江苏省泰州中学2021届高三英语第二次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 泰州 中学 2021 届高三 英语 第二次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省泰州中学2021届高三英语第二次月考试题(含解析)(考试时间120分钟;满分150分)注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并
2、标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Why do people take part in the world-class match every year?A. To receive intensive training.B. To repay their country.C. To get glory for their country.2.What do we know about the little girl?A. She was dancing.B. She was in high spirits.C. She
3、was buying a skirt.3.What did the woman do last night?A. She had weight-loss pills.B. She ordered a takeout.C. She felt very angry.4.Why are Australians proud of kangaroos?A. They live only in Australia.B. Their images are beautiful.C. They are Australias only symbol.5.What will they find a person t
4、o do?A. To check the office.B. To download the file.C. To handle the Internet problem.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What day is it today probably?A. Tuesday. B. Wednesd
5、ay. C. Thursday.7.What will the man probably do first?A. Finish the textbook. B. Write the essay. C. Do the task online.听第7段材料,回答第8、9题。8.What does the man say about the house in Eccles?A. It was the cheapest. B. It was the biggest. C. It was the newest.9.What was the disadvantage of the house in Mon
6、ton?A. It was old. B. It was noisy. C. It was unfurnished.听第8段材料,回答第10至12题。10.Why does the woman meet the man?A. To look at the apartment.B. To deliver some furniture.C. To have a meal together.11.What can we know from the conversation?A. The cupboard is small. B. The kitchen is empty. C. The night
7、table is great.12.When will the speakers meet next time probably?A. In two days. B. In four days. C. In five days.听第9段材料,回答第13至16题。13.What does the man suggest seeing at first?A. A circus. B. A musical. C.A comedy.14.Which of the following is launched last week?A. The Dancing Queen. B. Take It or Le
8、ave It. C. Sweet Dating.15.How does the woman feel about the romantic comedy the man mentions?A. Its funny. B. Its boring. C. Its old.16.What do the speakers decide to do at last?A. Attend a club. B. Enjoy the clowns. C. See a silent film.听第10段材料,回答第17至20题。17.What major did Mia study at college?A. L
9、aw. B. Management. C. Electricity.18.Why could Mia enter the core decision-making level in the company?A. Because of her fair judgment.B. Because of her extraordinary ability.C. Because of her enthusiasm for movies.19.What does Ella do?A.A director. B.A manager. C.A technician.20.In order to shoot t
10、he TV series, what did Ella do?A. She studied sociology.B. She turned to professionals.C. She sought economic support.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ALOW PRICE: 2 bedrooms for rent $499 with furniture & swimming poolAny student attending university during
11、the spring 2020 who wants to live on campus in a safe gated community at a discounted rate: please respond. 2 bedrooms/ 2 bathrooms / 1 living room. If a student is interested in renting both rooms the rate will be $479 per room instead of $499 (water all included). The original amount for the rent
12、is $599 and with our discounted rate (less $100 a month). It is an affordable way to engage in on-campus life. Located near the swimming pool public barbecue pit and laundry room.Phone: 5049948139Email: jguoluno.eduLocation: 2000 Lakeshore (Drive, UNO campus)Roommate WantedI live in an apartment wit
13、h 2 bedrooms and l bathroom: on Lake Pontchartrain surrounded by breath-taking scenery. The rent is $1000 per month and electric runs around $120. I am 27 years old and my husband is currently sending in Afghanistan. I am looking for a roommate to share rent and electric: It would be $550 per month.
14、 If interested, call me at 9856074708 or email me at WSLG. My name is Ashley.Roommate Wanted in SlidellRoommate wanted for a 5-bedroom house in great location. Backroom is furnished or unfurnished. All public service includes WiFi cable and full use of house. Must like pets. Outside smokers are OK.
15、9857189738 or Julie.Room for Rent by East Jefferson Hospital in MetairieRoom for rent for $500 per month and $500 damage deposit. You will have use of the refrigerator and the washer and dryer and the kitchen and the in-ground swimming pool. There is a one-year rental agreement but can be changed to
16、 a month-to-month after six months with a 30-day notice. There is parking in front of the house which is on a slot dead end street. You can contact by phone at 5044551499 or you can email me at martin286. My name is Jerry.1. A young girl desiring a good view around her rented house should email _.A.
