分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 14

类型2020-2021学年北师大版(2019)高中英语必修2: UNIT4 INFORMATION TECHNOLOGY 单元测试 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:576891
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:14
  • 大小:29.60KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年北师大版2019高中英语必修2: UNIT4 INFORMATION TECHNOLOGY 单元测试 WORD版含解析 2020 2021 学年 北师大 2019 高中英语 必修
    资源描述:

    1、Unit 4 单元测试必备知识基础练. 单词拼写1. Tell him what you want and you will get _(即时的) results.2. Data can be transmitted from one _(设备) to another with this software.3. The famous writer is collecting _(材料) for her latest novel.4. We need to provide convincing _(论据) for the IT revolution.5. She is an _(权威人物) on

    2、 criminal law.6. There is nothing more _(有意义的) than putting smiles on the faces.7. As she listened, she played an _(想象的) piano on her knees.8. He moved to the house near his office for _(方便).9. _(当今), people pay more attention to their health.10. I wonder what is your _(看法) about the shocking news.

    3、单句语法填空1. We are handling some of the hardest problems in the world with this _ (power) tool.2. Editors complain about the lack of _ (create) in the ideas while discussing how to write the story.3. The character was _ (obvious) wrong but he didnt pick it out, which showed how careless he was.4. Anoth

    4、er group was asked to predict whether or not they _ (cheat) for each question.5. The total cost covers advertising, arranging and _ (confirm) appointments.6. Three of Chinas bestknown Internet companies have _ (apology) for any damage they had caused to society.7. The abuse of your powers does _ (ha

    5、rmful) to all other officers who do their job properly.8. I was really shocked because I had never been _ (hug) before, and I was not sure how to respond.9. You can subscribe _ the magazine for $32 a year.10. He said he _ (deliver) a speech next week. 完成句子1. 这家公司更关心金钱而不是客户的需求。(be concerned with)_2.

    6、把注意力集中在你要达成的目标上,而非你所恐惧的事情上。(focus on)_3. 我们认为他将不再沉溺于电脑游戏。(be addicted to)_4. 我们在各种硬件平台上展示了结果。(a variety of)_5. 用有毒的化学药品做实验的时候你要格外小心。(experiment with)_6. 我们期盼在即将来临的假期去参观长城。(look forward to)_7. 我见过的大多数学生都从积极的角度看待竞赛。(in a positive light)_8. 幼儿园的孩子常常被比作花朵。(compare to)_9. 友谊是建立在信任的基础之上的。(on the basis of)

    7、_10. 无论你在哪里或者在做什么,你都可以和朋友保持联系。(stay in touch with)_关键能力综合练. 阅读ALaptop computers are popular all over the world. People use them on trains and airplanes, in airports and hotels. These laptops connect people to their workplace. In the United States today, laptops also connect students to their classro

    8、oms.Westlake College in Virginia will start a laptop computer program that allows students to do schoolwork anywhere they want. Within five years, each of the 1, 500 students at the college will receive a laptop. The laptops are part of a $10 million computer program at Westlake, a 110yearold colleg

    9、e. The students with laptops will also have access to the Internet. In addition, they will be able to use email to “speak” with their teachers, their classmates, and their families. However, the most important part of the laptop program is that students will be able to use computers without going to

    10、 computer labs. They can work with it at home, in a fastfood restaurant or under the trees anywhere at all!Because of the many changes in computer technology, laptop use in higher education, such as colleges and universities, is workable. As laptops become more powerful, they become more similar to

    11、desktop computers. In addition, the portable computers can connect students to not only the Internet, but also libraries and other resources. State highereducation officials are studying how laptops can help students. State officials are also testing laptop programs at other universities, too.At Wes

    12、tlake College, more than 60 percent of the staff use computers. The laptops will allow all teachers to use computers in their lessons. As one Westlake teacher said, “Here we are in the middle of Virginia and were giving students a window on the world. They can see everything and do everything.”1. Th

    13、e main purpose of the laptop program is to give each student a laptop to _.A. use for their schoolworkB. access the InternetC. work at homeD. connect them to libraries2. Which of the following is TRUE about Westlake College?A. All teachers use computers.B. 1, 500 students have laptops.C. It is an ol

    14、d college in America.D. Students there can do everything.3. “A window on the world” in the last paragraph means that students can _.A. attend lectures on information technologyB. travel around the worldC. get information from around the worldD. have free laptops4. What can we infer from the passage?

