分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 28

类型Unit 4 Natural disasters【过关测试】-2020-2021学年高一英语重点词汇(人教版2019必修第一册).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:564938
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:28
  • 大小:208.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    过关测试 Unit Natural disasters【过关测试】-2020-2021学年高一英语重点词汇人教版2019必修第一册 disasters 过关 测试 2020 2021 学年 英语 重点
    资源描述:

    1、Unit 4 Natural disasters高中英语单词背诵【过关测试】100题学校:_姓名:_班级:_考号:_评卷人得分一、完形填空(共20分)(本题20分) After work one day, I grabbed a pizza for dinner at the mall. As I was heading home, I saw a girl sitting in a corner of the mall. Her hair covered her face and her body was 1 . I determined to walk past her 2 thats w

    2、hat we often do. But something made me turn 3 . I learned her age, and why she begged for money and lived on the streets. Her parents 4 years ago and she suffered from a serious skin disease. She was 5 to work because of her disability and had to live in the safest place she could 6 . She had stayed

    3、 in shelters in the past, but was treated 7 . She had to seek shelter from the mall to keep 8 on cold days, but even the mall she said wasnt 9 because security(保安) always threw her out.Im one of those people who used to believe there was a system of 10 to help her. Ideally, I would like to believe i

    4、n that. I used to think maybe one day I would 11 “them”. Maybe one day I would win the lottery(彩票). But when I 12 that girl, I thought to my self, what if no one ever helped her? What if this so called 13 system that I believed in didnt even know or 14 her existence? What if I didnt 15 any money? Wh

    5、at if she was not going to be around long enough to 16 that “one day”?I didnt really think about what happened next. I 17 my dinner with her and gave her all the money I had. When security came, I talked them into assisting her 18 driving her away like they usually did.Dont 19 one day to come before

    6、 you help someone. Now is that one daynot tomorrow, not next week. If you can do something to ease someone elses 20 , dont wait for that distant one day. Be the one day. Be it now.1(1分)AhotBheavyCweakDwet2(1分)AifBwhenCtillDbecause3(1分)AoverBbackCawayDup4(1分)AreturnedBremovedCquarreledDdied5(1分)Aeage

    7、rBreadyCunableDcurious6(1分)AbuildBdiscoverCexpectDremember7(1分)AterriblyBnormallyCcarefullyDpatiently8(1分)AcalmBwealthyCwarmDsecret9(1分)AquietBspecialCparticularDsafe10(1分)AcontrolBsupportCdecorationDcommunication11(1分)ArespectBwatchChelpDencourage12(1分)AacceptedBintroducedCpersuadedDnoticed13(1分)Af

    8、oolishBperfectCsimpleDeducational14(1分)Acare about Btalk aboutCwrite aboutDargue about15(1分)AloseBlendCwinDwaste16(1分)AadmitBimagineCchooseDsee17(1分)AcookedBsharedCorderedDprepared18(1分)Aalong with Bas forCexcept forDinstead of19(1分)Aworry about Blaugh atCwait forDbegin with20(1分)AsicknessBsuffering

    9、CnervousnessDloneliness评卷人得分二、根据所给汉语意思完成句子(共6分)(本题6分)完成句子21(1分)那个女孩子气得连话都说不出来。The girl was _ angry _ _ a word.22(1分)好像天要下雨了。It seems _ _ it is going to rain.23(1分)一位老人被困在电梯里了。An old man _ _ _ the lift.24(1分)爷爷坐在沙发上, 高兴地给孩子们讲着故事。Grandfather sat in the sofa, _ _ _ _ happily.25(1分)委员会将于六月向议会提交最后的报告。The

    10、 committee will _ its final report _ Parliament in June.26(1分)从前的夏天, 我们经常泛舟湖上。We _ _ _ _ on the lake in summer.评卷人得分三、单词拼写(共22分)(本题8分)单词拼写27(1分)A truck went out of control and _ (碰撞) into the back of a bus.28(1分)Dee watched the _ (波) breaking on the shore.29(1分)Bert _ (清扫) the path in front of the h

    11、ouse.30(1分)She fell heavily, _ (撞,击) her head against the side of the boat.31(1分)The king _ (发表) a televised speech to the nation on November 5.32(1分)The group produces a monthly _ (总结) of their research.33(1分)I can certainly feel the _ (影响) of too many late nights.34(1分)This room is twice the _ (长度

    12、) of the kitchen.(本题8分)单词拼写35(1分)The electricity _ (供应) had been cut off.36(1分)Grace _ (轻敲) on the bedroom door and went in.37(1分)She _ (吹口哨) to the dog to come back.38(1分)Tuesday was a fine, clear and _ (平静的) day.39(1分)Dr. Fox went to the _ (帮助)of the dying man despite having been injured in the cr

    13、ash.40(1分)The soldiers are trained to jump from the planes with full _ (成套装备) on.41(1分)The volcano could _ (爆发) at any time.42(1分)He has the _ (控制) to make things very unpleasant for us.(本题6分)单词拼写43(1分)I was _ (震惊的) to hear the news that a great fire broke out in the factory.44(1分)Two children fell

    14、into the river and many people tried to _ (营救) them.45(1分)Cancer is the leading cause of _ (死亡) in women.46(1分)These dead ducks should be _ (埋葬) immediately since they arent fit to be eaten.47(1分)The big fire lasted for four hours and all the buildings along the street got _ (毁坏).48(1分)Two people go

    15、t _ (困住) in the lift this morning when the electricity was cut off.评卷人得分四、单句改错(共10分)(本题10分)单句改错49(1分)I could no longer ignore the fact what he was unhappy.50(1分)Ive come with a message from Mr Wang how he wont be able to see you this afternoon.51(1分)He must answer the question if he agrees with what

    16、 she said or not.52(1分)Ive read the book where you gave me the day before yesterday.53(1分)One of the men held the opinion when what the book said was right.54(1分)The news what you told us is really encouraging.55(1分)Dad made a promise which he would buy his children gifts.56(1分)She expresses her hop

    17、e whether she will come and visit China again.57(1分)Our English teacher gave us a suggestion that we made good use of our time.58(1分)I will never forget the days that we lived happily together in the countryside.评卷人得分五、用单词的适当形式完成短文(共10分)(本题10分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Sandstorms are stron

    18、g, dry winds that carry sand. They are often 59(1分) thick that you cannot see the sun and the wind sometimes has such 60(1分)(strong) to move sand dunes. A typical example of sandstorms is the Dust Bowl of the 1930s in the United States. It was the 61(1分)(bad) sandstorm disaster in the history of the

    19、 United States. For nearly ten years dust blew on the southern plains of America, 62(1分)caused serious results. People couldnt breathe when they went outside and 63(1分)(child) wore dust masks to school. The sky 64(1分)(be) often dark for days. Over five million acres of land became desert during the

    20、Dust Bowl, 65(1分)(force) 200,000 people to leave their homes.The disaster 66(1分)(cause) by bad farming methods and several years 67(1分) very little rainfall made things worse. The land dried up and the wind blew the soil away. 68(1分)took over thirty years to reverse the process and replant the land.

