2020_2021学年高二英语下学期期末备考试卷含解析2021070318.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 英语 学期 期末 备考 试卷 解析 2021070318
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年下学期高二期末备考卷英语第卷(选择题)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15.B. 9.18.C. 9.15.答案是C。1. How did the woman feel during the first two days in Thailand?A. Upset.B. Hap
2、py.C. Tired.2. Where does the conversation take place?A. In a bookstore.B. In a shop.C. In a restaurant.3. Why did the man go to Beijing last weekend?A. To meet his friend.B. To do shopping.C. To have lunch.4. Whats the relationship between the woman and Frank Lin?A. Colleagues.B. Classmates. C. Tea
3、cher and student. 5. What does the man mean? A. He has been out of work.B. He dislikes his present job.C. He refused the job offer.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选 岀最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给岀5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How did the woman
4、 use to go to work?A. By bus.B. By car.C. On foot.7. What are the speakers mainly talking about?A. Saving traffic fares.B. Protecting the earth.C. Riding the bus.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why is Kate going to the library?A. To borrow some poetry books.B. To write poems about America.C. To get something for
5、her paper.9. What did the man do last weekend?A. He went out with his mother.B. He saw the science fiction film.C. He went to the Odeon Cinema.听第8段材料,回答第10至12题。10. What class does the woman take?A. English.B. Spanish.C. Art.11. How many times a week does the man go to school?A. Once.B. Twice.C. Thre
6、e times.12. Where does the woman work on weekends?A. At the library.B. At the grocery store.C. At the zoo.听第9段材料,回答第13至16题。13. What do we know about the woman?A. She knew nothing about the band.B. She wants to join the band, too.C. She was a member of the band.14. How old was the man when he started
7、 to play base guitar?A. 15.B. 16.C. 21.15. Where does the man usually play music?A. In the city theatres.B. In the town square.C. In local clubs.16. Why does the man join the band?A. To make money.B. To have fun. C. To meet stars.听第10段材料,回答第17至20题。17. Where will the classical concert take place?A. I
8、n Building 1.B. In a gallery.C. In Building 2.18. What is Larry Higgins?A. A musician.B. A painter. C. A writer.19. When will Victoria present her pictures?A. At 12.B. At 3 pm.C. At 5 pm.20. What event will be held at 4 pm?A. The classical concert.B. The show for children.C. The modern art exhibitio
9、n.【答案】1-5 BCACA6-10 BCCAA11-15 BBABC16-20 BACAB第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe Internet can provide a wealth of educational resources for small children, if you know where to look.Enchanted LearningEnchanted learning is a great website for
10、 children, and I know several teachers who rely on it for materials for their classrooms. Most of the information is free, but for $20.00 per year, you can purchase a membership that allows you to have access to the site without the advertising. The pages here are great. There are colored pages and
11、worksheets for toddlers(学步儿童) and school-age children.StarfallStarfall is another good educational website for small children. Teachers often use this website in classrooms. It emphasizes reading skills for early learners. The website is aimed at first-grade-level learners, but it has tools that can
12、 help all children from pre-K to second grade. The website has reading activities, worksheets to download, and a store where you can purchase educational materials for your children.Sesame Street WorkshopKids love Sesame Street, and it is always educational. This is one of the funniest websites onli
