2021年高中英语 UNIT 2 Success Section C WRITING WORKSHOP & VIEWING WORKSHOP & READING CLUB & ASSESSMENT课后篇巩固提升 北师大版选择性必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021年高中英语 UNIT Success Section WRITING WORKSHOP VIEWING READING CLUB ASSESSMENT课后篇巩固提升
- 资源描述:
-
1、UNIT 2 SUCCESSSection CWRITING WORKSHOP & VIEWING WORKSHOP & READING CLUB & ASSESSMENT课后篇巩固提升必备知识基础练.单词拼写1. (铁) reacts with water and air to produce rust.答案Iron2.He hit the nail into the wall with a (榔头).答案hammer3.What was mentioned was that he experimented with different (方式) of painting.答案styles4.
2、He was elected to the (领导)of the Labour Party.答案leadership5.He was jolted (向前) as the bus moved off.答案forwards6.Whats worse,the power was cut off and 10,000 houses (倒塌).答案collapsed7.I think the (信任) that everyone has shown in him has touched him.答案faith8.It will give them a chance to experience the
3、extreme (训练) of this teaching.答案discipline9.Chinese models are the faces of beauty and (时尚) campaigns.答案fashion10.The average (收入) of Changzhou,though still well below that of Suzhou,has been on the increase.答案income.单句语法填空1.Wangs winning of the prize means that Chinese architects are getting intern
4、ational (recognise).答案recognition2.Chinese athletes have made great (contribute) to the Olympic Games.答案contributions3.I will get better every day and never use the word “”(retire).答案retirement4.The dog had such (devote) to its master that it would not leave him,even when he was dead.答案devotion5.Thi
5、s (advance) method has been introduced in every factory.答案advanced6.There are huge amounts of (refer) books which I am often confused to choose from.答案reference7.I (bitter) regret that we havent been able to do better.答案bitterly8.In addition,it is for those with a keen interest in health (promote).答
6、案promotion.用适当的介词或副词填空1.When a dark-coloured cake was served on a black plate rather than a white one,customers recognised it sweeter and more tasty.答案as2.You should do more outdoor exercise,which can contribute your keeping up a good state of mind.答案to3.He has retired political life and gone to liv
7、e abroad.答案from4.The village began to take a new look after 2019.答案on5.I made a commitment him to pay all of the debts.答案to6.But he insisted on coming back work without hesitation.答案to7.Its requested that all the team members participate the game.答案in8.In addition,the team set a separate experiment.
8、答案up9.Each year 200,000 women are diagnosed cancer in the US and 40,000 in Britain.答案with10.The house is need of a thorough clean.答案In.完成句子1.学校不仅是我们上课的地方,而且也是我们度过整个青少年时期的地方。School is a place where we attend classes a place where we spend our whole youth.答案not only;but also2.雨下得很大,但等下课时,雨已经停了。It was
9、raining heavily,but by the time the class was over,the rain .答案had stopped3.他没有参加会议是因为他病了。 because he was ill he didnt attend the meeting.答案It was;that4.当我学习英语的时候,我喜欢把字典放在我能拿得到的地方,这样我就可以在需要的时候查阅它。When I study English,I like to put my dictionary within my reach I can refer to it when necessary.答案so t
10、hat关键能力提升练.阅读理解主题语境:人与自我语篇类型:记叙文 I must have looked deep in thought,or as deep in thought as an 11-year-old man can,when my grandmother glanced up from her weeding to ask,“You have something on your mind,dont you?”“Yes,I was thinking that someday I want to be an Olympic speed skating champion like m
11、y hero,Eric Heiden.I want to be a doctor like my parents and I want to help children in Africa.”I immediately knew I had confided in the right person when a knowing smile broke across her face.“Johann,of course!You can do anything you want to do!” she said simply.And with my grandmothers support,I s
12、et out to pursue my passions.14 years later,I was well ready to take hold of my first dream:becoming an Olympic champion.The Olympics in 1994 were in my home country,Norway.As I entered the Olympic stadium,I wasnt the best athlete,and many had doubts about my ability to perform well.But I had someth
13、ing special working for me.I had a woman in the first row who believed in me following my passions just as much as I did.For the first time ever,my grandmother was going to see me skate.It happened.Breaking a world record,I won the gold.As I stood on the podium(领奖台) that I had dreamed about my entir
