分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2022年高考英语外研版一轮复习随堂练习:选择性必修第三册 UNIT 1 阅读题组——练速度 WORD版含答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:720013
  • 上传时间:2025-12-13
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:35.31KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022年高考英语外研版一轮复习随堂练习:选择性必修第三册 UNIT 1阅读题组练速度 WORD版含答案 2022 年高 英语 外研版 一轮 复习 练习 选择性 必修 第三 阅读 速度 WORD
    资源描述:

    1、高考题型组合规范练14选择性必修第三册UNIT 1阅读题组练速度(35 mins).阅读理解AThis famous site features one of the largest and most representative collections of Buddhist architecture and art in China.It was rated as a 5A-class tourist attraction in 2010.The Lingshan Grand Buddha is an 88-metre-high open-air bronze statue of Saky

    2、amuni.It is 17 metres higher than the Grand Buddha at Leshan Mountain.It is part of the pattern of Five Buddhas in five directions together with the Big Buddha at Lantau Island in Hong Kong to the south,the Grand Buddha at Leshan Mountain to the west,the Grand Buddha in Yungang Caves to the north an

    3、d the Grand Buddha at the Longmen Caves in the central area.At the feet of the Grand Buddha,you can feel the loftiness (雄伟) and dignity of Buddhism.Tips:Location:Lingshan Road,Mashan town,Binhu district,WuxiTickets:Through ticket:210 yuan ($31.85),and free tickets for the performance of Ode to Auspi

    4、ciousness for individual visitorsOpening hours for Lingshan Mountain:7:00-17:00Opening hours for Brahma Palace:9:00-18:00Recommendations:The Nine-Dragon FountainThe Nine-Dragon Fountain in front of the giant Buddha will start to play music and the song,The Birth of Buddha,at 10 am every day.A huge l

    5、otus(莲花) slowly blooms with six petals,and a 7-metre golden statue of Prince Buddha rises from the lotus,with one hand pointing to the sky and one hand at the earth,symbolising Buddhas light shining on all things.The Brahma PalaceThe whole palace shows the mixture of traditional cultural elements wi

    6、th Western architectural features.Many cultural heritage items and art works can be found there.Its splendid design surprises every visitor.1.What is the Lingshan Grand Buddha famous for?A.Its long history.B.Its special material.C.Its geographical location.D.Its typical collections of architecture a

    7、nd art.2.What do we know about the performance of Ode to Auspiciousness?A.It costs 210 yuan at least.B.It lasts 10 hours for visitors.C.Its free if you get a through ticket.D.Its available only for group visitors.3.Why does the writer recommend the Brahma Palace to us?A.Its in front of the giant Bud

    8、dha.B.Its design and collections are amazing.C.Visitors can enjoy a huge lotus there.D.Many traditional cultural items are on sale.BTabichis father,uncle,and cousins have all worked as teachers.He could see that his relatives were making a real difference to peoples lives and wanted to do the same.S

    9、o for the past 12 years,Tabichi has worked as a math and science teacher in the hope that his lessons will give students a chance to improve their situations.However,working at a remote village school in Kenya hasnt been easy.The unique challenges and obstacles have forced Tabichi to find unique sol

    10、utions for his students.The school only has one computer and unreliable Internet access.The school also has no library or laboratory.To make matters worse,there are not enough books for all the students and the school is desperately in need of more teachers.Most of the students are not able to conce

    11、ntrate,because they havent had enough meals at home.One of the other major challenges that Tabichi faces is keeping kids in school as long as possible.So Tabichi spends most of his time outside of the classroom working on ways to keep kids in school.When the 36-year-old teacher gets the feeling that

    12、 a student is at risk of dropping out,he works to persuade families to put more value in education.To help those in poverty afford food,uniforms,and books,Tabichi also gives away 80 percent of his salary.Despite all the obstacles he faces,Tabichi is credited for improving the school and keeping much

    13、 of the villages youth in school.He has also managed to set up science clubs and addressed food insecurity issues.Thanks to his tireless work,his students have excelled.In recent years,his students have won national and international science competitions.In March of 2019,Tabichi was voted the best t

    14、eacher in the world and won the prize of $1 million.4.What inspired Tabichi to be a teacher?A.The high salary of teachers.B.His fathers demand on him.C.Contributions a teacher can make.D.His relatives encouragement.5.What is Paragraph 2 mainly about?A.The difficulties Tabichis school faced.B.The lif

