2020-2021学年高中英语 Unit 3 Inventors and inventions单元测评习题(含解析)新人教版选修8.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Unit Inventors and inventions单元测评习题含解析新人教版选修8 2020 2021 学年 高中英语 inventions 单元 测评 习题
- 资源描述:
-
1、第三单元测评(总分:150分时间:120分钟)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Hello,Peter.Do you go to work by bike every day?M:Yes.Ive tried a fruit diet to lose weight,but the doctors say exercise is more effective
2、at my age.1.How is Peter trying to lose weight?A.By going on a diet.B.By eating more fruit.C.By riding a bike.答案CW:Hi,Bob.What are you doing here?M:Im looking for a gift for my parent.W:For your mother?M:No.Tomorrow is my fathers birthday.2.Who will receive the present?A.The mans mother.B.The womans
3、 father.C.The mans father.答案CW:Oh,dear!I wish we had taken the lift.M:If I had known it was so far up,I wouldnt have suggested walking.3.What are the two speakers probably doing?A.Walking down a hill.B.Climbing stairs.C.Discussing a trip.答案BW:Whats your favourite sport?M:Hm.Its hard to say.I like sw
4、imming a lot,and skating better,but I guess I like skiing most of all.4.What sport does the man like best?A.Swimming.B.Skating. C.Skiing.答案CW:What would you like to have,sir?M:Well,Id like to have a cup of orange juice and a beef sandwich.5.Where are the two speakers staying?A.In a restaurant.B.On a
5、 farm.C.At the mans home.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Hi,Susan.Its Peter.W:Oh,hi.How are you?M:Fine.Look,I was wondering if you are free on Saturday evening.Ive got
6、some tickets for a concert.Would you like to come?W:Oh,well,Id really like to,but Im studying for my exams at the moment,and well,Im sorry I cant.M:OK.Er,not to worry.Some other time then,I suppose.W:Oh,yeah.Right,sure.6.Why does the man call the woman?A.He wants to ask her to go out with him.B.He w
7、ants to remind her of the concert.C.He wants to help her with her study.答案A7.What can we learn about the woman?A.She doesnt really want to go.B.She works hard at school.C.She doesnt like music.答案B听第7段材料,回答第8、9题。W:Hey,this is Laura,Im sorry Im not in.Just leave a message.M:Hey,Laura.This is Tom.Im ju
8、st calling to let you know that Ill be a little late to the game tomorrow night.I will have to work a few extra hours to finish a report.I should wrap things up sometime between seven and eight though.Oh,then Im planning on seeing Tim since hes been sick recently.And,one more thing,Ill drop in at my
9、 house to pick up some food for the game.See you then.8.What kind of message do you think it is?A.A short message.B.A telephone message.C.An e-mail message.答案B9.When will the man go and see Tim?A.Between seven and eight oclock.B.Just before going to his house.C.Right after the game.答案B听第8段材料,回答第1012
10、题。W:You dont have the tickets,George?Its two thirty.And the flight leaves in half an hour!M:Calm down,Lily.Wait!Now I remember!I put them in the pocket of my blue jacket.Its in my suitcase.W:Thats great.Do you know how to speak Spanish?M:Not very well,but Im learning.Im taking a class in the evening
11、.And I dont think there should be any problems when we arrive.10.When will the flight leave the airport?A.At 2:30.B.At 3:00.C.At 3:30.答案B11.What do we learn from the woman?A.She was nervous.B.She was staying in a Spanish speaking country.C.She cant speak Spanish.答案A12.Where are the speakers?A.At a h
12、otel.B.On the way to a hotel.C.At the airport.答案C听第9段材料,回答第1316题。M:Hello,Professor Ward speaking.W:Hello,my name is Ann Smith.Id like to take your course on medicinal plants.M:Im sorry,there are already too many students in that class.W:I know.But Im a student from another university,and Ill be here
13、 only 2 terms.The course isnt offered at my university and I think it would be interesting.M:I see.Have you studied much botany?Its an advanced course,you know.W:Yes,I am majoring in biology and Ive also done some economic botany on my own.M:Well,Ill do my best.Why dont you come to my office next we
14、ek?Ill be in all day Wednesday.I can tell you more about the class and the other courses here.In any case,youll have to see Professor Chambers to get his approval.If all else fails you can register for my course in the spring.We will cover many of the same topics then.W:Thanks,Ill be in Wednesday.13
15、.Why is Ann calling?A.To find out about the botany department.B.To ask if she can register for a course.C.To transfer to another university.答案B14.What does Ann think of the course on medicinal plants?A.Its too advanced.B.Its for medical students.C.Its interesting.答案C15.What does Professor Ward ask A
