分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 22

类型Unit 1 单元易错综合练习-2022-2023学年必修第一册单元重难点易错题精练(牛津译林版2020).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:779915
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:22
  • 大小:149.97KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元易错综合练习-2022-2023学年必修第一册单元重难点易错题精练牛津译林版2020 单元 错综 练习 2022 2023 学年 必修 一册 难点 易错题 精练 牛津 译林版 2020
    资源描述:

    1、Unit 1单元易错综合练习(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

    2、AEnglish Conversation Leader: Mandi Ashmoreenglishiwc-lausanne. orgA small group of women (4-5) meet on Mondays at 14:30 at the IWC clubhouse. Mandi asks “students” to call her on Monday to confirm the class as sometimes she chooses to hold the class at a different place.French Conversation, Advance

    3、d Leader: Marielle Sulmonifrenchconvoiwc-lausanne. orgIm French and Swiss by marriage, and have been living in Lausanne for ages. I hold an advanced beginners French conversation class on Tuesday afternoons from 14:30 to 16:00. If youd like to join my class, please send me an e-mail.French Language

    4、Lab, Beginner Leader: Maija Remlingerfrenchlabiwc-lausanne. orgThe group meet on Thursday afternoons from 15:00 to 16:30 at the clubhouse. The first half of the class is devoted to reading out loud from the book Easy French Reader by R. de Roussy de Sales, and working on proper pronunciation and phr

    5、asing. During the second half, we listen to recordings.German Conversation, AdvancedLeader: Karin Hansohm Schwarzgermaniwc-lausanne. orgWe meet every Tuesday at the IWC clubhouse from 9:30 to 11:00 with 6-8 members out of a total of 10. Most of our time is devoted to very lively discussions on big e

    6、vents.1Why are people advised to call Mandi on Monday?ATo ask for leave.BTo check the place.CTo decide on the topics.DTo confirm their presence.2Which of the clubs centers on the basic learning of the language?AEnglish Conversation.BFrench Conversation, Advanced.CGerman Conversation, Advanced.DFrenc

    7、h Language Lab, Beginner.3What is the purpose of the text?ATo show how to join the clubs.BTo introduce some language learning clubs.CTo stress the different levels of the clubs.DTo attach great importance to language learning.BThe aim of students who came to school is to study. But to study requires

    8、 a right way, or you waste either the time or the money. The following are the ways of studying.The best time for reading is morning, because in the morning, the air is fresh and the mind is clear. For that reason, we can get good results.In studying we must have patience. If we have not known a tex

    9、t well, we must read it again. We should not read the next one till we have learned the first one.When we are studying, we must put our hearts into the book, or we can get nothing from the book while we are reading.We must always ask “whys”. If it is not well understood, write it down and ask our te

    10、achers or our parents, or friends. In any possible way, we must know it completely and what weve learned can be used well and made better.Though there are many ways for studying, yet the above mentioned will be quite enough if we can keep them in heart and do so.4The passage tells us _.Athe importan

    11、ce of readingBto pay attention to the ways of studyingCto read in the morningDto have patience in studying5How many ways of studying are mentioned in this passage?AThree.BFour.CFive.DSix.6If we cant put our hearts into the book when we read, it is _.Aeasy to understand it wellBbetter to get somethin

    12、g from itCimpossible for us to get something from itDpossible to learn something from it7In studying we must always ask “whys” in order to _.Aunderstand the book wellBwrite down the questionsCdo with the new wordsDget some questions to ask our teachersCMy cellphone rang while I was working on my com

    13、puter. I looked at the phone and saw it was my 17-year-old son, Tom. I quickly picked it up. “Mom, I got a 71 on the test. I did it.” With those few words, I could feel my heart start to pound.Living in New York State, students cannot graduate from high school unless they pass at least five exams: o

    14、ne in English, one in science, two in history and one in math. For most students, who work hard, attend class, and do their homework, it isnt that hard. But for Tom, who is dyslexic(朗读困难的), it is such a real challenge that some teachers have feared he would never be able to even attempt, never mind

    15、achieve.We were honest with him about his trouble, letting him know that there was nothing to be ashamed of. Some people learn differently. If he was willing to work, we would help him find a way to do as much as he could in his academic career. All that was standing in his way was this math test. H

    16、e had taken it three times and did better each time, but he continued to fail. He was starting to get a bit tired of me saying this was a marathon not a sprint(冲刺). My heart broke each time we would get the failing results.“Mom, thanks. I love you. Thanks for believing I could do this.”For one of th

    17、e few times in my life, I really had nothing left to say. For that one brief moment I knew, really, really, knew that everything we did to help our son achieve what he wanted was worth it.8What does the underlined word “pound” in Paragraph l probably mean?ASink suddenly.BBeat wildly.CAche violently.

