湖北省孝感高级中学2021届高三下学期2月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省孝感高级中学2021届高三下学期2月调研考试英语试题 WORD版含解析 湖北省 孝感 高级中学 2021 届高三 下学 调研 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、孝感高中2021届高三2月调研考试英语第I卷(选择题)(共95分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节1. What is Joey doing now?A. Making a pudding. B. Playing a video game. C. Decorating a Christmas tree.2. How will the speakers go to Hangzhou?A. By car. B. By plane. C. By train.3. What is the weather like now?A. Warm. B. Hot. C. Cold.4. Why doe
2、s the woman look unhappy?A. She has to work overtime. B. She cant go to the movies. C. She doesnt feel well.5. What are the speakers probably talking about?A. A scenic spot. B. A painting. C. A photo.第二节:(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面一段较长对话,回答以下小题。6. What edition of the book should the man read?A. The s
3、econd edition. B. The third edition. C. The fourth edition.7. Whats the probable relationship between the speakers?A. Professor and student. B. Classmates. C. Librarian and reader.听下面一段对话,回答以下小题。8. What injury is Mike suffering now?A. A broken leg. B. A broken arm. C. A head injury.9. Why did the ac
4、cident happen to Mike probably?A. He got distracted. B. He ran a red light. C. He drove too fast.10. Where does the conversation probably take place?A. In a hospital. B. In an office. C. In a police station.听下面一段对话,回答以下小题。11. What does the man want to do at the beginning?A. To know the class schedul
5、e.B. To have a registration form.C. To get a student discount.12. What worries the man about the classes?A. The expensive cost. B. The inconvenient time. C. The crowded classroom.13. What will the woman talk about next?A. The coaches. B. The location. C. The exercise equipment.听下面一段对话,回答以下小题。14. Whe
6、re did the woman find the bug at first?A. On the wall. B. On the floor. C. On her desk.15. What does the woman think of bugs?A. Lovely. B. Scary. C. Helpful.16. What percentage of British crops depend on insect pollination ?A. 30%. B. 40%. C. 75%.听下面一段独白,回答以下小题。17. Who is Bryan Lynn?A. An English te
7、acher. B. A radio host. C. A food magazine editor.18. What do we know about the white potato?A. It came from Peru. B. It has a history of 700 years. C. Its a special type of potato.19. What does a meat-and-potatoes kind of person prefer?A. Fancy goods. B. Simple things. C. Complex emotions.20. What
8、can be described as a “hot potato”?A. A troublesome thing. B. An important thing. C. An attractive thing.第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和D)中,选出最佳选项。AWe know that St. Patricks Day festivities may include a little bit of drinking. But there are plenty of ki
9、d-safe St. Patricks Day events around metro Phoenix, too. Here are the lucky St. Patricks Day celebrations for kids.3/17: Lucky St. Patricks Day CupcakesKids can make their own treats at the Childrens Museum of Phoenix this St. Patricks Day. Children can make and decorate their cupcakes with rainbow
10、 candies and chocolate pots of gold. To-go containers will also be provided.Details: 13 p. m,Friday, March 17. Childrens Museum of Phoenix, 215 N. 7th Street, Phoenix. $3 for members. $4 for non-members. 602 -253 -0501.3/1719: Fountain O Green Artisan MarketThis community festival will include sculp
11、tures paintings,handcrafted jewelry and apparel from selected local and regional artists, live music and dance performance throughout the weekend. There will also be a food court.On Friday, emerald-colored water will shoot from the towns fountain at noon. Take the kids to see the annual tradition an
12、d picnic in the park.Details: 10 a. m. 5 p. m. , Friday Sunday, March 1719. Avenue of the Fountains and Saguaro Boulevard, Fountain Hills. Free. 480 -488- 2014.3/17 : St Patricks Day Party at AZ Air TimeKids above 12 years old can collect their free, green glow necklaces and jump for three hours, sc