16、nn to do?A.Change her major to botany.B.Leave his office.C.Get approval from Professor Chambers.答案C16.What can Ann do if she cant take Professor Wards course?A.Register for a related course with Professor Wards course.B.Take a similar course in the spring.C.Do an independent study program.答案B听第10段材料
17、,回答第1720题。Good morning,everyone.Im Ralph Morrison,and Ill be your guide today on your hike to Summit Lake.I think youll enjoy todays trip,which will offer some wonderful views as well as some close-up looks at the areas plants and animals.Well begin with a gentle climb in this open forest before tak
18、ing a short downhill walk to the river.Youll see unusually tall trees in that area and will cross the river on a big piece of wood.Our pass from there will go north.Well pass through a forest,then a large field,and cross a stream as we continue our way up to Summit Lake.The lake is small and surroun
19、ded with forest,and therere lots of fish just waiting to be caught.Well stop for lunch at the lake.Youll have an hour to relax and take photos before we start our return trip on a different path,which will take us past three small lakes before the long,steep hike back down to the river.Our last mile
20、 will be another steep uphill climb to the trails end,just 100 yards from where were about to begin.17.What is the speaker saying?A.Hiking to Summit Lake.B.Viewing plants and animals.C.Crossing a stream.答案A18.Whats the speakers job?A.A tourist.B.A driver.C.A guide.答案C19.How do the tourists cross the
21、 river?A.On a big piece of wood.B.On a boat.C.By swimming.答案A20.How long will the tourists relax and take photos?A.Half an hour.B.An hour.C.One hour and a half.答案B第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ATinaRees,50Englishteacher(Canadian)I wanted to be a doctor and
22、 help people.I was always playing doctor with dolls,wrapping their arms and legs in tissues!My mom was a nurse,and my two sisters are now nurses,but I went into finance.The educational requirements to be a doctor are too much for me now,but I feel Im helping people and contributing to society as a t
23、eacher.JohnPodeszwa,45Englishschoolowner(American)Ive always loved animals,and as a little boy I first wanted to be a frog,then a chimp.When told I had to be something human,I chose zookeeper.I worked at a zoo in high school,but I wouldnt want to do that job now,although I am fulfilling my dream of
24、helping rescued animals,since I own a honey bear,an albino snake(患白化病的蛇),a dog and some cats!MiwaGilligan,48Part-timeworker(Japanese)As a little girl I wanted to be many things,and when my grandmother suggested that as an actress I could play various roles,that stuck with me.The Takarazuka Revue(宝冢歌
25、剧团) was popular during my childhood,so that also inspired me.Of course I would still like to become an actress.HiromitsuTokunaga,55Sewageworker(Japanese)My dream job both as a child and now is to be an astronaut.I grew up during the “Space Race” era and remember well the first moon landing,the famou
26、s sci-fi movie 2001,and all the rest.I still have a strong dream of going into space,and in my lifetime hope to see regular affordable space tours for people like me!21.We know from the text that .A.Tina Rees is satisfied with her present jobB.Tina Rees once received medical educationC.Tinas two sis
27、ters do the same job as their mother doesD.their mothers preference to Tinas sisters disappointed Tina答案A解析细节理解题。由TinaRees部分中的“.butIfeelImhelpingpeopleandcontributingtosocietyasateacher.”可知,TinaRees对于她自己目前的工作很满意。22.Who would still like to do their childhood dream job if they could?A.Miwa Gilligan an
28、d Tina Rees.B.Tina Rees and John Podeszwa.C.John Podeszwa and Hiromitsu Tokunaga.D.Hiromitsu Tokunaga and Miwa Gilligan.答案D解析推理判断题。由MiwaGilligan部分中的“AsalittlegirlIwantedtobemanythings,andwhenmygrandmothersuggestedthatasanactressIcouldplayvariousroles.Iwouldstillliketobecomeanactress.”可知,她孩提时想当演员,且现在
29、仍想当演员。由HiromitsuTokunaga部分中的“Mydreamjobbothasachildandnowistobeanastronaut.Istillhaveastrongdreamofgoingintospace.”可知,从儿时到现在,他依然乐意做宇航员。两者结合,答案为D项。23.What can we infer from the text?A.People like Hiromitsu Tokunaga can go on regular affordable space tours.B.In John Podeszwas school,students are encou
30、raged to help rescued animals.C.At least two of the people were influenced by others in their dream job choice.D.The requirements didnt stop Tina Rees from realizing her doctor dream.答案C解析推理判断题。通读全文可知,在选择梦想职业时,TinaRees受母亲和两个姐妹的影响;MiwaGilligan受祖母的影响,HiromitsuTokunaga受所生活的时代、人类首次登上月球等的影响。24.Which woul
