江苏省江阴市四校2019-2020学年高一英语上学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 江阴市 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省江阴市四校2019-2020学年高一英语上学期期中试题(含解析)注意事项及说明:1、试卷分四个部分,共150分,考试时间120分钟。2、答案一律写在答题纸上。考试结束时,只需交答题纸。第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)请听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一个小题。每段对话仅读一遍。 1. Which colour will the man choose?A. Blue. B. Green. C. Brown.
2、2. How much money will the man lend to the woman? A. 285 yuan. B. 145 yuan. C. 140 yuan. 3. What kind of tea does the woman want?A. Tea with milk. B. Tea with sugar. C. Tea with milk and sugar.4. What can we learn about the woman?A. She is good at algebra. B. She is not good at algebra.C. She will h
3、elp the man with algebra.5. What did the woman think of the movie?A. Terrible. B. Wonderful. C. Average.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the date today?A. May 21. B. May 20. C
4、. May 19. 7. Why cant the woman go to the lecture? A. She doesnt like it. B. She has to look after her mother. C. She is ill.听第7段材料,回答第8、9题。8. What can we infer about the woman?A. She often studies late into the nightB. She feels nervous about her exam.C. She cannot sleep at night. 9. What did the d
5、octor suggest the woman do?A. Take some medicine. B. Go to another hospital. C. Get enough sleep. 听第8段材料,回答第10至12题。10. Why does the man want to take a book with him? A. To guide him on his travels. B. To kill time. C. To give his friend as a gift. 11. Where will the speakers go first?A. Indonesia. B
6、. Australia. C. America. 12. How will the speakers get to Australia?A. By air. B. By ship. C. By train. 听第9段材料,回答第13至16题。13. Which position is the woman interested in?A. Editor. B. Teacher. C. Translator.14. How many foreign languages can the woman speak?A. One. B. Two. C. Three.15. Which subject wa
7、s the womans best subject at school?A. French. B. English. C. Spanish.16. What might be the relationship between the two speakers?A. Writer and author. B. Teacher and student. C. Interviewer and interviewee.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the fastest way to improve listening and speaking skills?A. Sur
8、fing the English 1 on 1 website. B. Talking to native English speakers.C. Practicing with your English teacher.18. What should a learner do when not practicing with the tutors?A. Make conversation with others.B. Consult the experts and specialists.C. Listen to the pre-recorded conversations and read
9、ings.19. What is not one of the advantages of the recordings offered by English1on1?A. They are designed by famous experts and specialists.B. They cover various different topics.C. They only can be used as online materials.20. Why should learners listen to personalized recordings?A. They help you to
10、 hear the mistakes you make and correct them.B. They help you to remember what you have learned.C. They offer better listening study methods.第二部分:阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AChina Train GuideQuick Guide on China Train TravelIf youre looking for an afforda
11、ble and comfortable way to get around China, train travel is the way to go. Getting train information and cheap train tickets has never been easier. Online train ticket booking makes it easy for travelers to look through Chinas train timetable, compare train fares, and look for ticket availability.