17、 martin286B. WSLGC. JulieD. jguoluno.edu2. Which of the following statement is TRUE?A. The house in UNO campus has a swimming pool.B. The person will enjoy free electric if she lives with Ashley.C. The rent is $998 if a student rents two rooms in UNO campus.D. One who likes surfing the Internet shou
18、ld rent the room in Slidell.3. If someone rents the room by EAST Jefferson Hospital for six months, how much should he pay?A. $1000.B. $2500.C. $3500.D. $6000.【答案】1. B 2. D 3. C【解析】本文是一篇应用文。介绍了几则租赁房子的广告,对房子的地理位置,周围环境以及租金等进行了简单介绍,以吸引有兴趣的租客。【1题详解】推理判断题。根据Roommate Wanted中I live in an apartment with 2 b
19、edrooms and l bathroom: on Lake Pontchartrain surrounded by breath-taking scenery.(我住在一间有两间卧室和一间浴室的公寓里:在庞恰特雷恩湖上,周围环绕着令人叹为观止的风景。)和I am 27 years old and my husband is currently sending in Afghanistan.I am looking for a roommate to share rent and electric: It would be $550 per month. If interested, cal
20、l me at 9856074708 or email me at WSLG. My name is Ashley.(我今年27岁,我的丈夫目前正在阿富汗服役。我正在找一个室友来分担房租和电费:每月550美元。如果有兴趣,请致电9856074708或发邮件至WSLG。)可推断,寻找同租女室友分担房租和电费,房子处于令人叹为观止的风景区,适合一个想在她租来的房子周围看一看风景的年轻的女孩,可以发邮件给WSLG。故选B。【2题详解】推理判断题。根据Roommate Wanted in Slidell中All public service includes WiFi cable and full u
21、se of house.可知,WiFi网线和房子可以公共使用。可知,喜欢上网的人应该在Slidell租一间房。故选D。【3题详解】细节理解题。根据Room for Rent by East Jefferson Hospital in Metairie中Room for rent for $500 per month and $500 damage deposit.“房租每月500美元,损坏押金500美元。”可知,如果有人租住EAST Jefferson Hospital的房间六个月,他应该付$3500。故选C。BI promised Michael I wouldnt mention this
22、 until the season was over. Now l think its time.Early last season, I wrote a column about an art of kindness I had seen Jordan do to a disabled child outside the stadium. After it ran,I got a call from a marl in the western suburbs. He said,“I read what you wrote about Jordan. but I thought I shoul
23、d tell you another thing I saw. ”Here it comes, I thought. It always does. Write something nice about a person, and people call you up to say that the person is not so nice.A few weeks later Jordan and I were talking about something else before a game, and I brought up what the man had said. Was the
24、 man right? Had Jordan really been talking to those two boys in that poor and dirty neighborhood?Not two boys, Jordan said. But four.And he named them. He said four names. And what did they talk about?Everything,” Jordan said. Anything. Ive asked to see their grades so that I can check to see if the
25、yre paying attention to their study. If it turns out that one or two of them may need teaching, I make sure they get it.Its just one more part of Michael Jordans life one more thing that no one knows about, and one more thing Jordan does fight for. The NBA season is over now, and those boys have the
26、ir memories. So do J! When the expert reviewers begin to turn against Jordan as they surely will, Ill think about those boys under the streetlight, waiting for the man they know to come. For someone they can depend on.4. The writer wrote this story about Jordan and his young friends because _A. he t
27、hought highly of Jordans deedsB. he hated to see Jordan do something badC. he believed it was time to help the disabledD. he felt sure he neednt keep the promise then5. A man in the western suburbs made a call to _A. know why Jordan stopped in a bad areaB. get a chance to become famous himselfC. let
28、 the writer know Jordan was not that niceD. offer an example to show how Jordan helped others6. Jordan talked with the boys because he _.A. needed their supportB. had promised to do soC. liked to teach them to play basketballD. wanted to make sure they all studied well7. The text implies that Jordan
29、 is _.A. an excellent basketball playerB. good at dealing with problems of lifeC. always ready to make friends with young peopleD willing to do whatever he can for the good of society【答案】4. A 5. C 6. D 7. D【解析】这是一篇记叙文。文章讲述的是鲜为人知的关于篮球巨星乔丹的故事。通过这个故事我们知道乔丹愿意为社会的利益做他所能做的一切。【4题详解】推理判断题。根据第一段I promised Mi
