分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 21

类型Unit 3 单元易错综合练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第二册单元重难点易错题精练(牛津译林版2020).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:781358
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:21
  • 大小:153.72KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元易错综合练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第二册单元重难点易错题精练牛津译林版2020 单元 错综 练习 2022 2023 学年 英语 选择性 必修 第二 难点 易错题
    资源描述:

    1、Unit 3单元易错综合练习(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

    2、AIt is safe to say that on this weeks round-up of GL Events This Weekend, we celebrate a legend and a major percentage of the events are organized for the annual Celebration Festival. Your weekend round-up starts here!Electronic SoundscapesElectronic Soundscapes returns this year with double music!

    3、If you enjoyed the 2015 concert at Printing Press, dont miss the performances taking place during next weeks Celebration at the Freedom Park program. Enjoy the best of European and Nigerian electronic music on Friday, October 14 and Saturday, October 15.Time: 7: 00 PMFee: N 500Just Listen16/16 is ex

    4、cited to host a listening session of songs from South African artist Lindiwe Maxolos upcoming album on Friday, October 14th. Lindiwe Maxolo is an emerging powerful singer in the South African Jazz music industry. She has worked with South African legends such as Sibongile Khumalo, Concord Nkabinde.T

    5、ickets can be bought in advance. Tickets are limited so get them early.Time: 7: 00 PMFee: N 7000Jeun Soke (Supper Club)Meaning “to eat up” in Yoruba, Jeun Soke is Lagos premier supper club. We host a dinner with drinks pairings. Jeun Soke features a taste of the Asian menu7 courses of shared plates

    6、along with 3 cocktails. NGN 20,000 gets you food and drinks. The menu without drinks costs NGN 15, 000. You are welcome to bring your own bottle of wine but that will cost a corkage (开瓶费) fee of NGN 3, 000.Time: 6: 30 PMFee: N 20, 000 or N 15, 000For reservations: 09098800995 or 08188325714.Echoes (

    7、Closing Ceremony)Echoes is an exhibition that includes, but is not limited to, over a hundred masks of Fela and the queen mother in diverse colors and moods and a study and display of his fashion sense and wardrobe, all of which were inspired by his struggle for freedom, human dignity, courage, to n

    8、ame but a few. The closing ceremony promises to be a grand affair with an artists talk and dance performance. The cocktail (鸡尾酒) will follow as the guests get to enjoy the rest of the exhibition before closing.Time: 1:00 PM7: 00 PMFee: Open to All1In which event will people surely enjoy jazz music?A

    9、Electronic Soundscapes.BJust Listen.CJeun Soke.DEchoes.2How much should one with his own wine pay for a meal without drinks in Jeun Soke?ANGN 3, 000.BNGN 15, 000.CNGN 18, 000.DNGN 20, 000.3What do we know about Echoes?AIt offers a dinner with drinks pairings.BTickets to Echoes are expensive and limi

    10、ted.CIt provides the best of Nigerian electronic music.DMasks in various colors and moods are on display.BHarper Lee (19262016) was an American novelist widely known for To Kill a Mockingbird, (published in 1960), which won the 1961 Pulitzer Prize and has become a classic of modern American literatu

    11、re. The 1962 film adaptation starring Gregory Peck won three Academy Awards.For decades, the book was Lees only major work of published fiction, but it was hugely influential for generations of US readers. It has sold more than 10 million copies, and is one of the most widely taught novels in the US

    12、 schools. In 2007 she was awarded the Presidential Medal of Freedom for her contributions to literature.Lee wanted to live a simple life and was never comfortable with the attention the novel won her, and she practically disappeared from public life after it appeared. The world, however, continued w

    13、aiting for a new novel from her, and on occasion she suggested that she had a story in progress.In 2015, a book did come out. Go Set a Watchman was more of a first draft, featuring Scout, the young girl who was the main character of To Kill a Mockingbird. Go Set a Watchman tells a story of Scout as

    14、an adult. Accusations (谴责) arose that the 89-year-old Lee was unable to agree to the manuscripts release, and that various parties had signed on her behalf.Though Lee moved to New York in 1949, she spent many years guarding her privacy (隐私) in Monroeville, which served as the clear inspiration for t

    15、he setting in To Kill a Mockingbird.In 2007, Lee suffered a stroke, but recovered and later settled in Monroeville permanently to care for her sister, Alice, who died in 2014. She was said to eat breakfast every morning at the same fast-food spot, and was friendly with her neighbors. The countless A

    16、mericans knew her only through her works, and they will undoubtedly miss her.4What can be learned about Harper Lee from the first two paragraphs?AShe was regarded the greatest writer in America.BShe made great contributions to American literature.CShe once starred in a film adapted from her own nove

    17、l.DShe got her novels well accepted in most American schools.5Why did Harper Lee disappear from public life after her first novel came out?AShe tried to get out of accusations.BShe wanted to write another novel.CShe intended to avoid being bothered.DShe was afraid of being criticized.6What can we le

    18、arn about Harper Lees Go Set a Watchman?AIt is based on her own life story.BIt is adapted into a famous film.CIt won her lots of honors and awards.DIt continues the story of her earlier novel.7Which can be used to describe Harper Lee?AInfluential but simple.BIll-tempered but productive.CCaring but s

    19、tubborn.DInspiring but struggling.CFreeganism is an alternative philosophy for living, based on minimum participation in conventional economic practices by purchasing little or no goods, whether that is housing, clothing or even food. This philosophy comes from a very challenging idea for a consumer

    20、-oriented(以消费为导向的) society. That idea is: we already have enough.Economists can often be heard to complain on TV that “the economy grew at a slower than expected rate last year”. But why do we care about growth so much? The economy grows when we produce and sell more things. In a society already ric

    21、h in things, how can we possibly justify making and buying more and more? According to the freegans, our societys simple answer to that question is to waste what we already have by throwing it into the dustbins.This should not be controversial to anyone familiar with marketing. Last years hottest mo

