江苏省锡东高级中学2021-2022学年高二上学期10月月考英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省锡东高级中学2021-2022学年高二上学期10月月考英语试卷 WORD版含解析 江苏省 高级中学 2021 2022 学年 上学 10 月月 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年第一学期高二英语阶段性考试试卷(本试卷满分150分,考试时间120分钟)一、 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How did the woman feel during the first two days in Thailand?A. Upset. B. Happy. C. Tired.2. Where does the conversation take
2、place?A. In a bookstore. B. In a shop. C. In a restaurant.3. Why did the man go to Beijing last weekend?A. To meet his friend. B. To do shopping. C. To have lunch.4. Whats the relationship between the woman and Franklin?A. Colleagues. B. Classmates. C. Teacher and student.5. What does the man mean?A
3、. He has been out of job.B. He dislikes his present job.C. He refuses the job offered.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How did the woman use to go to work?A. By bus. B. By car. C. On
4、 foot.7. What are the speakers mainly talking about?A. Saving traffic fares. B. Protecting the earth. C. Riding the bus.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why is Kate going to the library?A. To borrow some poetry books.B. To write poems about America.C. To get something for her paper.9. What did the man do last week
5、end?A. He went out with his mother.B. He saw the science fiction film.C. He went to the Odeon Cinema.听第8段材料,回答第10至12题。10. What class does the woman take?A. English. B. Spanish. C. Art.11. How many times a week does the man go to school?A. Once. B. Twice. C. Three times.12. Where does the woman work
6、on weekends?A. At the library. B. At the grocery store. C. At the zoo.听第9段材料,回答第13至16题。13. What do we know about the woman?A. She knew nothing about the band.B. She wants to join the band, too.C. She was a member of the band.14. How old was the man when he started to play base guitar?A 15. B. 16. C.
7、 2115. Where does the man usually play music?A. In the city theatres. B. On the town square. C. In local clubs.16. Why does the man join the band?A. To make money. B. To have fun. C. To meet stars.听第10段材料,回答第17至20题。17. Where will the classical concert take place?A. In Building 1. B. In a gallery. C.
8、 In Building 2.18. What is Larry Higgins?A. A musician. B. A painter. C. A writer.19. When will Victoria present her pictures?A. At 12. B. At 3 pm. C. At 5 pm.20. What event will be held at 4 pm?A. The classical concert. B. The show for children. C. The modern art exhibition.二、阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分3
9、7.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。AThe Best Sillk Road TourSilk Road, a business and trade route, originates from the ancient China and connects with the Asian. African and European countries. Our well-designed Silk Road tour package will never let you down.Departure City: ShanghaiGu
10、ide & Driver: English-speaking guide, experienced driver with an air-conditioned vehicleMeals: 12 western buffet breakfasts, 6 lunches with some being a la carte (点菜)styleTour Highlights:Must-see sights in China-Terracotta Warriors, Famen Temple, Dunhuang Mogao Caves, Maiji Caves, Jiayuguan Pass and
11、 Mutianyu Great WallTrace back to the Silk Road of 2, 000 years ago & learn about the culture and history Marvel at the art treasure-Mogao Caves & enjoy an exciting camel riding in the Gobi Desert We Guarantee 100% No Shopping Stops!Tour PricesTour Prices with Luxury Hotels2-3 travelers4-5 travelers
