2020-2022年新高考英语真题汇编专题06阅读理解之说明文议论文(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 2022 新高 英语 汇编 专题 06 阅读 理解 说明文 议论文 Word 解析
- 资源描述:
-
1、专题06 阅读理解之说明文 议论文考点研究试卷类型年份考频话题考点分布新高考I卷20223B篇文章介绍了我们日常生活中的食物浪费现象以及华盛顿DC中央厨房的首席执行官科廷为解决食物浪费而采取的努力。C篇主要讲述了旨在减少孤独,改善老年人的健康状况的项目。D篇 主要介绍因为饮食的改变导致了现在在世界上一半的语言中发现了新的语音。推理判断题细节理解题词义猜测题主旨大意题新高考II卷20222C篇为解决司机在开车时使用手机造成“分神”,引发交通事故的问题,纽约的一名立法者提出使用Textalyzer(短信监控器)的技术来监控司机在开车的时候是否使用了手机。D篇主要讲的是锻炼对于心脏的好处。推理判断题
2、细节理解题词义猜测题主旨大意题新高考I卷20212C篇本文讲述了美国鸭票的故事。D篇文章介绍了情商的定义以及对有关于情商未来研究的期望。细节理解题词义猜测题主旨大意题推理判断题新高考II卷20211文章讲述了澳大利亚一名教授正在开发一种机器人,用于监测放牧牛的健康状况。细节理解题新高考I卷20201最近的研究表明:我们的饮食伙伴的大小和消费习惯都会影响我们的食物摄入量。文章详述了这个实验的过程。细节理解题词义猜测题推理判断题新高考II卷20202C篇主要讲述了对彼得罗斯基博士的书原谅设计:理解失败的评论,工程设计可能会因为某些原因带来失败,但失败才能带来进步。D篇热带雨林被称为“世界上最大的药
3、房”,因为超过25%的现代药物是由其植物提炼。热带雨林也享有“地球之肺”的美誉,因其植物的光合作用净化地球空气的能力尤为强大。细节理解题主旨大意题推理判断题真题剖析2022年新高考I卷之B篇Like most of us, I try to be mindful of food that goes to waste. The arugula (芝麻菜)was to make a nice green salad, rounding out a roast chicken dinner. But I ended up working late. Then friends called with
4、a dinner invitation. I stuck the chicken in the freezer. But as days passed, the arugula went bad. Even worse, I had unthinkingly bought way too much; I could have made six salads with what I threw out.In a world where nearly 800 million people a year go hungry, “food waste goes against the moral gr
5、ain,” as Elizabeth Royte writes in this months cover story. Its jaw-dropping how much perfectly good food is thrown away from “ugly” (but quite eatable) vegetables rejected by grocers to large amounts of uneaten dishes thrown into restaurant garbage cans.Producing food that no one eats wastes the wa
6、ter, fuel, and other resources used to grow it. That makes food waste an environmental problem. In fact, Royte writes, “if food waste were a country, it would be the third largest producer of greenhouse gases in the world.”If thats hard to understand, lets keep it as simple as the arugula at the bac
7、k of my refrigerator. Mike Curtin sees my arugula story all the time but for him, its more like 12 bones of donated strawberries nearing their last days. Curtin is CEO of DC Central Kitchen in Washington, D.C., which recovers food and turns it into healthy meals. Last year it recovered more than 807
8、,500 pounds of food by taking donations and collecting blemished (有瑕疵的) produce that otherwise would have rotted in fields. And the strawberries? Volunteers will wash, cut, and freeze or dry them for use in meals down the road.Such methods seem obvious, yet so often we just dont think. “Everyone can
9、 play a part in reducing waste, whether by not purchasing more food than necessary in your weekly shopping or by asking restaurants to not include the side dish you wont eat,” Curtin says.24. What does the author want to show by telling the arugula story?A. We pay little attention to food waste.B. W
10、e waste food unintentionally at times.C. We waste more vegetables than meat.D. We have good reasons for wasting food.25. What is a consequence of food waste according to the test?A. Moral decline.B. Environmental harm.C. Energy shortage.D. Worldwide starvation.26. What does Curtins company do?A. It
11、produces kitchen equipment.B. It turns rotten arugula into clean fuel.C. It helps local farmers grow fruits.D. It makes meals out of unwanted food.27. What does Curtin suggest people do?A. Buy only what is needed.B. Reduce food consumption.C. Go shopping once a week.D. Eat in restaurants less often.
