分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 5 What an adventure 外研版必修第三册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:960722
  • 上传时间:2025-12-19
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:36.75KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit What an adventure 外研版必修第三册 备考 2024 高考 英语 一轮 复习 课时 第一 部分 教材 外研版 必修
    资源描述:

    1、Unit 5 What an adventure一、阅读理解A2024河南安阳一中阶段练习 Dr. Joseph Dituri, also known as Dr. Deep Sea, has just finished an amazing adventure. For 100 days, the University of South Florida teacher lived in a small room underwater. He set a new world record, beating the old record of 73 days.On March 1, Dr. Di

    2、turi, whos 55, began the project. His goal was to stay for 100 days at a special underwater hotel called Juless Undersea Lodge. The hotel is 22 feet under the ocean surface in a protected area in Key Largo. The farther you go below the oceans surface, the greater the pressure will be. Dr. Dituri wan

    3、ted to learn how this pressure would affect the human body over time. In his undersea room, Dr. Dituri was living with pressure that was about 66greater than the pressure on the surface.While he was living underwater, Dr. Dituri often exercised in the morning. He kept teaching his college classes, a

    4、nd he had online chats with over 5, 500 students from 15 different countries. Dr. Dituri worked with other experts to figure out ways to protect and take care of the ocean. A number of tourists dove down to spend a little time with Dr. Dituri. He was also regularly checked out by a medical team.Last

    5、 Friday, June 9, Dr. Dituri returned to the surface, where he was finally able to see the sun again. Many friends, family, and supporters were there to greet him and celebrate his success.Dr. Dituri was smiting when he came back up. Doctors quickly checked him out to make sure he was in good health.

    6、 Actually, Dr. Dituri went through several big changes. For one thing, he was able to sleep much better. His health greatly improved in a couple of other ways.为了探索高压环境对人体的影响,55岁的Dr. Dituri在水下22英尺深处的特制房间里成功生活了100天,打破了之前的世界纪录。1.Why did Dr. Dituri live underwater for 100 days?A. To get rid of air pollu

    7、tion.B. To explore the ocean life.C. To carry out an experiment.D. To advocate a special hotel.解析C细节理解题。由第一段中的Dr. Joseph Dituri, also known as Dr. Deep Sea, has just finished an amazing adventure. For 100 days, the University of South Florida teacher lived in a small room underwater及第二段中的Dr. Dituri

    8、wanted to learn how this pressure would affect the human body over time可知,Dr. Dituri在水下生活l00天是为了开展一项实验,故选C。2.What can we learn about Dr. Dituri when he stayed underwater?A. He led a busy life.B. He lived with his students.C. He seldom exercised.D. He returned to the surface daily.解析A推理判断题。由第三段中的Whil

    9、e he was living underwater, Dr. Dituri often exercised in the morning. He kept teaching his college classes, and he had online chats with over 5,500 students from 15 different countries. Dr. Dituri worked with other experts可推知,Dr. Dituri的水下生活很忙碌,故选A。3.How did the project affect Dr. Dituri?A. He beca

    10、me warm-hearted.B. He opened his own hotel.C. He acquired a new language.D. He improved his fitness.解析D细节理解题,由最后一段中的For one thing, he was able to sleep much better. His health greatly improved in a couple of other ways可知,在水下生活100天后,Dr. Dituri的健康状况有了明显改善,故选D。4.What is the text?A. A diary entry.B. A n

    11、ews report.C. A course plan.D. A research paper.解析B推理判断题。通读全文可知,第一段交代了人物、事件等重要信息,同时也揭示了文章的主要内容。再结合文章的行文特点、结构特征等,不难推知,本文是一则新闻报道,故选B。B2024广东揭阳高三阶段练习 Karen Darke was paralyzed (瘫痪的) from the chest down in a climbing accident about 30 years ago, but it hasnt stopped her from continuing her life as an ex

    12、treme adventurer.Darke was 21 when she fell 10 meters off a sea cliff (悬崖) while climbing in Scotland. She woke up three days later and was told she was paralyzed from the chest down. Shes been in a wheelchair ever since.She had a really hard time. However, what opened her eyes was seeing other pati

    13、ents around her with even less muscle function, and the news of a close friend dying while climbing, only a few months after her own accident. It just kind of made me realize that I was still here, and I had to make the most of the situation, she says.Her first adventure after her accident was a han

