分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 23

类型【期中精准练】专题08:2022-2023学年高一下期中考试模拟试题(一)-2022-2023学年高一下英语期中必考题型精准练(上海专用).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:809064
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:23
  • 大小:161.46KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    期中精准练
    资源描述:

    1、2022-2023学年高一下期中必考题型精准练专题08: 2022-2023学年高一下期中考试模拟试题(一)II. Grammar and Vocabulary(25分)Section A(8分)Directions:Beneath each of the following sentences there are four choices marked A, B. C and D. Choose the one answer that best completes the sentence.1(2022秋上海高一上海中学校考期中)The professor is the one of the

    2、 foremost educators in adolescent psychology that _ trust from parents and children.Ahave earnedBare earnedChas earnedDis earned2(2022秋上海高一华东师范大学第一附属中学校考期中)_ unemployment rate and crime rate are high, it can be supposed that the latter is due to the former.ABeforeBWhereCUnlessDUntil3(2022秋上海高一华东师范大学

    3、第一附属中学校考期中)Dont _ that the things that you value and enjoy are the same things people in another country value and enjoy.AloatheBcriticizeCconductDassume4(2022秋上海高一复旦附中校考期中)The little girl seems the most _ of the big family, whose mouth will never shut.AreservedBpreciseCtalkativeDpassive5(2022秋上海高一复

    4、旦附中校考期中)Look at the ink wash painting _ our boss spent a great fortune. Isnt it breath-taking?AthatBwhichCfor whatDon which6(2022秋上海高一华师大二附中校考期中)This can be true in business, largely if not completely, _ cultural differences can have a harmful effect on business dealings.AwhoseBwhereCwhichDwhen7(202

    5、2秋上海高一上海市控江中学校考期中)It was for the first time that he _ to the party.AinvitedBhad been invitedChas been invitedDwas invited8(2022高一上海市进才中学校考期中)Peter to take up the offer, but finally rejected it due to the long commuting time.Awas intendedBwas intendingChad intendedDhas been intending9(2020秋上海高一复旦附中校考

    6、期中)_ persistent efforts, you will be able to speak fluent English.AIf makingBWhile makingCUnless madeDOnce made10(2020秋上海高一复旦附中校考期中)_ autumn is approaching Australias Brisbane in April, one can still watch colorful blooming flowers in some residents little gardens.AEven BUnlessCAsDWhile(2022秋上海奉贤高一校

    7、考期中)Its interesting when you think about how Japan is a nation _11_ appreciates the virtues of silence and good manners, and yet when it comes to eating noodles, Japanese people can be _12_ (loud) in the world.According to lifestyle website grapee.jp, slurping when eating noodles _13_ (encourage) in

    8、 Japanese culture. Its believed that taking air into your mouth _14_ enhance the flavor of the noodles, and that it helps cool down the noodles. Its also considered to be a way to show appreciation for the dish. Sometimes, just making the noise alone seems to make the noodles more enjoyable.It wasnt

    9、 until a new expression“noodle harassment”, or “hu-hara” in Japanese - came out last year on social media _15_ Japanese people started to realize that the slurping noise is making some foreign visitors _16_(comfortable).As a response, Japanese instant noodle maker Nissin introduced a so-called noise

    10、-canceling fork earlier this year. The fork, which looks like an electric toothbrush, is connected wirelessly to a smartphone. When the person using the fork starts to slurp, the fork sends a signal to the persons phone, _17_ (make) it play a sound to mask the slurping noise.“The fork is a solution

    11、_18_ the noodle harassment issue, particularly as the number of tourists visiting Japan increases,” said the company, according to Euro News.But is it really necessary?Dining traditions do vary. What is considered to be proper table manners in one country is likely to be seen as rude in another. In

    12、India, for example, people eat with their hands _19_ they think in this way they build a connection with the food. However, people who are used to eating with utensils(餐具)might find it uncomfortable to get their hands _20_ (cover) with oil and bits of food. But this eating method is part of Indias c

    13、ulture, just like Japans slurping is part of its own.“So, if you are eating noodles, whether thats ramen, udon, or soba, please slurp,” wrote the reporter Brian Ashcraft on blog Kotaku. “If anyone gets annoyed while you are doing that, pay them no mind because theyre missing the point entirely.”Sect

    14、ion C(10分)Directions:Complete the following passage by using the words in the box. Each word can only be sed once. Note that there is one word more than you need.(2022秋上海高一上海师大附中校考期中)AcountingBcreateClossDLuckilyE. offerF. preferredG. supportsH. transferI. typeJ. UnfortunatelyK. videoThe digital rev

    15、olution has had a huge impact on every aspect of our society. For content creators, life looks nothing like it did just a couple of decades ago. Back then, all you had to do is to take the tape off the camera and put it on your _21_ player. At most, you had to read an article to understand the diffe

    16、rence between HS and Betamax. Video was only consumed in two ways: television or cinema. Nowadays, youll probably run out of fingers _22_ how many video formats (格式) there are out there, let alone the number of platforms and devices on which video is played. Understanding what each video format is a

    17、nd does is no childs play. In fact, it is a “must” if you want your work to look the best regardless of where and how it is played. If, for example, you want to _23_ a video website, the type of file youll need to use will most likely to be different from the one youll have to create for your social

    18、 media accounts. In order to make this whole process a lot easier, we have put together a list of the most common video formats and which ones you should use for each purpose. So whats the best video format?_24_, there isnt a cure-all when it comes to video sharing. The good thing is that its actual

    19、ly really easy to _25_ between video formats. If you do so, be sure to always save the original file in order to avoid _26_ of image quality due to file compression(压缩). Here are three of the most common video uses and the _27_ formats for each of them:lSocial media: MP4 is supported by Facebook, Tw

    20、itter, Instagram, IGTV, and YouTube. Facebook also_28_ MOV, while YouTube accepts most video formats.lTV and computers: AVI, MOV, and MKV _29_ the highest quality image which makes them great options for big screen streaming.lWebsite: WEBM and HTML5 are the video formats meant for your account. Howe

    21、ver, using tools such as Wix Video will allow you to work with almost any file _30_, as well as offer you much more control over your work.III. Reading Comprehension(32分)Section A(10分)Directions: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in ea

