分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 17

类型Unit 1 Topic 3【B卷(能力提升)】-2023-2024学年九年级英语上册单元速记•巧练(仁爱版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:779884
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:17
  • 大小:764.75KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    B卷(能力提升)
    资源描述:

    1、Unit 1 The Changing WorldTopic 3 The world has changed for the better.【话题测试提升卷】(满分100分,时间60分钟)I.单项选择。(共15小题,每小题1分,计15分。)1Everyone should make a contribution to _ the environment.Abe protectedBprotectingCprotectDprotects2There are about five _ students in our school.AhundredBhundredsChundreds ofDhund

    2、red of3Please speak louder _ everybody can hear you clearly.Ain order toBso thatCenough toDalthough4Tom and Jenny decided to see for _.AourselvesBhimselfCherselfDthemselves5In our class _ of the students _ girls.Athird fifths; isBthree fifths; areCthree fifth; isDthird fifth; are6What has happened i

    3、n your hometown?Great changes _ in my hometown recently.Ahave been taken placeBhave taken placeChave been happenedDwas happened7They have been to Australia.So _ I.AdoBhave beenCdidDhave8Project Hope cant build the new schools_ money.AoverBwithCwithoutDby9My father _ for half a year.Ahas been awayBwe

    4、nt awayChas leftDleft10The organization is _ its _ helping homeless people to live a normal life.Afamous for; success inBfamous to; success forCfamous as; successful inDfamous for; succeed in11Why do you collect old clothes?I want to give them to people_.Ain publicBin needCin dangerDin red12Its an o

    5、rganization _ can help poor children.AwhoBwhichCwhereDwhen13The flower _ for several days.AdiedBhas diedChas been diedDhas been dead14She _ be lazy. But now she _ getting up early.Aused to; is used toBis used to; used toCused to; used toDis used to; is used to15_ do you like Chinese food?Its wonderf

    6、ul.AWhatBHowCWhat aboutDHow muchII. 补全对话。(共5小题,每小题2分,计10分。)A: Hi, Linda. 16 B: Im reading a newspaper. A: 17 B: Yes, there is. Its about a program for homeless children. A: 18 B: Yes, of course. It teaches the children some skills and then helps them find jobs in the future. A: Sounds great! 19 B: T

    7、hey have some strict rules for the children to obey. A: 20 B: They think it is wonderful. It can help them find good jobs and live on their own.ACan you tell me more about the program?BHow do people manage it?CWhat are you doing?DWhat do the children think of the program?EIs there anything special i

    8、n the newspaper?III. 完形填空。(共10小题,每小题1分,计10分。)What is the population of China? There are more than a billion and three hundred million people in China. It is almost one fifth of the worlds population. How to control the population growth is a big problem. Some people think 21 control the population g

    9、rowth. But I dont agree 22 them, because where theres a will, there is a way.The question is that we should make it 23 how serious the population problem is. Our farmland is becoming less and less to everyone. We have already got too many mouths to feed. 24 we control the population growth, many peo

    10、ple will die 25 hunger. Too fast population growth has been and will be bad for our nation. Though laws (法律) have been 26 to control the population growth, in some places 27 is done to carry out the law. We should make people 28 that it is foolish to bring too many children into the world. They shou

    11、ld 29 do what they have been doing for many years.We are fighting against the rapid population growth. Yes, the fighting wont end 30 everyone knows its importance and does something for it. Lets go on working hard on it together.21Athat is impossible forBimpossible ofCthat is impossible ofDit imposs

    12、ible to22AtoBforCwithDon23Aknown to everybodyBknown by everybodyCknow to everybodyDknow by everybody24AIf notBUnlessCUntilDIf25AofBaboutCfromDout of26ApassBpassedCbrokenDpast27AmanyBlittleCa lotDmuch28Ato knowBto learnCknowDlearning29Anot longerBnot moreCno longerDno more30AuntilBafterCwhenDasIV.阅读理

