湖北省八校2015届高三第二次联考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省八校2015届高三第二次联考英语试题 WORD版含解析 湖北省 2015 届高三 第二次 联考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、 本试题卷共10页,81题。全卷满分150分。考试用时120分钟。 祝考试顺利 注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名、班级、准考证号填写在答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。用2B铅笔将答题卡上试卷类型A方框涂黑。2选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。答在试题卷、草稿纸上无效。3完成句子和短文写作题的作答:用黑色墨水签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。答在试题卷、草稿纸上无效。4考生必须保持答题卡的整洁。考试结束后,请将答题卡上交。第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案
2、划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt? A. 19.15 B. 9.15 C. 9.18答案:B1. What is Mr. Linton? A. A teacher. B. A doctor. C. A policeman. 2. What will the man do?
3、 A. Change the plan. B. Wait for a phone call C. Sort things out.3. What does the woman mean? A. She will not take any medicine. B. She hasnt got a bad cold.C. She will take some medicine in a week.4. What do we learn about the woman?A. The woman is planning a trip to Austin. B. The woman hasnt been
4、 to Austin before.C. The woman doesnt like Austin.5.What can we learn from the conversation? A. The sign is not clear enough. B. The man wants to see the staff.C. The man is in the wrong place.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,
5、每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are the two speakers talking about?A. A family holiday. B. A business trip. C. A travel plan.7. Where did Rachel go? A. Spain. B. Italy. C. China.听第7段材料,回答第8至9题。8. According to the man, what is the best way to manage anxiety? A. To take med
6、icine. B. To sleep more. C. To work less.9.What does the man think of the anti-anxiety drugs? A. They are not harmful to the brain. B. They have more benefits than harm.C. They are valuable but costly.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where does Michelle Ray come from?A. A middle-sized city. B. A small town. C.
7、A big city.11. Which place would Michelle Ray take her visitors to for shopping? A. The Zen Garden.B. The Highlands.C. The Red River area.12. What are the speakers talking about in general? A. Late-night shopping.B. Asian food.C. Louisville.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the relationship between the t
8、wo speakers? A. mother and son B. librarian and student C. husband and wife.14. How did the woman get to know about third-hand smoke? A. From young smokers. B. From a newspaper article.C. From some smoking parents.15. Why does the man say that he should help keep away from babies?A. He has just beco
9、me a father. B. He wears dirty clothes.C. He is a smoker.16. What does the woman suggest smoking parents should do? A. Stop smoking altogether. B. Smoke only outside their houses.C. Reduce dangerous matter in cigarettes.听第10段材料,回答第17至20题。17. WhatisthetotalnumberofstudentsatDeepSpringsCollege?A17000.
10、 B24. C9000.18. WhichofthefollowingisTRUEoftheDeepSpringsCollege? AItslocatedinacollegetown. BItslibraryisoftencrowdedwithstudents. CItsschoolbuildingsareold.19. What do we know about teachers in Deep Springs College?A. Teachers there neednt pay for their rent. B. They are wealthy.C. The college pay
11、s no money to young teacher.20. WhatcanstudentsatDeepSpringsdointheirsparetime?ATakeawalkinthedesert. BWatchTV. CGotothecinema.第二部分:词汇知识运用(共两节,满分30分) 第一节:多项选择(共10小题;每小题1分,满分10分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 例:To make members of a team perform better, the trainer first of all has to know
12、their _ and weaknessesA. strengths B. benefits C. techniques D. values 答案:A21.The video, Under the Dome, has rapidly pushed the public_ about air pollution and encouraged people to join in efforts to make a difference. A.analysis B.imagination C.awareness D.argument【答案】C【解析】试题分析考查名词。句意是唤起了保护环境的意识。A.