    15、e of a remote village in Kenya.C.Tabichis unique teaching ways for his students.D.Most of the students distraction on their learning.6.What occupied Tabichis most time?A.Giving students the best lessons.B.Helping students get rid of poverty.C.Persuading students not to drop out.D.Getting students aw

    16、ay from any risk.7.Which of the following can best describe Tabichi?A.Pitiful.B.Lucky.C.Punctual.D.Selfless.CParis is a city like no other,and much of this has to do with its beautiful architecture.But on April 15,Notre-Dame Cathedral,one of its most iconic structures,caught fire and lasted for seve

    17、ral hours,nearly destroying the centuries-old church before firefighters were able to extinguish the fire.The tragedy all began when fire alarms rang in the evening as people rushed past the Notre-Dame Cathedral on their way home.Yet upon seeing the smoke,and then later the flames,a large crowd gath

    18、ered in horror as it watched the spire(尖塔) of the famous cathedral collapse as the fire grew in size and intensity(剧烈).The fire at Notre-Dame Cathedral started in or near the spires some 295 feet from the ground.According to Dunn,a fire expert,this was extremely problematic for two reasons.“If youve

    19、 ever been in the attic of a church,youll instantly notice its all made of wood,which of course makes it ripe for a fire to spread quickly.Second,fire hoses can only reach a maximum height of fifty feet,making the spires in Notre-Dame Cathedral extremely difficult to address.”“The firefighters used

    20、both an offensive and defensive strategy,” explains Dunn.“First,from the outside,they had aerial streams hitting the fire from several safe locations to contain the flames and prevent them from spreading to nearby structures.Then,they switched strategies to an inside one in which an offensive search

    21、-and-recover operation began.They did a great job.”That brings us to the difficult but important discussion of what to do with the countless other places of worship around the world.“If centuries-old places of worship want to protect their buildings,they must install automatic sprinklers,” Dunn argu

    22、es.“The problem is,no one wants to do that because it could deface the beautiful interiors(内部).But thats really the only way they can ensure their structure will last another century.If they dont take this problem seriously,any other places of worship around the world could suffer the fate as Notre-

    23、Dame Cathedral.”8.How did pedestrians feel when they saw the church on fire?A.Puzzled.B.Worried.C.Upset.D.Horrified.9.What does the underlined word “extinguish” most probably mean?A.Put out.B.Block away.C.Cut through.D.Transfer into.10.What can we infer from the third paragraph?A.It was easy for the

    24、 firefighters to put out the fire.B.Dunn was satisfied with what the firefighters had done.C.The terrible fire made people in the city hard to breathe.D.Firefighters used fire hoses near the spires to put out the fire.11.What does Dunn suggest in the last paragraph?A.Discussing what to do to protect

    25、 the old buildings.B.Having automatic sprinklers installed in the old buildings.C.Defacing the beautiful interiors of these old buildings.D.Letting people realise the destruction of fires.DBarcelonas famous Segrada Familia is finally set to get a building licence,more than 130 years after work on th

    26、e still uncompleted church began.Construction on the UNESCO World Heritage basilica(长方形基督教堂),which is Barcelonas most visited tourist attraction,began in 1882 based on a design by architect Francisco Lozano.However,when he stepped down,architect Antoni Gaudi took over the design in 1883.The building

    27、 wont be finished until 2026one hundred years after the architect was killed by a streetcar in the city.His body was buried in a room under the floor of the Sagrada Familia.To get its paperwork rubber stamped,the church authorities have agreed to finally pay the government a 36 million fee for a bui

    28、lding permit.Gaudi was told to get the paperwork processed,but the architect failed to do soproceeding with construction regardless.The money from the churchs permit will be used to upgrade transport links and beautify the area.Gaudi and his works have become symbols of Barcelona,the capital city of

    29、 Catalonia,northeast Spain.Gaudi played an active role in directing the construction of the Sagrada Familia until his death in 1926.He would often request that work be modified and adjusted until it was exactly what he had in mind.However,interpretation of the designs by present-day architects is pa

    30、rticularly challenging because of the nature of the existing designs.The unfinished building is called a masterpiece of Gothic architecture and it is perhaps the most unique and mysterious building in the style ever constructed.The popularity of the site with tourists has helped fund the push to com

    31、plete the church and pay for the paperwork.12.What do we know about the Segrada Familia?A.It has been completely constructed.B.It was first designed by Antoni Gaudi.C.It will get a building permit in 2026.D.It began to be built more than 130 years ago.13.What can we know about Antoni Gaudi?A.He wish

