江西省上高二中2020-2021学年高二上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江西省上高二中2020-2021学年高二上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析 江西省 上高二中 2020 2021 学年 上学 第二次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2022届高二年级第二次月考英语试卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题:每小题1.5 分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标出试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the man do?A. Repair the doors. B. Paint the ceiling. C. Leave home now.2. What is the man?A. A chef. B. A shop owner. C. A waiter.3.
2、 When is the train leaving?A. At 10:55. B. At 10:40. C. At 10:25.4. Why does the man get up early?A. To do the washing up. B. To take morning exercise. C. To prepare breakfast.5. What does the man want to do next?A. Go for a bike ride. B. Play basketball. C. Relax at home.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听
3、第6段材料,回答第6、7题。6. How long havent the speakers meet each other?A. About half a year. B. About a year. C. About two years.7. What department does the woman work now?A. German. B. English. C. Spanish.听第7段材料,回答第8至9题。8. What does the man say about the flat?A. It is well-furnished. B. It is near the subwa
4、y. C. It is cheap.9. What does Alice do?A. An artist. B. A teacher. C. A student.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where is the man going?A. A police station. B.A repair shop. C. A bookstore.11. What is “Town Guide”?A. A book. B. A person C. A shop.12. Whom is the man speaking to?A. A policewoman. B. A passer-by
5、. C. A shopkeeper.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where will the woman go next week?A. England. B. America. C. Australia.14. What does the woman like most about her job?A. Meeting different people.B. Traveling around the world.C. Witnessing the big news event.15. What do we know about the womans boyfriend?A. H
6、e likes cooking.B. He works as a lawyer.C He lives in Hong Kong now.16. What will the woman do to relax?A. Cook for herself. B. Go for a sail. C. Go fishing.听第10段材料,回答第17至第20小题。17. How many people are there in the speakers family?A. 4. B. 5 C. 618. How does the speakers father go to work?A. By car.
7、B. By bus. C. By subway.19. What is the speakers mother probably?A. A teacher. B. A doctor. C. A housewife.20. Where does the speakers brother usually go on Saturday?A. The dance club. B. The basketball club. C. The football club.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共1 5小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(AB.C和D)中,
8、选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe first summer job is often a signal that youre on your way to adulthood, and its also a method for earning money to pay for what you dream of. Its never too early to start considering the future. Now, here are some good choices for you! Retail (零售) Sales Retail offers plenty o
9、f opportunity for teens who are looking for a job. This type of work can pay from $10 to $15 an hour depending upon the duty you are expected to take on. It can also be great for teens who are friendly and enjoy talking to other people. For more information, call us at 111-222-3333.Food ServiceA job
10、 in the food service industry is a natural fit for sociable teens who enjoy communicating with the public. It allows employees to work as part of a team while learning about following instructions. It also comes with the opportunity to earn between $8 and $10 per hour. Just call 111-222-3533 for mor
11、e information.BabysitterThis job requires someone who is highly responsible. Though it pays generally between $6 and $8 hourly, it also requires a lot of patience. This is a great choice for teens who wish to make a career in teaching, child care, social work or any other field that makes use of soc
12、ial skills or requires interaction with kids. Got a question? Just call 111-222-3336.HousekeepingThis type of work can bring in about $5 an hour and it will allow teens to learn responsibility and develop their organizational skills. The summer sees an upswing in the tourism industry, so hotels are
13、often looking for more housekeeping staff, and parks often need more people to assist with keeping public areas clean and organized as well. Telephone: 111-222-3330.1. How much can you earn at least in two hours as a retailer?A. $10.B. $12.C. $16.D. $20.2. Which of the following jobs may attract tee