    22、bile phone looks old and outdated compared to this years model, doesnt it? And who would wear baggy jeans anymore when skinny jeans are so clearly in? This market phenomenon is called “perceived obsolescence”. It relies on the idea that what is old feels inadequate or unusable, in order to encourage

    23、 people to purchase replacements for perfectly good things that they already have. As a solution, freegan communities consciously practice habits of non-consumption. Freegan behavior includes sharing tools, clothes or equipment between neighbors and friends, and the radical(过激的) practice of “dumpste

    24、r diving”, which refers to seeking out waste food thrown away by groceries and supermarkets because of outward imperfections like a spot on the skin of an otherwise good apple.Although making their next meal from “rescued” food may not suit everyone, the essence of the freegan messageto waste less,

    25、and to want lessis one worth holding on to.8What can be inferred from paragraph 2?AOur society practises strict economy.BGrowth and waste tend to go hand in hand.CThe freegans love finding faults with economists.DProducer-orientation promotes economic growth.9What may “perceived obsolescence” lead t

    26、o ?AThe change of marketing strategies(策略).BA waste of well-functioning products.CThe decline of the fashion industry.DGreat advances in mobile phone technology.10What can we learn about freegan behavior from paragraph 4?AIt requires communities to distribute goods equally.BIt urges groceries and su

    27、permarkets to recycle food.CIt is based on community group buying.DIt ranges from the simple to extreme.11Which of the following may be freegans concept?AThere is no such thing as a free lunch.BGiving sometimes produces nice results.COne mans trash is another mans treasure.DOnes disadvantages may pr

    28、ove to be advantages.DOne of the basic expectations the public have of doctors is honesty. But what would you think if I told you that research has shown that 70 percent of doctors admitted to lying to their patients?This seems unimaginable but I have told lies to several patients whose spouses had

    29、died. Mrs. Walton was in her eighties and desperate to see her husband. Shed been in hospital after a fall and was in pain. She called out for him frequently and couldnt understand why he wasnt there to comfort her. She was becoming more upset and would try to get up to find him, despite being at ri

    30、sk of falling again. “Hes on his way, dont worry,” the nurses would say and this would calm her down. Shed smile and roll her eyes and say how he was always late for things and tell the same story about him being late for their wedding nearly 60 years ago.Part of the natural history of many of the d

    31、ementias (痴呆), in particular Alzheimers disease which is what Mrs. Walton had, is that the sufferer loses their memory of recent events, but retains memories from the distant past. Sufferers are trapped forever in a bewildering past. It is acutely upsetting and tormenting. Many of the behavioral dif

    32、ficulties that I have seen in those with dementia relate to them feeling scared and confused that they are surrounded by strange people, even when they are surrounded by their family, because they have regressed back to decades ago. They look at their adult children confused and wonder who they coul

    33、d be because they think their children are still toddlers.How does one deal with this? I have had countless families break down in tears in clinics, not knowing what to say or how to react as their loved one moves further and further away from them back into their distant past and they are left behi

    34、nd in the present. The lies that doctors and nurses tell these patients are not big, elaborate lies they are brief reassurances intended to comfort and allow the subject to be swiftly changed. It is, when done in the right way, kind and compassionate. Sometimes, honesty is simply not the best policy

    35、.12Why would the nurses lie to Mrs. Walton?ATo persuade her into taking medicine.BTo comfort her and change the subject.CTo stop her complaining about her husband.DTo bring her back to memories of old times.13What can we infer from the passage?AMrs. Waltons husband suffered from dementia.BMrs. Walto

    36、ns husband did not want to visit her.CMrs. Waltons husband had died when she was in the hospital.DMrs. Waltons husband was on a business trip so he could not make it.14Which of the following has the closest meaning to the underlined word in paragraph 3?AConfusing.BFrightening.CRegretful.DPainful.15W

    37、hats the authors attitude towards doctors telling lies to patients?ASupportive.BNeutral.CIndifferent.DCritical.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Do you always get angry about something? Do you always take things too personally? Do you find yourself thinking people ar

    38、e laughing at you in public places? _16_ If you are sensitive about something, you are easily worried and angry when people talk about it. _17_ Actually, sensitive people can appreciate food, the sound of music, the different colors of nature, or even traffic. They can also notice small differences

    39、in meaning, making them more emotionally(感情上地) intelligent and more creative. However, it can also be a terrible burden(负担) if left uncared for. _18_ So you should do something to stop being too sensitive. For example, recognize those people who often leave you feeling tired in life and avoid them.

    40、Instead, surround yourself with people who will make you feel bright and happy. If you constantly feel negative about yourself, youll struggle with being sensitive. _19_ Another important thing to do is forgive those who have wronged you. Often sensitive people arent good at letting things go. _20_

    41、This is unhealthy as itll keep you from enjoying both the present and the future. Take the lesson; leave the pain. In a word, though being sensitive is certainly a challenge, you can deal with it correctly by taking proper efforts.AWhy are some people sensitive?BBeing a bit sensitive isnt a bad thin

    42、g.CYou are sensitive and you cant change that.DIf the answer to any of these questions is yes, you are sensitive.EAs a result, they find it difficult to move on from painful experiences.FSo when a negative thought comes, correct it with something positive.GSensitive people always put too much pressu

    43、re on themselves and tend not to take care of themselves properly.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Schools are not just a microcosm (缩影) of society; they mediate it too. The best _21_ to alleviate the external pressures on their pupils while equippin

    44、g them better to understand and handle the world outsideat once sheltering them and broadening their horizons. This is ambitious in any circumstances, and in a divided and unequal society the two _22_ can clash outright (直接地). Trips that many adults would consider the _23_ of a lifetimetreks in Born

