分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2020版英语高考新攻略总复习课标外研版练习:必修五 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEM题型组合训练 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:592571
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:9
  • 大小:24.15KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020版英语高考新攻略总复习课标外研版练习:必修五MODULE 3ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEM题
    资源描述:

    1、题型组合训练十四(A)阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2018东北三省三校一模)WHERE TO GO IN AUGUST?In EuropeAugust is the height of the peak season!Millions of holidaymakers from around the world invade the beaches and the countryside of Southern Europe. The climate is great for travel for just about the whole of

    2、 the continent with just a few areas affected by extreme heat.The north of Europe is lovely during this month and summer is the ideal time to visit those countries that are generally considered a little cold and damp such as Ireland, Scotland or Holland.In AsiaThis season is considered the least fav

    3、ourable. The monsoon(季风) season is at its height over the majority of this area with the exception of only a few countries. Everywhere else a hot, and very damp climate prevails(盛行).In AfricaMaghreb is crowded with tourists. The climate is hot and dry. The Atlantic coast of Morocco is pleasant thank

    4、s to the oceans influence. Further to the south it is only along the latitudes(纬度地区) of Kenya and Tanzania that the climate becomes favourable to visitors.In AmericaThe north is generally hot and dry(sometimes extremely hot in the deserts towards the west of the USA). Central America experiences a s

    5、hort rainy season at this time but towards the south the conditions are more favourable.July and August are often not so pleasant when it comes to quietness and prices. The vast majority of European countries have their main holidays during this period so the hotels are generally crowded and the pri

    6、ces are high for the majority of destinations.1.Which part may be the last choice for travelling in August? A.Asia.B.Africa.C.Southern Europe.D.South America.2.Besides climate, can contribute to your disappointment when travelling in August.A.hotel pricesB.a peaceful environmentC.transportation expe

    7、nsesD.troublesome holidaymakers3.What does the underlined word“invade”in the part“In Europe”mean?A.Immigrate to.B.Visit separately.C.Enter in large numbers.D.Attack and occupy.答案语篇解读八月份该去哪里旅游呢?是欧洲、亚洲、非洲,还是美洲呢?另外,八月份旅游有哪些不利之处呢?文章对这些问题进行了解答。1.A细节理解题。由In Asia一栏中的“This season is considered the least fav

    8、ourable.”可知,此时去亚洲旅游最为不利,因为季风会影响到大部分地区,气候炎热、潮湿,故A项正确。2.A细节理解题。根据最后一部分的内容可知,此时旅游在价格和安静方面不理想,大部分宾馆价格高昂且拥挤,故A项可能会让游客失望。3.C词义猜测题。上句提到“八月是旅游的高峰期”,由此推断本句指出,大量游客会涌入南欧的海滩和乡村,C项意为“大量进入”,符合语境。A项意为“向移民”;B项意为“分开参观”;D项意为“攻击和占领”。B(2018宁夏银川4月质检)US scientists say they have poured cold water on the theory that washin

    9、g hands with hot water kills more germs(细菌)than unheated water. The small study of 20 people found using water at 15(59) left hands as clean as water heated to 38(100).The National Health Service(NHS) recommends that people wash their hands in either cold or warm water. In this study, scientists at

    10、Rutgers University wanted to find out if popular assumptions about the benefits of warm or hot water and official guidance on hot watergiven to the food industry in the USheld true. They asked 20 people to wash their hands 20 times each with water that was 15(59), 26(79) or 38 degrees(100). Voluntee

    11、rs were also asked to experiment with varying amounts of soap. Before they started the tests, their hands were covered in harmless bugs. Researchers say there was no difference in the amount of bugs removed as the temperature of the water or the amount of soap changed.Prof Donald Schaffner said:“Peo

    12、ple need to feel comfortable when they are washing their hands but as far as effectiveness goes, this study shows us that the temperature of the water used did not matter.”However, the researchers accept their study is small and say more extensive work is needed to determine the best ways to remove

    13、harmful bacteria.In the UK, NHS experts say people can use cold or hot water to wash their hands. They say hands should be washed for at least 20 seconds and stress the importance of using enough soap to cover the whole surface of the hands. Their guidance focuses on rubbing hands together in variou