12、6-9 travelers$3749$3299$2939Tour Prices with Standard Hotels2-3 travelers4-5 travelers6-9 travelers$3479$3029$2669Prices are per person in US DollarsAny parts of the tour length, activities or hotels can be tailored to your individual interests Are you ready to follow the footsteps of the ancients t
13、o explore this mysterious land now?1. What will people do on the tour?A. Appreciate the ancient heritage.B. Ride on camels all the way.C. Stay a few nights in caves.D. Do a lot of shopping.2. Which of the following is most likely to join the tour?A. A Beijing businessman good at golfB. A Japanese mo
14、del loving fashion.C. A Yunnan biologist interested in birds.D. An American student learning history.3. How much should a traveler pay for her family (with two sons) who want to live comfortably?A. $3479B. $3749.C. $7498.D. $11247.【答案】1. A 2. D 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章是关于去丝绸之路旅行的广告。广告介绍了始发城市、景点、食宿和价格等
15、。【1题详解】细节理解题。根据Tour Highlights部分“Must-see sights in China-Terracotta Warriors, Famen Temple, Dunhuang Mogao Caves, Maiji Caves, Jiayuguan Pass and Mutianyu Great Wall (中国必看景点:兵马俑,法门寺,敦煌莫高窟,麦积山石窟,嘉峪关和慕田峪长城)可知,在旅行过程中游客可以欣赏中国古代遗产。A. Appreciate the ancient heritage.(欣赏古代遗产)符合以上说法,故选A项。【2题详解】推理判断题。Tour H
16、ighlights部分的“Must-see sights in China-Terracotta Warriors, Famen Temple, Dunhuang Mogao Caves, Maiji Caves, Jiayuguan Pass and Mutianyu Great Wall (中国必看景点:兵马俑,法门寺,敦煌莫高窟,麦积山石窟,嘉峪关和慕田峪长城)可知,在旅行过程中游客可以欣赏中国古代遗产。由此推知,一个学历史的学生很有可能参加该旅行。D. An American student learning history.(一个学历史的美国学生)符合以上推测,故选D项。【3题详解】
17、细节理解题。根据表格内容“Tour Prices with Luxury Hotels 2-3 travelers $3749(豪华酒店的旅游价格:2-3名游客3749美元)” 和“Prices are per person in US Dollars.(价格是以美元为单位的每人价格)”可知,如果一个游客和家里的两个儿子要想住得舒适,要支付的费用是每人3749美元,$37493=$11247。故选D项。BA team of researchers at Brigham and Womens Hospital, Harvard Medical School, has developed a sy
18、stem to use a smartphone camera to test for viral infections. In their paper published in the journal Science Advances, the group describes their system, which involves the use of an external microchip device and a smartphone system that uses a trained deep-learning algorithm.As the pandemic has gri
19、pped the world for most of this year, scientists have been looking for ways to slow the spread of the next one. In this new effort, the team has developed a smartphone-based system that can be used by non-medical people to test for a variety of viral infections.The system is made up of a smartphone,
20、 an external microchip device and software. Body fluid samples are placed into a channel on the microchip device, which is then dipped in a small amount of H2O2. The resulting reaction leads to the formation of bubbles. The bubbles develop in unique patterns based in part on viruses in the fluid sam
21、ple. The user points their smartphone camera at the bubbling sample and starts the deep-learning algorithm that has already been trained to identify the patterns and therefore recognize the presence of viruses. The whole process takes about 50 minutes. The researchers have thus far taught their syst
22、em to recognize just three viruses, Zika and Hepatitis B and C. But testing shows the system to be 99% accurate. They note that their system is more portable and cost-effective than other solutions in the works.The researchers suggest that their system could be rapidly trained to recognize new virus
23、es if the need arises, and the microchip device could be sent to hot spots in the future. Such technology, the researchers suggest, could help to stop future pandemics if used widely. The researchers also note that the system could be immediately useful in infection prone areas lacking testing labs.
