湖北咸宁市2017高考英语一轮综合阅读类导练(二)及答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北咸宁市2017高考英语一轮综合阅读类导练二及答案 WORD版含解析 湖北 咸宁市 2017 高考 英语 一轮 综合 阅读 类导练 答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、湖北咸宁市2017高考英语一轮综合阅读类导练(二)及答案完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Even though it was only October, my students were already whispering about Christmas plans. With each passing day everyone became more anxious, waiting for the final school bell. Upon its 1 everyone would run for their coats and
2、 go home, everyone except DavidDavid was a small boy in ragged clothes. I had often wondered what kind of home life David had, and what kind of mother could send her son to school dressed so 2 for the cold winter months, without a coat, boots, or gloves. But something made David 3. I can still remem
3、ber he was always 4 a smile and willing to help. He always stayed after school to straighten chairs and mop the floor. We never talked much. He 5 just simply smile and ask what else he could do, then thank me for letting him stay and slowly head for homeWeeks passed and the 6 over the coming Christm
4、as grew into restlessness until the last day of school before the holiday break. I smiled in 7 as the last of them hurried out of the door. Turning around I saw David quietly standing by my desk.“I have something for you.” he said and 8 from behind his back a small box. 9 it to me, he said anxiously
5、, “Open it.” I took the box from him, thanked him and slowly unwrapped it. I lifted the lid and to my surprise saw nothing. I looked at Davids smiling face and back into the box and said, “The box is nice, David, but its 10 .”“Oh no it isnt” said David. “Its full of love. My mum told me before she d
6、ied that love was something you couldnt see or touch unless you know its there.”Tears filled my eyes 11I looked at the proud dirty face that I had rarely given attention to. After that Christmas, David and I became good friends and I never forgot the meaning 12 the little empty box set on my desk.1.
7、 A. warning B. ringing C. calling D. yelling 2. A. modestly B. naturally C. inaccurately D. inappropriately3. A. popular B. upset C. special D. funny4. A. expressing B. delivering C. wearing D. sharing 5. A. would B. should C. might D. could6. A. argument B. excitement C. movement D. judgment7. A. r
8、elief B. return C. vain D. control 8. A. searched B. found C. raised D. pulled 9. A. Holding B. Handing C. Sending D. Leaving10. A. cheap B. empty C. useless D. improper 11. A. as B. until C. because D. though12. A. from B. behind C. over D. towards 【参考答案】参考答案 1-5BDCCA 6-10 BADBB 11-12 AB阅读下列短文, 从给的
9、四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013南京市二模,A)Dear Sir,I was surprised to read your recent editorial on the question of students parttime jobs. You appear to be making lots of general comments on the basis of just one unfortunate case (I assure you that not all young people who deliver newspapers are as foo
10、lish and dishonest as the two youths mentioned in your article, and one singlecase is not strong enough in supporting a point as evidence. I think you wouldnt disagree with me at this point)The first point I would like to make is that there are many jobs teenagers can do which give them useful exper
11、ience of the working world. They are brought into contact with a variety of people, often older, and are given experience of expressing themselves clearly and logically. Every young man will eventually be involved in social net work, and we cant expect them to act as a mature adult once they step ou
12、t of school. I am thinking here of jobs such as travel guides and shop assistants. Parttime jobs are actually a kind of guiding that young people need before they play their role in real career.Another argument for school children and college students having holiday or weekend jobs is that many pare
13、nts need the financial assistance. If we take, for example, a family in which the father is unemployed or perhaps a singleparent family on a low income, it seems logical and fair that a son or daughter should try to bring money into the household. And I think its also an education to young people wh
14、at family responsibility is and what one should do in terms of showing their care and love.One further thing I want to say is that a lot of jobs for the young can be fun for the people who do them and also useful to the community. Youngsters who help in schools, hospitals and with the elderly often
15、gain a great deal of pleasure and satisfaction as well as contributing something valuable to local society. And the experience will make young people feel their value in our society so that they will be more eager to learn and more willing to offer their help.In conclusion, I would add that when I w
16、as a girl, my father said my teens were a time for books, hobbies and academic studies. Thinking back, I feel I would have learnt much moreabout myself, other people and life in generalif he had allowed me to do a limited amount of real work. Certainly, when she is old enough, I shall encourage my o
17、wn daughter to do so, rather than waste her time with soap operas, computer games and discos, like so many young people today. I dont mean having fun is a waste of time. I just want to point out that fun and parttime jobs could be balanced.Yours faithfully,Margaret Williams文章大意:本文是写给报社编辑的一封信。在信中,作者表
18、达了对该社最近发表的关于“青少年不应该做兼职工作(打零工)”这篇文章的反对,并给出了自己的理由和见解。1Which of the following is true according to the letter?AParttime jobs help teenagers develop social skills.BAll young people doing parttime jobs are intelligent and honest.CChildren in singleparent families should not do part time jobs.DThe writer
19、did parttime jobs when she was at school.答案:A细节理解题。根据文章第二段内容可知,A项“打零工能够帮助孩子培养社会技能”表述正确。B项在文中没有涉及;根据第三段第二句可知,C项错误;根据最后一段第二句可知,D项错误。故答案选A。2What does the writer think many of the young people are doing now?ATaking some parttime jobs to help their family.BDoing their academic learning heart and soul.CWa
20、sting time with soap operas and computer games or discos.DDoing community services by helping the old or the sick in hospitals.答案:C细节理解题。根据最后一段倒数第三句中的“waste her time with soap operas, computer games and discos, like so many young people today”可知,作者认为现在很多孩子都将时间浪费在看肥皂剧、玩游戏或去迪厅等娱乐上面了。故答案选C。3What can we
21、 learn from the letter?AThe writer of the letter is doing some parttime jobs.BAn article against teenagers doing parttime jobs was published.CTeenagers of the time are not doing the right thing.DThe writer of the letter is a teenager from a singleparent family.答案:B推理判断题。根据文章第一段可知,社论中就两个年轻人在送报纸的兼职工作中
22、的不诚实行为做了很多评论,不赞成年轻人做兼职工作,故可推断出报社刊登的文章应是一篇“反对青少年做兼职工作”的文章。故答案选B。【2014高考英语湖北省襄阳市统考试题】C Its typical of parents to feel depressed when the moment comes for their child to leave home and go to universityEven parents who dont speak about the event are likely to feel a sense of sadness because its the end
23、of an era where you and your family were at the centre of your childs worldAs a parent youll probably continue to support your child in different ways, but the main job of raising your child is overIts a huge change for everyone involved There are a few things that you can do to make the change easi
24、er Plan carefully for your childs departure and think about how you can help Many parents take their child to university for the first time If you decide to do that, be ready to feel a real sorrow when the time comes to say goodbyeYour child will probably be as nervous as you are about the moment wh
25、en you finally say goodbye-but that might not show! Be positive and cheerful about the choice your child has made to continue studying, and plan to leave once youve unpacked the car and looked around your childs new living accommodationsIf you can, save your tears for the car - youll make things eas
26、ier on your child and yourself The more youve invested in being a parent, the more youll feela sense of loss, so the sadness you feel now is a sign that youve been a good morn or dad Remind yourself that parenting is all about raising an independent and confident child who functions well without you
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
