(新教材)2020-2021高中人教版英语选择性必修第四册课件:UNIT 4 SHARING 单元素养评价 .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021高中人教版英语选择性必修第四册课件:UNIT 4SHARING 单元素养评价 新教材 2020 2021 中人 英语 选择性 必修 第四 课件 UNIT SHARING 单元
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(四)Unit 4(120分钟150分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M:What shall we do today?W:I dont feel like going out.The weather is so wet.M:Personally,Im planning to visit a clothes show,but Id like to st
2、ay with you.1.Where do they go in the end?A.Go out.B.Stay at home.C.Go to a clothes show.答案:BText 2M:Another piece of meat pie?W:No,thanks really.Im on a diet.M:Please do.Youve hardly eaten anything.2.Why wont the woman eat any more food?A.She is losing weight.B.She isnt feeling well.C.She has had e
3、nough.答案:AText 3W:Have you just come out of the theater?Ur.can I just ask you what you thought of the film?M:Well,Ive read the book and I loved it,so I was looking forward to the film.And I wasnt disappointed.3.What are the speakers mainly talking about?A.A theater.B.A film.C.A book.答案:BText 4M:What
4、 do you think of the presidents speech?W:I guess it was easy,but I was confused.He spoke too fast.M:If you understood what he said,you would find it really interesting.4.What does the man think of the presidents speech?A.Interesting.B.Easy.C.Confusing.答案:AText 5M:What would you like for your birthda
5、y,Alice?W:I want the iPhone X.M:Thats a pretty expensive gift!Do you think Mom and Dad will buy it for you?W:No,but Im hoping aunt Janine will.5.What is the relationship between the speakers?A.They are friends.B.They are cousins.C.They are brother and sister.答案:C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。
6、每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6M:Good afternoon.I saw your advertisement,you want to sell your car.W:Thats right.M:When did you buy it?W:2 years ago.M:Then why do you want to sell it?W:Because I have just stopped w
7、ork,and I cant afford a good car like it.M:How much does it cost?W:$30,000.M:Thats a lot of money for a second-hand car.W:Its worth every penny of it.M:Well,I like it,but I cant decide yet.My wife must see it first.W:Well,women always have the last word.6.Whats the man doing?A.He is selling his car.
8、B.He is looking for work.C.He is planning to buy a car.答案:C7.How long has the woman owned the car?A.1 year.B.2 years.C.4 years.答案:B听第7段材料,回答第8、9题。Text 7M:Uh.you just called the police.Before we can help you,we need to check on a couple of things.Could you describe the man who robbed you in the stree
9、t in a bit more detail,please?W:Yes.He had dark skin and short brown hair.M:Did you notice his clothing?W:Uh.he was wearing a white T-shirt but I cant remember what his trousers looked like.M:Was he wearing jeans?W:Let me think.Oh,I dont remember at all.M:OK.And he looked old?W:No,very young.I think
10、 he is in his twenties.M:Well,fine.If you remember any other information,please tell us immediately.Well contact you in the near future.W:OK.Thank you very much.8.What was the robber like?A.He had dark skin and short brown hair.B.He had brown skin and short black hair.C.He had dark skin and long bla
11、ck hair.答案:A9.What does the woman remember about the robbers clothing?A.His trousers style.B.His T-shirts color.C.His jeans color.答案:B听第8段材料,回答第1012题。Text 8W:Welcome to City Bank.How may I help you,sir?M:Well,I came in this morning to pay my credit card bill that came in the mail,but Ive just notice
12、d that there seems to be a mistake on one of the charges.W:I can definitely help you with that,sir.First,may I see your ID and your card,please?M:Yes,here is my drivers license and my Visa card.W:Great.So Im showing a total balance of$4,900.Is that correct?M:No,its not.There was a charge of$3,800 on
13、 October 20,but it really should have been$380.They must have added a zero by mistake,and I just didnt notice when I signed the receipt.W:This is not the first time Ive heard of this happening.I will call the Apple Store on Third Street and see what they have to say.Do you remember what you purchase
14、d that day?M:Yes,an iPad.I even have the receipt here.10.Where does the conversation take place?A.At a bank.B.At the Apple Store.C.At a post office.答案:A11.What does the man claim?A.He was charged less by mistake.B.He was charged too much for a purchase.C.He didnt make one of the purchases on his bil
