分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 119

类型新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:单元素养评价 UNIT 4 ADVERSITY AND COURAGE .ppt

  • 上传人:a****
  • 文档编号:769670
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:PPT
  • 页数:119
  • 大小:306.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:单元素养评价 UNIT 4ADVERSITY AND COURAGE 新教材
    资源描述:

    1、单元素养评价(四)Unit 4(120分钟 150分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M:Its rather difficult to decide on a new car or a second-hand one.W:I think youll possibly save money in the long run if you buy a new one.1

    2、.What are the two speakers talking about?A.Where to buy a car.B.How to choose a used car.C.What kind of car to buy.答案:CText 2W:It seems to have cleared up.M:Yes,its not like what the weather report said at all.2.What may the weather be like now?A.Cloudy.B.Rainy.C.Sunny.答案:CText 3M:You can sit in my

    3、place if you like a window seat.W:Oh,its very kind of you,but mine is right over a wing.I would be able to see anything.Thanks anyway.3.Where does the conversation probably take place?A.In a train.B.In a plane.C.In a restaurant.答案:BText 4W:John and I will celebrate our fortieth wedding anniversary n

    4、ext month.M:Oh,congratulations!W:Thanks a lot.We want to hold a big party to celebrate it.4.What is the woman going to do next month?A.Marry John on the 14th.B.Hold a big party with John.C.Attend Johns wedding.答案:BText 5M:Im locked out of my car.We parked it here and went into town but then my wife

    5、couldnt find the keys.W:Do you need emergency service?M:No,thanks.We should be OK.We have a spare set of keys at home.5.What is the mans problem?A.He gets lost in town.B.He fails to find his wife.C.He cant get into his car.答案:C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项

    6、。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6M:Mary,lets go and have lunch together.W:OK,Im really feeling hungry.M:By the way,Im thinking of going to New Zealand for 3 weeks around Christmas.W:Have you booked a flight?M:Not yet.Im planning to in two weeks time.W:

    7、You really should book your flight right now.M:Why?Its only the beginning of December.W:Because the later you book,the more expensive it will be.At Christmas time,the price could be double the usual fare.M:Then Im going to book my flight tomorrow morning.6.How long will the man probably stay in New

    8、Zealand?A.One week.B.Two weeks.C.Three weeks.答案:C7.What advice does the woman give to the man?A.Go to New Zealand after Christmas.B.Book his flight as soon as possible.C.Save more money for his trip.答案:B听第7段材料,回答第8、9题。Text 7W:Good morning,sir.Could I help you?M:Good morning.I want to see some tradit

    9、ional Chinese paintings.W:Well,we have landscape painting,figure painting and flower-and-bird painting.Which do you like best?M:Id like a flower-and-bird painting.W:Good.How about these 3 pictures?This one is of pine trees.And this is of bamboo.That one is of flowers.M:Oh,I like them very much,espec

    10、ially the one of pine trees.W:A smart choice!In traditional Chinese thinking,pine trees symbolize long life.M:That sounds very interesting.How much is it?W:Eight thousand yuan.M:Its a lot of money,but the picture is excellent.Ill take it.W:All right.8.Which kind of painting does the man like best?A.

    11、Landscape.B.Figure.C.Flower-and-bird.答案:C9.Which picture will the man buy?A.The one of bamboo.B.The one of pine trees.C.The one of flowers.答案:B听第8段材料,回答第1012题。Text 8M:Jenny,you look so strong,quite different from what you used to be.How I envy you!W:I think youve heard the saying,“A sound mind dwell

    12、s in a sound body.”Ihave always tried my best to keep fit for both my study and work.M:Right you are!Can you give me some tips as to how to keep fit?W:To my mind,the best way to keep fit is to go in for sports.M:What kind of sports do you participate in?W:I go swimming once a week.I do this even in

    13、cold winter.M:I used to swim in high school,but I dont have time anymore.W:Thats too bad.Exercise is really important for your health.M:I know.Im getting a little fat.I am short of breath when going upstairs.W:Thats a bad sign.I think you need more exercise.Well,I m going swimming tonight.Do you wan

    14、t to go with me?M:OK.I really need to get in shape again.10.How does the woman keep fit?A.Taking exercise.B.Eating vegetables.C.Eating less.答案:A11.What did the man often do when he was at school?A.Did nothing but study.B.Swam from time to time.C.Swam twice a week.答案:B12.What can you infer the man wi

    15、ll do this evening?A.Go to swim by himself.B.Go upstairs with the woman.C.Swim with the woman.答案:C听第9段材料,回答第1316题。Text 9M:I dont know what Im going to do if I lose my job.W:Dont worry.I dont think youre going to lose your job over one mistake.M:It was a rather big mistake.When you work as an investm

