分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 24

类型江苏省连云港市锦屏高级中学等四校2021-2022学年高二英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:565833
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOCX
  • 页数:24
  • 大小:46.94KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省 连云港市 锦屏 高级中学 2021 2022 学年 英语 下学 期中考试 试题 Word 解析
    资源描述:

    1、2021-2022学年第二学期期中考试高二英语试题满分150分 考试时间120分钟第一部分 听力(共两节20小题,每小题1.5分,满分30分)第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。l. What does the woman want to do?A. Go for a walk. B. Watch TV. C. Read a book.2. What are the speakers talki

    2、ng about?A. Buying materials. B. Painting a picture. C. Preparing for an art lesson.3. When did Matt start playing the piano?A. At age 7. B. At age 11. C. At age 18.4. Where does the conversation take place?A. In a restaurant. B. In a supermarket. C. In a kitchen.5. What helps the man get to sleep?A

    3、. Going for a run. B. Reading a book. C. Drinking a glass of hot milk.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does Josh do first?A. Set the table. B. Bake a pie. C. Make a salad.7. How

    4、 many tomatoes do the speakers probably have?A. Two. B. Four. C. Seven.听第7段材料,回答第8至9题。8. When did the woman last see the man?A. A week ago. B. A month ago. C. A year ago.9. What is the man trying to say?A. He hasnt got the test results yet.B. He wants to talk with another doctor.C. He wants the woma

    5、n to schedule an appointment.听第8段材料,回答第10至12题。10. How many people are due to be interviewed?A. Seven. B. Ten. C. Eleven.11. Why does the man think three people are absent?A They are late. B. They canceled. C. They are nervous.12. What is the womans most important skill for the job?.A. She is a raine

    6、d teacher. B. She writes English well. C. She speaks good English.听第9段材料,回答第13至16题。13. Who is Julie?A. The mans sister. B. The mans wife. C. The mans friend.14. How does Julie get to work? A. On foot. B. By car. C. By bike.15. What does Julies boss think of her?A. She should arrive sooner. B. She sh

    7、ould work harder. C. She works very well.16. What does Julie do in her job?A. She writes letters. B. She makes reports. C. She interviews people.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the discount on Saturday?A. 10%. B. 15%. C. 20%.18. What does the store probably sell?A. Clothing. B. Childrens goods. C. Pet

    8、 products.19. How does the speaker suggest customers get to the store?A. By subway. B. By bus. C. By car.20. How do customers have a chance to get a prize?A. By buying a ticket. B. By filling out a form. C. By wearing something green.第二部分 阅读理解(共两小节,满分50分)第一节:(共15题,每题2.5分,满分37.5分)请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A

    9、、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。(A)We are Idea International Education. As a comprehensive education service institute, our mission is to assist native English Speaking Teachers in their quest of getting teaching positions which best suit them. We have school locations in small towns and big cities all over Guan

    10、gdong. China and we would be happy to speak with those who are interested in the teaching opportunities we can provide! Below is a list of basic details about our positions:Key Responsibilities Involved:Our average work schedule being Monday through FridayTeachers being given 40 working hours per we

    11、ek with 2-day weekend off per weekTeaching periods from September through January and March through July, with the provided option of teaching during semester breaksThe Treatments:Salaries range from 10, 000 to 18, 000 RMB and is based on qualification, degree, teaching experience, & teaching certif

    12、ication5000 RMB contract finish bonus (Generally, a contract lasts 1 year)Private Furnished Independent Apartment providedTwo free meals offered by the school per work dayAirport pick-upMedical insurance and accident insuranceRequired Documentation:- A current resume or one-sheet, indicating your na

    13、tionality- A copy of your passport / ID- A copy of your highest degree and / or other certification- Current Photo- References with contact informationPlease contact us for more details: 1. Whats the job description of the teaching positions?A. Teachers only work on Monday and Friday.B. Teachers sho

    14、uld work more than 10 hours every day.C. Teachers are required to work 11 months per year.D. Teachers can choose to work during school holidays.2. How will you be treated if you get the teaching position?A. You will be paid at least 18,000 RMB monthly.B. You will get extra 5,000 yuan after a years t

    15、eaching.C You need to live in a shared dormitory with others.D. You are free to choose your insurance types.3. Which is unnecessary when you apply for the positions?A. A proof of previous working experience.B. A copy of your IDC. A copy of your certification.D. Your recent photo.【答案】1. D 2. B 3. A【解

    16、析】【分析】本文是一篇说明文。本文主要是某教育机构招聘老师的招聘启事,在文中对教师职责、工作时间以及必须要提供的相关材料进行了说明。【1题详解】推理判断题。根据文章Key Responsibilities Involved中的“Teaching periods from September through January and March through July, with the provided option of teaching during semester breaks(教学时间为 9 月至 1 月和 3 月至 7 月,提供学期休息时间教学)”可知,老师可以在假期期间进行教学。

    17、故选D项。【2题详解】细节理解题。根据文章The Treatments中的“Salaries range from 10, 000 to 18, 000 RMB and is based on qualification, degree, teaching experience, & teaching certification. 5000 RMB contract finish bonus (工资1万元至18000元,以资格、学位、教学经验、教学认证为依据。5000元合同完成奖金。)”可知,如果完成了一年的教学任务,可以另外得到5000元。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据文章Requi

