分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 16

类型2020-2021学年新高中英语人教版选择性必修第一册课后练习:UNIT 4 BODY LANGUAGE单元测评 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:580252
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:16
  • 大小:63.78KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年新高中英语人教版选择性必修第一册课后练习:UNIT 4BODY LANGUAGE单元测评 WORD版含解析 2020 2021 学年 高中英语 人教版 选择性 必修 一册 课后
    资源描述:

    1、第四单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:I have been lying here for four days.When can I leave for school,Doctor?M:Im afraid it will be three more days before you can get up and wear shoes,bu

    2、t you can read your books from now on.1.What most probably happened to the girl?A.She caught a cold.B.She injured her feet.C.She hurt her eyes.答案BM:I want to buy 10 pounds of apples.How much are they?W:Thats 12 dollars in all.2.How much is a pound of apples? A.$1.00.B.$1.20.C.$2.60.答案BW:Did you like

    3、 photography when you were a child?M:Yes.I have been interested in it since the age of nine.For me,a holiday is always about exploration about finding beauty and the unknown and taking photos of them.3.What are the speakers mainly talking about?A.The mans hobby.B.A holiday plan.C.Their childhood.答案A

    4、W:How are you going to the airport tomorrow,Mr Johnson?M:I will have to take a taxi.My car is being repaired at the garage.What about you?W:My husband will drive me there.Let us give you a lift,all right?4.What will the woman do for the man?A.Buy him a ticket.B.Repair his car.C.Give him a lift.答案CW:

    5、Do you really want to be a writer after graduation?M:Yes,I like reading,but Im more interested in writing novels.What about you?W:Anything but that.I just cant stand sitting in front of a computer all day long.5.What interests the man better?A.Writing novels.B.Reading poems.C.Surfing the Internet.答案

    6、A第二节(共15 小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Have you ever eaten here before,Betty?W:Only in the evenings.I didnt know that they serve breakfast.M:Thats what the coffee shop is famous for.Peopl

    7、e have been coming here for over 60 years for breakfast before going to the university football and basketball games.Its a tradition.W:Oh,whats good here?M:The best is their French toast.They take pieces of common bread and dip them in eggs.Then they bake them,and when its done,they spread some powd

    8、ered sugar and top everything with fresh fruit.Its delicious.W:Well,I will try it.M:OK.Since this is your first visit here this morning,Ill buy your breakfast.W:Thanks.6.When does the conversation probably take place?A.In the morning.B.In the afternoon.C.In the evening.答案A7.Who will pay the bill?A.T

    9、he woman.B.The man.C.Both of them.答案B听第7段材料,回答第8至10题。W:How do you feel today,Mr Smith?M:Much better.Thank you.The doctors here are so kind.W:Mr Smith,could you tell me what started the fire?M:Sorry,I dont know.But a fire like that was really strange.W:I remember that you said you were sleeping when

    10、the fire started?M:Yes,I was.The smell of the smoke woke me up.I rang the alarm,and everyone helped put out the fire,but it had already done a lot of damage.8.Where does the conversation most probably take place?A.In a hospital.B.At the mans house.C.At the womans house.答案A9.What is the conversation

    11、about?A.An earthquake.B.A fire.C.A storm.答案B10.What did the man do when he woke up?A.Call the police.B.Run down the stairs.C.Ring the alarm.答案C听第8段材料,回答第11至13题。M:Hi,Linda!Can you spare me a few minutes?I need some advice.W:Sure.Whats up?M:Im planning to have a trip to Mount Tai,and I know you went t

    12、here last summer.W:Yeah,thats a great mountain.When are you going?M:This Friday morning.I will fly there.W:How long are you going to stay there?M:About four days.We will stay in the city for two days and climb the mountain on the third day.Is there anything I should know first?W:Make sure that you t

    13、ake some warm clothes,because the temperature can drop a lot at night.And dont forget to take your raincoat as it sometimes rains in the mountain.M:Thank you for your advice.W:Youre welcome,and have a good trip.11.How will the man go to Mount Tai?A.By air.B.By bus.C.By train.答案A12.What will the man