12、Once youve found a suitable train, you can book online and pick your tickets up at the train station or get them delivered to your home or hotel. Train tickets can be booked online a minimum of 35 minutes and a maximum of 60 days before departure.How to choose train typesWhen youre buying China trai
13、n tickets online, youll notice that the journey duration differs depending on which type of train you choose. China train types can be recognized by their letter codes G, D and C trains are high-speed trains, while Z, T and K are slower or overnight trains. Chinas high-speed trains run between Chine
14、se provincial capitals and first-tier Chinese cities. G trains (high-speed trains, standing for goti) are Chinas bullet trainsthe fastest trains with a maximum speed of 400 kmh. Tickets for these trains are the most expensive.How to buy train ticketsUnless you can read Chinese, there are only two wa
15、ys to make train reservations in China:Online train ticket booking with a travel agency (up to 60 days before departure).At the train stationlocal ticket agency with your passport (up to 58 days before departure).How to read train ticketsWhen reading your train ticket, please take note of the Chines
16、e characters and Pinyin printed next to your departure / arrival city. Directions (North, South, East, and West) appear in Pinyin (Bei, Nan, Dong, and Xi), not English. Please make sure you are going to the correct train station.1. What can we learn from the first paragraph?A. Its difficult to get t
17、rain information in China.B. You can get on the train without tickets after booking online.C. Traveling by train in China is not very expensive.D. Train tickets online are available at any time within 60 days before you leave.2. If Mr. Smith needs to travel from Jinan to Beijing for something urgent
18、, hed better take _.A. G trainsB. Z trainsC. D trainsD. Overnight trains3. Who are the intended readers of the passage?A. Native tourists.B. Travel agencies.C. Businessmen.D. Foreign travelers.【答案】1. C 2. A 3. D【解析】这是一篇说明文。主要内容是中国火车旅行快速指南,交代了高铁的基本信息、如何选列车类型、如何购票、怎样读票面信息等。【1题详解】细节理解题。根据第一段的Getting tr
19、ain information and cheap train tickets has never been easier.可知,获取列车信息和廉价火车票从未像现在这样容易,所以在中国坐火车旅行不贵,故选C项。【2题详解】细节理解题。根据第二段的G trains (high-speed trains, standing for goti) are Chinas bullet trainsthe fastest trains with a maximum speed of 400 kmh.可知,如果史密斯先生有急事要从济南去北京,他最好乘坐G字头火车,因为高铁列车的速度最快,故选A项。【3题详解
20、】推理判断题。通读全文并根据文章第二段的(standing for goti) 和最后一段的Chinese characters and PinyinDirections (North, South, East, and West) appear in Pinyin (Bei, Nan, Dong, and Xi)的细节信息可知,购买车票时要注意出发/达到城市的汉字和拼音,所以这篇文章的目标读者是外国旅行者。故选D项。BIf English means endless new words, difficult grammar and sometimes strange pronunciatio
21、n, you are wrong. Havent you noticed that you have become smarter since you started to learn a language?According to a new study by a British university, learning a second language can lead to an increase in your brain power. Researchers found that learning other languages changes grey matter. This
22、is the area of the brain which processes information. It is similar to the way that exercise builds muscles.The study also found the effect is greater when the younger people learn a second language. A team led by Dr. Andrea Mechelli, from University College London, took a group of Britons who only
23、spoke English. They were compared with a group of “early bilinguals” who had learnt a second language before the age of five, as well as a number of later learners. Scans showed that grey matter density (密度) in the brain was greater in bilinguals than in people without a second language. But the lon
24、ger a person waited before mastering a new language, the smaller the difference.“Our findings suggest that the structure of the brain is changed by the experience of learning a second language,” said the scientists. It means that the change itself increases the ability to learn.Professor Dylan Vaugh
25、an Jones of the University of Wales, has researched the link between bilingualism and maths skills. “Having two languages gives you two windows on the world and makes the brain more flexible (灵活的),” he said. “You are actually going beyond language and have a better understanding of different ideas.”
