the passage, we can know that A. the Great Wolf House is a theme park that you
9、can visit at Christmas timeB. your stay at Disney World ends with A Frozen Holiday WishC. you can surprise yourself with butter at Universal Studios FloridaD. LEGOLAND is a place for unforgettable memories designed only for children2. What can be inferred from surprises that will have kids and adult
10、s alike smiling wide from Mickey ear to Mickey ear?A. Kids and adults will tour around Disney World collecting Mickey ear.B. Kids and adults will have a great time attending Mickeys Christmas Party.C. Kids and adults like to smile and watch Mickey and Minnie show.D. Kids and adults will enjoy a magi
11、c show put on in Disney World.3. Where can you find this article?A. A website.B. A piece of newspaper.C. A science magazine.D. A bulletin.【答案】1. A 2. B 3. A【解析】这是一篇应用文。主题公园在一年中的任何时候都很有趣,但是在假期参观会有特别的感觉。文章主要介绍了四个主题公园在节假日的特色活动。【1题详解】细节理解题。根据第一段中“Here are how the best theme parks go all out during the h
12、olidays!(以下是最好的主题公园在假期里是如何运作的!)”以及第二段中“Also included free with every overnight stay are visits with Santa on holiday weekends.(此外,节假日周末与圣诞老人一起探访也免费提供住宿)”由此可知,Great Wolf House是一个主题公园,你可以在圣诞节的时候去参观。故选A。【2题详解】推理判断题。划线句意思为“孩子们和成年人都会笑得合不拢嘴”,由此从划线句可推知,孩子和成年人参加米奇的圣诞晚会时,会度过一段美好时光。故选B。【3题详解】推理判断题。根据最后一段中“For
13、 more information, please click the link below: www.readers ”可知更多信息,请点击下面的链接:www.readers 。由此可推知,文章可能来自一个网站。故选A。BSpecialists say that it is not easy to get used to life in a new culture. “Culture shock is the term these specialists use when talking about the feelings that people have in a new environ
14、ment. There are three stages of culture shock, say the specialists. In the first stage, the newcomers like their new environment. Then, when the fresh experience dies, they begin to hate the city, the country, the people, and everything else. In the last stage, the newcomers begin to adjust to their
15、 surroundings and, as a result, enjoy their life more.There are some obvious factors in culture shock. The weather may be unpleasant. The customs may be different. The public service systems-the telephone, post office, or transportation-may be difficult to work out. The most simple things seem to be
16、 big problems. The language may be difficult.Who feels culture shock? Everyone does in this way or that. But culture shock surprises most people. Very often the people having the worst culture shock are those who never had any difficulties in their home countries and were successful in their communi
17、ty. Coming to a new country, these people find they do not have the same established positions. They find themselves without a role, almost without an identity. They have to build a new self-image.Culture shock gives rise to a feeling of disorientation(迷惘). This feeling may be homesickness. When hom
18、esick, people feel like staying inside all the time. They want to protect themselves from the strange environment, and create and escape inside their room for a sense of security. This escape does solve the problem of culture shock for the short term, but it does nothing to make the person familiar
19、with the culture. Getting to know the new environment and gaining experience-these are the long term solutions to the problem of culture shock.4. When people move to a new country, they_A. will get used to their new surroundings with difficultyB. have well prepared for the new surroundingsC. will ge
20、t used to the culture of the country quicklyD. will never be familiar with culture of the country5. According to the passage, factors causing culture shock include all of the following EXCEPT .A. language communicationB. weather conditions and customsC. public service systemsD. homesickness6. Accord
21、ing to the passage, the more successful you are at home, A. the fewer difficulties you may have abroadB. the more difficulties you may have abroadC. the more money you will earn abroadD. the less homesick you will feel abroad7. The best way to overcome culture shock might be A. to escape unfamiliar
22、environmentB. to overcome the feeling of homesicknessC. to stay inside all the timeD. to get familiar with the new culture【答案】4. A 5. D 6. B 7. D【解析】这是一篇说明文。当人们搬到一个新的国家时,文化冲击会使他们很难适应他们的新环境。文章介绍了哪些因素会引起文化冲击,人们又应该怎样适应新的环境。【4题详解】细节理解题。根据第一段中“Specialists say that it is not easy to get used to life in a
23、new culture.(专家们说,适应一种新文化的生活不是一件容易的事)”结合下文对文化冲击的陈述可知,当人们搬到一个新的国家时,他们会将很难适应他们的新环境。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第二段中“The weather may be unpleasant. The customs may be different. The public service systems-the telephone, post office, or transportation-may be difficult to work out. The most simple things seem to b
