专题 01 英美文化阅读理解专项:移民之国 早期美国 印第安人-2024年高考英语常考英美文化阅读专练 素材积累.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 专题 01 英美文化阅读理解专项:移民之国 早期美国 印第安人- 2024年高考英语常考英美文化阅读专练 素材积
- 资源描述:
-
1、1. Nation of immigrants移民之国A look at the history of the United States indicates that this country has often been called a melting pot, where various immigrants and ethnic groups have learned to work together to build a unique nation. Even those original Americans, the Indians, probably walked a land
2、 bridge from Asia to North America some thousands of years ago. So, who are the real Americans? The answer is that any and all of them are! And you, no matter where you come from, could also become an American should you want to. Then you would become another addition to Americas wonderfully rich na
3、tion of immigrants.The United States is currently shifting from being a nation of immigrants of mainly European descent to one of immigrants from other parts of the world, such as Asia and Latin America. The number of recent immigrants has skyrocketed. They desire to escape economic hardship and pol
4、itical oppression in their native countries as well as the desire to seek a better education and a more prosperous life in America, the land of opportunity. Although there are frequent conflicts between the cultures they have brought with them from the old country and those found in America, most im
5、migrants learn to adjust to and love their adopted land.Americans have also learned much from the customs and ideas of the immigrants and are often influenced by them in subtle and interesting ways. Immigrants bring their native cultural, political, and social patterns and attitudes, varied academic
6、 and religious backgrounds, as well as their ethnic arts, sports, holidays, festivals, and foods. They have greatly enriched American life. For immigrants from all parts of the world, the United States has been a melting pot in which the foreigners have sometimes remained culturally and linguistical
7、ly what they were in their native lands even as they move toward becoming citizens of the United States, a country whose people share a common cultural outlook (view) and set of values. The melting pot does not melt away all recollections of another way of life in another place-nor should it. On the
8、 contrary, immigrants should maintain the languages, skills, religions, customs and arts of their own heritage, even while they are working towards entering the mainstream of American culture.Helper:indicate指出,表明 unique独特的 original本土的 shift更换,改变 descentdisent下降 skyrocket使.上升 oppression压迫 prosperous繁
9、荣的 adjust to适应,调节 adopt接受 收养 subtle stl 细致的,灵巧的 linguistically语言上recollection记忆 maintain维持 heritage heritid 继承物 遗产mainstream主流 Exercises:从所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。1. Original Americans refer to _. A. the IndiansB. all of the AmericansC. immigrants from EuropeD. immigrants from Asia2. The reasons why pe
10、ople come to America are the following Except that _.A. they desire to escape economic hardship in their native countriesB. they desire to escape political oppression in their native countriesC. they desire to seek a better education and a more prosperous life in AmericaD. they desire to experience
11、frequent conflicts between different cultures3. The 3rd paragraph mainly tells us _.A. immigrants are influenced by AmericansB. Americans are influenced by immigrantsC. Americans and immigrants influence each other D. America is a melting pot4. A melting pot means _.A. Americans change immigrants ac
12、cording to American life style and beliefB. different peoples have the same life style and beliefC. different peoples have their own life styles and beliefsD. different peoples are combined to develop a multi-ethnic society5. According to the passage, if we say America is _, you will think it wrong.
13、A. a melting potB. an evil empireC. a nation of immigrantsD. the land of opportunityBrief Introduction:纵观美国历史,就会发现这个国家经常被称为一个熔炉,在此,各种移民和种族团体学会了共同建设一个独特的民族。甚至那些本土的美国人-印第安人,也可能是几千年以前,从亚洲走过大陆桥来到北美洲的。所以,谁是真正的美国人?答案是他们中的任何一个人都是!无论你来自何处,如果你想成为美国人,就会成为美国人;你就会变成这个极其富有的移民之国的一个新分子。美国现在正由主要是欧洲血统移民的国家变为世界上其他各洲,
14、如亚洲、拉丁美洲移民的国家。最近移民的数字急剧增长。他们希望摆脱在本国的经济困难、政治压迫,并在美国这片充满机遇的土地上寻找更好的教育和更富裕的生活。尽管他们从故国带来的文化与美国文化之间往往会产生冲突,但是多数移民还是学会了适应并热爱他们所归依的土地。美国人从移民的风俗和观念中也学到了很多东西,并且这些东西以一种极其细微和有趣的方式影响他们。移民们带来了他们本族的文化、政治以及社会模式和态度,不同的学术和宗教背景,以及他们种族的艺术、体育、节日和饮食。这些极大地丰富了美国人的生活。对于世界各地的移民而言,美国已经是一个熔炉,在这个熔炉中,甚至当外国人快要成为美国(一个其人民有着共同的一套文化
15、观和价值观的国家)公民时,他们从文化和语言上仍然是在他们本国的样子。这个熔炉没有、也不应该熔掉对另一个地方的另一种生活方式的记忆。相反,即使移民们努力地要进人美国文化主流之中,他们也应保存自己遗产中的语言、技能、宗教和艺术。Keys and Explanations: 1-5 ADBDB1. 选A。细节理解题。从第一段Even those original Americans, the Indians可知。2. 选D。A、B、C三项都能从第二段得到证实,而D没有提及。3. 选B。段落大意题。主要描写美国移民对美国的影响。4. 选D。推理判断题。从最后一段的描述可知,所谓“熔炉”是指不同民族间的
16、相互包容,既能保持原有的特点又能与主流相协调,形成一个和谐发展的局面。5. 选B。综合判断题A、C在第一段,D在第二段有直接的描述;而B没有这一讲法,根据全文的介绍没有说美国的不好的一面,因此“邪恶帝国”的讲法显然不对。2. Early North American SocietiesAs many as one thousand years ago in the southwest, the Hopi and Zuni tribes of North America were built with adobe, sun-baked brick plastered with mud. Thei
17、r home looked remarkably like modem apartment houses. Some were four stories high and contained quarters for perhaps a thousand people, along with storerooms for grain and other goods. These buildings were usually put up against enemies. They were really villages in themselves, as later Spanish expl
18、orers must have realized they called them pueblos, which is Spanish for town.The people of the pueblos raised what are called the three sisters-corn, beans, and squashes, They made excellent pottery and wove wonderful baskets, some so fine that they could hold water. The Southwest has always been a
19、dry country, with water scarce. The Hopi and Zuni brought water from streams to their fields and gardens through irrigation ditches.Water was so important that it played a major role in their religion. They developed elaborate ceremonies and religious rituals to bring rain. The way of life of less-s
20、ettled groups was simpler and more strongly influenced by nature. Small tribes such as the Shoshone and Ute wandered the dry and mountainous lands between the Rocky Mountains and the Pacific Ocean. They gathered seeds and hunted small animals such as rabbits and snakes. In the Far North the ancestor
21、s of todays Inuit hunted seals, walruses, and the great whales. They lived fight on the frozen seas in shelter called igloos built of blocks of packed snow. When summer came, they fished for salmon and hunted the lordly caribous. The Cheyenne, Pawnee, and Sioux tribes, known as the Plains Indians, l
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-826928.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2019-2020学年人教版语文必修4课件:第一单元 同步写作序列学案一 .ppt