12、【答案】24. B 25. B 26. D 27. A【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了我们日常生活中的食物浪费现象以及华盛顿DC中央厨房的首席执行官科廷为解决食物浪费而采取的努力。【24题详解】推理判断题。根据第一段中的“Like most of us, I try to be mindful of food that goes to waste.(像我们大多数人一样,我努力关注那些被浪费的食物)”及“But as days passed, the arugula went bad. Even worse, I had unthinkingly bought way too much; c
13、ould have made six salads with what I threw out.(但随着时间的推移,芝麻菜变坏了。更糟糕的是,我不假思索地买了太多东西;我扔掉的东西可以做六份沙拉)”可推知,作者想通过讲述芝麻菜的故事来表明我们有时会无意间浪费食物。故选B。【25题详解】细节理解题。根据第三段“Producing food that no one eats wastes the water, fuel, and other, resources used to grow it. That makes food waste an environmental problem. In
14、fact, Royte writes, “if food waste were a country, it would be the third largest producer of greenhouse gases in the world.”(生产没人吃的食物会浪费用于种植食物的水、燃料和其他资源。这使得食物浪费成为一个环境问题。事实上,罗伊特写道,“如果食物浪费是一个国家,它将是世界上第三大温室气体排放国。”)”可知,根据文中的说法,浪费食物的一个后果是对环境的危害。故选B。【26题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的“Curtin is CEO of DC Central Kitch
15、en in Washington. D.C., which recovers food and turns it into healthy meals. Last year it recovered more than 807,500 pounds of food by taking donations and collecting blemished (有瑕疵的) produce, that otherwise would have rotted in fields. And the strawberries? Volunteers will wash, cut, and freeze or
16、 dry them for use in meals down the road.(科廷是华盛顿DC中央厨房的首席执行官,该公司把食物复原,变成健康的食物。去年,该组织通过接受捐赠和收集有瑕疵的农产品,收回了超过807500磅的食物,否则这些农产品就会在地里腐烂。草莓呢?志愿者们将清洗、切割、冷冻或干燥它们,以便在路上的餐食中使用)”可知,科廷的公司用人们不想要的食物重新制作食物。故选D。【27题详解】细节理解题。根据最后一段中的“Everyone can play a part in reducing waste, whether by not purchasing more food th
17、an necessary in your weekly shopping or by asking restaurants to not include the side dish you wont eat,” Curtin says.(“每个人都可以在减少浪费方面发挥作用,无论是在每周的购物中不购买不必要的食物,还是要求餐馆不包括你不吃的配菜,”科廷说)”可知,科廷建议人们只买需要的东西来避免浪费食物。故选A。2022年新高考I卷之C篇The elderly residents (居民) in care homes in London are being given hens to look
18、 after to stop them feeling lonely. The project was dreamed up by a local charity (慈善组织) to reduce loneliness and improve elderly peoples wellbeing, It is also being used to help patients suffering dementia, a serious illness of the mind. Staff in care homes have reported a reduction in the use of m
19、edicine where hens are in use.Among those taking part in the project is 80-year-old Ruth Xavier. She said: “I used to keep hens when I was younger and had to prepare their breakfast each morning before I went to school. ” “I like the project a lot. I am down there in my wheelchair in the morning let
20、ting the hens out and down there again at night to see theyve gone to bed.”“Its good to have a different focus. People have been bringing their children in to see the hens and residents come and sit outside to watch them. Im enjoying the creative activities, and it feels great to have done something
21、 useful.”There are now 700 elderly people looking after hens in 20 care homes in the North East, and the charity has been given financial support to roll it out countrywide. Wendy Wilson, extra care manager at 60 Penfold Street, one of the first to embark on the project, said: “Residents really welc
22、ome the idea of the project and the creative sessions. We are looking forward to the benefits and fun the project can bring to people here.”Lynn Lewis, director of Notting Hill Pathways, said: “We are happy to be taking part in the project. It will really help connect our residents through a shared
23、interest and creative activities.”28. What is the purpose of the project?A. To ensure harmony in care homes.B. To provide part-time jobs for the aged.C. To raise money for medical research.D. To promote the elderly peoples welfare.29. How has the project affected Ruth Xavier?A. She has learned new l
24、ife skills.B. She has gained a sense of achievement.C. She has recovered her memory.D. She has developed a strong personality.30. What do the underlined words “embark on” mean in paragraph 7?A. Improve.B. Oppose.C. Begin.D. Evaluate.31. What can we learn about the project from the last two paragraph