    18、red Documentation介绍内容,“A copy of your passport / ID;A copy of your highest degree and / or other certification; Current Photo (护照/身份证复印件;您最高学位和/或其他证书的副本;近照)”可知,申请工作时不需要提供的是工作证明。故选A项。(B)Jack Andraka was 15 when he came up with an idea for a new way to test for pancreatic (胰腺) cancer. When Andraka was

    19、 14, a family friend died of the disease, and this affected him deeply. This kind of cancer is particularly serious because there is no test you can have done to find it in the early stages. By the time standard tests determine you have the disease, it is often too late. Realizing that this was the

    20、case, Andraka decided to try to develop a test that might catch problems at the earliest stages.The road ahead looked difficult for Andraka. He was still a high school student, and he wanted to create something that no one else had done. But Andraka read endlessly about the disease, wrote a proposal

    21、 for his idea, and sent it out to 200 cancer researchers. Only one professor, Dr.Anirban Maitra, responded positively. Dr.Maitra agreed to work with Andraka on his idea, giving him guidance and access to a laboratory.The next big reward for Andrakas perseverance was winning the grand prize at the In

    22、tel International Science and Engineering Fair. This great award is given to young innovators who have developed a world-changing idea. Developing the test is likely to take many years, but Andraka hopes the test will eventually improve peoples lives and maybe save them.Jack Andraka is not alone as

    23、a young innovator. After all, there were 1,499 other contestants for the Intel award, and all of them had ground-breaking ideas. For Andraka, having a family that loves science and encourages creative thinking gave him an advantage. But the key for Andraka is that reading, research, and discovery ar

    24、e just plain fun, and the chance to improve the world around him in the process makes it even better.4. Why did Andraka decide to develop a test for pancreatic cancer?A. His friends encouragement.B. An upsetting experience.C. His extensive reading.D. An important test.5. What difficulty did Andraka

    25、meet at the beginning of his research?A. Lack of positive replies from experts.B. Heavy pressure from his schoolwork.C. Little access to research equipment.D. Great need of money to develop a test.6. Which of the following leads to Andrakas award winning?A. The competition with other contestants.B.

    26、His determination to improve the world.C. The support from his family.D. His passion for discovery.7. What can we learn from Andrakas story?A. Practice makes perfect.B. Hard work leads to success.C. One good turn deserves another.D. Failure is the mother of success.【答案】4. B 5. A 6. D 7. B【解析】【分析】这是一

    27、篇记叙文。文章介绍了Jack Andraka开发了一种胰腺癌的检测方法并在英特尔国际科学与工程博览会上赢得大奖。【4题详解】细节理解题。根据第一段中“When Andraka was 14, a family friend died of the disease, and this affected him deeply. This kind of cancer is particularly serious because there is no test you can have done to find it in the early stages. By the time standa

    28、rd tests determine you have the disease, it is often too late. Realizing that this was the case, Andraka decided to try to develop a test that might catch problems at the earliest stages.(Andraka 14岁时,家里的一个朋友死于这种疾病,这对他影响深远。这种癌症特别严重,因为在早期没有任何测试可以发现它。当标准测试确定你患有这种疾病时,通常已经太晚了。认识到这一点,Andraka决定尝试开发一种测试,可以

    29、在最早期的阶段发现问题)”可知,因为一次令人苦恼的的经历,Andraka决定开发一种胰腺癌的检测方法。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据第二段中“But Andraka read endlessly about the disease, wrote a proposal for his idea, and sent it out to 200 cancer researchers. Only one professor, Dr.Anirban Maitra, responded positively. Dr.Maitra agreed to work with Andraka on his

    30、 idea, giving him guidance and access to a laboratory. (但Andraka无休止地阅读有关这种疾病的资料,为他的想法写了一份提案,并把它发给了200名癌症研究人员。只有一位教授Anirban Maitra博士做出了积极回应。Maitra博士同意与Andraka一起研究他的想法,为他提供指导,并允许他进入实验室)”可知,Andraka在他的研究开始时遇到了缺乏专家的积极回复困难。故选A项。【6题详解】细节理解题。根据第三段中“The next big reward for Andrakas perseverance was winning t

    31、he grand prize at the Intel International Science and Engineering Fair. (Andraka坚持不懈的下一个大奖励是在英特尔国际科学与工程博览会上赢得大奖)”可知,Andraka对发现的热情导致了他获奖。故选D项。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中“But the key for Andraka is that reading, research, and discovery are just plain fun, and the chance to improve the world around him in the

    32、process makes it even better. (但对Andraka来说,关键在于阅读、研究和发现只是单纯的乐趣,而在这个过程中改善他周围的世界的机会使它变得更加美好)”及从Andraka的故事中可知,努力工作是成功之道。故选B项。(C)We all love animals, but animals dont feel the same way about us. When we enter their wild world, we are “unnatural” invaders into their homes.There was a video many of you ma

