分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型江苏省新沂市2015高考英语阅读理解一轮练习(10)(答案).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:564619
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:120KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省 新沂市 2015 高考 英语 阅读 理解 一轮 练习 10 答案
    资源描述:

    1、江苏省新沂市2015高考英语阅读理解一轮练习(10)(答案)阅读理解。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。For those who are tired of doing the laundry, Samsung has found an answer: a washing machine that can tell you when your laundry is done via a smartphone app(application). Strange though it may seem“my wife already does that”

    2、 was a common response among attendees viewing the device when it was introduced at the Consumer Electronics Show(CES)this weekSamsung is just one of many appliance makers racing to install(安装)a large number of Internetconnected features in machines in an effort to make them “smart”Last year, it was

    3、 a refrigerator that tweeted. This year, its WiFienabled laundry machines and fridges that can tell you when your groceries are going bad. The washers and dryers, available starting in the spring, connect to any smartphone through a downloadable application. The phone can then be used as a remote co

    4、ntrol, so the machines can be turned on and off while their owner is at work or on the bus. Samsung says its not just something newthe app connection actually has some practical uses. “If you started to dry clothes in the morning and forgot to take them out, you can go to your phone and restart your

    5、 dryer for the time when you come home, so your clothes are refreshed and ready to go,” said spokesperson Amy Schmidt. The company also says that with electricity rates(电价)varying depending on the time of day, more control over when the machines are used can help save money. Perhaps, but what they w

    6、ill probably really accomplish is what all good technologies doenable laziness. Rather than getting up to check on whether the laundry is done, users will instead monitor it on their phones while watching TV.72. What can be inferred from the common response of the attendees at the CES?A. The machine

    7、 will be a big success.B. Their wives like doing the laundry.C. The machine is unrelated to their lift.D. This kind of technology is familiar to them. 73. What can we learn about the new laundry machines?A. They can tell you when your clothes need washing.B. They can be controlled with a smartphone.

    8、C. They are difficult to operate.D. They are sold at a low price. 74. We can conclude from Samsungs statements that _. A. the app connection makes life easierB. it is better to dry clothes in the morningC. smartphones can shorten the drying timeD. we should refresh clothes back at home75. What is th

    9、e main idea of the last paragraph?A. The laundry should be frequently checked.B. Lazy people like using such machines.C. Good technologies also cause problems.D. Television may help do the laundry. 【要点综述】短文介绍了一种能为人们带来便利的洗衣机,但是也向我们提出了一个令人思考的问题:新科技会让人们越来越懒惰,如何应对这个问题或许值得深思。72. D推理判断题。由第二段的Strange thoug

    10、h it may seem“my wife already does that” was a common response among attendees viewing the device when it was introduced at the Consumer Electronics Show(CES) this week看出“尽管看上去有点奇怪,但是这项技术对于人们来说已经很熟悉了”。故选D。73. B推理判断题。由第四段的“The washers and dryers, available starting in the spring, connect to any smart

    11、phone through a downloadable application. The phone can then be used as a remote control”看出它是由智能手机控制的,由此可知选择B项。74. A推理判断题。根据文中对这一洗衣机装置以及其功能和操作的描述可以看出,它使得人们的生活更加轻松便捷。故选A。75. C主旨大意题。最后一段的Perhaps, but what they will probably really accomplish is what all good technologies doenable laziness.告诉我们,该项技术能使人

    12、们变懒,也就是C项所说的“优良技术也会带来问题”。故选C。【2014高考英语广东省梅州市质检试卷】CThe ancient Egyptians appeared to be among the first early civilizations to learn how to grow roses. In 1888, at Hawara in the El Faiyum area of Egypt, two-thousand-year-old roses were found in ancient tombs. The discovery suggested roses were an imp

    13、ortant part of the complex burial ceremony which took place when an important person died. The roses found in the tombs are thought by modern experts to be the oldest preserved flowers ever found in the world. They must have been cut and dried before flowering so that they would remain undamaged. Ov

    14、er the centuries, the roses had shrunk and became tight balls, but on careful examination it was discovered that the petals (花瓣) themselves were hardly damaged. Egypts skill in mass-cultivation(大面积栽培)of roses in early times led to the flowers becoming an important export product. At the height of th

    15、e Roman Empire, Egypt exported large quantities of roses to the Roman courts. Wealthy Romans loved the beautiful colors and sweet smells of roses. So the Romans attempted to grow their own roses and they eventually mastered the art of mass cultivation. Egypt then decided to concentrate on growing gr