25、s?A. It is well received.B. It needs to be more creative.C. It is highly profitable.D. It takes ages to see the results.【答案】28. D 29. B 30. C 31. A本文是一篇说明文。主要讲述了旨在减少孤独,改善老年人的健康状况的项目。【28题详解】推理判断题。根据文章第二段“The project was dreamed up by a local charity (慈善组织) to reduce loneliness and improve elderly peo
26、ples wellbeing (该项目由当地一家慈善机构构想,旨在减少孤独,改善老年人的健康状况)”可知,这个项目的目的是为了提高老年人的幸福。故选D。【29题详解】推理判断题。根据文章第五段“Its good to have a different focus. People have been bringing their children in to see the hens and residents come and sit outside to watch them. Im enjoying the creative activities, and it feels great t
27、o have done something useful.” (有不同的关注点很好。人们把自己的孩子带进来看母鸡,居民们也来外面坐着看它们。我喜欢创造性的活动,做一些有用的事情的感觉很好)”可推知,Ruth Xavier通过该项目获得了一种成就感。故选B。【30题详解】词义猜测题。根据文章倒数第二段“Residents really welcome the idea of the project and the creative sessions. We are looking forward to the benefits and fun the project can bring to p
28、eople here. (居民们非常欢迎该项目的想法和创意会议。我们期待这个项目能给这里的人们带来好处和乐趣)”以及划线处前的“one of the first (第一批人之一)”可知Wendy Wilson是着手这项工程的人之一,划线处的含义与C项:“Begin (开始)”含义相近。故选C。【31题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段“Residents really welcome the idea of the project and the creative sessions. We are looking forward to the benefits and fun the pro
29、ject can bring to people here. (居民们非常欢迎该项目的想法和创意会议。我们期待这个项目能给这里的人们带来好处和乐趣)”以及最后一段“Lynn Lewis, director of Notting Hill Pathways, said: “We are happy to be taking part in the project. It will really help connect our residents through a shared interest and creative activities.” (“诺丁山路径”的负责人林恩刘易斯说:我们很高
30、兴能参与这个项目。它将通过共同的兴趣和创造性活动真正帮助我们的居民联系起来)”可知,该项目的反响很好。故选A。2022年新高考I卷之D篇Human speech contains more than 2,000 different sounds, from the common “m” and “a” to the rare clicks of some southern African languages. But why are certain sounds more common than others? A ground-breaking, five-year study shows
31、that diet-related changes in human bite led to new speech sounds that are now found in half the worlds languages. More than 30 years ago, the scholar Charles Hockett noted that speech sounds called labiodentals, such as “f” and “v”, were more common in the languages of societies that ate softer food
32、s. Now a team of researchers led by Damin Blasi at the University of Zurich, Switzerland, has found how and why this trend arose. They discovered that the upper and lower front teeth of ancient human adults were aligned (对齐), making it hard to produce labiodentals, which are formed by touching the l
33、ower lip to the upper teeth. Later, our jaws changed to an overbite structure (结构), making it easier to produce such sounds.The team showed that this change in bite was connected with the development of agriculture in the Neolithic period. Food became easier to chew at this point. The jawbone didnt
34、have to do as much work and so didnt grow to be so large.Analyses of a language database also confirmed that there was a global change in the sound of world languages after the Neolithic age, with the use of “f” and “v” increasing remarkably during the last few thousand years. These sounds are still
35、 not found in the languages of many hunter-gatherer people today.This research overturns the popular view that all human speech sounds were present when human beings evolved around 300,000 years ago. ”The set of speech sounds we use has not necessarily remained stable since the appearance of human b
36、eings, but rather the huge variety of speech sounds that we find today is the product of a complex interplay of things like biological change and cultural evolution,“ said Steven Moran, a member of the research team.32. Which aspect of the human speech sound does Damin Blasis research focus on?A. It
