分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 4

类型江苏省泗阳中学2013届高三英语 “艺体类”专项复习:阅读专题6 WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:343134
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:4
  • 大小:384KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省泗阳中学2013届高三英语 “艺体类”专项复习:阅读专题6 WORD版含答案 江苏省 泗阳 中学 2013 届高三 英语 艺体类 专项 复习 阅读 专题 WORD 答案
    资源描述:

    1、江苏省泗阳中学2013届高三“艺体类”专项复习:阅读专题六教学素材:Jim suffered heart problems. In conversation he expressed little joy and it seemed that his life was drawing to a close.When his heart problems led to operation, Jim went through it successfully, and a full recovery was expected. Within days, however, his heart was

    2、not beating properly. Jim was rushed back to operation, but nothing was found to explain the cause of his illness. He died on the operating table on the day before his 48th birthday.Dr. Bruce Smoller, a psychologist, had had many conversations with him, and the more he learned, the stranger he reali

    3、zed Jims case was. When Jim was a child, his father, a teacher, suffered a heart attack and stayed home to recover. One morning Jim asked his father to look over his homework, promising to come home from school at noon to pick it up. His father agreed, but when Jim returned his father had died. Jims

    4、 father was 48.“I think all his life Jim believed he killed his father,” Dr. Smoller says. “He felt that if he had not asked him to look at his homework, his father would have lived. Jim had been troubled by the idea. The operation was the trial he had expected for forty years. “Smoller believes tha

    5、t Jim willed himself not to live to the age of 48.Jims case shows the powerful role that attitude plays in physical health, and that childhood experiences produce far-reaching effect on the health of grown-ups. Although most cases are less direct than Jims, studies show that childhood events, beside

    6、s genes, may well cause such midlife diseases as cancer, heart disease and mental illness.1. Jim was sent back to operation because _.A. his heart didnt work well B. he expected a full recoveryC. his life was drawing to a close D. the first one wasnt well performed2. What made Dr. Smoller feel stran

    7、ge about Jims case?A. Jim died at a young age.B. Jim died on the operating table.C. Both Jim and his father died of the same disease. D. Jims death is closely connected with his fathers.3. From Smollers words, we can infer that _. A. Jims father cared little about his studyB. Smoller agreed that Jim

    8、 did kill his fatherC. Jim thought he would be punished some dayD. Smoller believed Jim wouldnt live to the age of 484. Which of the following could have strong effect on ones physical health according to the text? a. Ones genes. b. Ones life in childhood. c. Ones physical education. d. The date of

    9、ones birthday. e. The opinions one has about something.A. a, b, dB. a, b, eC. a, c, eD. b, c, d5. Which of the following is true?A. Both Jim and his father died at the age of 48.B. Jim often asked his father to do his homework.C. Jim was believed to kill his father.D. Most childhood events can cause

    10、 cancer, heart disease and mental illness.教学步骤:(一)例题感悟 本文通过Jim个人的例子说明了人们儿童时代的经历会很大程度上影响他成年以后的健康状况和心理。(二)解题分析与学法指导 1. A 细节理解题。从第二段第二句得知,Jim手术后心脏跳动得不是很好,所以又匆忙地回医院再做手术。2. D 推理判断题。从第三段的最后一句话可以得知,Jim的爸爸也是在48岁那年死于心脏病。而这正是让这位大夫感到奇怪的地方。3. C 推理判断题。文中的第四段中说Jim一直觉得是他自己害死了他的爸爸,作为报应、惩罚,他也应该活到48岁。这句话证明了题中的C项Jim一直

    11、觉得他总有一天将会受到惩罚。4. B 细节理解题。文章的第五段中说一个人的态度、童年时期的经历和他的基因共同决定了一个人的心理健康状况。5. A 细节理解题。根据第二、三段末句得知。(三)基础与巩固训练Cyberspace, data superhighway, multimedia, for those who have seen the future, and the linking of computers, televisions and telephones will change our lives for ever. Yet for all the talks of a fort

    12、hcoming technological utopia, little attention has been given to the implications of these developments for the poor. As for all the new high technology, the West concerns itself with the “how”, while the question of “for whom” is put aside once again.Economists are only now realizing the full exten

    13、t to which the communication revolution has affected the world economy. Information technology allows the extension of trade across geographical and industrial boundaries, and transnational corporations take full advantage of it. Terms of trade and exchange, interest rates and money movements are mo

    14、re important than the production of goods. The electronic economy made by information technology allows the haves to increase their control on global markets with a destructive impact on the have-nots.For them the result is unstable. Developing countries which rely on the production of a small range

    15、 of goods for export are made to feel like small parts in the international economic machine. As “futures” are traded on computer screens, developing countries simply have less and less control of their destinies.So what are the options of regaining control?One alternative for developing countries i

    16、s to buy in the latest computers and telecommunications. Yet this leads to long-term dependency and perhaps permanent constraints on developing countries economies.Communication technology is generally exported from the US, Europe or Japan;the patents, skills and ability remain in the hands of a few

    17、 industrialized countries. It is also expensive, therefore imported products and services must be bought on credit usually provided by the very countries whose companies stand to gain.1. From the passage we know that the development of high technology is in the interests of_.Athe rich countries Bsci

    18、entific developmentCthe local elitesDthe world economy2It can be inferred from the passage that_.Ainternational trade should be expandedBthe interests of the poor countries have not been given enough considerationCthe exports of the poor countries should be increasedDcommunication technology in deve

    19、loping countries should be modernized3Why does the author say that the electronic economy may have a destructive impact on developing countries?ABecause it enables the developed countries to control the international market.BBecause it destroys the economic balance of the poor countries.CBecause it

    20、violates the national boundaries of the poor countries.DBecause it inhibits the industrial growth of developing countries.4The development of modern communication technology in developing countries may_.Ahinder their industrial productionBcause them to lose control of their tradeCforce them to reduc

    21、e their share of exportsDcost them their economic independence5The authors attitude towards the communication revolution is_.Apositive BcriticalCindifferent Dtolerant答案及解析 15ABADB1. 答案A解析考查推理判断。文章第一段最后一句指出,西方国家关心的是自己“如何”利用这些新技术,而这些新技术“为谁”的问题再一次被抛到了一边;第二段最后一句则说,电子经济让拥有这项技术的国家加强了对全球市场的控制,而对没有这一技术的国家产生

    22、了破坏性的影响。因此可以推断出这些技术代表的是西方发达国家的利益。2答案B解析考查推理判断。文章第一段第二句指出“.little attention has been given to . the poor”, 即很少有人注意这些发展对穷人的意义。而由后文的论述可以看出这里的“穷人”指的就是发展中国家,因此这句话的意思实际上就是这些发展并没有顾及发展中国家的利益。3答案A解析考查细节理解。根据第二段最后一句“.allows the haves to increase their control on global markets.”以及后文的论述可以看出,这里的“the haves”指的就是西

    23、方发达国家,因此答案为A项。4答案D解析考查细节理解。文章第四段最后一句说“Yet this leads to long-term dependency.economies (然而这会导致长期的依赖,也许会对发展中国家的经济产生永久性的制约)”,也就是说会使发展中国家失去经济独立。5答案B解析考查作者态度。本题较为简单,通过文中措辞,如第一段“little attention has.for the poor”;第二段“Economists are only now realizing.”;第三段“For them the result is unstable.”等不难看出作者对这种代表着发达国家利益、不顾及发展中国家利益的通讯革命是持批评态度的,故选B;误选C项和D项是由于不理解词义所造成的。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省泗阳中学2013届高三英语 “艺体类”专项复习:阅读专题6 WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-343134.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1