2020年高考英语模拟卷七pdf含解析.pdf
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 年高 英语 模拟 pdf 解析
- 资源描述:
-
1、2020 年高考英语模拟卷及答案解析(七)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。Best Ways to Quit SmokingNot sure how to quit smoking cigarettes?Try the following ways tostop smoking and start your path towards a healthier,smoke-free life.Post this list in a visible location in your house.Whenever youre tempted to light
2、up,take a look at all the wayssmoking can damage your health:Increases risk of heart disease,stroke,high blood pressure.Reduces levels of folate,low levels of which can increase the riskof heart disease,depression,and Alzheimers disease.Affects mental capacity and memory.Contributes to thin bones.Af
3、fects ability to smell and taste.Increases risk of depression in adolescents.To minimize cravings(欲望),change your routine.Sit in a different chair at breakfast or take a different route to work.If you usually have a drink and cigarette after work,change that to awalk.If youre used to a smoke with yo
4、ur morning coffee,switch to tea,or stop at Starbucks for a cup of java the chain is smoke-free.Youmight even work better in coffee shops!Tell your friends,coworkers,boss,partner,and kids how you feel.Don t bottle up your emotions.If something makes you angry,express it instead of hiding it with ciga
5、rette smoke.If you re bored,admit to yourself that youre bored and find something energetic to doinstead of lighting up.Make an appointment with an acupuncturist(针灸师).Theres some evidence that auricular acupuncture(i.e.,needles inthe ears)controls cigarette cravings quite successfully.You can evendo
6、 it yourself by taping“seeds”(small beads)onto the acupuncturepoints and squeezing them whenever cravings arise.Acupuncture cantreat these other conditions,too.1.What is the function of the first suggestion?A.To encourage you to desert smoking.B.To show you how to quit smoking.C.To prevent all kinds
7、 of diseases.D.To warn you of risks of smoking.2.What are you suggested to do when you have a bad mood?A.Go to a coffee shop.B.Change your life style.C.Smoke to relieve stress.D.Share it with people around.3.What is special about the fourth suggestion?A.It turns to treatment.B.It tells human relatio
8、ns.C.It is about eating habits.D.It is the best way to quitsmoking.【答案】DDA【文章大意】本文是一篇应用文,文章谈论了戒烟的四种方法:把清单贴在你房子里一个显眼的地方;减少欲望,改变你的习惯;告诉你的朋友、同事、老板、伴侣和孩子你的感受;预约一位针灸师。【1 题详解】细节理解题。根据 Post this list in a visible location in your house.部分中Whenever youre tempted to light up,take a look at all the wayssmokin
9、g can damage your health:可知,本条建议你把吸烟的危害列出来,贴在室内显著的位置。可知第一个建议的作用是为了提醒你看看吸烟对健康的危害。故选 D。【2 题详解】细节理解题。根据第三条建议的第二句 If something makes you angry,express it instead of hiding it with cigarette smoke.(如果某件事让你生气了,表达出来,而不是用香烟烟雾来掩盖。)可知,作者建议,如果你心情不好,应该向周围的人倾诉。故选 D。【3 题详解】细节理解题。根据最后一条建议的内容 Theres some evidence t
10、hatauricular acupuncture(i.e.,needles in the ears)controls cigarettecravings quite successfully.You can even do it yourself by taping“seeds”(small beads)onto the acupuncture points and squeezingthem whenever cravings arise.Acupuncture can treat these otherconditions,too.(有一些证据表明,耳穴针(即耳穴针)。(例如,耳朵上的针)
11、可以成功地控制对香烟的渴望。你甚至可以自己做,把“种子”(小珠子)贴在穴位上,每当想吃的时候就挤压它们。针灸也可以治疗这些疾病。)可知,本条建议你预约一位针灸师,通过针灸耳朵来戒烟。也就是求助于治疗来戒烟。故选 A。BWhen Kim Chil-doo was young,he says,he wanted to be a model.But he gave up that idea to make money.Now,at age 65,he appearsin television advertisements and fashion magazines.With his gray bea
12、rdand long hair,he is South Koreas first senior model.Kim is one of many older people in South Korea the country has theworlds fastest growing ageing population.Almost half of the countrys older people live in poverty.Some take low-paying jobs to supportthemselves after retiring.But Kim and some oth