    15、A. The program is successful.B. The program is not workable.C. The program is too expensive.D. We dont know the result yet.BJohn didnt feel well lately and he went to see a doctor. But all the advanced equipment there shows there was nothing wrong with him.Then the doctor considered: he might be in

    16、a state of subhealth(亚健康).Subhealth, also called the third state or gray state, is explained as a borderline state between health and disease.According to the report by the National Organisation, over 45 percent of subhealth people are middleaged or elderly. The percentage is even higher among peopl

    17、e who work in management positions as well as students around examweek.Symptoms include a lack of energy, depression, slow reaction, insomnia(失眠), agitation(焦虑), and poor memory. Other symptoms include shortness of breath, sweating and aching in the waist and legs.The key to preventing and recoverin

    18、g from subhealth, according to some medical experts, is to form good living habits, alternate work and rest, exercise regularly, and take part in openair activities.As for meals, people are advised to eat less salt and sugar. They should also eat more fresh vegetables, fruits, fish because they are

    19、rich in nutritional elementsvitamins and traces elements(微量元素) that are important to the body.Nutrition experts point out that it is not good to eat too much at one meal because it may cause unhealthy changes in the digestive tract(消化道). They also say that a balanced diet is very helpful in avoiding

    20、 subhealth.5. Middleaged people may be easy to get subhealth because _.A. they have used up their energyB. they have lost their living hopesC. they have changed their way of lifeD. they have more pressure in life and work6. The meaning of the underlined word “alternate” in this passage is closest to

    21、 _.A. cause to take placeB. plan by turnsC. make up forD. keep away from7. The key to preventing you from falling into a state of subhealth is to _.A. form good living habitsB. go to sleep a bit earlierC. keep on working regularlyD. take medicine if necessary. 七选五The Winners Club is a bank account s

    22、pecially designed for teenagers. It has been made to help you better manage your money. 1 .No account keeping fees!Youre no millionaire so we dont expect you to pay large fees. In fact, there are no account keeping or transaction fees! 2 !You want your money to grow. The Winners Club has a good rate

    23、 of interest which gets even better if you make at least two deposits without taking them out in a month.ConvenientTeenagers are busy we get that. 3 . With the Winners Club, you can choose to bank from home using the phone or the Internet. You can have money directly deposited into your Winners Club

    24、 account. This could be your pocket money or your pay from your parttime job!Magazines includedAlong with your regular report, you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money. 4 The Winners Club is a great choice for teenagers. 5 . Simply fill in an application fo

    25、rm and get permission from your parents. It is not so hard. Its the best way to choose to be a winner!A. Perfect Service SystemsB. Excellent interest ratesC. And it is so easy to joinD. You may never need to come to a bank at allE. The Winners Club is set up for you to save moneyF. Its a club with i

    26、mpressive features for teenagersG. Some fantastic stories are also offered for Winners Club members. 完形填空It amazed me every time I saw Joe he was smiling. It made me 1 why he always seemed so 2 . Having observed Joe with other people, I also 3 something else. Joe asked people how they were doing, an

    27、d really seemed to listen to their 4 . He was compassionate(有同情心的) if someone was 5 . He would have 6 words and offer to 7 in any way he could.It made me think what if I tried to 8 more. So when I went to a 9 to do some shopping, I smiled as I walked. And people even I didnt know smiled back at me.

