2021-2022学年高中英语 综合检测题(含解析)北师大版必修5.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语 综合检测题含解析北师大版必修5 2021 2022 学年 高中英语 综合 检测 解析 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、综合检测题(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你都有5秒钟的时间阅读题目;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话仅读一遍。W:So what happened?M:Well,there was an earthquake in Ruichang,Jiangxi Province.W:Really?Thats terrible.M:And some people have had to mov
2、e out of their homes.But the governments efforts have made them feel better.1.What is talked about in the dialogue?A.Weather.B.Natural disasters.C.Jiangxi Province.答案BW:How long have you been driving?M:Actually I began driving when I was thirteen.But I got a license two years later.2.When did the ma
3、n get a license?A.When he was 13.B.When he was 14.C.When he was 15.答案CM:When will the school term begin?W:Henry told me it was September 12,but this notice says it is September 20.Henry was wrong.3.When will the school term begin?A.On September 12.B.On September 20.C.On September 22.答案BW:How did you
4、r parents like the play they attended last weekend?M:My mother thought the language was terrible,but my father liked it.4.What did the mans parents think about the play?A.Neither liked it.B.They both liked it.C.His mother didnt like it,but his father did.答案CM:Do you think the weather will be all rig
5、ht for the Spring Festival?W:Yes,if were lucky.But I think itll be very cold anyway.M:Quite possibly.W:Have you got any plans for the festival?Its likely Ill just stay home and help my mother with the cooking.M:Well,who knows.I might do anything.You know I always do things as they happen.5.What is t
6、he woman likely to do during the festival?A.She may do anything that she will meet.B.She may help her mother do some shopping.C.She may help her mother do some cooking.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作
7、答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。M:Excuse me,Im a reporter from ChinaDaily.Id like to know what types of newspaper people often read.Would you mind answering a few questions?W:No,not at all.M:Can you tell me where youre from,please?W:Er,I was born in Japan and grew up in Italy.M:Oh,sounds interesting.A
8、re you used to living here,in New York City?W:Very much so.Ive been working in a college for three years.M:Woo,a college teacher.And when do you normally read newspapers?W:Well,Im busy during the day,so usually after 8 oclock at night.M:Which sections do you prefer?W:Im mainly interested in the shop
9、ping other than that.I also like the news.6.Where does the woman work?A.In Italy.B.In Japan.C.In America.答案C7.When does the woman read newspapers?A.At night.B.During the day.C.In the shopping time.答案A8.Whats the relationship between the two speakers?A.Teacher and student.B.Journalist and passer-by.C
10、.Editor and newspaper seller.答案B听第7段材料,回答第9至11题。W:What part of the paper are you reading?M:The travel section.W:Are you thinking about our vacation already?M:Yes,its not so far away.Ive been looking at these advertisements.W:Why dont we go to the same place we went last year?M:I wont stay at that ho
11、tel again.I have a better idea for this year.Look at this advertisement.This looks like a wonderful vacation to me.W:“Three weeks.”“Ten exciting ports.”“Use the ship as a hotel.”How much does it cost?M:The price isnt given.W:It must be expensive if they dont give the price in the paper.And besides,I
12、d rather stay in one place.M:I dont want to sit on the same beach and eat the same food and look at the same walls every day for three weeks.W:You know the doctor said you shouldnt try to do too much.M:He didnt say that I had to sit in the same chair all day long.9.What can we learn about the couple
13、?A.The husband likes to sit in the same chair.B.The wife doesnt like to travel.C.They went on a trip last year.答案C10.How long does the voyage they talked about last?A.Ten days.B.Ten weeks.C.Twenty-one days.答案C11.Why doesnt the wife like the kind of voyage?A.It may cost a lot of money.B.She doesnt li
14、ke to go to so many places.C.She dislikes going to many places and it may cost her a lot.答案C听第8段材料,回答第12至14题。W:Hi,Bob.Havent seen you for ages.What happened to you?M:I have been in hospital.W:Oh,sorry to hear that.But for what?M:Er,I had a car accident three weeks ago.W:Really?So you were injured an
15、d treated in the hospital?M:Yes.But luckily,only my left arm was broken.And I can move it now.W:But how did it happen?M:I was driving to work on Broad Street and crashed into a pole.W:You were driving too fast,I suppose.M:Yes,and I regret it.W:Remember the lesson.I hope you will return to work soon.