    33、y have seen on the Internet recently of a bear and its cub (幼崽) climbing up a steep, snow-covered hill in Russia. The mama bear makes it to the top without too much trouble, but the baby bear keeps sliding back down. It takes three attempts to reach the top and, no doubt, many cheered at the cubs ne

    34、ver-give-up spirit. But nature scientists who saw the video didnt cheer.Instead, the scientists were upset that the two bears had been frightened into making a dangerous, unnecessary climb by the drone (无人机) that was filming them. Sophie Gilbert of the University of Idaho said, “It showed a complete

    35、 lack of understanding from the drone operator of the effects his actions were having on the bears.” Other scientists have found that when a drone is hovering near, a bears heart rate can increase from 41 beats per minute to 162 beats per minute a high enough rate to cause a heart attack.Human distu

    36、rbance has actually been having a far-reaching influence on wildlife. Researchers at the University of Berkeley recently found that many mammals are turning into “night owls” again to avoid contact with humans. Such a shift might not only affect those species themselves, but also have numerous chain

    37、 effects.We human beings find ourselves in a strange position in nature. We are part of it but also separate from it, now more than ever, since most of us live in cities. So, when we go off hiking into wild areas to “re-connect” with nature, we should go softly and considerately. Its OK to get close

    38、 to our animal friends, just not too close we wouldnt want to scare them, would we?8. What does the video feature?A. The baby bears climbing.B. The mama bears care.C. The dangerous environment.D. The experiment by scientists.9. Why didnt nature scientists cheer?A. They knew the bears family well.B.

    39、They were against other scientists.C. They knew the cause of the bears climbing.D. They lacked understanding of the drone operator.10. What may be the effect of human disturbance on wildlife?A. Food shortage.B. Changing habitats.C. Ecological imbalance.D. Less contact with humans.11. What does the a

    40、uthor seem to agree with?A. Lose connection with nature.B. Tighten the bond with wild animals.C. Respect the human-animal distance.D. Shoot more videos on animals for study.【答案】8. A 9. C 10. C 11. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章通过描述一个无人机拍下的视频内容,一只小熊攀爬雪山,滑落后继续爬的事情,经过科学家们的解读后可知小熊爬山并非像人们所称赞的具有永不放弃的精神,而是因为受到了无人机的惊

    41、吓。人类大多与大自然分离,作者提出:当我们与大自然接触时,要与动物保持适当的距离。【8题详解】细节理解题。根据第二段“There was a video many of you may have seen on the Internet recently of a bear and its cub (幼崽) climbing up a steep, snow-covered hill in Russia. (你们很多人可能最近在网上看过一段视频,一只熊带着它的幼崽爬上了俄罗斯一座陡峭的白雪覆盖的小山)”可知,视频主要拍摄的是幼熊爬山。故选A项。【9题详解】推理判断题。根据第三段“Instead

    42、, the scientists were upset that the two bears had been frightened into making a dangerous, unnecessary climb by the drone (无人机) that was filming them. Sophie Gilbert of the University of Idaho said, “It showed a complete lack of understanding from the drone operator of the effects his actions were

    43、having on the bears.” Other scientists have found that when a drone is hovering near, a bears heart rate can increase from 41 beats per minute to 162 beats per minute a high enough rate to cause a heart attack.(相反,科学家们感到不安的是,这两只熊被拍摄它们的无人机吓得做出了危险的、不必要的攀登。爱达荷大学的索菲吉尔伯特说:“这表明无人机操作员完全不了解他的行为对熊的影响。”其他科学家发

    44、现,当无人机在附近盘旋时,一只熊的心率可以从每分钟41次增加到每分钟162次,这一速度足以引起心脏病发作)”可知,科学家们发现无人机靠近熊引起了熊的恐慌,心率上升有可能对熊造成严重的危害。由此可知科学家们没有对此欢呼是因为他们知道熊登山的真正原因是因为害怕。故选C项。【10题详解】推理判断题。根据第四段“Human disturbance has actually been having a far-reaching influence on wildlife. Researchers at the University of Berkeley recently found that many

    45、 mammals are turning into “night owls” again to avoid contact with humans. Such a shift might not only affect those species themselves, but also have numerous chain effects.(人类的干扰实际上对野生动物产生了深远的影响。伯克利大学的研究人员最近发现,许多哺乳动物为了避免与人类接触,正再次变成“夜猫子”。这种转变可能不仅会影响这些物种本身,还会产生许多连锁效应)”可知,许多哺乳动物为了避免与人类接触而转变作息,但这会影响物种本

    46、身且带来连锁反应。由此可知,人类干扰对野生动物造成的影响是生态不平衡。故选C项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“So, when we go off hiking into wild areas to “re-connect” with nature, we should go softly and considerately. Its OK to get close to our animal friends, just not too close we wouldnt want to scare them, would we?(所以,当我们去野外徒步旅行,与大自然“重新连接”时,我

    47、们应该温柔而体贴。和我们的动物朋友亲近是可以的,只是不要太亲密我们不想吓到它们,对吧?)”可知作者提倡人类与动物接触应保持适当的距离。由此可推知,作者会同意C项内容表述的观点“尊重人与动物之间的距离”。故选C项。(D)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Professional courses, such as Masters in International Business or MIB, have been taken by many students in the last two decades. They are choosing new-age

