2021届全国高三下学期考前英语猜题卷03 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届全国高三下学期考前英语猜题卷03 WORD版含解析 2021 全国 高三下 学期 考前 英语 猜题卷 03 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、冲刺2021年高考英语考前猜题卷(新课标卷)03第一部分:听力第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the woman probably do?A. Do the laundry.B. Iron a shirt.C. Make a coffee.【答案】B【原文】M: Could you please help me iron my shirt, honey?W: Oh, no! I just did
2、 your laundry. But if you make me a cup of coffee, Ill do you the favor.M: Its a deal.2. How does the woman practise her English?A. By talking to natives.B. By viewing the websites.C. By going to the English Corner.【答案】B【原文】M: How do you practice your English?W: I usually look at English language we
3、bsites every day. M: Have you ever considered going to the English Corner?W: Yeah, I have. And I hope to speak to native speakers someday.3. When does the conversation probably take place?A. In the evening.B. In the afternoon.C. In the morning【答案】A【原文】M: It got dark really fast. Can you turn on that
4、 lamp?W: The bulb went out this morning. I need to replace it.M: Im going into town tomorrow afternoon. Ill get some then.4. Why does the woman check the label on the shirt?A. To see how to wash it.B. To see what brand it is.C. To see what it is made of.【答案】A【原文】W: Does the label on your shirt say w
5、hat temperature it should be washed at?M: No, it just has these symbols.W: Those mean that it can only be washed by hand because of how its made. Dont put it in the washing machine. Ill do it later.5. Whats wrong with the woman?A. She has lost her way.B. She has lost her luggage.C. She has lost her
6、daughter.【答案】C【原文】M: Whats the trouble, madam?W: I. I cant find my daughter. I put my luggage down over there and when I came back, she was gone.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。6. What
7、makes the mans mother unhappy?A. The e-invitations.B. The old pictures.C. The tickets to Texas.7. What does the woman remind the man to do?A. Book the plane ticket.B. Save some money.C. Check the booking.【答案】6. A 7. C【原文】W: Hey! Ask your mom for more old pictures, OK?M: Cant it wait? Shes still angr
8、y that we sent e-mail wedding invitations. W: But we saved your parents so much moneyM: I know. And theyre spending enough on the plane tickets to Texas! W: Speaking of plane tickets, dont forget to check on the reservations! M: OK.听下面一段较长对话,回答以下小题。8. What are the speakers mainly talking about?A. A
9、building.B. A designer.C. A picture.9. Which subject does the woman like best?A. Music.B. History.C. Math.【答案】8. C 9. A【原文】W: You know, Ive never seen the pictures you took of New York.M: No? Didnt I show them to you after I got back? Well, I have them with me. Look at this one.W: Fantastic. Where w
10、as this taken?M: From the top of the World Trade Center. Did you know the Statue of Liberty was designed by a Frenchman?W: Uh-huh. Bartholdi. It was given to the United States by France on the 100th birthday of the U.S. independence.M: You know a lot about history.W: History is my favorite subject a
11、fter music, that is!M: Oh, I thought you like math best! Well, lets look at another one.听下面一段较长对话,回答以下小题。10. What is the woman dissatisfied with about the island?A. The food.B. The beach.C. The hotel.11. What do we know about the woman?A. She lost her way several times.B. She met some unfriendly loc
12、als.C. She missed home-cooked meals.12. What does the woman suggest the man do in the end?A. Visit the churches.B. Taste the local food.C. Go to the island of Gozo.【答案】10. B 11. A 12. C【原文】M: Hi, Maggie. I havent seen you for a long time. Did you do anything nice over the summer?W: Bruce and I went
13、on an amazing vacation to Malta, which is a small island in the Mediterranean.M: Sounds great!W: Our hotel was only a short distance from the beach. The beach itself, which was small, was not good enough for swimming. However, the boats at the harbor were brightly painted and they were really beauti
14、ful. The home-cooked food was fresh and absolutely delicious.M: Youre making me hungry!W: We also explored the whole island, which was full of honey-colored buildings. The capital city, Valletta, has a lot of beautiful churches. We got lost a couple of times, but the friendly locals helped us.M: Mmm
