2020年高考英语模拟卷九pdf含解析.pdf
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 年高 英语 模拟 pdf 解析
- 资源描述:
-
1、2020 年高考英语模拟卷及答案解析(九)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。ASuper CampsWe are a leading provider of childcare in the UK,offering OFSTEDregistered holiday camps to children aged 4 to 14 throughout theschool holidays.Operating at 60 locations,we have holiday campsavailable in London and the South East,
2、as far south as Cornwall and allthe way up to North Yorkshire.Whether you are looking for fun holidayclubs and kid activities,a five-day specialist holiday camp for olderchildren or a combination of the two to keep your children entertainedthroughout the school holidays,we have your childcare covere
3、d!Our multi-activity holiday camps offer an abundance of fun,age-oriented(导向的)activities(4-5-year-olds,6-9-year-oldsand10-12-year-olds),from swimming and go-karting to arts and crafts andLEGO workshops.These day camps are a great choice for parentslooking for regular childcare service,available as i
4、ndividual days or aweek at a time.For children looking for a school holiday experience,our specialistholiday camps are the ideal choice.Our Cookery:International Cuisine,a 5-day specialist course is a cookery camp with a difference,wherechildren can really master their cooking skills!Bushcraft:Rainf
5、orest Adventure is the perfect outdoor adventurecamp for children with a passion for bush craft and survival skills,withactivities like Laser Tag and making campfires to inspire the interest ofyoung adventurers!Meanwhile,our LEGO Play course is a holiday camp focusing onthe art of building amazing c
6、reations with LEGO bricks.This camp reallymotivates the imagination of children in a way that only uses LEGObricks!All new for 2019,our Chelsea Foundation FC Camps invite allfootball fans to take a shot at our Multi-Dimensional soccer camps!Children will receive hours of on-pitch training and compet
7、ition withChelsea FC approved coaches,as well as hours of off-pitch sessionsaround nutrition,recovery and lifestyle!To find your nearest holiday camp,simply enter your postcode ortown in the box above or choose your camp by county here and BOOKONLINE TODAY!1.Whats the authors purpose in writing the
8、text?A.To advertise holiday camps.B.To encourage donations.C.To introduce camping skills.D.To tell the history ofSuperCamps.2.What do we know about SuperCamps?A.It operates camps all over the world.B.It provides camps for people of all ages.C.It asks parents to send children to the nearest camp.D.It
9、 organizes different activities for different age groups.3.Which camp should a child attend if he/she wants to learnsurvival skills?A.Cookery:International Cuisine.B.Bushcraft:RainforestAdventure.C.LEGO Play.D.Chelsea Foundation FC Camps.【答案】ADB【文章大意】这是一篇应用文。短文介绍了适合不同年龄段孩子的度假营地的相关信息。【1 题详解】推理判断题。由第一
10、段“We are a leading provider of childcare in theUK,offering OFSTED registered holiday camps to children aged 4 to14 throughout the school holidays”以及最后段“To find your nearestholiday camp,simply enter your postcode or town in the box aboveor choose your camp by county here and BOOK ONLINE TODAY!”可知,Sup
11、erCamps 是英国主要提供照看儿童服务的服务,在整个学校假期期间,为 4 岁至 14 岁的儿童提供已经注册的度假营地的相关信息。要找到最近的度假营地,只需在上面的框中输入您的邮政编码或城镇,或者按县选择您的营地,并在今天在线预订!。所以通过对 SuperCamps 的总体介绍以及对不同营地的具体介绍以及预定的方式。可以判断出作者写这篇文章的目的是为度假营地做广告。故选 A 项。【2 题详解】细 节理 解 题。由第 二 段“Our multi-activity holiday camps offer anabundance of fun,age-oriented(导 向 的)activiti
12、es(4-5-year-olds,6-9-year-olds and 10-12-year-olds),from swimming and go-karting toarts and crafts and LEGO workshops”可知,SuperCamps 多活动度假营地提供了丰富有趣的、适合不同年龄段的活动(4-5 岁、6-9 岁和 10-12岁),从游泳、卡丁车到工艺美术和乐高工作坊等等。所以 SuperCamps为不同年龄段的孩子组织了不同的活动。故选 D 项。【3 题详解】细节理解题。由 Bushcraft 中的“Rainforest Adventure is the perfe
13、ctoutdoor adventure camp for children with a passion for bush craftand survival skills”可知,雨林探险是一个完美的户外探险营地,适合热爱丛林探险和生存技能的孩子。所以孩子如果想学习生存技能应该参加Bushcraft:Rainforest Adventure。故选 B 项。BBrianHamilton slifechangedinaprisonwhenhewasaccompanying his friend,Reverend Robert J.Harris,who often went tolocal pris