    16、ain instead of roses, so grain soon took over as the number-one agricultural product of Egypt. Roses were appreciated in other early civilizations too, including Greece and Persia. They are a decorative feature on coins, sculpture, and vases dating back thousands of years. There is also evidence tha

    17、t roses were highly valued by the Chinese who believed that the flowers could be used to help treat a wide range of illnesses, from toothache to skin and chest diseases. In the modern world, the rose has not lost its popularity as the “Queen of Flowers” the name given to it by the Greek poetess Sapp

    18、ho. Even today more roses are sold than any other flower. Modern techniques have enabled people to create ever more beautiful roses. Transportation by air makes it possible to grow roses in countries with favorable climates and sell them within twenty-four hours in profitable markets all over the wo

    19、rld. Tons of roses are transported this way every week. Roses from Ecuador, a country in northern South America, can be bought in Holland, even though that country itself has a huge rose-growing business. 36. The roses discovered at Hawara in 1888 were _. A. buried about four thousand years ago B. c

    20、ut after they floweredC. used to keep the dead body fresh D. finely preserved37. Grain replaced roses to become the number-one agricultural product of Egypt because _. A. the Egyptians showed less interest in rosesB. the competition in rose export became fierce C. the Romans could grow roses for the

    21、mselvesD. grain was in great demand in the world market 38. Paragraph 3 is developed mainly _.A. by cause and effect B. by order in spaceC. by order in time D. by examples39. With the example of roses from Ecuador, the author shows _. A. modern techniques help the cultivation of rosesB. air transpor

    22、t helps the rose trade worldwideC. roses grown in Ecuador are world-famous D. roses are sold more than any other flower 40. What would be the best title for the passage? A. Queen of flowers B. History of growing roses C. Big archeological discovery D. Rose trade around the world【参考答案】36-40 DCDBA 本文是

    23、说明文。文章介绍了花中女王玫瑰。36. D。细节理解题。由第一段的they would remain undamaged和the petals themselves were hardly damaged可知,这些出土的玫瑰保存完好。37. C。细节理解题。由第二段的 So the Romans mastered the art of mass cultivation可知,罗马人最终掌握了大面积栽培玫瑰的技术,不需要大量进口埃及人的玫瑰了,因此埃及人把种植谷物放到了首位。38. D。写作手法题。本段介绍了玫瑰在其他文明古国一样受欢迎,列举了玫瑰在希腊、波斯、中国的用途。39. B。推理判断题。

    24、联系上一句Transportation by air . all over the world可知,空运促成了玫瑰销售的全球化。这个例子正是用来说明这一点。40. A。标题归纳题。本文对玫瑰栽培的历史和当今玫瑰产业进行了简要介绍。第四段提到了the “Queen of Flowers”,因此用A项作标题十分恰当。阅读理解Early on Saturday morning, one of the largest earthquakes ever recorded hit central Chile. The powerful quake killed more than 800 people,

    25、destroyed or badly damaged 1.5 million homes and affected almost 2 million people. The 8.8-magnitude earthquake struck around 3:34 a.m., jolting(震摇) people awake all over the country. The earthquake came from underwater, off the coast of Chile. Fernando Abarzua was in one of the many buildings that

    26、collapsed(倒塌) there. “I was on the eighth floor and all of a sudden I was down here,” he said, adding that he was surprised to have escaped with no major injuries.The earthquake triggered(引发) a tsunami that swept across the Pacific Ocean, setting off warnings in 53 countries. In the end, the tsunami

    27、s waves caused major damage and several deaths in Chile but nowhere else. Dozens of aftershocks, or smaller earthquakes, rattled(使颤动) the area in the days following Saturdays massive quake.Chile has a history of earthquakes. The largest recorded earthquake in the worlda 9.5-magnitude quakestruck the

    28、 country in May 1960. Since 1973, there have been 13 quakes there with a magnitude of at least 7.0. As a result, Chiles newer buildings were built to withstand(经受住) the shocks.That is one reason that Chiles quakethough 500 times strongerhas caused much less damage than the earthquake that struck Hai

    29、ti in January.On Sunday, Bachelet ordered troops in Chile to help hand out food, water and blankets and to clear rubble(瓦砾堆)from the roads. Temporary hospitals were planned for the hardest-hit areas.She later requested help from the international community. On Monday, the United Nations prepared ear

    30、thquake relief efforts as well as 30 tons of food and other help.Even before Bachelets request, President Obama announced that the U.S. was prepared to help. “The United States stands ready to assist in the rescue and recovery efforts,” he said. 60. The passage mainly tells us . A. how the world hel