    28、Some even spoke! A little kid in the cart who was giving his mother a hard time saw me smile and 10 talking. Instead, he made a shy smile at me. A man in his wheelchair needed someone to 11 something. I got that for him, and he smiled and 12 me.A smile is a 13 thing, but what if we were all to try t

    29、o smile a few more times each day? I couldnt believe how 14 I felt. What I 15 was that such a small thing could make not only me feel great, but those around me as well.1. A. wonderB. adviseC. feelD. care2. A. angryB. funnyC. happyD. proud3. A. believedB. noticedC. recordedD. wished4. A. answersB. s

    30、uggestionsC. ideasD. programs5. A. happyB. hurtC. eagerD. nervous6. A. coldB. sadC. sillyD. kind7. A. adviseB. checkC. runD. help8. A. complainB. smileC. speakD. communicate9. A. mallB. schoolC. companyD. bank10. A. beganB. enjoyedC. stoppedD. continued11. A. speakB. takeC. reachD. pull12. A. helped

    31、B. thankedC. rememberedD. refused13. A. greatB. realC. smallD. special14. A. beautifulB. popularC. fortunateD. wonderful15. A. talkedB. wantedC. learnedD. written. 语法填空I have a degree in business. However, it was my fathers decision for me to pursue a business major. Nevertheless, even if my college

    32、 1. _ (experience) were fantastic, I still had no interest in any field of commerce, let alone having a longterm career 2. _ a businesswoman. After I 3. _ (graduate), I worked as a marketing 4. _ (plan) at a computer company. My pay and working environment were great; however, I still didnt feel hap

    33、py 5. _ (do) something I wasnt interested in. After working there for two months, I made up my mind 6. _ (quit) and decided to do 7. _ I love, namely teaching English. I have now been an English teacher for over twenty years. I love my job and love being with my students.If you are in a place 8. _ y

    34、ou dont love what you are learning or doing, please ask yourself what you are really passionate for, and what you 9. _ (true) want for your life. Dont rush to get yourself a quick answer. Take some time to think about what career could make you happy. The important thing is that you are happy and th

    35、en you will be able to bring happiness to people around you. There is a quote that says, “Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success.” If you love what you are doing, you will be 10. _ (success). 写作第一节 应用文写作假定你是李华,你的美国笔友Mike对当下中国随处可见的扫码支付很感兴趣,发来电子邮件询问相关情况。请你根据以下提示给他回信:1. 扫码

    36、支付的现状;2. 扫码支付的方法;3. 扫码支付的好处。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:扫码支付scan to pay,二维码QR code,微信WeChat,支付宝Alipay_第二节 读后续写阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。An 80yearold man was sitting on the sofa in his house along with his 45yearold highly educated son. Suddenly a crow(乌鸦) perched on the tree near their

    37、 window.The father asked his son, “What is this?” The son replied, “It is a crow.”After a few minutes, the father asked his son the second time, “What is this?” The son said, “Father, I have just now told you Its a crow.”After a little while, the old father again asked his son the third time, “What

    38、is this?”At this time some expression of irritation(恼怒) was felt in the sons tone when he said to his father unwillingly. “Its a crow, a crow.” A little while later, the father again asked his son the fourth time, “What is this?”This time, the son shouted at his father, “Why do you keep asking me th

    39、e same question again and again, although I have told you so many times IT IS A CROW. Are you not able to understand this?”A little later the father went to his room and came back with an old tattered(破旧的) diary, which he had maintained since his son was born.On opening a page, he asked his son to r

    40、ead that page.When the son read it, the following words were written in the diary:Today my little son aged three was sitting with me on the sofa, when a crow was sitting on the window. My son asked me 23 times what it was, and I replied to him all 23 times that it was a crow. I hugged him lovingly e

    41、ach time he asked me the same question. I did not at all feel irritated but I rather felt affection for my innocent son.注意:1. 所续写短文的词数应为150左右;2. 至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3. 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4. 续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:After reading the diary,_Paragraph 2:Feeling ashamed, the son got down on

    42、 his knees before his father._Unit 4 单元测试答案解析必备知识基础练.【答案】1. instant 2. device 3. materials 4. arguments 5. authority 6. rewarding 7. imaginary 8. convenience 9. Nowadays 10. opinion.【答案】1. powerful 2. creativity 3. obviously 4. would cheat 5. confirming 6. apologised 7. harm 8. hugged 9. to 10. woul

    43、d deliver.【答案】1. The company is more concerned with money than the needs of customers.2. Focus on what you want to achieve, not on what you fear.3. We think he will not be addicted to computer games any longer.4. We show the results on a variety of hardware platforms.5. Be careful when you experimen