14、ns who want to be a teacher?A. Retail Sales.B. Babysitter.C. Housekeeping.D. Food Service.3. The text is mainly written for teens who _.A. want a part-time job in the summerB. are faced with communication problemsC. dream of becoming a housekeeperD. plan to start their own business【答案】1. D 2. B 3. A
15、【解析】这是一篇应用文。本文是给寻找暑期兼职工作的青少年们提供个几个不同的工作。【1题详解】细节理解题。根据Retail (零售) Sales部分的This type of work can pay from $10 to $15 an hour得知做零售商至少2小时可以赚20美元,故选 D。【2题详解】细节理解题。根据Babysitter 中This is a great choice for teens who wish to make a career in teaching,这是一个伟大的选择,青少年谁希望在教学事业。得知想成为教师的青少年可以选择Babysitter,故选B。【3题详
16、解】推理判断题。结合全文内容,根据第一段可知,本文是给找暑期兼职工作的青少年提供工作。文章介绍了四个不同的兼职工作。故选A。BIt was the first day of spring here but it didnt feel like it. The COVID-19 epidemic (流行病)was sweeping the globe and everywhere there were feelings of fear and loneliness. Social Distancing had become the new norm. Here the schools had b
17、een closed, the restaurant dining rooms had been shut, and people had been told to work from home whenever they could. Even the sheltered workshop where my oldest son worked had been closed until further notice. People had made a run on the stores and large areas of the shelves were bare. On the new
18、s the numbers of the sick and dead continued to rise, It felt like there was a weight on the souls of everyone in the world.My family were staying at home as much as possible and as I looked out of my window I wondered how long this crisis would last. It was then, however, that I saw something that
19、lifted that weight off of my soul, made me smile, and made my heart feel happy again. On the street below my house there was an old friend of mine from high school who was a teacher there. With him was my younger sons former aide from the high school as well. They were delivering the school lunches
20、door to door to the hungry children who were stuck at home. Watching them made me think of something everyones childhood television neighbor, Mr. Rogers once said: In the bad times, always look for the helpers.I have no doubt that this crisis will pass as all the crisis before. But it is our choice
21、on whether it brings out the best in us or the worst in us. Let it bring out the best in you. Use it to strengthen your faith. Use it to free yourself from fear. Use it to grow kinder, more giving, and more loving. Become a helper to all those in need and you will be a happy person today and in all
22、the days to come.4. Why didnt the author like the first day of spring?A. He had to work at home instead of at office.B. There was an epidemic everywhere in the world.C. There wasnt social distance between each other.D. His own company had been closed for a long time.5. How did people feel in the fac
23、e of the epidemic?A. Disappointed.B. Confident.C. Tense.D. Doubtful.6. What made the author happy?A. Staying together with his family.B. Talking with his old friend in the street.C. Watching a childhood television at home.D. Seeing someone delivering lunches from door to door.7. What do Mr. Rogers w
24、ords actually mean?A. We are supposed to help each other in bad times.B. In good times we neednt do much to help others.C. We should ask more people to help us in bad times.D. Its not necessary for us to find helpers in bad times.【答案】4. B 5. C 6. D 7. A【解析】本文是一篇议论文。在新春来临之际,新型冠状病毒席卷全球。在这危难的时刻,作者欣喜地看到
25、街道上有人在挨家挨户地给困在家里饥饿的儿童送餐。作者认为,在危急的时刻,人们仍然掌握着选择权,选择守望相助。【4题详解】细节理解题。根据第一段“The COVID-19 epidemic (流行病)was sweeping the globe and everywhere there were feelings of fear and loneliness.(新冠肺炎疫情席卷全球,人们感到恐惧和孤独。)”可知,作者并不喜欢新春的第一天,因为新型冠状病毒在全球蔓延。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第一段“The COVID-19 epidemic (流行病)was sweeping the
26、globe and everywhere there were feelings of fear and loneliness.(新冠肺炎疫情席卷全球,人们感到恐惧和孤独。)”和最后“People had made a run on the stores and large areas of the shelves were bare. On the news the numbers of the sick and dead continued to rise, It felt like there was a weight on the souls of everyone in the wo
27、rld.(人们纷纷涌向商店,大面积的货架都是光秃秃的。在患病和死亡人数持续上升的新闻报道中,感觉好像有一种重量压在了世界上每个人的灵魂上。)”可推断,面对新冠疫情,人们感到非常紧张、焦虑。故选C。【6题详解】细节理解题。根据文章第二段“They were delivering the school lunches door to door to the hungry children who were stuck at home.(他们正在挨家挨户地为被困在家里的饥饿的孩子们送学校的午餐。)”可知,让作者深感欣慰的是看到有人在挨家挨户地给人送餐。故选D。【7题详解】词句猜测题。根据Roger的