    21、评卷人得分六、阅读选择(共27分)(本题4分) Mandara seemed to know something big was about to happen. So she let out a yell, caught hold of her 2-year-old daughter Kibibi and climbed up into a tree. She lives at the National Zoo in Washington DC.And on Tuesday, August 23rd, witnesses said she seemed to sense the big ea

    22、rthquake that shook much of the East Coast before any humans knew what was going on. And shes not the only one. In the moments before the quake, an orangutan (猩猩) let out a loud call and then climbed to the top of her shelter.“Its very different from their normal call,” said Brandie Smith, the zooke

    23、eper. “The lemurs (monkey like animals of Madagascar) will sound an alarm if they see or hear something highly unusual.”But you cant see or hear an earthquake 15 minutes before it happens, can you? Maybe you canif youre an animal.“Animals can hear above and below our range of hearing,” said Brandie

    24、Smith. “Thats part of their special abilities. Theyre more sensitive to the environment, which is how they survive.”Primates werent the only animals that seemed to sense the quake before it happened. One of the elephants made a warning sound and a huge lizard (蜥蜴) ran quickly for cover. The flamingo

    25、es (a kind of birds) gathered before the quake and stayed together until the shaking stopped.So what kind of vibrations (震动) were the animals picking up in the moments before the quake? Scientist Susan Hough said earthquakes produce two types of wavesa weak “P” wave and then a much stronger “S” wave

    26、. The “P” stands for “primary”. And the “S” stands for “secondary”. She thinks the “P” wave might be what sets the animals off.Not all the animals behaved unusually before the quake. For example, Smith said the zoos giant pandas didnt jump up until the shaking actually began. But many of the other a

    27、nimals seemed to know something was coming before it happened. “Im not surprised at all,” Smith said.69(1分)Why did Mandara act strangely one day?ABecause it sensed something unusual would happen.BBecause its daughter Kibibi was injured.CBecause it heard an orangutan let out a loud call.DBecause an e

    28、arthquake had happened.70(1分)According to Brandie Smith,_.Amany animals hearing is sharpBearthquakes produce two types of wavesCprimates usually gather together before a quakeDhumans can also develop the ability to sense a quake71(1分)Which animal seems unable to sense quake?AA giant panda.BA flaming

    29、o.CA lemur.DA lizard.72(1分)What is the best title for the passage?AHow animals survive a quakeBHow animals differ from humansCHow animals behave before a quakeDHow animals protect their young in a quake(本题4分) A very dangerous situation happened in California last week. More than 12 wildfires broke o

    30、ut in the state. Most of them began on October 8, in Northern California. They grew rapidly. The fires were made bigger by winds of up to 50 miles per hour and dry air in the area.At least 20 people have been killed, the state government said. About 200 have been injured. At least 3,500 homes and bu

    31、sinesses have been destroyed. About 50,000 people have been required to escape. Many left in a hurry, without time to take their personal things. “All the good stuff(东西)Im never going to see it again,” Jeff Okrepkie said. He escaped from his Santa Rosa home. It was destroyed soon after he left.The f

    32、ires burned through parts of eight counties(郡,县). These include Sonoma and Napa. The areas are important to Californias economy(经济). They are home to many of the states vineyards(葡萄园) and wineries(酿酒厂). In 2016, Californias wineries made more than $57 billion.October is when wildfires usually produc

    33、e the most ruins in California. But it is unusual for so many fires to start at once. Up to now, the government has not given a cause for any of the fires, many of which were still burning.73(1分)Why did the fires grow quickly?AMost of the fires began in October.B12 fires happened at the same time.CT

    34、he state government didnt do anything.DHigh-speed wind and dry air.74(1分)How many people have to leave their homes?A50,000.B200.C3,500.D20.75(1分)What is the biggest loss for California s economy?AHomes have been destroyed.BWineries have been burned.CPeople have to leave their homes.DMany people have

    35、 been injured.76(1分)What is the cause of the fires?AThe high-speed wind and dry air.BMany fires started at once.COctober produces the most ruins.DThe cause is not explained.(本题4分) Natural disasters take many different forms and can happen without warning. Earthquakes, floods, volcanoes, droughts, ty

    36、phoons, and hurricanes are all natural disasters.The earthquake of 26 December 2004 resulted in one of the worst natural disasters in living memory. It was a massive underwater quake and occurred in the Indian Ocean. This caused a huge tsunami (海啸)to cross the Indian Ocean. It destroyed coastlines a

    37、nd communities and brought death and destruction to many people. The survivors needed fresh water, food and shelter as well as medical help. People from all over the world gave money.The surface of the Earth has not always looked as it does today; it is moving continuously (although very slowly) and

    38、 has done so for billions of years. This is one cause of earthquakes,when one section of the Earth crashes with another. Scientists can predict where this might happen and the area between plates is called a fault line. However, earthquakes do not always happen on Fault lines, which is why they are

    39、so dangerous and unpredictable.All the disasters are very dangerous and continue to kill thousands of people each year, but they are nowhere near the most dangerous disaster to ever happen on earth. One type of event in the earths history has regularly killed millions of beings: asteroid (小行星)impact

    40、s (撞击). About once every million years the Earth is hit by a piece of rock and ice from space large enough to cause massive destruction (including earthquakes, volcanoes and ice ages) and sometimes to kill entire species. Sixty-five million years ago more than half the earths species were killed by

    41、such a disaster, including all the dinosaurs(恐龙). Disasters on the Earth may seem dangerous, but the biggest threat to humans is likely to come from space.77(1分)What did the world do when the tsunami occurred in the Indian Ocean?AThey gave away money to the beggars.BThey sponsored to help the people

    42、 survive.CThey donated their possessions to the survivors.DThey helped rebuild the coastlines and communities.78(1分)What can scientists predict about earthquakes?AThe possible time.BThe possible climate.CThe possible place.DThe possible frequence.79(1分)Which is the best heading that matches Paragrap

    43、h 3?AWhat do earthquakes destroy?BWhy do earthquakes happen?CHow can we prevent earthquakes?DWhich is the most dangerous natural disaster?80(1分)Where does the author think the most dangerous natural disaster will come from?ASpace.BEarth.CHumans.DWild animals.(本题4分) On February 3,1931 the peace of Ne

    44、w Zealands Hawkes Bay region was destroyed when the area was hit by the worst earthquake in New Zealands history.At 10:46 am on that summers day,the quake hit with a magnitude of 7.9 on the Richter scale(里氏震级).The centre of the quake lied some 15 to 20 kilometers north of the two main centers,Napier

    45、 and Hastings.The quake lasted for two and a half minutes.Many people died in the earthquake.A fire broke out immediately after the quake.The fire started in a chemists shop and spread quickly.Then the Fire Department in Napier came to help,but they were at a loss to control the fire as a result of

