广东省普宁一中高三英语阅读理解专题训练(7).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 普宁 一中 英语 阅读 理解 专题 训练
- 资源描述:
-
1、高中英语阅读理解专题训练(广东专版 每篇5小题)(第7套)第一节:阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A(words:272&192)Without proper planning, tourism can cause problems. For example, too many tourists can crowd public places that are also enjoyed by the inhabitants of a country. If tourists create too
2、much traffic, the inhabitants become annoyed and unhappy. They begin to dislike tourists and to treat them impolitely. They forget how much tourism can help the countrys economy. It is important to think about the people of a destination country and how tourism affects them. Tourism should help a co
3、untry, keep the customs and beauty that attract tourists. Tourism should also advance the wealth and happiness of local inhabitants.Too much tourism can be a problem. If tourism grows too quickly, people must leave other jobs to work in the tourism industry. This means that other parts of the countr
4、ys economy can suffer.On the other hand, if there is not enough tourism, people can lose jobs. Businesses can also lose money. It costs a great deal of money to build large hotels, airports, air terminals, first- class roads, and other support facilities(配套设施)needed by tourist attractions. For examp
5、le, a major international class tourism hotel can cost as much as 50 thousand dollars per room to build. If this room is not used most of the time, the owners of the hotel lose money.Building a hotel is just a beginning. There must be many support facilities as well, including roads to get to the ho
6、tel, electricity, sewers to handle waste, and water. All of these support facilities cost money. If they are not used because there are not enough tourists, jobs and money are lost.41Which of the following do you think has been discussed in the part before this selection?A. It is extremely important
7、 to develop tourism.B. Building roads and hotels is essential.C. Support facilities are highly necessary. D. Planning is of great importance to tourism.42The underlined word“ inhabitants” (in Paragraph 1 ) probably means_.A. tourists B. passengersC. population D. citizens43Too much tourism can cause
8、 all these problems EXCEPT _ .A. a bad effect on other industries B. a change of tourists customsC. over-crowdedness of places of interestD. pressure on traffic44It can be inferred from the text that _ .A. the author doesnt like tourism developing so fastB. local people will benefit from tourist att
9、ractionC. other parts of a countrys economy wont benefit from tourism muchD. we cant build too many support facilities45The author thinks it is good for local people to know that tourism will _ .A. waste a lot of money B. weaken their economyC. help establish their customs D. help improve their life
10、【答案与解析】 4145 DDBBD本文主要讲述如果没有适当的计划,旅游业会带来的各种问题。41D。意图理解题。本文一开始便讲如果没有适当的计划,旅游业会带来的各种问题,可见前文叙述适当计划的好处,以正反两方面来阐述。42D。推理判断题。文中提到太多游客来该国inhabitants喜欢的地方,可见它指本国本土的居民。43B。细节理解题。本文提到旅游业过于兴旺会带来的各种后果中提到了A、C、D,但没有说会改变游客的风俗习惯。44B。推理判断题。从文中的讲述可以推知,旅游业会使当地人获益。45D。细节理解题。 本文讲述了旅游业的很多好处,其中之一是advance their wealth and
11、happiness.B (words:305&319)Everyone has got two personalities the one that is shown to the world and the other that is secret and realYou dont show your secret personality when youre awake because you can control your behaviour,but when youre asleep, your sleeping position shows the real youIn a nor
12、mal night,of course,people frequently change their positionThe important position is the one that you go to sleep in If you go to sleep on your back,youre a very open personYou normally trust people and you are easily influenced by fashion or new ideasYou dont like to upset people,so you never expre
13、ss your real feelingsYoure quite shy and you arent very confident If you sleep on your stomach,you are a rather secretive(不坦率的)personYou worry a lot and youre always easily upsetYoure very stubborn(顽固的),but you arent very ambitiousYou usually live for today not for tomorrowThis means that you enjoy
14、having a good time If you sleep curled up(卷曲),you are probably a very nervous personYou have a low opinion of yourself and so youre often defensiveYoure shy and you dont normally like meeting peopleYou prefer to be on your ownYoure easily hurt If you sleep on your side,you have usually got a well-ba
15、lanced personalityYou know your strengths and weaknessesYoure usually careful You have a confident personalityYou sometimes feel anxious,but you dont often get depressedYou always say what you think even if it annoys people 46According to the writer,you naturally show your secret and real personalit
16、y _.Aonly in a normal night Bonly when you go to sleep Conly when you refuse to show yourself to the world Donly when you change sleeping position 47Which is NOT mentioned in the second paragraph about a persons personality? AHe or she is always open with others BHe or she always likes new ideas ear
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