13、ale the rock climbing wall or dive into the giant pit of foam. Jump socks required.Details: 811 p. m. Friday, March 17. AZ Air Time, 13802 N. Scottsdale Road,Suite 145, Scottsdale. $15, which is a $14 savings, 480 427 - 2000.1. Which telephone number can people call at if they want to make and decor
14、ate cupcakes?A. 602 - 427 -2014.B. 480 -488 -2014.C. 480 -427 -2000.D. 602 -253 -0501.2. In which program can kids find the food court?A. St. Patricks Day at the Irish Cultural Center.B. Fountain O Green Artisan Market.C. St. Patricks Day at AZ Air Time.D. Lucky St. Patricks Day Cupcakes.3. Which pr
15、ogram is free for children?A. Lucky St. Patricks Day Cupcakes.B. St. Patricks Day at the Irish Cultural Center.C. Fountain 0 Green Artisan Market.D. St. Patricks Day at AZ Air Time.【答案】1. D 2. B 3. C【解析】这是一篇应用文。文章主要讲述了在爱尔兰圣帕特里克节期间的各种适合孩子们玩耍的安全又有趣的活动,并对这些活动进行了简单的介绍。【1题详解】细节理解题。根据文章Lucky St. Patricks
16、Day Cupcakes部分的“Children can make and decorate their cupcakes with rainbow candies and chocolate pots of gold.”(孩子们可以用彩虹糖果和黄金巧克力罐来制作和装饰他们的纸杯蛋糕。)和“602 -253 -0501”可知,如果人们想制作和装饰纸杯蛋糕,可以拨打602 -253 -0501这个电话。故选D。【2题详解】细节理解题。根据文章Fountain O Green Artisan Market部分的“There will also be a food court.”(这里还会有一个美食
17、广场。)可知,孩子们可以在Fountain O Green Artisan Market这个活动中找到美食广场。故选B。【3题详解】细节理解题。根据文章Fountain O Green Artisan Market部分的“free”(免费的)可知,Fountain O Green Artisan Market这个活动是免费的。故选C。BA fight last month between Campinas and Sao Jose do Rio Preto in southern Brazil became the scene of a spontaneous( 自发的) act of kin
18、dness that spread on social media networks.According to the website Aeroin. net, a passenger named Sirlandia Dias Pereira was traveling with her son Caleb, who suffered from heart failure and bad a heart murmur(杂音). During the flight, she told the passenger next to her, Alex Pontes, that she was tra
19、veling so her son could be hospitalized. She also explained that she was relying on the charity of others for living quarters.The passenger talked to the crew of the airline and asked to use the airplanes loudspeaker, inviting the other travelers to contribute to a spontaneous collection to help the
20、 mother and her son.“All of us would like to find an angel to help us. Those of us who feel moved to do s0, lets help this mother to take a little something with her. a little something we have and can share, he said.In a matter of minutes, passengers offered a total worth near $ 400 which goes a lo
21、t further in Brazil than in the USA), plus applause for the mother, who was thrilled with the help and repeatedly expressed her gratitude to the passengers.The site that first shared the story later updated the article, adding that Caleb went through surgery and Was recovering well. The website Razo
22、es Para Acreditar reported that the story caught the attention of Brazilin TV personality Luciano Huck, who started a crowdfunding campaign to help the family.This story just goes to show that a kind act can go a long way towards making an important difference in someones life. There are people in n
23、eed all around us, Lets not let these chances to help others pass us by!4. Why was the mother traveling?A. To get her sick son treated,B. To look for living quartersC. To experience taking a plane,D. To pick up her son from hospital.5. What did Alex Pontes do for the mother on the plane?A. He gave h
24、er $ 400 by himself,B. He called for donation for her,C. He exchanged his seat with her,D. He helped her attend to her son,6. Why did Lauciano Huck decide to help the mother and her son?A. He was one of the witnesses on the plane.B. He wanted to make himself well-known.C. He was inspired by the spon
25、taneous act.D. He Was asked to offer assistance by them.7. What is the author s main purpose in writing the text?A. To speak highly of a kind passenger.B. To ask us to communicate with others.C. To show the importance of first aid.D. To encourage us to help those in need.【答案】4. A 5. B 6. C 7. D【解析】这