15、l.答案:B12.How much should the man pay?A.$3,800.B.$490.C.$380.答案:C听第9段材料,回答第1316题。Text 9W:Im planning a tour to Canada.Which city do you think I should visit?M:Vancouver,of course.I grew up there,and believe me,a visit there wont leave you disappointed.W:Is it fit for outdoor activities?M:Oh,yes.Its i
16、n a unique location,close to both water and mountains.It is just a two-hour drive away from the world-class ski place Whistler.W:Thats great.I really love skiing.M:Vancouver is one of the few places where its possible to go skiing in the morning and then sailing in the afternoon.W:Thats amazing.How
17、far is it from here?M:It is just about a three-hour drive from Seattle.W:Where can I stay in Vancouver?M:There are some nice hotels.The Fairmont Hotel is good if you dont mind the price.The Listel Hotel is a bit smaller,but its nice,too.However,if you really want to save money,you should stay at the
18、 Sandman Hotel.W:Thanks for telling me so much about Vancouver.I was thinking about going either to Vancouver or Toronto,but now Ive made up my mind.13.How far is Whistler from Vancouver?A.A one-hour drive.B.A two-hour drive.C.A three-hour drive.答案:B14.What sport does the woman like?A.Skiing.B.Saili
19、ng.C.Mountain-climbing.答案:A15.Where is the woman probably now?A.In Vancouver.B.In Seattle.C.In Toronto.答案:B16.Which hotel has the lowest price?A.The Listel Hotel.B.The Fairmont Hotel.C.The Sandman Hotel.答案:C听第10段材料,回答第1720题。Text 10M:Good morning,everyone.Its good to see you all here today.I believe
20、some of you once dreamed of becoming famous.I was one of you.Now Id like to share my story with you.As a young actor,I first arrived in Los Angeles in 1984.I saw the shining lights of the city as the plane landed and I felt excited as the first step that would lead me to fortune got under way.I imag
21、ined that the development of my dream would move smoothly,and soon I would be one of the best-known faceson cinema screens throughout the world.I was confident in my first performance in 1986.I knew the lead role was perfect for me.I was anxious to become well-known.But when they offered me a small
22、role,I knew that my plans for quick success had been ruined.Over the years I tried out for other roles,but I never got a good part.Sometimes I thought of giving up.Five years later,I found myself working in the offices of a movie company.And eventually I ended up as a manager of this company after y
23、ears of hard work.17.What does the speaker mainly talk about?A.His success in acting.B.His work experience.C.His regret for ignorance.答案:B18.How did the speaker feel on his arrival at Los Angeles?A.Puzzled and discouraged.B.Happy but worried.C.Excited and confident.答案:C19.What did he think of his ca
24、reer as an actor?A.Disappointing.B.Tiring.C.Interesting.答案:A20.What did he decide to do in the end?A.Say goodbye to movies.B.Turn to movie management.C.Be happy with small roles.答案:B第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)A(2021汕头高二检测)International Volunteering in New ZealandIf youre visiting Ne
25、w Zealand and would like to volunteer,DOC(Department of Concentration)welcomes you to get involved.Before you come to New ZealandYou do not need a work visa to volunteer with DOC.You can volunteer on entry to New Zealand as long as you do not receive payment or benefits.You may need a police certifi
26、cateDepending on the volunteer work you do with us,you may be required to provide a police certificate to DOC.Your police certificate would need to be written and certified in English.Its easier for you if you get a police certificate before you leave your country.How to get a new police certificate
27、 if youre already in New Zealand.(Click here)International students Volunteering with DOC is an option to gain experience.However,DOC does not offer opportunities to students who study at universities outside New Zealand,or other education providers outside New Zealand.InsuranceFor all volunteers wi
28、th DOC,we strongly advise you get comprehensive(综合的)travel insurance and unlimited medical cover.DOC does not accept responsibility for any:personal medical or accident events.loss or damage to personal items of equipment,or other associated costs while youre volunteering with DOC.【文章大意】这篇文章是新西兰的DOC