14、ons to do his work.During the visit,Hamilton started talking toone of the prisoners and asked what he was going to do when he gotout.“He said he was going to get a job,”Hamilton recalls(回忆).“Ithought to myself,wow,that s going to be difficult with a criminalbackground.”The conversation made Hamilton
15、 consider how prisoners couldbenefit from entrepreneurship,something he thought about for years.Finally in 2008,16 years after that initial conversation,Hamilton createdInmates to Entrepreneurs,a nonprofit organization that helps peoplewith criminal backgrounds start their own small businesses.“Harr
16、is and Itaught our first course at a prison called How to Start Your OwnBusiness When You Get Out,”he recalls.At the time,Hamilton was building his own company,Sageworks.AsSageworks grew,so did Hamilton s time spent teaching at prisonsthroughout North Carolina.Eventually,Hamilton decided it was time
17、 to change his focus to histrue passion.In May 2018,he sold his stake(股份)in Sageworks,focusinghis commitment on Inmates to Entrepreneurs.“Now,anyone is able to access the curriculum,either to becomean instructor to go into prisons to teach it or to access it for themselvesas a prisoner or part of th
18、e general population,”Hamilton explains.Inaddition,he visits middle schools and presents the curriculum to at-riskstudents as a preventative measure against crime.The free curriculum is funded by the recently established BrianHamilton Foundation,which offers assistance to military members asthey adj
19、ust to civilian life and provides loans to small businesses.“Were giving prisoners something they can do independent of a system thatisnt working for them.If you can let people know that other peoplecare about them,it makes a difference.”4.Why did Brian Hamilton think the prisoner couldnt easily fin
20、d ajob after getting out?A.He didnt have any special skills.B.He would have his criminal background with him.C.He would break the criminal law again and again.D.He couldnt access the courses provided by the prison.5.What does the underlined word“entrepreneurship”inparagraph 3 probably mean?A.Thinkin
21、g of a good idea after working hard for years.B.Trying ones best because of being kept in a small place.C.Making money by starting or running ones own businesses.D.Havingajobinaprofitablecompanyownedbythegovernment.6.What does the text say about Inmates to Entrepreneurs?A.It often assists military m
22、embers.B.It provides loans tosmall businesses.C.Its independent of the social system.D.Its curriculumhas been largely broadened.7.What is the main idea of the text?A.A man made a fruitless visit to the prison.B.A man sold his business to teach prisoners.C.A man realized his dream of being a teacher.
23、D.A man successfully created two organizations.【答案】BCDB【文章大意】这 是 一 篇 人 物 传 记。短 文叙述了 Brian Hamilton 成功创业的故事,Hamilton 创建了“Inmates to Entrepreneurs”这个组织,这是一个帮助有犯罪背景的人创业的非营利组织。与此同时 Hamilton 还建立自己的公司Sageworks。2018 年他卖掉了 Sageworks 的股份,一心投到“Inmates toEntrepreneurs”中来,去教犯人如何去创业。【4 题详解】细节理解题。由第二段“I thought t
24、o myself,wow,thats going to bedifficult with a criminal background.”可知,Brian Hamilton 心想,有犯罪背景的人找工作是很难的。所以为什么 Brian Hamilton 认为犯人出狱后找不到工作是因为犯人拥有犯罪背景。故选 B 项。【5 题详解】词句猜测题。由第三段“The conversation made Hamilton consider howprisonerscouldbenefitfromentrepreneurship,somethinghethought about for yearsa nonpr
25、ofit organization that helps peoplewith criminal backgrounds start their own small businesses”可知,这次谈话让 Hamilton 开始思考囚犯如何从创业中获益,这是他多年来一直在思考的问题。Hamilton 创建了一个名为“Inmates to Entrepreneurs”的组织,这是一个帮助有犯罪背景的人创业的非营利组织。所以通过上下文的语境可以判断出,第 3 段中划线的 entrepreneurship一词是指通过创办或经营自己的企业来赚钱。故选 C 项。【6 题详解】推理判断题。由倒数两段“No
26、w,anyone is able to access the curriculum.In addition,he visits middle schools and presents the curriculum toat-risk students as a preventative measure against crime.The freecurriculum is funded by the recently established Brian HamiltonFoundation”可知,现在,任何人都可以使用这些课程。此外,Hamilton还走访了一些中学,并将课程介绍给有犯罪风险的