    16、ent adviser,one small mistake can cost the company millions.W:But it wasnt just you who was involved,right?You were only doing what your boss told you to do.M:Thats true,but my boss is dishonest.He said it was completely my fault.W:Lets think about what if that really happens.M:I can live on my savi

    17、ngs for about 3 months.But I really dont want to live that kind of life.W:Well,when is your contract on your apartment up?M:Next month.W:If you really lose your job,you neednt rent that apartment.I think you can share a room with my brother for free until you find another job.M:Thats very kind of yo

    18、u but I hope that wont happen.13.What does the man think of his boss?A.Hard-working.B.Dishonest.C.Greedy.答案:B14.When will the man leave his apartment according to the contract?A.Next month.B.In two months.C.In three months.答案:A15.What does the woman advise the man to do?A.Go back to school.B.Buy che

    19、ap things.C.Share a room with her brother.答案:C16.What is TRUE according to the conversation?A.The woman made a mistake.B.The man made a mistake.C.The company suffered little loss.答案:B听第10段材料,回答第1720题。Text 10M:It was San Franciscos biggest party.As many as 800,000 people crowded together on the Golde

    20、n Gate Bridge.They wanted to be a part of the history of the bridge.The crowd broke all the records.There were many more people than anyone had expected.The party was for the 50th anniversary of the bridge opening.The Golden Gate Bridge was famous when it was built.Today,it is a beautiful landmark o

    21、f San Francisco.The party began with a walk across the bridge that started at sunrise.One woman said,“This is the greatest day inthe history of San Francisco.Theres no better day to walk the bridge.”Thebridge walk lasted four hours.Many people felt the bridge move in the wind as the crowd walked acr

    22、oss.The sunrise walk was just the beginning of a full day of games,concerts and a parade of old cars.Some of the people and cars crossed the bridge on the opening day fifty years ago.Many of the older folks walked across the bridge when it was opened in 1937.Some came back with their grandchildren.1

    23、7.Why did so many people gather on the Golden Gate Bridge?A.They wanted to run across the bridge.B.They wanted to celebrate the 50th birthday of the bridge.C.They wanted to attend the official opening ceremony of the bridge.答案:B18.When did the bridge walk begin?A.When the sun was rising.B.When the s

    24、un was setting.C.When the moon was rising.答案:A19.How long did the party last?A.It lasted half a day.B.It lasted four hours.C.It lasted the whole day.答案:C20.Which is NOT the activity at the party?A.Walking.B.Concerts.C.Dancing.答案:C第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)A A Guide to the Universit

    25、y FoodThe TWU Cafeteria is open 7 a.m.to 8 p.m.It serves snacks(小吃),drinks,ice cream bars and meals.You can pay with cash or your ID cards.You can add meal money to your ID cards at the Front Desk.Even if you do not buy your food in the cafeteria,you can use the tables to eat your lunch,to have meet

    26、ings and to study.If you are on campus in the evening or late at night,you can buy snacks,fast food,and drinks in the Lower Caf located in the bottom level of the Douglas Centre.This area is often used for entertainment such as concerts,games or TV watching.RelaxationThe Globe,located in the bottom

    27、level of McMillan Hall,is available for relaxing,studying,cooking,and eating.Monthly activities are held here for all international students.Hours are 10 a.m.to 10 p.m.,closed on Sundays.HealthLocated on the top floor of Douglas Hall,the Wellness Centre is committed to physical,emotional and social

    28、health.A doctor and nurse is available if you have health questions or need immediate medical help or personal advice.The cost of this is included in your medical insurance.Hours are Monday to Friday,9 a.m.to noon and 1:00 p.m.to 4:30 p.m.Academic SupportAll students have access to the Writing Centr

    29、e on the upper floor of Douglas Hall.Here,qualified volunteers will work with you on written work,grammar,vocabulary,and other academic skills.You can sign up for an appointment on the sign-up sheet outside the door:two 30-minute appointments per weekmaximum.This service is free.【文章大意】这是一篇说明文,介绍了大学的

    30、饮食、休闲、健康以及学术等方面。21.What can you do in the TWU Cafeteria?A.Do homework and watch TV.B.Buy drinks and enjoy concerts.C.Have meals and meet with friends.D.Add money to your ID cards and play chess.【解析】选C。细节理解题。根据文章第一段“It serves snacks,drinks,ice cream bars and meals.”和“Even if you do not buy your food

    31、in the cafeteria,you can use the tables to eat your lunch,to have meetings and to study.”可知,在这里你可以吃东西也可以和朋友见面或者学习。故选C项。22.Where and when can you cook your own food?A.The McMillan Hall,Sunday.B.The Lower Caf,Sunday.C.The TWU Cafeteria,Friday.D.The Globe,Friday.【解析】选D。细节理解题。根据文中Relaxation部分中的“The Glob