13、er seniors have shownhow older South Koreans can find unusual job opportunities later in life.You Sung-lae is 59.When she was a child,she wanted to be anactress.But instead,she says,she got married and had children.Nowshe is training to appear on a catwalk to show clothes.She was wearingabrightbluej
14、acket,orangehighheeledshoesanddesignersunglasses.You is also helping the fashion business by attracting older buyers.Older buyers have become big players.While many older people donot have much money,others have bought their homes and builtsavings.Now,those seniors are ready to spend some of their m
15、oney onthemselves.Some businesses are also trying to use older people s skills andexperiences.For example,Cho Young-min started a company usingSkype to connect older instructors in Korea with students around theworld.The students are interested in learning Korean,and the instructorsare interested in
16、 sharing their knowledge.Another man,Ji Byung-soo found success by performing a dancesong on a televised singing contest.He is 77.Now he earns enoughmoney to donate to a local support center.Last month,he dancednonstop at a youth festival in Seoul while young people called his name.“Life begins in y
17、our 70s,”Ji said.“Lets be happy and have fun.”4.What do Kim and You Sung-lae have in common?A.They had to make money as a young person.B.They are living in poverty like other old people.C.They realized their childhood dreams in old age.D.They take low-paying jobs to support themselves.5.What made Yo
18、u Sung-lae go against her will?A.Poverty.B.Laziness.C.Mistake.D.Marriage.6.Why does Cho Young-mins company employ older instructors?A.To show respect to the old.B.To attract studentsoverseas.C.To help the fashion business.D.To guide the old to spendtheir savings.7.Which of the four persons does char
19、ity?A.Ji Byung-soo.B.You Sung-lae.C.Kim Chil-doo.D.Cho Young-min.【答案】CDBA【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。文章介绍的是韩国老年人重新找工作的话题。韩国近一半的老年人生活贫困。有些人退休后从事低薪工作来养活自己。但另一些老年人找到不寻常的工作机会。【4 题详解】细节理解题。根据第一段 When Kim Chil-doo was young,he says,hewanted to be a model.But he gave up that idea to make money.Now,at age 65,he appear
20、s in television advertisements and fashionmagazines.With his gray beard and long hair,he is South Koreasfirst senior model.(Kim Chil-doo 说,他年轻时想当模特。但他为了赚钱放弃了这个想法。现在,65 岁的他出现在电视广告和时尚杂志上。留着白胡子和长发的他是韩国第一位高级模特。)和第三段的内容 You Sung-lae is 59.When she was a child,she wanted to be an actress.But instead,shesa
21、ys,she got married and had children.Now she is training toappear on a catwalk to show clothes.She was wearing a brightblue jacket,orange high heeled shoes and designer sunglasses.(You Sung-lae59 岁。当她还是个孩子的时候,她就想当演员。但她说,相反,她结了婚,有了孩子。现在,她正在训练自己登上 t 台展示服装。她穿着一件亮蓝色的夹克,橙色的高跟鞋,戴着名牌太阳镜。)可知,Kim 和You Sung-la
22、e 的共同点是:二人年轻时都没有实现自己的梦想。而他们在晚年却实现了原来的梦想。故选 C。【5 题详解】细节理解题。根据第三段的第三句 she got married and had children 可知,此人因为结婚生子而没有实现自己的理想。故选 D。【6 题详解】细节理解题。根据第五段的第二句 Cho Young-min started a companyusing Skype to connect older instructors in Korea with studentsaround the world(例如,Cho Young-min 创办了一家公司,通过 Skype将韩国的老
23、教师与世界各地的学生联系起来。)可知,该公司雇佣老教师是为了吸引世界各地的学生。故选 B。【7 题详解】细节理解题。根据最后一段的第三句 Now he earns enough money todonate to a local support center 可知,现在他赚的钱足够捐给当地的一个支援中心。这说明 Ji Byung-soo 在做慈善事业。故选 A。CThe saying,“Dont judge a book by its cover,means you shouldnot guess the worth or value of something based on how it
