分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 27

类型2020新教材高中英语 第三单元测评 新人教版必修第三册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:590118
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:27
  • 大小:2.29MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020新教材高中英语 第三单元测评 新人教版必修第三册 2020 新教材 高中英语 第三 单元 测评 新人 必修
    资源描述:

    1、第三单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Have you finished your New Year shopping yet?W:More or less.I got a kite for my daughter and a doll for my son,but I cant seem to find anything for my

    2、 mum.She would probably like a book or a wool scarf.1.What did the woman buy for her son?A.A doll.B.A book.C.A kite.答案AW:So,what programs do you have on your laptop?M:Ive got all the usual ones for word processing,and then I have a few for creating and editing photographs.2.What are the speakers mai

    3、nly talking about?A.Writings.B.Photographs.C.Computer programs.答案CM:Ill take half a dozen of the mini chocolate cakes and one large cream pie.W:Today,we are having a special.If you buy a dozen of the mini cakes,then you will get your pie for free.M:Thats a deal!3.How many cakes does the woman advise

    4、 the man to buy?A.1.B.6.C.12.答案CM:Our head teacher is very strict with us.W:Absolutely right,but he gives good lectures.M:Indeed.He is strict with himself,too.Every lecture of his is well prepared.4.Whats the probable relationship between the speakers?A.Workmates.B.Classmates.C.Strangers.答案BM:Good m

    5、orning,madam.There is a table for two over there.This way,please.W:Thank you.Could I see the menu,please?M:Here you are.5.Where does the conversation probably take place?A.In a restaurant.B.In a meeting room.C.In a theatre.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

    6、听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Hi,Mark.Havent seen you for ages! How are you doing?M:Im busy with my experiments in the lab,but after work I often play some sports.W:Like what?M:Like tennis,running and golf.W:Golf?Thats my favorite game.How often do you p

    7、lay?M:I usually play once a month.What about you,Angie?W:I play every Sunday.M:Where do you usually play?W:The Country Club.Do you know it?M:Yes,I was there once.Are you going to play next Sunday?W:Of course.Why dont you come with me?We can play together.6.What sports does the man like to play after

    8、 work?A.Tennis,swimming and golf.B.Tennis,jogging and golf.C.Tennis,running and golf.答案C7.How often does the man play golf?A.Once a week.B.Once a month.C.Twice a month.答案B听第7段材料,回答第8至10题。W:The tickets for the annual picnic go on sale on Friday.This year,the picnic will be better than ever.We are goi

    9、ng to have a salami toss,and the winners will get really great prizes.M:What kind of game is that?I mean,I love salami sandwiches,so I would never throw one away.W:This is how it works.We hang 5 salamis with strings up in the air.Then we give people potatoes to throw at them.If they hit a salami wit

    10、h one of the potatoes,they win!M:I see.they need to hit the target.So,what do they win?W:A salami,of course.8.When will the tickets be on sale?A.On Friday.B.On Saturday.C.On Sunday.答案A9.Why will the picnic be better than ever?A.Nothing will get thrown away.B.There will be sandwiches.C.There will be

    11、a game.答案C10.How can people win prizes?A.By eating the most food.B.By hitting a salami(香肠) with potatoes.C.By buying more tickets on Friday.答案B听第8段材料,回答第11至13题。M:Hello!W:Oh,hi!M:Please allow me to introduce myself.My name is Tom.W:Pleased to meet you.My name is Alice.Did you just move in next door?M

    12、:Yes,I did.Have you lived here long?W:Me?I guess so.Ive lived here for about six years now.Have you lived in America very long?M:No,not really.When I came to America,I lived with a cousin in Dallas for two years.Where do you work,Alice?W:I teach mathematics at a college.What do you do?M:I am an acco

    13、untant at a company.W:Well,Tom.Its good to meet you.I have to go now.M:Its nice meeting you too,Alice.11.Whats the possible relationship between the speakers?A.They are classmates.B.They are friends.C.They are neighbors.答案C12.How long has the woman lived in America?A.For six months.B.For six years.C

    14、.For sixteen years.答案B13.Where does the man work?A.In a company.B.At a college.C.In a school.答案A听第9段材料,回答第14至17题。W:Hello,Bruce.I heard that you lived in Beijing for quite a while.M:Thats right,Tracy.I lived there for about six years while I did my Masters and Doctors degrees.Why do you ask?W:Well,I

    15、am flying to Beijing for a job interview next Friday.I will have several free days,so I plan to go out and see the city.Where do you think I should go?M:Wow,I admire you,going so far from London for a job interview! Well,there are many places that are worth visiting,such as the Forbidden City,the Te