    48、non-conventional courses that guarantee a better future. MIB is a specialized course that teaches the international business. There are valid reasons for so much popularity of MIB course.The course content and teaching methods of MIB are quite different from a normal MBA or Master of Business Admini

    49、stration. It has been designed with the sole objective of developing professionals with an in-depth understanding and knowledge of the international trade. The course offers various advantages over the conventional MBA degree course.The massive increase in the international business and foreign trad

    50、e gives excellent job prospects(前景) to the new generation. Acquiring a degree of MIB offers outstanding growth of job opportunities. Those who want to pursue in the field of marketing also have a good future after completing the degree from a reputed MIB college. Big multinational organizations look

    51、 for talented people who can handle the job profile of International Marketing Manage, and people with MIB degrees are preferred. The profile needs an in-depth understanding of the overseas markets, because it is the strategic post from the perspective of companys international business growth.Since

    52、 business finance and economics are covered at length in the curriculum of MIB, students have great job offers in the field of finance as well. Typically, organizations offer the profile of international finance controllers to those who complete MIB with the specialization of finance. The specializa

    53、tion covers aspects of international taxes, accounts, budgeting and so on. People in this field are well-paid, and growth prospects are unlimited. After completing degree course from a reputed MIB college, there is a good scope in the banking and finance sector as well. International banks appoint p

    54、eople who have an excellent grasp over the international banking policies, currency exchange, and international policies. Thus, MIB is the golden key to success with brilliant job opportunities in national and multinational sectors.12. The second paragraph is mainly developed by _.A. analyzing cause

    55、sB. listing figuresC. making comparisonsD. proving definition13. More and more people intend to acquire a degree of MIB because _.A. it is a compulsory course in the collegesB. it offers them conventional economic knowledgeC. it offers them opportunities to do small businessesD. it helps them get go

    56、od jobs in some organizations14. What can we learn from the last paragraph?A. The international finance controller is a high-quality job.B. People get higher salary in business field than in finance field.C. MIB holders are more promising in all careers than others.D. International banks only accept

    57、 employees from MIB colleges.15. Whats the writers purpose of writing this article?A. To make an advertisement for the MIB course.B. To analyze the disadvantages of the MIB course.C. To explain why the MIB course is getting popular.D. To predict the development trend of the MIB course.【答案】12. C 13.

    58、D 14. A 15. C【解析】【分析】本文属于说明文,现在MIB课程越来越受欢迎,文章中对其受欢迎的具体的原因进行了分析。【12题详解】推理判断题。根据第二段第一句“The course content and teaching methods of MIB are quite different from a normal MBA or Master of Business Administration.”MIB的课程内容和教学方法与普通的MBA或工商管理硕士有很大的不同。和最后一句“The course offers various advantages over the conven

    59、tional MBA degree course.”与传统的MBA学位课程相比,该课程提供了各种优势。可知本段中主要通过对比MIB和MBA课程之间的区别来组织全文的。故C项正确。【13题详解】细节理解题。根据文章第三段第四句“Big multinational organizations look for talented people who can handle the job profile of International Marketing Manage, and people with MIB degrees are preferred.”大型跨国组织寻找能够处理国际营销管理工作的

    60、人才,有MIB学位的人优先考虑。可知很多大型国际组织更喜欢聘用有MIB学位人才。这才是越来越多的人学习MIB课程的主要原因。故D正确。【14题详解】推理判断题。根据最后一段前两句“Since business finance and economics are covered at length in the curriculum of MIB, students have great job offers in the field of finance as well. Typically, organizations offer the profile of international f

    61、inance controllers to those who complete MIB with the specialization of finance.”可知MIB课程中含有商业金融方面的课程,而很多机构会把国际金融控制师的工作给这些完成MIB学位的人,说明这是一份非常好的工作。故A正确。【15题详解】 推理判断题。根据文章第一段可知现在MIB课程越来越受欢迎。本段最后一句“There are valid reasons for so much popularity of MIB course.”提出了这一课程受欢迎有很多原因,文章接下来三段就对具体的原因进行了说明。所以短文的目的是解

    62、释为什么MIB课程越来越受欢迎。故C项正确。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Do you ever have months where you struggle to keep your money under control?_16_. One of these reasons could be that we arent aware of our true spending habits. Here are some tips on how you can avoid overspend

    63、ing and keep your money in check._17_When you head out to the mall, take only the amount of cash you anticipate youll need and leave credit cards at home. By doing this, you avoid the temptation(诱惑)of using the card for a spur(冲动) of the moment purchase, which is often the fastest way to find yourse

    64、lf in debt.Start using a budget._18_ If you arent sure about how much you take home each month and how much your expenses add up to, youll continuously fall into the trap of buying all the things you think you can afford only to get a rude awakening at the end of the month when your bank account isn

    65、t looking too great.Track your spending.Those small things you buy on a regular basis can really add up by the end of the month. The best way to keep control of your money is to track everything youre spending it on. _19_20_Lets not allow ourselves to fall into the trap of overspending on unnecessar