    32、ed to be buried in the church.B.He is remembered as a great architect.C.He didnt know a permit was necessary.D.He is to blame for the unfinished church.14.What makes the Segrada Familia so popular?A.Its unusual design style.B.Its two famous architects.C.Its special building materials.D.Its illegal c

    33、onstruction paperwork.15.The church managed to pay for the licence .A.in the support of the governmentB.by reducing construction costsC.with the aid of tourist incomeD.through donations from architects.阅读七选五Some individuals are born with a gift for public speaking.1 Do you want to be a good public s

    34、peaker?Here are some principles you must master.People want to listen to someone who is interesting,relaxed and comfortable.Too often,when you stand up to give a speech,you focus on the “public” at the expense of the “speaking”.2 Focus on the speaking.Talk directly to your audience,be yourself and m

    35、ake a connection.Even the most successful public speaker will make mistakes.Yet,the only one who cares about any mistake is the one who is speaking.Peoples attention wanders constantly.In fact,most people only absorb about 20 percent of a speakers message.So,dont stop speaking when you make a mistak

    36、e unless its a truly serious one.3Your goal is not to be a perfect public speaker.4 And like everything else in life,that takes practice.Remember,even world champion athletes practise their skills on a consistent basis.5 Its rare to hear someone say,“I wish that speaker had spoken longer.”On the oth

    37、er hand,you probably cant count the times when youve thought,“Im glad that talk is over.It seemed to go on forever!” So surprise your audience.Always make your presentation just a bit shorter than anticipated.Its better to leave your listeners wishing for more than shifting restlessly in their seats

    38、 waiting for your speech finally to end.A.Do the opposite.B.You want to be an effective public speaker.C.You dont need to apologise for a minor slip.D.When it comes to public speaking,less is usually more.E.The objective of most speeches is to benefit the audience.F.Take the fear out of public speak

    39、ing by focusing on your listeners.G.However,the majority of people are effective speakers because they train to be.参考答案UNIT 1阅读题组练速度.【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了几个中国最大、最具代表性的佛教建筑艺术遗址。1.D细节理解题。根据第一段第一句“This famous site features one of the largest and most representative collections of Buddhist architecture

    40、 and art in China.”可知,这个著名的遗址是中国最大、最具代表性的佛教建筑艺术收藏之一。故选D项。2.C细节理解题。根据“Tickets:Through ticket:210 yuan ($31.85),and free tickets for the performance of Ode to Auspiciousness for individual visitors”可知,买到门票后这个演出是免费的。故选C项。3.B细节理解题。根据最后一段第一句“The whole palace shows the mixture of traditional cultural elem

    41、ents with Western architectural features.”和最后一句“Its splendid design surprises every visitor.”可知,作者推荐Brahma宫殿是因为它的设计和收藏令人惊叹。故选B项。【语篇导读】本文是一篇记叙文。肯尼亚偏远乡村的教师Tabichi想尽一切方法克服各种困难并捐助自己80%的工资帮助贫困学生,最后取得了令人瞩目的成就。4.C推理判断题。根据第一段中的“Tabichis father,uncle,and cousins have all worked as teachers.He could see that

    42、his relatives were making a real difference to peoples lives and wanted to do the same.”可知,Tabichi的父亲、叔叔和表兄弟都是老师,他见证了他们给人们的生活带来了真正的改变,他也想这样做。由此可知,是老师在人们生活中所起的积极作用促使Tabichi想成为一名老师。故选C项。5.A主旨大意题。通读第二段内容,特别是根据“However,working at a remote village school in Kenya hasnt been easy.”及“challenges and obstacl

    43、es”可知,本段主要讲的是Tabichi的学校所面临的困难。故选A项。6.C细节理解题。根据第三段中的“So Tabichi spends most of his time outside of the classroom working on ways to keep kids in school.”可知,Tabichi把大部分时间花在研究如何让孩子们留在学校,也就是说他的大部分时间都用于劝阻学生辍学。故选C项。7.D推理判断题。根据第三段中的“To help those in poverty afford food,uniforms,and books,Tabichi also gives

    44、 away 80 percent of his salary.”可知,为了帮助那些贫困学生买得起食物、校服和书本,Tabichi还捐出了80%的工资,因此他是无私的。故选D项。【语篇导读】本文是一篇夹叙夹议文。2019年4月15日,有数百年历史的法国巴黎圣母院突发大火。一场熊熊大火,烧毁了巴黎的地标性建筑。8.D细节理解题。根据第一段中的“Yet upon seeing the smoke,and then later the flames,a large crowd gathered in horror.”可知,看到圣母院失火,路人感到恐惧。故选D项。9.A词义猜测题。根据上文的“.caug