16、M:Thanks a lot.12.Why was the man kept in hospital?A.His left leg was broken.B.He was seriously ill.C.He had a car accident.答案C13.How did the accident happen?A.Someone knocked into the back of his car.B.He had drunk too much and lost his control.C.He drove too fast.答案C14.Where was the man going that
17、 day?A.He was going to work.B.He was going home.C.He was going to a party.答案A听第9段材料,回答第15至17题。W:Thats very exciting,of course,Mr.Jones.When did you see the UFO?M:It was last Thursday.It must have been ten past six because I was just passing the post office after walking my dog.Every evening we take
18、the same walk at the same time.W:Did you hear any noise?M:Well,I did hear a noise.At first I thought it was a plane.But it couldnt be possible,because it was standing still at first,and it had no wings or engines or anything of that sort.W:But didnt it move at all?M:No,it suddenly rose up and flew a
19、way up into the clouds with a rush of hot air.W:How big was it?M:It was huge.You know how small planes look when they are in the air.Well,this object looked about the size of a large plane,even at that height.So if it were on the ground it would be very large.W:Certainly,Mr.Jones.You have been flyin
20、g for so many years. M:And you could imagine the engine power that would be needed to keep a thing that size in the air.Its really hard to believe or imagine.W:Certainly it is.Thank you,Mr.Jones.Todays interview will appear on CityEvening tomorrow.15.What is the man?A.A farmer.B.An engineer.C.A pilo
21、t.答案C16.What did the object do?A.It stayed still all the time.B.It moved round from time to time.C.It flew away quickly.答案C17.How did the man describe the object?A.It was bigger than a normal plane.B.It was smaller than a normal plane.C.It was as big as a normal plane.答案A听第10段材料,回答第18至20题。How does t
22、elevision affect our lives?It can be helpful to those who carefully choose the programs that they watch and harmful to those who watch it too much.In China,many people worry that children and young people are watching too much television.A survey of 300 youngsters in Shanghai last year showed that,o
23、n average,they spent half of their free time,that is two and a half hours,watching television.And two-thirds of an hourreading stories.Another survey of school-age children in Wuhan found that half of them said they read very little.During the Barcelona Olympic Games,tens of millions of Chinese view
24、ers stayed up late to watch the opening ceremonies and other programs.And television is quickly taking the place of printed material as the major source of news for most Chinese.A recent survey in Beijing found that 63% of those surveyed got their news from television through CCTV and other TV stati
25、ons.18.According to the survey last year,how much of the youngsters free time were spent watching TV on average?A.Half.B.Two-thirds.C.Three-fourths.答案A19.According to the passage,where did most Chinese people get news?A.Radio.B.Newspapers.C.TV.答案C20.What are many people worried about children and yo
26、ungsters?A.Spending too much money.B.Watching too much TV.C.Going too often to Internet Cafes.答案B第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AParents and kids today dress alike,listen to the same music,and are friends.Is this a good thing?Sometimes,when Mr.Ballmer and h
27、is 16-year-old daughter,Elizabeth,listen to rock music together and talk about interests they both enjoy,such as pop culture,he remembers his more distant relationship with his parents when he was a teenager.“I would never have said to my mom,Hey,the new Weezer album is really great.How do you like
28、it?” says Ballmer.“There was just a complete gap in taste.”Music was not the only gulf.From clothing and hairstyles to activities and expectations,earlier generations of parents and children often appeared to move in separate orbits(轨道).Today,the generation gap has not disappeared,but it is getting
29、narrow in many families.And parent-child activities,from shopping to sports,involve a feeling of trust and friendship that can continue into adulthood.But family experts warn that the new equality can also result in less respect for parents.“Theres still a lot of strictness and authority(权威)on the p
30、art of parents out there,but there is a change happening,” says Kerrie,a psychology professor at Lebanon Valley College.“In the middle of that change,there is a lot of confusion among parents.”Family researchers offer a variety of reasons for these changing roles and attitudes.They see the 1960s as
