2022版高考英语一轮巩固达标练Unit5Music含解析新人教版必修2.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 高考 英语 一轮 巩固 达标 Unit5Music 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Music李仕才*阅读理解。If you want to slow aging, you might want to eat less. This finding is good news-if you were a mouse. The researchers studied mice, not people.John Price and other researchers studied two groups of mice. One group was able to eat as much as it wanted. The researchers limited what the m
2、ice in the other group ate. Their diet had 35 percent fewer calories than the first group of mice.Price says the mice with the diet restrictions were “more energetic and suffered fewer disease.” They were not just living longer but seemed to stay younger for a longer period of time.The researchers f
3、ound that fewer calories slow down a natural mechanism in cells called ribosomes. Price explains that ribosomes are responsible for making important proteins in the cells. But with fewer calories, they slow down. This gives the cells more time to repair themselves.The researchers say ribosomes use f
4、rom 10 to 20 percent of the cells energy to make those proteins. Price wrote that “because of this, it is impractical to destroy an entire ribosome” when it starts to break down. However, “repairing individual parts of the ribosome on a regular basis enables ribosomes to continue producing high qual
5、ity proteins for longer than they would otherwise. This top quality production, in turn, keeps cells and the entire body functioning well.”Price said, “ribosome is a very complex machine, like a car.” They need “maintenance to replace the parts that wear out the fastest. When tires wear out,” he exp
6、lained, “you dont throw the whole car away and buy a new one. It costs less to replace the old tires.”“Food,” he said, “isnt just material to be burned-its a signal that tells our body and cells how to respond.” Price said the findings help to explain how exactly our bodies age. And this may “help u
7、s make more educated decisions about what we eat.”1.What can we know about the mice with limited calories from the study?A. They can keep healthy easilyB. They need more energy to be activeC. They can look younger than they areD. They will live a longer life like humans2.What will happen to ribosome
8、s if there are fewer calories?A. They will completely break downB. They make proteins in the cells slowlyC. They will produce high quality proteins moreD. They may need more time to repair themselves3.Price explained the ribosomes role of repairing themselves by _.A. telling a storyB. listing basic
9、dataC. making comparisonsD. experimenting on mice4.What does the text mainly deal with?A. Food decides how long you liveB. Can you slow down your aging process?C. Eating less may help you live longerD. Should your diet be reduced for your health?【文章大意】本文是一篇说明文。通过研究实验发现:吃的少会使你长寿。1.A 【解析】细节理解题。根据第二段中T
10、he researchers limited what the mice in the other group ate. Their diet had 35 percent fewer calories than the first group of mice.的提示可知他们能够很容易保持健康,故选A。2.B 【解析】细节理解题。根据第四段中The researchers found that fewer calories slow down a natural mechanism in cells called ribosomes.的提示可知它们会在细胞中缓慢地产生蛋白质,故选B。4.C 【
11、解析】主旨大意题。根据第一段首句If you want to slow aging, you might want to eat less. This finding is good news的提示可知这片名文章的主旨是吃的少会使你长寿,故选C。 *语法填空。A recent survey shows that storytelling ranks before television or video games among pastimes (消遣) for kids. The survey was carried out among 500 children aged 34 in Brit
12、ain, of _1_over threequarters said they wished their parents could read to them more often. Almost twothirds of the kids said reading a story with their parents helped them sleep _2_(well) and more easily. According to the survey, there are two ways for parents _3_ (become) good storytellers. They c
13、an use _4_ (fun) voices to show different characters in a story. They can also make their own special sounds to keep the story _5_(interest) and attractive. When Mom and Dad arent at hand, over 30% of kids would like to hear _6_bedtime story from famous people like Harry Potter star Daniel Radcliffe
14、. Other movie stars like Zac Efron, Miley Cyrus and Emma Watson _7_(welcome) by children, too. “_8_can be very difficult for parents to find the time to read with their children. But these moments can help build close relationship _9_parents and children, and also can play an important part in their
15、 childs _10_ (develop),” said child psychologist Woolfson.1_ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇说明文。一项调查显示,孩子对听故事的兴趣要大于看电视或者玩视频游戏。文章通过一些数据告诉人们孩子喜欢听故事,同时,父母和孩子一起读故事也可以让他们之间建立更亲密的关系。1whom考查定语从句的引导词。句意:这项调查是在英国500个3至4岁的孩子中间进行的,其中超过四分之三的孩子说,他们希望父母能经常给他们读故事。分析句子结构可知,逗号后的句子是一个定语从句,解释说明先行词500 c
16、hildren,引导词在从句中作介词of的宾语,且指代先行词,故用whom来引导。2better考查副词的比较级。句意:差不多有三分之二的孩子说,跟父母一起读故事能帮助他们睡得更香、更易入睡。根据下文中的比较级more easily可以推断,设空处也用比较级。故填better。3to become考查非谓语动词。句意:根据这项调查,有两个让父母成为讲故事好手的方法。“There ben.to do”结构中,动词不定式作后置定语修饰名词,表示将要发生的事。根据句意可知,此处填动词不定式to become。4funny考查词性转换。句意:他们可以用一些有趣的声音来表现故事中不同的角色。修饰名词用形
17、容词形式。故填名词fun的形容词形式funny,意为“有趣的”。5interesting考查词性转换。句意:他们也可以用自己特有的声音使故事有趣,有吸引力。在“keep sth.adj.”结构中,形容词作宾补;并列连词and连接两个相同词性的成分,故此处用形容词interesting “有趣的”,修饰物。6a考查冠词。句意:当父母不在身边时,超过30%的孩子喜欢从一些名人那里听到睡前故事,比如哈利波特的主角丹尼尔拉德克利夫。根据句意可知,这里泛指一个故事,故填不定冠词a。7are welcomed考查动词的语态和主谓一致。句意:其他的电影明星像扎克埃弗龙、米利赛勒斯和埃玛沃森也深受孩子们喜欢。
18、主语是复数名词stars,且动词welcome与主语之间为被动关系,故填被动形式are welcomed。8It考查代词。句意:父母很难找到时间和孩子们一起读故事。“It isadj.for sb. to do sth.”结构中,it是形式主语,动词不定式短语是真正的主语。故填代词It。9between考查介词。句意:但是这些时刻有助于父母与子女建立亲密的关系,同时对孩子的发展也很重要。between . and . 为固定搭配,意为“在和之间”。10development考查词性转换。名词所有格后接名词形式。故填动词develop的名词形式development “发展”。*完形填空。Whe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
河南省南阳市第四中学2020-2021学年高一上学期第一次月考数学试题 PDF版缺答案.pdf