    18、DBreak totally.9What do we know from the second paragraph?AStudents in New York State can graduate from high school if they pass four exams.BStudents in New York State neednt to learn math even if they want to graduate.CIt is very hard for students in New York State to graduate from high school.DIt

    19、is a challenge for Tom to graduate from high school.10According to the text, Tom was weak in_.AEnglishBscienceCmathDhistory11How did the writer feel when she wrote this text?AShe felt grateful and relaxed.BShe felt surprised and bitter.CShe felt proud and satisfied.DShe felt worried and anxious.DWha

    20、t kinds of rooms are your favorite spots for studying? We are going to guess that they are probably not painted bright red or yellow. But maybe they should be. Imagine. You are suddenly asked to prepare for an exam. You have two rooms to choose from. One is a pale blue, and the other is a bright red

    21、. Which one do you settle into for study? Is one going to get your brain fired up for learning, or let you relax into a best state of concentration?According to researchers at Curtin University in Australia, it might be the best to camp out in the bright red room when you are looking to store inform

    22、ation. It might sound strange, since we often think of pale rooms soft blues or light greens as relaxing, or even reassuring (令人安心的). And they seem to be: The Curtin University study showed that pale colors made participants feel more relaxed and calm, while bright colors increased heart rate. But c

    23、alming and relaxing, it turns out, may not always be the best environment for deep concentration or knowledge gaining. Reading comprehension (阅读理解) was much better in the bright rooms than in the paler rooms. Although participants reported that they generally preferred the pale rooms to study in as

    24、an approach to relax into work, the researchers saw just the opposite that the bright-colored rooms seemed to lead to greater concentration.While this might seem only surprising, the finding gets into a rather controversial area of psychological (心理学的) study. The Yerkes-Dodson Law says that a little

    25、 bit of stress is good for achieving best performance, while too much stress negatively affects it. The higher heart rate and the reports of the bright colors creating a heavy atmosphere might just suggest that a little stress was good for the brain.12What is the common idea mentioned in the first p

    26、aragraph?AFew people like bright red or yellow.BPale colors are connected with good grades.CLight-colored rooms make you feel nervous.DBright-colored rooms are not good for studying.13What might directly affect the research results according to Paragraph 2?AParticipants preferences in colors.BHow pa

    27、rticipants reacted to colors.CTime participants spent in the rooms.DWhat participants read in the rooms.14What can be concluded from the study by Curtin University?AMost people know how to make use of colors.BStress is needed when you want to concentrate.CThe higher the stress, the better your perfo

    28、rmance.DBeing relaxed is very important to people studying.15Whats the main idea of the text?AFindings about peoples favourite room colors.BBright-colored rooms can create a heavy atmosphere.CRoom colors can affect ones academic performance.DLight-colored rooms help people feel relaxed into work.第二节

    29、(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Get Straight “A”s for TestsTests appear like weeds (杂草), dont they? You take one test and theres another just around the corner. Start showing those tests whos boss: _16_Make time for breakfast. Studies show that students who eat

    30、 breakfast before a test do better. _17_ Focusing on that lump (肿块) of fatty food in your stomach wont do you any good. Stick to fruits, vegetables, whole grains, and light dairy products._18_ Time management is key to studying for a test or tests. If you plan out your time, youll feel less rushed a

    31、nd hurried. Youd be able to avoid a Sunday night, 3 a.m. cram (临时死记硬背) session.Avoid the last minute cram session. Studying the night before the test will make it even more difficultyoull be lacking sleep, weak and unable to think clearly. You dont want to gather a lot of information in one night; i

    32、ts impossible to take in that much information at once. Studies show that late-night crammers get average grades. _19_ But if youre looking for something a bit better, avoid it.Study right after waking and just before bed. _20_ Though you wouldnt think it works this way, your mind seems to have more

    33、 room to take in information right when you wake up. At night, your brain produces chemicals to strengthen the information into your memory. So studying right before bed and when you wake up is a safe bet.AMake a study schedule.BStart as soon as possible.CIf youre looking for a “C”, cram away.DYoull

    34、 soon be getting your share of “A”s.EIn the morning, your mind is fresh and clear.FBut you want to keep it to something light and healthy.GLack of sleep caused by cramming may cause you to perform poorly.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Do not undere

    35、stimate the power of revision in the days and hours before an examination. The closer you are to the exam, the more chance you have of storing and keeping key information. But do not _21_it. Sleep, exercise and relaxation are all just as important. An effective daily _22_can help you through an exam

    36、 period, so in the days _23_your first exam, get into the habit of being up and ready to work by a new timetable. It can be a shock to the system after months of working by your own timetable to be _24_alert at that time if you have not prepared for it. On the day of the exam, have a good breakfast,

    37、 _25_everything you need (pens, pencils, erasers, etc.), and then make your way to the examination hall in good time. Do not arrive too early, though. Once in your seat, simply pause for a few seconds and _26_your thoughts. Close your eyes and take in a few slow, deep breaths to help you relax when

    38、you turn over the test paper, spend a short period reading through all the _27_and questions, paying particular attention to key verbs such as “discuss”, “compare” and “evaluate”. Map out a quick plan of points you wish to make and how much time you should spend on each question. It is always wise t