    14、do on the third day?A.Visit the city.B.See the temples.C.Climb the mountain.答案C13.Whats the weather like on Mount Tai?A.Changeable.B.Rainy.C.Hot.答案A听第9段材料,回答第14至17题。M:What will we do this weekend?W:Do you have something special in mind?M:No,not really.I just thought it might be fun to do something n

    15、ew.W:Do something for a change,you mean?M:Yes,something different.I need a change.W:I usually go shopping and have my hair done during the weekend.You usually watch the football games on TV.M:Yes,you often have tea with your friends and I sometimes play cards with my friends.We seldom do anything to

    16、gether.Its quite unlike when we first married.W:Now,I have got an idea.Why dont we go for a picnic this weekend?You will invite your friends,and I will invite mine.We will go together.M:Good idea!I will prepare the food.14.Whats the probable relationship between the speakers?A.Workmates.B.Brother an

    17、d sister.C.Husband and wife.答案C15.What does the man think of their weekends?A.Boring.B.Exciting.C.Interesting.答案A16.What does the man usually do on the weekend?A.Go shopping.B.Have his hair done.C.Watch football games.答案C17.What does the woman advise doing this weekend?A.Going shopping.B.Going for a

    18、 picnic.C.Playing cards with friends.答案B听第10段材料,回答第18至20题。Is everybody here?Good.Now listen carefully.I hope all of you have had a good day today.I wish the weather were better here for you.Its very unusual to have so much snow and rain here at this time of year.Some of you were asking about tomorro

    19、w.Well,were going unless the weather gets much worse during the night.OK?If it doesnt snow too heavily tonight,Ill see you back here at 6:00.Set your alarms for 5:30.We will take our breakfast with us,because we wont reach the top of the mountain unless we set out early before its light.Be here tomo

    20、rrow morning with everything you need.You have got a list you need a whistle in case you get separated from the rest of the group,warm waterproof clothes and gloves and a good pair of boots.Dont forget the maps I gave you.Id rather you didnt bring large cameras and video cameras.Now,its time that we

    21、 had dinner now.If anyone has any questions,you can ask me on the way to the dining hall.Lets go.18.What season is it?A.Its spring.B.Its summer.C.Its winter.答案C19.Whom is the speaker most probably talking to?A.Students.B.Tourists.C.Researchers.答案B20.What should the listeners take?A.Maps.B.Sun glasse

    22、s.C.Video cameras.答案A第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。A(2019河南新乡三模)Each applicant to Harvard College is considered with great care.We consider each applicant to Harvard College as a whole person,and put enormous care into evaluating every application.We hope

    23、 you will explore the information in this section to understand what we look for in our admissions process.How to ApplySubmit your application through the Common Application,the Coalition Application,or the Universal College Application.Each is treated equally by the Admissions Committee.Complete an

    24、d submit your materials as soon as possible to ensure full and timely consideration of your application.View our Application Tips for step-by-step information.When to ApplyDateDeadlineDateDeadlineNovember 1Early Action DeadlineMarch 1Financial Aid Application deadlineNovember 1Early Financial Aid Ap

    25、plication deadlineLate MarchDecision letters mailedMid -DecemberEarly Auction decisions releasedMay 1Reply date for Admitted StudentsJanuary 1Regular Decision deadlineWhat We Look ForWe seek promising students who will contribute to the Harvard community during their college years,and to society thr

    26、oughout their lives.While academic accomplishment is the basic requirement,the Admission Committee considers many other factorsstrong personal qualities,special talents or excellences of all kinds,perspectives formed by unusual personal circumstances,and the ability to take advantage of available re

    27、sources and opportunities.We outline everything you need to apply to Harvard.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了申请进入哈佛大学的流程,包括如何申请、何时申请以及哈佛大学关注何种类型的考生。21.Where can you find step-by-step information of how to apply?A.The Common Application.B.The Coalition Application.C.The Universal College Application.D.Applicat

    28、ion Tips.答案D解析细节理解题。根据How to Apply部分中的最后一句“View our Application Tips for step-by-step information”可知,如果要知道申请步骤,可以阅读申请建议,故选D项。22.Which is the final day for Financial Aid Application?A.November 1.B.January 1.C.March 1.D.May 1.答案C解析细节理解题。根据When to Apply部分的“March 1:Financial Aid Application deadline”可知,