30、chael I wouldnt mention this until the season was over. Now l think its time.“我答应过迈克尔在赛季结束前不会提起这件事。现在我想是时候了。”和第二段中Early last season, I wrote a column about an art of kindness I had seen Jordan do to a disabled child outside the stadium.“上个赛季初,我写了一篇专栏,讲述我看到乔丹在体育场外对一个残疾儿童所做的一种仁慈的艺术。”由此可知,作者写了这个关于乔丹和他的
31、年轻朋友们的故事,因为他对乔丹的事迹评价很高。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第二段中After it ran,I got a call from a marl in the western suburbs. He said,“I read what you wrote about Jordan. but I thought I should tell you another thing I saw. ” 播出后,我接到来自西郊的一个电话。他说:“我读了你写的关于乔丹的文章。但我想我应该告诉你我看到的另一件事。”和第三段Write something nice about a person
32、, and people call you up to say that the person is not so nice.“写一些关于一个人的好话,人们会打电话给你说这个人不怎么好。”由此可知,一个住在西郊的人打电话给作者,告诉他乔丹没那么好。故选C。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段Everything,” Jordan said. Anything. Ive asked to see their grades so that I can check to see if theyre paying attention to their study. If it turns out t
33、hat one or two of them may need teaching, I make sure they get it. “一切,”乔丹说。“任何东西。我要求看他们的成绩,这样我就能知道他们是否认真学习了。如果结果证明他们中有一两个可能需要教学,我确保他们能得到。”由此可知,乔丹和孩子们谈话,因为他想确保他们都好好学习。故选D。【7题详解】推理判断题。根据第一段I promised Michael I wouldnt mention this until the season was over. Now l think its time.“我答应过迈克尔在赛季结束前不会提起这件事。
34、现在我想是时候了。”和最后一段中Its just one more part of Michael Jordans life one more thing that no one knows about, and one more thing Jordan does fight for.“这只是迈克尔乔丹生活的又一个部分又一件没人知道的事,也是乔丹为之奋斗的事。”由此判断出,文章在暗示我们乔丹愿意为社会的利益做他所能做的一切。故选D。CMicroplastics are everywhere in our environment. Its hardly surprising that the
35、tiny fragments have also been found in the human body. A new study shows that Americans are consuming as many as 121,000 particles each year.Measuring 50 to 500 microns in length, microplastics come from a variety of sources, including large plastics that break down into smaller and smaller pieces.
36、Therefore, much remains unknown about the common existence of these materials within the human body, as well as the impact on human health.Hoping to fill in some of these gaps, a research team, led by Kieran Cox, a Ph. D. candidate at the University of Victoria, looked at 26 papers assessing the num
37、ber of microplastics in commonly consumed food items, among which are seafood, sugar, salt, honey, alcohol and water. The team also evaluated the potential consumption of microplastics through inhalation (吸入) using previously reported data on microplastic concentrations in the air and the Environmen
38、tal Protection Agencys data on respiration rates. Based on these data, the researchers calculated that our annual consumption of microplastics via foods and drinks ranges from 39,000 to 52,000 particles. When microplastics taken in through inhalation are taken into account, the range jumps to betwee
39、n 74,000 and 121,000 particles per year.The authors of the study found that people who drink exclusively from plastic water bottles absorb additional 90,000 microplastics each year, compared with 4,000 among those who only consume tap water. “This shows that small decisions, over the course of a yea
40、r, really matter and have an impact.” Cox says. The new study, according to its authors, was the first to investigate “the accumulative human exposure to microplastics”. But in all likelihood, the research tells only a small part of the entire story. Collectively, the foods and drinks that the resea
41、rchers analyzed represent 15 percent of Americans caloric intake. The team could not account for food groups like fruits, vegetables and grain because there simply is not enough data on their microplastic content.For those who worried about microplastic consumption, cutting down bottled water is a g