    14、dbike ride along the Silk Route from Kazakhstan to Pakistan in the Himalayas in 1996, which she still thinks is her most significant one so far. Other adventures followed, including more Himalayan rides, sit-skiing across Greenland in 2007 and climbing the 3,000-foot cliff El Capitan in Yosemite in

    15、2008.Darke joined the British Para-cycling team in 2010 and won silver at the London Paralympics two years later. At the Rio 2016 Paralympic Games, she won the gold medal for hand cycling. But the real prize, she says, was the inner gold a discovery of what is possible when the power of thought, cle

    16、ar intention and good people come together.Her latest adventure is Quest 79, a project to undertake a total of nine handbike rides on seven continents while raising money for charity and encouraging others to take on their own challenges. Darke believes the biggest barrier to living and achieving ou

    17、r dreams isnt our bodies, but our minds. Even if in our darkest days when we think we cant do it anymore, anything is possible.文章讲述了2016年里约残奥会手摇自行车金牌获得者Karen Darke的故事。1.What did Darke face at the age of 21?A. The failure at the London Paralympics.B. The separation from her friends.C. A terrible traf

    18、fic accident.D. A physical disability.解析D细节理解题。由第二段Darke was 21 when she fell 10 meters off a sea cliff (悬崖) while climbing in Scotland. She woke up three days later and was told she was paralyzed from the chest down. Shes been in a wheelchair ever since可知,本题选D。2.Which adventure meant the most to Da

    19、rke?A. The handbike ride along the Silk Route.B. Nine handbike rides on seven continents.C. Climbing the cliff El Capitan.D. Sit-skiing across Greenland.解析A细节理解题。由第四段中的Her first adventure after her accident was a handbike ride along the Silk Route from Kazakhstan to Pakistan in the Himalayas in 1996

    20、, which she still thinks is her most significant one so far可知,本题选A。3.Which of the following agrees with Darkes inner gold?A. Behind bad luck comes good luck.B. Where there is a will, there is a way.C. He that travels far knows much.D. Life is not all roses.解析B推理判断题。由第五段中的But the real prize, she says

    21、, was the inner golda discovery of what is possible when the power of thought, clear intention and good people come together可推知,Darke可能会赞同有志者事竟成,故选B。4.Which words can best describe Darke?A. Imaginative and talkative.B. Traditional and generous.C. Positive and courageous.D. Wise and scholarly.解析C推理判断

    22、题。由全文对Karen Darke事迹的描述可知,Darke瘫痪后并未自暴自弃,向命运屈服。相反,她不断挑战,完成了一系列探险和运动壮举。由此可推知,Darke是一个积极乐观、充满勇气的人,故选C。二、完形填空2024南京六校调研Now Merda spent another couple of hours wandering among the endless orange trees. No 1 of civilization. Soon he found himself in swamp (沼泽) water.He labored for hours as the sun2. Tall,

    23、 thick grasses and thorns blocked his way; mud and water 3 his boots. He tried to navigate by the sun but kept losing it. Each time he picked out a 4 or chose a beeline course, he became 5 lost again after just a few minutes.Darkness was falling when at last he re-emerged onto the shore of the lake.

    24、 The water was surprisingly cold, especially as it deepened. Merda started out for the opposite 6, drinking lake water to ease his awful thirst. He swam on, but some strange 7 prevented his progress. He was a good swimmer, yet he 8 kept diverging (偏离) from his goal. It was maddening, but he 9 to giv

    25、e in to emotion. The sun disappeared and the stars came out, and still he struggled. And that was 10 he saw an alligator (短吻鳄).Before he could take a stroke, and before he could11 out a scream, the creature struck like a snake. It sank its teeth into Merdas forearm, and 12 him underwater.Merda went

    26、into the13 mode. He threw his other arm around the alligators middle, grabbing at its belly. Merda resurfaced,14 for air, but just as quickly the alligator yanked (猛拉) him under again. Merda felt the flesh of his arm 15 away as the arm was cut off. The creature disappeared into the darkness, carryin