    32、e.is available for relaxing,studying,cooking.Hours are 10 a.m.to 10 p.m.,closed on Sundays.”可知选D项。23.How can you seek help from the Writing Center?A.By filling in a sign-up form.B.By applying online.C.By calling the center.D.By going to the center directly.【解析】选A。细节理解题。根据Academic Support部分中的“You can

    33、 sign up for an appointment on the sign-up sheet outside the door:two 30-minute appointments per week maximum.”可知,你报名并填写一个报名表就可以参加the Writing Centre并得到他们的帮助,故选A项。BAs Alice and Mike watched their son Allan graduate from Cambridge University last month,they thought back to the moment he was born.“Im s

    34、o sorry your baby is blind,”a neighbour had said.Even though Allans family were middle class and they lived a comfortable life,as a blind child,Allan Hennessys future was poor.The local hospitals could not offer Allan hope of giving him sight because there werent enough eye specialists.But when Alla

    35、n was 6 months old,an opportunity came and Allans father seized it.“My dad sold his car,belongings and some of his land to pay for my treatment.We left our home country withvery little.”The opportunity was an operation in London which restored the sight in Allans left eye.“My mom remembers the first

    36、 time I looked at her:the first time we made eye contact.She burst into tears.Since then,Ive just been rocking on with the little sight I have,”he explained.For Allan,life as an immigrant was challenging.When he was accepted into Cambridge University,Allan realized there were so many peers at Cambri

    37、dge.“I felt visibly different,”he said.When youre a half-blind guy climbing the greasy pole,everyone can see that and they judge you,even though they are climbing it too.”But after spending three years at Fitzwilliam College,Allan said it was transformative(有改革能力的).“I met the most amazing people fro

    38、m all over the world.”What would his life be like if he had stayed in his home country?“I wouldnt have a Cambridge law degree;I wouldnt even be sighted.My family there have faced terrible events.Perhaps I wouldnt be alive.”After graduating this summer,Allan is taking up a scholarship at law school.“

    39、If youve got a first-class law degree from Cambridge University,that should set you up for life,”he said.“But when youre a half-blind immigrant living in Britain today,there is so much more I have to do.The journey has only just begun.”【文章大意】文章主要讲述了当艾伦出生时,他什么也看不见。在伦敦的一次手术,恢复了艾伦左眼的视力。在艾伦被剑桥大学录取后,移民生活

    40、充满了挑战。对艾伦来说,一个半盲移民生活在英国,还有许多必须做的事,旅程才刚刚开始。24.When Allan was born,.A.a local doctor offered to help with his eye problemsB.he lived in a poor areaC.his family was ready to move to LondonD.he couldnt see anything【解析】选D。细节理解题。根据第二段“Im so sorry your baby is blind,”a neighbour had said.和第三段The local hosp

    41、itals could not offer Allan hope of giving him sight可知,当艾伦出生时,他什么也看不见。故选D。25.The underlined word“it”in Paragraph 3 refers to.A.the selling of Mikes belongingsB.an operation to cure Allans eyesC.the comfortable life in LondonD.the bright future of the family【解析】选B。代词指代题。根据第三段中an opportunity came and

    42、Allans father seized it以及第四段The opportunity was an operation in London which restored the sight in Allans left eye.可知,一个机会来了,艾伦的父亲抓住了它。这个机会是在伦敦的一次手术,恢复了艾伦左眼的视力。故选B。26.How was Allans life in Cambridge?A.He was helped by many of his peers.B.He worked hard to keep up with his peers.C.He was bullied by

    43、others for many years.D.He found it challenging but life-changing.【解析】选D。细节理解题。根据第五段中For Allan,life as an immigrant was challenging.可知,对于艾伦来说,生活是具有挑战性的。同时,根据第七段中But after spending three years at Fitzwilliam College,Allan said it was transformative.可知,三年大学生活后,艾伦说他的生活改变了。因此,艾伦的剑桥大学生活是具有挑战性的,但是也改变了他的人生

    44、。故选D。27.We can infer from the last paragraph that Allan.A.wont stop challenging himself in the futureB.is proud of his achievements in collegeC.is determined to help other half-blind studentsD.is unsatisfied with his life as an immigrant【解析】选A。推理判断题。根据最后一段中But when youre a half-blind immigrant livin

    45、g in Britain today,there is so much more I have to do.The journey has only just begun.可知,当一个半盲移民生活在英国,还有这么多必须做的事,旅程才刚刚开始。说明艾伦今后不会停止挑战自己。故选A。C(2020重庆高二检测)New South Wales,Australia,is setting up cameras as part of an effort to reduce the number of people preoccupied with wireless devices while they dr

