分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2024七年级英语下册 Unit 10I.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:765581
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:5
  • 大小:15.20KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2024七年级英语下册 Unit 10I 2024 年级 英语 下册 10
    资源描述:

    1、Unit 10单元阅读专练Day 1When people think of healthy food for eyes,they think of carrots.Yes,carrots are good for eyes.But there is also much other healthy food for eyes.If you want to have healthy eyes,eat them.KaleKale is a dark green vegetable.It looks like a cabbage.If you often eat kale,you will stil

    2、l have healthy eyes when you are old.And the Vitamin(维生素) A in it can help you see well in the dark.ChickenChicken is great food for eyes.And you can cook it in many ways.You can cook chicken soup,gongbao chicken,chicken noodles and chicken salad.All of them are delicious.SalmonSalmon is a kind of f

    3、ish.It has a lot of Omega3s.If you often feel you have dry eyes,Omega3s in salmon can help you.You dont need to eat much each time.A little will be OK.1Kale is a kind of _.Acabbage Bfruit Cvegetable Dmeat2The underlined word “them” refers to _.Afoods with chicken Bchicken soupCchicken noodles Dgongb

    4、ao chicken3Mark has dry eyes.He can eat some _.Acarrots Bkale Cchicken Dsalmon4We can learn that _ from the passage.Awe all have bad eyes when we are oldBVitamin A helps us see well in the darkCthere are a lot of Omega3s in chickenDwe must eat a lot of salmon each time5The passage is talking about _

    5、.Acarrots and eyes Bdelicious and healthy foodChow to cook chicken Dhealthy food for eyes【文章大意】本文主要介绍了甘蓝、鸡肉和鲑鱼三种对眼睛有益的健康食物。1C细节理解题。根据第二段中的“Kale is a dark green vegetable.”可知,甘蓝是一种蔬菜。2A代词指代题。根据第三段中的“You can cook chicken soup, gongbao chicken, chicken noodles and chicken salad.”中提到的鸡肉汤、宫保鸡丁和鸡肉面都是有鸡肉的食

    6、物,因此画线的单词“them”指代的是“有鸡肉的食物”。3D细节理解题。根据第四段中的“If you often feel you have dry eyes, Omega3s in salmon can help you.”可知,眼睛干涩可以吃一些鲑鱼。4B细节理解题。根据第二段中的“And the Vitamin A in it can help you see well in the dark.”可知,维生素A可以帮助人们在黑暗中看得很清楚。5D主旨大意题。通读全文,尤其是通过第一段可知,本文主要介绍的是甘蓝、鸡肉和鲑鱼三种对眼睛有益的健康食物。Day 2Dumplings are on

    7、e of the most popular foods in China.There are a couple(夫妻) in a village in Anhui.They are over seventy years old,but they still have a small restaurant.It is across from a tea shop and it sells dumplings.There are two kinds of dumplings in their restaurant.One has meat and cabbage,and the other has

    8、 eggs and leeks(韭菜).Each bowl has sixteen mixed dumplings.That is to say,people can enjoy two different kinds of dumplings in one bowl,and it is only three yuan.“If we ask them to pay too much money for each bowl,they wont eat the dumplings,” they say.Because of the good price,many old people often

    9、eat here.The couple are very busy and their son sometimes helps them in the restaurant.When they see people in need,they give them a bowl of dumplings for free.The couple make a little money,but they still keep the restaurant,so people around here can eat dumplings.The couple are happy about it.1Wha

    10、t cant we know about the couple from Paragraph 1?AHow old they are. BWhat they look like.CWhat their job is. DWhere they are from.2The couple dont use _ to make the dumplings.Ameat Beggs Ccarrots Dcabbage3The underlined word “mixed” means “_” in Chinese.A混合的 B传统的 C营养的 D煮熟的4From the passage,we can kn

    11、ow _.Athe couples son always works in the restaurantBthe small restaurant is behind a tea shopCthere are fifteen dumplings in one bowlDthe couple are happy to sell dumplings there5Why does the writer write the passage?ATo show us a kind of Chinese food.BTo teach us how to make dumplings.CTo ask us t