    39、o _28_ 10 minutes at the end of the exam to give yourself time to go back over your answers. Once you have selected the questions you wish to deal with, begin by _29_the one you think is your strongest. It will give you more _30_when you see a well-answered question down on paper. Also remember to w

    40、rite clearly, and do not be afraid to express the unexpected: After all, examiners can get very bored with _31_stereotypical (刻板的) answers.Try not to be _32_to look at those around you, or at the clock. If you do need something else to _33_on to help you collect your thoughts, choose a fixture in th

    41、e room, such as the ceilingor anything else that will not allow you to be distracted. Finally, once you have finished, never _34_around outside afterwards to attend the discussion by other students. Go and have a _35_rest-then prepare for your next exam.21AignoreBoverdoCreduceDovertake22AtherapyBmir

    42、acleCroutineDbargain23AfollowingBpreparing forCapproachingDlooking back to24AconsequentlyBmentallyCphysicallyDpermanently25ApurchaseBjustifyCwithdrawDpack26AinheritBmeasureCcollectDassume27AtitlesBanswersCcompositionsDinstructions28AconfessBallowCimposeDmemorize29AcollectingBattemptingCdeliveringDem

    43、phasizing30AleisureBfeelingsCconfidenceDcoincidence31AmarkingBmakingCperseveringDinquiring32AattendedBassembledCtelevisedDtempted33AcallBstriveCagreeDfocus34AhangBmakeCturnDspread35Awell-receivedBwell-earnedCwell-actedDwell-informed第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。My experi

    44、ence of teaching students was a wonderful adventure. I had to deal with various challenges again and again.The _36_ (great) part of it was the relationship I developed with two students. One of the students was Michael, _37_ I met when I was working for a kindergarten. Before I became a morning bus

    45、assistant, I _38_ (hear) that Michael was a student who would always shout, stand up on the bus, make fun _39_ other students, and distract the bus driver. So I decided that each morning, _40_ he got on the bus, Id have Michael sit beside me. At first he didnt like this idea. But soon he settled dow

    46、n, _41_ (know) he had no choice. I began to talk to him about little things outside of school life, such as his weekend _42_ (activity) and things that he liked to do. I also listened _43_ (close) to him. As I gave Michael the attention that he needed, little by little, he began to behave better and

    47、 better.Another student I took a special interest in was a boy _44_ (name) Tony, a third grader. To some degree, Tony seemed to be a slow or passive learner. So I decided to see if I could find a way to encourage Tony _45_ (stay) at the task. Before long, he was paying more attention to his studies

    48、and scored high in all tests.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)46假设你是李华,你的好友Susan前不久随父母去了美国,她写信告诉你她很不适应美国的校园生活,感到很孤独。请你根据以下要点用英语给她写一封电子邮件。1.学好英语,从而增加和别人交流的机会;2.多交一些朋友,友情会使她忘记孤独;3.积极参加各种活动,使自己的生活更加有趣。注意:1. 词数:80左右;2. 可适当增加细节。提示词:adapt to适应_第二节(满分25分)47阅读下而材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Last night came t

    49、he first snow of the year. The trees put on caps overnight and the little town was blanketed with fresh snow. The children had a snow day off from school. For them, the fall of snow was a magical event. Jack could hardly wait to go outside. His mother handed him a scarf, a hat and mitts and suggeste

    50、d he build a snowman.Jack dressed, got a bucket and collected everything he needed to decorate his snowman. He walked into his front yard, happy to hear the snow crunch under his feet. He first packed some snow and made a very small ball. Then he got on his knees and rolled the snow into a big ball.

    51、At another window, a little girl flattened her nose against the cold window, watching Jack play alone. It was his new neighbour Nancy. Nancy asked her mother if she could go outside and play. Her mother agreed. Immediately, Nancy zipped up her coat, tugged (用力拉上) her boots and ran outside to Jacks y

    52、ard. She said hello and asked if she could help him finish his snowman. Jack nodded willingly.“Okay. What can I do?” asked Nancy.“I built my snowmans body with two snowballs. I need to roll one more for its head.” “But snowmen only have two snowballs. One is for the body and one is for the head,” Na

    53、ncy laughed.“No, snowmen always have three snowballs,” Jack argued. “I dont think I need you to help me after all.” He made a small snowball and rolled it away, leaving Nancy alone.Low in spirits, Nancy thought to herself, “Im going to make my own.”注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Nancy walked

    54、 back to her own yard._Hearing Jacks cry, Nancy ran over to his yard._参考答案:1B2D3B【解析】【导语】本文是一篇应用文,主要介绍的是几个语言会话俱乐部。1推理判断题。根据English Conversation Leader: Mandi Ashmore部分的“Mandi asks “students” to call her on Monday to confirm the class as sometimes she chooses to hold the class at a different place.(曼

    55、迪要求“学生”在周一打电话给她确认课程,因为有时她会选择在不同的地方上课。)”可知,建议人们在周一给曼迪打电话是为了确认上课的地方,故选B。2细节理解题。根据French Language Lab, Beginner Leader: Maija Remlinger部分的“The first half of the class is devoted to reading out loud from the book Easy French Reader by R. de Roussy de Sales, and working on proper pronunciation and phrasi