15、 that was nice! I think Ill go there next summer.W: Well, if you do, you must visit the small island of Gozo.听下面一段较长对话,回答以下小题。13. What does the woman think about attending trainings at weekends?A. Unnecessary.B. Essential.C. Unreasonable.14. What are the trainings mainly for?A. Skill learning.B. Cul
16、tural awareness.C. Teamwork improvement.15. What benefit will a one-year employee receive?A. A salary increase.B. A seven-day holiday.C. A possible promotion.16. What is the conversation mainly about?A. Company rules.B. Salary standards.C. Job trainings.【答案】13. C 14. C 15. B 16. A【原文】W: Tony, Im a n
17、ew comer here. What do you think I should know before starting the work?M: As a new member, you must attend trainings in the first few weekends.W: To be honest, I dont think it is fair. M: But you have to. W: Ok, then. What are the trainings for? To get us familiar with the culture here or to learn
18、skills?M: Both, to some degree. But they mainly aim to encourage teamwork.W: How about the salary? Actually, Im more interested in this.M: All new members are likely to ask the same question. Our company has a strict salary standard. Benefits depend upon the employees performance. After youve been h
19、ere for a year, you qualify for a one-week vacation. For two years, an increase in salary as well as a chance to be promoted.W: Wow, thank you for telling me. Anything else I should know?M: Remember to report work to the manager every month. W: Ive got it. Thank you.听下面一段独白,回答以下小题。17. What is the di
20、sadvantage of the conference room on the second floor?A. It has no natural light.B. It lacks equipment.C. It is not big enough.18. Which floor is the break room on?A. The basement floor.B. The first floor.C. The third floor.19. Who will prepare the identification for guests?A. Tanya.B. Mario.C. Eric
21、.20. Which group will be the first to present?A. The Paris group.B. The London group.C. The New York group.【答案】17. C 18. B 19. B 20. A【原文】M: So, just to talk you all quickly through the arrangements of the event on March 10th, well be using the large conference room downstairs, on the basement floor
22、. I know some of you raise concerns about the fact that theres no natural light in the room and we did consider the conference room on the second floor or the one on the third floor, but theyre just not spacious enough. And we decided to use the small conference room on the first floor as the break
23、room. Tanya has got in touch with all our guests to find out any dietary requirements for lunch, and weve got the final list of guests, so Mario will have the identification ready for everyone.Obviously, the room is not properly setup for the event yet and we cant set it up until the day before beca
24、use its being used for another event on the 8th, but Eric and I have agreed to come in earlier on the 9th to take care of it. Oh, before I forget: theres a mistake in the program. The Paris group will be presenting first, not the London group. And the New York group will be the third one. What else?
25、 I .第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15个小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。AHoliday Celebrations Throughout OrlandoIts time again for our best free holiday events in Orlando! This year we could all use a little extra holiday cheer. Thankfully, despite some changes, there are still l
26、ots of free holiday events in Orlando and throughout Central Florida.Winter Park Ye Olde Hometown Parade(游行)December 5,2020, starts at 9: 00 a.m.Central Park on Park Avenue, Winter ParkThe Winter Park Chamber of Commerce is proud to host the 68th annual Winter Park Ye Olde Hometown Christmas Parade.
27、 The event has been held each December for more than 60years, making it the oldest continuous holiday parade in Central Florida. Reserved spaces for the live event are full, but the parade will be streamed live via Facebook.20th Annual Christmas ParadeDecember 5, 2020, starts at 10;00 a.m. Downtown
28、Mount DoraEnjoy this annual parade through the streets of downtown Mount Dora. Pets are notallowed.Winter at Lake Eola ParkDecember 12, 2020, 5:00 p.m.-10:00 p.m.Lake Eola ParkThere is an annual tree-lighting, announcement of holiday art contest winners and, of course, Santa Claus at Lake Eola Park.