13、ne for children because it is very well animated and has great sound effects. The website has games and stories for small kids, and they can create letters at the post office and mail them to their favorite characters.21. Why does Enchanted Learning offer purchasing memberships?A. Charging for the i
14、nformation.B. Charging for downloading materials.C. Giving access to the site without the ads.D. Providing unlimited search for more pages.22. Where can you buy educational materials for your children?A. Enchanted LearningB. StarfallC. Sesame Street WorkshopD. Colored pages23. What is the purpose of
15、 this text?A. To introduce.B. To discuss.C. To persuade.D. To educate.【答案】21-23 CBA【解析】本文是一篇应用文。作者是想介绍几个教育网站给父母,让孩子在快乐玩耍的同时可以学习。21.细节理解题。根据Enchanted Learning部分中“Most of the information is free, but for $20.00 per year, you can purchase a membership that allows you to have access to the site without
16、the advertising.”(大部分信息都是免费的,但是每年支付20美元购买会员,你就可以在没有广告的情况下访问网站。)可知,Enchanted Learning提供购买会员资格是为了能进入不带广告的网站。故选C。22.细节理解题。根据Starfall部分最后一句“The website has reading activities, worksheets to download, and a store where you can purchase educational materials for your children.”(这个网站有阅读活动,可以下载工作表,还有一个商店,你可
17、以在那里为孩子购买教辅资料。)可知,你可以去Starfall给你的孩子买到教辅资料。故选B。23.推理判断题。根据文章第一段“The Internet can provide a wealth of educational resources for small children”(互联网可以为儿童提供丰富的教育资源)并结合下文推荐的三个网站可知,这篇文章的目的是为了给父母介绍教育网站。故选A。BIn Los Angeles, UPS driver Hector Vesco noticed that while he did his normal route, there was one ki
18、d who looked sad.Once Hector understood why the boy looked upset, he jumped into action. A father of two himself, he knew that he would have to check in with the parents. Using a blank UPS slip, Hector wrote out a note reading, “Hi, this is Hector, your UPS driver. Ive seen your son plenty of times
19、on the balcony and he seemed very sad that he didnt get any package. When he asked me if I had any package for him, I told him, Dont worry. Maybe next time. So, anyway, Ive bought something and put it in box. Just wanted to know his name.” Hector also shared his number so that the parents could cont
20、act him directly.After getting all the information he needed from the mother Brooke Walbuck, Hector showed up the next day and surprised the boy, Langston, with the delivery.Of course, the gesture of delivering the parcel was nice enough, but it turned out what was inside make it even better! When L
21、angston opened up the box, he found a collection of toy cars and a bunch of candy. It didnt get much better than that for a little boy.After the delivery was made, Brooke sent a follow-up text to thank Hector again. In his reply, Hector stated that he had two daughters himself. He kept a bunch of to
22、y cars he had collected over the years. When he met Langston, he knew it was the perfect opportunity to put them to good use.In his message back to Brooke, he also intentioned that Langston helped him remember how many kids, along with his, had to live through the COVID-19 pandemic. “Our kids are ou
23、r world and the future,” he said. “I just want to show some love.”Before the pandemic, you probably didnt think too much about the people who delivered your packages. But in times of pandemic, delivery drivers like Hector have some of the most important jobs!24. What do we know about Hector Vesco?A.
24、 He collected toy cars for boys.B. He worked for a delivery company.C. He was familiar with the Walbucks.D. He informed Langston of his own number.25. Which of the following does the underlined “it” in Paragraph 4 refer to?A. The box.B. The gift.C. The gesture.D. The parcel.26. How were the Walbucks
25、 influenced by the delivery?A. Brooke was grateful to Hectors kids.B. Brooke was regretful for ignoring her son.C. Langston was cheered up in the pandemic.D. Langston was disappointed with the used toys.27. What does the author mainly intend to convey in the text?A. The pandemic affects the globe.B.