28、这句话 “In the bad times, always look for the helpers.”再结合上下文,疫情期间,人们相互帮助,可以推测,Roger的这句话意为“在危急的时刻,人们都应该互相帮助”。故选A。COn the evening of April 8, Dunhuang Academy and Huawei jointly launched a brand-new technology-driven tour experience at the Mogao Grottoes. Using Huaweis newly-released Hetu artificial int
29、elligence platform, coupled with the output of the Digital Dunhuang project, visitors to the Mogao Grottoes can enjoy a fantasy experience prior to entering the attraction.Zhao Shengliang, director of the Dunhuang Academy, said that it has been cooperating with Huawei since March 2019. Using Huaweis
30、 latest Hetu technology, visitors are able to see the detailed contents of the Dunhuang Art Murals(壁画) outside the caves, through their Huawei mobile phones. This will reduce the time tourists spend inside the cave, aiding the protection of the cultural relics, while at the same time helping to incr
31、ease the amount of information visitors can obtain. It is also considered to be a new way of promoting Dunhuang Art.The Dunhuang Academy has used digital technology to preserve the research and exploration of Dunhuang Grottoes since the early 1990s. It has collected a wealth of data and has realized
32、 the goal of sharing of digital Dunhuang globally. It has played an important role in the protection and research of cultural site, as well as promoting the development and progress of related work.The Huawei Hetu platform unites Dunhuangs study findings, highresolution images of the sites murals an
33、d virtual, three-dimensional models with the real Mogao Grottoes. It has not only re-created the real tour of the scenic spot, but also developed a new way of digitally experiencing the grottoes. When people visit the site, they not only have the experience of seeing the real grottoes, but they can
34、appreciate the admirable artworks more clearly and in greater detail.In the future, Dunhuang Academy will continue to cooperate with Huawei to create more colorful virtual content to enrich the experience of Mogao Art on the platform, helping people around the world get to know Dunhuang Art better.8
35、. Which is NOT the advantage of the Hetu technology?A. Decrease the cost of the visitors.B. Reduce the time visitors spend inside the cave.C. Help to protect the cultural relics.D. Provide more information for tourists.9. How long has the Dunhuang Academy used digital technology?A. About a year.B. 9
36、0 years.C. Nearly 30 years.D. 10 years.10. Whats the authors attitude towards the cooperation between Dunhuang and Huawei?A. Doubtful.B. Opposed.C. Indifferent.D. Hopeful.11. What is the best title for the text?A. Dunhuang Academy Preserves Grottoes WellB. AI Tech Helps Tourists Enjoy Dunhuangs ArtC
37、. Huawei Newly Released Hetu AID. Dunhuang Grottoes Attract Tourists【答案】8. A 9. C 10. D 11. B【解析】本文是一篇说明文。文章主要说明了敦煌研究院与华为联合推出了一项全新的技术驱动的莫高窟旅游体验,介绍了这项技术的一些优势,以及数字技术的应用对于敦煌石窟文化保护和研究发挥的重要作用,最后提到敦煌学院将继续与华为合作,创造更加丰富多彩的虚拟内容,丰富莫高窟艺术在平台上的体验,帮助世界各地的人们更好地了解敦煌艺术。【8题详解】细节理解题。根据第二段中“This will reduce the time tou
38、rists spend inside the cave, aiding the protection of the cultural relics, while at the same time helping to increase the amount of information visitors can obtain.”可知这将减少游客在洞内的时间,有助于文物的保护,同时有助于增加游客可以获得的信息数量。由此可知,B选项“减少游客在洞穴内的时间”、C选项“帮助保护文物”以及D选项“为游客提供更多的信息”都是这项技术的优势,除了A选项“降低游客的成本”不是河图技术的优势。故选A。【9题详
39、解】细节理解题。根据第三段中“The Dunhuang Academy has used digital technology to preserve the research and exploration of Dunhuang Grottoes since the early 1990s.”可知从20世纪90年代初开始,敦煌研究院就使用数字技术来保存对敦煌石窟的研究和探索。由此可知,敦煌研究院使用数字技术有大约三十年了。故选C。【10题详解】推理判断题。根据最后一段“In the future, Dunhuang Academy will continue to cooperate wi
40、th Huawei to create more colorful virtual content to enrich the experience of Mogao Art on the platform, helping people around the world get to know Dunhuang Art better.”可知未来,敦煌学院将继续与华为合作,创造更加丰富多彩的虚拟内容,丰富莫高窟艺术在平台上的体验,帮助世界各地的人们更好地了解敦煌艺术。由此可推知,对于敦煌与华为的合作,作者对此的态度是充满希望的。故选D。【11题详解】主旨大意题。根据第一段“On the eve
41、ning of April 8, Dunhuang Academy and Huawei jointly launched a brand-new technology-driven tour experience at the Mogao Grottoes. Using Huaweis newly-released Hetu artificial intelligence platform, coupled with the output of the Digital Dunhuang project, visitors to the Mogao Grottoes can enjoy a f