    13、解。(共15小题,每小题2分,计30分。)AThe World Population Prospects (展望) 2022 report says: The population in the world reached 8 billion (十亿) on November 15, 2022. And the number will increase in the next ten years, although at a slower speed.The population in the world is expected to rise to about 8.5 billion by

    14、2030, 9.7 billion by 2050, peak (峰值) at about 10.4 billion in the 2080s, and stay there until 2100, the report says.World population growth peaked at 2.1 percent between 1962 and 1965, and since then it has fallen quickly to less than 1 percent in 2020.The UN predicts that population growth could fa

    15、ll to about 0.5 percent by 2050 as fertility rates (生育率) continue to fall.On the other hand, people can live much longer than before, from 63.8 years in 1990 to 72.8 years in 2019, and will reach 77.2 years in 2050. At that time, 16 percent of the population will be 65 years or older.China and India

    16、 have the largest population in the world, with 1.4 billion people each. But India will have the largest population in 2023 and reach 1.7 billion people by 2050.31What will be the population in the world in 2091 according to the text?A8.5 billion.B9.7 billion.C8 billion.D10.4 billion.32What can we i

    17、nfer (推断) from the text?AThe old care will be a serious problem.BThe population will increase quickly.CChina will still have the largest population.DPeople can reach 72.8 years in 2050.33What does the text mainly tell us?AThe serious problem of population.BThe prediction of population growth.CSome w

    18、ays to control population.DThe population growth in China.BThe population of the world continues to increase, but in some areas the population is falling.This is true in Europe and especially in Eastern Europe. In Russia, the population is going down by about 100 people every hour!One of the main re

    19、asons is a change of lifestyle. Most young people, especially educated women, have a different idea to children than their parents. “I have one child and she is enough for me,” said Linda, a doctor from Russia. “My husband and I both work full-time. We cant imagine having more than one child.” Many

    20、women decide to have children later in life or not to have children at all. “I dont want to have any children until I have worked for at least 10 years,” said Sally from England. Her opinion is typical (典型的) in Europe.In Poland, the population is going down for a different reason. A lot of young peo

    21、ple are leaving the country to work abroad. Poland joined the European Union in 2005 and since then more than half a million people have moved to Britain, Germany, Spain and Italy. Even so, the population of those four countries and many other countries in West Europe is also going down.Many governm

    22、ents are now encouraging people to have larger families. In France, women can receive nearly $1,000 a month for a year if they have a third child. Austrian women receive $700 a month for three years when they have their first child.34What does Sally want to do before she has children?ATo move to oth

    23、er countries.BTo travel all over the world.CTo work for at least 10 years.DTo work abroad.35The population in many countries is going down mainly because _.Athe young change their lifestyleBthe young have the same idea as their parentsCthe young are leaving to work in other countriesDthe young hate

    24、to have a large family36The writer tells us the reasons of the populations falling in _.AParagraph 1 and 2BParagraph 3 and 4CParagraph 4 and 5DParagraph 2 and 3CYou probably have noticed it: Chongqings population has been aging fast. According to Chinas latest national census (人口普查), up to 23.4 perc

    25、ent of the citys residents (居民) are aged over 60. This number is expected to grow even further in the coming years. Chongqing is not alone. Many other cities around the world have been experiencing this same problem for some time now. Some people are worried about this. The elderly, they say, do ver

    26、y little for the nations economy (经济). The government, however, has to give them lots of retirement benefits (退休福利). But a recent survey shows that many people agree there are some positives to having an aging population. With an aging population, younger people will have more chances to meet senior

    27、s in their daily lives. With age comes wisdom. Through usual communication, the elderly can bring a wealth of a useful life lessons to younger people. The young, at the same time, are given chances to see things from a completely different perspective (视角). Besides, in many cultures, its normal for

    28、elderly parents to live with their children under the same roof. Their children may have already reached adulthood, but these gray-haired men and women continue to play an important role in their development. In some families, the elderly are taking care of their grandchildren. Its reported that hal