    56、ng. During the second half, we listen to recordings.(课程的前半部分是大声朗读R. de Roussy de Sales的简单法语读本,并学习正确的发音和措辞。在下半场,我们听录音。)”可知,French Language Lab, Beginner以语言的基础学习为中心,故选D。3推理判断题。根据第一部分的“A small group of women (4-5) meet on Mondays at 14:30 at the IWC clubhouse.(周一14:30,一小群女性(4-5人)在IWC俱乐部聚会。)”,第三部分的“The

    57、group meet on Thursday afternoons from 15:00 to 16:30 at the clubhouse.(这个团体每周四下午15:00到16:30在俱乐部会所聚会。)”和第四部分的“We meet every Tuesday at the IWC clubhouse from 9:30 to 11:00 with 6-8 members out of a total of 10.(我们每周二9:30到11:00在IWC俱乐部见面,总共10个成员中有6-8个。)”以及每部分的题目都是关于语言的可知,本文主要介绍的是几个语言会话俱乐部,因此本文的目的是介绍一些

    58、语言学习俱乐部。故选B。4B5B6C7A【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了四种正确的学习方法。4主旨大意题。根据第一段“But to study requires a right way, or you waste either the time or the money. The following are the ways of studying.”(但是学习需要一个正确的方法,否则你要么浪费时间,要么浪费金钱。以下是学习的方法。)以及最后一段“Though there are many ways for studying, yet the above mentioned wi

    59、ll be quite enough if we can keep them in heart and do so.”(虽然学习的方法有很多,但如果我们能把它们记在心里,那么上面提到的方法就足够了。)可知,文章告诉我们要关注学习方法。故选B项。5细节理解题。根据第二段“The best time for reading is morning”(最好的读书时间是在早上)、第三段“In studying we must have patience.”(在学习中必须有耐心。)、第四段“When we are studying, we must put our hearts into the book

    60、”(我们在学习时必须全身心投入到书本中)以及第五段“We must always ask “whys”.”(我们必须要问原因。)可知,文章一共提到了四种学习方法。故选B项。6细节理解题。根据第四段“When we are studying, we must put our hearts into the book, or we can get nothing from the book while we are reading.”(当我们学习的时候,我们必须全身心投入到书本中,否则当我们阅读时我们什么也学不到。)可知,如果我们在阅读时不能全身心投入,那么就不可能从中学到东西。故选C项。7细节理

    61、解题。根据倒数第二段“We must always ask “whys”. If it is not well understood, write it down and ask our teachers or our parents, or friends. In any possible way, we must know it completely and what weve learned can be used well and made better.”(我们必须经常问“为什么”。如果不理解,那就写下来,问我们的老师、父母或朋友。以任何可能的方式,我们必须完全了解它,我们所学到的可

    62、以很好地使用和使之更好。)可知,在学习中,我们必须经常问“为什么”的目的是让我们通过提出疑问的方式彻底理解并很好地运用所学知识。故选A项。8B9D10C11C【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了作者的儿子Tom功课不好,而纽约高中必须有五门课及格才可以毕业;作者作为母亲想尽一切办法使儿子相信自己可以做到,经过努力Tom终于考了71分通过考试。8词句猜测题。根据第二段的“But for Tom, who is dyslexic (朗读困难的), it is such a real challenge that some teachers have feared he would never

    63、 be able to even attempt, never mind achieve.(但对于患有诵读困难症的汤姆来说,这是一个真正的挑战,一些老师担心他甚至无法尝试,更不用说实现了)”可知,对作者的儿子Tom来说从高中毕业很困难。再结合第一段的“Mom, I got a 71 on the test. I did it. (妈妈,我考试得了71分。我做到了。)”可知,Tom最终通过了考试。由此推知,作者听到这个消息很兴奋,心跳加快,即pound意为“快速跳动”。故选B。9细节理解题。根据第二段的“But for Tom, who is dyslexic(朗读困难的), it is suc

    64、h a real challenge that some teachers have feared he would never be able to even attempt, never mind achieve.(但对于患有诵读困难症的汤姆来说,这是一个真正的挑战,一些老师担心他甚至无法尝试,更不用说实现了)”可知,对于Tom来说从高中毕业是一个挑战。故选D。10细节理解题。根据第三段的“All that was standing in his way was this math test. He had taken it three times and did better each

    65、time, but he continued to fail.(他唯一的障碍就是这次数学考试。他考了三次,每次都做得更好,但他还是失败了)”可知,Tom的数学不好。故选C。11推理判断题。根据第一段的“Mom, I got a 71 on the test. I did it. With those few words, I could feel my heart start to pound.(妈妈,我考试得了71分。我做到了。听了这几句话,我的心开始怦怦直跳)”和最后一段的“For that one brief moment I knew, really, really, knew tha