    46、losing their water supply.However,the water supply in Hastings,was still usable,allowing them to fight back against the fire.The force of the earthquake destroyed many of the citys famous landmarks(地标).Chunks of the coastline were thrown into the sea.Napiers Bluff Hill,a popular tourist spot,was com

    47、pletely destroyed and thrown into the waters below.Most of the major buildings in the city were completely destroyed.Roads and communications across the whole area were cut.People were afraid to enter their homes for days and found shelters at the local Motor Camp or on the beach.There were about 15

    48、0 aftershocks(余震)in the 24 hours after the main shock.Over the next 2 weeks,there would be 525 such aftershocks.81(1分)The worst earthquake took place in New Zealand_.Aat nightBin the morningCat noonDin the afternoon82(1分)The firefighters in Napier failed to put out the fire probably because_.Athere

    49、was no usable waterBthey couldnt get close to itCthe flames spread too quicklyDThe wind was very strong83(1分)The last two paragraphs mainly tell us that_.Athere were many places of interest in New ZealandBthe earthquake damaged the city seriouslyCmany famous landmarks were thrown into the seaDpeople

    50、 were afraid to enter their homes for sleep84(1分)Whats the best title for this passage?AThe 1931 Hawkes Bay earthquakeBNew Zealands two citiesCThe great fire after the great earthquakeDThe citys famous landmarks(本题3分) In some ways, the United States has made some progress. Fires no longer destroy 18

    51、,000 buildings as they did in the Great Chicago Fire of 1871, or kill half a town of 2,400 people, as they did the same night in Peshtigo, Wisconsin. Other than the Beverly Hill Supper Club fire in Kentucky in 1977, it has been four decades since more than 100 Americans died in a fire. But even with

    52、 such successes, the United States still has one of the worst fire death rates in the world. Safety experts say the problem is neither money nor technology, but the indifference(无所谓) of a country that just will not take fires seriously enough. American fire departments are some of the worlds fastest

    53、 and best-equipped. They have to be. The United States has twice Japans population, and 40 times as many fires. It spends far less on preventing fires than on fighting them. And American fire-safety lessons are aimed almost entirely at children, who die in large numbers in fires but who, against pop

    54、ular beliefs, start very few of them. Experts say the error is an opinion that fires are not really anyones fault. That is not so in other countries, where both public education and the law treat fires as either a personal failing or a crime. Japan has many wood houses; of the 48 fires in world hist

    55、ory that burned more than 10,000 buildings, Japan has had 27. Punishment for causing a big fire can be as severe as life imprisonment. In the United States, most education dollars are spent in elementary schools. But, the lessons are aimed at too limited a number of people; just 9 percent of all fir

    56、e deaths are caused by children playing with matches.The United States continues to depend more on technology than laws or social pressure. There are smoke detectors in 85 percent of all homes. Some local building laws now require home sprinklers (喷水装置). New heaters and irons shut themselves off if

    57、they are tipped.85(1分)The reason why so many Americans die in fires is that _.Athey took no interest in new technologyBthey did not pay great attention to preventing firesCthey showed indifference to fighting firesDthey did not spend enough money on fire equipment86(1分)It can be inferred from the pa

    58、ssage that _.Afire safety lessons should not be aimed only at American childrenBAmerican children have not received enough education of fire safety lessonsCJapan is better equipped with fire equipment than the United StatesDAmericas large population leads to more fires87(1分)Which of the following st

    59、atements is true according to the passage?AThere has been no great fire in the USA in recent 40 years that leads to high death rate.BThere have been several great fires in the USA in recent 40 years that lead to high death rate.CThere has been only one great fire in the USA in recent 40 years that l

    60、ed to high death rate.DThe fire in Kentucky in 1977 made only a few people killed.(本题4分) The trouble started at 9:30 p.m. last New Years Eve, in Newmark. When the fire engines arrived at the fire, a very old woman was sitting in a third floor window. The firefighters placed a ladder (梯子) against the

    61、 wooden house, and 26-year-old Marcus Reddick climbed 35 feet to the third floor.The woman, 60 years old and very fat, was sitting with both feet out of the window. When Marcus reached the top of the ladder, the woman, afraid and nervous, put her two legs around him. Suddenly Marcus fell backwards o

    62、ff the ladder, with the large woman sitting on him. Marcus landed first hitting a wall beside the front stairs and broke the womans fall. She fell no more, but he fell another ten feet down the stairs. When the fire officer reached him, Marcus was unconscious.Within an hour, a doctor told the men th

    63、at Marcus was nearly brain dead, and would only get worse. Doctors talked of turning off the life-saving machine and asked if the family would like to give away his heart. The answer was “yes”.On January 6, firefighters lifted Marcus coffin - covered with an American flag onto a yellow fire engine.

    64、Hundreds of firefighters from all over the state joined the procession (行列) through Newmark streets. Children watched silently from school windows. The day Marcus died, his heart was given away to a young girl. His family said that it was the second life Marcus had saved.88(1分)What happened last New

    65、 Years Eve in Newmark?AAn old woman was killed.BA fire engine was missing.CA firefighter was murdered.DA wooden house caught fire.89(1分)After reaching the top of the ladder, Marcus _.Awas very afraid and nervousBcouldnt see anything clearlyCfound it difficult to get downDwas knocked off and got hurt

    66、90(1分)The underlined word “unconscious” in Paragraph 2 means “_”.AhomelessBsenselessCbreathlessDhelpless91(1分)We can infer from the end of the text that Marcus family might feel _.Asad but proudBshy but excitedCangry and doubtfulDworried and surprised(本题4分) Parts of Africa are covered by a dark clou

    67、d. But this is no rain cloud. It is a living cloud made of billions of locusts(蝗虫) that are traveling across the continent eating everything in their path.And now in the battle to stop this disaster, a radio station in Senegal, West Africa, is offering listeners 50 kilograms of locusts. We think thi

    68、s idea will get more people to take part in the war on the locusts, said Abdoulaye Ba, from Sud-Fm, a radio station in one of Senegals worst affected area.This is West Africas biggest locust disaster in 15 years, and it is moving east, causing huge damage to crops. As they move they produce young an

    69、d increase their number and will soon threaten Sudan in the northeast of Africa. Some say it could reach Asia.Experts say the harmful effect on crops in areas already suffering from food shortage and war could cast many people to go hungry. Governments in the areas are not well equipped to fight the

    70、 pest.Although leaders of 12 countries have agreed on a plan, it is not expected to be enough. We are now treating 6,000 hectares per day with pesticide(杀虫剂), but we need to treat 20,000 hectares per day in order to have any hope of controlling this disaster, said Mohamed Adballahi Ould Babah, direc

    71、tor of locust control in Mauritania.Requests are being made for international aid, which is the only way to limit the disaster, the UNs Food and Agriculture Organization warned.92(1分)By using dark cloud to describe locusts in the first paragraph, the author mainly meant to .Ashow the size, speed and

    72、 damage of the mass of locustsBsuggest the high speed that locusts travel atCwarn that locusts would sweep the continent severelyDhint that they look like dark monster93(1分)The story is mainly about .AWest Africas united effort in fighting a disasterBthe difficulty in controlling locustsCthe great d