    29、助学金申请的最后期限是3月1日,故选C项。23.What is the basic requirement to apply for Harvard University?A.Academic accomplishment.B.Strong personal qualities.C.Special talents.D.Unique perspectives.答案A解析细节理解题。根据What We Look For部分中第二段中的“While academic accomplishment is the basic requirement”可知,进入哈佛大学就读的最基本条件是学术成就满足要求,

    30、故选A项。B(2019河南新乡三模)When I was five or six years old,I remember watching TV and seeing other children suffer in other parts of the world.I would say to myself,“When I grow up,when I can get rich,I will save kids all over the world.”At 17,I started my career here in America,and by the age of 18,I start

    31、ed my first charity organization.I went on to team up with other organizations in the following years,and met,helped,and even lost some of the most beautiful souls,from six-year-old Jasmina Anema who passed away in 2010 from leukemia (白血病),whose story inspired thousands to volunteer as donors,to my

    32、grandmother,who lost her battle with cancer in 2012,which is the very reason and the driving force behind the Clara Lionel Foundation(CLF).Were all human.And we all just want a chance: a chance at life,a chance in education,a chance at a future,really.And at CLF,our mission is to impact as many live

    33、s as possible,but it starts with just one.People make it seem too hard to do charity work.The truth is,you dont have to be rich to help others.You dont need to be famous.You dont even have to be college-educated.But it starts with your neighbor,the person right next to you,the person sitting next to

    34、 you in class,the kid down the block in your neighborhood.You just do whatever you can to help in any way that you can.And today,I want to challenge each of you to make a commitment to help one person,one organization,one situation that touches your heart.My grandmother always used to say,“If youve

    35、got a dollar,theres plenty to share.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。慈善无关贫富,无关名誉,无关教育背景;从帮助身边的人做起,成就自己的事业。24.What did the author want to do at a young age?A.Watch TV.B.Grow up quickly.C.Become wealthy.D.Help other children.答案D解析细节理解题。根据第一段中的第二句“I would say to myself,When I grow up,when I can get rich,I will save kid

    36、s all over the world.”并结合第一段内容可知,小时候在电视中看到受苦的孩子,作者想要在长大后帮助他们,故选D项。25.What directly caused the author to create and develop the CLF?A.A six-year-old kids request.B.Her grandmothers death of cancer.C.Many volunteers inspiration.D.Other organizations encouragement.答案B解析推理判断题。根据第二段第二句中“.to my grandmothe

    37、r,who lost her battle with cancer in 2012,which is the very reason and the driving force behind the Clara Lionel Foundation(CLF)”可知,在2012年,祖母因病去世,这促使作者成立了克拉拉莱昂内尔基金会(CLF)。26.What does the underlined word “one” in paragraph 2 refer to?A.A chance.B.A task.C.A life.D.An organization.答案C解析代词指代题。根据第二段的最后一

    38、句“And at CLF,our mission is to impact as many lives as possible,but it starts with just one”可知,在克拉拉莱昂内尔基金会中作者的任务是尽可能影响更多的生命,但这个任务从影响一个人的生命开始。根据该句中的“as many lives as possible”,结合“but it starts with just one”可知,画线词one指代“a life”。27.What does the author suggest people do in the last paragraph?A.Do littl

    39、e things to help those around them.B.Work hard to get a college education.C.Challenge their friends to offer help.D.Do charity work whatever you are.答案A解析推理判断题。根据第三段中的第五句“But it starts with your neighbor,the person right next to you,the person sitting next to you in class,the kid down the block in y

    40、our neighborhood”可知, 作者建议慈善从帮助身边的人做起。CIn the short time Steve and Zach had been inside their tent packing their tools,wind-blown flame had skipped from the top of one tree to another.The long dry summer had turned the forest into a tinderbox.“Lets go!We can make it back to the river we crossed today

    41、!” Steve kept Brady on the lead and their heads down against the fire-wind.But Brady barked a sharp warning.Ahead of them lay a thick curtain of smoke across the track.They would never make it through that.The dog was pulling at his lead trying to draw them away from the smoke,and yet Steve was unea

    42、sy.It seemed to him that they were moving away from the river.Suddenly,Zach cried.“Zach!” Steve shouted.“Are you OK?Where are you?” Then Brady pulled Steve down a sharp slope(坡).At its base,Zach was rubbing his ankle.As Steve helped his friend to his feet,Brady lifted his head and snuffed(嗅) the smo

