2024七年级英语下册 Unit 10I.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2024七年级英语下册 Unit 10I 2024 年级 英语 下册 10
- 资源描述:
-
1、Unit 10单元阅读专练Day 1When people think of healthy food for eyes,they think of carrots.Yes,carrots are good for eyes.But there is also much other healthy food for eyes.If you want to have healthy eyes,eat them.KaleKale is a dark green vegetable.It looks like a cabbage.If you often eat kale,you will stil
2、l have healthy eyes when you are old.And the Vitamin(维生素) A in it can help you see well in the dark.ChickenChicken is great food for eyes.And you can cook it in many ways.You can cook chicken soup,gongbao chicken,chicken noodles and chicken salad.All of them are delicious.SalmonSalmon is a kind of f
3、ish.It has a lot of Omega3s.If you often feel you have dry eyes,Omega3s in salmon can help you.You dont need to eat much each time.A little will be OK.1Kale is a kind of _.Acabbage Bfruit Cvegetable Dmeat2The underlined word “them” refers to _.Afoods with chicken Bchicken soupCchicken noodles Dgongb
4、ao chicken3Mark has dry eyes.He can eat some _.Acarrots Bkale Cchicken Dsalmon4We can learn that _ from the passage.Awe all have bad eyes when we are oldBVitamin A helps us see well in the darkCthere are a lot of Omega3s in chickenDwe must eat a lot of salmon each time5The passage is talking about _
5、.Acarrots and eyes Bdelicious and healthy foodChow to cook chicken Dhealthy food for eyes【文章大意】本文主要介绍了甘蓝、鸡肉和鲑鱼三种对眼睛有益的健康食物。1C细节理解题。根据第二段中的“Kale is a dark green vegetable.”可知,甘蓝是一种蔬菜。2A代词指代题。根据第三段中的“You can cook chicken soup, gongbao chicken, chicken noodles and chicken salad.”中提到的鸡肉汤、宫保鸡丁和鸡肉面都是有鸡肉的食
6、物,因此画线的单词“them”指代的是“有鸡肉的食物”。3D细节理解题。根据第四段中的“If you often feel you have dry eyes, Omega3s in salmon can help you.”可知,眼睛干涩可以吃一些鲑鱼。4B细节理解题。根据第二段中的“And the Vitamin A in it can help you see well in the dark.”可知,维生素A可以帮助人们在黑暗中看得很清楚。5D主旨大意题。通读全文,尤其是通过第一段可知,本文主要介绍的是甘蓝、鸡肉和鲑鱼三种对眼睛有益的健康食物。Day 2Dumplings are on
7、e of the most popular foods in China.There are a couple(夫妻) in a village in Anhui.They are over seventy years old,but they still have a small restaurant.It is across from a tea shop and it sells dumplings.There are two kinds of dumplings in their restaurant.One has meat and cabbage,and the other has
8、 eggs and leeks(韭菜).Each bowl has sixteen mixed dumplings.That is to say,people can enjoy two different kinds of dumplings in one bowl,and it is only three yuan.“If we ask them to pay too much money for each bowl,they wont eat the dumplings,” they say.Because of the good price,many old people often
9、eat here.The couple are very busy and their son sometimes helps them in the restaurant.When they see people in need,they give them a bowl of dumplings for free.The couple make a little money,but they still keep the restaurant,so people around here can eat dumplings.The couple are happy about it.1Wha
10、t cant we know about the couple from Paragraph 1?AHow old they are. BWhat they look like.CWhat their job is. DWhere they are from.2The couple dont use _ to make the dumplings.Ameat Beggs Ccarrots Dcabbage3The underlined word “mixed” means “_” in Chinese.A混合的 B传统的 C营养的 D煮熟的4From the passage,we can kn
11、ow _.Athe couples son always works in the restaurantBthe small restaurant is behind a tea shopCthere are fifteen dumplings in one bowlDthe couple are happy to sell dumplings there5Why does the writer write the passage?ATo show us a kind of Chinese food.BTo teach us how to make dumplings.CTo ask us t
12、o eat dumplings often.DTo tell us about a kind couple and their restaurant.【文章大意】本文主要讲述了在安徽一个村子里,一对善良的老年夫妇经营着一家卖饺子的小餐馆的情况。1B细节理解题。根据第一段的内容可知,这对老年夫妇七十多岁、来自安徽农村,他们经营一家卖饺子的小餐馆,但我们不知道他们长什么样。2C细节理解题。根据第二段中的“One has meat and cabbage, and the other has eggs and leeks.”可知,这对夫妇用肉、卷心菜、鸡蛋和韭菜,不用胡萝卜。3A词义猜测题。根据第二
13、段中的“That is to say, people can enjoy two different kinds of dumplings in one bowl.”可知,人们可以在一个碗中享用两种不同的饺子,由此可知是把两种饺子混合在一个碗中了,从而猜测出画线单词的意思是“混合的”。4D细节理解题。根据第三段中的“The couple are happy about it.”可知,这对夫妇很高兴在那里卖饺子。5D写作意图题。本文主要讲述了一对老年夫妇经营着一家卖饺子的小餐馆。价格很便宜,当他们看到有需要的人时,他们会免费送给他们一碗饺子。据此可知,作者写此文是为了告诉我们一对善良的夫妇和他们
14、的餐馆。Day 3I am Jack.I live in a busy neighborhood.There is a new _1_ near my home.And the food there is very delicious.Lots of people go there to _2_ their three meals.My parents and I _3_ have dinner there.Now let me tell you some things about the restaurant.The restaurant is open(营业) from 7:30 am.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