29、部门发布的一则招募志愿者的公告。21.What may you offer to DOC if you want to volunteer as a foreigner in New Zealand?A.A police certificateB.A work visa.C.A university diploma.D.A driver license.【解析】选A。细节理解题。根据第三段中的“Depending on the volunteer work you do with us,you may be required to provide a police certificate to
30、 DOC.”可知,根据志愿者所从事的工作,志愿者可能需要向DOC提供警察开具的证明。即如果你想在新西兰以外国人的身份从事志愿者活动,你可以向DOC提供警察开具的证明。故选A。22.Who cannot volunteer with DOC in New Zealand?A.An American official who is travelling in New Zealand.B.An English college student who has just been visiting his uncle in New Zealand.C.A Chinese exchange student
31、 in the University of Auckland in New Zealand.D.A Chinese businessman with some volunteering experiences.【解析】选B。推理判断题。根据International students 部分中的“However,DOC does not offer opportunities to students who study at universities outside New Zealand,or other education providers outside New Zealand.”可知,
32、DOC不会为在新西兰以外的大学及其他教育机构学习的学生提供做志愿者的机会。结合选项可知,一位来新西兰到叔叔家做客几天的英国大学生不能在新西兰参与DOC的志愿者活动。故选B。23.Where is this passage probably from?A.A story book.B.A newspaper.C.A travel guide book.D.A website.【解析】选D。推理判断题。根据You may need a police certificate部分中的“How to get a new police certificate if youre already in New
33、 Zealand.(Click here)”可知,如果你已经在新西兰,请点击这里了解如何获得新的警察证明。由此可知,这则公告发布在了一个网站上。故选D。B(2021重庆高二检测)If you want your life to stand for peace and kindness,its helpful to do kind,peaceful things.One of my favorite ways to do this is by developing my own helping actions.These little acts of kindness are opportuni
34、ties to be of service and reminders of how good it feels to be kind and helpful.We live in a rural area of the San Francisco Bay Area.Most of what we see is beauty of nature.One of the exceptions to the beauty is the litter that some people throw out of their windows as they are driving on the rural
35、 roads.One of the few shortcomings to live in the mountainous area is that public services,such as litter collection,are less available than those are closer to the city.A helping action that I practice regularly with my two children is picking up litter in our surrounding area.Weve become so used t
36、o doing this that my daughters will often say to me in excited voices,“Theres some litter,Daddy,stop the car!”And if we have time,we will often pull over and pick it up.It may seem strange,but we actually enjoy it.We pick up litter in parks,on sidewalks,practically anywhere.Once I even saw a complet
37、e stranger picking up litter close to where we live.He smiled at me and said,“I saw you doing it,and it seemed like a good idea.”Picking up litter is only one of endless supplies of possible helping actions.You might like holding a door open for people,visiting lonely elderly people in nursing homes
38、,or removing snow off someone elses driveway.Think of something that seems effortless yet helpful.Its fun,personally rewarding,and sets a good example.Everyone wins.【文章大意】作者在文章中指出如果你想让你的生活安宁祥和,做些友善平和的事情会很有帮助,作者认为发展帮助行动让我们自我感觉良好。同时举出了自己和孩子捡拾周围地区的垃圾的例子,来说明做一些看起来毫不费力却很有帮助的事情,很有趣,对自己也有益,并且为他人树立了一个好榜样。24
39、.What does the author think of developing helping actions?A.It helps us to be winners.B.It is very difficult.C.It requires lots of effort.D.It makes us feel good about ourselves.【解析】选D。细节理解题。根据第一段可知我最喜欢的一种方式就是发展自己的帮助行动。这些小小的善举是你提供服务的机会,提醒你善待他人、乐于助人的感觉有多好。由此可知,作者认为发展帮助行动让我们自我感觉良好。故选D。25.What do we kn
40、ow about the area where the author lives?A.Its in the center of San Francisco.B.People can see beautiful sceneries here.C.Its very easy to find litter collection.D.Few people drive on the rural roads.【解析】选B。细节理解题。根据第二段中We live in a rural area of the San Francisco Bay Area.Most of what we see is beau
41、ty of nature.可知我们住在旧金山湾区的农村地区。我们看到的大部分都是自然的美景。由此可知,在作者居住的地区人们可以看到美丽的风景。故选B。26.How does the author support his own opinion?A.By sharing his own experience.B.By listing reasons for giving help.C.By explaining different methods to be helpful.D.By making a comparison with others.【解析】选A。推理判断题。根据第三段可知我经常和
42、我的两个孩子一起做的一件事就是捡拾我们周围地区的垃圾。由此可推知,作者通过分享自己的经历来支持自己的观点。故选A。27.What does the author mainly want to tell us?A.Parents are the best teachers to their children.B.Everyone should set good examples to others.C.Small kind acts make the world a better place.D.Protecting the environment will benefit all of us.