13、analysis分析;B.imagination 想象;C.awareness意识;D.argument争论。故选C考点考查名词22.If you cant trust your friend to have a relationship with another person you consider a friend, its a clear _ of a problem in your friendships.” A.disappearance B.symbol C.symptom D.settlement【答案】 C【解析】试题分析考查名词。句意是友谊有问题的一个很明显的症状。A.di
14、sappearance外貌; B.symbol象征; C.symptom症状;D.settlement安置。故选C考点考查名词23.Busy with their business, they had no time to_their wedding, so they had it organized by a company.A.accelerate B.arrange C.approve D.acknowledge【答案】B【解析】试题分析考查动词。句意是他们没有时间安排婚礼。A.accelerate庆祝;B.arrange安排;C.approve赞同;D.acknowledge意识到。故
15、选B。考点考查动词24.As well as teaching soccers basic skills and rules, the introduced textbooks will _ team spirit and sense of responsibilityA.multiply B. distinguish C.preserve D.develop【答案】D 【解析】试题分析考查动词。 句意是课本会开发团队精神和责任意识。A.multiply繁殖 ; B. distinguish区别 ; C.preserve保护 ;D.develop开发 所以选D。考点考查动词25.There i
16、s a beautiful Chinese song called I Came Over the Ocean to See You. Why not do that in reality on this Valentines Day? Keep your plan a secret and _suddenly.A.show up B.cut in C.showoff D.cut down【答案】A【解析】试题分析考查短语。句意是计划保密然后突然出现。A.show up出现,露面 ;B.cut in插入;C.showoff炫耀 ;D.cut down砍倒。所以选A。考点考查短语26.He ma
17、de up his mind to enjoy his guitar and to accumulate as many happy experiences as he could so that when he retired he wound be able to_his life with satisfaction.A.get away with B.make up C.look back on D.put up with【答案】C【解析】 试题分析考查短语。句意是他退休了能用满意的心态去回顾自己。A.get away with侥幸逃脱 ;B.make up下决心;C.look back
18、 on回顾;D.put up with忍受。故选C考点考查短语27.The Spring Festival is the most joyful time of the year, but it can also be _. With all the traveling, visiting relatives, and gift-buying, the holiday can become a tense time for many families. A.beneficial B.optional C.commercial D.stressful【答案】D 【解析】试题分析考查形容词。由后面
19、一句话知,春节既给人幸福又给人带来压力。A.beneficial有益的;B.optional可选择的;C.commercial商业的 ;D.stressful有压力。 故选D。考点考查形容词28.The electronic red-packet has been so _ that AliPay and Tencent Wechat compete against each other openly and secretly since the beginning of this year. A. popular B. convenient C. favorable D. arbitrary
20、【答案】A考点考查形容词29.You are to meet with frustration in the pursuit of success and through greater effort and hard work your dream will definitely come true. Put it _, “No pains, no gains.”A.frequently B.firmly C.openly D.simply【答案】D 【解析】试题分析考查副词。句意简简单单地相信,没有付出就没有收获。A.frequently频繁地;B.firmly坚定地;C.openly开放
21、地;D.simply简单地,故选B。考点考查形容词30.The writer conveyed a positive attitude through his works._, his readers are motivated and are themselves becoming a source of motivation for others.A.On the whole B.Inthe meanwhile C.In the way D. On the contrary【答案】B【解析】试题分析考查短语。 前一句是作者态度乐观。后一句是读者也被感动了,也开始带动其他人。可知这两句是递进
22、关系。A.On the whole整体上,表总结;B.Inthe meanwhile同时,表递进;C.In the way妨碍; D. On the contrary相反,表转折。所以选B。考点考查短语第二节:完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。In my class, there was a really weak-looking guy. I dont 31 know if his name was Vit or Wit. I will 32 him as Wit
23、in this story of mine. He was a pale, thin guy. Not only his build looked weak, the way he 33 was also weak. He walked slowly but he tried to stay off of everyones way. The friends in my class, Jean and Ingrid, would 34 him. Truth to be told, I 35 them as well. We did things like taking his stuff, l
24、ike his pens and pencils, and 36 them somewhere in the school. Wit was also really 37 of insects, even butterfly. Jean, Ingrid, and I often put beetle on his clothes and he would run around, trying to 38 it off. There were many beetles in the school so that was the 39 insect we used to scare him wit
25、h. Other insects such as butterfly were hard to 40 so we pretty much gave up on it. We would often take the 41 when Wit was off-guard and put the insects on him. 42 it was on him, he would run around or jump about. He was too scared to 43 it and pull it off. Suddenly one day, we were 44 by the schoo
26、l. When I walked into the room, Wits mother, as well as Ingrids mother, Jeans father, and mine were 45 in the room silently. Wits mother said that Wit went home and 46 the sandbag shouting “Jean! Ingrid! Archer!” 47 every day. I wanted to laugh but didnt with all the 48 she was putting on us .She as
27、ked many things, including things I had no idea about such as “Who put Wits bag in the girl toilet?” Apparently, it was Jean who did it. Jean seemed to have bullied Wit quite a lot and got quite a(n) 49 from Wits and her own mother. I think it should have been quite guilty for 50 to see us scolded b
28、y the parents. However , we decided to stop bullying Wit and be friendly to him.31. A. briefly B. abruptly C. actually D. constantly32. A. think of B. focus on C. laugh at D. refer to33. A. acted B. operated C. attacked D. responded 34. A. get close to B. look up to C. get tired of D. make fun of35.