    16、mple of Heaven,the Summer Palace,and Tiananmen Square.Oh,yes! Dont forget to plan a day at the Great Wall.Thats something visitors should never miss!W:Sounds great! I cant wait to go!M:Is your sister Diana going with you?W:No,she is going to Brazil on business next Thursday.Shell be there for about

    17、six days.14.Why did Bruce come to China six years ago?A.To do business.B.To further his study.C.To see some places of interest.答案B15.When will the woman fly to Beijing for the job interview?A.Next Friday.B.Next Wednesday.C.Next Monday.答案A16.What does the woman ask the man to do?A.Give her some advic

    18、e on job interview.B.Accompany her to the job interview.C.Recommend some places of interest.答案C17.What is Diana going to do?A.Go abroad on business.B.Fly to Beijing with Tracy.C.Go to visit the summer Palace.答案A听第10段材料,回答第18至20题。Welcome to our game show.Congratulations to last weeks winners,who will

    19、 shortly be receiving top music discs.And now go on to the competition of this week.Audience friends! Make sure youve got a pen or pencilready so you can write down the details.And make sure youre near a phone so you can ring it.Right.This week were offering ten prizes,so theres a chance for ten peo

    20、ple to win two free tickets for the concert on April 23rd at the International Stadium.You must have all three answers before you ring in.Then you will be asked for your name,address,telephone number and age.The usual twelve lines will be open at the end of the program,so give us a ring as soon as y

    21、ou know the answers.If you cant get through the first time,then keep trying and trying.But,you can only make one call and in order to win the two tickets,your three answers must be completely correct.Good luck!18.Who is the speaker most probably?A.A host.B.A salesman.C.A professor.答案A19.Whats the pr

    22、ize for the winners this time?A.Two music discs.B.Two football tickets.C.Two concert tickets.答案C20.What does the speaker remind the listeners at last?A.Their addresses must be correct.B.They neednt write down the details.C.Everyone has only one chance.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读

    23、下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWhatever youve got planned this summer time at the beach,traveling to exotic destinations,or barbecuing in your backyard you need a good book to keep you company.Luckily,our “GMA” book editor has picked an exciting list of must-reads to keep the pages turning through t

    24、he summer.TrustExercise by Susan ChoiWhat if your version of the story is the wrong one?Thats what “Trust Exercise” asks.What starts as a love story between two teens at an arts school with a charming teacher becomes an investigation into the ways teenagers protect themselves.As the perspective of t

    25、he book shifts,the truth breaks.Susan Choi keeps you on your toes until the very last sentence.RulesforVisiting by Jessica Francis KaneThis beautiful novel tackles loneliness in the digital age and the lost art of visiting.Shy May is given some unexpected time off as a university gardener and is ins

    26、pired to reconnect with four once-close friends.She chooses to bypass her friends online lives to instead meet them IRL(in real life).Gives a whole new meaning to Instagram vs.reality.MrsEverything by Jennifer WeinerGet a box of tissues and get ready to meet Jo and Bethie Kaufman two very different

    27、sisters whose lives,twists and turns we follow over 70 years.NewYorkTimes best-selling author Jennifer Weiner tackles what it means to be a woman over various generations in this exciting novel.CityofGirls by Elizabeth GilbertFrom the No.1 NewYorkTimes best-selling author of “Eat Pray Love” comes a

    28、delicious love story about showgirls in 1940s New York City.Gilbert brings charm,adventure and the idea that you dont have to be a good girl to be a good person.【语篇解读】本文属于说明文,介绍了四本适合消遣娱乐的小说。21.What does TrustExercise focus on?A.Teen love.B.Arts school education.C.Truth and lies.D.Teenagers self-prot

    29、ection.答案D解析细节理解题。根据TrustExercise的第三句“Whatstartsasalovestorybetweentwoteensatanartsschoolwithacharmingteacherbecomesaninvestigationintothewaysteenagersprotectthemselves.”可知,这个故事以两个青少年在艺术学校的爱情故事开始,但是后面成为探讨青少年自我保护的话题了,所以D项正确。由此可知,这本小说关注的是青少年的自我保护。22.Which book is relevant to social networking?A.TrustE