    12、o eat dumplings often.DTo tell us about a kind couple and their restaurant.【文章大意】本文主要讲述了在安徽一个村子里,一对善良的老年夫妇经营着一家卖饺子的小餐馆的情况。1B细节理解题。根据第一段的内容可知,这对老年夫妇七十多岁、来自安徽农村,他们经营一家卖饺子的小餐馆,但我们不知道他们长什么样。2C细节理解题。根据第二段中的“One has meat and cabbage, and the other has eggs and leeks.”可知,这对夫妇用肉、卷心菜、鸡蛋和韭菜,不用胡萝卜。3A词义猜测题。根据第二

    13、段中的“That is to say, people can enjoy two different kinds of dumplings in one bowl.”可知,人们可以在一个碗中享用两种不同的饺子,由此可知是把两种饺子混合在一个碗中了,从而猜测出画线单词的意思是“混合的”。4D细节理解题。根据第三段中的“The couple are happy about it.”可知,这对夫妇很高兴在那里卖饺子。5D写作意图题。本文主要讲述了一对老年夫妇经营着一家卖饺子的小餐馆。价格很便宜,当他们看到有需要的人时,他们会免费送给他们一碗饺子。据此可知,作者写此文是为了告诉我们一对善良的夫妇和他们

    14、的餐馆。Day 3I am Jack.I live in a busy neighborhood.There is a new _1_ near my home.And the food there is very delicious.Lots of people go there to _2_ their three meals.My parents and I _3_ have dinner there.Now let me tell you some things about the restaurant.The restaurant is open(营业) from 7:30 am.

    15、to 9:30 pm.For breakfast,there are many kinds of noodles.They have noodles with meat like chicken soup noodles and _4_ noodles.They also have noodles with vegetables.They have three _5_ of bowlslarge,medium and small.What would you like to _6_? If you want to drink something,there is juice,green tea

    16、 and milk.For _7_,you can have all kinds of fried(炒) dishes like gongbao chicken and mapo tofu.For dinner,dumplings and porridge are very _8_ in the restaurant.Lots of people come to eat them at dinner time.From Monday to Friday,there are some _9_ in the restaurant.People can enjoy those dishes _10_

    17、 good prices.On weekends,the restaurant has a family set meal(套餐).The family set meals are delicious and inexpensive(不贵的).1A.supermarket Brestaurant Clibrary Dhotel2A.wish Banswer Cenjoy Dmiss3A.often Bstill Cnever Dagain4A.beef Bpotato Ccabbage Dtofu5A.prices Bsizes Ccups Dways6A.finish Bbring Cord

    18、er Dlearn7A.soup Blunch Cdinner Ddrinks8A.different Blucky Cpopular Dhot9A.ideas Bjobs Crules Dspecials10A.under Bfor Cwith Dat【文章大意】本文主要介绍了作者所在小区的一家饭店的情况,包括营业时间及店内的食物等。1B考查名词辨析。根据下文“Now let me tell you some things about the restaurant.”可知,此处指在作者家附近有一个新“饭店”。2C考查动词辨析。根据本句“Lots of people go there to.t

    19、heir three meals.”可知此处应该指很多人去饭店“享用”三餐。3A考查副词辨析。根据上文“And the food there is very delicious.”可知,此处指作者和作者的父母“经常”去那里吃晚饭。4A考查名词辨析。根据上文“They have noodles with meat like chicken soup noodles and.”中的“meat”可知,此处应该指肉类的名词,在备选项中,只有beef 符合语境,指“牛肉”面。5B考查名词辨析。根据“bowlslarge, medium and small”可知,此处说的是碗的“大小”。6C考查动词辨析。