    46、ive.It will be the first area in the world to use the technology to punish drivers distracted(分心)with telephone calls,social media or text messages.Road Safety experts are concerned about the growing number of accidents involving drivers using smart phones on the states roads.They say drivers who us

    47、e phones while driving greatly increase their chances of being involved in an accident.The New South Wales government plans to place 45 Mobile Phone Detection Cameras across the state by December.Each phone detection unit contains two cameras.One camera takes pictures of a vehicles registration plat

    48、e(牌照).A second camera looks through the front window of a car or truck to see what drivers are doing with their hands.The units use artificial intelligence to set aside drivers who are not touching their phones.Human beings then confirm if the pictures show illegal behavior before a notice is sent t

    49、o the vehicles registered owner.A violation(违反)carries fine of$232.Some cameras will be permanently set up on roadsides.Others will be moved,from time to time,around the state.Two fixed cameras took photographs of 8.5 million vehicles as part of a six-month test earlier this year.The cameras took ph

    50、otos of more than 100,000 drivers with their hands on phones.One driver was using a phone and another electronic device,an Apple iPad,at the same time.Another driver had a passenger guide the vehicle while they both held phones,the state government said.【文章大意】这是一篇说明文,主要介绍了澳大利亚新南威尔士州正在设置摄像头,以减少开车时全神贯

    51、注于无线设备的人数。用这项技术惩罚那些因电话、社交媒体或短信分心的司机,这将是世界首例。28.What is the real purpose to set up cameras in New South Wales?A.To keep records of the accidents.B.To promote the latest technology.C.To find illegal behavior of the drivers.D.To force drivers to focus more on driving.【解析】选D。推理判断题。根据第一段可知,澳大利亚新南威尔士州正在设置

    52、摄像头,以减少开车时全神贯注于无线设备的人数。用这项技术惩罚那些因电话、社交媒体或短信分心的司机。由此判断出,新南威尔士州设置摄像头的真正目的是迫使司机更专注于驾驶。29.What can we infer from the Road Safety experts?A.Smart phones are main killers on the road.B.All accidents result from drivers using cellphones.C.Measures are badly needed to ban using phones while driving.D.Carryi

    53、ng a smart phone while driving will cause an accident.【解析】选C。推理判断题。根据第二段可知,道路安全专家对越来越多的司机在州内道路上使用智能手机的事故表示关注。他们说,司机在开车时使用手机,大大增加了发生事故的可能性。由此判断出,道路安全专家认为急需采取措施禁止开车时使用手机。30.How does the phone detection unit function effectively?A.It corrects the drivers wrong behavior.B.It has two cameras to record th

    54、e plates.C.It sends a notice to the legal driver autonomously.D.It combines artificial intelligence with humans efforts.【解析】选D。细节理解题。根据第四段可知,这些装置使用人工智能技术,将不接触手机的司机隔离开来。然后,在通知车主之前,由人类确认照片上是否有违法行为。因此,手机检测装置是把人工智能和人类的努力结合起来。31.What did a six-month test show?A.Electronic devices could help drivers indee

    55、d.B.Many passengers helped operate the vehicles.C.Many drivers used electronic devices while driving.D.It was common to be busy with two wireless devices.【解析】选C。细节理解题。根据最后一段可知,今年早些时候,作为为期6个月的测试的一部分,两个固定摄像头拍摄了850万辆汽车的照片。这些摄像头拍摄了10万多名驾驶员的手拿着手机的照片。所以,这个测试显示了许多司机在开车时使用电子设备。D The British people have just

    56、 discovered a new country.Its called the UK!More and more people are choosing to take their holidays in their own country rather than travel abroad.In the late 1970s,air travel became affordable for the average family in the UK,and more and more British people started travelling abroad for their sum

    57、mer holidays(JulyAugust).After all,the British weather isnt very good,even in summer,so a lot of Britons leave the UK for a vacation.Particularly popular with families on a budget is the“package holiday”,where the cost of flights and accommodation are offered as one discounted price by travel agents

    58、.In the 1980s and 1990s,young people in the UK became more wealthy.As a result,the Club 1830 holiday became popular.Young people started to go abroad in groups,to places such as Spain and Greece.Once at their destination,they socialized with other groups of young people and had one long party.Britis

    59、h holidaying habits have begun to change,however.Climate change means that the UK now has a warmer climate than before,so people dont always feel they need to go overseas to find good weather.Also,the world seems a less certain place as interconnected economies rise and fall,which means that the cos

    60、t of foreign holidays is less predictable than it used to be.As a result,more and more Britons are choosing to spend their summer holidays in the UK.In recent years,British hotels in areas such as the English Lake District have seen a large increase in bookings.That rise is mainly owing to the Briti