24、4. Whats the purpose of the text?A. To advise people to use a new smartphone camera.B. To introduce the development of deep-learning algorithm.C. To explain the invention of a new microchip device.D. To show a new finding about testing for viral infections.5. Why did the researchers develop the new
25、system?A. To educate ordinary people with medical skills.B. To help prevent the pandemic from spreading fast.C. To try to treat an illness with a smartphone camera.D. To make smartphones more portable and powerful.6. Which is the right working order of the system?Bubbles of a liquid sample are forme
26、d. Samples react with H2O2.Fluid samples are collected in a special device. Viruses in bubbles are recognized automatically.The software is started to examine the bubbles.A. B. C. D. 7. What is the attitude of the researchers to the new system?A. Indifferent.B. Doubtful.C. Confident.D. Curious.【答案】4
27、. D 5. B 6. A 7. C【解析】【分析】这是一篇说明文。哈佛医学院布莱根女子医院的一组研究人员开发了一种使用智能手机摄像头检测病毒感染的系统,文章主要介绍了这一系统的工作方式以及研究人员对这一系统的看法和态度。【4题详解】推理判断题。根据第一段中“A team of researchers at Brigham and Womens Hospital, Harvard Medical School, has developed a system to use a smartphone camera to test for viral infections. (哈佛医学院布莱根女子医
28、院的一组研究人员开发了一种使用智能手机摄像头检测病毒感染的系统)”结合文章主要介绍了这一系统的工作方式以及研究人员对这一系统的看法和态度。可推知,这篇文章的目的是展示一项关于检测病毒感染的新发现。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第二段“As the pandemic has gripped the world for most of this year, scientists have been looking for ways to slow the spread of the next one. In this new effort, the team has developed a
29、smartphone-based system that can be used by non-medical people to test for a variety of viral infections. (在今年的大部分时间里,大流行病席卷全球,科学家们一直在寻找减缓下一次大流行传播的方法。在这项新的努力中,该团队开发了一种基于智能手机的系统,非医务人员可以使用该系统检测各种病毒感染)”可知,研究人员开发这个新系统是为了帮助防止大流行病迅速蔓延。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第三段中“Body fluid samples are placed into a channel on
30、the microchip device, which is then dipped in a small amount of H2O2. The resulting reaction leads to the formation of bubbles. The bubbles develop in unique patterns based in part on viruses in the fluid sample. The user points their smartphone camera at the bubbling sample and starts the deep-lear
31、ning algorithm that has already been trained to identify the patterns and therefore recognize the presence of viruses. (体液样本被放入微晶片装置上的通道中,然后浸入少量的双氧水中。由此产生的反应导致气泡的形成。气泡以独特的模式发展,部分基于体液样本中的病毒。用户将他们的智能手机摄像头对准冒泡的样本,然后启动深度学习算法,该算法已经被训练来识别模式,从而识别病毒的存在)”可知“体液样品采集在一个特殊的装置中”排第一;“样品与双氧水反应”排第二;“体液样品形成气泡”排第三;“软件
32、开始检查气泡”排第四;“气泡中的病毒被自动识别”排第五。可知,系统正确的工作顺序为。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中“Such technology, the researchers suggest, could help to stop future pandemics if used widely. The researchers also note that the system could be immediately useful in infection prone areas lacking testing labs. (研究人员表示,如果广泛使用这种技术,可能有助
33、于阻止未来的大流行。研究人员还指出,该系统可以立即在缺乏检测实验室的易感染地区发挥作用)”可推知,研究人员对新系统很有信心。故选C。CTransportation and communication networks bring people together. Yet sometimes people themselves create barriers (障碍) to transportation and communication. In some countries, laws stop people from moving freely from place to place. Ov
34、er the centuries, many groups of people have been denied the freedom to travel because of their race, religion, or nationality. In the Middle Ages, for example, Jews were often forbidden to move about freely within certain cities. South Africas government used to require black Africans to carry pass
35、es when they travel within the country. Some governments require all citizens to carry identification papers and to report to government officials when they move.Countries set up customs posts at their borders. Foreign travellers must go through a customs inspection before they are allowed to travel
36、 in the country. Usually travelers have to carry special papers such as passports and visas (签证). Some countries even limit the number of visitors to their country each year. Others allow tourists to visit only certain areas of the country, or they may require that travellers be with an official gui
37、de at all times during their stay.Many of those barriers to travel also act as barriers to communication. When two governments have conflicts with each other on important matters, they usually do not want their citizens to exchange news or ideas freely. Countries often try to keep military or indust