    29、f of all the children in Chinas cities live with their grandparents and are raised under their guidance. Thanks to this free childcare, working parents can contribute more to the economy. An aging population is often considered to be a headache. But perhaps it can be argued that there are also some

    30、benefits to it.37The problem in paragraph 1 is that _.Athe population is larger and larger in ChinaBthe population of older people increasesCthe population is smaller and smaller in ChinaDthe population of younger people increases38Some people are worried about the problem because they think _.Athe

    31、elderly give less but receive moreBthe elderly are not as wise as the youngCthe elderly dont share the family responsibilitiesDthe elderly cant be taken good care of39Which of the following mind map is right for this passage?ABCD40After reading this passage, which of the following questions can be a

    32、nswered?AWhat has caused an aging population?BHow can we solve the aging problem?CWhy isnt an aging population that bad?DWhat do the experts advise us to do?DA very important world problem is the growing population on the earth. In 2010, the population of the world was about 6,800,000,000. That is a

    33、 great number. The important thing is not how large the population of the world is now, but the rate of its growthit is about 1.63 percent every year. Every second, four babies are born in the world. Another baby! Another baby! You can not even speak quickly enough to keep up with the birth rate. Th

    34、e population is growing larger and larger. So it goes on, hour after hour. In one day, people have to find food for over 350,000 mouths. As a little girl was born in a hospital in Philippines in 2011, the worlds population reached 7 billion. And the number is still increasing rapidly today. So how t

    35、o control the population is a big problem for us.41One of the important world problems today is _ according to the passage.Athe bad environmentBthe heavy trafficCthe growing populationDthe pollution42The population of the world is increasing by _ every year.A350,000Bone fifthC1.63 percentD7 billion4

    36、3Whats the meaning of the underlined word “rate in the first paragraph in Chinese?A人口B速率C数量D重量44From the passage, we know there are about _ new babies to be born in an hour.Atwo hundred and fortyBthree hundred and fifty thousandCfourteen thousand and four hundredDtwo thousand and four hundred45Which

    37、 of the following is NOT true?AThe population on the earth is very large.BThe large population may be good for the world.CThe growing population will be a big problem in our life.DWe must take action to control the population.V. 按要求完成句子。(每小题2分,计10分。)46她花费了一段时间自学日语。She spent time learning Japanese by

    38、 herself.47我们班的大多数男生都对数学感兴趣。 of the boys in my class are math.48你一定要来这里参观一下。You must come here .49你应该学习如何让自己感觉良好。You should learn how to yourself.50我很长时间没有见过你了。I havent seen you .VI. 短文综合填空。(每小题1分,计10分。)阅读下面短文,根据语境、音标或所给单词的提示,在每个空格内填入一个恰当的词,要求所填的词意义准确、形式正确,使短文意思完整、行文连贯。I and many other people in Bri

    39、tain love charity(慈善) shops because we can find them on every street. The charity shops 51 /sel/ all kinds of cheap things.Oxford opened the 52 (one) charity shop in 1947. Now there are over 7, 000 charity shops in the UK. My favorite charity shop in my hometown is the Red Cross Shop. I always find

    40、53 (child) books there, all 10 to 20 pence each. They are 54 /ri:li/ cheap.Most of the shop workers in charity shops are volunteers, 55 each shop has a manager and he gets some money. Every morning you will see bags of things outside the shops.Some people bring and put them there without 56 (wait) f

    41、or thanks. 57 fact, over 90% of the things in charity shops are from kind people.All the money the shops get goes to charity work. Charity shops 58 /rez/ more than 110 million pounds every year. The money is for sick and poor children, 59 (home) and disabled people, and many others. In a charity sho