    61、sh staying in their own country for their holidays.In addition,for some foreign tourists,the UK is a cheaper place to visit than previously because of changes in the value of the British pound.The UK has always been famous for its international explorers,but now it is starting to discover itself.【文章

    62、大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了英国人旅行潮流的变化,过去他们习惯于飞往世界各地度假,而现在他们逐渐发现自己的国家英国也是一个度假的好去处。32.What is the feature of the Club 1830 holiday?A.Young people went abroad with their family.B.Young people got lots of money from their family.C.Young people took part in social activities abroad.D.Travel agents offered a bett

    63、er discount to young people.【解析】选C。细节理解题。根据短文第三段As a result,the Club 1830 holiday became popular.Young people started to go abroad in groups,to places such as Spain and Greece.Once at their destination,they socialized with other groups of young people and had one long party.(结果,俱乐部1830岁的假日变得流行起来。年轻人

    64、开始成群结队地出国,去西班牙和希腊等地。一到目的地,他们就和其他的年轻人进行社交,并举行一场长时间的聚会。)可知,1830岁假日俱乐部的特色是年轻人在国外参加社会活动。故选C。33.Why do British people prefer domestic holidays now?A.They are wealthier and more social.B.The global weather is becoming predictable.C.The UK is famous for its beautiful scenery.D.The expense on foreign holida

    65、ys is unsteady.【解析】选D。细节理解题。根据短文第四段Also,the world seems a less certain place as interconnected economies rise and fall,which means that the cost of foreign holidays is less predictable than it used to be.(此外,随着相互关联的经济体起起落落,世界似乎变得不那么确定了,这意味着国外度假的成本比过去更不可预测。)可知,英国人现在更喜欢国内度假,因为国外度假的费用不稳定。故选D。34.How is

    66、the text mainly organized?A.In order of frequency.B.In order of time.C.In order of space.D.In order of importance.【解析】选B。推理判断题。本题要求判断文章的篇章结构是如何组织的,根据短文内容,其先总领开头介绍文章大意,进入正文之后按时间先后顺序进行写作,各段开头“In the late 1970s”、“In the 1980s and 1990s”、“In recent years”起了提示作用。故选B。35.What is the best title for the text

    67、?A.Holidays and HabitsB.Weather and SceneryC.Travels and EconomiesD.Package Holiday and Culture【解析】选A。主旨大意题。本题要求判断文章的最佳标题,总结本文内容,其主要介绍的是英国人旅行潮流、度假习惯的变化,由过去的国外旅行转为国内度假,位于第一段的全文主题句“More and more people are choosing to take their holidays in their own country rather than travel abroad.”精准概括了文章内容,故A选项中的

    68、两个关键词“Holidays”和“Habits”准确契合文章主题。故选A。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。(2020兰州高二检测)What are the advantages and disadvantages of eating fast food?Many people do not have time to eat home-cooked food.36Therere more than 13,000 McDonalds restaurants in the United States

    69、itself,and over 8,000 KFCs in 80 countries.In most cities,it is not difficult to find hamburgers and pizza.Advantages of fast food37Eating fast food helps working people and students to get back to work as quickly as possible.Besides,many love the look,smell and taste of it.Perhaps the greatest adva

    70、ntage is the price.38If one lives alone,then it is cheaper to buy a meal at the supermarket than cook it at home.Disadvantages of fast food The greatest disadvantage of fast food is the bad effect that it has on ones health.Many people feel that fast food is unhealthy because it contains a lot of ar

    71、tificial ingredients(人造成分).Some even think that it is addictive(上瘾的)because of these ingredients.39Fast food may lead to obesity in theAmerican population.40I believe that it can be a good thing,as long as people do not eat it too often,eat plenty of fruit and vegetables,and also do plenty of exerci

    72、se to keep in shape.A.Fast food does raise health concerns.B.It is often cheaper than other kinds of restaurant food.C.In short,fast food has both advantages and disadvantages.D.Fast food probably makes people much fatter than before.E.More and more fruit and vegetables are offered in fast food.F.Th

    73、e most evident advantage of fast food is that it saves time.G.Because of our non-stop modern lifestyle,fast food is popular almost everywhere.【文章大意】本文是议论文,详细介绍了快餐的好处和坏处并分析了具体原因。36.【解析】选G。空处前句Many people do not have time to eat home-cooked food.告诉我们现代社会很多人都没有时间吃自己做的食物,正是因为快节奏的现代生活方式,快餐才会变得如此受欢迎。G项“Be