    22、ch blank with the word or phrase that best fits the context. (2022秋上海高一复旦附中校考期中)Experts often tell students to put their efforts on a narrow field to get a job after school. But recent research into Nobel Prize winners suggests that wider interests are _31_.One of the winners of the 2022 Nobel Prize

    23、 in Chemistry was Danish scientist Morten Meldal. When describing his career, Meldal said he _32_ as an engineer but changed to chemistry because, he “wanted to understand the world”. Meldals experience and the way he sees things may come as a(n) _33_ to students. They might believe they have to _34

    24、_ their work and school lives in one field to be successful. But a study from professors at Michigan State University _35_ that belief. They said that many Nobel Prize winners can be described as “polymaths,” those who have many _36_ interests in both their work and personal lives.The professors loo

    25、ked at past Nobel Prize winners and their students. They decided that when _37_ of winners go on to win Nobel Prizes, some of what they learned from their teachers is how to live a life with many interests. They are, in a way, learning how to be _38_.Having many interests _39_ scientists to look for

    26、 innovative ways to address problems. In fact, one important part of science is not discovering answers, but _40_ problems that need to be settled. For example, Alexis Carrel won his Nobel Prize in medicine in 1912 by _41_ techniques he learned from the clothing business. He realized that people who

    27、 used thread to make and fix clothing had a skill that could be used in _42_ to put new organs into peoples bodies. One winner in medicine Christiane Nusslein-Volhard once told young scientists to avoid following the “_43_” and move out of their study areas to be independent and original._44_, the M

    28、ichigan State professors found that most professionals are not like the prize-winners. The prize-winners are special in that they _45_ look for the chances to learn new things, even outside of their jobs.31AscientificBcompetingCessentialDimmediate32Astarted outBmade offClooked overDturned aside33Adi

    29、stractionBsurpriseCexampleDburden34AeaseBtipCtreatDcenter35AexemplifiedBconfirmedCeditedDrejected36AdiverseBsimilarCmathematicalDpeculiar37AteachersBstudentsCpeersDchildren38AcreativeBleisureCacademicDreasonable39AspoilsBpoursCpermitsDstarves40AabandoningBrecognizingCcapitalizingDworsening41Ashrinki

    30、ngBtrackingCindividualizingDtransferring42AoperationsBenginesCclothingDmachinery43AcornerstoneBmainstreamCupkeepDoutflow44AAs a resultBOn the contraryCIn a rowDAt a cost45AunevenlyBfruitlesslyCregularlyDreluctantlySection B(14分)Directions: Read the following two passages. Each passage is followed by

    31、 several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read. (A) (2022春上海高一上海市大同中学校考期中)I was dirty, smelly, hungry and somewhere beneath all that, suntann

    32、ed. It was the end of an Inter-Rail (欧洲旅游火车通票) holiday. My body couldnt take any more punishment. My mind couldnt deal with any more foreign timetables, currencies or languages.“Never again,” I said, as I stepped onto home ground. I said exactly the same thing the following year. And the next. All I

    33、 had to do was buy one train ticket and, because I was under twenty-five years old, I could spend a whole month going anywhere I wanted in Europe. Ordinary beds are never the same once youve learnt to sleep in the passage of a train, the rhythm rocking you into a deep sleep.Carrying all your possess

    34、ions on your back in a rucksack (背包) makes you have a very basic approach to travel, and encourages incredible wastefulness that can lead to burning socks that have become too anti-social, and getting rid of books when finished. On the other hand, this way of looking at life is entirely in the spiri

    35、t of Inter-Rail, for common sense and reasoning can be thrown out of the window along with the paperback book and the socks. All it takes to achieve this carefree attitude is one of those tickets in your hand.Any system that enables young people to travel through countries at a rate of more than one

    36、 a day must be pretty social. On that first trip, my friends and I were at first unaware of the possibilities of this type of train ticket, thinking it was just an inexpensive way of getting to and from our chosen camp-site in southern France. But the idea of non-stop travel proved too attractive, f

    37、or there was always just one more country over the border, always that little bit further to go. And what did the extra miles cost us? Nothing.We were not completely uninterested in culture. But this was a first holiday without parents, as it was for most other Inter-Railers, and in organizing our o

    38、wn timetable we left out everything except the most available sights. This was the chance to escape the guided tour, an opportunity to do something different. I took great pride in the fact that, in many places, all I could be bothered to see was the view from the station. We were just there to get

    39、by, and to have good time doing so. In this we were no different from most of the other Inter-Railers with whom we shared passage floors, food and water, money and music.The excitement of travel comes from the sudden reality of somewhere that was previously just a name. It is as if the city in which

    40、 you arrive never actually existed until the train pulls in at the station and you are able to see it with your own tired eyes for the first time.46What does the writer mean by “this way of looking at life” in Paragraph 3?AWorrying about your clothes.BThrowing unwanted things away.CBehaving in an an

    41、ti-social way.DLooking after your possessions.47Why did the writer originally buy an Inter-Rail ticket?ATo get to one place cheaply.BTo meet other young people.CTo see a lot of famous places.DTo go on a tour of Europe.48What the writer liked about traveling without his parents was that_.Ahe could se

    42、e more interesting placesBhe could spend more time sightseeingChe could stay away from home longerDhe could make his own decisions49What does “it” in the last sentence of Paragraph 6 refer to?AA name.BThe city.CThe train.DThe station.(B) (2022秋上海高一七宝中学校考期中)Hola, bonjour, ni hao, hey you! Its time to

    43、 dig into some high school language immersion (沉浸式) programs. Ready to put in some class work overseas? Then these high school study abroad programs are just for you:Nacel Educational Travel High School Exchange 9.81 rating (评分)Kicking it with your host sister, beach days in Italy . Study Japanese l

    44、anguage and pop culture or improve your German with Nacels language immersion programs. Youll live with a friendly local family. Besides, all Nacel students get a free e-learning course before they arrive!Where? Japan, Italy, France, GermanyGVIs Language Immersion Summer Camps 9.76 ratingIf you re l

    45、ooking to pick up some lesser spoken vocabulary, consider a Nepali language immersion program. Or, consider high school Spanish immersion programs to study Spanish in Costa Rica. With GVI, youll learn the language, help with local projects, and be immersed in local culture.Where? Nepal, Costa RicaCI

    46、P High School Language Exchange Program 9.59 ratingYou ll take Chinese lessons at a Chinese high school, along with subjects of your interest. How do afternoons cooking dumplings, practicing Kung Fu moves, and testing out your calligraphy skills sound? Most Chinese lessons will be taught at a local