    42、p you can get cheap but nice things. You might even feel special while shopping. 60 possible, lets do something for charity together!VII. 书面表达。(计15分。)61请根据下列内容提示,写一篇80词左右的短文,谈谈中国人口数量,以及政府在改善人们生活水平方面取得的成就。内容提示:1.中国有很大的人口,超过14亿人口。2.中国做了巨大的努力来满足人们的日常需求。中国政府制定了很多合理的政策促进发展。中国变得越来越强大,人们生活水平正快速改善。3.人们相信中国的

    43、未来会更加光明。参考词汇:合理的政策 rational policies;工作机会 job opportunities;接受好的教育 get a good education_参考答案:I.单项选择。(共15小题,每小题1分,计15分。)1B【详解】句意:每个人都应该为保护环境做出贡献。考查非谓语动词。固定短语make a contribution to doing sth“为做某事作出贡献”。故选B。2A【详解】句意:在我们学校有五百名学生。考查数词的表达。数词的表达:表示确切的数量,基数词+数词单数形式;表示概数,数词复数+of。five是基数词,故选A。3B【详解】句意:请大声点,这样大

    44、家都能听得清楚。考查连词辨析。in order to为了,后跟动词原形;so that以便,后跟句子;enough to足够去做;although尽管。根据“Please speak louder.everybody can hear you clearly.”可知,说大声点是为了让大家听到,用so that引导目的状语从句。故选B。4D【详解】句意:汤姆和珍妮决定亲自去看看。考查反身代词。ourselves我们自己;himself他自己;herself她自己;themselves他们自己。根据“Tom and Jenny”可知,此处使用they的反身代词themselves。故选D。5B【详

    45、解】句意:我们班五分之三的学生是女孩。考查分数的表达及主谓一致。在英语中表示分数,分子要用基数词,分母用序数词,当分子大于一时,分母用复数形式。五分之三应该是three fifths;另外,分数+名词复数作主语的时候,后面的谓语动词应该用复数。故选B。6B【详解】句意:你家乡发生了什么事?我的家乡最近发生了很大的变化。考查动词时态。A. have been taken place 现在完成时的被动语态;B. have taken place 现在完成时;C. have been happened 现在完成时的被动语态;D. was happened 动词take place和happen意思是

    46、“发生”,是不及物动词,没有被动语态,A、C和D是被动语态,故排除;根据时间recently可知此句时态是现在完成时;故选B。7D【详解】句意:他们已经去过澳大利亚了。我也去过了。So引导的倒装句,结构为:so+情态动词/be动词/助动词+主语,表示“某人也”,前后时态要一致,选D。8C【详解】句意:没有钱,希望工程就无法建造新学校。考查介词辨析。over在之上;with和;without没有;by被。根据“Project Hope cant build the new schoolsmoney.”可知,没有钱,希望工程就无法建造新学校。因此此处用介词“without”。故选C。9A【详解】句

    47、意:我父亲已经离开半年了。考查现在完成时。根据“for half a year.”可知句子是现在完成时,和一段时间连用时,谓语动词需是延续性动词,leave是短暂性动词,其延续性动词为be away,故选A。10A【详解】句意:这个组织因成功地帮助无家可归的人过上正常的生活而闻名。考查固定短语、名词和介词的用法。be famous for意为“因而出名”;be famous as意为“作为而出名”,由空后的“helping homeless people to live a normal life”可推测,“这个组织因帮助无家可归的人过上正常的生活而闻名”,所以第一个空格填be famous

    48、for;第二个空格,由空前的“its”可知,此空需填入名词。success意为“成功”,是名词;success in意为“在取得成功”,是固定搭配。故选A。11B【详解】句意:你为什么收集旧衣服?我想把它们送给需要的人。考查介词短语辨析。in public公开地,当众;in need需要;in danger在危险中;in red穿红衣服。根据“I want to give them to people.”可知,此处指把旧衣服给需要的人。故选B。12B【详解】句意:这是一个可以帮助贫困儿童的组织。考查关系词辨析。who谁;which哪个;where在哪里;when什么时候。先行词“organiz