    74、cause of our non-stop modern lifestyle,fast food is popular almost everywhere”正是前句的直接结果。37.【解析】选F。空处后句“Eating fast food helps working people and students to get back to work as quickly as possible.”告诉我们吃快餐可以让人们很快就去工作了。也就是说快餐可以节省时间。38.【解析】选B。空处前句“Perhaps the greatest advantage is the price.”告诉我们快餐最大的

    75、优势是价格。后句“If one lives alone,then it is cheaper to buy a meal at the supermarket than cook it at home”告诉我们独居的人吃快餐要比自己做饭更节省钱。这两句都告诉我们快餐更便宜。39.【解析】选D。空处后句“Fast food may lead to obesity in the American population.”告诉我们快餐可能会导致美国人的肥胖。D项“Fast food probably makes people much fatter than before.”内容与之一致。40.【解

    76、析】选C。文章最后一段属于总结归纳,告诉我们快餐有好处也有坏处。只要我们不是经常食用快餐,它就不是一个坏事。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)(2020枣庄高二检测)When you walk through the doors of Morton Plant Hospital on an early Tuesday afternoon,youll be greeted by the comforting voice of Mary Ellen Owens.Owens,who is now 98,started41at the hospital

    77、 after her husband died nearly 20 years ago.“My husband was a(n)42here,off and on for about six weeks over four years,”she 43.“Everyone at the hospital had been so good to us when he was sick.”To show her44,Owens wanted to give back in aspecial way.“I don t have several million dollars,but I can giv

    78、e my45,”she said.Owens is approaching 7,000 hours in volunteer time.“I used to give three days a week,”she said.“Now Im 46.I dont get around as much as I 47,so I only give one day a week.”To get to her weekly four-hour48,Owens receives a ride from a volunteer who she now calls her friend.“Every49,Ri

    79、chard picks me up from my home and brings me here,”she said.“I don t believe people of my age should be 50.”In her younger years,Owens used to walk up and down the fashion runways in New York City and Richmond,Virginia.She also had a(n)51to be in the 1939 film classic Gone with the Wind.Because she

    80、had other work at the time,however,Owens 52to turn it down.“What I didnt do in my life is more 53than what Ive done”,she laughs.54she s in her golden years,Owens plans to continue to live her life with 55by greeting each patient with a smile.【文章大意】本文是一篇记叙文,讲述了现年98岁的欧文斯的早年经历以及她在医院做志愿者的故事。41.A.volunte

    81、eringB.trainingC.workingD.nursing【解析】选A。考查动词词义辨析。句意:现年98岁的欧文斯在丈夫20年前去世后就开始在医院做志愿者。根据下文中的Owens is approaching 7,000 hours in volunteer time.可知,欧文斯在医院做志愿者,故A项正确。42.A.doctorB.expertC.patientD.assistant【解析】选C。考查名词词义辨析。句意:我丈夫在这里住过院(曾是这家医院的患者),四年来断断续续地住了六个星期的院。根据下文的Everyone at the hospital had been so goo

    82、d to us when he was sick.可知,欧文斯的丈夫生病的时候,医院里的每个人对他们夫妇俩都很好,这说明欧文斯的丈夫在这里住过院(曾是这家医院的患者),故C项正确。43.A.commentedB.promisedC.respondedD.explained【解析】选D。考查动词词义辨析。句意:她解释道:“他生病(住院)的时候,医院里的每个人对我们都很好”。空后的“Everyone at the hospital had been so good to us when he was sick.”是欧文斯解释说的话,故D项正确。44.A.attitude B.appreciatio

    83、n C.sympathyD.response【解析】选B。考查名词词义辨析。句意:为了表达她的感激之情,欧文斯想以另一种特殊的方式回报这家医院。空前一句说欧文斯的丈夫生病(住院)的时候,医院里的每个人对他们夫妇俩都很好,因此她要表达对医院的感激,故B项正确。45.A.handB.loveC.smileD.time【解析】选D。考查名词词义辨析。句意:她说:“我没有几百万美元,但我可以献出我的时间”。根据上文中的Owens,who is now 98,started at the hospital after her husband died nearly 20 years ago.可知,现年9

    84、8岁的欧文斯在丈夫20年前去世后就开始在医院做志愿者,因此此处是说她可以献出自己的时间(在医院做志愿者),故D项正确。46.A.oldB.strongC.sickD.lucky【解析】选A。考查形容词词义辨析。句意:现在我年纪大了,不像以前那样到处走动了,所以我每周只有一天去做志愿者。根据上文中的Owens,who is now 98可知,欧文斯现在已经98岁了,年纪已经非常大了,故A项正确。47.A.had toB.hoped toC.used toD.ought to【解析】选C。考查短语辨析。根据上文中的I used to give three days a week及空后的so I o

