2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评一 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评一 WORD版含答案 2020 2021 学年 高中 牛津 译林版 英语 选修 同步 练习 综合 测评 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、综合测评一(时间:120分钟总分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:I cant find the kind of jogging shoes I want anywhere in the town.W:Why not order them from a catalogue?Its easier than running around the town looking
2、 for them.1.What does the woman advise the man to do?A.Run in town.B.Order the shoes from a catalogue.C.Look for the shoes carefully.答案:BM:Hi,Mary,my old friend!W:Hi,John!Id like you to meet Mike.He is from Canada.He is in Beijing on business.2.What is the relationship between John and Mike?A.Friend
3、s.B.Partners.C.Strangers.答案:CW:Dont be nervous.They will simply measure your height and weight and then take your blood pressure.M:That doesnt sound too bad.I think Im ready for it.3.What will the man have?A.A blood test.B.A physical examination.C.A job interview.答案:BW:Is the railway station far fro
4、m here?M:Not very.If you drive at 90 miles an hour, it will take you only about twenty minutes.4.How far away is the railway station?A.About 30 miles.B.About 60 miles.C.About 90 miles.答案:AW:Good morning,Jack.It is wonderful to be back in England.M:Im so glad to see you again.Its over ten years now s
5、ince we left university.5.Who is probably the man?A.The womans boss.B.The womans neighbor.C.The womans former classmate.答案:C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Hi,Julie.Howre you doing?W
6、:Well,pretty busy.M:Did you register for the new term?W:Yeah,I registered this morning.M:Going to take any business classes?W:No,I dont think so.Im going to take African Music.It meets three times a week.M:Hmm.Well,any piano classes?W:Yeah,Im taking Advanced Piano.It meets on Monday.M:How about the
7、basic requirement courses?W:Im going to take English Composition and Basic Spanish.M:Sounds like a full schedule!W:Yeah,Im going to be really busy.6.How often will the girl attend African Music?A.Once a week.B.Twice a week.C.Three times a week.答案:C7.What else is the girl going to take this term?A.Ba
8、sic Spanish.B.Business classes.C.Spanish Composition.答案:A听第7段材料,回答第8至10题。W:I really hate the bad traffic,Danny.The crowds,the rush.I spend two hours a day on the subway and on buses.M:Thats city life for you.W:Youre really lucky,Danny.You go to work when everyones at home.M:True.W:The other day,I wa
9、ited half an hour for a No.74 bus,and then three No.74s arrived at the same time! It made me mad.M:Well,a bus is better than the subway.Who wants to be stuck in a tunnel?But I know someone whos solved the problem.W:Whos that?You?M:No.Tony Berelli.He walks to work every day.8.What does the woman thin
10、k of the traffic?A.Orderly.B.Terrible.C.Just so-so.答案:B9.What made the woman angry the other day?A.She waited an hour for a bus.B.She didnt get on a bus at rush hour.C.She had waited long when three buses arrived together.答案:C10.How does Tony Berelli get to work?A.By bus.B.On foot.C.By subway.答案:B听第
11、8段材料,回答第11至13题。W:Now,you say youre not sure how the thieves got in.Before I look around,can I ask you a few questions about the house?M:Of course.W:Do you always lock the front door when you go out?M:Yes,and I am sure I locked it yesterday.W:OK.What about the windows?M:Well,the downstairs ones are a
12、lways locked.We even have a lock on the little one in the hall.W:And upstairs?M:Well,I think most of the windows were probably locked.They were all locked on Friday.W:And you didnt open any on Friday night?M:No,I didnt.W:Well,I cant understand it.Lets go and look around.Perhaps Ill notice something
13、youve missed.11.What happened to the man?A.He found his house was broken into.B.He locked himself out.C.He forgot to lock the front door.答案:A12.When did he lock all the windows?A.On Saturday.B.On Friday.C.At night.答案:B13.What is the woman most probably going to do?A.To look around.B.To talk to other
14、s.C.To ask more questions.答案:A听第9段材料,回答第14至16题。M:Excuse me,I wonder if you would tell me how to find a place where I can have my shoes fixed.Im new in this town.W:Well,of course.You can always look in the Yellow Pages in the back of the telephone book under repair shops.But I think there is a good s
15、hop not far from here.Take the first street on the left and walk past three blocks.I cant remember the name of the shop,but youll run into it.Its near the police station.By the way,do you know about the Town Guide?It has all kinds of useful information.I think youll find it in any bookstore.M:Thanks
16、 a lot.Youve been very helpful.And Ill look for that Town Guide next time.Lets see,you said the repair shop was three blocks on the right?W:No,first street on the left,then three blocks.M:Thanks again.14.What is the man looking for?A.A shoe repair shop.B.A Town Guide.C.A bookstore.答案:A15.What do we