38、rial information secret.Today, people have the ability to travel, to communicate, and to transport goods more quickly and easily than ever before. Natural barriers that were difficult or dangerous to cross a hundred years ago can now be crossed easily. The barriers that people themselves make are no
39、t so easy to overcome. But in spite of all the different kinds of barriers, people continue to enjoy travel and the exchange of goods and ideas.8. The examples in Paragraph 1 are used to tell the readers that _.A. transportation and communication networks bring people togetherB. its important to pre
40、vent people from transporting and communicatingC. people made it difficult for themselves to transport and communicateD. natural barriers mainly influenced transportation and communication9. How is the 2nd paragraph mainly organized?A. By listing several facts.B. By listing several figures.C. By fol
41、lowing the order of time.D. By following the order of importance.10. Which of the following may lead to peoples less communication between countries?A. People today have the ability to travel without any of the barriers.B. The governments cant reach agreement each other on big issues.C. Citizens of
42、some countries arent good at exchanging news or ideas.D. Countries require their citizens to keep all the information secret.11. We may learn from the passage that _.A. people can not remove the obstacles made by nature and themselvesB. man-made barriers are sometimes harder to overcome than natural
43、 onesC. with so many barriers, people cant travel and exchange goods and ideasD. natural barriers have always been difficult and dangerous to cross for us【答案】8. C 9. A 10. B 11. B【解析】【分析】本文是说明文。介绍了存在于各个国家和区域之间的各种沟通障碍,有天然,更多是人为的。先进的科技手段可以帮助人们克服天然障碍,但是却无法逾越人为障碍。【详解】1.推理判断题。根据文章第一段中“Yet sometimes peopl
44、e themselves create barriers (障碍) to transportation and communication.(然而,有时人们自己创建运输和通讯障碍。)”可知,第一段是为了告诉读者人为障碍阻碍人际交流。故选C。2.推理判断题。根据文章第二段“Countries set up customs posts at their borders. Foreign travellers must go through a customs inspection before they are allowed to travel in the country. Usually t
45、ravelers have to carry special papers such as passports and visas (签证). Some countries even limit the number of visitors to their country each year. Others allow tourists to visit only certain areas of the country, or they may require that travellers be with an official guide at all times during the
46、ir stay.(各国在边境设立了海关。外国旅客在获准入境前必须经过海关检查。通常游客必须携带特殊文件如护照和签证。一些国家甚至限制每年到他们国家的游客数量。其他国家只允许游客访问该国的某些地区,或者他们可能会要求游客在逗留期间一直有官方导游陪同。)”可知,本段主要列出了各种人为造成的交通与交流障碍的事实。可知,通过列举一些事实展开论述。故选A。3.细节理解题。根据文章第三段中“When two governments have conflicts with each other on important matters, they usually do not want their citi
47、zens to exchange news or ideas freely.(当两国政府在重要问题上发生冲突时,他们通常不希望本国公民自由交换消息或观点。)”可知,两国政府无法在重大问题上达成一致,导致国与国之间人们的交流越来越少。故选B。4.推理判断题。根据文章最后一段中“Natural barriers that were difficult or dangerous to cross a hundred years ago can now be crossed easily. The barriers that people themselves make are not so easy
48、 to overcome.(一百年前难以跨越的自然屏障现在可以轻松跨越。但是人们自己制造的障碍不是那么容易克服的。)” 可知,人为障碍有时比自然障碍更难克服。故选B。DThe human face is a remarkable piece of work. The astonishing variety of facial features helps people recognize each other and is vital to the formation of complex societies. So is the faces ability to send emotional
49、 signals, whether through an unconscious red face or the artifice of a false smile. People spend much of their waking lives reading faces, for signs of attraction, hatred, trust and fraud. They also spend plenty of time trying to hide true feelings or intentions.Technology is rapidly catching up wit
50、h the human ability to read faces. In America facial recognition is used by churches to track worshippers attendance; in Britain, by retailers to spot past shoplifters. In China, it confirms the identities of ride-hailing drivers, permits tourists to enter attractions and lets people pay for things
51、with a smile. Apples new iPhone is expected to use it to unlock the home screen.Set against human skills, such applications might seem incremental(增值的). Some breakthroughs, such as flight or the Internet, obviously transform human abilities; facial recognition seems merely to encode(编码) them. Althou
52、gh faces are unique to individuals, they are also public, so technology does not, at first sight, interfere with something that is private. And yet the ability to record, store and analyze images of faces cheaply, quickly and on a vast scale promises one day to bring about fundamental changes to opi