24、e big problems. The language may be difficult.(天气可能不太好。习俗可能不同。公共服务系统电话、邮局或交通可能很难解决。最简单的事情似乎都是大问题。语言可能很难)”可知,语言交流,天气条件和习俗,公共服务设施都会引起文化冲击,除了D选项“思乡”。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第三段中“Very often the people having the worst culture shock are those who never had any difficulties in their home countries and were succ
25、essful in their community. Coming to a new country, these people find they do not have the same established positions. They find themselves without a role, almost without an identity. They have to build a new self-image.(经历最严重文化冲击的往往是那些在自己的国家从未遇到过任何困难,却在自己的社区取得了成功的人。来到一个新的国家,这些人发现他们没有相同的既定职位。他们发现自己没
26、有角色,几乎没有身份。他们必须建立一个新的自我形象)”可知,最能感受到文化冲击的人是在家乡及社会团体中最成功的人,因为他们一切都要从头开始,所以你在国内越成功,在国外就越困难。故选B。【7题详解】细节理解题。根据最后一段中“Getting to know the new environment and gaining experience-these are the long term solutions to the problem of culture shock.(熟悉新的环境,获得经验,这是解决文化冲击问题的长远办法)”可知,熟悉新环境是解决文化冲击的最好办法。故选D。CBears e
27、at human food when they can get some.But in a new study, the more human food 30 female black bears ate, the less time those bears were likely to spend hibernating(冬眠)In turn,bears that hibernated less were likely to score worse in a test for aging.The new research grew out of an earlier project to s
28、ee what wild black bears across Colorado were eating, says Jonathan Pauli, a researcher from the University of Wisconsin-Madison.Another researcher Rebecca Kirby checked diets of hundreds of bears across the state when she was a Ph.D.student. She found that hunters there were not allowed to set out
29、bear bait(诱饵)。That means the animals way to get human food is mostly through finding human food themselves.When bears eat more human food, their bodies pick up higher levels of a form of carbon known as carbon-13.It comes from plants such as corn. The researcher found the telltale(报警的) form of carbo
30、n in an earlier study. They found bears in some places ate a large share of peoples leftovers(剩饭)Sometimes,these leftovers could make up more than 30 percent of a bears diets,Pauli note.In the new study,Kirby looked at the effect of diet on hibernation. Bears usually sleep for four to six months,dur
31、ing which female bears give birth. Kirby and her colleagues focused on 30 female bears around Durango, Colo. These bears were watched over by the states parks and wildlife department. The team first tested bears for carbon-13.They found the ones that ate more human-related food tended to hibernate f
32、or shorter periods.Studies on smaller animals show that hibernation may slow the aging process. If true, shortening the seasonal sleep may have an ill effect on bears. To test it, the researchers tested for relative changes in the length of telomeres(染色体端粒)。In the new study,bears that hibernated for
33、 shorter periods tended to have telomeres that shortened more quickly than those of other bears. This suggests the animals were aging faster,the team says.The bears didnt always meet Kirbys needs for several kinds of data, so she cant say there is a direct and certain connection between what bears e
34、at and aging. So far,Kirby calls the evidence suggestive.8. What does the new study show about bears?A. They have much difficulty in getting food.B. Hibernating is their best way to stay young.C. Eating human food might cause fast aging.D. They hibernate for shorter periods than before.9. What can b
35、e learned from Paragraphs 3-4?A. Hunters usually use human food as bear bait.B. Carbon-13 levels will fall if bears eat human food.C. Bears seem to be able to find human food on their own.D. Many bears only eat peoples leftovers as their diets.10. What might cause a bears telomeres to shorten more q
36、uickly?A. Hibernating for enough time.B. Being weak with hunger.C. Eating much human food.D. Slowing the aging process.【答案】8. C 9. C 10. C【解析】【分析】这是一篇说明文。讲述了吃人类食物对熊的冬眠时间和染色体长短的影响。【详解】1.细节理解题。根据倒数第三段“ They found the ones that ate more human-related food tended to hibernate for shorter periods.”他们发现,那
37、些吃了更多与人类有关的食物的人往往冬眠时间较短以及倒数第二段“This suggests the animals were aging faster”可知,这表明这些动物衰老得更快。由此可知吃人类的食物会加速衰老,故选C。2.细节理解题。根据第三段“That means the animals way to get human food is mostly through finding human food themselves.”可知,这意味着动物获取人类食物的方式主要是通过自己寻找人类食物。故选C。3.推理判断题。根据最后一段“bears that hibernated for shor
38、ter periods tended to have telomeres that shortened more quickly than those of other bears. ”可知,冬眠时间更短的熊往往染色体更短,根据倒数第三段“They found the ones that ate more human-related food tended to hibernate for shorter periods.”可知,吃更多人类食物的熊冬眠时间更短,由此判断出吃很多人类食物的熊的染色体缩短得更快,故选C。DLike a lot of people, Ive always wante
39、d to be self-employed, but I was afraid to make the leap. Everything I had read about starting a small business suggested I should have a whole lot of money in the bank before I even considered striking out on my own. Three kids, my own college loans, and several medical mishaps(灾祸)over the years ha