29、 A. betrayed B. joined C. teased D. rejected36. A. hid B. distributed C. threw D. preserved 37. A. fond B. scared C. cautious D. ashamed 38. A. see B. set C. shake D. take39. A. only B. acute C. main D. rare40. A. find B. recognize C. raise D. capture41. A. chance B. risk C. trouble D. order 42. A.
30、While B. Though C. Once D. Unless43. A. attach B. touch C. sniff D. defend44.A. picked out B. called in C. spied on D. kicked off45. A. staring B. sighing C. sitting D. weeping 46. A. carried B. threw C. filled D. hit 47.A. nearly B. hardly C. merely D. approximately 48. A. burden B. pressure C. dut
31、y D. doubt49. A. forgiving B. understanding C. praising D. scolding 50.A. Ingrid B. Jean C. Wit D. Mother【解析】试题分析本文是一篇记叙文,讲述了我与jean的故事。31.C 考查副词词义辨析。I dont 31 know if his name was Vit or Wit.这句句意是事实上,我不知道他名字是Vit 还是 Wit。A. briefly简要地;B. abruptly突然地 ;C. actually事实上 ; D. constantly不断地 。故选C32.D 考查动词短语辨析
32、。I will 32 him as Wit in this story of mine这句话句意是在我的故事里,我就当他是Wit。A. think of想出 ;B. focus on关注 ;C. laugh at嘲笑 ;D. refer to指代,当作,涉及。故选D33.A 考查动词词义辨析。 the way he 33 was also weak.句意是他行动的方式也很虚弱。A. acted行动;B. operated操作;C. attacked袭击;D. responded回应。故选A34.D 考查动词短语辨析。The friends in my class, Jean and Ingri
33、d, would 34 him.句意是取笑他。A. get close to接近;B. look up to尊敬;C. get tired of逃避;D. make fun of 取笑。35.B 考查动词辨析。 I 35 them as well. We did things like taking his stuff,句意是我也加入他们取笑他。A. betrayed背叛;B. joined加入;C. teased取笑;D. rejected排斥。故选B36.A考查动词辨析。and 36 them somewhere in the school. 句意是把笔之类的东西藏在校园里的某个地方。A.
34、 hid藏;B. distributed打扰;C. threw扔掉;D. preserved保存。 故选A37.B 考查形容词辨析。Wit was also really 37 of insects, even butterfly. 意是Wit很怕昆虫。A. fond喜欢;B. scared害怕;C. cautious小心;D. ashamed羞愧的 。故选B。38.C 考查动词辨析。trying to 38 it off.句意是Wit不敢把昆虫抖掉。A. see看见;B. set设置; C. shake抖落;D. take拿走。故选C。39.C 考查形容词辨析。There were many
35、 beetles in the school so that was the 39 insect we used to scare him with句意是甲壳虫是我们吓他的主要昆虫。A. only只有;B. acute敏锐的;C. main主要的;D. rare很少的。40.D 考查动词辨析。Other insects such as butterfly were hard to 40 so we pretty much gave up on it.句意是像蝴蝶那样的昆虫很难抓,我们就放弃了。A. find发现; B. recognize意识到;C. raise提高;D. capture抓住。
36、故选D。41.A 考查名词辨析。We would often take the 41 when Wit was off-guard and put the insects on him.句意是当Wit去操场玩我们就抓住这个机会。A. chance机会;B. risk冒险;C. trouble麻烦;D. order顺序。故选A。42.C 考查连词辨析。 42 it was on him, he would run around or jump about. 句意是一旦虫子在他身上,他会到处跑。A. While然而;B. Though尽管;C. Once一旦;D. Unless除非。故选C。43.
37、B考查动词辨析。 He was too scared to 43 it and pull it off.句意是他不敢去触摸昆虫。A. attach依附,常与to搭配;B. touch触摸;C. sniff闻;D. defend防卫。故选B。44.B 考查动词短语辨析。we were 44 by the school.句意是突然有一天,我们几个被一起叫到一个房间。A. picked out点饰;B. called in召集;C. spied on 侦查;D. kicked off踢开。故选B。45.C考查句动词词义辨析。 and mine were 45 in the room silently
38、意是几个人的妈妈都安静地坐在房间里。由词义辨析可得。选C。46.D 考查动词词义辨析。Wit went home and 46 the sandbag shouting Jean! Ingrid!由词义辨析得出打沙包。A. carried带来;B. threw扔掉;C. filled装满;D. hit打,击打。故选D。47.A 考查副词辨析。 47 every day由词义辨析得,他几乎每天打沙包。A. nearly几乎;B. hardly几乎不;C. merely很少;D. approximately大约。故选A。48.B 考查名词词义辨析。but didnt with all the 48
39、 she was putting on us句意是我想笑,但是不敢,因为她给的压力。A. burden负担,责任;B. pressure压力;C. duty职责;D. doubt怀疑。故选B。49. D考查动词词义辨析。Jean seemed to have bullied Wit quite a lot and got quite a(n) 49 from Wits and her own mother. 句意是Jean总是欺负Wit,也总是被他妈妈责骂。A. forgiving原谅;B. understanding理解;C. praising赞扬;D. scolding责骂。故选D。50.