    30、xercise.B.RulesforVisiting.C.CityofGirls.D.MrsEverything.答案B解析细节理解题。根据RulesforVisiting的第一句“Thisbeautifulnoveltackleslonelinessinthedigitalageandthelostartofvisiting.”可知,这本小说探讨的是数字时代的孤独以及亲自拜访艺术的消失,所以这本小说与社交有关。23.What do MrsEverything and CityofGirls have in common?A.They feature history stories.B.The

    31、 two stories happened in the 1940s.C.They are by NewYorkTimes best-selling authors.D.The characters have influenced various generations.答案C解析推理判断题。根据MrsEverything部分的“NewYorkTimesbest-sellingauthorJenniferWeinertackles”以及CityofGirls部分的“FromtheNo.1NewYorkTimesbest-sellingauthorofEatPrayLove”可知,这两本小说的作

    32、者都是纽约时报畅销的作者。BIn a nation under war where children have no chance to get quality literature,a teacher is trying his best to make a difference.Saber Hosseini,who teaches children in Bamiyan,Afghanistan,has changed his bicycle into a mobile library.“I came up with this project six months ago.I talked

    33、about it to my friends in literary circles who donated money.I started with 200 storybooks for children and started riding to remote villages throughout Bamiyan.Soon,many volunteers joined me and we have collected about 6,000 books,” said Saber.Saber chose to use bicycles for his mobile library proj

    34、ect mainly because volunteers cant afford cars and most of the villages there are only accessible by bicycle.Saber loads his bicycle with books every weekend and rides to remote villages.“Many of those children are old enough for the third or the fourth grade,” he said.“But in fact,they havent learn

    35、ed to read or write.” He keeps track of all the books he has left behind so that he can bring new ones for the children next time.Saber also talks to the children about peace,tolerance and drugs.“One time,I talked to the children in a village about guns,saying no to guns and yes to books,” he recall

    36、ed.“The next time,the children handed all of their toy guns over to me,but they said that they wanted their village to be the first in the next round of book deliveries so that they could get first pick.It was the most joyful moment of my life,” said Saber.【语篇解读】本文是记叙文。阿富汗的一名教师为了让更多的孩子阅读书籍,建立了移动图书馆。

    37、24.Sabers mobile library project .A.got support from his friends at firstB.made him popular in BamiyanC.aimed to help children with their studiesD.collected about 6,000 books in the beginning答案A解析细节理解题。根据第二段中的“Italkedaboutittomyfriendsinliterarycircleswhodonatedmoney.”可知,Saber移动图书馆的项目最初就得到了朋友的支持。25.

    38、Why does Saber use bicycles for his mobile library project?A.He is very poor.B.Bicycles are convenient to ride.C.Money is limited for volunteers.D.Bamiyan has no wide roads.答案C解析细节理解题。根据第三段内容可知,Saber选择自行车是因资金及Bamiyan路况有限。26.What is Sabers attitude towards his mobile library project?A.Positive.B.Doub

    39、tful.C.Worried.D.Indifferent.答案A解析推理判断题。根据最后一段中的“Itwasthemostjoyfulmomentofmylife”可知,Saber非常满意自己所做的一切。27.What can be the best title for the text?A.A Mobile Library Made by a TeacherB.How to Improve Childrens ReadingC.Saber Hosseini a Popular TeacherD.Turn Your Bicycles into Mobile Libraries答案A解析主旨大意

    40、题。本文主要讲述了一名教师为了让更多的孩子读上书,建立了移动图书馆。CAccording to a historian,uniforms were introduced into the United States around 1979 to deal with the problems of violence among students.Statistical reports state that only 15% of primary schools and around 10% of secondary schools in the United States have strict

    41、ly carried out the uniform policy.In recent times it has become the most debated topic among parents and educators,with many critics stating the fact that wearing uniforms has no effect on the thought process of a student nor does it considerably reduce inequality among the masses.Students are instr

    42、ucted to follow certain rules:for boys,pants,shirts with turtlenecks,sweaters and jackets are acceptable,while in some schools,shorts are strictly forbidden;similarly,for girls,long skirts,blouses,pants and flat-heeled shoes are acceptable.School uniforms in other countries such as Thailand,Indonesi

    43、a,India and Pakistan were introduced during the British colonial period.In these countries,girls in senior schools usually wear broad trousers and boys wear pants and shirts.In preschool though,girls wear skirts and blouses and boys wear short pants and shirts.In other parts like New Zealand and Aus

    44、tralia where the British colonial rule was in effect,the uniform system was followed in the public school system.The dress sense closely resembled that of the English students.The purpose of a school uniform is to promote team spirit,discipline and increase equality among all students.Though uniform