    14、s ways to make sure each surface of each hand is clean.4.What does the underlined phrase“poured cold water on”in Paragraph 1 probably mean?A.Proved.B.Contradicted.C.Created.D.Accepted.5.After they washed their hands with either hot or cold water, .A.volunteers all didnt feel very comfortableB.volunt

    15、eers all talked about AmericaC.volunteers still had many germs on their handsD.volunteers nearly had the same amount of germs removed6.What do the researchers think of the study?A.It is popular.B.It is convincing.C.It is incomplete.D.It is abstract.7.Which of the following is the best title for the

    16、text?A.Using Cold Water Instead of Hot WaterB.How to Use Cold Water to Wash HandsC.It Is Better to Wash Hands in Cold Water?D.Washing Hands in Cold Water As Good As in Hot Water答案语篇解读美国科学家反驳了用热水洗手能更好地杀死细菌这一理论。通过实验他们发现用热水和冷水洗手的杀菌效果是一样的。4.B词义猜测题。根据下文可知科学家们反驳了热水能更好地杀死细菌的理论,故选B。5.D细节理解题。根据第二段最后一句可知,水温的不

    17、同并未导致细菌数量的变化,因此无论是用热水还是冷水洗手,除掉的细菌量是相同的,故D项正确。6.C细节理解题。根据倒数第二段可知,研究人员认为他们目前的研究还不完善,故C项正确。7.D主旨大意题。由全文可知,文章主要介绍了一项新的研究成果,即冷水和热水洗手效果相同,故D项正确。C (2018河北石家庄、唐山一模)Quietly sitting there reading, I found myself suddenly listening to the train guards announcement. Train travelers will surely agree that when t

    18、he guard makes an announcement, whether its the recorded message or the guards message, few people listen to it, because its often quite dull or hard to understand. This one was different. I noticed that other passengers appeared to be listening, too. Not only that, everyone was smiling!Why was so m

    19、uch attention being paid to this message?As best I can recall, the guard said something along these lines,“Good morning, ladies, gentlemen and children, this is the 7:35 a.m. train from Penrith to Central and youll be pleased to know that we are right on time. And what a lovely morning it is in Sydn

    20、ey today! The sun is shining, birds are singing, and all are right in the world. I trust you will have a great day wherever youre going. Thanks for catching my train this morning and I hope to see you again soon.”Quite a few people (obviously previous strangers) started talking to one another about

    21、the guards excellent message and how good it had made everyone feel. I started thinking about this, and then I found the young guard and said,“Were you the guard on the 7:35 a.m. train from Penrith?”The guard seemed a bit stunned at first, replying,“Yes, yyyyes.”“Well, I really appreciate your annou

    22、ncement. Thank you for your extremely good message, which gave me and the other passengers such a good start to the day. Please keep doing it,”I said.There are two messages for me in what happened that day. Firstly, when people are happy with their work it shows in what they do and say. Secondly, th

    23、e story attaches much importance to the benefits that accumulate from thanking people for something theyve done, particularly when its not expected. Can you imagine the conversation that guard would have when he got home?8.Why do few train travelers listen to the announcements?A.The messages are una

    24、ttractive.B.The guards voice is not clear.C.They usually feel sleepy.D.They are absorbed in books.9.What does the underlined word“stunned”in Paragraph 3 mean? A.Patient.B.Cautious.C.Surprised.D.Excited.10.What might the guard talk about with his family when he got home?A.The beautiful weather.B.The

    25、recorded message.C.The train from Penrith.D.The unexpected appreciation.11.Which of the following can be the best title for the text?A.An Intelligent GuardB.A Boring Train StoryC.A Different Train AnnouncementD.A Lovely Morning in Sydney答案语篇解读本文为记叙文。作者讲述了一次坐火车的经历,列车长快乐阳光的广播给乘客们带来了好心情。同时作者对列车长表示感谢。8.