    31、ped Chile after its earthquake B. a massive(巨大的) earthquake rocked Chile and the response to itC. hundreds of people died after the Chiles earthquake D. the poorest country-Chile was destroyed completely61. According to the passage, we know Fernando Abarzua is . A. brave B. devoted C. lucky D. kind

    32、62. Which of the following could be the main and direct reason that caused less damage in Chile than that in Haiti? A. Help came in time. B. Chiles people had got the news before the earthquake.C. Chile is richer than Haiti. D. Most of the buildings in Chile can bear the shocks.63. The passage most

    33、probably appears . A. in a newspaper B. in a magazine C. in a history book D. in an advertisement 【2014高考英语广东省梅州市质检试卷】DAustralian cities can keep their native wildlife but only if they can kick their habit of urban sprawl (无计划的扩展). Thats the finding of a new study by leading Australian environmental

    34、 researchers Jessica Sushinsky, Professor Hugh Possingham and Dr Richard Fuller of The University of Queensland.“While urban development usually reduces the number of birds in a city, building more compact (紧凑的) cities and avoiding urban sprawl can slow these reductions greatly,” says lead author Je

    35、ssica Sushinsky. “Compact housing development leaves birds homes untouched, leading to fewer losses of birds.”The researchers surveyed native and wild birds in Brisbanes urban areas, including living and industrial areas, public parks and gardens, major roadways and airports. They then used statisti

    36、cal modeling to find out what will happen to the birds as the city grows. The first setting was compact growth where multiple homes are built on land that previously had only one house. The second setting was sprawling growth a familiar pattern where homes are built here and there beyond the citys c

    37、urrent boundaries. The teams forecasts showed that a much greater diversity of species was lost over 20 years in the sprawling setting compared to the more compact setting. “Urban sprawl resulted in the disappearance of many urban-sensitive birds birds that only live in areas where there is native v

    38、egetation (植被), such as parklands and woodlands,” Ms Sushinsky says. “On the other hand, we found the city with the compact development attracted more birds because it kept more of its parks and green areas.”Now the Queensland Government has adopted the more compact urban growth strategy, which, Dr

    39、Richard Fuller says, is good news for Australias native birds. These birds are environmental specialists they need a particular environment to do well. “While compact development means smaller backyards, it can also make our entire cities more biodiverse,” according to Dr Fuller. “The study shows th

    40、at we should hold on to our green spaces instead of clearing them for sprawling development.”This is the first time science has modeled the effects of different urban growth strategies on birds, the researchers say. “Statistical models like these are important because they help us to understand the

    41、ecological consequences of a particular decision,” says Dr Fuller.41. The study deals with the relationship between _. A. city development and birds B. the environment and birdsC. humans and wildlife D. climate and wildlife42. Why is compact urban growth better than the sprawling strategy?A. It make

    42、s the cities more beautiful. B. It gives people larger backyards.C. It is money-saving. D. It is bird-friendly.43. Dr Richard Fuller thinks the Queensland Governments action _. A. is really brave B. is worth praisingC. has an uncertain future D. should be performed nationwide44. What can we learn ab

    43、out the study from the passage?A. It is based on the statistics in the past. B. It is strongly against urban development. C. It criticizes the city environment in Brisbane.D. It suggests leaving more green spaces for birds. 45. Where does the passage probably come from? A. A news report.B. A travel

    44、guide. C. A health magazine.D. A history book.D篇 (环境) 41-45 ADBDA本文是新闻报道。澳大利亚研究者发现:紧凑型的城市发展能够使得城市保留大量绿地,为鸟类提供良好的生存空间。41. A。细节理解题。由第二段的urban development usually reduces the number of birds in a city, building more compact cities and avoiding urban sprawl can slow these reductions greatly和最后一段可知,该研究关注

    45、的是城市发展方式与鸟类之间的关系。42. D。推理判断题。根据倒数第三段的we found the city with the compact development attracted more birds because it kept more of its parks and green areas可知,紧凑型的城市发展模式有利于鸟类在城市的生存。43. B。推理判断题。根据倒数第二段的which, Dr Richard Fuller says, is good news for Australias native birds可知,Dr Richard Fuller称赞昆士兰政府的做法

    46、。44. D。细节理解题。由第一段的kick their habit of urban sprawl和第五段的we found the city with the compact development attracted more birds because it kept more of its parks and green areas及倒数第二段的The study shows that we should hold on to our green spaces instead of clearing them for sprawling development可知,研究人员主张紧凑型发展,让城市保留大量绿地。45. A。文章出处题。由文章第一段的Thats the finding of a new study by .可知,本文最有可能选自一篇新闻报道。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省新沂市2015高考英语阅读理解一轮练习(10)(答案).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564619.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1