37、s variety.B. Its distribution.C. Its quantity.D. Its development.33. Why was it difficult for ancient human adults to produce labiodentals?A. They had fewer upper teeth than lower teeth.B. They could not open and close their lips easily.C. Their jaws were not conveniently structured.D. Their lower f
38、ront teeth were not large enough.34. What is paragraph 5 mainly about?A. Supporting evidence for the research results.B. Potential application of the research findings.C. A further explanation of the research methods.D. A reasonable doubt about the research process.35. What does Steven Moran say abo
39、ut the set of human speech sounds?A. It is key to effective communication.B. It contributes much to cultural diversity.C. It is a complex and dynamic system.D. It drives the evolution of human beings.本篇是一篇说明文。主要介绍因为饮食的改变导致了现在在世界上一半的语言中发现了新的语音。【答案】32. D 33. C 34. A 35. C【32题详解】细节理解题。根据文章第一段中的“More th
40、an 30 years ago, the scholar Charles Hockett noted that speech sounds called labiodentals, such as “f” and v, were more common in the languages of societies that ate softer foods. Now a team of researchers led by Damian Blasi at the University of Zurich, Switzerland, has found how and why this trend
41、 arose.(30多年前,学者Charles Hockett注意到,被称为唇齿音的语音,如“f”和“v”,在吃软食物的社会的语言中更常见。现在,瑞士苏黎世大学的Damian Blasi领导的一组研究人员发现了这一趋势产生的方式和原因。)”可知Damian Blasi的研究重点是在语言的演变上。故选D项。【33题详解】细节理解题。根据第三段中的“They discovered that the upper and lower front teeth of ancient human adults were aligned,making it hard to produce labiodenta
42、ls,which are formed by touching the lower lip to the upper teeth. Later, our jaws changed to an overbite structure , making it easier to produce such sounds.(他们发现,古人类的上门牙和下门牙是对齐的,因此很难产生唇齿音,唇齿音是通过下唇接触上牙齿而形成的。后来,我们的下颚变成了覆盖咬合结构,更容易发出这样的声音)”可知,因为古代成年人的下颚结构使他们很难发出唇齿音。故选C项。【34题详解】主旨大意题。根据第五段中的“Analyses of
43、 a language database also confirmed that there was a global change in the sound of world languages after the so Neolithic age, with the use of “f” and “v”increasing remarkably during the last few thousand years. These sounds are still not found in the languages of many hunter-gatherer people today.(
44、对语言数据库的分析也证实,在新石器时代之后,世界语言的发音发生了全球性的变化,在过去几千年里,“f”和“v”的使用显著增加。这些声音在今天许多狩猎采集者的语言中仍然没有发现)”可知,第五段主要是通过列明数据分析结果来进一步证明研究结果。故选A项。【35题详解】推理判断题。根据文章最后一段中“The set of speech sounds we use has not necessarily remained stable since the appearance of human beings, but rather the huge variety of speech sounds tha
45、t we find today is the product of a complex interplay of things like biological change and cultural evolution,” said Steven Moran, a member of the research team.(研究小组成员Steven Moran说:“自从人类出现以来,我们使用的语音不一定保持稳定,我们今天发现的各种语音都是生物变化和文化进化等复杂相互作用的产物。”)”可知,Steven Moran认为语音是一个复杂的动态系统。故选C项。2022年新高考II卷之C篇Over the
46、 last seven years, most states have banned texting by drivers, and public service campaigns have tried a wide range of methods to persuade people to put down their phones when they are behind the wheel. Yet the problem, by just about any measure, appears to be getting worse. Americans are still text
47、ing while driving, as well as using social networks and taking photos. Road accidents, which had fallen for years, are now rising sharply. That is partly because people are driving more, but Mark Rosekind, the chief of the National Highway Traffic Safety Administration, said distracted(分心)driving wa
48、s only increasing, unfortunately. Big change requires big ideas. he said in a speech last month, referring broadly to the need to improve road safety. So to try to change a distinctly modern behavior, lawmakers and public health experts are reaching back to an old approach: They want to treat distra
49、cted driving like drunk driving. An idea from lawmakers in New York is to give police officers a new device called the Textalyzer. It would work like this: An officer arriving at the scene of a crash could ask for the phones of the drivers and use the Textalyzer to check in the operating system for