    66、y things in the new year.A. Make a list of what to buy.B. Were going through enough stress as it is.C Switch to cash only.D. Here are some other reasons why you cant set aside saving.E. By following this simple step, youll also learn to respect your money more.F. There are many reasons why we oversp

    67、end.G. Not having a spending plan is one of the main reasons why people cant seem to stop spending money.【答案】16. F 17. C 18. G 19. E 20. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了如何控制自己的消费,避免超支。【16题详解】根据前句“Do you ever have months where you struggle to keep your money under control?(你是否曾有过几个月在努力控制自己的钱?)”和后句“One of th

    68、ese reasons could be that we arent aware of our true spending habits.(其中一个原因可能是我们没有意识到自己真正的消费习惯。)”可知,这里为承上启下句,解释超支的原因。所以选择项F“There are many reasons why we overspend.(我们超支的原因有很多。)”符合上下文语境。故选F。【17题详解】这里为本段小标题。根据下文,特别是“When you head out to the mall, take only the amount of cash you anticipate youll nee

    69、d and leave credit cards at home. (当你去购物中心的时候,只带你预计需要的现金,把信用卡留在家里。)”可知,作者建议我们只带现金购物。所以选择项C“Switch to cash only. (只用现金。)”符合上下文语境。故选C。【18题详解】根据小标题“Start using a budget.(开始做预算。)”和后句“If you arent sure about how much you take home each month and how much your expenses add up to, youll continuously fall i

    70、nto the trap of buying all the things you think you can afford only to get a rude awakening at the end of the month when your bank account isnt looking too great.(如果你不确定你每个月带回家多少,你的费用加起来是多少,你就会不断落入这样的陷阱,买你认为你能买得起的所有东西最后才追悔莫及,月底时你的银行账户看起来不是太好。)”可知,要做好预算,制定消费计划。所以选择项G“Not having a spending plan is one

    71、 of the main reasons why people cant seem to stop spending money. (没有消费计划是人们似乎无法停止消费的主要原因之一。)”符合上下文语境。故选G。【19题详解】根据前句“The best way to keep control of your money is to track everything youre spending it on.(控制你的钱的最好方法是记录你的所有开支。)”可知,通过记录所有开支能够让自己尊重金钱。所以选择项E“By following this simple step, youll also le

    72、arn to respect your money more. (通过这个简单的步骤,你也将学会更加尊重你的金钱。)”符合上下文语境。故选E。【20题详解】根据后句“Lets not allow ourselves to fall into the trap of overspending on unnecessary things in the new year. (在新的一年里,让我们不要让自己落入在不必要的事情上过度消费的陷阱。)”可知,陷入过度消费的陷阱会给生活带来压力。所以选择项B“Were going through enough stress as it is. (如果那样,我们

    73、将承受更大的压力。)”符合上下文语境。故选B。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。It is well-known that all the world is a stage and all the men and women are merely players. _21_, now one homeless dog in the Turkish city of Izmit seems determined to perfo

    74、rm on that stage as well. It is surprising but heart-warming.When the dog made his _22_ during an outdoor performance being given by a local theatrical troupe(剧团), he wasnt _23_applause. It seems that Numan Erturul Uzunsoys acting of an injured man was so _24_ that the dog believed the actor was act

    75、ually hurt and in need of _25_.As Uzunsoy lay on the ground _26_ a fall from a horse, the dog came up to him and _27_ began to lick his face and neck. It took a few seconds for Uzunsoy to _28_ what was happening. “I felt warmth on my face. At first, I thought another performer was _29_ me ,” Uzunsoy

    76、 said. “I was very _30_ when I felt the dogs kisses.I was very glad. He wanted to help me. It was a very emotional and surprising moment for me. I was not _31_ it.”While the audience and cast members were obviously amused by the dog and didnt mind the _32_, the dog was led offstage later. Uzunsoy co

    77、ntinued his character and the _33_ went on. The dog did not_34_around to take his curtain call(谢幕). However, since the good dog was known to frequent the area where the performance took place, dog-loving Uzunsoy was _35_ that he would see his unintentional costar again.21. A. BesidesB. ThereforeC. H

    78、oweverD. Otherwise22. A. dealB. appointmentC. assumptionD. entrance23. A. breaking inB. seeking forC. taking onD. cutting down24. A. explicitB. amusingC. abnormalD. realistic25. A. guidanceB. applauseC. comfortD. medicine26. A. pretendingB. consideringC. resistingD. crashing27. A. gentlyB. violently

    79、C. casuallyD. unwillingly28. A. explainB. admitC. predictD. realize29. A. freezingB. approachingC. botheringD. conveying30. A. annoyedB. touchedC. embarrassedD. ashamed31. A. appreciatingB. clarifyingC. expectingD. accepting32. A. interruptionB. attentionC. outcomeD. arrangement33. A. rescueB. jokeC