29、 Masks and social distance are among the safety measures to be in place.9th Christmas Light RideDecember 12,2020,7:00 p.m.Retro City Cycles, OrlandoRide through Ivanhoe Village and College Park to take in the great light displays. Ride starts at Retro City Cycles and will be about 6 miles at a casua
30、l pace; all bikes are welcome! Dont forget to decorate your bike !21. What do we know about the event in Winter Park?A. It enjoys a long history.B. It has lost its popularity.C. It is hosted by Facebook.D. It requires reservations online.22. Which of the following places will probably attract the mo
31、st artists?A. Winter Park.B. Downtown Mount Dora.C. Lake Eola Park.D. Ivanhoe Village.23. What must you do to take part in the 9th Christmas Light Ride?A. Wear face masks.B. Keep social distance.C. Make your bike more beautiful.D. Arrive at Ivanhoe Village before 7 :00 a.m.【答案】21. A 22. C 23. C【解析】本
32、文是一篇应用文。文章介绍在奥兰多市举行的一些年度节日庆祝活动。21. 细节理解题。根据Winter Park Ye Olde Hometown Parade中的“The Winter Park Chamber of Commerce is proud to host the 68th annual Winter Park Ye Olde Hometown Christmas Parade. The event has been held each December for more than 60years, making it the oldest continuous holiday pa
33、rade in Central Florida.(冬季公园商会很荣幸举办第68届Winter Park Ye Olde Hometown圣诞游行。60多年来,每年12月都会举行这一节日游行,是佛罗里达中部最古老的连续节日游行。)”可知,该活动迄今有着举办68届的悠久历史。故选A。22. 推理判断题。根据Winter at Lake Eola Park中的“There is an annual tree-lighting, announcement of holiday art contest winners and, of course, Santa Claus at Lake Eola Pa
34、rk.( 这里有一年一度的圣诞树照明,节日艺术比赛获胜者的公告,当然还有Eola湖公园的圣诞老人。)”可知,该活动有一个宣布节日艺术比赛的获奖者名单的环节。因此举办该活动的 Lake Eola Park可以吸引最多的艺术家。故选C。23. 细节理解题。根据文章结尾处“Dont forget to decorate your bike!( 别忘了装饰你的自行车!)”可知,这个骑行活动要求参赛者对自己的自行车提前进行装饰。故选C。BThe spot of red was what first caught Randy Heisss attention on December 16. He was
35、biking on his ranch in Patagonia, Arizona, a town near the U. S. -Mexico border. Heiss walked toward it, and found on the grassland was a broken balloon with its string attached to a piece of paper.“Dayami,” it read on one side, in a childs writing. It was a Christmas wish list, all in Spanish He su
36、spected that a child had tried to send Santa Claus a Christmas wish list by balloon, something he used to do himself when he was a kid. And he wondered whether he could find the child who had sent this one.It would be difficult, but based on the prevailing wind, Heiss was pretty sure where it came f
37、romjust across the border, the city of Nogales, Mexico.Heiss then posted about his quest on Facebook, attaching photos, hoping his friends in Nogales might know the girls family.A few days passed with no leads. Heiss worried that time was running out before Chirstmas. On December 19. he sent a priva
38、te Facebook message to Radio XENY. a radio station based in Nogales The next morning. Heiss awoke to a message from Radio XENY: They had located Dayami, an eight-year-old girl, and her family, who indeed lived in Nogales. “It just changed my entire day.” said Heiss. Having bought just about everythi
39、ng on Dayamis list and a few other toys, as they had learned that Dayami had a younger sister, Heiss and his wife. at the Radio XENY. met tho family.“Their eves were wide open with wonder.” Heiss said of the two sisters reactions. “Like. Oh my gosh, this really did work!”Not wanting to disappoint th
40、e girls who still believed in Santa Claus, Heiss and his wife told them they were “Santas helpers”.“It was a beautiful and healing experience for us.” Heiss said, “Since our only son died ten years ago, being around children at Christmas time has been absent in our lives.” Heiss said. “We now have f