26、是一篇记叙文。一位母亲带着生病的儿子坐飞机去医院治疗,邻座的人得知她的情况后,在飞机上组织了自发捐钱活动以帮助那位母亲。这次自发的善行在网上分享,也鼓舞更多人受感动而献出爱心。【4题详解】细节理解题。根据第二段中“During the flight, she told the passenger next to her, Alex Pontes, that she was traveling so her son could be hospitalized. ”(在飞行途中,她告诉身旁的乘客Alex Pontes,她此次飞机之旅是为了让儿子住院。)可知,那位母亲乘坐飞机是为了带着生病的儿子去医
27、院接受治疗。故选A项。【5题详解】细节理解题。根据第三段中“The passenger talked to the crew of the airline and asked to use the airplanes loudspeaker. inviting the other travelers to contribute to a spontaneous collection to help the mother and her son. ”(这名乘客与该航空公司的机组人员交谈,要求使用飞机上的扩音器,并号召其他乘客自发捐款,帮助这对母子。)可知,Alex Pontes发起了捐赠活动以帮
28、助那位母亲,The passenger即指Alex Pontes。故选B项。【6题详解】细节理解题。根据第五段中“The website Razoes Para Acreditar reported that the story caught the attention of Brazilian TV personality Luciano Huck, who started a crowdfunding campaign to help the family. ”(据Razoes Para Acreditar网站报道,这个故事引起了巴西电视名人Luciano Huck的注意,他发起了一场众筹
29、活动来帮助这个家庭。)可知,Luciano Huck决定帮助那位母亲和她的儿子是因为受到了飞机上的自发的捐助故事的鼓舞。故选C项。【7题详解】推理判断题。通读全文、尤其是最后一段中“There are people in need all around us, Lets not let these chances to help others pass us by! (我们周围都有需要帮助的人,我们不要让这些帮助别人的机会从身边溜走!)”可推断,作者的写作目的是鼓励我们帮助需要帮助的人。故选D项。CMost people think that women are naturally kind,
30、 cry too much and think with their hearts, instead of using their heads like men. Meanwhile, men are thought to be born to be rational creatures who naturally know how to lead and do math. However, statistics on personality types report that 75. 5% of women are Feelers and 56. 5% of men are Thinkers
31、. So, right now we see that a huge number of men about 43%- -have Feeling preferences.According to these numbers, only 25% of women are Thinkers. A majority of women tested are Feelers, but are a majority of women born as Feelers? In many regards, women are still expected to uphold the feminine(女性的)
32、 goals of half a century ago- stay pretty, have babies, keep a tidy home, and cook a good nutritious meal every night. Now, in addition to those old standards, most women plan on working and having careers. But even in the workplace, showing a Thinking preference can be problematic. Women who take c
33、harge or offer criticism may be seen 88 bossy,Of courser the question goes to the Thinking men. Boys learn at a young age that being emotional or sensitive can be seen to be less strong. They have been taught not to cry to show that they are brave enough to bear any sufferings. In that case, they ar
34、e more likely to be less of Feelers.Maybe Feeler women and Thinker men are not naturally 80.There is nothing wrong with being a Feeler woman or a Thinker man. Being a Feeler does not mean that youre a rollercoaster of emotions who might knock over a table at any moment, nor does being a Thinker mean
35、 that you are an infallible robot designed to make heartless decisions. Regardless of gender. your personality and preferences are completely valid; neither Thinking nor Feeling is right or wrong, good or bad. And of course, people, who prefer a Thinking style still have feelings, and Feelers can be
36、 extremely intelligent.8. What is the common belief about men according to paragraph 1?A. They prefer to be math teachers.B. They tend to think with their heads.C. They seem ruder and more merciless.D. They are emotional group leaders.9. What mainly makes women become Feelers?A. Their working experi
37、ences.B. The social expectations.C. The born characteristics.D. Their family backgrounds10. What can be learned from the last paragraph?A. Personality is not necessarily limited to a type.B. Feelers and Thinkers can hardly live in harmony,C. A Thinker is certain to make heartless decisions.D. A Feel
38、er is emotionally changeable all the time.11. What can be the best title for the text?A. Does Personality Change Over the Time?B. Is Personality Only Determined by Gender?C. Are Feeler Women and Thinker Men Born to Be So?D. Can Feelers and Thinkers Get On Well With Each Other?【答案】8. B 9. B 10. A 11.