    45、eo, a sports tour to Barbadosappear to have become almost routine at some state schools. Parents are being asked for thousands of pounds. Though schools cannot _24_ from these trips, the companies that arrange them do. _25_ , pupils arrive at school hungry because their families cant afford breakfas

    46、t. The Child Poverty Action Group says nine in every classroom of 30 fall below the poverty line. The discrepancy is startlingly apparent._26_ a fundraising requirement for students does not help, as better-off children can tap up richer aunts and neighbors. Probing the rock pools of a local beach o

    47、r practicing French on a language exchange can fire childrens passions, boost their skills and open their eyes to lifes possibilities. The Sutton Trust, which focuses on improving social mobility, says educational outings help bright but _27_ students to get better A-levels. In this globalized age,

    48、there is a good _28_ for international travel, and some parents say they can manage the cost of a school trip abroad more easily than a family holiday. Even in the face of immense and mounting financial pressures, some schools have shown remarkable determination and ingenuity in _29_ that all their

    49、pupils are able to take up opportunities that may be truly life-changing. They should be _30_ . Methods such as whole-school fundraising, with the proceeds (收益) _31_ , can help to extend opportunities and fuel community spirit. But 3,000 trips cannot be _32_ when the median income for families with

    50、children is just over 30,000. Such initiatives close doors for many pupils. The NASUWT teaching union has warned of parents pulling their children out of school because of expensive _33_ trips; for other students, these trips confirm their intuition that the world has wonderful things to showbut not

    51、 to people like them. Even parents who can see that a trip is little more than a party or celebration may well feel _34_ that their child is left behind. The Department for Educations guidance says schools can charge only for board and lodging if the trip is part of the syllabus, and that students r

    52、eceiving government aid are exempt from these costs. However, many schools seem to ignore the advice;and it does not cover the kind of glamorous, exotic trips, which are becoming increasingly _35_ . Schools cannot be expected to bring together communities single-handed. But the least we should expec

    53、t is that they do not foster divisions and exclude those who are already disadvantaged.21ApretendBforgetCseekDfail22AexamplesBconnectionsCextremesDideals23AencounterBadventureCinvitationDadvantage24AprofitBescapeCsufferDchoose25AFurthermoreBThereforeCMeanwhileDThus26AIntroducingBFulfillingCRelaxingD

    54、Rejecting27AdisabledBdisciplinedCdistinguishedDdisadvantaged28AcaseBprospectCperformanceDchance29AclaimingBensuringCexpectingDforeseeing30AscoldedBapplaudedCinspectedDexposed31ApooledBinvestedCsoldDspent32AbookedBtakenCenjoyedDjustified33AbusinessBfieldCgiftDconch34AgratitudeBsatisfactionCguiltDreli

    55、ef35ArareBuniqueCcommonDspecial第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Today, we buy more clothing _36_ we did 20 years ago. Fast fashion causes 13.1 million tons of clothes to be thrown away each year, and only 15% are recycled. Thats a lot of waste if you take into _37_ (consider

    56、) the fact that 700 gallons (加仑) of water _38_ (use) to produce one T-shirt. What can you do about that? Use the principle “less is more”. Fast fashion clothing is designed to fall apart fast, _39_ means that youll need more soon. In the long run, its cheaper to buy fewer clothes of higher quality.

    57、Besides, more and more _40_ (store) have recycling programs, _41_ (make) it easy to get rid of unwanted items responsibly. Businesses can be environmental-friendly, too. For example, an online clothing store promises _42_ (contribute) 5% of its income to _43_ organization which protects elephants in

    58、 Africa. _44_ (actual), shopping in such similar businesses is certainly an _45_ (amaze) way to be in harmony with nature. It creates a win-win situation where you can buy things you love, and at the same time, the environment has been improved because of your effort.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)46现

    59、在做整容手术很流行。假设你是李华,你的英国好友Tony来信向你询问周围同学以及你对整容的看法。主要内容:1. 持支持态度的人的理由和看法;2. 持反对态度的人的理由和看法;3. 你的看法。注意:1. 词数80左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。_第二节(满分25分)47阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。I woke up without an alarm. I didnt need one; it was the first day of school. I jumped from my bed and headed s

    60、traight into the bathroom in excitement, trying to decide whether to wear the pink blouse with my grey pants or the black cotton top with the white trousers. I turned on the shower and let the warm water run from the top of my head and down my shoulders and toes before deciding on the white trousers

    61、 with the black cotton shirt. “Black is grown up,” I told myself. My lunch, packed the night before for the big day, even had my name on it. I put it into the bag I bought with my sister over the summer. She said it would look great if I wore it with my fashionable multi-colored sandals(凉鞋)that I al

    62、so picked up with her on a previous shopping trip. “I guarantee all the cool kids will like them!” she promised me. Standing at my breakfast counter, I was not so sure whether I should be wearing this crazy set. However, the sensible side of my brain took over and told me, “Too late now. It is 7:03.

    63、” Pushing the last bite of bread into my mouth, I ran out of the door. The cool leather chair in the car made me shiver (颤抖)slightly as I desperately tried to think of something amusing to impress the children with whom I would spend the next 180 days. It was 7:48 when I arrived at the school, and a

    64、 crowd of students had gathered outside the old brick house. Most of the kids looked happy to be there. That was a good sign! Taking a deep breath, I headed straight for the crowd. My smile was tight. Walking through parents, teachers and kids, I was encircled and soon everyone wanted to know how I

    65、spent my summer and where I bought my trousers. Paragraph 1:The first bell, however, stopped the conversation. _Paragraph 2:I walked towards the front of the classroom. _参考答案:1B2C3D【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个活动的情况,包括活动内容、时间、和费用等信息。1细节理解题。根据Just Listen部分中“16/16 is excited to host a listening session of son