    66、t everything we did to help our son achieve what he wanted was worth it.(在那短暂的一刻,我知道,真的,真的,知道我们为帮助儿子实现他想要的一切都是值得的)”可知,儿子经过努力通过了考试,作者非常激动,觉得一切都值得。由此推知,作者写这篇文章时是非常自豪和满意的。故选C。12D13B14B15C【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要讲述根据澳大利亚科廷大学的研究,当你想要记忆大量信息的时候,最好在色彩明亮的房间里待着。12推理判断题。根据第一段第一、二句话“What kinds of rooms are your fav

    67、orite spots for studying? We are going to guess that they are probably not painted bright red or yellow.(什么样的房间是你最喜欢的学习场所?我们将猜测它们可能没有被涂成鲜红色或黄色)”可推知,人们普遍的观点是色彩明亮的房间不利于学习。故选D。13细节理解题。根据第二段第三句话“And they seem to be: The Curtin University study showed that pale colors made participants feel more relaxed

    68、and calm, while bright colors increased heart rate.(事实似乎是这样的:柯廷大学的研究表明,苍白的颜色使参与者感到更放松和平静,而明亮的颜色则增加了心率)”可知,直接影响研究结果的是参与者对颜色的反应。故选B。14推理判断题。根据第二段最后一句话“Although participants reported that they generally preferred the pale rooms to study in as an approach to relax into work, the researchers saw just the

    69、 opposite that the bright-colored rooms seemed to lead to greater concentration.(尽管参与者报告说,他们通常更喜欢在浅色的房间里学习,以此作为放松工作的一种方式,但研究人员看到的恰恰相反明亮的房间似乎能让人更集中注意力)”可知,色彩明亮的房间可以制造适当的压力,让人们学习时能够更加集中注意力。由此推知,当你想集中注意力时,压力是必要的。故选B。15文章大意题。根据文章第一段第一句“What kinds of rooms are your favorite spots for studying?.(什么样的房间是你最

    70、喜欢的学习场所?)”可知,文章与适合学习的房间颜色有关,然后在第二段中介绍Curtin大学的相关研究,研究人员发现色彩艳丽的房间让人感到压力,却更能让人集中注意力,最后一段则介绍初步结论适当压力会让人取得好成绩。即房间的颜色会影响学习成绩。C项“房间的颜色会影响一个人的学习成绩”,符合文意。故选C。16D17F18A19C20E【解析】【导语】这是一篇说明文。主要介绍在考试中获得“A”的方式。16根据上文“You take one test and theres another just around the corner. Start showing those tests whos bos

    71、s(你参加了一场考试,另一场就在附近。开始在这些测试中展示谁才是老大)”可知,这段主要是引入话题。根据文章的标题“How to Get Straight “A”s for Tests(如何在考试中获得“A”)”以及下文解释了一些可以拿到A的策略可知,设空处起到承上启下的作用,D项“你很快就能拿到A了。”符合语境,因此下文内容。故选D。17根据上文“Studies show that students who eat breakfast before a test do better.(研究表明,在考试前吃早餐的学生表现更好。)”可知,吃早餐对考试好。再结合下文“Focusing on that

    72、 lump (肿块) of fatty food in your stomach wont do you any good. (专注于你胃里的那块高脂肪食物对你没有任何好处。)”可知,设空处说明吃早餐要吃清淡一点,不能吃得太油腻。因此推断F项“但你要吃清淡健康的食物。”符合语境。故选F。18设空处位于段落小标题。根据后文“Time management is key to studying for a test or tests. If you plan out your time, youll feel less rushed and hurried. Youd be able to avo

    73、id a Sunday night, 3 a.m. cram (临时死记硬背) session.(时间管理是备考的关键。如果你计划好你的时间,你会觉得不那么匆忙。这样就可以避免周日晚上凌晨3点的临时抱佛脚。)”可知,此段谈论要管理好时间。因此推断A项“制定学习时间表。”为最佳标题。故选A。19根据上文“Studies show that late-night crammers get average grades. (研究表明,深夜补习生的成绩一般。)”可知,深夜补习的效果不好。由后文“But if youre looking for something a bit better, avoid

    74、 it.(但是如果你在寻找更好一点的东西,就要避免它)”,可知,设空处谈论的是如果你想考得好一点,那就不要在晚上补习。C项“如果你在找C,那就临时死记硬背吧。”符合语境,与前文形成对比,说明临时学习效果不好。且句中的if和后文的but if 相呼应。故选C。20根据上文“Study right after waking and just before bed. (醒后和睡前学习。)”可知,此段主要讨论在睡前和睡醒后学习。结合后文“Though you wouldnt think it works this way, your mind seems to have more room to ta

    75、ke in information right when you wake up. (虽然你不会认为它是这样起作用的,但当你醒来时,你的大脑似乎有更多的空间来接收信息。)”可知,设空处谈论睡醒学习好。故E项“早上,你的头脑清新而清晰。”符合语境。故选E。21B22C23C24B25D26C27D28B29B30C31A32D33D34A35B【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章介绍如何在考试中取得好的成绩。从考前的准备,考试中答题,考试之后的休息作者都给出了建议。21考查动词词义辨析。句意:但不要过度。A. ignore忽略;B. overdo做或表现得过分;C. reduce减少;D. o

    76、vertake赶上。根据“Do not underestimate the power of revision in the days and hours before an examination.”和下文“Sleep, exercise and relaxation are all just as important. ”可知,考前要抓紧复习,但不要过度,睡眠,锻炼和放松一样重要。故选B。22考查名词词义辨析。句意:一个有效的日常生活可以帮助你通过考试期间,所以在接近你的第一次考试的日子里,养成起床和准备按照一个新的时间表工作的习惯。A. therapy疗法;B. miracle奇迹;C.