    73、amage locusts caused to West AfricaDa struggle to fight against a disaster brought by locusts in West Africa94(1分)According to the text we learn that the locust disaster .Acan be even more serious in AsiaBis then out of controlChas affected greatly most areasDcannot be stopped unless twice as much p

    74、esticide is provided for the affected areas95(1分)Which of the following is WRONG?ASud-Fm offered a reward for fighting locusts so that more people would join in the effort.BSenegal is to southwest of Sudan.CThe locusts can cause such damage mainly because it has no natural enemy in West Africa.D12 c

    75、ountries affected by locusts have untied but still lack pesticide.评卷人得分七、七选五(共5分)(本题5分) On 10 April 1912, an amazing, imposing new ocean liner steamed out of Southampton Harbour. 96(1分) She was the largest ship in the world at that time, and the most luxurious. Her passengers included some of the we

    76、althiest people in the world. Everyone agreed this beautiful new ship was the best liner in existence in fact, she was said to be unsinkable.The ships crew had absolute confidence in her. When, four days later, Captain Edward Smith gave his radio-men the order to transmit the international distress

    77、signal, SOS, they thought he was joking. He wasnt. At 2.20 a.m. on 15 April 1912, the Titanic sank beneath the freezing waters of the Atlantic. 97(1分)It is still one of the biggest peacetime maritime tragedies in history.On 14 April 2012, a passenger ship stopped in the North Atlantic. 98(1分) It was

    78、 cold and dark. 1,300 passengers stood on deck as a memorial service was held for the people who died there. After hymns and prayers, two wreaths of flowers were thrown into the freezing water.The story of the Titanic has touched and fascinated people for over a century. Mistakes were made that adde

    79、d up to disaster. 99(1分) There are records of generosity and courage that saved lives when so many others were lost. Millionaire Benjamin Guggenheim was offered one of the few places in a lifeboat, but said it should be given to a woman or a child, and chose instead to dress for dinner. Someone over

    80、heard him say Weve dressed up in our best and are prepared to go down like gentlemen! 100(1分)The pure drama of the scene means that the legend of the Titanic will never be forgotten.AFor example, the Titanics radio room received no fewer than seven ice warnings on the night of the tragedy.BIt was tw

    81、enty to midnight, the exact time that the Titanic hit the iceberg 100 years before.CSurvivors recalled that the lights stayed on and the orchestra was playing until the moment the huge ship sank into the black water.DThey arrived two hours later, but only 53 people were rescued from the water.E. It

    82、was her first voyage and her destination was New York City across the Atlantic Ocean.F. On that night, over 1,500 people lost their lives.G. The order to abandon ship was given and hundreds of people plunged into the icy water.参考答案1C 2D 3B 4D 5C 6B 7A 8C 9D 10B 11C 12D 13B 14A 15C 16D 17B 18D 19C 20

    83、B【解析】【分析】本文是记叙文。作者通过自己的亲身经历,说明了这样一个道理。如果你可以做一些事情来减轻别人的苦难,马上去做,而不要等到遥远的未来的某一天。1考查形容词词义辨析。句意:她的头发遮住了脸,身体虚弱。A. hot热的;B. heavy重的;C. weak虚弱的;D. wet潮湿的。由and she suffered from a serious skin disease.可知她的身体非常的虚弱。故选C。2考查连接词辨析。句意:我决定从她身边走过,因为我们经常那样做。A. if如果;B. when当的时候;C. till直到;D. because因为。根据语境可知,此处表原因。故选D。

    84、3考查动词短语辨析。句意:但是有些事情让我返回去了。由I _17_my dinner with her and gave her all the money I had.可知,但是有些事情让我返回去了。 A. (turn) over翻阅;B. (turn) back往回走;C. (turn) away走开;D. (turn) up出现。故选B。4考查动词词义辨析。句意:她的父母四年前去世了,她患上了严重的皮肤病。由She had to seek shelter from the mall to keep_8_on cold days, 可知,这个女孩居无定所,所以判断出她的父母应该是去世了。A

    85、. returned返回;B. removed搬走;C. quarreled吵架;D. died死亡。故选D。5考查形容词词义辨析。句意:由于残疾,她无法工作,只能住在她能找到的最安全的地方。A. eager渴望的;B. ready准备好的;C. unable不能的;D. curious好奇的。由because of her disability可知,她不能去工作。故选C。6考查动词词义辨析。句意:由于残疾,她无法工作,她不得不住在她所能发现的最安全的地方。A. build建造;B. discover发现;C. expect期望;D. remember记得。根据语境可知,此处指她不得不住在她所

    86、能发现的最安全的地方。故选B。7考查副词词义辨析。句意:她过去曾住在收容所,但受到了虐待。A. terribly可怕地;B. normally正常地;C. carefully小心地;D. patiently耐心地。由She had to seek shelter from the mall to keep_8_on cold days,可推断出,她在避难所被虐待。故选A。8考查形容词词义辨析。句意:在寒冷的日子里,她不得不躲在商场里取暖,但她说,即使是商场也不安全,因为保安总是把她赶出去。A. calm平静的;B. wealthy富有的;C. warm温暖的;D. secret秘密的。由on

    87、cold days可知,她在购物商场寻找暖和的地方。故选C。9考查形容词词义辨析。句意:在寒冷的日子里,她不得不躲在商场里取暖,但她说,即使是商场也不安全,因为保安总是把她赶出去。A. quiet安静的;B. special特殊的;C. particular特别的;D. safe安全的。由because security(保安) always threw her out.可知,即使商场对于她来说,也是不安全的。故选D。10考查名词词义辨析。句意:那些人相信会有供养系统来帮助她,我也是其中之一。A. control控制;B. support供养;C. decoration装饰;D. commun

    88、ication交流。根据语境可知,此处指“供养系统”。故选B。11考查动词词义辨析。句意:我曾经认为也许有一天我会帮助“他们”。A. respect尊敬;B. watch观看;C. help帮助;D. encourage鼓励。由what if no one ever helped her?可知,我过去常常认为可能有一天,我会帮助她。故选C。12考查动词词义辨析。句意:但是当我注意到那个女孩,我想,假使没有人帮助她将会怎么样。A. accepted接受;B. introduced介绍;C. persuaded劝说;D. noticed注意。根据语境可知,我注意到那个女孩后,想了很多。故选D。13

    89、考查形容词词义辨析。句意:如果我所信仰的所谓完美体系甚至不知道或不关心她的存在怎么办呢?A. foolish愚蠢的;B. perfect完美的;C. simple简单的;D. educational教育的。由Im one of those people who used to believe there was a system of _10_ to help her. 可知,许多人想象中的救助系统很完美。故选B。14考查动词短语辨析。句意:如果我所信仰的所谓完美体系甚至不知道或不关心她的存在怎么办呢?A. care about关心;B. talk about谈论;C. write about