    66、gs from South African artist Lindiwe Maxolos upcoming album on Friday, October 14th. Lindiwe Maxolo is an emerging powerful singer in the South African Jazz music industry.”(16/16俱乐部将于10月14日(周五)举办一场试听会,聆听南非艺术家Lindiwe Maxolo即将发行的新专辑。Lindiwe Maxolo是南非爵士音乐界一名新兴的强势歌手。)可知,在Just Listen活动中人们肯定会欣赏到爵士乐。故选B项。

    67、2细节理解题。根据Jeun Soke (Supper Club)部分中“The menu without drinks costs NGN 15,000. You are welcome to bring your own bottle of wine but that will cost a corkage (开瓶费) fee of NGN 3,000.”(菜单上不含酒水的价格为1.5万挪威克朗。欢迎您携带自己的葡萄酒,但开瓶费为3000挪威克朗。)由此可知,在Jeun Soke,如果没有酒水,自己带酒的人该付15000+3000=180000挪威克朗。故选C项。3细节理解题。根据Echoe

    68、s (Closing Ceremony)部分中“Echoes is an exhibition that includes, but is not limited to, over a hundred masks of Fela and the queen mother in diverse colors and moods and a study and display of his fashion sense and wardrobe, all of which were inspired by his struggle for freedom, human dignity, courag

    69、e, to name but a few. The closing ceremony promises to be a grand affair with an artists talk and dance performance. The cocktail (鸡尾酒) will follow as the guests get to enjoy the rest of the exhibition before closing.”(Echoes是一个展览,包括但不限于100多个Fela和太后的面具,各种颜色和情绪,以及对他的时尚感和衣柜的研究和展示,所有这些都是受他为自由、人类尊严、勇气等奋

    70、斗的启发。闭幕式将是一场有艺术家谈话和舞蹈表演的盛会。在展览结束前,鸡尾酒会紧随其后,客人们可以享受展览的剩余部分。)可知,Echoes展出了各种颜色和情绪的面具。故选D项。4B5C6D7A【导语】这是一篇记叙文。杀死一只知更鸟该书获得了1961年的普利策奖,并成为美国现代文学的经典之作。主要介绍了美国小说家Harper Lee创作该书一些背后的故事以及她的个人生活。4细节理解题。根据第一段第一句中“which won the 1961 Pulitzer Prize and has become a classic of modern American literature.”(Harper

    71、Lee是美国小说家,因杀死一只知更鸟(1960年出版)而广为人知,1961年获得普利策奖,成为美国现代文学的经典。)以及第二段最后一句“In 2007 she was awarded the Presidential Medal of Freedom for her contributions to literature.”(2007年,她因对文学的贡献被授予总统自由勋章。)可知,前两段主要想表达Harper Lee对美国文学做出了巨大的贡献。故选B项。5细节理解题。根据第三段第一句“Lee wanted to live a simple life and was never comforta

    72、ble with the attention the novel won her, and she practically disappeared from public life after it appeared.”(她想过简单的生活,对小说给她带来的关注感到不安,小说出版后,她几乎从公众生活中消失了。)可知,她想避免被打扰是她在第一部小说出版后,就从公众生活中消失的原因。故选C项。6细节理解题。根据第四段中“Go Set a Watchman was more of a first draft, featuring Scout, the young girl who was the ma

    73、in character of To Kill a Mockingbird. Go Set a Watchman tells a story of Scout as an adult.”(设立守望者更多的是初稿,主角是杀死一只知更鸟的主角、年轻女孩斯各特。设立守望者讲述了斯各特成年后的故事。)可知,设立守望者讲述的是杀死一只知更鸟的主角成年后的故事,即设立守望者是杀死一只知更鸟的续作。故选D项。7推理判断题。根据第二段最后一句“In 2007 she was awarded the Presidential Medal of Freedom for her contributions to l

    74、iterature.”(2007年,她因对文学的贡献被授予总统自由勋章。)可知,2007年,她被授予总统自由勋章,以表彰她对文学的贡献,所以是有影响力的。第三段“Lee wanted to live a simple life”可知她想过简单的生活,以及最后一段“She was said to eat breakfast every morning at the same fast-food spot, and was friendly with her neighbors.”(据说她每天早上都在同一个快餐店吃早餐,而且对邻居很友好。)可知她对邻居们很友好。人比较简单的。所以A项说法正确。BC

    75、D项均与原文实意不符。故选A项。8B9B10D11C【导语】这是一篇说明文。主要介绍了不消费主义是另一种生活哲学,基于对传统经济实践的最低参与,购买很少或不购买商品,无论是住房、衣服甚至食物。这种哲学来自于一个以消费者为导向的社会的一个非常具有挑战性的想法。这个想法是:我们已经拥有足够的资源了。8推理判断题。根据第二段“Economists can often be heard to complain on TV that “the economy grew at a slower than expected rate last year”. But why do we care about

    76、growth so much? The economy grows when we produce and sell more things. In a society already rich in things, how can we possibly justify making and buying more and more? According to the freegans, our societys simple answer to that question is to waste what we already have by throwing it into the du

    77、stbins.”(经常可以听到经济学家在电视上抱怨“去年经济增长速度低于预期”。但我们为什么如此关注增长呢?当我们生产和销售更多的东西时,经济就会增长。在一个东西已经丰富的社会,我们怎么可能证明制造和购买越来越多?根据不消费主义者的说法,我们社会对这个问题的简单回答是,把我们已经拥有的东西扔进垃圾箱,浪费掉它们。)故可推知,增长和浪费往往相伴而生。故选B项。9细节理解题。根据第三段“This market phenomenon is called “perceived obsolescence”. It relies on the idea that what is old feels ina

    78、dequate or unusable, in order to encourage people to purchase replacements for perfectly good things that they already have.”(这种市场现象被称为“感知过时”。它基于这样一种观念:旧的东西会让人觉得不够用或无法使用,从而鼓励人们购买替代品来替代他们已经拥有的非常好的东西。)可知,“感知过时”可能会导致功能良好的产品的浪费。故选B项。10推理判断题。根据第四段中“Freegan behavior includes sharing tools, clothes or equi