42、antasy experience prior to entering the attraction.”可知4月8日晚,敦煌研究院与华为联合推出了一项全新的技术驱动的莫高窟旅游体验。利用华为新发布的“河图”人工智能平台,加上数字敦煌项目的输出,游客可以在进入莫高窟前享受一种梦幻体验。结合文章还介绍了这项技术的一些优势,以及数字技术的应用对于敦煌石窟文化保护和研究发挥的重要作用,最后提到敦煌学院将继续与华为合作,创造更加丰富多彩的虚拟内容,丰富莫高窟艺术在平台上的体验,帮助世界各地的人们更好地了解敦煌艺术。由此可知,B选项“人工智能科技帮助游客欣赏敦煌艺术”最符合文章标题。故选B。DProtec
43、ted areas around the world are protected from invasive species(入侵物种). However,most of them are still vulnerable(易受伤害的)to invasion,according to a research conducted by scientists from China and the UK.The study, led by the Chinese Academy of Sciences, was published in the journal Nature Communication
44、s. It showed how the majority of protected areas are no more than 10 kilometers away from an area with the presence of invasive species. Tim Blackburn, a co-author of the study and a professor from University College London, said that introducing invasive species is among the worst damage that human
45、s can inflict to the natural environment.Invasive alien species or IAS can harm an ecosystem by competing with or killing native species and destroying habitats, among many impacts. Aliens are species that are not naturally occurring in a particular area and are introduced through humans. Invasion b
46、y such species is considered as among the five worst direct drivers of biodiversity loss worldwide. Aliens establish populations at more new areas at an ever-increasing pace.The researchers discovered that lower than ten percent of protected areas have the 894 surveyed invasive species within them,
47、which suggests that, in general, protected areas are effectively shielded against invasion. However, all of them are still at risk from IAS, because at least one alien species was found within 100 kilometers of 99% of the surveyed protected areas boundaries.The research team also discovered that pro
48、tected regions that contain more invasive animal species experience a more significant influence or presence of humans, otherwise known as the human footprint index. This is caused by factors like large human populations and transport links.In addition, protected areas that have been established mor
49、e recently and are more extensive(广泛的)have a more significant number of IAS. The older protected areas are usually in more remote locations, which provide them with better protection from human impacts.Dr. Li who is a famous biologist said that for now, the majority of protected areas are free from
50、IAS. Still, it may not be true for long. He adds that those areas which are easily accessible to many people count as the most highly vulnerable.12. Which word is closest to the underlined word inflict in meaning in paragraph 2?A. Imagine.B. CauseC. Practise.D. Challenge.13. What can we learn from t
51、he third paragraph?A. Alien species are dangerous to native species and their habitats.B. Native species are not strong enough to compete with aliens.C. Alien species have a much stronger appetite than native species.D. The number of native species increases more slowly than that of alien species.14
52、. What is also closely related to the alien invasion according to the study?A. The local weather.B. Human activity.C. Regional locations.D. Practical measures,15. Whats Dr. Lis attitude towards the future of protected areas?A. Positive.B. Subjective.C. Uncaring.D. Worried.【答案】12. B 13. A 14. B 15. D
53、【解析】本文是一篇说明文。中国科学院和伦敦大学学院的专家对外来生物的入侵进行了研究。研究发现,保护区离外来生物距离非常近,导致了本土生物及其栖息地遭到外来特种破坏。此外,人类活动也是一个非常重要的原因。【12题详解】词义猜测题。根据画线单词所在句子“introducing invasive species is among the worst damage(引入入侵物种是最严重的破坏之一)”及上下文的含义可以推测,人类引入入侵物种会对自然环境带来破坏。画线单词意为“带来、导致”。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第三段“Invasive alien species or IAS can h
54、arm an ecosystem by competing with or killing native species and destroying habitats, among many impacts.(入侵外来物种(IAS)可以通过与本地物种竞争、杀死本地物种、破坏栖息地等方式破坏生态系统。)”可知,外来物种会对本地物种及其栖息地造成破坏。故选A。【14题详解】推理判断题。根据第三段“Aliens are species that are not naturally occurring in a particular area and are introduced through h
55、umans.(外来物种是一种不是自然发生在一个特定地区,并通过人类引入的物种。)”及第五段“The research team also discovered that protected regions that contain more invasive animal species experience a more significant influence or presence of humans, otherwise known as the human footprint index. This is caused by factors like large human pop
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-342721.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