43、【解析】选C。主旨大意题。作者在文章中指出如果你想让你的生活安宁祥和,做些友善平和的事情会很有帮助,作者认为发展帮助行动让我们自我感觉良好。同时举出了自己和孩子捡拾周围地区的垃圾的例子,来说明做一些看起来毫不费力却很有帮助的事情,很有趣,对自己也有益,并且为他人树立了一个好榜样。故选C。C The 2019-nCoV outbreak has greatly affected the lives of people across the world.It has challenged and changed peoples lifestyles.It has also helped us th
44、ink about our relationships with others.Changing our livesCOVID-19 has made people think harder about their relationship with nature.It has also raised questions about urban lifestyles.The sharing economy,working in open offices,living in crowded apartments and the food industrys use of reusable pro
45、ducts have made the perfect storm for a pandemic.Although the sharing economy might be good its cheaper to rent than to own sharing spaces and objects are great ways to spread the virus.How does one do“social distancing”when they are expected to share cars,bikes,apartments and even the same offices?
46、The trend of using open offices,which can save space,is working against us.In this type of office,workers dont have their own deskeverything is shared.Sometimes,computers and chairs are also shared,which is not hygienic(卫生的).Fortunately,more workers are working from home during the pandemic,but that
47、 wont last forever.Reusability is a common practice in the restaurant industry.Reusable cups and chopsticks are often used.Unfortunately,reusable products increase the chance of spreading disease.For example,Starbucks recently stopped refilling customers reusable cups in order to stop the spread of
48、the virus.People like to be social.But the virus has made this more dangerous.We have to be careful about how we interact with others for now.Perhaps we need to rethink about our lifestyles to reduce the spread of future pandemics.【文章大意】新冠肺炎疫情严重影响了世界各国人民的生活,给人们的生活方式带来了挑战和改变。它也帮助我们思考与他人的关系。文章主要说明了人们需
49、要改变生活的哪些地方来防止疾病的传播。28.According to the author,the strong point of the sharing economy is that.A.it lasts longerB.it costs lessC.its popular D.its hygienic【解析】选B。细节理解题。根据第三段“尽管共享经济可能是好事租赁比拥有更便宜共享空间和物品是传播病毒的好方法”可知,作者认为,共享经济的优点是成本更低。故选B。29.Paragraph 4 is mainly about.A.how working at home wont last lon
50、gB.how shared offices can save spaceC.the hygienic problems of open officesD.the sharing economy trend【解析】选C。段落大意题。根据第四段可知使用开放式办公室的趋势可以节省空间,但对我们不利。在这种类型的办公室里,员工们没有自己的办公桌所有东西都是共享的。有时,电脑和椅子也共用,这是不卫生的。由此可知,第四段主要是关于开放式办公室的卫生问题。故选C。30.According to the author,restaurants can spread the virus easily becaus
51、e.A.everything is shared in many restaurantsB.they use too much disposable tablewareC.many restaurants have poor hygieneD.cups and chopsticks are often reused【解析】选D。细节理解题。根据倒数第二段可知可重用性是餐饮业的普遍做法。经常使用可重复使用的杯子和筷子。不幸的是,可重复使用的产品增加了疾病传播。由此可知,作者认为,由于杯子和筷子经常被重复使用,所以餐馆很容易传播病毒。故选D。31.The author probably agree
52、s that.A.we need to change some of our lifestylesB.the sharing economy wont last foreverC.no one can stay out of the sharing economyD.we shouldnt stay away from shared products【解析】选A。推理判断题。根据最后一段中Perhaps we need to rethink about our lifestyles to reduce the spread of future pandemics.可知也许我们需要重新思考我们的
53、生活方式,以减少未来大流行病的传播。故选A。D(2021邢台高二检测)Your glasses may someday replace your smartphone,and some New Yorkers are ready for the switch.Some in the city cant wait to try them on and use the maps and GPS that the futuristic eyewear is likely to include.“Id use it if I were hanging out with friends at 3 a.m
54、.and going to the bar and wanted to see what was open,”said Walter Choo,40,of Fort Greene.“The smartphone-like glasses will likely come out this year and cost between$250 and$600,”the Times said,“Possibly including a variation of augmented(增强的)reality,a technology already available on smartphones an
55、d tablets(平板电脑)that overlays information onto the screen about ones surroundings.”So,for example,if you were walking down a street,indicators would pop up showing you the nearest coffee shop or directions could be plotted out and come into view right on the sidewalk in front of you.“As far as a main
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780416.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
【执业药师考试】西药执业药师药学专业知识(一)-53-3.pdf