39、 C【解析】本文是一篇议论文。人们通常认为女人天是感受者而男人天生是思考者,然而这并不是绝对的,个性并不一定局限于某一种类型。【8题详解】细节理解题。根据文章第一段“Most people think that women are naturally kind, cry too much and think with their hearts, instead of using their heads like men. Meanwhile, men are thought to be born to be rational creature who naturally know how to
40、 lead and do math”(大多数人认为女人天生善良,爱哭,用心思考,而不是像男人那样动脑思考。与此同时,男人被认为是天生的理性生物,天生知道如何领导和做数学。)可知,人们通常认为男人是理性思考者。故选B。【9题详解】推理判断题。根据文章第二段“ In many regards, women are still expected to uphold the feminine(女性的) goals of half a century ago- stay pretty, have babies, keep a tidy home, and cook a good nutritious m
41、eal every night. Now, in addition to those old standards, most women plan on working and having careers. But even in the workplace, showing a Thinking preference can be problematic. Women who take charge or offer criticism may be seen 88 bossy,”(在许多方面,人们仍然期望女性坚持半个世纪前的女性目标保持漂亮,生孩子,保持家庭整洁,每天晚上做一顿营养丰富的
42、晚餐。现在,除了那些旧标准,大多数女性计划工作和事业。但即使在工作场合,表现出思维偏好也是有问题的。主事或提出批评的女性可能被认为是专横跋扈的,)可推知,主要是社会期望使女性变成了感受者。故选B。【10题详解】推理判断题。根据最后一段“Being a Feeler does not mean that youre a rollercoaster of emotions who might knock over a table at any moment, nor does being a Thinker mean that you are an infallible robot designe
43、d to make heartless decisions.”(做一个感觉者并不意味着你是一个随时可能打翻桌子的情绪过山车,做一个思考者也不意味着你是一个绝对正确的机器人,被设计来做无情的决定。)及“And of course, people, who prefer a Thinking style still have feelings, and Feelers can be extremely intelligent.”(当然,喜欢思考方式的人仍然有感觉,而“感觉者”可能非常聪明。)可推知,个性并不一定局限于某一种类型。故选A。【11题详解】主旨大意题。大多数人认为女人天生善良,爱哭,用心
44、思考,而不是像男人那样动脑思考。与此同时,男人被认为是天生的理性生物,天生知道如何领导和做数学。然而,根据性格类型的统计数据显示,75.5%的女性是“感受者”,56.5%的男性是“思考者”。可知,本文在探讨“是否女人就是天生的感受者而男人就是天生的思考者”。根据最后一段“Being a Feeler does not mean that youre a rollercoaster of emotions who might knock over a table at any moment, nor does being a Thinker mean that you are an infall
45、ible robot designed to make heartless decisions.”做一个感觉者并不意味着你是一个随时可能打翻桌子的情绪过山车,做一个思考者也不意味着你是一个绝对正确的机器人,被设计来做无情的决定。由此可知,人们通常认为女人天是感受者而男人天生是思考者,然而这并不是绝对的,个性并不一定局限于某一种类型。所以短文的最佳标题为“是否女人就是天生的感受者而男人就是天生的思考者”。故选C。DScientists are urging that deep sea metal mining should be stopped temporarily. They warn in
46、 a report that it can cause severe and damaging effects on Pacific Ocean areas.The recently-released report examined more than 250 published studies on deep Sea mining. The research was examined by the Deep Sea Mining Campaign- a collection of not-for profit organizations. The report centers on mini
47、ng activities related to small metallic particles(金属颗粒),called nodules, found on the seabed. The material can contain different metals. Increasing demand for these metals has led to a rise in deep-sea mining operations. The metals are commonly used in battery manufacturing and other technology produ
48、cts.However, the scientists warn that mining for these nodules will cause irreversible(不可逆的) damage to an ocean already under pressure. The operations will affect areas across the South Pacific, including the nations of Kiribati, the Cook Islands, Nauru, Tonga and Papua New Guinea.The report notes t