14、e life,a curious question popped into my head.Why me?Why did I win,given all the other incredible competitors out there?The reason had to be more than a grandmother who shared a belief in her grandsons dream.The question led me to only one answer:Because I wanted to make a difference in the world,an
15、d with all the media attention on my success,I could.I immediately knew what that difference had to be:hope in the lives of the children in Africa.Six months earlier,Id been invited to Eritrea as an ambassador for Olympic Aid.【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者在祖母的支持下,努力追求自己的梦想,最终成为奥运会速度滑冰冠军的故事。1.When the author
16、 spoke out what was on his mind,his grandmother .A.laughed at himB.supported himC.had no confidence in himD.felt quite surprised答案B解析细节理解题。根据第三段中的“And with my grandmothers support,I set out to pursue my passions.”可知,在祖母的支持下,作者开始追求他的梦想。由此可知,当作者说出他的梦想时,祖母支持他,故B项正确。2.The author probably realised his fi
17、rst dream at the age of .A.20B.22C.25D.28答案C解析细节理解题。根据第一段中的“I must have looked deep in thought,or as deep in thought as an 11-year-old man can”及第四段中的“14 years later,I was well ready to take hold of my first dream:becoming an Olympic champion.”可知,11岁时作者说出了自己的梦想,14年后,作者准备好实现他的第一个梦想成为奥运会冠军并最终实现了。由此可知,作
18、者在25岁时实现了他的第一个梦想,故C项正确。3.What will the author tell us in the part following the passage?A.His efforts in helping the African children.B.His hard training in preparing for the next Olympics.C.His successes at other Olympic games.D.His grandmothers attitude towards him.答案A解析推理判断题。根据最后一段“I immediately
19、knew what that difference had to be: hope in the lives of the children in Africa.Six months earlier,Id been invited to Eritrea as an ambassador for Olympic Aid.”可知,作者立即知道这种差异是什么:对非洲儿童生活的希望。六个月前,作者被邀请到厄立特里亚担任奥运援助大使。这里说明下一段应该是他去帮助非洲儿童,故A项正确。4.The whole passage is mainly about .A.a young boy who had ma
20、ny dreamsB.the encouragement from a grandmotherC.a sportsman who realised his first dream of helping African childrenD.an Olympic hero who made a difference in the world答案D解析主旨大意题。根据全文内容可知,本文主要讲述了作者在小时候向祖母诉说自己的梦想,并在祖母的鼓励以及自己希望对世界做出贡献的信念下实现了自己成为奥运冠军的梦想,之后作者作为奥运援助大使帮助非洲儿童,为世界做出贡献。他是一位为世界做出贡献的奥运英雄。故选D项
21、。B主题语境:人与自我语篇类型:议论文(2020天津卷改编)After years of observing human nature,I have decided that two qualities make the difference between men of great achievement and men of average performance curiosity and discontent.I have never known an outstanding man who lacked either.And I have never known an average
22、 man who had both.The two belong together.Together,these deep human urges(驱策力) count for much more than ambition.Galileo was not merely ambitious when he dropped objects of varying weights from the Leaning Tower at Pisa and timed their fall to the ground.Like Galileo,all the great names in history w
23、ere curious and asked in discontent,“Why? Why? Why?”Fortunately,curiosity and discontent dont have to be learned.We are born with them and need only recapture them.“The great man,” said Mencius(孟子),“is he who does not lose his childs heart.” Yet most of us do lose it.We stop asking questions.We stop
24、 challenging custom.We just follow the crowd.And the crowd desires only the calm and restful average.It encourages us to occupy our own little corner,to avoid foolish leaps into the dark,to be satisfied.Most of us meet new people,and new ideas,with hesitation.But once having met and liked them,we th
25、ink how terrible it would have been,had we missed the chance.We will probably have to force ourselves to waken our curiosity and discontent and keep them awake.How should you start? Modestly,so as not to become discouraged.I think of one friend who couldnt arrange flowers to satisfy herself.She was
26、curious about how the experts did it.How she is one of the experts,writing books on flower arrangement.One way to begin is to answer your own excuses.You havent any special ability? Most people dont; there are only a few geniuses.You havent any time? Thats good,because its always the people with no
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382402.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