    47、high school and youll be provided a room in the school.Where? ChinaCarpe Diems Caribbean Isles Semester 8.59 ratingDancing and the best Cuban sandwiches of your life ! Head to Cuba and add the perfect touch to your Spanish studies. With over 20 years of experience, Carpe Diems Caribbean Isles Semest

    48、er will go beyond all your expectations. Through social outings and adventure travel, youll quickly fall in love with this Caribbean cultural hotspot.Where? Cuba50How high a score does a German-related program get?A9.81.B9.76.C9.59.D8.59.51Which of the following might Mary attend if she likes Nepali

    49、 culture?ANacel Educational Travel High School Exchange.BCIP High School Language Exchange Program.CGVI s Language Immersion Summer Camps.DCarpe Diem s Caribbean Isles Semester.52What can students do on the CIP High School Language Exchange Program?ALearn to dance.BDo community service.CAttend an e-

    50、learning course.DExperience local high school life.(C) (2022秋上海高一华东师范大学第一附属中学校考期中)The broad definition of migration, “permanent change of residence”, usually includes a move across a city or a town. What we are concerned about is movement between nations, not internal migration within nations, altho

    51、ugh such movements often go beyond international movements in volume. Students of human migration speak of “push” and “pull” factors, which influence an individuals decision to move from one place to another. Push factors are associated with the place of origin. A push factor can be as simple a matt

    52、er as difficult in finding a suitable job, or as painful as war, or severe famine. Pull factors are those associated with the place of destination. Most often these are economic, such as better job opportunities or the availability of good land to farm. The latter was an important factor in attracti

    53、ng settlers to the United States during the 19th century. In general, pull factors add up to an apparently better chance for a good life and material well-being than is offered by the place of origin. When there is a choice between several attractive potential destinations, the deciding factor might

    54、 be a non-economic consideration such as the presence of relatives, friends, or at least fellow countrymen already established in the new place who are willing to help the newcomers settle in. Considerations of this sort lead to the development of migration flow. Besides push and pull factors, there

    55、 are what the sociologists call “intervening(干预) obstacles”. Even if push and (or) pull factors are very strong, they still may be outweighed by intervening obstacles, such as the distance of the move, the trouble and cost of moving, the difficulty of entering the new country, and the problems likel

    56、y to be encountered on arrival. The decision to move is also influenced by “personal factors” of the potential migrant. The same push-pull factors and obstacles operate differently on different people, sometimes because they are at different stages of their lives, or just because of their varying ab

    57、ilities and personalities. The prospect of packing up everything and moving to a new and perhaps very strange environment may appear interesting and challenging to an unmarried young man and rather difficult to a slightly older man with a wife and small kids. Similarly, the need to learn a new langu

    58、age and customs may excite one person and frighten another. Regardless of why people move, migration of large numbers of people causes conflict. The United States and other western countries have experienced adjustment problems with each new wave of immigrants. The newest arrivals are usually given

    59、the lowest-paid jobs and are resented by native people who may have to compete with them for those jobs. It has usually taken several decades for each group to be accepted into the mainstream of society in the host country.53Suppose Thomas is thinking of migrating to a new place but he is faced with

    60、 several choices of destinations, what may contribute to his final decision?AGood land to farm.BThe people he knows.CSevere living conditionDBetter job opportunities.54Why does the author compare an unmarried young man with an older man with a family?ABecause they differ in their abilities to learn

    61、a new language and customs.BBecause different stages of lives will lead to their different decisions about migration.CBecause their abilities to compete for a better job or a better farm land are different.DBecause the older one is more likely to be accepted into the mainstream of the new society.55

    62、We can infer from the passage that _.APush-pull factors are so strong as to be more important than intervening factors.BPull factors may include ones difficulty in finding a job or suffering from famine.CNew immigrants probably need to suffer great hardships to fit in with the new environment.DThe s

    63、ame push-pull factors may exert similar effect on people with different personalities.56The purpose of the passage is to discuss _.Athe motives of international migrantsBthe problems of international migrantsCthe migrantion problems inside the countryDthe adjustment problem among migrantsSection C(8

    64、分)Directions: Choose from the sentences AF to complete the passage. There are two extra sentences which you do not need to use.ASo it is exciting to look through all their photos.BOf course, a smart phone is a great way to keep in touch and share life events.CThey probably want you to see one photo

    65、they hand to you, not every photo they have taken.DYou should use your smart phone secretly.EIt is difficult to ignore and distracts people from whatever they are doing.FDont use the text preview feature on your home screen.(2022春上海静安高一上海市民立中学校考期中)Use phones respectfullyYou probably spend more time

    66、with your smart phone than any other possession. You take it everywhere - to school, to meals, and even to the bathroom. _57_ . But we have to learn to use our phones respectfully or at least without offending others around us. Here are some tips for smart phone usage. Take a look. Use “do not distu

    67、rb” instead of “vibrate(振动)” Loud vibrations in your pants are disturbing. People can hear your phone vibrate, depending on how severely it vibrates. _58_ . Tell others what you are doing Sometimes, you will be in a situation in which you need to use your smart phone. Just tell people what you are d

    68、oing and why you are doing it. If you dont, people will think that you are either interacting with someone else or just getting bored. _59_Respect others privacy as text and e-mail senders by not letting what they type appear on the home screen of your phone when you receive a new message. While you

    69、 are at it, use a password to make sure the information you share with others stays between you. Ask permission to swipe(滑动) When someone hands you their phone to look at a photo, this doesnt mean you can swipe through all of their photo albums. _60_ .第卷(共23分)I. Translation (13分 前每题3分 最后一题4分) Direct

    70、ions: Translate the following sentences into English, using the words given in the brackets.61(2022秋上海高一上海中学校考期中)让记者们大跌眼镜的是,他竟然获得了诺贝尔奖。(turn out) 62(2022秋上海高一上海市建平中学校考期中)毫无疑问,那些经历过艰难困苦的人更明白生命的重要意义。(doubt) 63(2022秋上海高一上海市进才中学校考期中)这家泰国餐厅的菜肴以这种独一无二的原料为特色,每到晚上总是门庭若市。(feature) 64(2022春上海高一上海市延安中学校考期中)当地人