    43、ke-laden wind.Next moment,the dog bounded away and disappeared.The boys shouted for him,but he didnt come back.Steve couldnt blame Brady for panicking.He himself wanted to run even though he didnt have a clue which way.Steve and Zach hadnt gone far when there was a familiar bark,and Brady came bound

    44、ing,stopped directly in front of Steve and hit him with his head,pushing him back toward the slope theyd just climbed.But Steve didnt get it.Then Brady grabbed the boys jeans and started pulling.The message was clear,but Steve hesitated.Of course he remembered Brady saving his uncles life when the d

    45、og was much younger.Was he still sharp enough to get them through this?Nearby,a pine went up in a whoosh of smoke.Brady pulled again,urgently.“OK,big guy,” Steve gritted(咬紧牙关).Brady led them back down the slope and into the trees.Not far from them fire was touching underbrush.Several times the big d

    46、og stopped.Often he changed directions.Steve was so tired that he just wanted to rest,but Brady wouldnt have it.The dog bullied both boys to go on.How long theyd walked Steve had no idea.He was almost numb when he heard itthe wonderful sound of rushing water!【语篇解读】这是一篇记叙文。记叙了Steve 和Zach在森林里遇到大火的冒险故事

    47、。28.What happened to Steve and Zach at first?A.They got injured.B.They lost their dog.C.They were trapped.D.They became separated.答案D解析细节理解题。第三段的“Steve shouted.Are you OK?Where are you?”可知,一开始Steve 和Zach走散了,故选D项。29.Why did Brady want to run away?A.To seek help.B.To find a way out.C.To rescue Zach.D.

    48、To escape for life.答案B解析推理判断题。根据第四段和最后一段可知狗消失后又回来,强行让他们跟着它走,最后他们听到了水流声,摆脱了森林火灾的危险,故狗离开是为了寻找出路,选B项。30.How did Steve feel after Brady pulled his jeans?A.Uneasy.B.Impatient.C.Numb.D.Uncertain.答案D解析细节理解题。根据第五段的“The message was clear,but Steve hesitated.”可知,Steve犹豫了,故选D项。31.What does the passage basicall

    49、y describe?A.An adventure.B.An exploration.C.An escape game.D.A training program.答案A解析主旨大意题。文章主要记叙了Steve 和Zach在森林里遇到大火的冒险故事,故选A项。DTraditionally,robots have been hard,made of metal and other rigid material.But a team of scientists at Harvard University in the US has managed to build an entirely soft

    50、robotone that draws inspiration from an octopus (章鱼).Described in science journal Nature,the “Octobot” could pave the way for more effective autonomous robots that could be used in search,rescue and exploration.“The Octobot is a minimal system which may serve as a foundation for a new generation of

    51、completely soft,autonomous robots,” the studys authors wrote.Robots built for precise,repetitive movements in a controlled environment dont do so well on rough terrains (地形) or in unpredictable conditions.And they arent especially safe around humans,because theyre made out of hard and heavy parts th

    52、at could be potentially dangerous to their users.So researchers have been working on building soft robots for decades.Theyre taken inspiration from nature,looking to animals from jellyfish to cockroaches,which are often made up of more flexible matter.But creating a completely soft robot remains a c

    53、hallenge.Even if engineers build a silicone (硅酮) body,its still a grand challenge to construct flexible versions of essential parts,such as a source of power.“Although soft robotics is still in its early stage,it holds great promise for several applications,such as search-rescue operations and explo

    54、ration,” Barbara Mazzolai and Virgilio Mattoli of the Italian Institute of Technology Center for Micro-BioRobotics,wrote in a comment.“Soft robots might also open up new approaches to improving wellness and quality of life.”【语篇解读】本文是一篇科普类说明文,文章主要介绍了章鱼机器人的优点和投入应用的可能性。32.Whats the special feature of “

    55、Octobot”?A.Its soft.B.Its made of metal.C.Its very small.D.It looks like an octopus.答案A解析细节理解题。根据第一段中的“.robots have been hard,made of metal”以及段尾“.has managed to build an entirely soft robotone that draws inspiration from an octopus”的对比发现可知,Octobot机器人特点是它很柔软。33.Whats the disadvantage of traditional r