26、 Children love toy cars and candies.C. Old products can serve new purposes.D. Ordinary people can be extraordinary.【答案】24-27 BCCD【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了UPS司机Hector Vesco注意到自己送货途中有一个孩子Langston看起来很悲伤,于是他向男孩的父母了解了男孩的情况,为他送去了一盒子玩具车和糖果,鼓舞了男孩。虽然他只是一个普通的送货司机,但是他做了不平凡的事。24.细节理解题。根据第一段“In Los Angeles, UPS driver
27、 Hector Vesco noticed that while he did his normal route, there was one kid who looked sad.”可知,Hector Vesco在一家快递公司工作。故选B。25.词义猜测题。根据划线词前后文可知,当Langston打开盒子时,他发现里面有一堆玩具车和一堆糖果。对一个小男孩来说,没有比这更好的了。即:Hector送包裹的行为让Langston大吃一惊,但更吃惊的是里面有男孩喜欢的玩具车和糖果。故it指的是“行为”。故选C。26.推理判断题。根据第四段中“When Langston opened up the b
28、ox, he found a collection of toy cars and a bunch of candy. It didnt get much better than that for a little boy.”(当Langston打开盒子时,他发现里面有一堆玩具车和一堆糖果。对一个小男孩来说,没有比这更好的了。)以及倒数第三段中“After the delivery was made, Brooke sent a follow-up text to thank Hector again.”(送完货后,Brooke又发了一条短信再次感谢Hector。)可推知,Langston在这
29、场疫情中受到了鼓舞,从而让Walbucks对这次送货中有所触动。故选C。27.主旨大意题。根据最后一段并通读全文可知文章主要讲述了UPS司机Hector Vesco注意到自己送货途中有一个孩子Langston看起来很悲伤,于是他向男孩的父母了解了男孩的情况,为他送去了一盒子玩具车和糖果,鼓舞了男孩。虽然他只是一个普通的送货司机,但是他做了不平凡的事。可推知,作者在文章中主要想表达“普通人也可以不平凡”的道理。故选D。CFor all its drawbacks, aging brings a benefit: social relationships generally improve. Ol
30、der individuals have fewer but closer friendships, avoid conflicts, and are more optimistic compared with younger adults. Now, 20 years of data on chimpanzees suggest they, too, develop more meaningful friendships as they age.“The finding challenges a long-standing assumption that humans mellow(成熟)
31、with age because we are aware of our approaching death.” said Zarin Machanda, a professor at Tufts University. But finding the same pattern in chimps suggests a simpler explanation: It could be an evolved trait found in a wider range of species. Zarin and her colleagues gathered data from the Kibale
32、 Chimpanzee Project, which has tracked wild chimpanzee behavior in Ugandas Kibale National Park since 1987. Because chimps are socially similar to humans they live in large groups and engage in both cooperative and antagonistic(敌对的) relationships throughout their lives they serve as an ideal test gr
33、oup for studying changes in social behavior. The researchers zeroed in on the males, who had more purely peer-to-peer relationships than females.Combing through 21 years of behavioral logs on 21 chimps aged 15 through 58, the researchers found that older males(aged 35 and up) had more mutual friends
34、hips than younger ones. Older “friends” would sit together and groom one another on a regular basis, whereas younger chimps were more likely to engage in one-sided relationships, in which they groomed preferred elders who rarely returned the favor. As males age and fall in rank, they stop competing
35、for dominance and “tend to give up”. Forming these cooperative relationships with peers could help older males maintain their status, helping them fend off challenges by younger and fitter chimps.The team are eager to see whether other chimpanzee groups and female chimpanzees also experience this me
36、llowing with age. Machanda says the theory could also be tested in other long-lived social species. Next, however, the team will take a deeper look at how social bonds might benefit aging chimps and whether the same mechanisms could be at work in humans. “There is a lot more to learn,” Machanda says
37、.28. The author writes Paragraph 1 to _.A. introduce the topic about the finding on chimps.B. compare chimps with humans in social behaviors.C. show that humans mature as they age is a mere misunderstanding.D. stress that aging is very terrifying not only for humans but also for animals.29. Why did
38、Machanda and her team choose chimpanzee as the test group of their study?A. Because chimps look like humans in so many ways.B. Because chimps are easy to track down in the wild.C. Because chimps bear resemblance to humans in social behaviors.D. Because chimps live in large groups together throughout