    77、 routine例行公事;常规;D. bargain交易。daily routine日常生活。根据“Sleep, exercise and relaxation are all just as important.”可知,有效的日常生活对考试也很重要。故选C。23考查动词及短语词义辨析。句意:一个有效的日常生活可以帮助你通过考试期间,所以在接近你的第一次考试的日子里,养成起床和准备按照一个新的时间表工作的习惯。A. following跟随;B. preparing for为准备;C. approaching靠近;接近;D. looking back to回顾。根据“get into the h

    78、abit of being up and ready to work by a new timetable.”可知,在靠近考试的一段时间,要养成新的作息习惯。故选C。24考查副词词义辨析。句意:如果你没有准备好,在按照自己的时间表执行了几个月之后,在那个时候保持思维敏锐可能会对系统造成冲击。A. consequently因此;B. mentally精神上;C. physically身体上;D. permanently永久地。mentally alert思维敏锐。根据“An effective daily _2_can help you through an exam period, so in

    79、 the days _3_your first exam, get into the habit of being up and ready to work by a new timetable.”可知,调整不好新的作息习惯,这时保持思维敏锐可能会对系统造成冲击。故选B。25考查动词词义辨析。句意:考试当天,吃好早餐,把你需要的东西(钢笔、铅笔、橡皮等)收拾好,然后及时赶到考场。A. purchase购买;B. justify证明正确;C. withdraw撤回;D. pack包装,收拾。根据“everything you need (pens, pencils, erasers, etc.)

    80、,”可知,考试当天要收拾好考试所需要的物品。故选D。26考查动词词义辨析。句意:在你的座位上,需停顿几秒钟,整理一下你的思路。A. inherit继承;B. measure衡量;C. collect收集;D. assume假想。collect ones thoughts整理思路。根据“Once in your seat, simply pause for a few seconds”可知,到考场时,整理一下自己的思路。故选C。27考查名词词义辨析。句意:当你翻阅试卷时,闭上眼睛,做几次缓慢的深呼吸,帮助你放松,花简短的时间通读所有的指令和问题,特别注意关键的动词,如“讨论”,“比较”和“评估”

    81、。A. titles标题;B. answers回答;C. compositions作品;D. instructions指令;说明。根据“paying particular attention to key verbs such as “discuss”, “compare” and “evaluate”.”可知,翻阅试卷时,要花简短的时间通读所有的指令和问题。故选D。28考查动词词义辨析。句意:在考试结束时留出10分钟时间来检查答案总是明智的。A. confess承认;B. allow允许;留出;C. impose强加;D. memorize记住。根据“to give yourself tim

    82、e to go back over your answers.”可知,要留出时间检查答案。故选B。29考查动词词义辨析。句意:一旦你选择了你想要处理的问题,就从你认为最简单的问题开始尝试。A. collecting收集;B. attempting尝试;C. delivering递送;D. emphasizing强调。根据“the one you think is your strongest.”和常识可知,要尝试从简单的做起。故选B。30考查名词词义辨析。句意:当你看到一个答得很好的答案写在纸上时,你会更有信心。A. leisure休闲;B. feelings情感;C. confidence信

    83、心;D. coincidence巧合。根据“when you see a well-answered question down on paper.”可知,做好简单的题目的答案会让你会更有信心。故选C。31考查动词词义辨析。句意:也要记得写清楚,不要害怕表达意想不到的东西:毕竟,负责考试的人批阅千篇一律的答案感到厌烦。 A. marking做标记;批阅;B. making使得;C. persevering坚持;D. inquiring询问。根据“After all, examiners can get very bored with”可知,这里指负责考试的人批阅试卷时会对千篇一律的答案感到厌烦

    84、。故选A。32考查动词词义辨析。句意:试着不要被引诱去看你周围的人或时钟。A. attended参加;B. assembled集合;C. televised 用电视放映;D. tempted诱惑。be tempted to do sth.被引诱做某事。根据“look at those around you, or at the clock.”可知,专心自己的答题,不要被引诱去看你周围的人或时钟。故选D。33考查动词词义辨析。句意:如果你确实需要其他东西来帮助你集中注意力,那就在房间里选择一个固定装置,比如天花板,或者任何不会让你分心的东西。A. call打电话;B. strive奋斗;C. a