17、know about the man?A.He was shown the wrong way.B.He remembered the way wrongly at first.C.He didnt understand what the woman said.答案:B16.How does the woman seem to be?A.In a hurry to leave.B.Pleased to help the man.C.Curious about the man.答案:B听第10段材料,回答第17至20题。M:Tony and I are good friends.We try t
18、o walk across the United States.I just want to test myself to see if we could face the challenges.When I was a teenager,I often daydreamed that I was going to walk across the United States after I graduated from high school.However,I didnt do that.Before I knew it,I was in my thirties,married and ha
19、d a job,yet I still had this idea in my mind with each passing year.I figured I was too old and my opportunity had passed.Then,a few years ago,I met Tony,who was in his thirties and quit his job as a civil engineer in New York City to walk across the United States.He wasnt doing it for a cause or as
20、 part of an organization.He was doing it simply because he loved to walk and discover.The idea was back and I no longer had an excuse.We planned on average 20 miles a day and took some days off to rest,so we expected the walk to take about 6 months.We were in no hurry.The total distance would have b
21、een about 3,100 miles.17.Why does the speaker plan to walk across America?A.To make more friends.B.To look after Tony during the trip.C.To test his ability and bravery.答案:C18.How old is the speaker?A.In his fifties.B.In his forties.C.In his thirties.答案:C19.What was Tony before he made the decision?A
22、.A guide in an agency.B.A student in a high school.C.A civil engineer in New York City.答案:C20.How long will the speaker and Tonys travel last?A.About 20 weeks.B.About 3 months.C.About 6 months.答案:C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AGood morning.Today Id like
23、to present the findings on wildlife found in gardens throughout our city.First of all,how did we choose our topic?Well,there are four of us in the group and one day while we were discussing a possible focus,two of the group mentioned that they had seen yet more sparrow-hawks in their own city centre
24、 gardens and wondered why they were turning up in these gardens in great numbers.We were all occupied by the idea why wild animals would choose to inhabit (生活在) a city garden.Why is it so popular with wildlife when the countryside itself is becoming less so?The first thing we did was to establish wh
25、at percent of the urban land is taken up by private gardens.We found that it was about one fifth.Our own informal discussions with neighbors and friends led us to believe that many garden owners had interesting experiences to tell us about wild animal sighting so we decided to survey once every two
26、weeks for twelve monthslisting species they had seen and adding the names.Meanwhile,we were doing our own observations in selected gardens throughout the city.We chose smaller ones because they were the most typical in the city on purpose.The whole point of the project was to look at the rule not th
27、e exception.Alongside this primary research on urban gardens,we were studying a lot of books about the decrease of wild animals in the countryside and thinking of possible causes for this.So what did we find?Well,so much that I just wont have time to tell you about it here.If youre interested in rea
28、ding our more comprehensive findings,weve produced detailed presentations on the college website.21.The purpose of the group is to .A.have a discussion on a possible focusB.care about the decrease of one speciesC.carry out a research on an unusual sightD.show interest in the effects of city growth答案
29、:C解析:推理判断题。根据第二段中“We were all occupied by the idea why wild animals would choose to inhabit (生活在) a city garden.Why is it so popular with wildlife when the countryside itself is becoming less so?”可以推知,这个小组的目的是要进行一项对于异常现象的研究。故选C项。22.The group made their observations in gardens.A.which they considered
30、 to be representativeB.which had a large number of animal speciesC.which had stable population of rare animalsD.whose owners supported the project very much答案:A解析:推理判断题。根据第三段中“Meanwhile,we were doing our own observations in selected gardens throughout the city.We chose smaller ones because they were
31、 the most typical in the city on purpose.”可知挑选的花园被认为是典型的范例,故答案为A项。23.What would be the best title for the passage?A.The Common FindingsB.Findings in City GardensC.Wildlife in the CountrysideD.The Protection of Wildlife答案:B解析: 标题概括题。本文在第一段点出主题:Today Id like to present the findings on wildlife found i
32、n gardens throughout our city.下文介绍了这个发现的产生过程。故选B项。BWhy do Americans struggle with watching their weight,while the French,who consume rich food,continue to stay thin?Now a research by Cornell University suggests how lifestyle and decisions about eating may affect weight.Researchers concluded that the