31、d be the best title for the text?A.Children from Different Countries Share DreamsB.What Was Your Dream Job as a Child?C.How Was Your Dream Realized?D.Children Have Different Dream Jobs答案B解析主旨大意题。全文介绍了四个人回忆儿时梦想的职业分别是什么、目前的职业以及对未来的憧憬,并未涉及梦想的实现过程。全文中心也不在于讨论儿童梦想职业的种类。故B项正确。BA new phone app uses vibratio
32、ns(振动) from smart phones to alarm people about earthquakes.The phone app recognizes sudden shaking of the earths surface through sensors in smart phones.The new app is called MyShake.It is the work of four researchers at the University of California,Berkeley.They said they created a worldwide warnin
33、g system that would inform people and give them time to prepare.The MyShake app is available only for Android phones.Smart phones are equipped with accelerometers(加速计).These instruments measure movement,like that of a car or airplane.They can also measure the shaking of a machine,building or somethi
34、ng.Accelerometers are used in activity trackers and apps that count steps or other exercise.They are also used in global positioning system apps,also called GPS.MyShake uses phone accelerometers to measure seismic(地震的) activity.It has been programmed to know the difference between normal activity an
35、d earthquake movement.The software developers say their app is right 93 percent of the time.A smart phone sends seismic information to the app developers.If the developers receive several notice from one area,it recognizes that an earthquake may be taking place or will take place soon.Using informat
36、ion sent from the app,the network then estimates(估计) the location and strength of the quake in real time.MyShake can record degree 5.0 earthquakes at distances of 10 kilometers or less.MyShake uses very little power,according to its developers.Only when seismic activity is sensed by the app does it
37、become active and sends data to the network.The app works best when your phone is resting on a flat surface,like a table.The app also shows ways to stay safer during an earthquake.The developers say it will become more effective as more people use it.25.What can we know about MyShake?A.Its the name
38、of a new smart phone.B.It can be applied to all kinds of phones.C.It serves as a worldwide warning system.D.It can prevent the movement of the earth.答案C解析细节理解题。根据第二段的“Theysaidtheycreatedaworldwidewarningsystem.”可知这是一种预警系统,故选C项。26.How can we make MyShake function better?A.By having it send data to th
39、e network frequently.B.By placing the phone as high as possible.C.By keeping it active all the time.D.By making more people use it.答案D解析细节理解题。根据文章最后一句可知使用这个软件的人越多,它的效果就会越好。27.Whats the best title for the text?A.A New Phone App Feeling EarthquakesB.A New Phone App Stopping EarthquakesC.A New Phone Ap
40、p Keeping You Safe in EarthquakesD.A New Phone App Making Smart Phones More Effective答案A解析主旨大意题。全文介绍了通过安装一种新型的手机软件可以让人们感知地震。CThe inventor of the world wide web,Tim Berners-Lee,has won an important award which comes with a prize bag of one million euros(671,000).The “Father of the Web” was named as t
41、he first winner of the Millennium Technology Prize by the Finnish Technology Award Foundation.He said he had just been “in the right place at the right time” and did not want his photo taken.In 1991,he came up with a system to organize,link and browse(浏览)Net pages which revolutionized the Internet.T
42、he British scientist was knighted(封爵)for his pioneering work in 2003.Sir Tim created his program while he was at the particle physics institute,Cern,in Geneva.The computer code he came up with let scientists easily share research findings across a computer network.In the early 1990s,it was called th
43、e “world wide web”,and is still the basis of the web as we know it.The famous man never went on to commercialize his work.Instead he worked on expanding the use of the Net as a channel for free expression and cooperation.“The web is encouraging new types of social networks and opening up new ways fo
44、r information management and business development.The web has significantly improved many peoples ability to obtain information central to their lives,”said Pekka Tarjanne,chairman of the Millennium Technology Prize award committee.Just under 80 people from 22 countries were nominated(提名)for the pri
45、ze for their work in the areas of health,communication,new materials and the environment.The Millennium Technology Prize was set up by the Finnish Technology Award Foundation,an independent body backed by the public and private money which aims to recognize outstanding creations.Sir Tim currently he
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-582938.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