    45、ht fire and lasted for several hours,nearly destroying the centuries-old church before firefighters were able.”中的“caught fire”和“lasted for several hours”猜测,该词的意思是“扑灭”,所以选A项。10.B推理判断题。根据第三段Dunn所说的话“They did a great job.”可知,他对消防人员的工作很满意。故选B项。11.B细节理解题。根据“If centuries-old places of worship want to prot

    46、ect their buildings,they must install automatic sprinklers”可知,他建议在古建筑里面安装自动喷头。故选B项。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章讲述了巴塞罗那著名的Segrada Familia教堂终于获得了建筑许可。130多年前开始建造的这座尚未完工的教堂又开始动工了。12.D细节理解题。根据第一段中的“BarceLonas famous Segrada Familia is finally set to get a building licence,more than 130 years after work on the still

    47、 uncompleted church began.”可知,Segrada Familia始建于130多年前。故选D项。13.B细节理解题。根据第二段中提到的“architect Antoni Gaudi took over the design in 1883.”和第三段中的“Gaudi and his works have become symbols of Barcelona,the capital city of Catalonia,northeast Spain.”可知,Antoni Gaudi是一位伟大的建筑师。故选B项。14.A细节理解题。根据最后一段中提到的“The unfin

    48、ished building is called a masterpiece of Gothic architecture and it is perhaps the most unique and mysterious building in the style ever constructed.”可知,独特的设计风格让Segrada Familia大受欢迎。故选A项。15.C细节理解题。根据文章的最后一句“The popularity of the site with tourists has helped fund the push to complete the church and

    49、pay for the paperwork.”可知,景点很受游客欢迎,这为完成教堂的建设和获得建筑许可证提供了资金。故选C项。.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要讲述成为有影响力的演说家的几种技巧。1.G此句为过渡句,承上启下,根据上文提到有些人天生就有在公众面前讲话的能力,联系下文的“你想成为一名出色的演讲者吗?”两句前后存在明显的转折关系。故选G项。2.A此句为过渡句,承上启下,根据上文提到“你站起来演讲时,聚焦于听众,而不是如何表达”以及后一句“要聚焦于自己的表达。”由此可判断,横线处为明确表态,与前面所述相反。故选A项。3.C此句为总结句。本段提到,即使最成功的演说家都会犯错,人们