    45、s have intended to wipe out the discrimination in the weaker section,critics have a different story to say.According to them,uniforms have no such great effect on students.This standardized dress has not helped students remove any barriers and is adding costs to the parents.In many countries,though

    46、students wearing uniforms has produced some positive results,in the United States,the implementation(实施) requires a lot of efforts before we can achieve full success.【语篇解读】本文介绍了美国目前校服的普及情况,并讨论了校服的作用,最后指出在某些国家,如美国,校服制度的实施还需要努力。28.What does the underlined word “masses” in the second paragraph refer to

    47、?A.Schools.B.Parents.C.Students.D.Teachers.答案C解析词义猜测题。根据该词上文的“thatwearinguniformshasnoeffectonthethoughtprocessofastudent”和下文的“Studentsare.rules”可知,这里的masses指的是学生。29.What can we know about the uniform system in Australia according to Paragraph 3?A.The uniform system in the public school follows Brit

    48、ain.B.The Australian students dress more casually.C.The uniform system is the same as that in New Zealand.D.Most Australian students wear school uniforms.答案A解析细节理解题。根据第三段倒数第二句“InotherpartslikeNewZealandandAustraliawheretheBritishcolonialrulewasineffect,theuniformsystemwasfollowedinthepublicschoolsys

    49、tem.”可知,由于受英国殖民的统治,澳大利亚的公立学校的校服制度是仿效英国的。30.Whats the intention of school uniforms in the United States at first?A.To encourage students to be more diligent.B.To improve students academic achievement.C.To prevent students fighting with each other.D.To promote the equality among students.答案C解析细节理解题。从文

    50、章第一段中的“Accordingtoahistorian,uniformswereintroducedintotheUnitedStatesaround1979todealwiththeproblemsofviolenceamongstudents.”可知,穿校服最初的目的是防止学生之间的暴力行为。31.Whats the attitude of the critics towards school uniforms?A.Supportive.B.Neutral.C.Negative.D.Factual.答案C解析推理判断题。根据倒数第二段中的“.criticshaveadifferentst

    51、orytosay.Accordingtothem,uniformshavenosuchgreateffectonstudents.”以及文章的结论可知,评论家们认为校服对学生没有那么大的作用。由此推测,他们的态度是消极的。DIn the early 1800s a small farming settlement had been established in the San Luis valley,but most settlers pushing westward across the Great Plains continued on to the more fertile lands

    52、of Oregon,Washington,and California.It was the discovery of gold that first brought large numbers of settlers to Colorado.Prospectors(采矿者) led by Green Russell discovered gold in 1858 at Cherry Creek,where part of the city of Denver now stands,and after another strike the following year,the mining b

    53、oom(繁荣) began.At the time of the gold rush the area in which the gold fields were located was part of the U.S.Kansas Territory.A group of miners organised the gold fields as Arapahoe co.of Kansas Territory.The region was divided into districts,and miners and peoples courts were set up to provide qui

    54、ck justice.The miners sought separate territorial(领土的) status in 1859 and formed the illegal Territory of Jefferson,which operated until the bill for territorial status was passed by Congress in 1861.William Gilpin,the first territorial governor,chose the name Colorado.Measures proposing statehood f

    55、or Colorado were introduced in the U.S.Congress in 1864,and again in 1866 and 1867 when they were vetoed by Andrew Johnson.A bill granting Colorados statehood was finally passed by Congress in 1876.Large national parks,established in the early 1900s,have provided a continuing source of revenue(税收);t

    56、ourism has grown steadily.In the mid-1960s Colorado experienced a large influx(流入) of new residents and rapid urban growth and development.This growth,combined with the areas high altitude,caused pollution problems,most notably smog.The discovery and exploitation of oil created a boom in the 1970s,w

    57、hich collapsed in the early 1980s.Diversifying industry,swelling in-migration and accompanying construction,and tourism and recreation have since enabled Colorado to rebound,and between 1990 and 2000 it had the third largest percentage of growth of any state in the union.【语篇解读】金子的发现吸引了来自世界各地的淘金者,同时也

    58、给科罗拉多带来了繁荣。32.Why did most settlers went across the Great Plains to the west?A.Because there was a small farming settlement there.B.Because gold had been discovered in the Great Plains.C.Because the land there was more suitable for farming.D.Because the lands were more fertile in Colorado.答案C解析细节理解题

    59、。根据第一段第一句中的“.butmostsettlerspushingwestwardacrosstheGreatPlainscontinuedontothemorefertilelandsofOregon,Washington,andCalifornia.”可知,西部的土地更肥沃,更适宜种植。33.What can we infer from the second paragraph?A.The illegal Territory of Jefferson lasted for almost 20 years.B.Peoples life and safety were not guaran