    90、写到;D. argue about争论。由didnt even know可知,此处指“所谓完美体系甚至不知道或不关心她的存在”。故选A。15考查动词词义辨析。句意:如果我没赢钱怎么办?A. lose失去;B. lend借给;C. win赢得;D. waste浪费。由上文Maybe one day I would win the lottery(彩票).可知,假使我没有赢得一些钱将会怎么样。故选C。16考查动词词义辨析。句意:假使她活不到看到那天怎么办?A. admit承认;B. imagine想象;C. choose选择;D. see看到。由she was not going to be ar

    91、ound long enough可知,假如她活不到看到那天怎么办。故选D。17考查动词词义辨析。句意:我和她分享了我的晚餐,并且把我身上的钱都给了她。A. cooked烹饪;B. shared分享;C. ordered命令;D. prepared准备。根据语境可知,我和她分享了自己的晚餐。故选B。18考查固定短语辨析。句意:当保安过来的时候,我告诉他们要帮助她,而不是像往常一样驱赶她。A. along with和一起;B. as for至于;C. except for除了以外;D. instead of而不是。根据语境可知,此处D项符合题意。故选D。19课程动词短语辨析。句意:如果你可以做一些

    92、事情来减轻别人的苦难,那么不要等到遥远的未来的某一天。A. worry about担心;B. laugh at嘲笑;C. wait for等待;D. begin with开始于。由Now is that one daynot tomorrow, not next week.可知,不要等待那一天的到来。故选C。20考查名词词义辨析。句意:如果你可以做一些事情来减轻别人的苦难,那么不要等到遥远的未来的某一天。A. sickness疾病;B. suffering苦难;C. nervousness紧张;D. loneliness孤独。根据语境可知,此处指“减轻别人的苦难”。故选B。【名师点睛】完形填空

    93、题的命题特点及答题方法:1.侧重基础知识,考查学生语言知识的能力完形填空以文入手,结合文章的内容考查学生的基础知识,主要是词语搭配、固定句型、近义词辨析、辨析句子结构、掌握语法规则的能力,其中考查实词居多。2.上下文对照,考查学生捕捉关键词的能力解完形填空题时,单独看一句话是找不到正确答案的,需要注意句子间的关系及句子与段落的关系。所谓上下对照,即在上文和下文中找到与正确答案相同的关键词。因此,在做题时要边读边在大脑中储存上下文信息的能力,捕捉关键词。例如小题15由上文内容Maybe one day I would win the lottery(彩票). 捕捉到关键词win。可知这里意思是假

    94、使我没有赢得一些钱将会怎么样。3.设置语境,考查学生的分析推理能力旨在考查学生在选项都符合语法及句子结构的情况下能否利用前后语境去推断出正确答案。4.结合生活,考查学生利用常识题的能力目的考查学生的生活常识,看看学生是否善于观察生活,积累生活常识,能否利用常识去做恰当的选择。例如小题8,由on cold days结合生活常识,可推知在寒冷的日子里,她在购物商场自然是寻找暖和的地方。 5.关注连词,考查学生对行文逻辑、句子关联的理解能力此项用来考查学生在缺少连词的情况想,通过阅读能否理解句子的与句子的关系,是否了解行文逻辑的要求,能否掌握表示因果、转折、并列、条件、让步等的连词的用法。21 to

    95、o to say 22 as if 23 was/is trapped in 24 telling the children stories 25 present to 26 used to go sailing 【解析】【分析】考查根据汉语意思完成句子。21考查固定短语。根据汉语意思表示“太以至于(不能)”短语为tooto,故填too和to say。22考查固定短语。根据汉语意思表示“好像;似乎”短语为as if。故填as if。23考查固定短语和动词时态。根据汉语意思表示“被困在”短语为be trapped in,此处可用一般现在时或一般过去时,主语为man,谓语动词用第三人称单数形式。故

    96、填was/is trapped in。24考查非谓语动词。固定短语tell sb. sth.“告诉某人某事”,本句中已经存在谓语动词且句中没有连词,故tell做非谓语动词,与逻辑主语grandfather构成主动关系,应用现在分词。故填telling the children stories。25考查固定短语。根据汉语意思表示“提交”短语present sth. to。结合上文will后跟动词原形。故填present和to。26考查固定短语。根据汉语意思表示“过去常常”短语为use to do sth.;“泛舟”短语为go sailing。故填used to go sailing。27cras

    97、hed28waves29swept30striking31delivered32summary33effects34length【解析】【分析】考查单词拼写。27考查动词时态。句意:一辆卡车失去控制,撞在一辆公共汽车的后面。根据汉语意思“碰撞”且在句中做谓语应用动词crash,结合上文went可知应用一般过去时。故填crashed。28考查名词。句意:迪伊看着海浪拍打着海岸。根据汉语意思“波”以及上文the可知应填名词wave,且wave为可数名词,此处结合句意应用复数形式。故填waves。29考查动词时态。句意:伯特扫过屋前的小路。根据汉语意思“清扫”且做谓语应填动词sweep且结合句意应用

    98、一般过去时。故填swept。30考查非谓语动词。句意:她重重地摔了一跤,头撞在船舷上。根据汉语意思“撞,击”可知应为动词strike。分析句子结构可知strike在句中做非谓语动词,与逻辑主语she构成主动关系,应用现在分词。故填striking。31考查动词时态。句意:国王于11月5日向全国发表了电视讲话。根据汉语意思“发表”且做谓语应填动词deliver,结合下文on November 5可知应用一般过去时。故填delivered。32考查名词。句意:该小组每月对他们的研究进行总结。根据汉语意思“总结”以及上文a可知应填单数名词summary。故填summary。33考查名词。句意:我当然

    99、能感觉到熬夜太多的影响。根据汉语意思“影响”以及上文the可知应填名词effect,且effect为可数名词,此处结合句意可知应用复数形式。故填effects。34考查名词。句意:这个房间是厨房的两倍长。根据汉语意思“长度”以及上文the可知应填名词length。故填length。35supply36tapped37whistled38calm39aid40kit41erupt42power【解析】【分析】根据汉语意思拼写单词是一种测试考生综合运用英语能力的题型。要求考生具备较强的阅读能力,并且能根据句子所给线索,捕捉相关信息,进行分析断逻辑推理的能力,还要求考生能熟练运用所学词汇、语法、习惯

    100、用语及交际用语等语言知识进行准确的填词。做此类题目一定要掌握句意,从中得到提示和启发,帮助确定应填词的词性和词形。35考查名词。句意:电力供应 已经被切断了。分析句子可知,本空在句中作主语,故填名词supply。36考查动词。句意:格蕾丝轻敲卧室的门,走了进去。分析句子结构可知,本空在句中充当谓语的成分。本句叙述的是过去的事,要用一般过去时。主语Grace与动词tap二者是主动关系,故填tapped。37考查动词。句意:她吹口哨叫狗回来。本空在句中充当谓语,二者是主动关系。根据语境可知,本句叙述的过去的事,要用一般过去时。故填whistled。38考查形容词。句意:星期二是一个清朗的、风和日丽