    56、obots?A.Theyre hard to control.B.Theyre too heavy to move.C.They cant predict conditions.D.They cant behave well all the time.答案D解析推理判断题。根据第三段第一句“Robots built for precise,repetitive movements in a controlled environment dont do so well on rough terrains or in unpredictable conditions.”以及本段内容可知,传统机器人

    57、无法在崎岖的地形上很好地运行,此外,由于沉重的金属部件,传统机器人可能会对人体产生伤害,据此可推断出,传统机器人的缺点是他们不能一直表现得很好。34.One of the biggest challenges is to build Octobots .A.silicone bodyB.complex componentsC.precise movementsD.flexible power source答案D解析细节理解题。根据倒数第二段中的“Even if engineers build a silicone body,its still a grand challenge to cons

    58、truct flexible versions of essential parts,such as a source of power.”可知,即使工程师利用硅酮制造出了软体机器人的身体,但是制作柔韧性强的关键部件仍然面临巨大的挑战,比如动力来源。据此可知,最大的挑战之一是柔韧性强的动力来源。35.Whats the possible application of “Octobot”?A.Medical research.B.Life rescue.C.Machine operation.D.House cleaning.答案B解析细节理解题。从文章最后一段“Although soft ro

    59、botics is still in its early stage,it holds great promise for several applications,such as search-rescue operations and exploration,”可知,尽管对软体机器人的开发和研究还处于早期阶段,但它适用于诸如搜索救援和探索等任务,故选B项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to start a conversation with someone you dont kno

    60、wIntroduce YourselfIts not necessary to be clever when you introduce yourself.Simply focus on being genuine and sincere.When you approach the other person to start the conversation,give him a warm smile and clearly state your name.36 Remember to speak at a regular pace,taking care not to speak too q

    61、uickly or slowly,so that the other person will have no difficulty understanding you.Begin the Conversation37 A comment about the weather or a current event may be most appropriate.Avoid beginning the conversation with anything too personal,as this may make the other person feel uncomfortable to cont

    62、inue the conversation.After you make your opening comments,give the person enough time to respond.Show a sincere interest in the thoughts she expresses about the subject.Continue the ConversationIf you are building a rapport(关系),feel free to move on to a bit more personal topics to continue the conv

    63、ersation.38 Open-ended questionsthose that cant be answered by a simple “yes” or “no”help to keep a conversation going.39When you have run out of things to say or need to move on to do something else,prepare your exit strategy.You may say that you need to use the bathroom or catch up with someone el

    64、se.Let the other person know how much you enjoyed talking to her.40A.End the Conversation.B.Bring up a general topic to begin the conversation.C.This will help keep the conversation flowing freely.D.If appropriate,make plans to talk again at a later date.E.Your conversational partner will feel value

    65、d and appreciated.F.Explain who you are and why you want to have the conversation.G.You may want to ask about his favorite hobby,his career,his classes or upcoming events.答案与解析【语篇解读】 本文主要介绍了和陌生人交谈的技巧。如:介绍自己;开始交谈;继续交谈和结束交谈等。36.F本部分的小标题为“介绍自己”。根据前面的“说清楚你的名字”可知,F项“解释你是谁,为什么想交谈”符合语境。37.B本部分的小标题是“开始交谈”。和

    66、陌生人交谈需要有合适的话题,B项“提出一个一般话题来开始交谈”与上文语意相符。38.G根据上文的“私人的话题”可知,G项中的“爱好、职业、课程和即将到来的事件”可承接上文。39.A根据前面的“开始交谈;继续交谈”可知,此处应为“结束谈话”,所以选A项。40.D本部分主要介绍如何结束交谈。D项“如果合适的话,计划稍后再谈”符合语意。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I had driven home to celebrate my 38th birthday w

    67、ith my mother.When I arrived,I found her sitting proudly at the kitchen table,a chocolate cake and two boxes wrapped in orange ribbon (丝带)in front of her.“Happy birthday!” she said,41 at the boxes.“Open them.”As she knows me 42 than anyone,shed gotten me exactly what I wantedrunning clothes.I hugged

    68、 her and thanked her and proceeded (接着)to eat the cake.“Too many 43,”I said,not really caring.“Youll run them off tomorrow,”Mom said.Many adult children with a parent suffering from 44 memory will tell you there was one day that 45 to them that their relationship with their mother or father would be