    20、根据常识可知,在饭店说想要吃什么东西叫“点”餐,此处指你想要“点”什么。7B考查名词辨析。上文提到“For breakfast”,下文又提到“For dinner”,由此可知此处应该是“For lunch”。8C考查形容词辨析。根据下文“Lots of people come to eat them at dinner time.”可知,这家饭店中的饺子和粥很“受欢迎”。9D考查名词辨析。根据下文“People can enjoy those dishes.good prices.”中的“those dishes”并结合备选项可知,specials符合语境,指从星期一到星期五这家饭店有一些“特

    21、色菜”。10D考查固定搭配。at good prices是固定搭配,意为“以优惠的价格”。Day 4阅读短文,回答下列问题。Eric is a twelveyearold boy.He comes from Sydney,Australia.And these days he is having a great time visiting his grandmother in China.It is seven oclock on Saturday morning.Eric is still sleeping in his bed.But his grandmother is busy coo

    22、king noodles for him in the kitchen.She knows Eric will get up soon.After twenty minutes,Eric gets up.When he comes out of his room,he sees a large bowl of noodles on the table.The noodles are really delicious for him.He eats all of them.“Why do you make noodles for me,Grandma?” asks Eric.“Its your

    23、birthday today,” his grandmother says.“In China,many people eat very long noodles on their birthdays.They are a symbol of long life.They are called changshoumian,and people never cut up the noodles.”“Its really interesting.Thanks,Grandma.Its a special gift,” says Eric.1Where is Eric right now?_2What

    24、 is Erics grandmother doing at seven?_3When does Eric get up?_4Whats on the table?_5Why do many Chinese people eat long noodles on their birthdays?_【文章大意】本文主要讲述的是来自澳大利亚的男孩Eric去中国看望奶奶,奶奶按照中国传统习俗,为他做长寿面的事情。Eric不但吃到了美味的长寿面,而且也学到了一些中国的文化。1He is in China./In China.根据第一段中的“And these days he is having a gr

    25、eat time visiting his grandmother in China.”可知,现在Eric在中国。2She is making/cooking noodles (for Eric in the kitchen).根据第二段中的“It is seven oclock on Saturday morning.Eric is still sleeping in his bed.But his grandmother is busy cooking noodles for him in the kitchen.”可知,七点钟时Eric的奶奶正在厨房为Eric做面条。3At 7:20 a

    26、m. 根据第二段中的“It is seven oclock on Saturday morning.Eric is still sleeping in his bed.”及第三段中的“After twenty minutes, Eric gets up.”可知,Eric是在早晨七点二十分起床的。4A large bowl of noodles.根据第三段中的“When he comes out of his room, he sees a large bowl of noodles on the table.”可知,桌子上有一大碗面条。5Because they are a symbol of

    27、 long life. 根据第五段中的“In China, many people eat very long noodles on their birthdays.They are a symbol of long life.”可知,长寿面是长寿的象征,因此很多中国人在过生日时吃长寿面。Day 5阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。cook,popular,luck,also,if,with,special,dumpling,bring,anotherChinese New Year is an important festival in China. P

    28、eople like to be 1.with their family at this time. They 2.cook many kinds of delicious foods. Then they have a big dinner.The dumpling is one of the 3.specials of Chinese New Year. It has a history of about 1,800 years. It is getting4.popular even around the world. Sometimes people put a coin(硬币) in