    71、担心他们的语言和文化正日益受到威胁。(threaten)II. Guided Writing (10分)Directions: Write an English composition in 100 120 words according to the instructions given below in Chinese.(2022秋上海高一复旦附中校考期中)Directions: Write an English composition in 120150 words according to the instructions given below in Chinese.假设你是明启中学

    72、高一学生王磊,你校英语报正向全体高一同学征文,主题为“开学以来最让我难忘的一件事”。你对此话题很感兴趣,写一篇文章投稿。_参考答案:1A【详解】考查时态和语态。句意:他是得到父母和孩子们信任的青少年心理学领域最著名的教育家之一。句中先行词 educators ,为复数形式,在定语从句中作主语,与动词earn之间为主动关系,所以用主动语态,谓语动词用have。故选A。2B【详解】考查连接词词义辨析。句意:在失业率和犯罪率高的地方,可以认为后者是前者造成的。A. Before在之前;B. Where在地方;C. Unless除非;D. Until直到。由语意可知,在失业率和犯罪率高的地方,人们认为

    73、犯罪率由失业率造成;此处考查引导地点状语从句的引导词,应用where来引导。故选B项。3D【详解】考查动词词义辨析。句意:不要认为你所珍视和享受的东西和其他国家的人所珍视和享受的东西是一样的。A. loathe厌恶;憎恨 B. criticize批评; C. conduct实施; D. assume想当然;假定。根据句中“you value and enjoy are the same things people in another country value and enjoy”可知,此处指不要想当然地觉得别人和你所珍视和享受的东西是一样的。故选D。4C【详解】考查形容词词义辨析。句意:这

    74、个小女孩似乎是这个大家庭中最健谈的,她的嘴永远闭不上。A. reserved矜持的;B. precise准确的;C. talkative健谈的;D. passive消极的。根据后文“whose mouth will never shut”可知,小女孩嘴永远闭不上,是表达小女孩健谈之意。故选C项。5D【详解】考查定语从句。句意:看看这幅我们老板花了一大笔钱买的水墨画,是不是很惊人?分析句子结构和意思可知, _ our boss spent a great fortune是定语从句,从句谓语动词spend需要的固定短语spend+钱/时间+on sth.,表示“花钱/时间在某物上”,先行词the

    75、ink wash painting在从句中作介词on的宾语,指物。故选D。6B【详解】考查定语从句。句意:这在商业中可能是正确的,如果不是完全,在很大程度上,文化差异可能会对商业交易产生有害的影响。句中先行词为business,在定语从句中作地点状语,所以用关系副词where引导。故选B。7D【详解】考查动词语态。句意:这是他第一次被邀请参加晚会。分析句子结构可知,句子是强调句,可去掉It was和that,句子成为“he _ to the party for the first time”,句子描述过去的事情,且他是被邀请,因此空格处是一般过去时的被动语态,主语he是第三人称单数,因此空格处

    76、是was invited。故选D。8C【详解】考查时态。句意:彼得本打算接受这份工作,但由于通勤时间太长,他最终拒绝了。根据后文but finally rejected it due to the long commuting time.可知,表示“过去的过去”应用过去完成时。故选C。9A【详解】考查连词辨析。句意:如果持续地努力,你将能说流利的英语。A. If making如果做出;B. While making当做出;C. Unless made除非做出;D. Once made一旦做出。根据语境,这里是一个条件状语,如果努力的话就能说流利的英语,make的逻辑主语是I,I与make之间是

    77、主动关系,故用现在分词形式,排除C,D项。B项语意不符,故选A项。10D【详解】考查连词。句意:虽然澳大利亚的布里斯班已经进入了4月的秋天,但人们仍然可以在一些居民的小花园里看到五颜六色的花朵。A. even甚至;B. unless除非;C. as因为;D. while虽然。分析句子,设空处引导的是让步状语从句,应该用while。故选D。11that#which12the loudest13is encouraged14can15that16uncomfortable17to make18to19because#as20covered【导语】这是一篇说明文。介绍日本人吃东西时喜欢发出滋滋声的文

    78、化,引起游客的不适,因此相关措施被提出,但也有人质疑有没有这个必要。11考查定语从句。句意:一提到日本,你可能会想到它是一个欣赏沉默和礼貌美德的国家,然而当谈到吃面条时,日本人民可能是世界上最大声的,这种反差会让你觉得很有趣。关系词指代先行词a nation 并在定语从句中作主语,故填that/which。12考查形容词最高级。句意同上。分析句子可知,空格后有范围in the world “全世界”,此处用形容词最高级作表语。故填the loudest。13考查时态语态。句意:根据生活方式网站grapee.jp,滋滋作响地吃面在日本文化中是被鼓励的。分析句子可知,此处encourage“鼓励”

    79、为谓语动词,其与主语slurping“滋滋作响”构成被动关系,且陈述的是客观事实,应使用一般现在时的被动语态。故填is encouraged。14考查情态动词。句意:人们相信,将空气吸入嘴里可以增强面条的风味,并有助于面条冷却。分析句子可知,此处主语从句谓语动词为enhance“增强”,因为本句话表述的是将空气吸入嘴巴的作用,故可添加情态动词can,表示能够起到这个作用,故填can。15考查强调句。句意:直到去年社交媒体上出现了一个新的表达方式“面条骚扰”,或日语中的“hu hara”,日本民众才开始意识到,这种滋滋作响的噪音让一些外国游客感到不舒服。分析句子可知,此句使用了not until

    80、的强调句结构it was not until.that.,强调时间状语“直到去年”。故填that。16考查形容词。句意:直到去年社交媒体上出现了一个新的表达方式“面条骚扰”,或日语中的“hu hara”,日本民众才开始意识到,这种滋滋作响的噪音让一些外国游客感到不舒服。分析句子可知,对国外的游客造成了“面条骚扰”,这说明对游客而言,这个声音令人不舒服,故形容词comfortable“舒服的”需要改为反义词。故填uncomfortable。17考查不定式。句意:当一个使用刀叉的人开始发出滋滋声,刀叉会给这个人的手机传递信号,让手机播放声音,以掩饰滋滋声。分析句子可知,此处需要使用不定式表示上文“