    44、t with the poisonous chemical.6. We are looking forward to visiting the Great Wall in the coming holiday.7. Most of the students I have met see competitions in a positive light.8. Children is kindergartens are often compared to flowers.9. Friendship is maintained on the basis of trust.10. Wherever y

    45、ou are and whatever you do, you can stay in touch with your friends.关键能力综合练.1.【答案】A【解析】根据第二段可知这一电脑工程的目的是让学生更方便地做他们的作业。【考点】细节理解2.【答案】C【解析】根据第二段可知西湖中学是一所老学校,因为它有110年的历史了。【考点】细节理解3.【答案】C【解析】根据最后两段的描述可知在西湖中学,超过60%的老师在教学中都使用电脑,他们可以用电脑查找他们需要的信息和资料以及教学。学生可以看很多东西,做很多事情。所以说电脑为他们打开了通向世界的窗口。【考点】推理判断4.【答案】D【解析】

    46、文章最后一段只说明了老师使用电脑教学给他们带来了便利,但并没有说其不利影响,故其结果是未知的。【考点】推理判断5.【答案】D【解析】根据第四段内容可知,亚健康人群主要是中年人或老年人,处在管理职位的人和处在考试周的学生的百分比甚至更高。结合常识不难知道,中年人面对着生活和工作中的巨大压力,这应该是造成中年人比较容易处于亚健康状态的原因。【考点】推理判断6.【答案】B【解析】根据画线词所在句中的“.form good living habits. exercise regularly, and take part in open air activities.”可知,专家建议要形成良好的生活习惯

    47、,有规律的运动,参加一些户外活动,由此可推知,alternate work and rest意为“劳逸结合”,即“工作和休息交替进行”。因此选项B为正确答案。【考点】词义猜测7.【答案】A【解析】根据第六段内容“The key to preventing and recovering from subhealth, .form good living habits, alternate work and rest, exercise regularly.”可知,治疗和避免亚健康的方法是养成良好的生活习惯。【考点】细节理解.1.【答案】F【解析】第一句介绍了这个俱乐部是专门为青少年设立的,本句应

    48、过渡到这个俱乐部有哪些特点,故选F项。2.【答案】B【解析】根据下文可知,只要你在这个俱乐部存钱,利率很高。故此处小标题应选B项。3.【答案】D【解析】根据小标题和下文内容可知,在这个俱乐部存钱很方便,不用亲自去银行,D项符合语境。4.【答案】G【解析】根据小标题和上文内容可知,这个俱乐部免费提供一些杂志,故此处应和杂志内容有关,即这些杂志上有一些有趣的故事,选G项。5.【答案】C【解析】根据下文内容可知,加入这个俱乐部很容易,只需要填写申请表、征得父母同意即可,故选C项“加入这个俱乐部很容易”。.1.【答案】A【解析】我“想知道”为什么他总是那么高兴。2.【答案】C【解析】根据上文“.eve

    49、ry time I saw Joe he was smiling.”可知答案。3.【答案】B【解析】根据上文“Having observed Joe with other people”可知,通过观察Joe和别人在一起,“我”也注意到了一些其他事情。4.【答案】A【解析】根据上文“Joe asked people how they were doing.”可知,Joe在询问别人的情况时,会倾听他们的回答。5.【答案】B【解析】如果有人受到伤害,他会同情他们。6.【答案】D【解析】根据上文“He was compassionate if someone was hurt.”可知,Joe很有同情心

    50、,在别人受到伤害时,他会好心安慰。7.【答案】D【解析】他会主动提出帮助。8.【答案】B【解析】此处是说:Joe的行为让“我”想到,“我”要是时常微笑会怎样。9.【答案】A【解析】根据下文“do some shopping”可知答案。10.【答案】C【解析】根据下文“Instead, he made a shy smile at me.”可知,小孩看到“我”微笑便停止和妈妈吵闹,还害羞地对我微笑。11.【答案】C【解析】坐在轮椅里的人需要别人为他“够”到东西。12.【答案】B【解析】根据上文“The man in his wheelchair needed someone to reach s