    49、ation”指物,关系词应用which,在从句中作主语。故选B。13D【详解】句意:这花已经死了好几天了。考查现在完成时。结合“for several days”可知,此处为现在完成时,句中的动词要用延续性动词,die为短暂性动词,不能和时间段连用,排除A、B;die的延续性动词是be dead,故选D。14A【详解】句意:她过去很懒惰,但现在他已经习惯早起。考查use短语的用法。be used to do被用来;used to do sth过去常常做某事,be used to doing sth习惯于做某事。 根据“but now”可知,前半句陈述过去的情况,后半句描述现在的情况。故选A。1

    50、5B【详解】句意:你觉得中国菜怎么样?太棒了。考查特殊疑问句。What什么;How怎样;What about认为怎么样;How much多少;根据“do you like Chinese food”及回答“Its wonderful.”可知,此处是问对中国菜的看法,应用how do you like.的结构,故选B。II. 补全对话。(共5小题,每小题2分,计10分。)16C 17E 18A 19B 20D【导语】本文是一则对话,两人谈论一个帮助无家可归儿童学习技能并就业的项目16根据下文“Im reading a newspaper.”可知,此处是问对方正在做什么;C项“你在做什么?”符合语

    51、境,故选C。17根据下文“Yes, there is.”可知,问句是there be的一般疑问句;E项“报纸上有什么特别的新闻吗?”符合语境,故选E。18根据上文“ Its about a program for homeless children.”和“It teaches the children some skills and then helps them find jobs in the future.”可知,此处是让对方告诉自己更多关于这个项目的信息;A项“你能告诉我更多关于这个项目的情况吗?”符合语境,故选A。19根据下文“They have some strict rules

    52、for the children to obey.”可知,此处是问项目是如何管理的;B项“人们如何管理它?”符合语境,故选B。20根据下文“ They think it is wonderful. ”可知,此处是问孩子们的看法;D项“孩子们认为这个项目怎么样?”符合语境,故选D。III. 完形填空。(共10小题,每小题1分,计10分。)21D 22C 23A 24B 25A 26B 27B 28C 29C 30A【分析】这篇短文介绍了人口增长带来的很多问题,以及我们要控制人口增长的重要性。21考查非谓语动词辨析及语境的理解。句意:一些人认为控制人口增长是不可能的。此题考查固定句式,sb. th

    53、inks it +adj+for sb. to do sth.(某人认为做某事怎么样)。语法为it作形式宾语,根据句意,故选D。22考查介词及语境理解。句意:但是,我们不同意他们的意见,因为有志者,事竟成。此题考查固定短语agree with同意某人。D选项agree on指同意某人观点,后面不加sb。故选C。23考查过去分词短语及语境理解。句意:问题是我们应该让每个人知道人口增长问题的严重性。此题考查被动语态。结构为make sth. done,意为使某事被做,故选A。24考查连词及语境理解。句意:如果我们不控制人口增长,许多人将死于饥饿。此题考查连词,A. If not 如果不;B. Un

    54、less 如果不,除非;C. Until 直到;D. If 如果。根据句意,选B。25考查介词及语境理解。句意:如果我们不控制人口增长,许多人将死于饥饿。此题考查固定短语die of“死于内因”,C选项的die from指死于外因,例如交通事故,根据句意,死于饥饿,故选A。26考查动词及语境理解。句意:尽管控制人口增长的法律已经通过,但是在一些地方很少执行法律。此题考查被动语态,法律和通过之间是被动关系,此处用现在完成时被动语态,结构为have/has been done, pass过去分词为passed,根据句意。选B。27考查副词及语境理解。句意:尽管控制人口增长的法律已经通过,但是在一些