    85、nly give one day a week.可知,欧文斯以前一周有三天去做志愿者,现在一周只有一天去做志愿者,这说明她现在年纪太大,不能像以前那样走得那么多了,故C项正确。48.A.standB.rideC.turnD.shift【解析】选D。考查名词词义辨析。句意:为了每周四小时的轮班,她接受一名志愿者载她上下班,她现在把这位志愿者称为自己的朋友。根据上文可知,欧文斯现在每周去医院做一次志愿服务,因此此处指“轮班”,故D项正确。49.A.dayB.MondayC.morningD.Tuesday【解析】选D。考查名词词义辨析。句意:每周二,理查德都会去我家接我,送我来医院。根据上文中的W

    86、hen you walk through the doors of Morton Plant Hospital on an early Tuesday afternoon,you ll be greeted by the comforting voice of Mary Ellen Owens.可知,欧文斯每周二去医院做志愿服务,故D项正确。50.A.strugglingB.drivingC.running D.changing【解析】选 B。考查动词词义辨析。句意:我不认为像我这个年纪的人还应该开车。根据上文中的To get to her weekly four-hour,Owens rec

    87、eives a ride from a volunteer who she now calls her friend.可知,为了每周四小时的轮班,她接受一名志愿者载她上下班,这说明她不认为自己还能开车去上班,故B项正确。51.A.part B.characterC.performance D.opportunity【解析】选D。考查名词词义辨析。句意:她也有机会出演1939年拍摄的经典电影乱世佳人。根据下文的turn it down可知,欧文斯曾有机会出演1939年拍摄的经典电影乱世佳人,但她拒绝了,故D项正确。52.A.decidedB.hopedC.agreedD.happened【解析】

    88、选A。考查动词词义辨析。句意:不过,因为她当时还有其他工作,欧文斯决定拒绝(出演乱世佳人)。根据空前的Because she had other work at the time可知,因为她当时还有其他工作,所以欧文斯决定拒绝出演乱世佳人,故A项正确。53.A.difficultB.interestingC.well-paidD.challenging【解析】选B。考查形容词词义辨析。句意:她笑着说:“在生活中没有做过的事比我做过的事更有趣”。54.A.Now thatB.Guessing that C.Supposing thatD.Except that【解析】选A。考查连词词义辨析。句意

    89、:既然她现在还能干得动(身体情况还允许),欧文斯仍打算继续怀揣着这样一个目的生活微笑着问候每一位病人。55.A.reliefB.successC.purposeD.spirit【解析】选C。考查名词词义辨析。根据空后的by greeting each patient with a smile可知,微笑着问候每一位病人是欧文斯生活中的一个目的,故C项正确。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Chengdu has dozens of new millionaires,Asias biggest building,and

    90、fancy new hotels.But for tourists like me,pandas are its top 56._(attract).So 57._ was a great honour to be invited backstage at the not-for-profit Panda Base,where ticket money helps pay for research.I 58._(allow)to get up close to these cute animals at the 600-acre centre.From tomorrow,I will be t

    91、heir UK ambassador.The title will be 59._(official)given to me at a ceremony in London.But my connection with pandas goes back60._ my days on a TV show in the mid-1980s,61._ I was the first Western TV reporter 62._(permit)to film a special unit caring for pandas rescued from starvation in the wild.M

    92、y ambassadorial duties will include 63._(introduce)British visitors to the 120-plus pandas at Chengdu andothers at a research centre in the misty mountains of Bifengxia.On my recent visit,I held a lively three-month-old twin that had been rejected by its mother.The nursery team switches him every fe

    93、w 64._(day)with his sister so that while one is being bottle-fed,65._other is with mumshe never suspects.【文章大意】本文是一篇记叙文,讲述了作者作为一名熊猫爱心大使,在成都的一个非营利性的熊猫保护基地护理大熊猫的故事。56.【解析】attraction。考查名词。根据上文可知,对于像“我”这样的游客,熊猫才是最大的吸引。top为形容词,修饰名词,所以此处应该填attract的名词形式,故填attraction。57.【解析】it。考查代词。根据语境此处表示能被邀请是一件荣幸的事情。此句的真

    94、正主语是被邀请,因此此处缺少形式主语,故填it。58.【解析】was allowed。考查时态和语态。结合上下文可知,“我”被允许与这些可爱的动物接近,“我”与”允许”之间属于被动关系,此处应该填动词的被动语态。再结合上下文的时态可知动作发生在过去,故填was allowed。59.【解析】officially。考查副词。根据上文可知,从明天开始,“我”将会成为英国大使。所以这一句中的The title指的是“英国大使”这个头衔。根据上下文可知,在伦敦一个仪式上,这个头衔将会被非常正式地授予“我”,修饰动词应该用副词,故填officially。60.【解析】to。考查介词。go back to