    80、. performanceD. visit34. A. spinB. waitC. undertakeD. perform35. A. astonishedB. evidentC. desperateD. convinced【答案】21. C 22. D 23. B 24. D 25. C 26. A 27. A 28. D 29. B 30. B 31. C 32. A 33. C 34. B 35. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述的是一个剧团在户外表演时一只流浪狗登上舞台,当狗看到假装从马上摔下来的Uzunsoy时,认为真受伤了,所以去舔躺在地上的演员,以示安慰,Uzunso

    81、y很受感动,但狗没谢幕就跑了。然而,因为这只好狗经常出现在演出的地方,爱狗的Uzunsoy相信他会再次见到他无意中的搭档。【21题详解】考查副词词义辨析。句意:然而,现在土耳其伊兹米特市的一只流浪狗似乎决心要在这个舞台上表演。A. Besides另外,此外;B. Therefore 因此;C. However然而;D. Otherwise否则,要不然的话。根据第1空前后“It is well-known that all the world is a stage and all the men and women are merely players. _1_, now one homeles

    82、s dog in the Turkish city of Izmit seems determined to perform on that stage as well.”可知,前后是一种转折关系。故选C。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:当这只狗在当地一个剧团的户外表演中出场时,它并不是为了寻求掌声。 A. deal交易;B. appointment约定,任命;C. assumption 假定;D. entrance入口,进入。根据第2空前后“When the dog made his _2_ during an outdoor performance being given”可知,此处

    83、指狗“出场”表演。故选D。【23题详解】考查动词短语辨析。句意:当这只狗在当地一个剧团的户外表演中出场时,它并不是为了寻求掌声。A. breaking in 闯入;B. seeking for 寻找,追求;C. taking on 承担,呈现;D. cutting down砍到,削减。根据第3空前后“he wasnt _3_applause.”可知,此处指狗出场表演不是为了“掌声”。故选B。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:似乎努曼Erturul Uzunsoy扮演的受伤的人是如此的真实,以至于这只狗认为演员真的受伤了,需要安慰。A. explicit 明确的;B. amusing引人发

    84、笑的;C. abnormal 反常的;D. realistic现实的,逼真的。根据第4空前后“acting of an injured man was so _4_ that the dog believed the actor was actually hurt”可知,此处指表演“逼真”。故选D。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:似乎努曼Erturul Uzunsoy扮演的受伤的人是如此的真实,以至于这只狗认为演员真的受伤了,需要安慰。A. guidance 指导;B. applause 欢呼;C. comfort安慰,舒适;D. medicine药,医学。根据第5空前的“the dog

    85、 believed the actor was actually hurt and in need of _5_.”可知,此处指受伤的人需要“安慰”。故选C。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:当Uzunsoy躺在地上假装从马背上摔下来时,这只狗走到他身边,轻轻地开始舔他的脸和脖子。A. pretending假装;B. considering考虑,认为;C. resisting抵抗,忍住;D. crashing碰撞。根据第6空后“a fall from a horse”可知,此处指Uzunsoy“假装”摔下马。故选A。【27题详解】考查副词词义辨析。句意:当Uzunsoy躺在地上假装从马背上

    86、摔下来时,这只狗走到他身边,轻轻地开始舔他的脸和脖子。A. gently温柔地;B. violently激烈地;C. casually随便地;D. unwillingly不情愿地。根据第7空后的“began to lick his face and neck.”可知,此处指狗“温柔地”去舔。故选A。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:Uzunsoy花了几秒钟才意识到发生了什么。A. explain解释;B. admit承认;C. predict预测;D. realize意识到。根据第8空下文“I felt warmth on my face.”可知,躺在地上的Uzunsoy“意识到”了什么。

    87、故选D。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:一开始,我以为是另一个表演者在靠近我。A. freezing结冰,凝结;B. approaching靠近;C. bothering烦扰;D. conveying传达。根据第9空前后“At first, I thought another performer was _9_ me”可知,此处指“靠近” Uzunsoy。故选B。【30题详解】考查形容词词义辨析。句意:当我感觉到狗的亲吻时,我非常感动我很高兴。A. annoyed恼怒的;B. touched受感动的;C. embarrassed尴尬的;D. ashamed羞愧的。根据第10空后的“whe

    88、n I felt the dogs kisses.I was very glad.”可知,此处指Uzunsoy因狗亲吻而“受感动”。故选B。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:这对我来说是一个非常激动和令人惊讶的时刻。我没想到会这样。A. appreciating欣赏,感激;B. clarifying净化,澄清;C. expecting预测,期盼;D. accepting接受。根据第11空前文“It was a very emotional and surprising moment for me.”可知,此处指Uzunsoy以前“未料到”。故选C。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:虽然

    89、观众和演职人员显然被这只狗逗乐了,也不介意被打断,但这只狗后来被带离了舞台。A. interruption干扰;B. attention注意力;C. outcome 结果;D. arrangement整理,安排。根据第12空前的“obviously amused by the dog and didnt mind the _12_,”可知,此处指不介意被狗“打断”。故选A。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:Uzunsoy继续扮演他的角色,演出继续进行。A. rescue营救;B. joke笑话;C. performance表演,执行;D. visit访问。根据第13空后的“went on”

