江苏省连云港市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 连云港市 2021 2022 学年 英语 学期 期末 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、20212022学年第二学期期末调研考试高一英语试题注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对心泌且的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the woman do t
2、omorrow?A. Organize a meeting. B. Make a speech. C. Take a plane.2. What does the man want to do?A. Open a bank account.B. Become a bank manager.C. Borrow money from the bank.3. Where does the conversation take place?A. In a supermarket. B. In a restaurant. C. In a cake shop.4. What does the woman t
3、hink of drawing?A. Easy. B. Challenging. C. Enjoyable.5. What are the speakers talking about?A. When the conference is held.B. How many brochures are needed.C. What they should do with the mistake.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间闷流各个小题,每小题5秒钟:
4、听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Who will leave the company?A. Sally. B. Susie. C. The man.7. What does the man suggest the woman do?A. Visit a restaurant. B. Attend a party. C. See a film.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the woman dislike about the running shoes?A. The model. B. The color
5、. C. The size.9. What will the woman probably do next?A. Place an order. B. Try on shoes. C. Check a list.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the minimum entrance requirement for Cambridge University?A. Getting three As and a B. B. Getting an A and three Bs.C. Getting two As and two Bs.11. Which subject ma
6、kes the woman anxious?A. Biology. B. Physics. C. Math.12. What will the woman do if she fails the exams?A. Start to work.B. Choose another university.C. Retake them after another year of study.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the woman doing?A. Offering a position.B. Having an interview.C. Running backg
7、round checks.14. What does the woman say about Mr. Chan?A. He needs better qualifications.B. He is the Director of Operations.C. He was impressed by the mans skills.15.How soon will the man be ready for the job?A. In one week. B. In two weeks. C. In three weeks.16. What will the woman do?A. Send a j
8、ob offer letter.B. Wait for further notice.C. Contact Watchdog Security.听第10段材料,回答第17至20题。17. What could the speaker probably be?A. A driver. B. A tour guide. C. A hotel clerk.18. What will the listeners book by themselves?A. Breakfast. B. Lunch. C. Dinner.19. What will the listeners fail to do?A. V
9、isit a castle. B. Listen to a lecture. C. Tour around the gardens.20. When will the listeners go to the art gallery?A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题:每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AA few Toronto area students are getting the March Break of a life
10、time. Here are several local trips planned.The Strachan School: Kingston, JamaicaDuration: March 11-21Cost: $ 2,500 (per student)A group of 12 visitors from the all-girls school will stay in Kingston to teach kids to read and learn common words. The students will learn how to identify common struggl
11、es new readers have.Garth Webb Secondary School: Costa RicaDuration: March 11-20Cost: $ 2,935 (per student)On an environmental trip to Costa Rica, students will focus on biodiversity. The group of 8 students will visit La Selva Biological Station to see biodiversity first-hand. The students will als
12、o visit a farm to learn about how local plants are used as medicine.Multiple Schools: New York, USADuration: March 13-19Cost: $ 1,800 (per student)14 students from Ontario will explore different career options in fashionable New York. The students will learn that there are more jobs in the fashion i
13、ndustry than just drawing clothes as a designer. Students will communicate with a newsman from Footwear News. Theyll put on a mini fashion show in Central Park.Guelph Collegiate Vocational Institute: France and SpainDuration: March 8-17Cost: $ 3,400 (per student)A group of 19 students will head to F