24、looks.Thatmessage was clear at a recent event called the Human Library Project.The event took place at the Northern Virginia,or NoVa,CommunityCollege,outside of Washington.D.C.The Human Library began 19 years ago in Denmark.It grew from ayouth organization called“Stop the Violence”.Today,it is a wor
25、ldwidemovement.At the NoVa event,students got the chance to learn from apersona“human book”instead of a library book.Patricia Cooper organized the event.She said that human bookscelebrate variety by telling their life stories in an easy-going setting.“The goal of the human library is to talk to peop
26、le in your communitywho you may otherwise not speak to because you have your ownprejudices(偏见)and hopefully to break down some of these barriers.”This is the third year that NoVa has held such an event.Thecollection of human books included a civil rights activist,a scientist fromthe American space a
27、gency NASA,and an opera singer.Artist Brian Dailey was a human book.He spoke about his travels to113 countries in seven years.Dailey said that,during his travels,heasked people whom he took pictures of for a one-word answer to aseries of other wordssuch as love,freedom and war.He discoveredthat peop
28、le in different countries often had very different reactions tothe same word.When Dailey asked people in Africa about the word“war”theyused words like justice,liberation and peace.When he asked the samequestion to people in Syrian refugee camps,the answer was:“tears,hunger,fear,destruction”.8.Why wa
29、s the human library organized?A.To replace the traditional libraryB.To offer a lot more information to readers.C.To make people communicate with each otherD.To improve the living conditions of neighbors.9.What do we learn from the human book of Brian Dailey?A.His struggle for human rights.B.His reac
30、tions to different cultures.C.His great achievements in science.D.His international travel experiences.10.What was the attitude of African people towards war?A.Positive.B.Critical.C.Disapproving.D.Uncaring.11.What can be a suitable title for the text?A.Prefer a Human Book rather Than a Real BookB.Ta
31、lk With a Fellow Human from This LibraryC.Treat Each Other Kindly to Avoid the ViolenceD.Enjoy Reading with the Help of Others【答案】CDAB【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了一项人类图书馆计划,它始于 19 年前的丹麦,在这项活动中,学生们有机会向一个人学习,一本“人类的书”,而不是图书馆里的书。【8 题详解】推理判断题。根据第三段的第三句 The goal of the human library is to talkto people in your com
32、munity.(人类图书馆的目标是与你所在社区的人们交流。)可知,真人图书馆的目标是让社区中的人相互交流。故选 C。【9 题详解】细节理解题。根据第五段的第二句 He spoke about his travels to 113countries in seven years.(他讲述了自己在七年内游历 113 个国家的经历。)可知,Brian Dailey 讲述了自己在七年内游历 113 个国家的经历。故选 D。【10 题详解】推理判断题。根据最后一段的第一句When Dailey asked people in Africaabout the word“war”they used word
33、s like justice,liberation andpeace 可知,Dailey 向非洲人民询问“战争”一词时,他们使用了正义、解放和和平等词汇。这说明他们对战争持积极肯定的态度。故选 A。【11 题详解】主旨大意题。根据第二段的最后一句 students got the chance to learnfrom a person a“human book”instead of a library book 可知,文章谈论的是一个人类图书馆计划。活动中,学生们有机会向一个人学习,一本“人的书”,而不是图书馆里的书。就是跟一个人交流,听别人谈经历。故选 B。DRain beats agai
34、nst the window,matching my mood.I should haveknown that my new job at the hospital was too good to be true.Throughout the day,rumors warned that the newest employee fromeach department would be laid off.I was the newest one in the trainingdepartment.My boss appeared.“You probably know were cutting b
35、ack onstaff,”he said.“Administration wants us to offer outplacement classesto help those employees find other jobs,showing them how to act in aninterview,for example.”“Fine,”I answered unwillingly,not knowingwhat else to say.I decided to go home early that day.In the hall,I met the lady whobrought u