49、hat a moratorium is the only responsible way to move forward until certain conditions surrounding deep-sea mining can be met. The scientists are calling for additional study to fully understand the environmental, social and economic risks.Andrew Chin is the reports lead researcher. He says in a stat
50、ement that nodule mining will likely result in the loss of sea life and cause damage to deep seabeds for thousands of years. He adds that the operations can put people at risk who depend on the ocean and its continued health.A company planning to be one of the first to carry out mining operations in
51、 the area is Canadas DeepGreen, which aims to begin by 2024. It seeks to mine metallic nodules to be used in power systems for electric vehicles. DeepGreen Chief Executive Officer Gerard Barron defended the companys plans in reaction to the report. He said deep-sea mining offered the best alternativ
52、e to surface mining, which has & long history of pollution and destroying forests and wildlife.12. Why are deep-sea mining operations on the rise?A. More metals are needed.B. Surface mining is banned,C. Battery industry is falling.D. The seabed is easy to find,13. Which of the following best explain
53、s the word “moratorium underlined in paragraph 4?A. Loose measure.B. Thorough study.C. Permanent deal.D. Temporary stop.14. What can we learn from Andrew Chins words?A. Conditions surrounding deep-sea mining are great.B. The damage caused by nodule mining is reversible.C. Nodule mining can cause har
54、m in various aspects.D. People sure less likely to be affected by nodule mining,15. Whats Gerard Barrons attitude towards deep-sea mining?A. Opposed.B. Supportive.C. Ambiguous.D. Unconcerned.【答案】12. A 13. D 14. C 15. B【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述了科学家们敦促暂时停止深海金属开采。他们在一份报告中警告说,它会导致严重的后果。对太平洋地区造成破坏性影响。【12题详解】细节理
55、解题。根据文章第二段“Increasing demand for these metals has led to a rise in deep-sea mining operations.”(对这些金属需求的增加导致了深海采矿作业的增加。)可知,深海采矿活动在增加是因为需要更多的金属。故选A。【13题详解】词句猜测题。根据文章第一段“Scientists are urging that deep sea metal mining should be stopped temporarily.”(科学家们敦促暂时停止深海金属开采。)和划线词后面的“the only responsible way
56、to move forward until certain conditions surrounding deep-sea mining can be met”(在深海采矿的某些条件得到满足之前,这是唯一负责任的前进方式)可推知,“moratorium意为“暂停”。故选D。【14题详解】推理判断题。根据文章第五段“He says in a statement that nodule mining will likely result in the loss of sea life and cause damage to deep seabeds for thousands of years.
57、He adds that the operations can put people at risk who depend on the ocean and its continued health.”(他在一份声明中说,结核开采很可能导致海洋生物的消失,并对海底造成数千年的破坏。他还说,开采结核会使依赖海洋及其持续健康的人们处于危险之中。)可推知,结核开采会造成多方面的危害。故选C。【15题详解】推理判断题。根据文章最后一段“DeepGreen Chief Executive Officer Gerard Barron defended the companys plans in react
58、ion to the report. He said deep-sea mining offered the best alternative to surface mining. which has & long history of pollution and destroying forests and wildlife.”(DeepGreen首席执行官杰拉德巴伦(Gerard Barron)在回应该报告时为公司的计划进行了辩护。他说,深海采矿是地表采矿的最佳选择,它有污染和破坏森林和野生动物的悠久历史。)可推知,Gerard Barron对深海开矿指“支持的”态度。故选B。第二节(共5
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-343127.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