14、rance and Spain. For two days theyll be in France touring and will stop by Monaco, Eze and Nice. In the three cities theyll take a guided tour and end their trip in Barcelona.1. What can we learn about the trip to Costa Rica?A. It lasts the longest.B. It centers on plants.C. It is the most expensive
15、.D. It is designed for girls.2. What will students do in New York?A. Meet a reporter.B. Learn to draw.C. See a fashion show.D. Design clothes.3. On which trip can students visit several cities?A. Multiple schools.B. Garth Webb Secondary.C. The Strachan School.D. Guelph Collegiate Vocational Institut
16、e.【答案】1. B 2. A 3. D【解析】【导语】本文是一篇应用文。主要介绍了多伦多一些学生在假期可以享受的旅行安排。【1题详解】细节理解题。根据Garth Webb Secondary School部分“On an environmental trip to Costa Rica, students will focus on biodiversity. The group of 8 students will visit La Selva Biological Station to see biodiversity first-hand. The students will also
17、 visit a farm to learn about how local plants are used as medicine.(在哥斯达黎加的环境之旅中,学生们将关注生物多样性。由8名学生组成的小组将参观La Selva生物站,亲眼目睹生物多样性。学生们还将参观一个农场,了解当地植物如何被用作药物。)”可知,这次旅行主要以参观生物多样性为主,学生们会看到各种各样的植物。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据Multiple Schools部分的New York以及“Students will communicate with a newsman from Footwear News.(
18、学生们将与鞋类新闻的记者交流)”可知,学生们在纽约可以会见一名记者。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据Guelph Collegiate Vocational Institute部分“For two days theyll be in France touring and will stop by Monaco, Eze and Nice. In the three cities theyll take a guided tour and end their trip in Barcelona.(他们将在法国旅行两天,并将在摩纳哥、埃兹和尼斯停留。在这三个城市,他们将在导游的带领下游览,并
19、在巴塞罗那结束行程)”可知,在Guelph Collegiate Vocational Institute这次旅行中,学生们可以参观几座城市。故选D项。BSince COVID-19 first appeared in 2020, Shanghai has held over 180 press conferences to inform the public of the latest situation. Have you ever watched them on TV?If you have, then youve probably noticed that there is alway
20、s a busy but silent man or woman on the right side of the screen. These people are sign language interpreters.Thanks to the team of seven, people with hearing loss can receive timely and accurate pandemic information.The job is not easy. Its a real test of ones knowledge. During one press conference
21、, Dr. Zhang Wenhong used a few medical terms. They were hard for ordinary people to understand. But Tang Wenyan, one of the interpreters, managed to communicate their meanings to people who cannot hear. “For cycle threshold, for example, I interpreted it as an important value,” she said. We need to
22、make our interpretations as easy to understand as possible.Tang has had 16 years of experience in sign language interpretation. The woman picked up sign language out of curiosity. Later, after discovering a serious shortage of sign language interpreters, she decided to build a career out of it. Tang
23、 admits that her job is tiring. However, she really wants to do her bit to make her city a better place. Behind the hard work, she says, is the wish to help people who cannot hear to overcome the difficulties they meet with in their lives.Such efforts seem to be paying off. Tang and her colleagues h
24、ave won lots of praise from the deaf community. More importantly, many people have become interested in sign language after watching their interpretations.Perhaps one day you, too, can join the interpreters to become a “bridge” between the deaf community and the rest of society.4. What do sign langu
25、age interpreters do?A. Give talks on TV.B. Create hard medical terms.C. Hold press conferences.D. Communicate with the deaf.5. Why did Tang Wenyan decide to become a sign language interpreter?A. She wished to gain reputation.B. She found it was in great need.C. She developed an interest in it.D. She
26、 had a gift for interpretation.6. What does Tang Wenyan think of her job?A. Tiring but important.B. Busy but interestingC. Boring but well-paid.D. Easy but meaningful.7. Whats the passage mainly about?A. A Special job.B. A TV programme.C. A worthy person.D. A deaf community.【答案】4. D 5. B 6. A 7. A【解
27、析】【导语】这是一篇说明文。主要以上海新闻发布会和手语翻译唐文妍为例,介绍了手语翻译这一职业,并希望人们可以加入他们的行列。【4题详解】细节理解题。根据第一段“These people are sign language interpreters. Thanks to the team of seven, people with hearing loss can receive timely and accurate pandemic information.(这些人是手语翻译。多亏了这个七人小组,听力丧失者能够及时、准确地获得大流行信息)”可知,手语翻译可以使听力丧失者获取信息,即他们可以与