    81、传递信号”的目的。故填to make。18考查介词。句意:据欧洲新闻报道,该公司表示:“叉子是解决面条骚扰问题的一种方法,随着访日游客人数的增加,尤其如此。”分析句子可知,此处需要填写介词to,构成the solution to“解决的办法”。故填to。19考查原因状语从句。句意:比如,在印度,人们用手抓饭吃,因为他们认为这样做他们能建立起一个和食物的联系。分析句子可知,此处需要填从属连词because或者as引导原因状语从句,指出印度人那手抓饭吃的原因。故填because/as。20考查过去分词。句意:然而,习惯用器皿吃饭的人可能会觉得手上沾满油和食物会很不舒服。分析句子可知,空格处填写过去

    82、分词covered,表示“手被油腻和食品残渣覆盖”。故填covered。21K22A23B24J25H26C27F28G29E30I【导语】这是一篇说明文。文章提到了数字革命带来的影响,并介绍了一些常用的视频格式。21考查名词。句意:那时候,你所要做的就是把磁带从相机上取下来,放在你的视频播放器上。分析句子可知,设空处位于形容词性物主代词后,名词前,此处是在作定语修饰后面的名词player,结合下文可知,此处表示“视频播放器”,用video,表示“视频、录像”。故选K项。22考查非谓语动词。句意:如今,你可能已经数不清有多少种视频格式,更不用说播放视频的平台和设备的数量了。分析句子可知,句中已

    83、有谓语动词,设空处只能填非谓语动词形式作状语,逻辑主语为you,二者之间为主动关系,应用doing形式,结合句意可知,此处表示“数不清”,用counting,表示“计数”。故选A项。23考查动词。句意:例如,如果你想创建一个视频网站,你需要使用的文件类型很可能与你为社交媒体账户创建的文件类型不同。分析句子可知,want to do sth固定结构,故设空处需填动词原形,结合句意可知,此处表示“想创建一个视频网站”,create表示“创造”,符合语境。故选B项。24考查副词。句意:不幸的是,在视频分享方面并没有万灵药。分析句子可知,设空处在句中修饰后面整个句子,作状语,应用副词形式,结合句意可知

    84、,此处表示转折,应用unfortunately,表示“不幸的是”。故选J项。25考查动词。句意:好的方面是,它实际上很容易在不同的视频格式之间转换。分析句子可知,设空处位于不定式标志词to后,easy to do sth为固定搭配,表示“容易做某事”,不定式作状语,结合句意可知,此处表示“很容易在不同的视频格式之间转换”,transfer,表示“转换”,符合语境。故选H项26考查名词。句意:如果要转换的话,请确保始终保存原始文件,以避免由于文件压缩而导致图像质量损失。分析句子可知,设空处在句中作动词avoid的宾语,应用名词;结合句意可知,此处表示“避免图像质量损失”,loss表示“损失”,符

    85、合语境。故选C项27考查形容词。句意:以下是三种最常见的视频用途,以及每种视频的首选格式。分析句子可知,设空处在句中修饰后面的名词formats,作定语,应用形容词;结合句意可知,此处表示“每种视频的首选格式”,preferred为形容词,表示“更合意的、更好的”,符合语境。故选F项28考查动词。句意:Facebook也支持MOV格式,而YouTube接受大多数视频格式。分析句子可知,设空处在句中作谓语,应用动词,主语为第三人称单数,故谓语动词也用第三人称单数,结合句意可知,此处表示“支持MOV格式”,support表示“支持”,符合语境。故选G项29考查动词。句意:AVI, MOV和MKV提

    86、供了最高质量的图像,这使它们成为大屏幕流媒体的绝佳选择。分析句子可知,设空处在句中作谓语,应用动词,此处为并列主语,谓语动词应用复数形式,结合句意可知,此处表示“提供了最高质量的图像”,offer表示“提供”,符合语境。故选E项30考查名词。句意:然而,使用Wix Video等工具将允许您处理几乎任何文件类型,并为您提供更多的控制您的工作。分析句子可知,设空处在句中作宾语,应用名词,结合句意可知,此处表示“任何人间类型”,type表示“类型”,符合语境。故选I项31C32A33B34D35D36A37B38A39C40B41D42A43B44B45C【导语】这是一篇说明文,研究表明,诺贝尔奖经

    87、常颁发给有创造力的思考者,而不是专家。31考查形容词词义辨析。句意:但最近对诺贝尔奖得主的研究表明,更广泛的兴趣是非常重要的。A. scientific科学的;B. competing相互竞争的;C. essential非常重要的,必不可少的;D. immediate立刻的,即时的。根据语境及下文“some of what they learned from their teachers is how to live a life with many interests(他们从老师那里学到的一些东西是如何带着许多兴趣去生活)”可知,很多诺贝奖得主的学生从老师那里学到的是要有广泛的兴趣,所以此处

    88、指拥有广泛的兴趣很重要,故选C。32考查动词短语辨析。句意:在描述他的职业生涯时,Meldal说,他最初是一名工程师,但后来转向化学,因为他“想了解世界”。A. started out起初是,从开始;B. made off匆忙离开;C. looked over检查,浏览;D. turned aside避开,转过脸。根据“but changed to chemistry”可知,Meldal说最初是一名工程师,但后来转向化学,故选A。33考查名词词义辨析。句意:Meldal的经历和他看待事物的方式可能会让学生们感到惊讶。A. distraction干扰,使人分心的事物;B. surprise惊讶;

    89、C. example例子;D. burden负担。根据上文对Meldal专业的描述及下文“They might believe they have to _4_ their work and school lives in one field to be successful.”可知,学生们可能认为集中注意力于一个专业才会成功,但是Meldal从工程师转向了化学,所以Meldal的经历会让他们感到惊讶。故选B。34考查动词词义辨析。句意:他们可能认为他们必须把工作和学校生活集中在一个领域才能成功。A. ease减轻,缓和;B. tip(使)倾泻,倒出;C. treat对待,治疗;D. cent

    90、er集中,使聚集在一起。根据文章首句“Experts often tell students to put their efforts on a narrow field to get a job after school.(专家们经常告诉学生们,要想毕业后找到工作,就要把精力集中在单一的领域)”及语境可知,学生们可能认为要把精力集中在一个领域才能获得成功,故选D。35考查动词词义辨析。句意:但密歇根州立大学教授的一项研究否定了这一观点。A. exemplified举例说明;B. confirmed证实;C. edited编辑,校订;D. rejected拒绝,否决。结合转折词“But”及下文