    79、pment between neighbors and friends, and the radical practice of “dumpster diving”, which refers to seeking out waste food thrown away by groceries and supermarkets because of outward imperfections like a spot on the skin of an otherwise good apple.”(不消费主义者的行为包括邻居和朋友之间分享工具、衣服或设备,以及激进的“垃圾箱搜索”行为,即寻找杂货

    80、和超市丢弃的因外表缺陷而丢弃的食物,比如苹果表面上的斑点。)故可推知,从第四段我们可以了解到关于不消费主义者的行为,它的范围从简单到极端。故选D项。11细节理解题。根据第四段中“Freegan behavior includes sharing tools, clothes or equipment between neighbors and friends, and the radical practice of “dumpster diving”, which refers to seeking out waste food thrown away by groceries and sup

    81、ermarkets because of outward imperfections like a spot on the skin of an otherwise good apple.”(不消费主义者的行为包括邻居和朋友之间分享工具、衣服或设备,以及激进的“垃圾箱搜索”行为,即寻找杂货和超市丢弃的因外表缺陷而丢弃的食物,比如苹果表面上的斑点。)以及最后一段“Although making their next meal from “rescued” food may not suit everyone, the essence of the freegan messageto waste

    82、less, and to want lessis one worth holding on to.”(虽然不是每个人都适合用“抢救出来的”食物做下一顿饭,但不消费主义者的精髓少浪费,少想要是值得坚持的。)可知,一个人的垃圾可能是另一个人的宝贝即对不消费主义者的解释和定义。故选C项。12B13C14D15A【导语】本文是一篇记叙文。文章通过讲述沃尔顿夫人的故事告诉我们,出于善意和同情,医生可以对病人说谎。12推理判断题。根据第二段中“She was becoming more upset and would try to get up to find him, despite being at

    83、risk of falling again. Hes on his way, dont worry, the nurses would say and this would calm her down.(她变得越来越不安,尽管有再次摔倒的危险,她还是会试图爬起来找到他。“他在路上了,别担心,”护士们会说,这能让她平静下来)”和最后一段中“The lies that doctors and nurses tell these patients are not big, elaborate lies they are brief reassurances intended to comfort a

    84、nd allow the subject to be swiftly changed.(医生和护士对这些病人撒的谎并不是精心编造的弥天大谎,而是简短的慰籍,安慰他们并迅速改变话题)”可推知,护士们对沃尔顿夫人撒谎是为了安慰她,转移话题。故选B项。13推理判断题。根据第二段中“This seems unimaginable but I have told lies to several patients whose spouses had died. Mrs. Walton was in her eighties and desperate to see her husband.(这似乎难以想象

    85、,但我曾对几位配偶去世的病人撒谎。沃尔顿夫人已八十多岁了,非常想见她的丈夫)”可推知,沃尔顿夫人的丈夫在她住院期间去世了。故选C项。14词句猜测题。根据划线词所在句“Sufferers are trapped forever in a bewildering past. It is acutely upsetting and tormenting.(患者永远被困在令人困惑的过去。这是非常令人不安和tormenting)”中“trapped forever in a bewildering past”和并列形容词“upsetting”可推知,划线词tormenting意为“痛苦的”,与painf

    86、ul同义。故选D项。15推理判断题。根据最后一段中“It is, when done in the right way, kind and compassionate. Sometimes, honesty is simply not the best policy. (如果使用正确,谎言也是善良和富有同情心的。有时,诚实并不是上策)”可知,作者认为医生对病人说谎,只要使用恰当就有其积极意义,所以他对此持支持态度。故选A项。16D17B18G19F20E【导语】本文是一篇说明文。本文介绍了如何克服敏感。【详解】1. 上文“Do you always get angry about someth

    87、ing? Do you always take things too personally? Do you find yourself thinking people are laughing at you in public places?(你总是为某事生气吗?你总是把事情看得太私人化吗?你觉得人们在公共场所嘲笑你吗?)”提出了一些问题;下文“If you are sensitive about something, you are easily worried and angry when people talk about it.(如果你对某事很敏感,当人们谈论它时,你很容易感到担心和愤

    88、怒)”提到如果你对某事敏感,这会对你产生一些影响,由此可知,空处应用与“敏感”有关,D项“如果对上述任何一个问题的答案是肯定的,那你就是敏感的”符合,承上启下,D项中的“these questions”指代的是空前提出的问题,引出本文的话题,并为下文介绍敏感的后果作铺垫,符合语境。故选D。2. 根据空后的内容“Actually, sensitive people can appreciate food, the sound of music, the different colors of nature, or even traffic. They can also notice small

    89、differences in meaning, making them more emotionally(感情上地) intelligent and more creative.(事实上,敏感的人可以欣赏食物,音乐的声音,大自然的不同颜色,甚至交通。他们也能注意到意义上的细微差别,使他们在情感上更聪明,更有创造力)”可知,适当的敏感是有好处的,故B项“有点敏感并不是一件坏事”符合语境,概括本段内容。故选B。3. 空前“However, it can also be a terrible burden(负担) if left uncared for. (然而,如果置之不理,它也可能成为一个可怕的

    90、负担)”指出如果不加以重视,过度的敏感也会成为一种可怕的负担。故G项“敏感的人总是给自己施加太多的压力,往往不会好好照顾自己”承接上文,具体介绍敏感是如何成为负担的,符合语境。故选G。4. 空前“If you constantly feel negative about yourself, youll struggle with being sensitive.(如果你总是对自己感到消极,你会很难变得敏感)”指出总是对自己感到消极,会很难变得敏感,F项“所以当消极的想法出现时,用积极的东西来纠正它”是针对空前内容提出的建议,符合语境。故选F。5. 空前“Often sensitive peop

