2018大二轮高考总复习英语文档:题型综合练06 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018大二轮高考总复习英语文档:题型综合练06 WORD版含答案 2018 二轮 高考 复习 英语 文档 题型 综合 06 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、题型综合练(六)一、阅读理解文体说明文题材社会文化If a woman has an extra piece of cake,dont blame it on greed,blame it on her brain.Scientists have found that womens brains react to food very differentlyand much more stronglythan mens.Academics found that decades of dieting pressure on women and advertising have programmed
2、 certain parts of the female brain to react strongly when faced with any kind of food.Men,on the other hand,are not usually as obsessive(着迷的)about what they eat.Dr.Rudolf Uher and his colleagues at the Institute of Psychiatry in Kings College London used brain scanning technology,known as functional
3、 magnetic resonance imaging(FMRI),to look at the brains of 18 men and women.The volunteers were given images of food to look at,as well as food to taste.Their brain reactions were observed by the scientists.They found that the female brains reacted much more strongly than those of males.The same rea
4、ction did not happen when they were shown nonfood images.The team believe this means women think more about food than men tend to.Dr.Uher said,“This could be related to biological differences between men and women.But the more likely explanation is that women have a more complicated reaction to food
5、 because of social pressure.”Professor Carey Cooper,psychology and health professor at Lancaster University,said,“For centuries women have had a providing rolepreparing and cooking food for their families. And its part of that role to make sure the food is safe.They will therefore be much more sensi
6、tive to food than men are,and I would not be surprised if that was now built into their DNA.If the female brain reacts to food because it historically has developed neural(神经的)pathways to do this,then food will be the way they express their stress.Food actually,is a comfort for women.”But other expe
7、rts have said that more research must be done before the results can be proved.American scientist Angelo del Parigi of the John BPierce Laboratory in New Haven,Connecticut,said,“Looking at an FMRI alone cannot make sure whether the stronger reaction in women is due to innate(天生的)differences or a lea
8、rned process.”语篇解读本文为一篇说明文。如果一位女性想额外再要一块蛋糕,不要责怪她贪心,而要责怪她的大脑。科学家发现女性的大脑对食物的反应比男性强烈多了。1Dr.Uher and his colleagues carried out the research by comparing_.AFMRIs effectiveness on women and menBwomens and mens reactions to different imagesCvolunteers reaction to food before and after mealsDvolunteers rea
9、ction to different kinds of food解析:细节理解题。根据第四段The volunteers were given images of food to look at.,第五段They found that the female brains reacted much more strongly than those of males.及第六段第一句The same reaction did not happen when they were shown nonfood images.可知,厄舍博士和他的同事通过比较男性和女性在面对不同图片时大脑的反应是否一样而进行
10、研究。故B项正确。答案:B2In Dr.Uhers opinion,women react more strongly to food than men mostly because_.Athey are told to do so for a long timeBthey are influenced by advertisementsCthey are forced by powerful social influencesDthey are born to do so due to biological reasons解析:细节理解题。根据倒数第二段中的But the more like
11、ly explanation is that women have a more complicated reaction to food because of social pressure.可知,女性对食物有更复杂的反应很可能是因为社会压力。故C项正确。答案:C3According to Professor Carey Cooper,women_.Aturn to food when they feel sadBare stressed because of food safetyCaccept their social role from the heartDare satisfied
12、with preparing food for their families解析:推理判断题。根据倒数第二段中的.then food will be the way they express their stress.Food actually,is a comfort for women.可知,食物可以给女性带来安慰,因此,女性伤心难过时会吃东西。故A项正确。答案:A4What was Angelo del Parigis attitude toward the research results?ASurprised.BUninterested.CDoubtful.DCurious.解析:推
13、理判断题。根据最后一段中的“Looking at an FMRI alone cannot make sure whether the stronger reaction in women is due to innate differences or a learned process.”可知,帕里吉对厄舍博士的研究结果持有怀疑的态度。故C项正确。答案:C二、完形填空文体议论文题材社会文化Nowadays many people enjoy_1_activitieswalking,cycling or mountaineering.People often_2_the act of clim
14、bing high and tough mountains to be astonishing.Why are men and women_3_to suffer cold and hardship,and to_4_on high mountains?This astonishment may be caused by the difference between mountaineering and other forms of activities to which men_5_their leisure time.There are no manmade rules,as there
15、are for_6_sports as golf and football.There are,of course,principles of different kinds.It would be dangerous if you_7_them.But it is this freedom from manmade rules_8_makes mountaineering attractive to many people.Those who climb mountains are free to choose their own_9_.If we_10_mountaineering wit
16、h other more familiar sports,we might think that one big difference is that mountaineering is not a kind of_11_at all._12_,it is only our misunderstanding.There are no“matches”_13_“teams”of climbers,but when climbers are on a rock face linked by a rope which their lives may_14_,there is obvious team
17、work.A mountaineer knows that he may have to fight with natural_15_that are stronger and more powerful than man.A mountaineer_16_to improve his skill year after year.A skier has probably passed his best by the age of thirty,and most tennis champions_17_in their early twenties.But it is not_18_for me
18、n of fifty or sixty to climb the highest mountain in the Alps.They may take more_19_to do that than younger men,but they probably climb more skillfully and with less effort,and they certainly experience equal_20_.语篇解读本文是一篇议论文。作者向我们介绍了登山运动的特点和人们喜爱此项运动的原因,并说明了登山运动给人们带来的益处。1A.physicalBeasyCdifficultDme
19、ntal解析:根据破折号后列举的三项运动walking,cycling和mountaineering可知,此处指的是“体力活动”。故选A项,physical意为“身体的”。答案:A2A.findBrespectCtreatDconsider解析:句意为:人们常认为攀登高山峻岭这种行为是十分惊人的。consider意为“认为”,符合此处语境。答案:D3A.scaredBwillingCafraidDsuitable解析:句意为:为什么男男女女(的登山者)愿意忍受严寒和重重困难,去高山上冒险呢?scared意为“受到惊吓的;感到害怕的”;willing意为“愿意的”;afraid意为“害怕的”;s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