    29、 one of the 5.dumplings. If you eat the dumpling with the coin, youll be 6.lucky in the new year. They think it can 7.bring good luck. Usually people make dumplings with meat and vegetables. Therere 8.also many other kinds of dumplings.Fish is 9.another lucky food for Chinese people. In Chinese, “fish” sounds like “surplus(盈余)”Chinese people like to have a surplus at the end of a year.10If you come to China, dont forget to taste these specials.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2024七年级英语下册 Unit 10I.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-765581.html
    相关资源 更多
  • 专题4.1 图形的相似(能力提升)(解析版).docx专题4.1 图形的相似(能力提升)(解析版).docx
  • 专题4.1 图形的相似(知识解读)-2022-2023学年九年级数学上册《同步考点解读•专题训练》(北师大版).docx专题4.1 图形的相似(知识解读)-2022-2023学年九年级数学上册《同步考点解读•专题训练》(北师大版).docx
  • 专题4.1 函数(知识讲解)-2022-2023学年八年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx专题4.1 函数(知识讲解)-2022-2023学年八年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx
  • 专题4.1 几何图形(知识讲解)-2022-2023学年七年级数学上册基础知识专项讲练(人教版).docx专题4.1 几何图形(知识讲解)-2022-2023学年七年级数学上册基础知识专项讲练(人教版).docx
  • 专题4.1 任意角和弧度制及任意角的三角函数(解析版).docx专题4.1 任意角和弧度制及任意角的三角函数(解析版).docx
  • 专题4-观察物体-2023年四年级数学下册暑假专项培优(北师大版).docx专题4-观察物体-2023年四年级数学下册暑假专项培优(北师大版).docx
  • 专题4-2数列的通项与求和 (专题分层练)(5种题型)解析版.docx专题4-2数列的通项与求和 (专题分层练)(5种题型)解析版.docx
  • 专题4-2数列的通项与求和 (专题分层练)(5种题型)原卷版.docx专题4-2数列的通项与求和 (专题分层练)(5种题型)原卷版.docx
  • 专题4 能量-教科版科学六年级上册.docx专题4 能量-教科版科学六年级上册.docx
  • 专题4 第17课时 动量观点在电磁感应中的应用.docx专题4 第17课时 动量观点在电磁感应中的应用.docx
  • 专题4 第16课时 电磁感应.docx专题4 第16课时 电磁感应.docx
  • 专题4 第15课时 直流电路与交流电路.docx专题4 第15课时 直流电路与交流电路.docx
  • 专题4 用导数研究函数的最值(解析版).docx专题4 用导数研究函数的最值(解析版).docx
  • 专题4 用导数研究函数的最值(原卷版).docx专题4 用导数研究函数的最值(原卷版).docx
  • 专题4 热学(解析版).docx专题4 热学(解析版).docx
  • 专题4 热学(原卷版).docx专题4 热学(原卷版).docx
  • 专题4 气体的制取实验(解析版).docx专题4 气体的制取实验(解析版).docx
  • 专题4 气体的制取实验(原卷版).docx专题4 气体的制取实验(原卷版).docx
  • 专题4 有理数的乘方-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(解析版).docx专题4 有理数的乘方-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(解析版).docx
  • 专题4 有理数的乘方-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(原卷版).docx专题4 有理数的乘方-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(原卷版).docx
  • 专题4 因式分解 2023年中考数学一轮复习专题训练(北京专用).docx专题4 因式分解 2023年中考数学一轮复习专题训练(北京专用).docx
  • 专题4 单词大闯关-首字母填空(205道题)-2021-2022学年七年级英语下学期期末备考冲刺满分专题(人教版).docx专题4 单词大闯关-首字母填空(205道题)-2021-2022学年七年级英语下学期期末备考冲刺满分专题(人教版).docx
  • 专题4 分子空间结构与物质性质-【知识清单】2022-2023学年高二化学期末单元复习知识清单(苏教版2019选择性必修2).docx专题4 分子空间结构与物质性质-【知识清单】2022-2023学年高二化学期末单元复习知识清单(苏教版2019选择性必修2).docx
  • 专题4 光现象 4.5光的色散(教师版).docx专题4 光现象 4.5光的色散(教师版).docx
  • 专题4 光现象 4.4光的折射(学生版).docx专题4 光现象 4.4光的折射(学生版).docx
  • 专题4 光现象 4.3平面镜成像(教师版).docx专题4 光现象 4.3平面镜成像(教师版).docx
  • 专题4 光现象 4.3平面镜成像(学生版).docx专题4 光现象 4.3平面镜成像(学生版).docx
  • 专题4 光现象 4.1 光的直线传播(教师版).docx专题4 光现象 4.1 光的直线传播(教师版).docx
  • 专题4 光现象 4.1 光的直线传播(学生版).docx专题4 光现象 4.1 光的直线传播(学生版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1