    91、le arent good at letting things go.(敏感的人往往不善于放手)”指出敏感的人往往不善于放手,E项“因此,他们很难从痛苦的经历中走出来”承接上文,具体介绍了敏感人群这一特征的结果,符合语境。故选E。21C22D23B24A25C26A27D28A29B30B31A32D33B34C35C【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了学校应该帮助学生减少外部压力和拓宽他们事业,然而事实上却很难做到。21考查动词词义辨析。句意:最好的学校会寻求减轻学生的外部压力,同时使他们更好地理解和处理外面的世界即庇护他们,拓宽他们的视野。A. pretend假装;B. forget忘记

    92、;C. seek寻求;D. fail失败。分析句意可知,The best指代最好的学校,再根据下文“to alleviate the external pressures on their pupils(减轻学生的外部压力)”可知,此处用seek to do sth表示学校“寻求”减轻学生的压力,符合语境。故选C项。22考查名词词义辨析。句意:这在任何情况下都是雄心勃勃的,而在一个分裂和不平等的社会中,这两种理想可能会彻底冲突。A. examples例子;B. connections连接;C. extremes 狂热;D. ideals理想。根据上文“to alleviate the exte

    93、rnal pressures on their pupils while equipping them better to understand and handle the world outsideat once sheltering them and broadening their horizons.(轻减轻学生的外部压力,同时使他们更好地理解和处理外面的世界即庇护他们,拓宽他们的视野。)”可知,此处用ideals表示上文提到的“减轻压力”和“拓宽视野”两方面的理想。故选D项。23考查名词词义辨析。句意:许多成年人认为一生都要经历的冒险之旅在婆罗洲徒步旅行,到巴巴多斯的体育之旅似乎在一

    94、些公立学校已经成为了惯例。A. encounter遭遇;B. adventure冒险;C. invitation邀请;D. advantage优势。根据下文“treks in Borneo, a sports tour to Barbados(在婆罗洲徒步旅行,到巴巴多斯的体育之旅)”可知,这些都是冒险之旅,所以用adventure表示“冒险之旅”符合语境。故选B项。24考查动词词义辨析。句意:虽然学校不能从这些旅行中获利,但安排这些旅行的公司却可以。A. profit获得利润;B. escape逃避;C. suffer遭受;D. choose选择。根据上文“Parents are being

    95、 asked for thousands of pounds.(家长们被要求支付数千英镑。)”可知,上文谈及到费用问题,所以此处用profit表示学校不会从中“获利”符合语境。故选A项。25考查副词词义辨析。句意:与此同时,学生们饿着肚子上学,因为他们的家庭负担不起早餐。A. Furthermore此外、而且;B. Therefore因此;C. Meanwhile与此同时;D. Thus因此。分句句意可知,此处上下文之间是并列关系,且同时发生,所以用Meanwhile表示“与此同时”符合语境。故选C项。26考查动词词义辨析。句意:引入为学生筹集资金的要求并没有什么帮助,因为家境较好的孩子可以向

    96、较富裕的阿姨和邻居寻求帮助。A. Introducing引入、介绍;B. Fulfilling实现、满足;C. Relaxing放松;D. Rejecting拒绝。根据下文“as better-off children can tap up richer aunts and neighbors.(因为家境较好的孩子可以去找更有钱的阿姨和邻居。)”可知,此处用Introducing表示“引入”为学生筹集资金的要求是没有帮助的。故选A项。27考查形容词词义辨析。句意:萨顿信托(Sutton Trust)致力于提高社会流动性,该机构表示,教育郊游有助于聪明但处于弱势的学生获得更好的A-level成绩

    97、。A. disabled残疾的;B. disciplined遵守纪律的;C. distinguished卓越的;D. disadvantaged处于劣势的、弱势的。根据空格前的but可知,but前后应该是转折关系,所以用disadvantaged表示“弱势的”与前文的bright表转折关系,符合语境。故选D项。28考查名词词义辨析。句意:在这个全球化的时代,国际旅行有很好的理由,一些父母说,他们可以更容易地管理学校出国旅行的费用比家庭度假更容易。A. case论据、情况;B. prospect前景、预期;C. performance表演;D. chance机会。根据下文“and some pa

    98、rents say they can manage the cost of a school trip abroad more easily than a family holiday.(一些家长表示,他们可以更容易地管理学校出国旅行的费用,而不是与家人一起度假)”可知,这是国际旅游的一个理由,所以此处用case表示“论据、理由”符合语境。故选A项。29考查动词词义辨析。句意:即使面临巨大且不断增加的财政压力,一些学校仍表现出非凡的决心和智慧,确保所有学生都能抓住可能真正改变人生的机会。A. claiming声称;B. ensuring确保;C. expecting期待;D. foreseei

    99、ng预见。根据下文“all their pupils are able to take up opportunities that may be truly life-changing.(所有学生都能抓住可能真正改变人生的机会)”可知,此处用ensuring表示“确保”所有学生能抓住机,会符合语境。故选B项。30考查动词词义辨析。句意:他们应该得到掌声。A. scolded责骂;B. applauded鼓掌;C. inspected检查;D. exposed暴露;根据上文“remarkable determination and ingenuity(非凡的决心和智慧)”可知,学校表现出了决心和

    100、智慧,所以他们应该得到“掌声”符合语境。故选B项。31考查动词词义辨析。句意:以全校筹款等方式,将所得款项汇集在一起,有助扩大机会,激发社区精神。A. pooled汇集、集中;B. invested投资;C. sold卖、销售;D. spent花费。分析句意再根据空格前的 the proceeds可知,此处用pooled表示把款项“汇集”起来,符合语境。故选A项。32考查动词词义辨析。句意:但是,当有孩子的家庭收入中位数刚刚超过3万英镑时,3000英镑的旅行就不合理了。A. booked预定;B. taken拿走;C. enjoyed享受;D. justified合理的、有正当理由的。根据下文