    26、A细节理解题。本题题干意为:为什么很少火车旅客听广播?根据第一段中“.when the guard makes an announcement, whether its the recorded message or the guards message, few people listen to it, because its often quite dull or hard to understand.”(当列车长广播时,无论是预先录制好的还是现场广播的,很少人会听,因为他说的通常很无聊或很难懂。)可知答案为A项。B:列车长的声音不清楚;C:他们经常感到很困;D:他们专心读书。9.C词义猜

    27、测题。本题题干意为:第三段中画线词“stunned”的意思是什么?根据第三段中列车长的回答(Yes, yyyyes.)可知stunned的意思是:吃惊的,感到惊讶的,故答案为C项。A:耐心的;B:小心的;D:激动的。10.D推理判断题。本题题干意为:当那位列车长回家时可能会和他的家人谈什么?通过倒数第二段作者对列车长的赞许可推知那位列车长回家后可能会和家人谈论自己得到的意外感激,故答案为D项。11.C主旨大意题。本题题干意为:以下哪一项可以成为文章的最佳题目?本文是以列车长与众不同的、快乐阳光的广播为线索展开的,故答案为C项。D(2019河南天一大联考高三阶段测试三)In October, I

    28、 told the eight-year-olds in the class I taught about my plan. “Id like all of you to do extra jobs around the house to earn some money,”I said. “Then well buy food for a Thanksgiving dinner for someone.” I wanted the children to know that its more blessed to give than to receive.Early in Thanksgivi

    29、ng week,the boys and girls arrived at the class holding their hard-earned money. And they couldnt wait to go shopping.In the supermarket, we bought a turkey and some other items. Then someone saw a “necessity”. “Flowers!” Kristine cried. The group rushed toward the holiday plants.I made a pitch (说教)

    30、for practicality. It was more sensible to use any extra money to buy staples (主食)that could be made into meals. After all, I pronounced,“You cant eat flowers.”“But Mrs. Sherlock,” came the voice,“we want flowers.”Defeated, I helped them choose a pot of beautiful chrysanthemums(菊花)and put the plant i

    31、nto the cart.Soon we were on the way to the house of a needy grandmother who had lived alone for many years. When we arrived, a woman with a tired face came to the door to welcome us.As each box was carried in, the old woman oohed and aahedmuch to her visitors pleasure. When Amy put the chrysanthemu

    32、ms on the counter, the woman seemed surprised. She was wishing it had been a bag of flour, I thought.When we were back in our car, we could see the kitchen window. The woman walked across the room, past the turkey, past other items,straight to the chrysanthemums and put her face in their petals. Whe

    33、n she raised her head, there was a smile on her lips.In that one brief moment, the children had seen the power they possessed to make another persons life better. And I had seen that sometimes a person needs a pot of purple flowers on a dark November day.12.Whats the authors purpose in asking the st

    34、udents to earn money?A.To teach them to help with housework.B.To show that “no pain, no gain”.C.To give them a moral lesson on devotion.D.To better their Thanksgiving dinner at school.13.Whats the authors reason for not buying flowers at first?A.They could only be made into meals.B.They were not as

    35、practical as staples.C.They couldnt be given to others as gifts.D.They were too expensive for students.14.Why did the woman seem surprised at the sight of the chrysanthemums?A.She wished it had been a bag of flour.B.She wanted to show her hospitality.C.She pretended that they were her favorite.D.She

    36、 hadnt expected to receive flowers.15.What did the author think of the whole activity?A.Carefully designed.B.Completely predictable.C.Vaguely aimed.D.Mentally fruitful.答案语篇解读本文是一篇记叙文。老师想给学生上一堂道德课,让他们体验到“给予”的重要性,最后老师从中也悟到了一些道理。12.C细节理解题。根据第一段中的I wanted the children to know that its more blessed to gi