41、riends for life. And, for a day, that border fence with its wire melted away.”24. What did Heiss find when hiking on his ranch.A. A Christmas wish list from a childB. A mass of grassland.C. A letter addressed to him.D. A beautiful red balloon.25. What does the underlined word leads in Paragraph 4 pr
42、obably mean?A. Examples.B. Clues.C. Suggestions.D. Plans.26. Why did Heiss manage to find Dayami?A. He wanted to make up for his lost son.B. He wanted to make friends with Dayami.C. He wanted to realize his childhood dream.D. He didnt want to spoil Santa Claus for the girls.27. What message does the
43、 text intend to convey?A. Love knows no borders.B. A bold attempt is half success.C. God helps those who help themselves.D. Nothing is impossible to a willing heart.【答案】24. A 25. B 26. D 27. A【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了Heiss在牧场中偶然拾到了一个邻国女孩的愿望清单,而后努力找到了这个女孩,并且帮其实现了圣诞愿望的暖心故事,向读者传达着爱不分国界。24. 细节理解题。根据第一段中“Heiss w
44、alked toward it, and found on the grassland was a broken balloon with its string attached to a piece of paper.”(Heiss朝它走去,发现草地上有一个断了的气球,绳子系在一张纸上。)及第二段中“Dayami,” it read on one side, in a childs writing. It was a Christmas wish list, all in Spanish”(“Dayami,”它的一面写着,是一个孩子的笔迹。这是一张圣诞愿望单,全是西班牙语)可知,当Heiss
45、在牧场里骑车时发现了一个破了的气球,气球里装着一个孩子用西班牙语写的圣诞节愿望清单,故选A。25. 词句猜测题。根据第四段中“Heiss then posted about his quest on Facebook, attaching photos, hoping his friends in Nogales might know the girls family.”(然后,Heiss在Facebook上发布了照片,希望他在诺加利斯的朋友们可能认识女孩的家人);和第五段中“Heiss worried that time was running out before Chirstmas.”(
46、Heiss担心在圣诞节前时间不多了),由此判断,划线词所在的句子意思是几天过去了,没有任何线索。lead在此处指的是 “线索”,故选B。26. 细节理解题。根据倒数第二段中“Not wanting to disappoint the girls who still believed in Santa Claus, Heiss and his wife told them they were “Santas helpers”.”(为了不让那些仍然相信圣诞老人的女孩们失望,Heiss和他的妻子告诉她们,他们是“圣诞老人的助手”)可知,Heiss 设法找到了Dayami是因为他不想破坏了孩子们心中的
47、圣诞老人,故选D。27. 推理判断题。根据最后一段中“Heiss said. “We now have friends for life. And, for a day, that border fence with its wire melted away.”(Heiss说,“我们现在有了一生的朋友。有一天,带着铁丝的边界围栏融化了)可知,爱是没有边界,不分国界的,故选A。CBioluminescence, unlike other sources of light(the sun, fire, light bulbs), which produce energy from heat, is
48、 defined as “the emission of light from living organisms(such as fireflies and bacteria)as the result of internal chemical reactions”. It is one of the wonders of nature that just about any of us can witness.While a few organisms can produce bioluminescent light outside of the oceans(think fireflies
49、), most of the bioluminescence going on is in salt water. In fact, the vast majority of bioluminescent organisms evolved in order to provide light in deep sea marine ecosystemseither to light up prey or as a warning against predators(捕食者)far below sunlights reach into the water column.Humans have be
50、en putting natural bioluminescence to work for a while19th century coal miners would trap fireflies(instead of open-flame candles or lanterns that could cause explosion)in jars to light their way. But nowadays researchers are hard at work synthesizing(合成)the chemical reactions behind bioluminescence
51、 for a range of modem-day applications.Using bioluminescence to help cure disease is a big focus of some biomedical research companies, given the promise of using heat-free organic light to detect metastasizing(转移的) cancer cells, stem cells, viruses or bacteria within living tissue. The military als
52、o has big hopes for applying the chemical reactions of bioluminescence to create light that wont cause the heat-seeking sensory equipment of the enemy whether on land,at sea or in the sky. Some other practical applications of bioluminescence include an effort to connect genes from bioluminescent org
53、anisms into trees that would light up when the sun sets.While none of these “technologies” is yet ready to become mainstream, its good to know that the future looks bright.28. What exactly causes biolunninescence?A. Heat energy.B. Chemical reaction.C. Salt water.D. Living organism.29. Why did miners