    101、的好天气。分析句子可知,本空在句中作定语,calm“风平浪静的,无风的”,故填calm。39考查名词。句意:福克斯医生尽管在车祸中受了伤,但还是去帮助那个垂死的人。根据语境可知,本空前定冠词the,要用名词,故填aid。40考查名词。句意:士兵们被训练在全副武装的情况下从飞机上跳下来。根据语境可知,本空在句中作介词with的宾语,成套设备即是“kit”,故填kit。41考查动词。句意:火山随时可能爆发。分析句子可知,本空跟在情态动词could后,要用动词原形,动词“erupt”意为“爆发”,故填erupt。42考查名词。句意:他有能力把事情弄得让我们很不愉快。分析句子可知,本空前有定冠词the

    102、修饰,在句中作宾语,要用名词,故填power。43shocked44rescue45death46buried47destroyed48trapped【解析】【分析】考查单词拼写。43考查形容词。句意:听到工厂发生大火的消息,我很震惊。根据汉语意思“震惊的”,表示人的感受,以及上文was可知应填形容词shocked作表语,故填shocked。44考查动词。句意:两个孩子掉进了河里,许多人试图营救他们。根据汉语意思“营救”以及上文try to do sth.可知应填动词原形rescue。故填rescue。45考查名词。句意:癌症是女性死亡的主要原因。根据汉语意思“死亡”以及上文of为介词后跟名词

    103、death做宾语,故填death。46考查动词语态。句意:这些死鸭子应该马上埋起来,既然他们不适合吃。根据汉语意思“埋葬”在句中做谓语动词,bury“埋葬”,以及上文These dead ducks should be可知为被动语态,故填buried。47考查非谓语动词。句意:大火持续了四个小时,沿街的所有建筑物都被烧毁了。根据汉语意思“毁坏”可知应填动词destroy,结合固定结构“get+done”,street与destroy构成被动关系,应用过去分词,故填destroyed。48考查非谓语动词。句意:今天早上停电时,两个人被困在电梯里。根据汉语意思“困住”可知应填动词trap,结合固定

    104、结构“get+done”,people与trap构成被动关系,应用过去分词。故填trapped。49whatthat50howthat51ifwhether52wherethat/which或去掉where53whenthat54whatthat/which或去掉what55whichthat56whetherthat57mademake58thatwhen【解析】【分析】49考查连接词。句意:我再也不能忽视他不快乐这个事实。分析句子可知, the fact 后接同位语从句,同位语从句句子成分完整,所以连接词为that。故whatthat 。50考查连接词。句意:我带来了王先生的口信,他今天下

    105、午不能见你了。分析句子可知,message 后接同位语从句,同位语从句句子成分完整,所以连接词为that。故howthat。51考查连接词。句意: 他必须回答他是否同意此事这一问题。分析句子可知,question后接同位语从句,根据句意以及or not可知,连接词为whether。故ifwhether。52考查关系代词。句意:我读了前天你给我的书。分析句子可知,the book为先行词,作后面定语从句中gave的宾语,所以关系代词为that/which或去掉where。故wherethat/which或去掉where。53考查连接词。句意:其中一人认为这本书说的是对的分析句子可知,the op

    106、inion后接同位语从句,同位语从句句子成分完整,所以连接词为that。故whenthat 。54考查关系代词。句意:你告诉我们的消息真令人鼓舞。分析句子可知,The news 为先行词,作后面定语从句中told的宾语,所以关系代词为that/which或去掉what 。故whatthat/which或去掉what。55考查连接词。句意:爸爸答应给他的孩子买礼物。分析句子可知,promise后接同位语从句,同位语从句句子成分完整,所以连接词为that。故whichthat。56考查连接词。句意:她表示希望能再来中国访问。分析句子可知,hope后接同位语从句,同位语从句句子成分完整,所以连接词为

    107、that。故whetherthat。57考查虚拟语气。句意:我们的英语老师建议我们好好利用时间。分析句子可知,suggestion后接同位语从句,同位语从句的谓语为(should)+动词原形。故mademake。58考查关系副词。句意:我永远不会忘记我们在农村快乐地生活在一起的日子。分析句子可知,the days为先行词,作后面定语从句的时间状语,所以关系副词为when。故 thatwhen。【点睛】虚拟语气在同位语从句中的用法在名词advice, suggestion, order, proposal, demand,desire, requirement,request等后接的同位语从句中

    108、,谓语动词用虚拟“(should)+动词原形”。小题9中suggestion后接同位语从句,同位语从句的谓语为(should)+动词原形。故mademake。59so60strength61worst62which63children64was65forcing66was caused67with68It【解析】【分析】本文是一篇记叙文。主要讲述美国历史上最严重的沙尘暴灾害及造成的恶劣后果。59考查固定句型。句意:它们通常很厚,以至于你看不到太阳,而风有时也要有如此大的力量来移动沙丘。So that 如此,以至于,引导结果状语从句,符合句意。故填so。60考查名词。句意:它们通常很厚,以至于你

    109、看不到太阳,而风有时也要有如此大的力量来移动沙丘。Have后缺少名词作宾语,应把strong变为名词。故填strength。61考查形容词最高级。句意:这是美国历史上最严重的沙尘暴灾害。根据前一句沙尘暴的一个典型例子是美国上世纪30年代的沙尘暴,可推断是最严重的一次,应把bad变为最高级形式。故填worst。62考查非限制性定语从句。句意:近十年来,美国南部平原上刮起了灰尘,造成了严重的后果。空中应指代前一个句子,并在本句中做主语,因此缺少非限制性定语从句的连接代词。故填which。63考查名词。句意:当他们外出时,人们无法呼吸,孩子们带着防尘面具上学。Child为可数名词,故应变为复数形式。

    110、故填children。64考查时态。句意:天空常常几天都是黑暗的。描述的是当时最严重的一次沙尘暴期间的景象,应用一般过去时。故填was。65考查现在分词。句意:在沙尘暴期间,超过500万英亩的土地变成了沙漠,迫使20万人离开家园。force在这里做状语,同主语之间是主动的关系,应该用现在分词。故填forcing。66考查时态和语态。句意:这场灾难是由恶劣的耕作方式造成的,几年来降雨量很少,使情况变得更糟。描述的是沙尘暴发生期间,时态为一般过去时,主语和cause之间还是被动的关系。故填was caused。67考查介词。句意:这场灾难是由恶劣的耕作方式造成的,几年来降雨量很少,使情况变得更糟。

    111、这里with表示带有,具有,符合句意。故填with。68考查固定句型。句意:花了三十多年的时间才改变了这一进程,重新种植了这块土地。It takes some time to do 花费多少时间去做某事为固定句型。故填it。【点睛】小题4中的非限制性定语从句的关系词,语法填空的重要考点,考生应注意的是句子结构的分析,及非限制性定语从句的特点有逗号隔开,并且是对主句的补充说明,另外需要特别注意关系代词和关系副词的选择。小题7考查非谓语动词中的现在分词。非谓语动词也是语法填空的重要考点,考生应着重区分现在分词,过去分词和不定式做状语的结构,现在分词作状语的特点同逻辑主语之间是主动关系,并且时间上同