    55、地方很少执行法律。A. many 许多;B. little 很少;C. a lot 非常;D. much 很多。根据句意,很少执行,故选little,选B。28考查非谓语动词及语境理解。句意:我们应该叫人们知道带很多孩子们来世界上是很愚蠢的。此题考查固定短语make sb. do sth.(叫某人做某事)。根据句意,故选C。29考查副词及语境理解。句意:他们不应该再做他们已经做了很多年的事情。此题考查固定短语no longer“再也不”。根据句意,选C。30考查连词及语境理解。句意:战争不会结束,直到每个人都知道控制人口数量的重要性并为它做一些事情。此题考查固定短语notuntil(直到才)。

    56、根据句意,选A。IV.阅读理解。(共15小题,每小题2分,计30分。)A篇:31D 32A 33B31推理判断题。根据“The population in the world is expected to rise to about 8.5 billion by 2030, 9.7 billion by 2050, peak (峰值) at about 10.4 billion in the 2080s, and stay there until 2100, the report says.”可知,报告称,预计到2030年,世界人口将增至约85亿,到2050年将增至97亿,在2080年代达到约

    57、104亿的峰值,并一直保持到2100年。所以2091年世界人口会是104亿。故选D。32推理判断题。根据“The UN predicts that population growth could fall to about 0.5 percent by 2050 as fertility rates (生育率) continue to fall.”以及“On the other hand, people can live much longer than before”可知,人口生育率下降、人的寿命增加,所以养老可能会是一个大问题。故选A。33主旨大意题。阅读全文可知,本文主要介绍了对人口增长

    58、的预测。故选B。B篇:34C 35A 36B34细节理解题。根据“I dont want to have any children until I have worked for at least 10 years, said Sally from England.”可知,Sally在生孩子之前想至少工作十年。故选C。35细节理解题。根据“One of the main reasons is a change of lifestyle.”可知,很多国家人口下降的主要原因是生活方式的改变。故选A。36细节理解题。根据“One of the main reasons is a change of

    59、lifestyle.”以及“In Poland, the population is going down for a different reason. A lot of young people are leaving the country to work abroad.”可知,作者在第三段和第四段告诉我们人口下降的原因。故选B。C篇:37B 38A 39B 40C37细节理解题。根据“According to Chinas latest national census (人口普查), up to 23.4 percent of the citys residents (居民) are

    60、aged over 60. This number is expected to grow even further in the coming years.”(根据中国最新的全国人口普查,高达23.4%的城市居民年龄在60岁以上。预计这一数字在未来几年还会进一步增长。)可知第1段的问题是老年人口在增加。故选B。38细节理解题。根据“Some people are worried about this. The elderly, they say, do very little for the nations economy (经济). The government, however, has

    61、 to give them lots of retirement benefits (退休福利). ”可知有些人担心这个问题,因为他们认为老年人付出的少,得到的却多。故选A。39推理判断题。通读全文可知,本文的中心思想是人口老龄化。结合“But a recent survey shows that many people agree there are some positives to having an aging population.”(但最近的一项调查显示,许多人都认为人口老龄化有一些积极的一面。)以及第三段和第四段的内容可知,文章讲述了人口老龄化两个积极方面;第二段讲述了人口老龄化

    62、消极方面。所以B选项图片最符合,故选B。40推理判断题。根据“With an aging population, younger people will have more chances to meet seniors in their daily lives.”(随着人口老龄化,年轻人将有更多的机会在日常生活中遇到老年人。)以及“Besides, in many cultures, its normal for elderly parents to live with their children under the same roof.”(此外,在许多文化中,年迈的父母和孩子住在同一个屋

    63、檐下是很正常的。)结合选项可知,本文可以回答C选项“为什么人口老龄化没有那么糟糕呢?”故选C。D篇:41C 42C 43B 44C 45B41细节理解题。根据“A very important world problem is the growing population on the earth.”可知,当今世界面临的一个严峻问题是人口增长。故选C。42细节理解题。根据“but the rate of its growthit is about 1.63 percent every year.”可知,每年人口增长率为1.63%。故选C。43词义猜测题。根据“it is about 1.63