    60、teed between 1859 and 1861.C.It took many years and great efforts for Colorado to become a state.D.Colorado became a state shortly after the bill for territorial status was passed.答案C解析推理判断题。根据第二段可知,议案在1864年被提出,1866和1867又被提出,最终国会通过是在1876年,由此看科罗拉多成为一个州经历了多年的努力。34.What was the main cause of pollution

    61、problems in the mid-1960s?A.The stead growth of tourism.B.Rapid growth of population in the city.C.The exploitation of oil in Colorado.D.The building of large parks.答案B解析推理判断题。根据第三段的第二句“Inthemid-1960sColoradoexperiencedalargeinfluxofnewresidentsandrapidurbangrowthanddevelopment.”可知,城市人口的增加是造成污染的主要原因

    62、。35.What does the passage mainly deal with?A.The reason why people went westwards.B.The discovery of gold in Colorado.C.The diversifying industry in Colorado.D.The history and development of Colorado.答案D解析主旨大意题。文章按时间顺序讲述了Colorado洲的产生和发展过程,所以选D项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文内容,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选

    63、项。选项中有两项为多余选项。Today,we take you to one of the most popular and beautiful places in the United States.36The canyons of Americas Southwest are deep,ancient openings in the Earth.They look as if they formed as the Earth split apart.But the canyons did not split.37The rivers carried dirt and pieces of s

    64、tone that slowly ate away at the surrounding rock.For millions of years,the rivers turned and pushed.They cut deeper and deeper into the earth.They left a pathway of great rocky openings in the earth that extend(延伸) for hundreds of kilometers.You come upon the canyon suddenly,when you reach its edge

    65、.Then you are looking at a land like nothing else in the world.Walls of rock fall away sharply at your feet.38 Far below is the dark,turning line of the Colorado River.On the other side,sunshine lights up the naked rock walls in red,orange,and gold.The bright colors are the result of minerals in the

    66、 rocks.Their appearance changes endlessly with the light,the time of year,and the weather.At sunset,when the sun has moved across the sky,the canyon walls give up their fiery reds and golds.39Hundreds of rocky points rise from the bottom of the Grand Canyon.Some are very tall.Yet all are below the l

    67、evel of an observer on the edge,looking over.40A.They were cut by rivers.B.It is very dangerous to go near the edge.C.How it was formed is still a mystery.D.It is the Grand Canyon in the southwestern state of Arizona.E.They take on quieter colors of blue,purple,and green.F.Looking at the Grand Canyo

    68、n is like looking back in time.G.In some places,the canyon walls are more than a kilometer deep.答案与解析【语篇解读】本文主要介绍了美国最著名的旅游圣地大峡谷的地质构造以及它吸引游客的地方。36.D根据上文的“ThecanyonsofAmericasSouthwestaredeep.”可知,上文应提到旅游景点的名称,D项符合语意。37.A上文说“它看上去形成的时候就像被分开了一样,但是峡谷没有分开”,A项“河流把它们分开了”语境相符。38.G上文提到“Wallsofrockfallawaysharp

    69、lyatyourfeet.”,选项中只有G项提到walls,而且能承接上下文。39.E根据上文的“thecanyonwallsgiveuptheirfieryredsandgolds”可知,下文应为岩壁显现的颜色,所以选E项。40.F根据“所有的岩石顶都在观察者之下”可知,下面应为看着这些岩石的感受,所以选F项。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。A few years ago,I wanted to do something special for my birthd

    70、ay.I41 how my parents gave me a very special treat when I was a child.I never enjoyed big parties,so they 42 to celebrate by organising a party for the local orphans.And that was the most beautiful gift I ever had!Ten days before my birthday,I43 an order for a huge ribbon cake with lovely decoration

    71、s.I also 44 for a days leave from the office where I worked.On the morning of my birthday I dashed to the cake shop.There it was!I bought some other food to45 with the special cake then,smiling broadly,I drove to an orphanage(孤儿院).There were now two different buildings:an orphanage and an old people

    72、s home46 by the same management.I went in anyway and it was the most unexpected surprise for the matron(保姆) and the 47! There were only six young boys in the home that day.They loved their 48! We sang,told stories,painted,cycled,and played in the 49.I felt like the oldest child there!When the childr

    73、ens rest time came we50 there was still a lot of food left.Thats when the matron had a 51 idea.She suggested the elders might enjoy a treat as well.So,I visited the elders home! This time I was the 52!Two days later,the most unexpected53 surprises arrived through the post lovely “Thank you” notes,on

    74、e from the little children and the other from the elders!Now when I54 down my memory lane,it does bring me loads of peace and lots of 55 remembering that birthday!【语篇解读】本文为记叙文。作者在生日当天,与孤儿院的孩子和养老院的老人一起度过了难忘的生日。41.A.consideredB.rememberedC.forgotD.agreed答案B解析下文描写了作者小时候过生日的情景,可见这里要选remembered,指“记得”。42.