33、 French tend to stop eating when they feel full.However,Americans tend to stop when their plate is empty or their favorite TV show is over.According to Dr Joseph Mercola,a health expert,the French see eating as an important part of their lifestyle.They enjoy food and therefore spend a fairly long ti
34、me at the table,while Americans see eating as something to be squeezed between the other daily activities.Mercola believes Americans lose the ability to sense when they are actually full.So they keep eating long after the French would have stopped.In addition,he points out that Americans drive to hu
35、ge supermarkets to buy canned and frozen foods for the week.The French,instead,tend to shop daily,walking to small shops and farmers markets where they have a choice of fresh fruits,vegetables,and eggs as well as high-quality meat for each meal.After a visit to the United States,Mireille Guiliano,au
36、thor of French Women Dont Get Fat,decided to write about the importance of knowing when to stop rather than suggesting how to avoid food.Today she continues to stay slim and rarely goes to the gym.In spite of all these differences,evidence shows that recent lifestyle changes may be affecting French
37、eating habits.Today the rate of obesity or extreme overweight among adults is only 6%.However,as American fast food gains acceptance and the young reject older traditions,the obesity rate among French children has reached 17% and is growing.24.In what way are the French different from Americans acco
38、rding to Dr Joseph Mercola?A.They go shopping at supermarkets less frequently.B.They squeeze time for eating between the other daily activities.C.They regard eating as a key part of their lifestyle.D.They usually eat too much canned and frozen food.答案:C解析:细节理解题。根据第二段中“According to Dr Joseph Mercola,
39、a health expert,the French see eating as an important part of their lifestyle.”可知答案。25.This text is mainly the relationship between .A.Americans and the FrenchB.lifestyle and obesityC.children and adultsD.fast food and overweight答案:B解析:主旨大意题。第一段中点出主题“. how lifestyle and decisions about eating may af
40、fect weight.”且下文对其进行了分析。故选B项。26.The text is mainly developed .A.by comparison B.by spaceC.by process D.by classification(分类)答案:A解析:推理判断题。本文通过比较法国人和美国人饮食习惯的不同来阐述中心话题。 故选A项。27.Where does this text probably come from?A.A TV interview.B.A food advertisement.C.A health report.D.A book review.答案:C解析:推理判断题
41、。本文主要分析了生活方式和肥胖之间的关系,应该是出自一则健康报告。故选C项。CA man going abroad to work leaves his young lady crying.“Dont worry.I will write to you every day,” he said.For years he did write to her.But since he was happy with his job,he had no immediate plans of going home.One day,he received a wedding invitation.His gi
42、rlfriend was scheduled to be married.To whom?To the mailman bringing regularly the letters of her boyfriend!Indeed,distance does make hearts struggle.While presents are important,love demands what is basic:presence of the beloved.Martha was busy with her job.She believed she had to work harder becau
43、se she loved her father who had got a serious disease.She had to provide for his expensive medicine.Her brothers and sisters meanwhile stayed with their father most of the time.They bathed him,sang for him,spoon-fed him or simply kept him company.One day Martha was hurt.She overheard her father tell
44、ing her mother,“All our children love me except Martha.”“How can this be?” Martha thought.“Am I not the one killing myself in my work to have money to buy for his medicine?My brothers and sisters do not even provide their share in the expenses as much as I do.”One night,as Martha was late as usual,s
45、he peeped for the first time in the room where her father was lying.She noticed that her father was still awake.She decided to come close at his bedside.Her father held her hand and said,“I miss you.I dont have much time.Stay with me.” And she stayed with her father holding his hand the whole night.
46、The next morning Martha said to everyone,“I have taken a leave of absence.I would like to be with my father.I will bathe him,and sing for him from now on.” Her father had a beautiful smile.He knew this time Martha loved him.As children,we need the assuring presence of our loved ones.Adult people nee
47、d no less.28.Why did Martha work so hard?A.She liked to work more than attending her father.B.It was her duty to earn money for the family.C.Her brothers and sisters had no jobs and could gain no money.D.She had to earn money to pay for her fathers medicine.答案:D解析:细节理解题。根据第三段中“She had to provide for
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-582440.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