    64、percent every year.”可知,此处rate应理解为“比率、速率”。故选B。44细节理解题。根据“Every second, four babies are born in the world. ”可知,每一秒有4个孩子出生,所以1个小时有14400个孩子出生。故选C。45细节理解题。根据“A very important world problem is the growing population on the earth.”及“So how to control the population is a big problem for us.”可知,人口增长是个问题。选项B“

    65、人口过多有助于世界”,不符合文章内容。故选B。V. 按要求完成句子。(每小题2分,计10分。)46 a period of【详解】a period of time“一段时间”,固定表达。故填a;period;of。47 Most interested in【详解】根据题干可知,“大多数的”英语表达为most of.且其位于句首,故首字母要大写,故第一个空填Most。be interested in“对感兴趣”,由于题中已给出be动词“are”,故第二空和第三空分别填interested和in。故填Most;interested;in。 48 for a visit【详解】for a visit

    66、“进行访问,参观”,介词短语,故填for;a;visit。49 feel good about【详解】feel“感觉”,感官动词,其后可加形容词,表示“感到”的结果;good“良好的”;about“关于”,feel good about“对感觉良好”;根据空前“how to”可知, 这里要用动词原形。故填feel;good;about。50 for a long time【详解】a long time“一段时间”,句子是现在完成时,此处应用for连接一段时间,故填for;a;long;time。VI. 短文综合填空。(每小题1分,计10分。)51sell 52first 53childrens

    67、 54really 55but/though/although 56waiting 57In 58raise 59homeless 60If51句意:慈善商店出售各种便宜的东西。根据所给音标可知,空处应填sell“售卖”,动词,故填sell。52句意:牛津大学在1947年开设了第一家慈善商店。one是基数词,表示“一个”,此处是表示“第一个”,应用序数词first。故填first。53句意:我总是在那里找到儿童书籍,每本10到20便士。空后是名词,所以应用所有格形式修饰名词,child是单数,此处应用复数children的所有格children。故填childrens。54句意:它们真的很便宜

    68、。根据所给音标可知,空处应填really“真正”,故填really。55句意:慈善商店的大多数店员都是志愿者,尽管/但是每个商店都有一名经理,他也会得到一些钱。根据“Most of the shop workers in charity shops are volunteers.each shop has a manager and he gets some money”可知前后可以是让步关系,或转折关系,but/though/although都符合语境,故填but/though/although。56句意:有些人不需要感谢就把它们带来放在那里。without是介词,后加动名词作宾语。故填wa

    69、iting。57句意:事实上,慈善商店里90%以上的东西都来自善良的人。固定短语in fact“事实上”。故填In。58句意:慈善商店每年筹集的资金超过1.1亿英镑。根据所给音标可知,空处应填raise“筹集”,是动词,故填raise。59句意:这些钱是给生病和贫穷的孩子,无家可归和残疾人,以及其他许多人的。根据“The money is for sick and poor children.and disabled people, and many others”可知是指无家可归的人,homeless“无家可归的”,形容词,故填homeless。60句意:如果可能的话,让我们一起为慈善事业做

    70、点什么吧!根据“possible, lets do something for charity together!”可知,应用if引导条件状语从句,故填If。VII. 书面表达。(计15分。)61例文China is now developing faster and faster, and its population is also growing. China has a large population, more than 1.4 billion people.China has made great efforts to meet peoples daily needs. The

    71、Chinese government has made many rational policies to promote development. It also provides more and more job opportunities for people because of the good education people get.China is becoming stronger and stronger, and peoples living standards are improving rapidly. People believe that Chinas futu