40、C考查名词词义辨析。I think it should have been quite guilty for 50 to see us scolded by the parents 句意是看到我们被父母责骂,可能对Jean来说也是一种负罪感。故选C。考点考查生活故事类短文阅读第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)AOne of those big social networking sites, Facebook, has attracted over 58 million members. Commentator Melody Cramer is no longer one
41、 of them. Here is what she shares with us about her story.I deleted all 1,281 of my coworkers, secondgrade classmates and people who I dont know at all. I shut down my account, completely. Im 30, and Ive been on Facebook since March of 2004, which makes me one of the websites earliest users.At first
42、, I used it obsessively. If I had a free moment, Id log on to see whether my friends had updated their profiles. Id sit alone scrolling through these updates and then run into someone at a coffee shop and have nothing to say because I already knew everything about them, and they knew everything abou
43、t me.In November, I went to my tenyear high school reunion and was not pleasantly surprised. Lauren became a model, Josh went to law school, Dina was a teacher. I hadnt talked to any of them since graduation, but I knew exactly what they were doing, both now and last week. But lately, Im overwhelmed
44、(应接不暇). Facebook opened up to everyone, not just college students, and my coworkers started to join, which meant they now knew what I was doing when I wasnt at work.And as a rule: you can NOT make friends with your coworkers because then theyll ask you the next day. But I thought we were friends. An
45、d you are friends but not the kind of friends who tell each other what they do outside of work. So now the people you work with can see what you did last night, and youre constantly worrying what people might say about what you did last night instead of actually doing anything tonight.So I quit. I b
46、ecame a 30yearold Luddite, a person who is strongly against technology development. Ive retuned to how the world worked when I was 20, before I knew when my friends and coworkers were counting down the seconds to vacation or entering a complicated relationship. Im hoping life will be a lot simpler n
47、ow. Peoplewill be more mysterious now that I actually have to talk to them to find out their favorite books or hobbies orneurosis(神经症). I dont know when my college roommate goes to the supermarket, and I think Im a better person for not knowing. In fact, you could say getting off a social network wa
48、s the best thing Ive done thisweek.51. Melody Cramer decided to quit Facebook mainly because _.A. she thought it wasted too much time B. she was afraid of the strangers on her accountC. she was tired of exposing her life to coworkers D. she thought it made realworld life less interesting52. We can l
49、earn from the passage that Melody Cramer _.A. had a 10year membership of FacebookB. used to be very objected to FacebookC. was unpleasant to attend high school reunionD. was one of the co-founders of Facebook53. Which of the following about Melody Cramer is TRUE?A. She owes her communication skills
50、to Facebook. B. She wishes she could be several years younger.C. She prefers to face her friends and co-worders in reality.D. She is no longer curious about anything around her.54. The best title for this passage can be _. A. Addiction to FacebookB. Farewell to Facebook C. Friends OnlineD. A Simpler
51、 Life【答案】51.D52.A53.C54.B【解析】试题分析:本文讲述了关于社交网站facebook的故事。故事的主人公是Commentator Melody Cramer,她如何从早期社交网站使用者变成以为不再使用社交网站的,本文谈及他关于放弃facebook的内心想法。51.D 细节理解题。根据第五段so now the people you work withactually doing anthing tonight.主人公觉得同事们只关心昨天干了什么,而且总让人担心,这使得现实生活没那么有趣了。故选D。52.A细节理解题。根据第二段主人公30岁,再根据最后一段主人公放弃后回到2
52、0岁知,这中间花了10年。故选A。53C 推理判断题。根据最后一段知道,主人公放弃facebook后,在现实交际中找到了更多神秘感,更愿意跟朋友和同事交流,谈论各种事情。故选C。54B 选标题型,属于主旨大意题。根据主人公的心理变化的描述以及开头段的总结性开头知道,这是在告别Facebook。故选B。考点考查生活故事类短文阅读BDyslexia is a learning disorder, it interferes with the ability to recognize words, and for some readers to understand what they have r
53、ead. Experts say dyslexia affects about five to ten percent of the population of the United States. Researchers have long known that people with dyslexia write or read words and lettersbackwards in the wrong order.But a new study shows that people with dyslexia may have trouble redirecting their att
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