    51、omething. I got that for him.”可知,“我”帮助了那位残疾人,他对“我”微笑并表示感谢。13.【答案】C【解析】根据下文“.such a small thing.”可知答案。14.【答案】D【解析】此处是说:对别人微笑会让“我”感觉如此美好,这让我难以相信。15.【答案】C【解析】此处是指“我所了解到的”。.1.【答案】experiences【解析】根据were可知此处应用名词的复数形式。【考点】名词复数2.【答案】as【解析】句意:不过,即使我的大学经历很好,我仍然对商业的任何领域都不感兴趣,更不用说作为一个女商人长期经商了。as作为。【考点】介词3.【答案】gr

    52、aduated【解析】根据主句的谓语动词worked可知应用一般过去时。【考点】动词的时态4.【答案】planner【解析】work as意为“从事工作”,后跟名词,此处指“策划者”,故用planner。【考点】词性转换5.【答案】doing【解析】I与do之间为主动关系,故用现在分词作原因状语。【考点】非谓语动词6.【答案】to quit【解析】make up ones mind to do sth.某人下定决心做某事。【考点】非谓语动词7.【答案】what【解析】设空处引导宾语从句,宾语从句中love后缺少宾语,指“的东西”,故用what。【考点】名词性从句8.【答案】where【解析】先

    53、行词为place,关系词在定语从句中作状语,故用where。【考点】定语从句9.【答案】truly【解析】修饰动词want应用副词。【考点】词性转换10.【答案】successful【解析】系动词be后用形容词作表语。【考点】词性转换.第一节One possible version:Dear Mike,Glad to receive your email. Now, Id like to tell you something about the widely used Scan to Pay in China.With the development of the Internet and t

    54、echnology, it is becoming more and more popular and now it plays an important role in peoples daily life.You just need to download an app, like WeChat or Alipay, and get it installed in your smartphone. If you want to pay for anything you buy, scan the QR code. Almost all shops provide their own QR

    55、codes and shoppers also have their own.It is very convenient because wherever you are, you can pay for whatever you buy by using your smartphone. In this way, you dont need to carry money or credit cards with you.If you want to know more about it, come to China. Looking forward to your arrival.Yours

    56、,Li Hua第二节One possible version:Paragraph 1:After reading the diary, the son was filled with tears and began to reflect on the days when he used to sit together with his father. His father would patiently answer the same question 23 times without feeling irritation while his father asked him the same

    57、 question just four times! The son thought to himself: If I attain old age, how will my son look at me? Will he think of me as a burden? Will he shout at me because of my poor sight, poor hearing or poor understanding?Paragraph 2:Feeling ashamed, the son got down on his knees before his father. He m

    58、ade an apology to his father, begging his father to forgive him for his bad behavior. He said this aloud, “I promise to see you happy forever, Dad. It is you who have cared for me ever since I was a little child, showering your selfless affection on me. You worked hard to make money so that I could afford to go to university. I will serve you in the best way.”

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年北师大版(2019)高中英语必修2: UNIT4 INFORMATION TECHNOLOGY 单元测试 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-576891.html
    相关资源 更多
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【全优】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【全优】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【中心小学】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【中心小学】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【word】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【word】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【b卷】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【b卷】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【a卷】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【a卷】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷word版.docx人教版三年级下册数学期末测试卷word版.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷word.docx人教版三年级下册数学期末测试卷word.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷a4版打印.docx人教版三年级下册数学期末测试卷a4版打印.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷a4版.docx人教版三年级下册数学期末测试卷a4版.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷1套.docx人教版三年级下册数学期末测试卷1套.docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(黄金题型).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(黄金题型).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(预热题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(预热题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(达标题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(达标题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(轻巧夺冠).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(轻巧夺冠).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(能力提升).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(能力提升).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(考试直接用).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(考试直接用).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(考点梳理).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(考点梳理).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(考点提分).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(考点提分).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(综合题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(综合题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(综合卷).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(综合卷).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(精选题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(精选题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(精练).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(精练).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(突破训练).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(突破训练).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(研优卷).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(研优卷).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(真题汇编).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(真题汇编).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(模拟题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(模拟题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(有一套).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(有一套).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(易错题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(易错题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(巩固).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(巩固).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1