    85、gree同意;D. focus集中。focus on集中注意力。根据“to help you collect your thoughts”可知,选择东西来帮助集中你的注意力。故选D。34考查动词词义辨析。句意:最后,一旦你完成了,不要在外面闲逛参加其他学生的讨论。 A. hang;对满不在乎;B. make使得;C. turn转向;D. spread传播。hang around闲逛。根据“attend the discussion by other students.”可知,完成考试之后不要闲逛参与考试的讨论。hang out“闲逛”故选A。35考查形容词词义辨析。句意:去好好休息一下,然后准

    86、备下一场考试。 A. well-received受到欢迎的;B. well-earned完全应当的;C. well-acted表演精彩的;D. well-informed消息灵通的。根据“then prepare for your next exam.”可知,应当好好休息,准备下一场考试。故选B。36greatest37whom38had heard39of40when41knowing42activities43closely44named45to stay【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章向我们讲述了作者作为一名老师如何纠正学生行为不端、下守纪律等行为。36考查形容词的最高级。根据语境

    87、及空前的The可知,这里要用形容词的最高级。故填greatest。37考查连词。分析句子结构可知,空处引导非限制性定语从句,指代先行词Michael,并在从句中作宾语,故填whom。38考查时态。根据语境可知,hear这一动发生在became之前,即过去的过去,故用过去完成时。故填had heard。39考查固定搭配。make fun of“取笑”,为固定用法,故填of。40考查状语从句。空处引导状语从句,表示“当时”,故填when。41考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处know与he为逻辑上的主动关系,作伴随状语,故应用knowing。故填knowing。42考查名词复数。activit

    88、y“活动”为可数名词,故用复数形式activities与things为并列关系。故填activities。43考查副词。此处应用副词修饰动词listened,故填closely。44考查非谓语动词。boy与name在逻辑上是被动关系,所以用动词-ed形式作后置定语。故填named。45考查固定搭配。encourage sb. to do sth.“鼓励某人做某事”。故填to say。46Dear Susan,Im sorry to hear that you are having trouble adapting to your new school life in America, but

    89、this situation can be easily changed if you take my advice. First, you should work hard at English, which can give you more opportunities to communicate with others. Secondly, why not make some friends? They can help you to forget your loneliness. Thirdly, it would be a good idea if you take an acti

    90、ve part in all kinds of activities, which will help to make life more interesting. By doing so, you will be happier with your new life soon.I hope you will find these ideas useful.Yours,Li Hua【解析】【分析】本文是一篇提纲类书面表达,要求考生把自己当成李华,你的好友Susan前不久随父母去了美国,她写信告诉你她很不适应美国的校园生活,感到很孤独。给她回复邮件提出建议。全文以一般现在时和二三人称为主。【详解

    91、】第1步:审题。根据提示可知全文是一封电子邮件,给Susan回邮件提出适应新生活的具体建议。全文以一般现在时和二三人称为主。第2步:组织要点。1.学好英语,从而增加和别人交流的机会;2.多交一些朋友,友情会使她忘记孤独;3.积极参加各种活动,使自己的生活更加有趣。第3步:根据提示及关键词组进行遣词造句,关键词。adapt to,take ones advice,communicate with other,、make some friends,take an active part in all kinds of activities。写作时注意邮件的格式和惯用语。第4步:连句成文,注意使用恰

    92、当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。【点睛】本篇范文结构完美,条理清晰。范文时态和人称运用准确,涵盖了文字提示要求的所有要点,且有适当的个人发挥。考生运用了多样式的句型结构,整篇文章富有变化,并不死板。使用了较多的高级词汇,如having trouble (in) doing sth、communicate with other、forget your loneliness等等;尽量运用了丰富的句式,如定语从句which will help to make life more interesting.同时文章的一些串联成分,如first of

    93、all、secondly、thirdly等,这些串联词让各个要点更为紧密地结合在一起。以上写作技巧的运用提升了文章的层次,显示了考生具有很强的驾驭语言的能力。47参考范文Nancy walked back to her own yard. She began to build her own snowman. First she rolled two big balls of snow and put them on top of each other. To make the snowman look beautiful, she decorated it with her hat and

    94、scarf. Then she found some sticks and pine cones for snowmans eyes, mouth and arms. Looking at the beautiful snowman, Nancy overflowed with happiness and achievement. Meanwhile, Jack also finished his snowman. As he stood back to admire his own work, unexpectedly, its head fell off and crashed to th

    95、e ground! “Oh no! My snowman fell apart!” Jack cried, tears of sadness rolling down his face.Hearing Jacks cry, Nancy ran over to his yard. In front of her was a snowman whose head shattered into pieces on the snow. Nancy comforted Jack, “It doesnt matter. Ill help you roll a new ball.” Hearing this

    96、, Jacked wiped off the tears and his eyes soon lit up. Together, they rolled a new snowball, lifted it up onto the snowmans body and decorated it again. Finally a new snowman was born! Jack jumped with joy and held Nancys hands, saying with a trace of blush, “Thank you for making my day.” Nancy gave