    50、的注意力会不断转移。大多数人只能理解演说者20%的信息。所以即使出了错也不要停下来,“你没有必要为犯小错而道歉”。a minor slip与前面a mistake同义。故选C项。4.B此句为过渡句。前面提到你的目标不是成为一名完美的演说家,后面一句讲“同生活中的其他事情一样,那需要大量的训练。”由此可知,“你想要成为一名有影响力的演说家”为最佳答案。故选B项。5.D此处考查主题句。根据后面的内容可知,人们很少希望演讲的内容冗长,尤其是“Always make your presentation just a bit shorter than anticipated.”一句是很好的概括。故选D项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022年高考英语外研版一轮复习随堂练习:选择性必修第三册 UNIT 1 阅读题组——练速度 WORD版含答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-720013.html
    相关资源 更多
  • 九年级历史下册第五单元“冷战”后的世界专题四世界政治格局的演变练习北师大版.docx九年级历史下册第五单元“冷战”后的世界专题四世界政治格局的演变练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第五单元“冷战”后的世界专题五现代科技文化与经济全球化练习北师大版.docx九年级历史下册第五单元“冷战”后的世界专题五现代科技文化与经济全球化练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第五单元“冷战”后的世界专题三社会主义国家的建立和发展练习北师大版.docx九年级历史下册第五单元“冷战”后的世界专题三社会主义国家的建立和发展练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第二单元第二次工业革命和近代科学文化第6课工业化国家的社会变化英国工业革命时期的城市病素材新人教版20191205336.docx九年级历史下册第二单元第二次工业革命和近代科学文化第6课工业化国家的社会变化英国工业革命时期的城市病素材新人教版20191205336.docx
  • 九年级历史下册第二单元第二次工业革命和近代科学文化第5课第二次工业革命诺贝尔奖相关介绍素材新人教版20191205339.docx九年级历史下册第二单元第二次工业革命和近代科学文化第5课第二次工业革命诺贝尔奖相关介绍素材新人教版20191205339.docx
  • 九年级历史下册第二单元第二次工业革命和近代科学文化第5课第二次工业革命海厄特素材新人教版20191205340.docx九年级历史下册第二单元第二次工业革命和近代科学文化第5课第二次工业革命海厄特素材新人教版20191205340.docx
  • 九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代第6课经济大危机与罗斯福新政练习北师大版.docx九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代第6课经济大危机与罗斯福新政练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代第5课尤和土耳其的民族解放运动练习北师大版.docx九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代第5课尤和土耳其的民族解放运动练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代直击中考练习北师大版.docx九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代直击中考练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代单元提升练习北师大版.docx九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代单元提升练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第三单元第二次世界大战第9课世界反法西斯战争的胜利练习北师大版.docx九年级历史下册第三单元第二次世界大战第9课世界反法西斯战争的胜利练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第三单元第二次世界大战第8课第二次世界大战的全面爆发与扩大练习北师大版.docx九年级历史下册第三单元第二次世界大战第8课第二次世界大战的全面爆发与扩大练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第三单元第二次世界大战直击中考练习北师大版.docx九年级历史下册第三单元第二次世界大战直击中考练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第三单元第二次世界大战专题一两次世界大战练习北师大版.docx九年级历史下册第三单元第二次世界大战专题一两次世界大战练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第一单元第一次世界大战第3课凡尔赛_华盛顿体系的建立练习北师大版.docx九年级历史下册第一单元第一次世界大战第3课凡尔赛_华盛顿体系的建立练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第一单元第一次世界大战第1课两大军事集团的争斗练习北师大版.docx九年级历史下册第一单元第一次世界大战第1课两大军事集团的争斗练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第一单元第一次世界大战直击中考练习北师大版.docx九年级历史下册第一单元第一次世界大战直击中考练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第一单元第一次世界大战单元提升练习北师大版.docx九年级历史下册第一单元第一次世界大战单元提升练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册 第一单元《殖民地人民的反抗与资本主义制度的扩展》检测题 新人教版.docx九年级历史下册 第一单元《殖民地人民的反抗与资本主义制度的扩展》检测题 新人教版.docx
  • 九年级历史上学期期中测试卷(1-21课)-【帮课堂】2023-2024学年九年级历史上册同步学与练(部编版).docx九年级历史上学期期中测试卷(1-21课)-【帮课堂】2023-2024学年九年级历史上册同步学与练(部编版).docx
  • 九年级历史上册第三单元近代社会的曙光提升训练题.docx九年级历史上册第三单元近代社会的曙光提升训练题.docx
  • 九年级历史上册 第四单元 封建时代的亚洲国家 第12课 阿拉伯帝国拓展练习 新人教版.docx九年级历史上册 第四单元 封建时代的亚洲国家 第12课 阿拉伯帝国拓展练习 新人教版.docx
  • 九年级历史上册 第四单元 封建时代的亚洲国家 第12课 阿拉伯帝国同步练习 新人教版.docx九年级历史上册 第四单元 封建时代的亚洲国家 第12课 阿拉伯帝国同步练习 新人教版.docx
  • 九年级历史上册 第四单元 封建时代的亚洲国家 第11课 古代日本同步练习 新人教版.docx九年级历史上册 第四单元 封建时代的亚洲国家 第11课 古代日本同步练习 新人教版.docx
  • 九年级历史上册 第六单元 资本主义制度的初步确立 第19课 法国大革命和拿破仑帝国同步练习 新人教版.docx九年级历史上册 第六单元 资本主义制度的初步确立 第19课 法国大革命和拿破仑帝国同步练习 新人教版.docx
  • 九年级历史上册 第六单元 资本主义制度的初步确立 第18课 美国的独立同步练习 新人教版.docx九年级历史上册 第六单元 资本主义制度的初步确立 第18课 美国的独立同步练习 新人教版.docx
  • 九年级历史上册 第六单元 资本主义制度的初步确立 第17课 君主立宪制的英国同步练习 新人教版.docx九年级历史上册 第六单元 资本主义制度的初步确立 第17课 君主立宪制的英国同步练习 新人教版.docx
  • 九年级历史上册 第五单元 走向近代 第15课 探寻新航路同步练习 新人教版.docx九年级历史上册 第五单元 走向近代 第15课 探寻新航路同步练习 新人教版.docx
  • 九年级历史上册 第五单元 走向近代 第14课 文艺复兴运动拓展练习 新人教版.docx九年级历史上册 第五单元 走向近代 第14课 文艺复兴运动拓展练习 新人教版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1