2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:文章出处类1 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:文章出处类1 WORD版含解析 2021 届高三 英语 二轮 复习 阅读 拆分 训练 文章 出处 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高三阅读专项拆分训练文章出处类【1】【1】 The big fire in April that tore through the Notre Dame Cathedral in Paris (巴黎圣母院) is still fresh in peoples minds. So a US publishing company GoArchitect organized the Peoples Design Competition to invite designers worldwide to share their ideas of rebuilding the French landmar
2、k. In the end, Chinese architects Cai Zeyu and Li Sibei won the competition with their striking design. Named Paris Heartbeat, the design replaces the old top with a kaleidoscope (万花筒) of multifaceted mirrors, which is combined with a mirror roof, reflecting the ever-changing urban environment. The
3、kaleidoscope is the floating time capsule, at the top using magnetic levitation (磁悬浮) technology, which is meant to open every half century. I believe that the time capsule can be achieved with present technology, Cai told the Global Times. Though people still dont know what kind of design the Frenc
4、h government will choose, its clear that people around the world hope that the lost beauty of Notre Dame will come back.Where is the passage possibly taken from?A. An entertainment magazine.B.A newspaper.C.A geography textbook.D.A guide book.【答案】B【解析】 推理判断题。根据文章可知,本文介绍了巴黎圣母院被大火烧毁后,GoArchitect公司组织了一场
5、设计大赛,两个中国设计师设计的“巴黎心跳”赢得了比赛,文章具体介绍了该设计的构思。由此可推知,文章最有可能出自报纸。故选B。【2】 People speak English in different parts of the world. The same words can be used in different ways, depending on where you live. People can also have completely different ways of saying the same thing. The Oxford English Dictionary (O
6、ED) is asking the public to help it add new words. Editors want to find the regional differences in English around the world. They want to expand its record of the language. Last year, the OED, BBC Radio and the Forward Arts Foundation teamed up to find local words in the United Kingdom. It resulted
7、 in more than 100 regional words and phrases being added to the dictionary. Now, the OED is widening its search to English speakers around the world. Eleanor Maier, an editor at OED, said the response has been great. Editors are listing a bunch of suggestions to include in the dictionary. The OED ai
8、ms to cover all types of English, Maier said. That includes scientific words, slang and regional language. The appeal is called Words Where You Are. It is looking for more suggestions. We were surprised and pleased by the number of regional words we were able to include, said Maier.Which part of a n
9、ewspaper does this passage probably come from?A.Entertainment.B.Sports.C.Culture.D.Health.【答案】C【解析】 由于本篇文章的话题是牛津字典收集地方性词汇,是与文化中的语言相关的,所以我们可以推知这篇文章可能来源于报纸上的文化专栏部分。故选C。【3】 If you have never been on a cruise (乘船游览), it can seem like its own worldwith its own rules and secret language. So here we are go
10、ing to lay out the very basics of going on a cruise. Do I need a passport to go on a cruise? You may need a passport, but you should take one anyway. Besides the fact that you are going to need an ID card to board the ship in the first place, a lot of ports require one. How much luggage can I take o
11、n board? For the most part, cruise ships arent like planesthere isnt a strictly regulated amount of luggage you can take with you, and you are not going to be charged for bringing too much. Whats the process for boarding a cruise ship? Boarding a cruise ship is like boarding a planethere are regulat
12、ions or when to arrive, how to check-in, and what security you have to go through.Where does the text probably come from?A.A storybook.B.A guidebook.C.A book review.D.A science report.【答案】B【解析】 根据第一段So here we are going to lay out the very basics of going on a cruise.以及文章后面各段介绍的乘船游览的注意事项可推测,文章最有可能来自
13、一本旅行指南。故选B。【4】 Fresh off the biggest win of her short gymnastics career, 16-year-old Morgan Hard and her coach, SIava Glazunov, landed at Philadelphia International Airport, headed to baggage claim and prepared for the hour-long drive home to Middletown, Delaware. It was a dull drill theyd performed
14、 hundreds of times before. She is that gymnast who competes wearing glasses. She is so petite (娇小的) that she looks tiny standing next to other gymnasts. Hard was 11 months old when her mom, Sherri, adopted her from Wenzhou, China. When Morgan was 3, Sherri began signing her up for various sports. At
15、 gymnastics class, being tiny and flexible was a gift. By the fifth grade, her talent had outgrown her classes, so Sherri brought her to First State. Who would have known when I went to get that little girl in China what was going to happen, Sherri says. This is our life now, but that is what I want
16、 for her, a life that is as fulfilling and happy as possible.Where is the text most likely from?A. A travel guide.B.A scientific report.C.A commercial advertisement.D.A sports comment.【答案】D【解析】 推理判断题,通读全文可知,文章讲述了体操锦标赛冠军Morgan Hurd的成长经历,属于体育题材类的内容,所以可能出自一篇体育评论。故选D。【5】 AMERICAN DINNER-TABLE rules are
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