    97、 him a big grin, “Our snowmen are good neighbors!”【解析】【导语】本文以事件为线索展开,讲述了两个作为邻居的小孩堆雪人的故事,让人们从中学会邻里合作互助的意义。【详解】1.段落续写:由续写段落第一段首句内容“南希走回自己的院子。”可知,第一段可描写两人分别堆雪人的过程,南希成功了,杰克失败了。由续写段落第二段首句内容“听到杰克的哭声,南希跑回杰克的院子”可知,第二段可描写杰克如何在南希的帮助下克服困难,成功堆好雪人,并明白合作互助的重要性。2.续写线索:南希返回自家院子南希独自完成雪人杰克独自堆雪人时遇到困难南希返回协助杰克两人一起完成一个非常

    98、漂亮的雪人3.词汇激活行为类.用装饰:decorate with/embellish with/adorn with .欣赏:admire/appreciate/enjoy.摔下:fall off /fall down/stumble.坠毁:crash/shatter into pieces/smash/break into pieces.脱离:fall apart/separate from/break away.流下:roll down/stream down/drop.擦去:wipe off/rub off/scour away.点亮:light up/enlighten情绪类.满是开心

    99、和成就感:overflow with happiness and achievement/fill with joy and satisfaction.开心得跳起来:jump with joy/leap with happiness.使一天开心:making ones day/make sb. happy all day.给一个微笑:gave sb. a big grin/smile at sb./give sb. a smile【点睛】高分句型1. Looking at the beautiful snowman, Nancy overflowed with happiness and achievement. (使用了现在分词作伴随状语)高分句型2. As he stood back to admire his own work, unexpectedly, its head fell off and crashed to the ground! (使用了As引导的时间状语从句)高分句型3. In front of her was a snowman whose head shattered into pieces on the snow (使用了完全倒装句型)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 1 单元易错综合练习-2022-2023学年必修第一册单元重难点易错题精练(牛津译林版2020).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-779915.html
    相关资源 更多
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)9的乘法口诀_冀教版(3).docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)9的乘法口诀_冀教版(3).docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)9的乘法口诀_冀教版(2).docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)9的乘法口诀_冀教版(2).docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)9的乘法口诀_冀教版(10).docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)9的乘法口诀_冀教版(10).docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)9的乘法口诀_冀教版.docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)9的乘法口诀_冀教版.docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)9的乘法口诀_冀教版 (11).docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)9的乘法口诀_冀教版 (11).docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)8的乘法口诀4_冀教版.docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)8的乘法口诀4_冀教版.docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀8_冀教版.docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀8_冀教版.docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀7_冀教版.docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀7_冀教版.docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀6_冀教版.docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀6_冀教版.docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀4_冀教版.docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀4_冀教版.docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀3_冀教版.docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀3_冀教版.docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀2_冀教版.docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀2_冀教版.docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀1_冀教版.docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀1_冀教版.docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀10_冀教版.docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀10_冀教版.docx
  • 二年级上数学教案简单的排列_人教新课标.docx二年级上数学教案简单的排列_人教新课标.docx
  • 二年级上数学教案第三单元 第1课时有多少块糖 北师大版.docx二年级上数学教案第三单元 第1课时有多少块糖 北师大版.docx
  • 二年级上数学教案第七单元 第2课时分苹果 北师大版.docx二年级上数学教案第七单元 第2课时分苹果 北师大版.docx
  • 二年级上数学教案第一单元第2课时秋游 北师大版.docx二年级上数学教案第一单元第2课时秋游 北师大版.docx
  • 二年级上数学教案第一单元第1课时谁的得分高 北师大版.docx二年级上数学教案第一单元第1课时谁的得分高 北师大版.docx
  • 二年级上数学教案看魔术 几个几相加_青岛版.docx二年级上数学教案看魔术 几个几相加_青岛版.docx
  • 二年级上数学教案看杂技表内乘法(一)_青岛版.docx二年级上数学教案看杂技表内乘法(一)_青岛版.docx
  • 二年级上数学教案直角的初步认识_人教新课标.docx二年级上数学教案直角的初步认识_人教新课标.docx
  • 二年级上数学教案用2~5的乘法口诀求商_北京版.docx二年级上数学教案用2~5的乘法口诀求商_北京版.docx
  • 二年级上数学教案用乘法解决问题_人教新课标.docx二年级上数学教案用乘法解决问题_人教新课标.docx
  • 二年级上数学教案用乘法的意义解决问题_人教新课标.docx二年级上数学教案用乘法的意义解决问题_人教新课标.docx
  • 二年级上数学教案用三角板拼角_人教新课标.docx二年级上数学教案用三角板拼角_人教新课标.docx
  • 二年级上数学教案根据四则运算的意义解决问题_人教新课标.docx二年级上数学教案根据四则运算的意义解决问题_人教新课标.docx
  • 二年级上数学教案整理和复习_人教新课标.docx二年级上数学教案整理和复习_人教新课标.docx
  • 二年级上数学教案整理和复习3_人教新课标.docx二年级上数学教案整理和复习3_人教新课标.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1