    75、A.requiredB.admittedC.affordedD.decided答案D解析根据句意此处要用decided,指决定给当地的孤儿组织一次聚会来庆祝作者的生日。43.A.actedB.putC.placedD.turned答案C解析这里指预订的意思,所以要选placed。44.A.appliedB.madeC.tookD.charged答案A解析下文讲到作者与孤儿们等一起过生日,可见这里要选applied,指请了一天假。45.A.playB.stayC.connectD.go答案D解析根据句意可知这里指的是匹配的意思,因此要选go,gowith“与相配”。46.A.cleanedB.s

    76、oldC.runD.visited答案C解析根据句意分析此处要选run,表示“管理”的意思。47.A.ownersB.servantsC.visitorsD.kids答案D解析从下面几个句子就可看出这里指的孩子们,所以选kids。48.A.clothesB.feastC.homeD.masters答案B解析上文交代了作者给孩子们带去了蛋糕和一些食物,可见这里要选feast“宴席;款待”。49.A.gardenB.streetC.parkD.mountain答案A解析因为此时作者与孩子们是在孤儿院里,可见这里最佳选项是garden“花园”。50.A.expectedB.realisedC.pro

    77、misedD.argued答案B解析根据句意此处要选realised,指意识到还有许多食物剩下来。51.A.terribleB.strangeC.foolishD.bright答案D解析下文讲了作者很高兴地让这些老年人享用了这些食物,可见这里要选bright。52.A.busiestB.happiestC.funniestD.youngest答案D解析结合上段最后一句分析,这里要选youngest,指这次在这些老人面前作者是最年轻的。53.A.beautifulB.hopefulC.awfulD.common答案A解析根据后面lovely一词分析,此处应该选beautiful,指“最美的”。5

    78、4.A.cutB.walkC.knockD.drop答案B解析根据句意此处应该选walk,指在记忆的路上行走。55.A.curiosityB.kindnessC.pleasureD.progress答案C解析结合前面peace及上文讲到作者为别人做了好事这一事实分析,可知这里要选pleasure,指给作者带来许多安宁与快乐。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The traditional Chinese lunar calendar divides the year into 24 solar terms.Awake

    79、ning of Insects (惊蛰) 56. (fall)on March 6 and ends on March 20 in 2019.Awakening of Insects signals a rise in temperature and increased rain fall.As the 57. (three)solar term in the lunar year,58. (it)name suggests the fact that animals sleeping in winter are awakened 59. spring thunder and that the

    80、 earth begins to come back to life.It is the key time for spring agricultural 60. (activity).It is also a good time for people to enjoy fun outdoors,especially for people living in the city.61. (drive)to the suburbs,fishing in a lake or enjoying the singing bird will make for a perfect weekend in sp

    81、ring.The most popular fruit in this season is pears.Eating pears around the Awakening of Insects 62. (be)a widely-practiced custom in China.As the weather get 63. (warm)and the air becomes drier,people tend to feel their mouths and tongues are dry,64. can cause colds or coughs.A pear is sweet,juicy

    82、and cold,moistening(湿润)the lungs to arrest a cough.65. ,pears are highly recommended during the Awakening of Insects.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了二十四节气中的第三个节气:惊蛰。56.falls考查时态和主谓一致。句意:今年的惊蛰开始于3月6日。本句中缺少谓语动词,结合主语AwakeningofInsects可知,谓语动词需用第三人称单数形式,由于本篇文章是用一般现在时进行的客观介绍,故此处也用一般现在时。57.third考查序数词。句意:作为一年中的第

    83、三个节气。根据句意及句中的定冠词the可知,这里表示“第三个节气”,故用序数词。58.its考查代词。name为名词,需要形容词性物主代词修饰。59.by考查介词。beawakenedby表示“被所惊醒”,为固定搭配形式。60.activities考查名词。句意:这是春耕的关键时间。activity为可数名词,由于前面没有冠词修饰,故这里只能用复数形式。61.Driving考查非谓语动词。根据后面的fishing,enjoying,结合分析句子结构可知,这里是and连接的三个动词-ing形式作主语。62.is考查时态和主谓一致。分析句子结构可知,本句的主语为Eatingpearsaroundt