54、 use fireflies instead of lanterns in the 19th century to light up?A. To ensure safety.B. To seek comfort.C. To provide convenienceD. To save money30. What may bioluminescence help to be used as?A. The heat-seeking sensory equipmentB. A simple cure for all kinds of diseases.C. An all-natural alterna
55、tive to street lights.D. An effective virus-killer within living tissues.31. What is implied in the last paragraph?A. The good and bright future should be ours.B. Bioluminescence is widely used in our life.C. The technologies are good enough to apply.D. The search is on for the use of organic light
56、sources.【答案】28. B 29. A 30. C 31. D【解析】这是一篇说明文。文章介绍了关于生物发光的研究以及其应用。28. 细节理解题。根据第一段中“Bioluminescence, unlike other sources of light(the sun, fire, light bulbs), which produce energy from heat, is defined as “the emission of light from living organisms(such as fireflies and bacteria)as the result of i
57、nternal chemical reactions”.”(与其他光源(太阳、火、灯泡)不同,生物发光是生物体(如萤火虫和细菌)内部化学反应产生的光发射)可知,化学反应导致了生物发光。故选B。29. 细节理解题。根据第三段中“19th century coal miners would trap fireflies(instead of open-flame candles or lanterns that could cause explosion)in jars to light their way. ”(19世纪的煤矿工人们用罐子诱捕萤火虫(而不是可能导致爆炸的明火蜡烛或灯笼)来照亮他们
58、的道路。)可知,用萤火虫不会发生爆炸,保证安全。故选A。30. 细节理解题。根据第四段中“Some other practical applications of bioluminescence include an effort to connect genes from bioluminescent organisms into trees that would light up when the sun sets.”(生物发光的其他一些实际应用包括努力将生物发光生物体的基因与树木连接起来,这样当太阳落山时,它们就能发光。)可知,将生物发光运用在树中,当太阳落山后,树木可以发光代替路灯使用
59、。故选C。31. 推理判断题。根据最后一段“While none of these “technologies” is yet ready to become mainstream, its good to know that the future looks bright.”(虽然这些“技术”还没有准备好成为主流,但很高兴看到未来是光明的。)可知,生物发光的研究正在进行中。故选D。DA number of people hold an optimistic attitude toward artificial intelligences ability to reshape educatio
60、n nowadays. However, many feel such claims are overblown. Kentaro Toyama, a professor at the University of Michigan School of Information, is one of those doubtful about the idea of using AI in the classroom. Toyama mentioned a situation he encountered while working in an after-school program in dig
61、ital literacy(数字技术素养). He said, “In trying to teach students to use technology, the greatest difficulty is the technology itself. As soon as he looked away from the students, they would “very quickly find the most fun games they could find on the computer and start playing them”. That reveals the pr
62、oblem with putting too much faith in Al for teaching. “There is great potential for it to be a distraction. he said. Toyama once surveyed a large group of people about their preference for the following educational situations: a school with no teachers but powerful AI, one with bad teachers but stro
63、ng computers, one with good teachers but no computers, or one with great teachers and many computers. The result showed that nobody would send their children to a school with powerful AI but no teachers, or one with bad teachers but strong computers. Toyama concluded, Good teachers are what matters;
64、 everything else is secondary compared to that.Toyama is also concerned that AI and technology may widen the gap between disadvantaged schools and wealthier schools. He said, In the case of schools, well-resourced schools will find the best ways to use technology. But if you re in a school district
65、that is underfunded and parents are not involved, it doesnt make a difference how good the technology is, and it will not turn that situation around.When asked when schools should adopt AI, Toyama suggested that they should wait until the basics are in place, teachers want it, and the technology is
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