39、 their lives.30. What do we know about the findings?A. It took the researchers 21 years to study the elderly chimps.B. Older males exhibit mutual friendship among the group.C. Younger males prefer to groom the elders because they respect them.D. Elderly chimps will continue to fight to maintain thei
40、r status as they age.31. Which of the following might Machanda agree with?A. Theres no need to study the female chimpanzees for the theory.B. It would be better to test other species who live a short life as well.C. They have learned fairly enough about how aging affects animal behaviors.D. The stud
41、y on aging chimps would help better understand human interactions.【答案】28-31 ACBD【解析】本文是一篇说明文。猩猩在衰老的过程中会逐渐寻求同辈之间的协作来抵抗更年轻猩猩的威胁。28.推理判断题。根据第一段的“Older individuals have fewer but closer friendships, avoid conflicts, and are more optimistic compared with younger adults. Now, 20 years of data on chimpanze
42、es suggest they, too, develop more meaningful friendships as they age.”(与年轻人相比,年纪大的人朋友更少但与朋友的关系更亲密,会努力避免冲突,心态更乐观。20年来有关黑猩猩的数据表明,随着年龄的增长,黑猩猩也会发展出更有意义的友谊。)并结合下文对黑猩猩的研究可推知,作者在第一段谈论衰老对于人类社会的好处的目的是,引出对猩猩族群中衰老现象研究的发现。故选A。29.细节理解题。根据第二段“Because chimps are socially similar to humans they live in large group
43、s and engage in both cooperative and antagonistic(敌对的) relationships throughout their lives they serve as an ideal test group for studying changes in social behavior.”(因为黑猩猩在社会行为上与人类相似它们生活在一个大的群体中,一生都处于合作和对抗的关系中它们是研究社会行为变化的理想试验群体)可知,Machanda和她的团队之所以选择黑猩猩作为研究对象,是因为黑猩猩和人类在社会习性上相似可知。故选C。30.细节理解题。根据第三段,
44、研究人员发现,年龄较大的雄性(35岁及以上)比年轻的雄性更加友爱。可知年老的黑猩猩在群体里更加友爱。故选B。31.推理判断题。根据最后一段的“Next, however, the team will take a deeper look at how social bonds might benefit aging chimps and whether the same mechanisms could be at work in humans.”(不过,下一步,研究小组将更深入地研究社会纽带如何使衰老的黑猩猩受益,以及同样的机制是否也能在人类身上发挥作用。)可知,通过了解社会联系如何让年老的
45、猩猩受益,研究者们试图观察同样的原理是否也适用于人类社会。由此推知,Machanda可能同意对衰老黑猩猩的研究将有助于更好地理解人类之间的互动。故选D。DToday, Mars is a frozen desert with a thin atmosphere, too cold for liquid water to remain on the surface. Overwhelming evidence exists that Mars had liquid water oceans roughly 4 billion years ago. The question that drives
46、 our interests isnt whether theres life on present-day Mars. We are driven instead by asking whether there was life on Mars billions of years ago, which seems significantly more likely.But if water existed on the Marian surface before, how was it possible? Mars is further away from the sun than Eart
47、h, and billions of years ago, the sun didnt throw off as much heat as it does now.The planets protective magnetic field mysteriously disappeared around 4.2 billion years ago as Mars cooled after forming. The suns solar wind then blew away the Martian atmosphere, leaving behind the thin one the plane
48、t has today.Scientists believe the atmosphere was a key component for a warm, wet Mars that may have once hosted life. To have made the planet warm enough for liquid surface water, its atmosphere would likely have needed a large amount of greenhouse gas, carbon dioxide specifically.Currently, we don
49、t know the carbon dioxide content of Mars ancient atmosphere. So the researchers turned to the Nordlinger Ries crater(陨石坑) in southern Germany. It was created by a meteorite(陨石) impact 15 million years ago. That geology and the chemistry of the site act as a good similar for the Martian surface.Rese
50、archers will study the pH and nitrogen that might have been in ancient Martian water, which will show the carbon dioxide content in its ancient atmosphere. That will throw light on whether Mars was once warm enough to support life.The Mars 2020 rover(探测器) will land in a similar crater next year, col
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-584937.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