    69、 forever changed.For me that day 46two weeks later,when I drove back for another short47.I came upon exactly the same 48: my mom sitting at the kitchen table; a chocolate cake resting next to two boxes wrapped in curly ribbon.The ribbon was green this time.That was the only 49.“Happy birthday!” my m

    70、om said.I was totally confused.“Whats going on?” I asked.She smiled,“Cant I celebrate my daughters birthday?”This was no50.This was real life,and since my mother clearly only wanted to make me 51,I pushed aside my fear and fulfilled my role as the 52 daughter.I hugged her,thanked her and 53 the clot

    71、hes.I did not mention to her that wed done all this two weeks ago.My house is her world now.My mother and I have the54 conversation roughly 10 times a day.55,I consider it a pleasure,because every minute is new for her.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者的母亲在为作者精心筹备完38 岁的生日后不久患上了记忆障碍,在两周后准备了同样的礼物为作者再次庆祝生日。面对生病的母亲,作者用实

    72、际行动回报了母亲的爱。41.A.shoutingB.runningC.staringD.gesturing答案D解析根据上下文可知,母亲在说“Happy birthday!”的同时,应该是用手指向(gesturing)装礼物的盒子,并告诉作者 “Open them.”。42.A.earlierB.longerC.betterD.less答案C解析母亲买给作者的礼物正是作者想要的,由此可见母亲比任何人都更了解作者。know sb well意为“对某人非常了解”,因为有than所以用比较级形式。43.A.caloriesB.presentsC.decorationsD.candles答案A解析根据

    73、下文母亲的答语 “Youll run them off tomorrow”中可以看出,此处作者说的是蛋糕中的卡路里。44.A.sadB.lastingC.fallingD.past答案C解析从后文母亲忘记了已经给女儿过完生日,以及最后一段母亲可能每天跟作者说上十遍左右同样的对话,可以看出母亲记忆力衰退了(falling)。45.A.signaledB.addedC.appealedD.contributed答案A解析根据下文作者对过去事情的回忆可知,作者认为那些有记忆力衰退的父母的人有一天会察觉到父母的记忆力出现问题。signal“发信号;表明”。46.A.endedB.cameC.chang

    74、edD.disappeared答案B解析根据空后内容可知,母亲又一次给作者买蛋糕过生日,由此可知,母亲记忆力衰退的日子在两周后到来了(came) 。47.A.memoryB.birthdayC.partyD.visit答案D解析根据本句中的“when I drove back for another short.”可知,作者和母亲不住在一起,所以这次是作者回家探望(visit)母亲。48.A.dayB.ideaC.sceneD.celebration答案C解析根据下文的描述及第一段内容可以看出,作者这次到了母亲家看到了与生日那天同样的情景(scene)。49.A.colorB.choiceC.

    75、attractionD.difference答案D解析根据该段与第一段中对作者看到的场景的描述可看出,母亲两次准备的生日礼物几乎相同,唯一不同的是丝带的颜色。50.A.pleasureB.troubleC.trickD.end答案C解析根据作者在第五段提到的记忆力衰退问题及该空后的“This was real life”可知,此时作者意识到是母亲的记忆力出现了问题,而并非母亲搞的恶作剧(trick)。51.A.happyB.shockedC.puzzledD.upset答案A解析虽然当天并不是作者生日,但作者知道记忆力出现问题的母亲也是一片好心,为使自己开心(happy)才准备了这么多礼物。5

    76、2.A.friendlyB.successfulC.forgetfulD.grateful答案D解析根据上下文可看出,作者当时尽力平复心情,努力扮演好一个对母亲感恩(grateful)的女儿的角色,该空与后文的 hugged,thanked 相呼应。53.A.admiredB.washedC.declinedD.wrapper答案A解析根据上文作者说母亲在生日那天送的衣服正是她想要的,可看出作者非常喜欢该礼物。54.A.previousB.annoyingC.onlyD.same答案D解析根据上文母亲的症状可看出母亲容易忘事,做过的事或说过的话很快就会忘记,所以此处应该是作者一天要陪着母亲一遍