    84、heAwakeningofInsects,动词-ing形式作主语,谓语动词需使用单数形式,结合本文的时态可知,应该用is。63.warmer考查比较级。根据后面的theairbecomesdrier可知,这里应该用比较级形式,另外根据句中的连词and亦可知答案。64.which考查定语从句。本句为非限定性定语从句,从句中缺少主语,故用which引导,代表主句内容。65.Therefore/Thus考查逻辑关系。句意:梨是甜的、多汁的,而且凉爽,对肺部有抑制咳嗽的作用。因此,在惊蛰期间强烈建议(吃)梨。结合句意可知,上下句之间构成因果关系。so一般后面不加逗号。第四部分写作(共两节,满分40分)

    85、第一节(满分15分)最近,你收到美国笔友Amanda发来的电子邮件,说她很想参加当地举行的“汉语朗读比赛(Chinese Reading Contest)”,但对自己缺乏信心。请你根据下面的写作提纲,给她回复一封邮件。内容要点如下:1.鼓励她积极参加;2.给她提几点建议。注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Amanda,Im delighted to know thatYours,Li Hua参考范文Dear Amanda,Im delighted to know that you are interested in the Chinese Reading C

    86、ontest to be held in your city.Its a good chance to put your talent into good use,so I encourage you to sign up for it.Actually,there is no need to worry about whether you will win or lose.What matters most is that you can improve your Chinese by joining the contest.Here is some advice for you.First

    87、,you should practice reading before the contest,which can help you read more fluently! Second,its a good idea to listen to some Chinese radio programs so that you can improve your pronunciation and intonation.Im sure you can do a good job!Looking forward to your reply!Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面短文,根据

    88、其内容写一篇60词左右的内容概要。Work is a very important part of life in the United States.When the early immigrants came to this country,they brought the idea that work was the way to God and heaven.This attitude still influences America today.Work is not only important for the salary,but also for social and psyc

    89、hological working,being productive.For most Americans,they are what they do.What happens,then,when a person retires at the age of sixty-five or seventy?Its easy to imagine that retirement is no easy thing.Retirees often feel they are unproductive and no longer needed by others.Once people retire,the

    90、y may also get into financial trouble.Many people rely on Social Security checks every month.During their working years,employees contribute a certain percentage of their salaries to the government.When people retire,they receive this money as income.These checks do not provide enough money to live

    91、on,however,because prices are increasing very rapidly.After retirement,they have to change their lifestyles.They have to spend carefully to be sure that they can afford to buy food,fuel,and other necessities.Of course,not all senior citizens feel sad when they are in face of retirement.Working for s

    92、o many years,they eventually have time to spend with their families or to enjoy their hobbies such as reading,traveling or joining some senior citizen clubs.Some continue to work part time;others choose to do volunteer work like helping young people to get started in new business.American government

    93、 is taking steps to ease the problems of retired people.They are building new housing,offering discounts in stores and museums and on buses,and providing other services,such as free courses,food service,and help with housework.It is wise to do so.Retired citizens are an important part of the populat

    94、ion and their special needs must be concerned about.After all,everyone will be a senior citizen someday.参考范文Work plays an extremely important role in American culture,so people find retirement difficult as they may feel useless without jobs.(要点1) Retirement can also bring financial problems as Socia