    72、re will be brighter.【详解】总体分析题材:本文是一篇说明文,为材料作文;时态:时态为“一般现在时”和“现在完成时”为主;提示:题干要求根据材料提示,谈谈中国人口数量,以及政府在改善人们生活水平方面取得的成就。写作步骤第一步,从总体上介绍中国的发展情况以及人口数量;第二步,具体阐述政府在改善人们生活水平方面取得的成就;第三步,总结全文,祝愿中国的未来会更好。亮点词汇make great efforts to do努力做某事provide sth for sb为某人提供某物because of+名词(短语)因为faster and faster越来越快高分句型The Chinese government has made many rational policies to promote development.(动词不定式作目的状语)It also provides more and more job opportunities for people because of the good education people get.(定语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 1 Topic 3【B卷(能力提升)】-2023-2024学年九年级英语上册单元速记•巧练(仁爱版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-779884.html
    相关资源 更多
  • 上海版九年级化学第三章第三节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第三章第三节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第三章第一节难度偏大尖子生题(word有答案).docx上海版九年级化学第三章第一节难度偏大尖子生题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第三章第一节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第三章第一节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第四节难度偏大尖子生题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第四节难度偏大尖子生题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第四节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第四节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第三节难度偏大尖子生题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第三节难度偏大尖子生题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第三节基础题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第三节基础题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第三节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第三节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第一节难度偏大尖子生题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第一节难度偏大尖子生题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第一节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第一节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级上册《2.2氧气》测试(含答案).docx上海版九年级上册《2.2氧气》测试(含答案).docx
  • 上海浦东新区侨光中学2022-2023学年六年级上学期期中英语试卷.docx上海浦东新区侨光中学2022-2023学年六年级上学期期中英语试卷.docx
  • 上海浦东区进才中学2020-2021学年高一上学期期中考试数学试题 WORD版含答案.docx上海浦东区进才中学2020-2021学年高一上学期期中考试数学试题 WORD版含答案.docx
  • 上海浦东上外附中高三上学期英语9月第三周周练.docx上海浦东上外附中高三上学期英语9月第三周周练.docx
  • 上海杨浦高级中学2018届高三上学期第一次月考数学试题.docx上海杨浦高级中学2018届高三上学期第一次月考数学试题.docx
  • 上海杨浦区初三 期中数学试卷(手写答案).docx上海杨浦区初三 期中数学试卷(手写答案).docx
  • 上海期末全真模拟试卷(5)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx上海期末全真模拟试卷(5)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海期末全真模拟试卷(3)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx上海期末全真模拟试卷(3)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海期末全真模拟试卷(2)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)解析版.docx上海期末全真模拟试卷(2)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期末全真模拟试卷(2)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx上海期末全真模拟试卷(2)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海期末全真模拟试卷(1)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx上海期末全真模拟试卷(1)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海期中解答题精选50题(提升版)-(沪教版)解析版.docx上海期中解答题精选50题(提升版)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期中解答题精选50题(压轴版)-(沪教版)解析版.docx上海期中解答题精选50题(压轴版)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期中填选精选50题(提升版)-(沪教版)解析版.docx上海期中填选精选50题(提升版)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期中全真模拟试卷(2)(考试范围:9.1字母表示数-9.16分组分解法)-(沪教版)解析版.docx上海期中全真模拟试卷(2)(考试范围:9.1字母表示数-9.16分组分解法)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期中全真模拟试卷(2)(考试范围:9.1字母表示数-9.16分组分解法)-(沪教版)原卷版.docx上海期中全真模拟试卷(2)(考试范围:9.1字母表示数-9.16分组分解法)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海明珠中学沪教版七年级上整式的乘除 练习二(无答案).docx上海明珠中学沪教版七年级上整式的乘除 练习二(无答案).docx
  • 上海新版九年级化学第四单元第二节《反应中的质量关系》基础题(word版有答案解析).docx上海新版九年级化学第四单元第二节《反应中的质量关系》基础题(word版有答案解析).docx
  • 上海新版九年级化学第四单元第二节《化学反应中的质量关系》难度偏大尖子生题(word版有答案).docx上海新版九年级化学第四单元第二节《化学反应中的质量关系》难度偏大尖子生题(word版有答案).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1