    27、g Merdas forearm with it.No pain yet, only terror. Then he realized he was the only one who could get himself out of this. He positioned himself up against the trunk of a tree and waited for dawn.Merda在橘子林里徘徊了几个小时,之后他发现自己进入了一片沼泽地。他试图寻找方向,但失败了,夜幕也随之降临。夜里的湖水无比刺骨,就在Merda奋力游向对岸的时候,水流阻碍了他的进程。他一直挣扎,就在此时,一

    28、只短吻鳄映入眼帘。短吻鳄迅猛出击,咬住了Merda的前臂,把他拽到了水下。搏斗中,Merda的前臂被短吻鳄咬了下来,短吻鳄随之而去。Merda庆幸自己能在危情中活下来,他靠着树,静候黎明的到来。1.A. conflictB. signC. identityD. guarantee解析BMerda在无边无际的橘子林里徘徊,看不到文明的迹象(sign)。conflict冲突,争执,争论;identity身份,本体,个性;guarantee保证,担保。2.A. sankB. roseC. shoneD. appeared解析A由下文中的Darkness was falling可知,太阳在下落(san

    29、k)。rise(数字、数量或价值)增加,提高,升起;shine发光,照耀,照射;appear出现。3.A. surroundedB. filledC. wrappedD. packed解析B由上文中的found himself in swamp(沼泽) water可知,Merda在沼泽里,泥水灌满(filled)了他的靴子。surround围绕,环绕;wrap包,裹,包装;pack(把)打包,收拾(行李),包装。4.A. signalB. shapeC. landscapeD. landmark解析D由上文中的He tried to navigate by the sun可知,Merda试图确

    30、定方向,故此处讲的是Merda找出地标(landmark)或者选择直线路线。signal信号,暗号,标志;shape形状,外形,形态;landscape(陆上的)风景,景色。5.A. hopelesslyB. tirelesslyC. effortlesslyD. carelessly解析A由上文中的but kept losing it和空格所在句中的lost again after just a few minutes可知,hopelessly(绝望地)符合语境。tirelessly不知疲倦地,effortlessly毫不费力地,carelessly粗心地。6.A. riverB. bank

    31、C. portD. coast解析BMerda出发了,向对岸(bank)游去。7.A. plantB. animal C. fishD. current解析D结合语境和常识可知,导致Merda偏离方向的应该是水流。current在此处意为水流。8.A. somehowB. somewhatC. somewhereD. sometimes解析A虽然Merda游泳游得好,但不知为何(somehow)他不断偏离目标。somewhat有点,有几分,稍微;somewhere在某处,到某处;sometimes有时。9.A. preparedB. refusedC. regrettedD. promised

    32、解析B虽然这令人抓狂,但Merda拒绝(refused)向情绪屈服。10.A. howB. whereC. whenD. why解析Cwhen在此引导表语从句,表示在那时,其时。11.A. carryB. tryC. letD. give解析C结合常识可知,遇到危险的时候,人会发出尖叫。let out意为发出(叫声等)。12.A. draggedB. pushedC. knockedD. swallowed解析A由下文中的just as quickly the alligator yanked(猛拉) him under again可知,短吻鳄咬住了Merda的前臂,把他拽(dragged)到

    33、了水下。13.A. restB. panicC. defenseD. fight解析D由下文中的He threw his other arm around the alligators middle, grabbing at its belly可知,Merda进入了战斗(fight)模式。14.A. passionateB. frustratedC. terrifiedD. desperate解析D此处表示他非常需要(desperate)空气。passionate热诚的,狂热的;frustrated懊恼,沮丧,失望的;terrified非常害怕的,极度惊恐的。15.A. tornB. wash

    34、edC. put D. driven解析A由空后的as the arm was cut off可知,Merda的前臂被咬掉了,他觉得自己胳膊上的肉被撕裂了,故选A。三、语法填空Caving is the sport of walking and climbing through caves under the ground. It is 1(true) an adventure sport that takes you to another world. But its also quite a well-kept secret, enjoyed by a relatively small g

    35、roup of devoted 2(follower). Caving calls for a range of skills. Thats 3 it involves climbing, squeezing and squirming (扭动) your way into openings in the Earths rocks 4(discover) the many interesting, sometimes very large and beautiful caves.Despite its rather dangerous image largely5(acquire) from

    36、television programmes, the sport has an excellent safety record, so long as you go with a qualified 6(instruct) or caving club. Wearing both a helmet (头盔) and waterproof clothing, you 7(equip) to explore a hidden world of stalagmites and stalactites (石笋和石钟乳), although you may have to not only walk t