27、学生,作为预防犯罪的一项措施。这项免费课程由最近成立的布莱恩汉密尔顿基金会(Brian HamiltonFoundation)资助。所以通过课程的使用人群的范围可以判断出,“Inmatesto Entrepreneurs”组织的课程已经得到了很大地扩展。故选 D 项。【7 题详解】主旨大意题。通读全文可知,短文叙述了 Brian Hamilton 成功创业的故事,Hamilton 创建了“Inmates to Entrepreneurs”这个组织,这是一个帮助有犯罪背景的人创业的非营利组织。与此同时 Hamilton 还建立自己的公司Sageworks。2018 年他卖掉了 Sageworks
28、 的股份,一心投到“Inmates toEntrepreneurs”中来,去教犯人如何去创业。所以短文主要在讲述一个男人卖了他的企业去教囚犯如何创业。故选 B 项。CMove over,helicopter parents.“Snowplow(扫雪机)parents”arethe newest reflection of an intensive(强化的)parenting style that caninclude parents booking their adult children haircuts,texting theircollege kids to wake them up s
29、o they dont sleep through a test,andeven calling their kids employers.Helicopter parenting,the practice of wandering anxiously nearones children,monitoring their every activity,is so 20th century.Somerich mothers and fathers now are more like snowplows:machinesmoving ahead,clearing any difficulties
30、in their children s path tosuccess,so they don t have to suffer failure,frustration(挫 折)or loseopportunities.It starts early,when parents get on wait lists for excellent preschoolsbefore their babies are born and try to make sure their kids never doanything that may frustrate them.It gets more inten
31、se when schoolstarts:running forgotten homework to school or calling a coach torequest that their children make the team.Rich parents may have more time and money to devote to makingsure their children don t ever meet with failure,but its not only richparents practicing snowplow parenting.This inten
32、sive parenting hasbecome the most welcome way to raise children,regardless of income,education,or race.Yes,its a parents job to support the children,and to use theiradult wisdom to prepare for the future when their children aren tmature enough to do so.That s why parents hide certain toys frombabies
33、 to avoid getting angry or take away a teenagers car keys untilhe finishes his college applications.But snowplow parents can take it too far,some experts say.Ifchildren have never faced a difficulty,what happens when they getinto the real world?“Solving problems,taking risks and overcoming frustrati
34、on are keylife skills,”many child development experts say,“and if parents dont let their children experience failure,the children dont acquire them.”8.What do we know about snowplow parenting?A.It appeared before helicopter parenting.B.It costs parents less than helicopter parenting.C.It was a typic
35、al phenomenon of the 20th century.D.It provides more than enough services for children.9.What does the fourth paragraph mainly say about snowplowparenting?A.Its cost.B.Its benefits.C.Its popularity.D.Its ending time.10.Why does the author mention parents taking away car keys?A.To show teenagers are
36、no better than babies.B.To advise teenagers not to treat their cars as toys.C.To advise parents not to buy cars for their teenagers.D.To show its correct to help children when necessary.11.Whats the possible result of snowplow parenting according tothe experts?A.Children lacking problem-solving abil
37、ity in reality.B.Children mastering more key life skills than parents.C.Children gaining great success in every aspect of life.D.Children meeting no problems or frustration after growing up.【答案】DCDA【文章大意】这是一篇新闻报道。短文报道了这样一个群体-“扫雪机父母”,这种父母就像扫雪机一样披荆斩棘,为孩子清除人生路上的一切障碍。但是专家表示,这种做法是不明智的,父母们预先给孩子解决所有问题会让孩子在
38、现实世界中失去解决问题的能力。【8 题详解】细节理解题。由第一段“Snowplow(扫雪机)parents”are the newestreflection of an intensive(强化的)parenting style that can includeparents booking their adult children haircuts,texting their collegekids to wake them up so they dont sleep through a test,and evencalling their kids employers.”可知,如今是“扫雪
39、机父母”的天下了。采取这种高强度育儿方式的父母会给成年子女预约理发,给上大学的孩子发短信叫他们起床去参加考试,甚至会给孩子的雇主打电话。所以“扫雪机父母”为孩子提供了足够的服务。故选 D 项。【9 题详解】主 旨 大 意 题。由 第 四 段“but it s not only rich parents practicingsnowplow parenting.This intensive parenting has become the mostwelcome way to raise children,regardless of income,education,orrace.”可知,但不是