36、s cookies every Friday.She was a little woman with gray hair.Only her head and the top of her green apron were visible over thecart(小车)loaded with cleaning supplies.At least she had a job!At the final meeting,laid off workers formed a line at the door.Acolleague whispered,“I cant believe our Cookie
37、Lady is being laidoff.Well miss her as much as well miss her cookies.”When thecolleague spoke to her in Spanish,I knew my classes would be uselessfor herI decided to do something for her.I wrote to a newspaperexpressing how I felt about the unselfishness of the Cookie Lady whoneeded a job.A few days
38、 later,my article appeared in the newspaperand the Cookie Lady was allowed to stay in her position.On the sameday,I received a letter,which seemed so unlikely that I read it twice.Aneditor of a local magazine likes your piece and wants you to call hernext time you are looking for work”12.How did the
39、 author feel on that rainy day?A.NervousB.ExcitedC.Angry.D.Proud.13.What was the author asked to do?A.Take care of patients.B.Leave earlier that day.C.Resign from the hospital.D.Help the laid-off workers.14.How did the author help the Cookie Lady?A.He offered her a high-paid job.B.He gave her advice
40、 onjob hunting.C.He made her story known to othersD.He taught her howto pass an interview15.What does the story tell us?A.A friend in need is a friend indeedB.Good deeds havetheir rewardsC.Little people can make a big difference.D.Love bringsmore joy【答案】ADCB【文章大意】这是一篇记叙文。记叙了作者作为新人,面临公司裁员,作者因为写了关于一个需
41、要一份工作来养家糊口的女士的故事而让其得到了工作,而自己的文章也得到了本地杂志的邀请。作者的经历告诉我们:善行总归有好报的。【12 题详解】推理判断 题。从文章第 一段最后两句“Throughout the day,rumorswarned that the newest employee from each department wouldbe laid off.I was the newest one in the training department.”可知:作者的单位正在裁员,谣传每个部门的最新雇员将被解雇,而作者是培训部最新的一位员工,所以作者的心里应该是很紧张的。分析选项可知 A
42、 项正确。【13 题详解】细 节 理 解 题。根 据 第 二 段 中“Administration wants us to offeroutplacement classes to help those employees find other jobs(管理部门希望我们提供新职介绍课程,帮助这些员工找到其他工作)”可知,管理层想让培训部门的人员给下岗的员工上培训课,帮助他们找到新工作。分析选项 D 符合题意。【14 题详解】细节理解题。根据第五段中的“I decided to do something for her.Iwrote to a newspaper expressing how
43、I felt about the unselfishnessof the Cookie Lady who needed a job.”可得知作者写信给报社,让其他人知道她的故事。故选 C。【15 题详解】推理判断题。文章有两条线,一是这位女士因为平时对同事很友善,所以她被解雇后作者主动帮助她。此外,在帮助她的时候,他也收到了来自报社的邀请信。两件事都说明了好心有好报。A friend in need is a friend indeed患难见真情(Good deeds have their rewards 善行必有回报;Littlepeople can make a big differenc
44、e 小人物大作为;Love brings morejoy to people than work does 爱带给人们的欢乐比工作多。故选择 B 项。第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。One of the healthiest Foods on the planetThere is probably no flower more hated,or misunderstood,than thebright yellow dandelion(蒲 公 英)._16_ In an effort to
45、have theperfect green grass lawn,people try their best to kill all dandelions withchemical products.Or they dig them out at the rootsonly to see themgrow right back._17_ They are a great source of vitamin K and also are a goodsource of vitamins A and C.They also have vitamin E,folate and smallamount
46、s of other B vitamins.Also,they provide lots of iron,calcium,magnesium and potassium.Besides nutrition,another great thing about dandelions is that youcan eat every part of themfrom the bottom of the roots to the top ofthe flower._18_ Do not eat ones that have been treated withdangerous chemicals or
47、 are growing near high traffic areas.Dandelions are said to provide several possible health benefits suchas helping in digestion and improving some skin conditions.They mayalso reduce inflammation(炎症).Children in many parts of the world have had the simple pleasure ofblowing the soft,white dandelion
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