    37、hrough fast-flowing underground rivers 8 negotiate thunderous waterfalls in order to reach the most 9(impress) spots. The challenge of having an exploration 10 darkness can be terrifying, so it is wise to choose your location carefully.本文是说明文。文章介绍了洞穴探险这项运动。【词语积累】well-kept adj. 严守的,仅少数人知道的waterproof

    38、adj. 不透水的,防水的,耐水的terrifying adj. 令人心惊胆战的令人毛骨悚然的【熟词生义】negotiate常用义:v. 谈判文中义:v. 通过,越过(险要路段)1.truly考查副词。空处所填词在句中作状语,修饰谓语,应用副词,故填truly。2.followers考查名词的数。follower表示爱好者,是可数名词;再结合空前的a relatively small group of可知,此处表示不止一个爱好者,应用复数形式,故填followers。3.because考查表语从句。由语境可知,此处介绍洞穴探险运动需要一系列技巧的原因,故应用because引导表语从句。4.to

    39、discover考查非谓语动词。分析句子结构可知,空处所填词在此作目的状语,且此处表示主动关系,故填to discover。5.acquired考查非谓语动词。(acquire)from television programmes作后置定语,修饰image。acquire 与image之间是逻辑上的动宾关系,且非谓语所表示的动作已完成,故填过去分词acquired。6.instructor考查名词。此处表示有资格的教练,且表示单数意义,故填instructor。instructor表示指导员,教练。7.areequipped考查时态、语态和主谓一致。此处陈述客观事实,应用一般现在时;equip与you之间是动宾关系,应用被动语态,故填are equipped。8.but考查并列连词。你可能必须要穿过湍急的地下河流并越过发出雷鸣般响声的瀑布才能到达最令人印象深刻的地点。not only. but (also).表示不仅而且,是固定搭配,故填but。9.impressive考查形容词。空处所填词在句中作定语,修饰名词spots,故填形容词impressive。10.in考查介词。in darkness表示在黑暗中,为固定搭配,故填in。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 5 What an adventure 外研版必修第三册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-960722.html
    相关资源 更多
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第二单元 单元主干知识 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第二单元 单元主干知识 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精编答案.docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精编答案.docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第三单元 第十课 第二框 创新是民族进步的灵魂 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第三单元 第十课 第二框 创新是民族进步的灵魂 .ppt
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第三单元 第八课 第二框 用发展的观点看问题 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第三单元 第八课 第二框 用发展的观点看问题 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精编.docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精编.docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第三单元 第九课 第一框 矛盾是事物发展的源泉和动力 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第三单元 第九课 第一框 矛盾是事物发展的源泉和动力 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(考试直接用).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(考试直接用).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第二课 第二框 唯物主义和唯心主义 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第二课 第二框 唯物主义和唯心主义 .ppt
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第三课 第二框 哲学史上的伟大变革 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第三课 第二框 哲学史上的伟大变革 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(网校专用).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(网校专用).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第三课 第一框 真正的哲学都是自己时代的精神上的精华 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第三课 第一框 真正的哲学都是自己时代的精神上的精华 .ppt
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第一课 第一框 生活处处有哲学.ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第一课 第一框 生活处处有哲学.ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(精选题).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(精选题).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第4单元 认识社会与价值选择 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第4单元 认识社会与价值选择 .ppt
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 综合探究 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 综合探究 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(突破训练).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(突破训练).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 第9课 第1框 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 第9课 第1框 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(完整版).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(完整版).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 第7课 第2框 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 第7课 第2框 .ppt
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 第7课 第1框 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 第7课 第1框 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(夺分金卷).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(夺分金卷).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 知识整合梳理 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 知识整合梳理 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(夺冠).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(夺冠).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 .ppt
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第2单元 探索世界与追求真理 第6课 第2框 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第2单元 探索世界与追求真理 第6课 第2框 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(夺冠系列).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(夺冠系列).docx
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(基础题).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(基础题).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第2单元 探索世界与追求真理 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第2单元 探索世界与追求真理 .ppt
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第1单元 生活智慧与时代精神 第3课 第2框 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第1单元 生活智慧与时代精神 第3课 第2框 .ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1