53、nions of privacy, fairness and trust.Start with privacy. One big difference between faces and other biometric data, such as fingerprints, is that they work at a distance. Anyone with a phone can take a picture for facial-recognition programs to use. Facebooks bank of facial images cannot be used by
54、others, but the Silicon Valley giant could obtain pictures of visitors to a car showroom, say, and later use facial recognition to serve them ads for cars. Law-enforcement agencies now have a powerful weapon in their ability to track criminals, but at enormous potential cost to citizens privacy.The
55、face is not just a name-tag. It displays a lot of other informationand machines can read that, too. Again, that promises benefits. Some firms are analyzing faces to provide automated diagnoses of rare genetic conditions, far earlier than would otherwise be possible. Systems that measure emotion may
56、give autistic(孤独症的) people a grasp of social signals they find difficult.12. Which of the following statement about facial recognition is true according to the passage?A. It is widely applied by Chinese in many fields.B. It is applied to track worshippers by American churches.C. It has been applied
57、by Apple to unlock home screen.D. It is applied to catch thieves by police.13. What does the third paragraph mainly talk about?A. Flight and the Internet surely transform human abilities.B. Facial recognition will cause fundamental changes to minds.C. Facial expressions are not only unique but also
58、public.D. Facial recognition has just the same effects as other breakthroughs.14. From the last two paragraphs, we can infer that _.A. the face is superior to other biometric dataB. people can keep a balance between face and privacyC. the face has shown many benefits especially in medicineD. fingerp
59、rints is a powerful weapon in tracking criminals15. What is the best title of the passage?A. Human facial expressionsB. Reading facesC. Scientific breakthroughsD. Nowhere to hide【答案】12. A 13. B 14. C 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。本文谈论了人脸识别技术。【12题详解】细节理解题。根据第二段In America facial recognition is used by churches
60、 to track worshippers attendance;可知,在美国,教堂使用人脸识别来追踪教徒做礼拜的出席情况而不是追踪教徒本身,B项错误;根据Apples new iPhone is expected to use it to unlock the homescreen. 可知,苹果的新款iPhone预计将用这一技术来解锁屏幕,这项技术还没有实施,故排除C项。根据in Britain, by retailers to spot past shoplifters.可知,在英国,零售商用它来辨认有扒窃前科的顾客,不是警察用来抓小偷,故排除D项。根据In China, it confi
61、rms the identities of ride-hailing drivers, permits tourists to enter attractions and lets people pay for things with a smile.可知,在中国人脸识别被用于验证网约车司机的身份、让游客刷脸进景点、让顾客微微一笑就能刷脸买单等多个领域,故选A项。【13题详解】主旨大意题。根据第三段And yet the ability to record, store and analyse images of faces cheaply, quickly and on a vast sca
62、le promises one day to bring about fundamental changes to notions of privacy, fairness and trust.可知,低成本、快速、大量地记录、存储和分析人脸图像的能力终有一天会使隐私、公平和信任等观念发生根本性的改变。第三段主要强调的也是这点,故选B项。【14题详解】推理判断题。根据最后一段The face is not just a name-tag. It displays a lot of other information. to provide automated diagnoses of rare
63、genetic conditions, such as Hajdu-Cheney syndrome, far earlier than would.可知,人脸识别除了可以表明身份,它还显示了许多其他信息,这同样带来了一些益处。一些公司正通过分析脸部特征来自动诊断罕见遗传疾病,比如Hajdu-Cheney综合症,和其他可能手段相比,早早就发现了病情。这说明人脸别技术有很多好处(比如表明身份,用于医学领域),特别是在医学方面,可以帮助诊断病情,故选C项。【15题详解】主旨大意题。这篇文章主要讲述了人脸识别技术,D项Nowhere to hide(无处可藏)最贴近人脸识别技术的特点和作用,故选D项。
64、A项Human facial expressions(人类面部表情)在文中没有提及到,B项Reading faces(解读面部表情),文章只是提及到了科技正迅速赶上人类研读脸孔的能力,不是主要内容;文章也没有提及人脸识别技术是一项科学突破,综合分析D项最切题。三、七选五(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)How to Be Productive During Difficult TimesWhen we have a hard time, we may turn to others for help._16_Well, today we offer you some advice.Yo
65、u had better turn yourself into your own hero. That is the idea behind Kendra Levins self-help book The Hero Is You. He studied stories from many different time periods and many different cultures. He found that many stories had something in common: a hero who goes on a journey. _17_Making ourselves
66、 the hero in our own story, Levin explains, is of great significance._18_In stories, heroes also have a missionwhat they want to accomplishand a visionwhat they see for themselves. Levin suggests that we write out our mission and vision, not just for a project but for our lives as well. With a clear
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-566133.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