    91、“those who have many _6_ interests in both their work and personal lives”可知,研究表明,诺贝尔奖获得主有很多兴趣,所以此处指这项研究否定了上文提到的集中精力于一个领域的观念,故选D。36考查形容词词义辨析。句意:他们说,许多诺贝尔奖得主都可以被称为“博学多才”,他们在工作和个人生活中都有许多不同的兴趣。A. diverse不同的,各种各样的;B. similar类似的;C. mathematical有关数学的;D. peculiar奇怪的,怪异的。根据“polymaths”及语境可知,许多诺贝尔奖得主有很多不同的兴趣,故

    92、选A。37考查名词词义辨析。句意:他们判定,当获奖者的学生后来获得诺贝尔奖时,他们从老师那里学到的一些东西就是如何带着多种兴趣生活。A. teachers老师;B. students学生;C. peers同龄人;D. children孩子。根据“some of what they learned from their teachers”可知,此处指获奖者的学生,故选B。38考查形容词词义辨析。句意:在某种程度上,他们正在学习如何变得富有创造力。A. creative创造性的;B. leisure空闲的;C. academic学业的,学术的;D. reasonable合理的。根据下文“look

    93、for innovative ways to address problems(寻找解决问题的创新方法)”可知,此处指学习如何变得富有创造力,故选A。39考查动词词义辨析。句意:兴趣广泛使科学家能够寻找解决问题的创新方法。A. spoils破坏,糟蹋;B. pours倾倒;C. permits许可,使成为可能;D. starves挨饿。根据语境及下文的举例可知,兴趣广泛使使科学家能够寻找解决问题的创新方法,permit符合语境。故选C。40考查动词词义辨析。句意:事实上,科学的一个重要部分不是发现答案,而是认识到需要解决的问题。A. abandoning抛弃,遗弃;B. recognizing

    94、识别,辨认出;C. capitalizing资本化,为提供资本;D. worsening(使)变得更糟。根据“one important part of science is not discovering answers”可知,科学的一个重要部分不是发现答案,而是发现需要解决的问题,故选B。41考查动词词义辨析。句意:例如,Alexis Carrel通过将他从服装业学到的技术进行转移,在1912年获得了诺贝尔医学奖。A. shrinking(使)缩小,减少;B. tracking追踪;C. individualizing(使)个性化;D. transferring(使)转移,转化。根据下文描

    95、述的将缝制衣服的技巧用于医疗手术中可知,此处指将从服装业学到的技术进行转移,故选D。42考查名词词义辨析。句意:他意识到,那些用线制作和固定衣服的人拥有一种技能,可以在手术中用于将新器官植入人的身体。A. operations手术;B. engines发动机;C. clothing服装;D. machinery机器。根据“to put new organs into peoples bodies”可知,此处指在手术中用于将新器官植入人的身体,故选A。43考查名词词义辨析。句意:医学领域的一位获奖者Christiane Nusslein-Volhard曾告诉年轻的科学家们,要避免追随“主流”,走

    96、出自己的研究领域,保持独立和原创。A. cornerstone基石,支柱;B. mainstream主流;C. upkeep维修,保养;D. outflow流出量。根据“move out of their study areas to be independent and original”及上文提到的创新可知,此处指避免跟随主流,故选B。44考查固定短语辨析。句意:相反,密歇根州立大学的教授们发现,大多数专业人士并不像得奖者那样。A. As a result因此;B. On the contrary相反;C. In a row 连续几次地;D. At a cost按成本,造价为。上一段提到诺

    97、贝尔奖得主能够创新地解决问题,根据空后“the Michigan State professors found that most professionals are not like the prize- winners”可知,此处指相反,大多数专业人士并不像得奖者那样,故选B。45考查副词词义辨析。句意:获奖者的特殊之处在于,他们经常寻找学习新事物的机会,即使是在工作之外。A. unevenly不均衡地;B. fruitlessly无益地,徒劳地;C. regularly频繁地,经常地;D. reluctantly不情愿地。根据上文内容可知,诺贝尔奖得主经常寻找学习新事物的机会,即使是在工

    98、作之外,故选C。46B47A48D49B【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了作者通过国际铁路旅行的经历及其感受。46词句猜测题。由第三段中的“Carrying all your possessions on your back in a rucksack (背包) makes you have a very basic approach to travel, and encourages incredible wastefulness that can lead to burning socks that have become too anti-social, and getting rid

    99、of books when finished. On the other hand, this way of looking at life is entirely in the spirit of Inter-Rail, for common sense and reasoning can be thrown out of the window along with the paperback book and the socks. (把你所有的东西都背在背包里,这让你有了一个非常基本的旅行方式,并鼓励难以置信的浪费可能会导致你想烧掉的那些已经变得太反社会的袜子,并在读完书后扔掉书。另一方面

    100、,this way of looking at life完全符合国际铁路的精神,因为常识和推理可以与平装书和袜子一起被抛到窗外)”可知,作者通过国际铁路旅行,可以忽视常识和推理,把看过的书和臭袜子等一起扔出窗外,可得出“this way of looking at life”指的是“扔掉不需要的东西”。故选B项。47细节理解题。由第四段中的“On that first trip, my friends and I were at first unaware of the possibilities of this type of train ticket, thinking it was ju

    101、st an inexpensive way of getting to and from our chosen camp-site in southern France. (在第一次旅行中,我和我的朋友一开始并不知道这种火车票的可能性,认为这只是一种往返于我们选择的法国南部营地的廉价方式)”可知,作者最初购买国际火车票是因为这种交通方式可以让人便宜到达一个地方。故选A项。48细节理解题。由第五段中的“But this was a first holiday without parents, as it was for most other Inter-Railers, and in organ

    102、izing our own timetable we left out everything except the most available sights. (但这是第一个没有父母的假期,就像大多数其他国际旅行者一样,在安排我们自己的时间表时,我们忽略了除了最常见的景点之外的一切)”可知,作者喜欢没有父母的旅行是因为作者可以自己做决定,安排自己的时间表。故选D项。49词句猜测题。由第六段中的“It is as if the city in which you arrive never actually existed until the train pulls in at the stat

    103、ion and you are able to see it with your own tired eyes for the first time. (就好像你到达的城市从未真正存在过,直到火车进站,你才能够第一次用疲惫的眼睛看到it)”可知,该句关键词是城市,可得出it指代上文的“城市(The city)”。故选B项。50A51C52D【导语】这是一篇应用文。文章介绍了四个高中留学项目。50细节理解题。根据Nacel Educational Travel High School Exchange 9.81 rating(Nacel教育旅游高中交流- 9.81评分)部分的“Study Jap