    112、谓语同步发生,过去分词作状语同逻辑主语之间是被动关系,时间上一般先于谓语发生,不定式做状语一般表将来,表目的。69A 70A 71A 72C【解析】【分析】本文是一篇说明文。这篇文章主要讲了在地震前动物们的表现,有些动物对地震敏感,而有些动物对地震没有察觉。69细节理解题。根据第一段Mandara seemed to know something big was about to happen.可知一天,Mandara表现得很奇怪因为它感觉有一些不同寻常的事情要发生,选A。70推理判断题。根据第四段“Animals can hear above and below our range of h

    113、earing,” said Brandie Smith. “Thats part of their special abilities. Theyre more sensitive to the environment, which is how they survive.”可知Brandie Smith认为许多动物的听觉很敏锐,选A。71推理判断题。根据最后一段Not all the animals behaved unusually before the quake. For example, Smith said the zoos giant pandas didnt jump up u

    114、ntil the shaking actually began.可知在地震之前,大熊猫并没有表现异常,由此推断出大熊猫不能感知地震,选A。72主旨大意题。通过全文以及Not all the animals behaved unusually before the quake可知,这篇文章主要讲了在地震前动物们的表现,有些动物对地震敏感,而有些动物对地震没有察觉,故选C。【点睛】本题型考查了对文章段落或某一板块的理解概括能力。先阅读问题,然后带着问题,再读全文,找出答题所需要的依据,完成阅读。在词义与句义理解的基础上,结合上下文总结归纳某一段或几段的大意,对于把握文章主旨,分析全文结构都是至关重

    115、要的。纵观历年高考试题,阅读理解试题一般有以下几种题型:一是直接回答who, whom, which, what, where, when, why, how等疑问词引起的细节问题;二是猜测词义题;三是推理判断题;四是综合概括题。在做阅读理解题时,一定要仔细看完,看清楚试题要求再作答,特别要注意NOT,TRUE,EXCEPT等词。有时,要先看题,后阅读文章,带着问题去读短文,可缩短阅读时间,效果也许会更好。73D 74A 75B 76D【解析】【分析】本文是一篇新闻报道。文章报道了加利福尼亚州的大火火势情况以及大火给人们的生活和经济带来的影响。73细节理解题。由第一段“They grew ra

    116、pidly. The fires were made bigger by winds of up to 50 miles per hour and dry air in the area.”可知,由于强风和空气干燥的缘故,火势越来越大。故选D项。74细节理解题。由第二段“About 50,000 people have been required to escape.”可知,有50,000人口需要离开他们的家园。题干中leave their homes在文中体现为动词escape。故选A项。75细节理解题。由第三段“The fires burned through parts of eight

    117、 counties(郡,县). These include Sonoma and Napa. The areas are important to Californias economy(经济). They are home to many of the states vineyards(葡萄园) and wineries(酿酒厂).”可知,大火烧到了加利福尼亚州葡萄园和酿酒厂的大本营Sonoma和Napa。它们是加利福尼亚州经济的重要组成部分。所以经济损失主要体现在葡萄园、酿酒厂被烧毁。故选B项。76细节理解题。由最后一段“Up to now, the government has not

    118、given a cause for any of the fires, many of which were still burning.”可知,政府还没有公布这些大火的起因。故选D项。77B 78C 79B 80A【解析】【分析】这是一篇科普说明文。文章通过讲述2004年12月26日发生在印度洋底的地震以及其产生的海啸,说明自然灾害在不知情的情况下会以不同的方式发生;另外讲述了为什么地震如此危险和不可预测的科学原理;接下来讲述6500万年前发生的恐龙大灭绝事件告诉我们所有这些自然灾害发生产生的结果是灾难性的,但对我们人类威胁最大最具灾难性的是太空来物。77细节理解题。通过审题定位于第二段末尾

    119、:The survivors needed fresh water, food and shelter as well as medical help. People from all over the world gave money.幸存者需要新鲜的水,食物和帐篷,同时需要医疗救援。来自于全世界的人们都捐款了。从这里可以看出他们的幸存靠的是全世界人的捐助和援助。这里sponsor是支援,赞助的意思,取其转义,捐助。因此B选项:They sponsored to help the people survive.“他们捐助以帮助那里的人生存下来。”切合文意。故选B。78细节理解题。审题得知:科

    120、学家可以预测地震的什么。定位于:Scientists can predict where this might happen and the area between plates is called a fault line.科学家能预测哪里可能发生这些地震。故C选项:the possible place切合文意。故选C。79推理判断题。审题得知,第三段最佳标题是什么。浏览信息得知:This is one cause of earthquakes, when one section of the Earth crashes with another. 这是地震的原因之一,当地球的一部分撞击另

    121、一部分时,产生地震。这里关键词为cause。然后下文讲科学家可以预测地震发生在什么地方。这些都是在告诉我们产生地震的原因是什么。故最佳标题应该与这个有关。而B选项:Why do earthquakes happen?“为什么会发生地震?”切合文意。故选B。80细节理解题。审题可以确定关键词信息为:the most dangerous natural disaster 和come from;因此定位于整个文章最后一句:Disasters on the Earth may seem dangerous, but the biggest threat to humans is likely to c

    122、ome from space.地球上的灾难也许看起来很危险,但对人类最大的威胁好像来自于太空。这句话自然点明了答案为A选项space。故选A。81B 82A 83B 84A【解析】【分析】本文是说明文。文章主要介绍的是新西兰的霍克斯湾在1931年所发生的一次严重的地震。这次地震造成了财产的大量的损失以及人员的伤亡,海岸线被破坏了,旅游景点也破坏了、城市以及道路都遭到严重损失,给人们生活带来极大不便。81细节理解题。根据第一段中的第二句At 10:46 am on that summers day, the quake hit with a magnitude of 7.9 on the Ric

    123、hter scale(里氏震级)(夏季的一天上午10:46,发生了7.9级地震)可知,在新西兰那次最严重的地震是在上午发生的故选B。82细节理解题。根据第二段第三句中的but they were at a loss to control the fire as a result of losing their water supply(但是由于没有水供应,他们无法控制火势)可知,Napier的消防员们无法将火扑灭主要是因为他们没有水。故选A83主旨大意题。根据最后两段Chunks of the coastline were thrown into the sea. Napiers Bluff

    124、Hill, a popular tourist spot, was completely destroyed and thrown into the waters belowMost of the major buildings in the city were completely destroyed. Roads and communications across the whole area were cut. People were afraid to enter their homes for days and found shelters at the local Motor Ca