26、The findings were matched in a study of native Italian speakers who had learned English as a second language between the ages of two and thirty-four. Reading, writing, and comprehension were all tested. The results showed that the younger they started to learn, the better. “Studying a language means
27、 you get an entrance to another world,” explained the scientists.4. The main subject talked about in this passage is _.A. science on learning a second languageB. mans ability of learning a second languageC. language learning and maths studyD. that second language can help brain power5. The underline
28、d word “bilingual” probably means _.A. a person who can speak two languagesB. a second language learnerC. a researcher on language learningD. an active language learner6. We may know from the scientific findings that _.A. the earlier you start to learn a second language, the higher the grey matter d
29、ensity isB. there is no difference between a later second language learner and one who doesnt know a second languageC. the experience of learning a second language has bad effects on peoples brainD. the ability of learning a second language is changing all the time【答案】4. D 5. A 6. A【解析】文章是说明文,研究表明学习
30、第二种语言能帮助人们变得更聪明。【4题详解】主旨大意题。首先第一段“Havent you noticed that you have become smarter since you started to learn a language?” 你有没有注意到,自从你开始学习一门语言,你变得更聪明了? 此处引出了主旨,学习语言让你更聪明,最后一段“The results showed that the younger they started to learn, the better.” 结果显示,他们开始学习的年龄越小,学习效果越好。科学家做的研究表明学习语言也对大脑有好处,所以主旨是掌握第二
31、种语言有助于提高脑力。故选D项。【5题详解】词义猜测题。根据第三段后半句做出解释“who had learnt a second language before the age of five,” early bilinguals是在五岁之前就学会了第二种语言的人,所以这里bilinguals指的是可以说2种语言的人。故选A项。【6题详解】推理判断题。根据第三段“Scans showed that grey matter density (密度) in the brain was greater in bilinguals than in people without a second lan
32、guage. 根据最后一段 The results showed that the younger they started to learn, the better. 扫描显示,双语者的大脑中灰质密度比没有第二种语言的人更大。果显示,他们开始学习的年龄越小,学习效果越好。由此判断出越早学习第二种语言,你的大脑就灰质密度就越高。故选A项。CFor the 17 years my life was very happy. Then the first sad thing happened. My mother became very ill, and soon she knew that she
33、 was dying. Just before she died, she asked Elizabeth and me to go to her room. She held our hands and said, “Victor and Elizabeth, my children, Im very happy because you love each other, and because one day youll get married. Everyone in the family loves you, Elizabeth. Will you take my place in th
34、e family, my dear? I can die happy if you look after them when I have gone.”My mother died and we were very sad, because we loved her dearly. Elizabeth was brave and helped us; her sweet smile gave us some happiness in the unhappy days after my mothers death. The time came for me to go to university
35、. I didnt want to leave my sad family, but we all knew that I should go. It was hard to leave, too, because the parents of my good friend Henry would not let him go to university with me. So I had gone alone.On my first day at university I met my teacher, Professor Waldman, who was one of the greate
36、st scientists in the world. He gave a wonderful talk to all the students who were starting at the university. He ended his talk by saying, “Some of you will become the greatest scientists of tomorrow. You must study hard and discover everything that you can. This is why God made you intelligentto he
37、lp other people.”After the professors talk, I thought very carefully. I remembered the storm when I was 15; I remembered how the lightning had destroyed the tree. From then on, I wanted to use electricity to help people, and I wanted to discover the secrets of life. I decided to work on these two th
38、ings. I started to work the next day. I worked very hard and soon Professor Waldman and I realized that I could learn to be a very good scientist.The professor helped me very much, and other important scientists who were his friends helped me, too. I was interested in my work and I did not take one
39、days holiday during the next two years, I did not go home, and my letters to my family were very short.After two years, I had discovered many things and I built a scientific machine that was the best in the university. My machine would help me answer the most important question of all. How does life
40、 begin? Is it possible to put life into dead things? To answer these questions about life I had to learn first about death. I had to watch bodies from the moment when they died and the warm life left them. In the hospital and in the university, I watched the dying and the dead. Day after day, month