    104、anese language and pop culture or improve your German with Nacels language immersion programs. (学习日语和流行文化,或者通过Nacel的语言沉浸课程提高你的德语水平)”可知,该留学项目与德语相关,它的评分是9.81。故选A。51推理判断题。根据GVIs Language Immersion Summer Camps 部分的“If you re looking to pick up some lesser spoken vocabulary, consider a Nepali language im

    105、mersion program.(如果你期待学习较少的口语词汇,考虑尼泊尔语沉浸课程)”可知,该课程会教尼泊尔语。由此推知,如果Mary对尼泊尔文化感兴趣,她最有可能选GVIs Language Immersion Summer Camps。故选C。52细节理解题。根据CIP High School Language Exchange Program部分的“You ll take Chinese lessons at a Chinese high school, along with subjects of your interest. (你将在一所中国高中上汉语课,学习你感兴趣的科目)”和“

    106、Most Chinese lessons will be taught at a local high school and youll be provided a room in the school.(大部分中文课程将在当地的高中教授,你将在学校里被提供给一个房间)”可知,参加该项目的学生可以住在学校里体验当地的高中生活。故选D。53B54B55C56A【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了影响人们移民的因素。53推理判断题。根据第三段中“When there is a choice between several attractive potential destinations, th

    107、e deciding factor might be a non-economic consideration such as the presence of relatives, friends, or at least fellow countrymen already established in the new place who are willing to help the newcomers settle in. Considerations of this sort lead to the development of migration flow.(当在几个有吸引力的潜在目的

    108、地之间进行选择时,决定因素可能是一个非经济的考虑因素,如是否有亲戚、朋友,或至少是已经在新地方定居的、愿意帮助新移民定居的同胞的存在)”可知,如果Thomas正在考虑移居到一个新的地方,但他面临着几个目的地的选择,影响他的决定性因素是他所认识的人的存在。故选B。54推理判断题。根据文章第五段中“The same push-pull factors and obstacles operate differently on different people, sometimes because they are at different stages of their lives, or just

    109、 because of their varying abilities and personalities.(同样的推拉因素和障碍在不同的人身上起着不同的作用,有时是因为他们处于人生的不同阶段,或者只是因为他们的能力和性格不同)”可知,处在不同的人生阶段会影响人们对移民做出不同的决定,接着下文“The prospect of packing up everything and moving to a new and perhaps very strange environment may appear interesting and challenging to an unmarried yo

    110、ung man and rather difficult to a slightly older man with a wife and small kids.(收拾好所有的东西,搬到一个新的,也许是非常陌生的环境中,对一个未婚的年轻人来说可能是有趣和具有挑战性的,而对一个有妻子和孩子的略年长的男人来说则是相当困难的)”指出,收拾行李去一个陌生的地方对于未婚的年轻人来说可能是有趣和富有挑战的,但对于已经有家室的年长男子来说是相当困难的,作者将两者进行比较正是为了说明上文提到的“处于不同人生阶段”这一因素对移民决定的影响。故选B。55推理判断题。根据文章最后一段“The newest arriv

    111、als are usually given the lowest-paid jobs and are resented by native people who may have to compete with them for those jobs. It has usually taken several decades for each group to be accepted into the mainstream of society in the host country.(新来的移民通常得到的是最低工资的工作,而且会遭到当地人的憎恨,因为当地人可能不得不与他们竞争这些工作。通常需

    112、要几十年的时间,每个群体才能被东道国的社会主流所接受)”可知,新的移民要经历各种各样的问题,且总是要忍受巨大的困难才能适应新环境。故选C。56推理判断题。根据第二段首句“Students of human migration speak of push and pull factors, which influence an individuals decision to move from one place to another. (研究人类迁移的学生谈到推和拉因素,它们影响个人从一个地方迁移到另一个地方的决)”和第四段首句“Besides push and pull factors, t

    113、here are what the sociologists call intervening(干预) obstacles.(除了推和拉的因素,还有社会学家所说的干预障碍)”以及第五段首句“The decision to move is also influenced by personal factors of the potential migrant.(迁移的决定还受到潜在移徙者的个人因素的影响)”可知,文章主要分析了促进移民的因素有哪些。故选A。57B58E59F60C【导语】本文是一篇说明文。介绍了在使用智能手机时需要注意的方面及建议。57根据上文“You probably spen

    114、d more time with your smart phone than any other possession.(你花在智能手机上的时间可能比其他任何东西都多)”可知在手机上花的时间比任何别的物品都多,去哪里都带着手机,可知后文应讲手机的作用,B项:Of course, a smart phone is a great way to keep in touch and share life events(当然,使用智能手机是保持联系和分享生活事件的好方法)合乎题意,话题一致。故选B。58根据上文“Loud vibrations in your trousers are disturbi

    115、ng(你裤子的剧烈震动令人不安)”可知裤子里手机的振动令人不安,由本段建议的小标题“Use do not disturb instead of vibrate(用“请勿打扰”代替“振动”)”可知使用“请勿打扰”而不是“振动”的原因是“很难忽略手机振动,振动分散人们做事的注意力。E项:It is difficult to ignore and distracts people from whatever they are doing(无论人们在做什么,都很难忽视和分散他们的注意力)承接上句,说明原因,合乎题意。故选E。59设空处概括本段内容,为本段小标题, 设空处与上下段的首句句式保持一致,即应

    116、是祈使句。根据“Respect others privacy as text and e-mail senders by not letting what they type appear on the home screen of your phone when you receive a new message(当你收到新信息时,不要让他们输入的内容显示在你的手机主屏幕上,以此来尊重短信和电子邮件发送者的隐私)”可知本段主要介绍要尊重他人的隐私,当你收到一个新的信息时,不要让内容出现在你的手机主屏幕上。由此可知,F项:Dont use the text preview feature on

    117、 your home screen.(不要在主屏幕上使用短信预览功能)概括本段内容,为本段小标题。故选F。60根据上句“When someone hands you their phone to look at a photo, this doesnt mean you can swipe through all of their photo albums(当有人把手机递给你看照片时,并不意味着你可以浏览他们所有的相册)” 根据本段建议的小标题“Ask permission to swipe.(请求允许滑动)可知,设空处应为他们可能想让你看他们给你的这一张照片,C项:They probably