    77、遍地重复同样的(same)对话。55.A.ThereforeB.InsteadC.HoweverD.Moreover答案C解析根据上下文可看出前后两句是转折关系,尽管因母亲记忆力衰退的问题,作者一天要陪着母亲一遍遍地重复同样的对话 ,作者不但没有不耐烦,反而把此事当作“pleasure”,因为每一次对话、每一刻对于母亲来说都是新的。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The robot lawn mowers (割草机) 56 (design) by us have the following benefits bes

    78、ides saving you time and effort.First,they are environmentally friendly.With global warming now57 (be) a major concern you can have peace of mind with these mowers.They run on rechargeable batteries and do not use petrol or burn oil like conventional lawn mowers.Second,they work very 58 (quiet).Afte

    79、r careful assessment,noise from them 59 (find) to be about 60 decibels (分贝) lower than a typical lawn mower,so you can program them to work at night while you sleep.Third,rain sensors in our robot lawn mowers warn the robot 60 (return) to its shelter or stay in its shelter while its raining.On 61 ot

    80、her hand,if you are using a simple electric lawn mower,you will have to stay out in the rain while you get your mower under shelter 62 it will be useless.Fourth,bump sensors in our robot lawn mower protect the lawn mower from running over items 63 may be lying in the yard,thus increasing its life an

    81、d efficiency.Last but not least,they are 64 (benefit) for people with allergy problems they can cut your grass while you sit far away,reading your favorite novel 65 comfort.答案与解析【语篇解读】本文是说明文。文章主要介绍了机器人割草机的优点。56.designed考查非谓语动词。设空处作后置定语修饰robot lawn mowers,design与robot lawn mowers之间是逻辑上的动宾关系,且design所表

    82、示的动作已发生,故填designed。57.being考查非谓语动词。此处是with复合结构作状语,因global warming与be之间是逻辑上的主谓关系,且be所表示的状态与谓语动词所表示的状态同时存在,故填being。58.quietly考查副词。设空处修饰谓语动词work,故填副词quietly。59.was found考查语态。由After careful assessment可知,此处用一般过去时,又因noise与find之间是被动关系,故填was found。60.to return考查非谓语动词。warn sb/sth to do sth意为“提醒某人/某物做某事”。61.t

    83、he考查冠词。on the other hand 意为“另一方面”。62.or/otherwise考查连词。设空处连接两个分句,表示“否则,要不然”,故填or/otherwise。63.that/which考查定语从句。设空处引导限制性定语从句修饰先行词items,且在从句中作主语,故填that/which。64.beneficial考查形容词。设空处作表语,意为“有益的,有帮助的”,故填beneficial。65.in考查介词。in comfort意为“舒适地”。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,你的英国朋友John来信询问中国人过春节的风俗习惯。请你结合自

    84、己家乡的实际情况给他回信,内容包括:1.春节的简介;2.过节的风俗习惯;3.邀请他来中国过春节。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.信的开头已为你写好,不计入总词数。Dear John,Im glad you are interested in the Chinese Spring Festival.Yours,Li Hua参考范文Dear John,Im glad you are interested in the Chinese Spring Festival.The Spring Festival is the most ceremonious traditi

    85、onal festival of the Chinese nation.It is a happy and peaceful festival for family and friends to get together and a bond for people to deepen their feelings.In order to celebrate the Spring Festival,we will stick couplets,set off firecrackers,have dinner,watch the Spring Festival Gala,and so on.The

    86、re was a jubilant atmosphere everywhere.Id like to invite you to China for the Spring Festival with us.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给的段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。The event that stands out in Toms memory happened one morning when Tom was only ten years old.He was at home with his elder

    87、sister Jane.Tom was doing his homework when he heard raised voices.At first he thought nothing of it since customers in the motorcycle shop directly below their flat often became loud,but he soon realized this time it was different.“Quick!Quick!Remove the motorcycles from the shop,”someone yelled.Th

    88、en a thick burning smell filled the air.When Tom opened the front door of their flat to investigate,a thick cloud of smoke greeted him.The motorcycle shop had caught fire and people were running and crying.Jane,who had been playing the violin in her room,hurried to the living room.They rushed out of

    89、 the door and along the corridor(走廊)through the smoke.They were heading toward the stairway at the far end of the corridor when Jane stopped in her track.She turned around and headed back the way they came.Tom had no idea what she was doing,but he followed suit.Jane had suddenly remembered the lady