    37、ve than to receive.可知,老师想让学生们明白给予比接受更幸福。13.B细节理解题。根据第三段内容可知,老师就“实用性”进行劝服,认为用钱买可以做饭的主食更重要,毕竟花儿只能看不能吃,没有主食实用。14.D推理判断题。根据倒数第三段中的When Amy put the chrysanthemums on the counter, the woman seemed surprised.可知,当Amy把菊花放到(厨房)操作台时,那位老人感到惊讶,作者认为老人希望那盆花是一袋面粉。而根据下文对老人闻花的描述可知,她非常喜欢这盆菊花,因此推出老人感到惊讶是因为她没有料到学生会送花给她。15.D细节理解题。根据最后一段可知,作者认为这次活动让学生和自己都明白了一些道理,也就是说,他们都从精神上收获很多。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020版英语高考新攻略总复习课标外研版练习:必修五 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEM题型组合训练 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-592571.html
    相关资源 更多
  • 专题4.1 图形的相似(能力提升)(解析版).docx专题4.1 图形的相似(能力提升)(解析版).docx
  • 专题4.1 图形的相似(知识解读)-2022-2023学年九年级数学上册《同步考点解读•专题训练》(北师大版).docx专题4.1 图形的相似(知识解读)-2022-2023学年九年级数学上册《同步考点解读•专题训练》(北师大版).docx
  • 专题4.1 函数(知识讲解)-2022-2023学年八年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx专题4.1 函数(知识讲解)-2022-2023学年八年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx
  • 专题4.1 几何图形(知识讲解)-2022-2023学年七年级数学上册基础知识专项讲练(人教版).docx专题4.1 几何图形(知识讲解)-2022-2023学年七年级数学上册基础知识专项讲练(人教版).docx
  • 专题4.1 任意角和弧度制及任意角的三角函数(解析版).docx专题4.1 任意角和弧度制及任意角的三角函数(解析版).docx
  • 专题4-观察物体-2023年四年级数学下册暑假专项培优(北师大版).docx专题4-观察物体-2023年四年级数学下册暑假专项培优(北师大版).docx
  • 专题4-2数列的通项与求和 (专题分层练)(5种题型)解析版.docx专题4-2数列的通项与求和 (专题分层练)(5种题型)解析版.docx
  • 专题4-2数列的通项与求和 (专题分层练)(5种题型)原卷版.docx专题4-2数列的通项与求和 (专题分层练)(5种题型)原卷版.docx
  • 专题4 能量-教科版科学六年级上册.docx专题4 能量-教科版科学六年级上册.docx
  • 专题4 第17课时 动量观点在电磁感应中的应用.docx专题4 第17课时 动量观点在电磁感应中的应用.docx
  • 专题4 第16课时 电磁感应.docx专题4 第16课时 电磁感应.docx
  • 专题4 第15课时 直流电路与交流电路.docx专题4 第15课时 直流电路与交流电路.docx
  • 专题4 用导数研究函数的最值(解析版).docx专题4 用导数研究函数的最值(解析版).docx
  • 专题4 用导数研究函数的最值(原卷版).docx专题4 用导数研究函数的最值(原卷版).docx
  • 专题4 热学(解析版).docx专题4 热学(解析版).docx
  • 专题4 热学(原卷版).docx专题4 热学(原卷版).docx
  • 专题4 气体的制取实验(解析版).docx专题4 气体的制取实验(解析版).docx
  • 专题4 气体的制取实验(原卷版).docx专题4 气体的制取实验(原卷版).docx
  • 专题4 有理数的乘方-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(解析版).docx专题4 有理数的乘方-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(解析版).docx
  • 专题4 有理数的乘方-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(原卷版).docx专题4 有理数的乘方-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(原卷版).docx
  • 专题4 因式分解 2023年中考数学一轮复习专题训练(北京专用).docx专题4 因式分解 2023年中考数学一轮复习专题训练(北京专用).docx
  • 专题4 单词大闯关-首字母填空(205道题)-2021-2022学年七年级英语下学期期末备考冲刺满分专题(人教版).docx专题4 单词大闯关-首字母填空(205道题)-2021-2022学年七年级英语下学期期末备考冲刺满分专题(人教版).docx
  • 专题4 分子空间结构与物质性质-【知识清单】2022-2023学年高二化学期末单元复习知识清单(苏教版2019选择性必修2).docx专题4 分子空间结构与物质性质-【知识清单】2022-2023学年高二化学期末单元复习知识清单(苏教版2019选择性必修2).docx
  • 专题4 光现象 4.5光的色散(教师版).docx专题4 光现象 4.5光的色散(教师版).docx
  • 专题4 光现象 4.4光的折射(学生版).docx专题4 光现象 4.4光的折射(学生版).docx
  • 专题4 光现象 4.3平面镜成像(教师版).docx专题4 光现象 4.3平面镜成像(教师版).docx
  • 专题4 光现象 4.3平面镜成像(学生版).docx专题4 光现象 4.3平面镜成像(学生版).docx
  • 专题4 光现象 4.1 光的直线传播(教师版).docx专题4 光现象 4.1 光的直线传播(教师版).docx
  • 专题4 光现象 4.1 光的直线传播(学生版).docx专题4 光现象 4.1 光的直线传播(学生版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1