40、只有富人才会做扫雪机父母。无论收入、教育或种族如何,这种高强度育儿方式已经成为最受欢迎的养育孩子的方式。所以第四段主要讲“扫雪机父母”育儿方式的普及性。故选 C 项。【10 题详解】推理判断题。由第五段“Yes,its a parents job to support the children,and to use their adult wisdom to prepare for the future when theirchildren arent mature enough to do so”可知,是的,父母的工作是养育孩子,并在孩子还不够成熟的时候利用他们的成人智慧为他们的未来做准备。
41、所以本段在肯定父母在养育孩子时所做出的努力以及正确性。故判断出作者提到父母拿走孩子的车钥匙的事例就是为了表明父母在必要时帮助孩子是正确的。故选 D 项。【11 题详解】推理判断题。由最后段“Solving problems,taking risks and overcomingfrustration are key life skills,”many child development experts say,“and if parents don t let their children experience failure,thechildren dont acquire them.”可知
42、,许多儿童发展专家说解决问题、去冒险和克服挫折是关键的生活技能,如果父母不让孩子经历失败,孩子就不会获得它们。所以通过专家所说的话可以判断出,根据专家的说法,“扫雪机父母”的教育结果会让孩子在现实世界中失去解决问题的能力。故选 A项。DThere are billions of people on this planet,and many of us love toeat meat.Can the demand be filled in a sustainable(可 持 续 的)andaffordable way?A bunch of businessmen are not only opt
43、imistic butare working to make this happen sooner than you may think.The environmental effects caused by meat consumption(食用)waste,animal treatment,health problems and even the greenhousegas effects that are potentially caused by methane gas produced bycows have given rise to a number of startups(新
44、兴 公 司)looking todevelop meats in different ways.For example,San Francisco-based Memphis Meats is developingcell-based meats in its labs without requiring any animals.Israels FutureMeat Technologies is doing the same by producing fat and muscle cellsthat are being tested by chefs in Jerusalem.All of
45、these companies usespecial processes to harvest cells from animals and grow them in a lab.But dont worry if youre not a meat lover.Startups such as Jet Eat,which is also based in Israel,are working on food products grown in labsthat are plant-based and replicate(复制)meats using natural elementswhile
46、still keeping flavor,consistency and the“overall sensoryexperience”,according to a report on NoCamels.Jet Eat,which wasfounded in early 2018,aims to 3D-print their lab-grown products by2020.As you can imagine,there are plenty of barriers facing the industry.Educating the public is a big one.Another
47、controversial issue is thelabeling of the products.Recently both the USDA and the Food andDrugAdministration(FDA)announcedthattheywillbeginjointlycontrolling the new“cell-based meat”category.Many of us have concerns about the challenges facing futuregenerations as our global population increases and
48、 the earths naturalresources decreases.The good news is that there are plenty ofbusinessmen around the worldlike those producing lab-grown meatswho are working to solve some of these problems and make a littlemoney in the process.Nothing wrong with that.12.Why do some companies begin to develop new
49、kinds of meats?A.To analyse the causes of air pollution.B.To stress the importance of protecting wild animals.C.To make people less interested in eating meat and morehealthy.D.To meet peoples demand for meat in environmentally friendlyways.13.Whats special about the lab-grown meats of Jet Eat?A.They
50、 cost less.B.They are plant-based.C.They are more delicious.D.They are available on themarket now.14.Which of the following is a barrier lab-grown meat industriesmust deal with?A.How to let people accept the meat.B.How to give themeat an elegant name.C.How to produce the meat in large amounts.D.How
51、toreduce the cost of making the meat.15.Whats the authors attitude towards lab-grown meats?A.Supportive.B.Opposing.C.Ambiguous.D.Cautious.【答案】DBAA【文章大意】这是一篇说明文。实验室培养的未来肉类问世,或将持续满足消费需求。【12 题详解】细节理解题。由第二段“The environmental effects caused by meatconsumption(食用)waste,animal treatment,health problems and
52、even the greenhouse gas effects that are potentially caused bymethane gas produced by cowshave given rise to a number ofstartups(新兴公司)looking to develop meats in different ways.”可知,人类的肉类消费会造成环境影响,比如:畜牧业产生的各种废料,动物受到的非人道对待,健康问题,甚至是温室气体效应(该效应可能由奶牛的甲烷排放造成);以上种种问题催生了许多初创公司以不同的方式来开发肉类以满足我们对肉类的巨大需求。所以为什么有些
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