    90、可知,此处指“表演”继续进行。故选C。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:狗没有等在旁边谢幕。 A. spin旋转;B. wait等待;C. undertake承担,保证;D. perform执行,表演。根据第14空前后“The dog did not_14_around to take his curtain call(谢幕).”可知,此处指够没有“等待”谢幕。故选B。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:然而,因为这只好狗经常出现在演出的地方,爱狗的Uzunsoy相信他会再次见到他无意中的搭档。 A. astonished吃惊的;B. evident明显的;C. desperate不顾

    91、一切的;D. convinced确信的。根据第15空下文“he would see his unintentional costar again.”可知,此处指Uzunsoy“确信”再见到那只狗。故选D。第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Cave No.12 of the Yungang Grottoes (石窟), the 1,500-year-old masterpieces of Chinese Buddhist art, has been recently “moved” to the Zhejiang Un

    92、iversity Museum of Art and Archaeology by 3D printing technology, _36_ (bring)the grottoes to the wider world.Cave No.12,14 meters deep,11 meters wide and 9 meters high, also known _37_ the Music Cave, was carved with rich images of heavenly figures and _38_ (music)instruments from home and abroad.

    93、These figures represented the _39_ (early) royal symphony orchestra (乐团) in ancient China.The researchers _40_ (overcome)many difficulties since August 2016.First,the project team spent three months laser-scanning (激光扫描) the cave and took 55,680. _41_ (photo) of it. _42_ (ensure) successful printing

    94、, a special 3D printer was tailored for the project. Then, _43_ came after 3D printing was the coloring process, during which the images in the cave _44_ (expect) to be covered with proper materials and colors. After eight months of coloring, the staff finally completed the replica cave. Experts bel

    95、ieve that the completion of the project marked technical breakthroughs and _45_ very important step forward in digital protection and inheritance of cultural heritages.【答案】36. bringing 37. as 38. musical 39. earliest 40. have overcome 41. photos 42. To ensure 43. what 44. were expected 45. a【解析】【分析】

    96、本文是一篇新闻报道。文章主要介绍了如何运用3D打印技术将“云冈石窟”复制到浙江大学艺术与考古博物馆。【36题详解】考查非谓语动词。句意:拥有1500年历史的中国佛教艺术杰作云冈石窟的第十二窟,最近已通过3D打印技术被“搬到”了浙江大学艺术与考古博物馆,使石窟得到了更广泛的世界关注。结合句意并分析句子结构可知,bring在句子中充当非谓语,“使石窟得到了更广泛的世界关注”是“通过3D打印技术将云冈石窟第十二窟“搬到”浙江大学艺术与考古博物馆”的结果,此处用现在分词作结果状语,表示一种自然而然的结果,因此填bringing。【37题详解】考查介词。句意:第十二窟,又称音乐窟,有14米深,11米宽和

    97、9米高,里面刻着丰富的神话人物形象和国内外的乐器。known as意为“被称为”,为固定搭配。故填as。【38题详解】考查形容词。句意同上。结合句意并分析句子得知,空格处应为形容词来修饰其后名词。故填musical。【39题详解】考查形容词最高级。句意:这些人物代表着中国古代最早的宫廷乐团。由句意和空格前的the可知,此处应该用early的最高级形式。故填earliest。【40题详解】考查时态。句意:自从2016年8月,研究人员们克服很多困难。分析句子结构可知,此处为谓语动词,且根据句子中的时间状语“since August 2016”可知,时态为现在完成时。故填have overcome。

    98、【41题详解】考查名词复数。句意:项目组花费3个月用激光扫描石窟并拍摄了55680张照片。由前面的数字可知,此处应该填photo的复数形式。故填photos。【42题详解】考查非谓语动词。句意:为了确保成功打印,科学家们为该项目量身定制了特殊的3D打印机。根据句意以及分析句子结构可知,此处为非谓语,在句子中作目的状语。故填To ensure。【43题详解】考查名词性从句。句意:3D打印后是颜色加工,在这段期间石窟里的人物形象预计会覆盖上合适的材料和颜色。分析句子结构得知,此处是主语从句,“came after 3D printing”作这个句子的主语,从句中缺少主语且主语指的是物,应由what

    99、来引导。故填what。【44题详解】考查固定短语、时态和主谓一致。句意同上。be expected to do表示“被期望做、预计做”,事情发生在过去,用一般过去时,主语是images,谓语动词用复数,故填were expected。【45题详解】考查冠词。句意:专家们相信工程的完成标志着技术的突破以及文化遗产数字化保护和传承向前迈出的重要一步。step是可数名词,此处泛指“一步”,very 的发音以辅音音素开头,故填a。【点睛】第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)46. 假定你是李华,上周你参加了校学生会组织的中国古迹遗址保护宣传活动,请你为学校官网的英语角专栏写一篇活动

    100、总结,内容包括:1. 此次活动的内容:2. 参加活动的心得。注意:写作词数应为80左右。_【答案】Last week, our student union organized a campus campaign to raise students awareness of protecting heritage sites in China. A number of activities were arranged in the form of lectures, a post design competition, and a book exhibition. What impressed