    101、“when the median income for families with children is just over 30,000.(当有孩子的家庭收入中位数刚刚超过3万英镑时,)”可知,这种情况下3000英镑的旅行是不合理的,所以此处用justified与空格前的cannot连用,表示这种情况是“不合理的”符合语境。故选D项。33考查名词词义辨析。句意:NASUWT教师工会警告家长们不要因为昂贵的实地考察而让孩子辍学;对于其他学生来说,这些旅行证实了他们的直觉,即世界上有很多美好的东西可以展示但不是展示给他们这样的人。A. business生意;B. field田地、实地;C. g

    102、ift礼物;D. conch贝壳。根据下文“these trips confirm their intuition that the world has wonderful things to show(这些旅行证实了他们的直觉,即世界上有美好的东西可以展示)”可知,实地考察的旅游可以证实他们的直觉,所以此处用filed trips表示“实地考察”符合语境。故选B项。34考查名词词义辨析。句意:即使是那些认为旅行不过是一次聚会或庆祝活动的父母,也会因为孩子被落下而感到内疚。A. gratitude感激;B. satisfaction满意;C. guilt内疚;D. relief宽慰。根据下文“

    103、their child is left behind(他们的孩子被落下)”可知,这种情况下父母应该是感到“内疚”,符合语境。故选C项。35考查形容词词义辨析。句意:然而,许多学校似乎忽视了这一建议;它也不包括那种迷人的、异国之旅,而这种旅行正变得越来越普遍。A. rare罕见的;B. unique独特的;C. common共同的、普遍的;D. special特别的。根据上文“However, many schools seem to ignore the advice(然而,许多学校似乎忽视了这一建议)”可知,这以现象是“普遍的”,符合语境。故选C项。36than37consideration

    104、38are used39which40stores41making42to contribute43an44Actually45amazing【导语】这是一篇说明文。服装行业每年会产生大量的垃圾,本文从环保角度给我们提出了建议,告诉我们如何减少服装对环境的破坏。36考查比较级。句意:今天,我们买的衣服比20年前多了。根据句意和句中“more clothing”可知,句子为比较级,空格处应用“than”,意为“比”。故填than。37考查名词。句意:如果你考虑到生产一件T恤需要700加仑的水,那么这是一个很大的浪费。分析句子可知,“into”为介词,后接名词,“consider”意为“考虑”,动

    105、词词性,对应的名词为“consideration”,意为“考虑”,为不可数名词,“take intoconsideration”意为“考虑到”。故填consideration。38考查时态和语态。句意:如果你考虑到生产一件T恤需要700加仑的水,那么这是一个很大的浪费。分析句子可知,句子陈述的是客观事实,且“water”和“use”为被动关系,故句子应用一般现在时的被动语态,“water”前有“700 gallons of”修饰,和“are”连用,“use”的过去分词为“used”,故空格处应填“are used”。故填are used。39考查定语从句。句意:快时尚服装的设计是为了快速破裂,

    106、这意味着你很快就会需要更多。分析句子可知,句子为非限制性定语从句,先行词为整个主句,在从句中作主语,故应用关系代词“which”引导从句。故填which。40考查名词。句意:此外,越来越多的商店都有回收计划,这使得人们很容易负责任地处理不需要的物品。分析句子可知,“store”意为“商店”,为可数名词,“more and more”后接可数名词复数,“store”的复数形式为“stores”。故填stores。41考查非谓语动词。句意:此外,越来越多的商店都有回收计划,这使得人们很容易负责任地处理不需要的物品。分析句子可知,句中有谓语动词“have”,故空格处应用非谓语动词,句中应用现在分词作

    107、结果状语,表示自然而然的结果,“make”的现在分词为“making”。故填making。42考查固定短语。句意:例如,一家在线服装店承诺将其收入的5%捐给一个保护非洲大象的组织。分析句子可知,句中涉及固定短语“promise to do sth.”,意为“承诺做某事”,“contribute”意为“捐献”,动词词性,故空格处应填“to contribute”。故填to contribute。43考查冠词。句意:例如,一家在线服装店承诺将其收入的5%捐给一个保护非洲大象的组织。分析句子可知,句中泛指一个保护非洲大象的组织,空格处应用不定冠词,“organization”音标的第一个音素为元音音

    108、素,故应用不定冠词“an”。故填an。44考查副词。句意:事实上,在这样类似的商业购物肯定是一种与自然和谐相处的令人惊喜的方式。分析句子可知,空格处应用副词,作状语,“actual”为形容词,对应的副词为“actually”,意为“事实上”,句首单词首字母大写。故填Actually。45考查形容词。句意:事实上,在这样类似的商业购物肯定是一种与自然和谐相处的令人惊喜的方式。分析句子可知,“way”为名词,前面应用形容词修饰,“amaze”为动词,“way”指物,故空格处应用“amazing”,意为“令人惊喜的”,形容词词性,修饰物。故填amazing。46佳作展示Dear Tony,I am

    109、writing to share what my classmates and I think of the plastic surgery. A small part of my classmates think it a good choice for people to improve their physical appearance and boost their confidence. However, most of my classmates hold a different opinion. Firstly, the risk of injury in plastic sur

    110、gery cant be ignored. A failed one makes the face look unnatural and that the face is unable to make certain facial expressions. Whats more, people should be judged by personality rather than appearance. The valuable qualities are kindness, honesty and courage, not just attractive appearance. As for

    111、 me, our contents are much more important than our appearance. Love yourself just the way you are, and plastic surgery is unnecessary. Yours,Li Hua【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生给英国好友Tony回信,向他介绍同学们和自己对整容的看法。【详解】1.词汇积累选择:choiceoption然而:howevernevertheless并且:whats morein addition重要的:importantsignificant2.句式拓展简单句