    125、mp or on the beach.(大块大块的海岸线被抛入大海。纳皮尔的断崖山,一个很受欢迎的旅游景点,被完全摧毁了,并被扔进了下面的水里整个地区的道路和通讯都被切断。几天来,人们不敢进入自己的家,只能在当地的汽车营地或海滩上寻找避难所)可判断出,这两段主要介绍的是这次地震对这个城市所造成的严重破坏海岸线被破坏了,旅游景点也破坏了、城市以及道路都遭到严重损失,给人们生活带来极大不便。由此可知,地震对城市破坏严重。故选B。84主旨大意题。根据文章内容可判断出,本文主要介绍的是新西兰的霍克斯湾在1931年所发生的一次严重的地震,以及给这座城市所带来的损害。A项能体现了本文的核心,适合用作本文的

    126、标题。故选A。85B 86A 87C【解析】【分析】本文是议论文。讲述美国社会现在在防止大型火灾方面取得了一些进步,但政府仍然对此不重视,现在美国防止火灾更多依靠技术,而非法律或社会压力。85细节理解题。根据第二段提到的Safety experts say the problem is neither money nor technology, but the indifference(无所谓) of a country that just will not take fires seriously enough.可知,引起美国火灾不是钱和技术的问题,而是国家重视不够的问题,故选B项。86推理

    127、判断题。根据第三段提到的American fire -safety lessons are aimed almost entirely at children, who die in large numbers in fires but who, against popular beliefs, start very few of them.可知,美国的火灾安全课程几乎全部针对孩子,孩子们在火灾中的死亡人数很高,与流行的说法相反,很少火灾是由于儿童引起的,故选A项。87细节理解题。根据第一段提到的Other than the Beverly Hill Supper Club fire in K

    128、entucky in 1977, it has been four decades since more than 100 Americans died in a fire.可知,除了肯塔基州贝弗利山晚餐俱乐部的火灾外,40年来,死亡多于100多个美国人的事情再也没有发生过,故选C项。88D 89D 90B 91A【解析】【分析】本文是一篇记叙文,消防队员Marcus为了救人而牺牲,去世以后他受到人们的高度尊敬;并且他的器官捐给了他需要的病人,他获得了新生。88细节理解题。根据第一段二三句“When the fire engines arrived at the fire, a very ol

    129、d woman was sitting in a third floor window. The firefighters placed a ladder (梯子) against the wooden house, and 26-year-old Marcus Reddick climbed 35 feet to the third floor.”可知在去年的新年之夜里,一座木头房子着火了。故D项正确。89细节理解题。根据第二段三四句“Suddenly Marcus fell backwards off the ladder, with the large woman sitting on

    130、him. Marcus landed first hitting a wall beside the front stairs and broke the womans fall.”及最后一句“When the fire officer reached him, Marcus was unconscious.”可知当Marcus到达顶部的时候突然跌了下来受了重伤。故D项正确。90猜测词义题。根据第三段第一句“Within an hour, a doctor told the men that Marcus was nearly brain dead, and would only get wo

    131、rse.”可知医生说他已经脑死亡了,已经感觉不到外面的世界了。所以该词“unconscious”意为“没有意识”。故B项正确。91推理判断题。根据第三段最后两句“Doctors talked of turning off the life-saving machine and asked if the family would like to give away his heart. The answer was “yes”可知家人无奈之下同意关闭呼吸机,他们一定是非常难过;再根据最后一段内容可知Marcus受到人们的尊敬,并且他的器官移植了其他人的身上,似乎他获得了新生。家人也为之自豪。故A

    132、项正确。92A 93D 94B 95C【解析】【分析】试题分析:这篇短文讲述的是非洲的部分地区遭受了非常严重的蝗虫灾害,造成了很大的损失。现在政府及其他国家的领袖都已经采取措施,展开行动,消灭蝗虫。电台也呼吁更多的人加入到与蝗虫的战斗中来。92A细节理解题。根据第一段It is a living cloud made of billions of locusts(蝗虫) that are traveling across the continent eating everything in their path.用a dark cloud 一片黑云来形容蝗虫,是想向我们表明蝗虫的数量非常之多,

    133、移动速度之快,以及蝗虫造成的损失有多么严重,故选A。93D主旨大意题。这篇文章主要讲的是非洲西部发生的严重的蝗虫灾害,而且各方面正为消灭蝗虫而做着努力,B、C两个选项都只是文章内容的一部分,不全面。A选项的表示不正确,为消灭蝗虫的灾害,不只是非洲西部的国家在做着努力,故选D。94B细节理解题。根据文章的最后一段“We are now treating 6,000 hectares per day with pesticide(杀虫剂), but we need to treat 20,000 hectares per day in order to have any hope of contr

    134、olling this disaster,” ,我们可以知道,为了控制住蝗虫导致的灾害,每天需要用杀虫剂来清理20,000公顷的土地,但是现在的状况是每天只能清理6,000公顷的土地,所以如果没有更多的杀虫剂,蝗虫的灾害是无法控制的,故选B。95C推理判断题。 is offering listeners 50 kilograms of locusts. “We think this idea will get more people to take part in the war on the locusts.” said Abdoulaye Ba, from Sud-Fm,证明A; in S

    135、enegal, West Africa,Sudan in the northeast of Africa.证明B;We are now treating 6,000 hectares per day with pesticide(杀虫剂), but we need to treat 20,000 hectares per day in order to have any hope of controlling this disaster证明D,故选C。考点:考查新闻报道类阅读96E 97F 98B 99A 100C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章介绍了泰坦尼克号的航行以及沉没。96上文On

    136、 10 April 1912, an amazing, imposing new ocean liner steamed out of Southampton Harbour.说1912年4月10日,一艘壮观的新远洋班轮驶出南安普敦港,下文She was the largest ship in the world at that time, and the most luxurious.说它是当时世界上最大的船,也是最豪华的。该空承上启下,E选项“这是她的第一次航行,她的目的地是纽约,横跨了整个大西洋”切题,故选E。97上文He wasnt. At 2.20 a.m. on 15 April

    137、1912, the Titanic sank beneath the freezing waters of the Atlantic.说泰坦尼克号沉没,该空承接上文,F选项“那天晚上,1500多人丧生。”切题,故选F。98下文It was cold and dark. 1,300 passengers stood on deck as a memorial service was held for the people who died there.说天气又冷又黑。1300名乘客站在甲板上为遇难者举行追悼会。该空引出下文,B选项“现在是午夜,也就是100年前泰坦尼克号撞上冰山的时间。”切题,故

    138、选B。99上文Mistakes were made that added up to disaster.说犯的错误加起来就是灾难。该空引出下文,A选项“例如,泰坦尼克号的无线电室在悲剧发生当晚收到了不少于7次的冰警报。”切题,故选A。100上文Someone overheard him say Weve dressed up in our best and are prepared to go down like gentlemen!说有人无意中听到他说:“我们已经穿上了最好的衣服,准备像绅士一样下沉!”该空承接上文,C选项“幸存者回忆说,灯还亮着,乐队还在演奏,直到巨轮沉入黑色的水中。”切题,故选C。28原创精品资源学科网独家享有版权,侵权必究!

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 4 Natural disasters【过关测试】-2020-2021学年高一英语重点词汇(人教版2019必修第一册).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564938.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1