    95、l Security checks dont provide enough money.(要点2) However,some senior citizens feel happy about retirement as they finally get time to do what they really want.(要点3)American government is solving retired citizens problems and concerning their special needs,which is wise and necessary,because everyone will get old.(要点4)(76词)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020新教材高中英语 第三单元测评 新人教版必修第三册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-590118.html
    相关资源 更多
  • 专题 01中国文化读写专项:中国概况 中国简介- 2024年高考英语常考中国文化读写专练 素材积累.docx专题 01中国文化读写专项:中国概况 中国简介- 2024年高考英语常考中国文化读写专练 素材积累.docx
  • 专题 01 英美文化阅读理解专项:移民之国 早期美国 印第安人-2024年高考英语常考英美文化阅读专练 素材积累.docx专题 01 英美文化阅读理解专项:移民之国 早期美国 印第安人-2024年高考英语常考英美文化阅读专练 素材积累.docx
  • 专题 01 生物多样性保护--2023年高考英语外刊时文精读精练.docx专题 01 生物多样性保护--2023年高考英语外刊时文精读精练.docx
  • 专题 01 推断题(下)-【尖子生训练营】2022年初中化学尖子生选拔专题训练(解析版).docx专题 01 推断题(下)-【尖子生训练营】2022年初中化学尖子生选拔专题训练(解析版).docx
  • 专题 01 推断题(下)-【尖子生训练营】2022年初中化学尖子生选拔专题训练(原卷版).docx专题 01 推断题(下)-【尖子生训练营】2022年初中化学尖子生选拔专题训练(原卷版).docx
  • 专题 01 单项选择【考题猜想 】 -2023-2024学年七年级英语上学期期末考末大串讲(人教版)原卷版.docx专题 01 单项选择【考题猜想 】 -2023-2024学年七年级英语上学期期末考末大串讲(人教版)原卷版.docx
  • 专题 01申请信 (应用文写作)-2024年新高考英语一轮复习练小题刷大题提能力(解析版).docx专题 01申请信 (应用文写作)-2024年新高考英语一轮复习练小题刷大题提能力(解析版).docx
  • 专题 01构词法之组合练-2024年新高考英语一轮复习练小题刷大题提能力(原卷版).docx专题 01构词法之组合练-2024年新高考英语一轮复习练小题刷大题提能力(原卷版).docx
  • 专题牛一、摩擦力与二力平衡综合问题必刷题-2022-2023学年八年级下册物理《考点•题型 •技巧》精讲与精练高分突破专题系列(人教版).docx专题牛一、摩擦力与二力平衡综合问题必刷题-2022-2023学年八年级下册物理《考点•题型 •技巧》精讲与精练高分突破专题系列(人教版).docx
  • 专项集训8力学实验题-备战2022年中考物理热门专项集训.docx专项集训8力学实验题-备战2022年中考物理热门专项集训.docx
  • 专项讲解虚拟语气.docx专项讲解虚拟语气.docx
  • 专项训练(四)有关气体制取的题型(解析版).docx专项训练(四)有关气体制取的题型(解析版).docx
  • 专项训练(五)绿色植物的三大作用(原卷版).docx专项训练(五)绿色植物的三大作用(原卷版).docx
  • 专项训练(二)有关化学式的计算题型(原卷版).docx专项训练(二)有关化学式的计算题型(原卷版).docx
  • 专项训练(三)有关化学方程式的计算题型(原卷版).docx专项训练(三)有关化学方程式的计算题型(原卷版).docx
  • 专项训练(一) 电磁继电器 电磁铁(解析版).docx专项训练(一) 电磁继电器 电磁铁(解析版).docx
  • 专项训练(一) 电磁继电器 电磁铁(原卷版).docx专项训练(一) 电磁继电器 电磁铁(原卷版).docx
  • 专项训练教师版.docx专项训练教师版.docx
  • 专项训练学生版.docx专项训练学生版.docx
  • 专项训练四 立体几何(考点2 利用空间向量求空间角)(原卷版).docx专项训练四 立体几何(考点2 利用空间向量求空间角)(原卷版).docx
  • 专项训练五 解析几何(考点3 解析几何中的定点、定值问题)(原卷版).docx专项训练五 解析几何(考点3 解析几何中的定点、定值问题)(原卷版).docx
  • 专项训练五 解析几何(考点1 解析几何中的轨迹方程的求法)(解析版).docx专项训练五 解析几何(考点1 解析几何中的轨迹方程的求法)(解析版).docx
  • 专项训练五 解析几何(考点1 解析几何中的轨迹方程的求法)(原卷版).docx专项训练五 解析几何(考点1 解析几何中的轨迹方程的求法)(原卷版).docx
  • 专项训练三 概率与统计(考点4 统计与概率的综合应用)(解析版).docx专项训练三 概率与统计(考点4 统计与概率的综合应用)(解析版).docx
  • 专项训练三 概率与统计(考点4 统计与概率的综合应用)(原卷版).docx专项训练三 概率与统计(考点4 统计与概率的综合应用)(原卷版).docx
  • 专项训练4 化学用语.docx专项训练4 化学用语.docx
  • 专项训练3酸 碱 盐综合训练.docx专项训练3酸 碱 盐综合训练.docx
  • 专项训练3 化合价与化学式.docx专项训练3 化合价与化学式.docx
  • 专项训练2金属活动性顺序及应用.docx专项训练2金属活动性顺序及应用.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1