    112、变复合句原句:A small part of my classmates think it a good choice for people to improve their physical appearance and boost their confidence.拓展句:A small part of my classmates think it is a good choice for people to improve their physical appearance and boost their confidence.【点睛】【高级句型1】I am writing to sha

    113、re what my classmates and I think of the plastic surgery. (运用了what引导宾语从句)【高级句型2】 Love yourself just the way you are, and plastic surgery is unnecessary. (运用了省略了关系词的定语从句)47Paragraph 1:The first bell, however, stopped the conversation. Everyone ran to the right place to line up, which you can only lea

    114、rn by watching others over the years. I ran to the third-grade team and waited for my name to be called. Suddenly, all eyes were on me. As other teachers began calling their students names, my team began walking down the hallway until we stopped outside the third-grade classroom. Paragraph 2:I walke

    115、d towards the front of the classroom. Some students rushed for a seat before I started my introduction. “Good morning!” I said in a happy voice. “Im Mrs Benoit, and I will be your teacher this year. I look forward to our getting to know each other better.” Minutes seemed to be hours and I could feel

    116、 I was sweating heavily. However, I soon smiledthe happy faces told me that they liked me. Yes, they really liked me!【导语】本文以人物为线索展开,讲述了作者去学校任教第一天,精心打扮、信心满满到学校后,作者被学生和同事们欢迎的故事。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“然而,第一个铃响了,谈话停止了。”可知,第一段可描写作者带学生们进入班级前的经过。由第二段首句内容“我走向教室的前面。”可知,第二段可描写作者和孩子们在课上见面,感受到被喜欢。2.续写线索:上课铃响等待点名进班

    117、自我介绍被喜爱3.词汇激活行为类.得知:learn/know/acknowledge.停止:stop/cease/quit.告诉:told/inform/let somebody know情绪类.高兴:happy/pleased/glad.大量地:heavily/greatly【点睛】高分句型1. Everyone ran to the right place to line up, which you can only learn by watching others over the years. (由关系代词which引导非限制性定语从句)高分句型2.However, I soon smiledthe happy faces told me that they liked me. (由连接词that引导宾语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 3 单元易错综合练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第二册单元重难点易错题精练(牛津译林版2020).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-781358.html
    相关资源 更多
  • 上海版九年级化学第三章第三节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第三章第三节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第三章第一节难度偏大尖子生题(word有答案).docx上海版九年级化学第三章第一节难度偏大尖子生题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第三章第一节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第三章第一节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第四节难度偏大尖子生题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第四节难度偏大尖子生题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第四节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第四节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第三节难度偏大尖子生题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第三节难度偏大尖子生题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第三节基础题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第三节基础题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第三节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第三节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第一节难度偏大尖子生题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第一节难度偏大尖子生题(word有答案).docx
  • 上海版九年级化学第一章第一节中档难度提升题(word有答案).docx上海版九年级化学第一章第一节中档难度提升题(word有答案).docx
  • 上海版九年级上册《2.2氧气》测试(含答案).docx上海版九年级上册《2.2氧气》测试(含答案).docx
  • 上海浦东新区侨光中学2022-2023学年六年级上学期期中英语试卷.docx上海浦东新区侨光中学2022-2023学年六年级上学期期中英语试卷.docx
  • 上海浦东区进才中学2020-2021学年高一上学期期中考试数学试题 WORD版含答案.docx上海浦东区进才中学2020-2021学年高一上学期期中考试数学试题 WORD版含答案.docx
  • 上海浦东上外附中高三上学期英语9月第三周周练.docx上海浦东上外附中高三上学期英语9月第三周周练.docx
  • 上海杨浦高级中学2018届高三上学期第一次月考数学试题.docx上海杨浦高级中学2018届高三上学期第一次月考数学试题.docx
  • 上海杨浦区初三 期中数学试卷(手写答案).docx上海杨浦区初三 期中数学试卷(手写答案).docx
  • 上海期末全真模拟试卷(5)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx上海期末全真模拟试卷(5)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海期末全真模拟试卷(3)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx上海期末全真模拟试卷(3)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海期末全真模拟试卷(2)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)解析版.docx上海期末全真模拟试卷(2)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期末全真模拟试卷(2)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx上海期末全真模拟试卷(2)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海期末全真模拟试卷(1)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx上海期末全真模拟试卷(1)(考试范围:七上全部内容)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海期中解答题精选50题(提升版)-(沪教版)解析版.docx上海期中解答题精选50题(提升版)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期中解答题精选50题(压轴版)-(沪教版)解析版.docx上海期中解答题精选50题(压轴版)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期中填选精选50题(提升版)-(沪教版)解析版.docx上海期中填选精选50题(提升版)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期中全真模拟试卷(2)(考试范围:9.1字母表示数-9.16分组分解法)-(沪教版)解析版.docx上海期中全真模拟试卷(2)(考试范围:9.1字母表示数-9.16分组分解法)-(沪教版)解析版.docx
  • 上海期中全真模拟试卷(2)(考试范围:9.1字母表示数-9.16分组分解法)-(沪教版)原卷版.docx上海期中全真模拟试卷(2)(考试范围:9.1字母表示数-9.16分组分解法)-(沪教版)原卷版.docx
  • 上海明珠中学沪教版七年级上整式的乘除 练习二(无答案).docx上海明珠中学沪教版七年级上整式的乘除 练习二(无答案).docx
  • 上海新版九年级化学第四单元第二节《反应中的质量关系》基础题(word版有答案解析).docx上海新版九年级化学第四单元第二节《反应中的质量关系》基础题(word版有答案解析).docx
  • 上海新版九年级化学第四单元第二节《化学反应中的质量关系》难度偏大尖子生题(word版有答案).docx上海新版九年级化学第四单元第二节《化学反应中的质量关系》难度偏大尖子生题(word版有答案).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1