28、听力丧失者交流。故选D项。【5题详解】细节理解题。根据第四段“Later, after discovering a serious shortage of sign language interpreters, she decided to build a career out of it.(后来,在发现手语翻译严重短缺后,她决定用手语来建立自己的职业生涯)”可知,唐文妍决定做手语翻译是因为她发现它严重短缺。故选B项。【6题详解】推理判断题。根据第四段“Tang admits that her job is tiring. However, she really wants to do her
29、 bit to make her city a better place. Behind the hard work, she says, is the wish to help people who cannot hear to overcome the difficulties they meet with in their lives.(唐承认她的工作很累。然而,她真的想尽自己的一份力量,让她的城市变得更好。她说,努力工作的背后是希望帮助那些听不见的人克服生活中遇到的困难)”可知,唐文妍认为自己的工作是很累的,但是对于那些听不见的人来说很重要。故选A项。【7题详解】主旨大意题。根据最后一
30、段“Perhaps one day you, too, can join the interpreters to become a “bridge” between the deaf community and the rest of society.(也许有一天,你也可以加入手语翻译的行列,成为聋人社区与社会其他人之间的“桥梁”)”以及文章内容可知,本文主要介绍了手语翻译这一特殊的职业。故选A项。CMany herbs and plants from nature can be used for dyeing (染色) your homemade soaps. It depends on t
31、he kind of soap and the kind of colorant (染色剂) youre using. Here, well talk about how to use color in each of the soap making techniques.When youre working with cold-process soap, a number of colorants will fade, change, or disappear altogether due to their reaction to active lye (碱液). Natural plant
32、 colors will be taken off except for a few stable examples. Certain food colorants will change color entirely.In the hot-process techniques, you can add color after the soap is neutral (中性的), so you have more choices available than in cold process. You can often use fewer colorants, with more predic
33、table results. Getting colorants distributed evenly in hot-process soap is difficult. When you add color at the end of the cooling period, you are trying to add it to a very thick, sticky mixture. Some of the soap has cooled into tiny pieces, while some of it is unstable enough to accept the coloran
34、ts.Experiment with different ways of incorporating color into hot process. One thing to try is to remove a small part of the mass you want to color, mix the colorant into that, and then mix the colored part back into the rest.Nature provides us with beautiful colors that can be applied to coloring s
35、oap. You can add plant material directly to the soap mixture to create not only color but quality as well. Some plants remain their color when added at the end of the process. You can also use dried herbs in hand- milling products if you really want the color to stay for a while.8. What do we know a
36、bout coloring cold-process soap?A. More colorants are used in the techniques.B. Color changing owes to chemical reaction.C. Food colorants can change color completely.D. Using fewer colorants can make it easy to dye.9. What does the underlined word “incorporating” in paragraph 4 mean?A. Mixing.B. Br
37、eaking.C. Creating.D. Turning.10. How can we make the color of soap stay longer?A. By using more food colorants.B. By using more sticky mixture.C. By adding active lye in the soap.D. By adding dried herbs in the soap.11. Which of the following is a suitable title for the text?A. The most eco-friendl
38、y soapB. The application of colorantC. How to produce homemade soapsD. How to dye homemade soaps【答案】8. B 9. A 10. D 11. D【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了如何给自制肥皂染色。【8题详解】细节理解题。根据第二段中“When youre working with cold-process soap, a number of colorants will fade, change, or disappear altogether due to their reactio
39、n to active lye (碱液). (当你给冷工艺肥皂染色时,因为对活性碱液的反应,许多着色剂会褪色、改变、或完全消失)”可知,给冷加工肥皂染色,会发生由化学反应引起的变色。故选B项。【9题详解】词句猜测题。划线词后“into hot process”和下文“One thing to try is to remove a small part of the mass you want to color, mix the colorant into that, and then mix the colored part back into the rest.(要做的一件事是去掉一小部分你
40、想着色的东西,把着色剂混合进去,然后把有颜色的部分混合回剩下的部分)”中例举的着色方法可推知,“incorporating color into hot process”是指在热加工中加入颜色,结合选项,mix与其意思相近,表示“使结合;使混合”。故选A项。【10题详解】细节理解题。根据最后一段中“You can also use dried herbs in hand- milling products if you really want the color to stay for a while. (如果你真的想让颜色保持一段时间,你也可以在手工磨粉产品中使用干燥的药草)”可知,通过在肥