    95、为固定短语“追溯到”。句意:我跟熊猫的联系可以追溯到20世纪80年代中期。故此处用介词to。61.【解析】when。考查定语从句。I was the first Western TV reporter(permit)to film a special unit caring for pandas rescued from starvation in the wild 是一个非限制性定语从句,修饰先行词my days,表示时间,在从句中作时间状语,故填when。62.【解析】permitted。考查非谓语动词。句意:“我”是第一个被准许为熊猫摄制影片的西方电视台记者。permitted to f

    96、ilm a special unit修饰reporter,且此处“我”和“准许”之间是被动关系,所以应用过去分词,故填permitted。63.【解析】introducing。考查非谓语动词。include作为谓语,后若加动词只能用动名词,构成include doing sth.,意为“包括做.”,故填introducing。64.【解析】days。考查名词复数。few“几个,少数”,后面应加名词的复数形式。故填days。65.【解析】the。考查冠词。根据上文中出现的one和空后other可知,此处考查的词组为one.the other.,一个另一个,故填 the。第四部分 写作(共两节,满

    97、分40分)第一节(满分15分)(2020泰安高二测试)假定你是李华,你的美国朋友Tom来信说,他将在暑假来中国学习中国画,希望能在本市参加一个短期课程。你帮他联系了一所艺术学校,请给他回信,告知以下内容:1.学习内容:水墨山水画(Chinese ink landscape painting);2.课程时间:六周;3.收费及食宿安排。注意:1.词数80个左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.短文中不得出现学校或地区名称。_【参考范文】Dear Tom,How is everything going?Im delighted to know youre coming to China to

    98、 learn Chinese paintings,hoping to take a short course in my city.An art school,which is located in the center of the city,is the best choice for you.As Ive learned,youll finish studying Chinese ink landscape painting in six weeks.Whats more,you can both eat and live in the school while studying her

    99、e.Therefore,you neednt worry about your accommodation.In addition,the school charges a relatively modest fee.If you have any other questions,please write to me as soon as possible.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整短文。The first thing Eileen Korey noticed when she got into the car

    100、 that Wednesday afternoon in early May was a small diamond ring in the tray(托盘)between the front seats.It hadnt been there before.Weeks earlier,she had taken the car in to have the airbag replaced.The car belonged to her daughter and son-in-law and she was helping them out.Now she was picking it up.

    101、Thats when she saw the ring.Korey,64,of Lake Oswego quickly contacted herdaughter and son-in-law to ask if they were missing a diamond ring or if any of their friends had reported losing a ring.They both wrote back,saying they had no idea what she was talking about.Korey took the ring to the service

    102、 desk at the garage to ask if any women technicians might have left a ring in the car while they were working on it.The woman behind the counter said only men worked on the cars.Korey asked if the desk clerk could get information from the guy who had replaced the airbag.Over a two-way radio(对讲机),Hel

    103、bt said hed placed the ring in the tray when it dropped to the cars floor after he opened up the steeringcolumn to replace the airbag.He was not sure how it got there.She knew a friend who was a jeweler and stopped by to have her look at thering to see if it was real.Her friend said the diamond,set

    104、in a white gold hand,was worth$1,200 and Korey could easily sell it for$500.But she wouldnt sell it.After making sure the ring didnt belong to anyone in her familyor anyone at the auto shop Korey tracked down the first owner of the car using paperwork she found in the glove box.Her detective work le

    105、d her to a dealership in Beaverton,and the cars first owners:Daniel and Ashleigh Hannah.The Hannahs had purchased the small ring when they got engaged and were saving money to buy a house.注意:续写词数应为150左右。One Sunday afternoon,they were driving to an event in their car but had to stop at the bank and u

    106、se the ATM machine._The couple searched the parking lot and the car for hours.Nothing._【参考范文】One Sunday afternoon,they were driving to an event in their car but had to stop at the bank and use the ATM machine.Ashleigh,showing her husband where to turn,gestured wildly with her left hand and felt the

    107、ring slip off.However,when searching the car carefully,they werent able to find it.They figured it fell out of the open drivers side window.The couple searched the parking lot and the car for hours.Nothing.Later,back at home,the Hannah has searched through the car for hours.Nothing.Years later,Danie

    108、l bought his wife a much larger engagement ring.Finally,thismonth Korey made contact with Daniel Hannah.They met,and as a reward for returning the ring,she simply asked that Daniel send her a photo of the moment he surprised his wife with her lost engagement ring.On Mothers Day,Ashleighs son gave her the ring.It didnt fit and was much smaller than her replacement ring,but none of that mattered.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:单元素养评价 UNIT 4 ADVERSITY AND COURAGE .ppt
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-769670.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1