    101、me most was a series of lectures delivered by the staff from a local museum.Educational practices of this kind hold greater potential to encourage better participation, involvement, and innovation. Students who understand the value of heritage sites will feel the need to protect them and make sure t

    102、hey are still there for future generations to enjoy.【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生为学校官网的英语角专栏写一篇活动总结,介绍上周校学生会组织的中国古迹遗址保护宣传活动。【详解】1.词汇积累许多:a number ofa lot of比赛:competitionmatch鼓励:encourageinspire确保:make sureensure2.句式拓展简单句变复合句原句:Last week, our student union organized a campus campaign to raise students aw

    103、areness of protecting heritage sites in China.拓展句:Last week, our student union organized a campus campaign, which aimed to raise students awareness of protecting heritage sites in China.【点睛】高分句型1What impressed me most was a series of lectures delivered by the staff from a local museum.(运用了what引导的主语从

    104、句)高分句型2Students who understand the value of heritage sites will feel the need to protect them and make sure they are still there for future generations to enjoy.(运用了who引导的定语从句)第二节(满分25分)47. 阅读下面材料,根据其内容肯所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。“Mom, remember the time you made me go to a piano lesson with a broken ar

    105、m?” my elder daughter asked as the family were enjoying a Sunday lunch. Ouch. That one hurt. I dont know what hurt the most: the fact that Megans arm was broken or the fact that I did, in fact, take her to a piano lesson with a fresh break.I vividly remember the day of the broken arm. As I picked up

    106、 Megan, my little fifth-grader calmly stated, “My arm hurts. I cant lift it.”“What happened?”“I fell.”“Did you go to the nurses office?”“No. I asked Mr. Smith, but he said I needed to take the spelling test. By the time the test was over, it was time to go.Obviously, Mr. Smith, Megans teacher, was f

    107、ocused on the task at hand and not listening to my child.By the time we finished this discussion, we were in front of her piano teachers house. There was no such thing as a cell phone in those days, so my plan was to call the doctor from the teachers home phone while Megan had lesson. The lesson was

    108、 already paid for, right? While waiting for the doctor to come to the phone, I looked around the comer to check how the lesson was going. There sat my brave girl, holding her arm up to the keyboard with her other hand. As I finished arranging a doctors office visit, Megan finished her lesson with te

    109、ars in her eyes.We hurried to the doctors where an X-ray showed that, in fact, she did have a fractured (骨折的) arm. I watched her face, teeth digging into her bow bottom lip, while the nurses moved the arm into the right position.By the time we arrived home, supper was long overdue. I hurried to prep

    110、are a quick meal while Megan told the whole story to her dad and little sister. I overheard her say, “Mom made me go to my piano lesson.” Wow, had I really done that?注意:1. 续写次数应为150左右2. 请按如下格式在相应位置作答Perhaps Mr. Smith wasnt the only person focused on the task and not the child._I called in sick for b

    111、oth of us the next day. _【答案】Perhaps Mr. Smith wasnt the only person focused on the task and not the child. Had I truly been insensitive to the pain my child was in? By the end of dinner, I knew what I had to do. Later as I helped Megan carefully climb into bed, she asked, “Mom, do I have to go to s

    112、chool tomorrow?” “No, sweetheart. How about you and Mom stay home tomorrow?” “Really? I would love that,” she said with a big smile on her face.I called in sick for both of us the next day. We spent the day in bed together reading books and talking. By the end of the day I knew that there was more b

    113、roken here than Megans arm. Luckily, the broken arm would heal physically, and thankfully, the bigger broken issue would also heal. The speed at which I was living could slow down and I would learn to listen to the ones I love. Im glad I learned this in time.【解析】【导语】本文以人物为线索展开,讲述了作者对女儿胳膊脱臼的情况,没有第一时间

    114、去看医生而感到内疚,后来作者请假在家陪女儿。幸运的是,女儿胳膊并无大碍,并由此感悟:我的生活速度会慢下来,我将学会倾听我所爱的人。我很高兴我及时学会了这一点。【详解】1.段落续写:.由第一段首句内容“也许史密斯先生不是唯一一个专注于任务而不是孩子的人。”可知,第一段可描写作者也感到对女儿胳膊脱臼这件事的内疚,以及后来晚餐结束发生的事。由第二段首句内容“第二天我就为我们俩请了病假。”可知,第二段可描写作者第二天请假陪女儿的在家的事以及作者的感悟。2.续写线索:反思自己的问题和女儿的对话决定请假陪女儿请假在家和女儿做的事女儿的胳膊会愈合感悟3.词汇激活行为类帮助:help/ assist.治愈,愈

    115、合:heal/ cure/ close up.请病假:call in sick /take a sick leave情绪类.值得庆幸的是:thankfully / fortunately.漠不关心的:insensitive / indifferent【点睛】高分句型1. The speed at which I was living could slow down and I would learn to listen to the ones I love.(运用了介词+which引导的定语从句。)高分句型2. By the end of dinner, I knew what I had to do.(运用了what引导的宾语从句。)听力答案:1-5 BCAAC 6-10 ACABC 11-15 AABBC 16-20 BCABC

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省连云港市锦屏高级中学等四校2021-2022学年高二英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-565833.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1