40、d certainly not allowed for that.Id had jobs I liked, but somehow Id never been satisfied. Teaching school had been satisfying for about ten years,but then the brightness had faded. Jobs as a college instructor and corporate training designer had begun to become boring, too.One boring day at the off
41、ice, I made a list of all the skills Id got over the years in my jobs and as a freelancer(自由职业人)。The list was long. But I considered my dreams of self-employment an unlikely project, and the list went back in my drawer, only to appear the next time I met with difficulties in my job. As I continued t
42、o work at various tasks and learn new things on the job, my list grew.Finally,the little list stopped growing and developed instead into a business plan.One autumn evening,I showed the plan to my husband while we were out having dinner.“It looks practical,” he said.Maybe someday.”I swallowed my disa
43、ppointment.What did I think he would say?Sure,hon,go ahead.We have no money saved, but just quit your job and give this a try. The worst thing that can happen is well lose the house.”The next day I went back to work, and the list went back in my drawer.And then it happened:I got greedy.I had a perfe
44、ctly good job at a perfectly good company. A good salary. A great boss. But another perfectly good company offered me more money, more vacation time,more everything.I took on a role for which I was not fully prepared. For more than thirty years,I had been the quick learner,the independent worker, th
45、e self-starter.And here I was, in my early fifties at a new job,not able to catch on or fit in.Now what?Looking back,I realize it wasnt that I couldnt still learn just as fast as I ever had; it was that I had entered a business environment where lifelong employees had developed a climate so particul
46、ar to their company and industry that newcomers felt more like outsiders than part of the team. If I had done my homework, I would have known this was a poor move.Still,I now had to make a decision. Stay put and pretend that I“got it? Financial common sense would suggest that I do just that,no matte
47、r how much pain it gave me.But Ive never had a lot of common sense when it comes to following my heart or my head. My heart always wins.And this time my heart won in more ways than one: when I again brought out my little business plan during dinner, I was reminded just how much my husband of over th
48、irty years loves me.I believe in you, he said.More powerful words were never spoken.I began my small business, which provides editorial and design services,a few weeks later. It hasnt been easy. I found out quickly that self-employment is not equal to “flexible lifestyle.I work many more hours now t
49、han I did when in the employ of others.And money changes often. Some days are good,and some days I still search the want ads and question the wisdom of my decision.No guarantees(担保)exist that my business will continue to grow. But no guarantees exist either that another employer wouldnt fire me or t
50、hat I wouldnt find myself in a bad job situation again. I made the choice to believe in myself.And thats a risk worth taking.11. What can we learn from paragraph 2?A. The author was not satisfied-with her present job.B. The three kids misbehavior has already worn the author out.C. Teaching school is
51、 still attractive to the author.D. Being a college instructor is satisfying.12. That the author repeated the sentence “The list went back in my drawer probably meansA. the author was not satisfied with the list of the technical skillsB. the author gave up her dream more than onceC. the author is det
52、ermined to work at more jobs and learn more things on the jobD. the author was disappointed about her husbands response13. From the last but one paragraph,we know the authorA. took advantage of her abilities got on her former jobs and started her own businessB. was positive that she would make a pro
53、fit for her family though it was not easyC. stuck to her dream despite no guaranteesD. finally made up her mind because she was stuck in a miserable position at her work14. What does the underlined sentence If I had done my homework,I would have known this was a poor move.mean?A. If I had already kn
54、own about this, I would not have taken the job.B. If I had done the homework,I would not have moved to a new place.C. If I could learn just as fast as I ever had,I would be able to fit in my new job.D. If I had known that newcomers would be outsiders rather than part of the team,I would quit my job.