50、recent activity. The technology could determine whether a driver had just texted, emailed or done anything else that is not allowed under New Yorks hands-free driving laws. We need something on the books that can change peoples behavior,” said Flix W. Ortiz, who pushed for the states 2001 ban on han
51、d-held devices by drivers. If the Textalyzer bill becomes law, he said, people are going to be more afraid to put their hands on the cell phone. 8. Which of the following best describes the ban on drivers texting in the US?A. Ineffective. B. Unnecessary. C. Inconsistent. D. Unfair. 9. What can the T
52、extalyzer help a police officer find out?A. Where a driver came from. B. Whether a driver used their phone. C. How fast a driver was going. D. When a driver arrived at the scene. 10. What does the underlined word something in the last paragraph refer to?A. Advice. B. Data. C. Tests. D. Laws. 11. Wha
53、t is a suitable title for the text?A. To Drive or Not to Drive? Think Before You StartB. Texting and Driving? Watch Out for the TextalyzerC. New York Banning Hand-Held Devices by Drivers. D. The Next Generation Cell Phone: The Textalyzer-【答案】8. A 9. B 10. D 11. B本文一篇说明文。为解决司机在开车时使用手机造成“分神”,引发交通事故的问题
54、,纽约的一名立法者提出使用Textalyzer(短信监控器)的技术来监控司机在开车的时候是否使用了手机。【8题详解】推理判断题。根据第一段中“Over the last seven years, most states have banned texting by drivers, and public service campaigns have tried a wide range of methods to persuade people to put down their phones when they are behind the wheel. ”(在过去的七年里,大多数州都禁止司
55、机发短信,公共服务活动也尝试了各种各样的方法来说服人们在开车时放下手机。)以及第二段中“Yet the problem, by just about any measure, appears to be getting worse. ”(然而,无论以何种标准衡量,这个问题似乎都在恶化。)可知,大多数州使用了各种各样的方法说服司机们在开车的时候放下手机,可是情况却越来越糟糕。所以各种方法是无效的。A选项ineffective意为“无效的”,与此相符。故选A。【9题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“The technology could determine whether a driver h
56、ad just texted, emailed or done anything else that is not allowed under New Yorks hands-free driving laws. ”(这项技术可以确定司机是否发了短信、发了邮件,或者做了纽约免提驾驶法不允许的其他事情。)可知,Textalyzer能够确定的是司机是否使用了手机发短信、邮件以及其他驾驶法不允许的行为。B 选项意为“是否司机使用了手机。”与此相符,故选B。【10题详解】词义猜测题。根据句中的“We need something on the books that can change peoples
57、 behavior. ”(我们需要一些能改变人们行为的东西,)可知,something是能够改变人们的行为的事情。根据下文的“If the Textalyzer bill becomes law, he said, people are going to be more afraid to put their hands on the cell phone. ”(他说,如果Textalyzer法案成为法律,“人们会更害怕拿起手机。)可知,人们的行为会改变的条件是当Textalyzer法案成为法律。收到法律的约束和惩罚,司机们才不会在开车的时候使用手机。故something指代的是法律。故选D。
58、【11题详解】主旨大意题。纵观全文,第一段和第二段阐述的是“虽然大多数州已经尝试了各种各样的方法来说服人们在开车时放下手机。可是问题却越来越严重”。第三段中“That is partly because people are driving more. ”(部分原因是开车的人越来越多)可知,解释了该行为产生的部分原因。第四段至第五段讲述的是为了解决该问题是纽约立法者提出了一个新的想法即利用Textalyzer技术,来监控司机在开车的时候是否使用了手机。最后一段讲述的是:相关人士呼吁该项技术能够成为真正的法案由此才能真正的改变人们的行为。故B选项Texting and Driving? Watc
59、h Out for the Textalyzer(发短信还是在开车?防范短信监控器。)适合文章的标题。故选B。2022年新高考II卷之D篇As we age, even if were healthy, the heart just isnt as efficient in processing oxygen as it used to be. In most people the first signs show up in their 50s or early 60s. And among people who dont exercise, the changes can start ev
60、en sooner. “Think of a rubber band. In the beginning, it is flexible, but put it in a drawer for 20 years and it will become dry and easily broken,” says Dr. Ben Levine, a heart specialist at the University of Texas. Thats what happens to the heart. Fortunately for those in midlife, Levine is findin
61、g that even if you havent been an enthusiastic exerciser, getting in shape now may help improve your aging heart. Levine and his research team selected volunteers aged between 45 and 64 who did not exercise much but were otherwise healthy. Participants were randomly divided into two groups. The firs
62、t group participated in a program of nonaerobic (无氧) exercisebalance training and weight trainingthree times a week. The second group did high-intensity aerobic exercise under the guidance of a trainer for four or more days a week. After two years, the second group saw remarkable improvements in hea