    90、in her 70s called Makcik who lived next door to them.Jane began banging on Makciks door,but got no answer.As the smoke thickened around them,Tom could see many of their neighborssome still in their pyjamasrunning for safety.The thought of fear crossed his mind.“She would have run for safety like eve

    91、ryone else!”Tom cried.However,Jane refused to give up.“I know Makciks still inside.”She said she was familiar with Makciks daily routine and was certain she would still be sleeping.She pounded the door.“Go downstairs.Go now! Go!”Paragraph 1:Tom noticed the flame was reaching up.Paragraph 2:Luckily,s

    92、ome neighbors passing by stopped and offered help.参考范文Paragraph 1:Tom noticed the flame was reaching up.Frozen with fear,he stood rooted to the spot.He comprehended the gravity of the situation and held Janes hand tightly.By then,both of them were coughing and their eyes were stinging.Time seemed to

    93、 stand still,though they were probably there for only two or three minutes.Tom begged Jane to run for safety as quickly as possible.Jane tried to shield her nose from the choking smoke and shook her head.She kept pounding against the door.Tom burst out crying.Paragraph 2:Luckily,some neighbors passi

    94、ng by stopped and offered help.A sense of strength immediately replaced the mounting fear and anxiety in Janes mind.She told them Makcik must be still in the room.They forced the door open with all their might.Sure enough.Makcik was lying in bed,unconsciously.She was carried downstairs and then rushed to hospital,where she finally came to herself.People in the neighborhood felt relieved and Jane and Toms joy was immense.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年新高中英语人教版选择性必修第一册课后练习:UNIT 4 BODY LANGUAGE单元测评 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-580252.html
    相关资源 更多
  • 全国通用版2022版高考数学大二轮复习考前强化练2客观题综合练B理.docx全国通用版2022版高考数学大二轮复习考前强化练2客观题综合练B理.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习综合升级练区域可持续发展.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习综合升级练区域可持续发展.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题四水体运动和流域综合开发第9讲水循环和洋流练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题四水体运动和流域综合开发第9讲水循环和洋流练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题五自然地理环境的整体性和差异性第12讲自然地理环境的差异性练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题五自然地理环境的整体性和差异性第12讲自然地理环境的差异性练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题三大气运动和天气气候第7讲常见天气系统练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题三大气运动和天气气候第7讲常见天气系统练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第3讲地球运动的地理意义专题突破练3练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第3讲地球运动的地理意义专题突破练3练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第2讲统计图表的判读专题突破练2练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第2讲统计图表的判读专题突破练2练习.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练六有机合成与推断.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练六有机合成与推断.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练三化学反应原理.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练三化学反应原理.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练四常见元素及其化合物.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练四常见元素及其化合物.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练十化学实验基础.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练十化学实验基础.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练五元素周期表及周期律.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练五元素周期表及周期律.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第18讲相似三角形练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第18讲相似三角形练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第14讲三角形的基础知识练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第14讲三角形的基础知识练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练四解直角三角形中常见的基本模型练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练四解直角三角形中常见的基本模型练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练一与角平分线有关的基本模型练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练一与角平分线有关的基本模型练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆第24讲与圆相关的计算练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆第24讲与圆相关的计算练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆滚动小专题七与圆有关的计算与证明练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆滚动小专题七与圆有关的计算与证明练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第八单元统计与概率第27讲统计练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第八单元统计与概率第27讲统计练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第五单元四边形方法技巧训练五与中点有关的基本模型练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第五单元四边形方法技巧训练五与中点有关的基本模型练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第8讲一元一次不等式组练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第8讲一元一次不等式组练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第7讲分式方程练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第7讲分式方程练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第6讲一元二次方程练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第6讲一元二次方程练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第9讲函数的基础知识练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第9讲函数的基础知识练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第11讲反比例函数练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第11讲反比例函数练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第七单元图形变化滚动小专题八与图形变换有关的简单计算与证明练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第七单元图形变化滚动小专题八与图形变换有关的简单计算与证明练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第一单元数与式第1讲实数及其运算练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第一单元数与式第1讲实数及其运算练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷四.docx全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷四.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷二.docx全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷二.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1