55、15. From the story, we can conclude that the author isA. GenerousB. humorousC. sensitiveD. independent【答案】11. A 12. B 13. C 14. A 15. D【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者从为别人工作到自己创业的心路历程和人生感悟。【11题详解】细节理解题。根据第二段第一句“Id had jobs I liked, but somehow Id never been satisfied. (我曾有过我喜欢的工作,但不知怎么的,我一直不满意。)”可知,作者对目前的工作不满意。故
56、选A。【12题详解】推理判断题。根据第三段“But I considered my dreams of self-employment an unlikely project, and the list went back in my drawer, only to appear the next time I met with difficulties in my job.(但我认为自己创业的梦想不太可能实现,于是我把这份清单放回抽屉里,等到下次工作遇到困难时,它就会出现。)和第八段 “The next day I went back to work, and the list went b
57、ack in my drawer.(第二天我回去工作,清单又回到了我的抽屉里。)可知,作者多次重复这句“The list went back in my drawer(清单又回到了我的抽屉里。) 可能是作者多次放弃了自己的梦想。故选B。【13题详解】细节理解题。根据倒数第二段“No guarantees(担保)exist that my business will continue to grow. But no guarantees exist either that another employer wouldnt fire me or that I wouldnt find myself
58、 in a bad job situation again. I made the choice to believe in myself.(没有人能保证我的业务会继续增长。但不能保证另一个雇主不会解雇我,也不能保证我不会再次陷入糟糕的工作环境。我选择了相信自己。)”可知,尽管没有保证,作者坚持自己的梦想。故选C。【14题详解】词句猜测题。根据划线句前一句“Looking back, I realize it wasnt that I couldnt still learn just as fast as I ever had; it was that I had entered a busi
59、ness environment where lifelong employees had developed a climate so particular to their company and industry that newcomers felt more like outsiders than part of the team.(现在回想起来,我意识到不是我不能像以前那样快速地学习;而是因为我进入了这样一个商业环境,在这里,终身员工已经形成了一种对他们的公司和行业非常特殊的氛围,以至于新来的员工感觉更像是局外人,而不是团队的一部分。)”可知,作者对自己以前从事的职业没有很多了解,
60、所以总是应付式地去工作;由此可推知,划线句的意思是“如果对自己的工作了解,作者就不会接受这份工作了。”故选A。【15题详解】推理判断题。根据倒数第二段“No guarantees(担保)exist that my business will continue to grow. But no guarantees exist either that another employer wouldnt fire me or that I wouldnt find myself in a bad job situation again. I made the choice to believe in
61、myself.(没有人能保证我的业务会继续增长。但不能保证另一个雇主不会解雇我,也不能保证我不会再次陷入糟糕的工作环境。我选择了相信自己。)”可知,作者选择了自己创业,选择了相信自己。由此可推知,作者是独立的。故选D。第二节(共5小题;每小题2分,10分)根据短文内容,从短文后七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。What makes a book a good read? It is a great question, but theres no easy answer!_16_ There are so many styles and types of books.
62、 This is because people have different likes. For fun, go and read the 1-star Amazon reviews of your favorite popular book. Many people hate it and cant finish it! _17_Maybe, it depends on your preferences. Art is highly subjective.There are certainly many good books on writing and story structure,
63、but theyre more general guides than step-by-step guides. Since books have no hidden parts (all the words are there on the page), its necessary to study the books you and others think are good reads and ask,”_18_ ”Most serous writers have early readers who read drafts and provide their opinions_19_Th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
幼儿园聘用合同范本.pdf