63、rt health. “We took these 50-year-old hearts and turned the clock back to 30-or 35-year-old hearts,” says Levine. “And the reason they got so much stronger and fitter was that their hearts could now fill a lot better and pump (泵送) a lot more blood during exercise. ” But the hearts of those who parti
64、cipated in less intense exercise didnt change, he says. “The sweet spot in life to start exercising, if you havent already, is in late middle age when the heart still has flexibility,” Levine says. “We put healthy 70-year-olds through a yearlong exercise training program, and nothing happened to the
65、m at all. ”Dr. Nieca Goldberg, a spokeswoman for the American Heart Association, says Levines findings are a great start. But the study was small and needs to be repeated with far larger groups of people to determine exactly which aspects of an exercise routine make the biggest difference. 12. What
66、does Levine want to explain by mentioning the rubber band?A. The right way of exercising. B. The causes of a heart attack. C. The difficulty of keeping fit. D. The aging process of the heart. 13. In which aspect were the two groups different in terms of research design?A. Diet plan. B. Professional
67、background. C. Exercise type. D. Previous physical condition. 14. What does Levines research find?A. Middle-aged hearts get younger with aerobic exercise. B. High-intensity exercise is more suitable for the young. C. It is never too late for people to start taking exercise. D. The more exercise we d
68、o, the stronger our hearts get. 15. What does Dr. Nieca Goldberg suggest?A. Making use of the findings. B. Interviewing the study participants. C. Conducting further research. D. Clarifying the purpose of the study. 【答案】12. D 13. C 14. A 15. C本文是一篇说明文,主要讲的是锻炼对于心脏的好处。【12题详解】推理判断题。根据第二段的“Think of a ru
69、bber band. In the beginning, it is flexible, but put it in a drawer for 20 years and it will become dry and easily broken,” says Dr. Ben Levine, a heart specialist at the University of Texas. Thats what happens to the heart. (“想想橡皮筋。一开始,它是灵活的,但把它放在抽屉里20年,它就会变得干燥,很容易破碎,”德克萨斯大学的心脏专家本莱文博士说。这就是心脏的变化。)”可
70、知,莱文想通过提到橡皮筋来解释心脏的老化过程,故选D。【13题详解】推理判断题。根据第三段的“The first group participated in a program of nonaerobic exercisebalance training and weight trainingthree times a week. The second group did high-intensity aerobic exercise under the guidance of a trainer for four or more days a week. (第一组每周参加三次非有氧运动平衡训
71、练和重量训练。第二组在教练的指导下每周进行4天或更多的高强度有氧运动。)”可知,两组在研究设计上的不同在于运动类型的不同,故选C。【14题详解】细节理解题。根据第三段的“The second group did high-intensity aerobic exercise under the guidance of a trainer for four or more days a week. After two years, the second group saw remarkable improvements in heart health. (第二组在教练的指导下每周进行4天或更多的
72、高强度有氧运动。两年后,第二组的心脏健康状况有了显著改善。)”和第四段的“We took these 50-year-old hearts and turned the clock back to 30-or 35-year-old hearts,” says Levine. (莱文说:“我们把这些50岁的心脏的时钟拨回30或35岁的心脏。”)”可知,莱文的研究发现了通过有氧运动,中年人的心脏会变得更年轻,故选A。【15题详解】推理判断题。根据最后一段的“But the study was small and needs to be repeated with far larger group
73、s of people to determine exactly which aspects of an exercise routine make the biggest difference. (但这项研究的规模很小,需要在更大的人群中重复进行,以确定日常锻炼的哪些方面会产生最大的影响。)”可知,妮卡戈德堡博士建议进行进一步的研究。故选C。2021年新高考I卷之C篇When the explorers first set foot upon the continent of North America, the skies and lands were alive with an asto
74、nishing variety of wildlife. Native Americans had taken care of these precious natural resources wisely. Unfortunately, it took the explorers and the settlers who followed only a few decades to decimate a large part of these resources. Millions of waterfowl ( 水 禽 ) were killed at the hands of market
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-583890.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