41、皂里加入干药草可以使肥皂的颜色保持更久。故选D项。【11题详解】主旨大意题。通读全文,并结合第一段“Many herbs and plants from nature can be used for dyeing (染色) your homemade soaps. It depends on the kind of soap and the kind of colorant (染色剂) youre using. Here, well talk about how to use color in each of the soap making techniques.(许多来自大自然的药草和植物都
42、可以用来给你自制的肥皂染色。这取决于你使用的肥皂和着色剂的种类。在这里,我们将讨论如何在每种肥皂制作技术中使用颜色)”可推知,本文主要介绍了给自制的肥皂染色的方法。故选D项。D“Medicine, law, business, engineering, these are noble pursuits (追求), and necessary to maintain life. But poetry, beauty, romance, love, these are what we stay alive for,” said Robin Williams.This describes my fi
43、rst-year self, who was buried in the study for high grades, and failed to seek the happiness found in everything else that college has to offer.Like some people I grew up with a family that valued academics over all else, who gave you a little extra love when you were doing great in your classes, an
44、d took it away when you didnt. As a result, my self-worth became tied to my academic success. However, there is a difference between trying to always better yourself for yourself, and attempting to live up to certain expectations. We should all struggle to do the former, but unfortunately our minds
45、have followed the latter.For the past week, I have been going around campus, asking my friends what they wanted to get from college. Most of the answers I got were one wordmoney. Everyone who puts themselves through college sees it as a means to making a living in the future. While few are truly pas
46、sionate about what they are studying.However, we should all try to develop a long-sighted perspective on how we want to shape our lives. Do things with intent (意图), because everything you do now will have a hand in shaping who you turn out to be. Take some classes on topics that youre really interes
47、ted in learning about. Join clubs or work on projects and push you beyond your limits. Build a community. Surround yourself with people who challenge and excite you. And most of all, embrace the fact that failure and loss are sometimes necessary in life.I promise you, when you look back at these fou
48、r years, you will not remember the good grades or the bad grades, but you will hold in your memory the connections you made with people, the things that inspired you to create.12. Whats the purpose of the quotation (引用) in paragraph 1?A To pursue a dream.B. To introduce a topic.C. To explain a conce
49、pt.D. To recommend a lifestyle.13. What is the authors attitude to the act of meeting certain expectations?A. Favorable.B. Doubtful.C. Negative.D. Unclear.14. What does paragraph 5 mainly talk about?A. Communicating with people.B. Dealing with failure and loss.C. Steps of building a community.D. Sug
50、gestions on shaping our lives.15 What does the author value most about college life?A. Academic success.B. Interesting classes.C. Colorful experiences.D. Challenging projects.【答案】12 B 13. C 14. D 15. C【解析】【导语】这是一篇说明文。主要介绍了在大学生活中,除了学业之外,各种不同的体验也很重要,我们要为了自己而努力提升自我。【12题详解】推理判断题。根据第一段“But poetry, beauty
51、, romance, love, these are what we stay alive for,(但诗歌、美丽、浪漫、爱情,这些都是我们活着的目的)”以及第二段“This describes my first-year self, who was buried in the study for high grades, and failed to seek the happiness found in everything else that college has to offer.(这描述了我第一年的自我,为了取得好成绩而埋头学习,没能从大学提供的一切中找到快乐)”可知,作者在第一段中
52、引用罗宾威廉姆斯的话是为了引入文章主题在大学生活中,除了学业之外,各种不同的体验也很重要。故选B项。【13题详解】推理判断题。根据第三段“However, there is a difference between trying to always better yourself for yourself, and attempting to live up to certain expectations. We should all struggle to do the former, but unfortunately our minds have followed the latter.
53、(然而,总是为了自己而努力提升自己和试图不辜负特定的期望之间是有区别的。我们都应该努力做到前者,但不幸的是,我们的思想遵循了后者)”可推知,作者认为应该为了自己而努力提升,而不是试图不辜负特定的期望,所以作者对于不辜负特定的期望的行为持有否定态度。故选C项。【14题详解】主旨大意题。根据第五段“However, we should all try to develop a long-sighted perspective on how we want to shape our lives. Do things with intent, because everything you do now
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-565451.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022春七年级语文下册 第1单元 3回忆鲁迅先生(节选)习题课件 新人教版.pptx