    118、 want you to see one photo they hand to you, not every photo they have taken.(他们可能想让你看他们递给你的一张照片,而不是他们拍的每一张照片)合乎题意。故选C。61Much to the astonishment of journalists, he turned out to be the winner of the Nobel Prize.【详解】考查短语和时态。to the astonishment of sb.使某人吃惊的是;turn out to be有“成为”的意思,但仍然保留一点“原先没有想到”,“出意

    119、料之外”的语气; the Nobel Prize诺贝尔奖。陈述过去事情,用一般过去时。根据句意,故翻译为Much to the astonishment of journalists, he turned out to be the winner of the Nobel Prize.62There is no doubt that those who have experienced hardships understand the significance of life better.【详解】考查定语从句、时态和固定句型。分析可知,本句描述客观真理,主要使用一般现在时。表示“毫无疑问”用

    120、固定句型there is no doubt that,that引导同位语从句;表示从句中主语“那些经历过艰难困苦的人”为those who have experienced hardships,who引导的限制性定语从句修饰指人的先行词those,从句中用现在完成时,表示过去的经历对现在的影响,注意主谓一致;表示谓语部分“明白生命的重要意义”为understand the significance of life,主语为复数,主谓一致,谓语动词用原形;表示“更”为well的比较级better。句首字母大写,故翻译为There is no doubt that those who have ex

    121、perienced hardships understand the significance of life better.63The Thai restaurant, whose dishes feature this unique ingredient, is always crowded every evening.【详解】考查形容词、动词、时态和定语从句。此处主语为the Thai restaurant,后跟whose引导的非限制性定语从句,表示“菜肴以这种独一无二的原料为特色”翻译为dishes feature this unique ingredient,其中及物动词featur

    122、e(以为特色)后直接接名词作宾语 ;表示“每到晚上总是门庭若市”翻译为be always crowded every evening,其中形容词crowded(拥挤的)作表语;句子用一般现在时。故翻译为The Thai restaurant, whose dishes feature this unique ingredient, is always crowded every evening.64Locals worry about that their language and culture are increasingly being threatened.【详解】考查动词、名词和语态

    123、。表示“当地人”应用Locals;“担心”用动词worry about,句子描述的是客观事实,应用一般现在时,“当地人担心.”为主句,表示为Locals worry about that.;“他们的语言和文化正日益受到威胁”写成宾语从句,放在worry about后面,表示“语言和文化”短语为language and culture;表示“日益”应用increasingly;表示“正受到威胁”应用现在完成时的被动,即am/is/are being done,从句主语是复数,应用are being threatened。故翻译为Locals worry about that their lang

    124、uage and culture are increasingly being threatened。65During the past three months in the Mingqi senior high school, I have had many unforgettable experiences. One of the most unforgettable things was when our class prepared for a group singing competition. In order to win the competition, we all wen

    125、t for it. During the week before the competition, we practised singing in our free time. Although it was a hard job, every participant took it seriously and did their best. Thanks to our effort, we won the first prize. Hearing the exciting news, we were all wild with joy. The movement reminded me of

    126、 an old sayingNo pains, no gains. It was hard work, but during the course of preparation, we developed deep friendship, confidence as well as understanding!【导语】本篇书面表达属于记叙文。要求考生以“开学以来最让我难忘的一件事”为主题,向你校英语报投稿。【详解】1.词汇积累比赛:competition contest空闲的:freespare消息:newsmessage喜悦:joydelight2.句式拓展同义句转换原句:In order to win the competition, we all went for it.拓展句:We all went for it so that we could win the competition.【点睛】【高分句型1】Hearing the exciting news, we were all wild with joy. (运用了现在分词作状语)【高分句型2】Although it was a hard job, every participant took it seriously and did their best. (运用了Although引导让步状语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:【期中精准练】专题08:2022-2023学年高一下期中考试模拟试题(一)-2022-2023学年高一下英语期中必考题型精准练(上海专用).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-809064.html
    相关资源 更多
  • 人教版九年级化学:“有关化学之最”知识归纳练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“有关化学之最”知识归纳练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“实验室常见的仪器及使用”质量检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“实验室常见的仪器及使用”质量检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“地壳中元素的分布与含量”能力提升练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“地壳中元素的分布与含量”能力提升练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“地壳中元素的分布与含量”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“地壳中元素的分布与含量”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“反应类型的判定”能力提升练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“反应类型的判定”能力提升练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“反应类型的判定”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“反应类型的判定”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”质量检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”质量检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”能力提升检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”能力提升检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”知识归纳练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”知识归纳练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”过关练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”过关练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”过关检测题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”过关检测题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的基本知识”应用练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的基本知识”应用练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的基本常识”应用达标练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的基本常识”应用达标练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”过关检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”过关检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”知识归纳练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”知识归纳练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学性质与物理性质差别及应用”能力提升练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学性质与物理性质差别及应用”能力提升练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“几种常见的与化学有关的图标”达标检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“几种常见的与化学有关的图标”达标检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“几种常见的与化学有关的图标”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“几种常见的与化学有关的图标”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学(上)专题化学用语练习题(无答案).docx人教版九年级化学(上)专题化学用语练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学(上册)说课--氧气的实验室制取与性1.docx人教版九年级化学(上册)说课--氧气的实验室制取与性1.docx
  • 人教版九年级化学(上册)氧气的性质探究实验说课设计.docx人教版九年级化学(上册)氧气的性质探究实验说课设计.docx
  • 人教版九年级化学第四单元课题4《化学式与化合价》.docx人教版九年级化学第四单元课题4《化学式与化合价》.docx
  • 人教版九年级化学第四单元课题3《水的组成》.docx人教版九年级化学第四单元课题3《水的组成》.docx
  • 人教版九年级化学第四单元课题2《水的净化》.docx人教版九年级化学第四单元课题2《水的净化》.docx
  • 人教版九年级化学第四单元课题1《爱护水资源》.docx人教版九年级化学第四单元课题1《爱护水资源》.docx
  • 人教版九年级化学第六单元课题3《二氧化碳和一氧化碳》.docx人教版九年级化学第六单元课题3《二氧化碳和一氧化碳》.docx
  • 相关搜索
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1