41、after month, I followed death, so it was a dark and terrible time.I built a tall mast about 150 meters high, which is higher than the tallest building in the city, to catch lightning and send the electricity down to my machine in the lab. I believed I could use that electricity to give life to thing
42、s that were dead.Then one day, the answer came to me. Suddenly I was sure that I knew the secret of life.7. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Victor did not want to leave his family because his mother died not long before.B. Elizabeth married shortly after Victors mother die
43、d.C. Elizabeth was a brave girl who loved Victor and gave him much help.D. Victors mother was very angry when she knew he loved Elizabeth.8. Victor did all the following during his research in the university EXCEPT that .A. he discovered many things and built a scientific machineB. he learnt much ab
44、out death both in the hospitals and in the universityC. he built a tall mast to catch lightning and send the electricity down to the labD. he worked hard and took only one days holiday during the next two years9. According to the author, the secret of life is to .A. use electricity to cure diseasesB
45、. build the best machine to learn about deathC. become the greatest scientist of tomorrowD. give life to things that were dead by using electricity10. Which is the correct order about the life of Victor? Victors mother passed away. Victor got help from the professor and other scientists. Victor went
46、 to university and attended the professors talk. Victor found the answer to giving life to things that were dead. Victor experienced a storm, seeing the lightning destroying the tree.A. B. C. D. 【答案】7. C 8. D 9. D 10. B【解析】这是一篇记叙文。文章讲了维克多年少时,失去了母亲,在姐姐的鼓励和帮助下,顺利考上了大学。在大学里,在老师的帮助下,维克多开启了自己的科学家之路。【7题详解
47、】细节理解题。根据第二段Elizabeth was brave and helped us; her sweet smile gave us some happiness in the unhappy days after my mothers death.(伊丽莎白很勇敢,帮助了我们;在我母亲去世后的那些不快乐的日子里,她甜美的微笑给了我们一些快乐)可知C选项“伊丽莎白是一个勇敢的女孩,她爱维克多,给了他很多帮助”表述正确。故选C。【8题详解】细节理解题。根据倒数第四段I was interested in my work and I did not take one days holida
48、y during the next two years, I did not go home, and my letters to my family were very short.(我对我的工作很感兴趣,在接下来的两年里我没有休过一天假,我没有回家,我给家人的信也很短)可知D选项“他努力工作,在接下来的两年里只休了一天假”表述错误。故选D。【9题详解】细节理解题。根据倒数第二段I believed I could use that electricity to give life to things that were dead.(我相信我可以用这种电来赋予死物生命)可知根据作者的说法,生
49、命的秘密是通过用电,赋予死去的东西以生命。故选D。【10题详解】细节理解题。根据第一段For the 17 years my life was very happy. Then the first sad thing happened. My mother became very ill, and soon she knew that she was dying.(17年来,我的生活非常幸福。然后,第一件令人伤心的事情发生了。我母亲病得很重,很快她就知道自己要死了)和第四段I remembered the storm when I was 15; I remembered how the li
50、ghtning had destroyed the tree.(我记得15岁时的那场暴风雨;我记得闪电是如何摧毁那棵树的)由此可知,“维克多经历了一场暴风雨,看到闪电摧毁了那棵树”先发生,然后“维克多的母亲才去世了”,应该排在的前面,排除A和C;根据第三段On my first day at university I met my teacher, Professor Waldman, who was one of the greatest scientists in the world. He gave a wonderful talk to all the students who wer
51、e starting at the university.(在大学的第一天,我遇到了我的老师,瓦尔德曼教授,他是世界上最伟大的科学家之一。他给所有即将进入大学的学生做了一次精彩的演讲)和第四段After the professors talk, I thought very carefully.(教授的演讲结束后,我非常仔细地思考)以及第六段The professor helped me very much, and other important scientists who were his friends helped me, too.(教授给了我很大的帮助,他的其他重要科学家朋友也帮助
52、了我)可知,先是“维克多上了大学,参加了教授的讲座”,然后“维克多才得到了教授和其他科学家的帮助”。故选B。第二节 (共5小题,每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项是多余选项。A healthy lifestyle is one that is full of healthy choices and behavior. It helps you keep physical and mental health and helps you live longer. Generally speaking, the factors that
53、contribute to a healthy lifestyle may include physical activity, a healthy diet, low stress and healthy habits. _11_12_It helps to reduce your risk of diseases, such as cancer, and diabetes, and helps you control your weight. In children, physical activity also builds confidence. As part of a health
54、y lifestyle, adults should take part in moderate(适度的)to intense aerobic exercises and muscle-strengthening activities regularly. The Centers for Disease Control and Prevention recommends at least 150 minutes of aerobic activity per week, such as walking, bicycling, playing tennis. swimming or aerobi
55、cs. Eating a healthy diet can help you prevent disease and keep a healthy weight. This means eating a range of whole foods from the different food groups. Overall, a healthy diet is high in plant-based foods and low in sugary and high fat foods. Meat can be part of a healthy diet if it is eaten in m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