31、a turning point.Great cultural changes led to more open communication and a more democratic(民主的)process that encourages everyone to have a say.“My parents were on the before side of that change,but todays parents,the 40-year-olds,were on the after side,” explains Mr.Ballmer.“Its not something easily
32、 achieved by parents these days,because life is more difficult to understand or deal with,but sharing interests does make it more fun to be a parent now.”21.The underlined word “gulf” in Para.3 most probably means.A.distanceB.interestC.similarityD.cooperation答案A解析词义猜测题。从后一句“earliergenerationsofparen
33、tsandchildrenoftenappearedtomoveinseparateorbits(轨道)”父母和孩子在不同的轨道上移动,可知此词在这里的意思是“距离”。故选A项。22.The change in todays parent-child relationship is.A.more confusion among childrenB.more respect for parents from childrenC.new equality between parents and childrenD.more strictness and authority on the part
34、of parents答案C解析细节理解题。根据文中“Andparent-childactivities,fromshoppingtosports,involveafeelingoftrustandfriendshipthatcancontinueintoadulthood.”以及下段中thenewequality可知,父母与孩子之间的关系是一种新型的平等关系。故选C项。23.By saying “todays parents,the 40-year-olds,were on the after side” the author means that todays parents .A.can
35、set a limit to the changeB.follow the trend of the changeC.fail to take the change seriouslyD.have little difficulty adjusting to the change答案B解析推理判断题。根据文中“Theyseethe1960sasaturningpoint.Greatculturalchangesledtomoreopencommunicationandamoredemocratic(民主的)processthatencourageseveryonetohaveasay.”及最后
36、一段可推断出现在的父母和孩子之间的交流更开放更民主,因此能顺应变化的趋势。故选B项。BI cant think of a better way of appreciating a new culture than by taking part in one of its festivals.Some festivals are celebrated by an entire country,while others may be unique to a single city.Festivals play an important role in a certain culture.Just
37、enjoy them!Batalla del VinoHaro,SpainFor many years,June 29th is a good day to visit Haro,Spain.Bring a bottle of wine and prepare to be washed in red wine in the heart of Spains grape-growing area.After a church ceremony,crowds flock(集结)to the hills for the battle,where white shirts will be made br
38、ight purple by the end of the morning.Bay to BreakersSan Francisco,CaliforniaCreated after the terrible 1906 earthquake as a way of encouraging people,the race has become one of the regions most important events.Held every year on the third Sunday of May,the race runs through the city from the Bay t
39、o the Pacific Breakers.The real highlight,however,is the thousands of people dressed up in a show.Pillow Fight DayWorldwideThese events are organized mainly through the Internet.Tens of thousands of people participated in the 4th annual International Pillow Fight Day on April 2,2013.From London to V
40、ancouver to many other cities,the festivals were held in more than 100 countries.So just bring a soft pillow in early April,and watch feathers flying.KoninginnedagThe NetherlandsAlthough their Queens birthday is really during the winter,she celebrates it on April 30ththe countrys official “Queens Da
41、y” since 1949.Orange is the national color,and the streets become a sea of shining wigs(假发)and body paints,as crowds gather in the squares and on boats in the canals.Amsterdam is the center of this outdoor party,but nearly every town is alive with orange on this day.24.People celebrated Batalla del
42、Vino by .A.wearing bright purple shirtsB.pouring wine onto others white shirtsC.flocking to the hills after a ceremonyD.holding a drinking wine competition答案B解析推理判断题。由第二段最后一句话“Afterachurchceremony,crowdsflock(集结)tothehillsforthebattle,wherewhiteshirtswillbemadebrightpurplebytheendofthemorning.”中可以看出
43、在教堂的庆祝仪式上,人们聚集在一起庆祝,直到次日清晨他们的白衬衫上被染上了明亮的紫色(葡萄酒汁),故选B项。25.The underlined word “highlight” in the passage means .A.the most exciting partB.the brightest partC.the highest partD.the hardest part答案A解析词义猜测题。分析句子“Therealhighlight,however,isthethousandsofpeopledressedupinashow.”可以看出真正令人兴奋的是成千上万的人们在节日中盛装打扮,
44、故选A项。26.Which of the festivals has the shortest history?A.Batalla del Vino.B.Bay to Breakers.C.Pillow Fight Day.D.Koninginnedag.答案C解析细节理解题。根据第四段中“Tensofthousandsofpeopleparticipatedinthe4thannualInternationalPillowFightDayonApril2,2013.”中可以看出第四届国际枕头大战日是2013年,那么其起始日应为2010年,比其他三个节日晚,故选C项。27.Which of t
45、he statements is NOT true?A.June 29th is a good day to visit Haro,Spain.B.The race is held every year to encourage people.C.Pillow Fight Day is held in more than 100 countries.D.The Queen of the Netherlands was born on April 30th.答案D解析细节理解题。根据最后一段中“AlthoughtheirQueensbirthdayisreallyduringthewinter,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022春一年级语文下册 课文 3 8 静夜思习题课件 新人教版.pptx