42、ood place to start. But for the heart of the problem, we have to stop producing and using so many plastics.8. What makes it difficult to know microplastics commonly exist in the human body?A. The quality of microplastics.B. The quantity of microplastics.C. The size of microplastics.D. The shape of m
43、icroplastics.9. How did Kieran Coxs team calculate the potential consumption of microplastics?A. By analyzing existing data.B. By comparing the impact.C. By studying papers.D. By conducting experiments.10. What can we know according to the text?A. The study is among the earliest ones to investigate
44、human exposure to microplastics.B. Drinking less plastic bottle water helps to take in fewer microplastics.C. Coxs team gained comprehensive information of microplastics taken in by humans.D. People consume 74,000 to 121,000 particles of microplastics per year from foods and drinks.11. What is the b
45、est title for the text?A. The Potential Problems of MicroplasticsB. Microplastics Found Within Human BodiesC. Microplastics Coming From Various SourcesD The Impact of Microplastes on Human Health【答案】8. C 9. A 10. B 11. B【解析】本文是一篇说明文。文章介绍了一项研究,研究发现人体内含有大量的微塑料颗粒。【8题详解】细节理解题。根据第二段中的“Measuring 50 to 500
46、 microns in length, microplastics come from a variety of sources, including large plastics that break down into smaller and smaller pieces. Therefore, much remains unknown about the common existence of these materials within the human body”可知,微塑料颗粒的长度在50到500微米之间,有多种来源,包括可以分解成越来越小的碎片的较大塑料,因此,关于这些物质在人
47、体的普遍存在还有很多未知之处。由此可知,微塑料颗粒的大小让我们很难知道它们普遍存在于人体中。故选C。【9题详解】推理判断题。根据第三段中的“The team also evaluated the potential consumption of microplastics through inhalation (吸入) using previously reported data on microplastic concentrations in the air and the Environmental Protection Agencys reported respiration rate
48、s. Based on these data, the researchers calculated that our annual consumption of microplastics via food and drink ranges from 39,000 to 52,000 particles.”可知,基兰考克斯的研究小组还利用先前报告的空气中微塑性物质浓度数据和环境保护署报告的呼吸速率,评估了吸入过程中微塑料的潜在消耗量,根据这些数据,研究人员计算出,我们通过食品和饮料每年消耗的微塑料颗粒从39000到52000不等。由此可知,基兰考克斯的研究小组是通过分析数据来计算微塑料的潜在
49、消耗量的。故选A。【10题详解】细节理解题。根据第四段中的“The authors of the study found that people who drink exclusively from plastic water bottles absorb an additional 90,000 microplastics each year, compared to 4,000 among those who only consume tap water.”可知,这项研究的作者发现,那些只喝塑料瓶装水的人每年会摄入90000个微塑料颗粒,而那些只喝自来水的人每年摄入4000个微塑料颗粒。由
50、此可知,少喝塑料瓶装水有助于减少微塑料的摄入。故选B。【11题详解】主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段“Microplastics are everywhere in our environment. Its hardly surprising that the tiny fragments have also been found in humans. A new study shows that Americans are consuming as many as 121,000 particles each year.”可知,微塑料在我们的环境中无处不在,在人类身上也发现这些微小的碎
51、片并不奇怪,一项新的研究表明,美国人每年消耗的微塑料颗粒多达12.1万个。由此可知,本文主要介绍的是研究发现人体内含有大量的微塑料颗粒。Microplastics Found Within Human Bodies适合做本文最佳标题。故选B。DIn the late 1960s, the anthropologist (人类学家) Edmund Carpenter arrived in New Cuinea armed with mirrors, videos and Polaroid cameras, and a mission: to disrupt (扰乱) the minds of m
52、embers of the Biami tribe, who had never seen full reflections or images of themselves. After their first astonished response-covering their mouths and ducking their heads-they stood frozen, staring at their images. Carpenters devices disturb that inner image, causing discomfort. But not for long. W
53、ithin days, the villagers groomed (打扮) themselves openly before mirrors and began taking Polaroid shots of each other.Its unclear if the People of Biami were really as unfamiliar with mirrors as Carpenter thought. But in any case, whats striking isnt how strange their reaction seems, but how related
54、. Do you know how it feels when you make a pleasant remark in a lift, but nobody responds? Or when two people greeting each other misjudge whether to go for a handshake, a hug or a social kiss? Thats the same awkwardness: self-consciousness tinged with uncertainty, as Dahl defines it. Suddenly, I se
55、e Im viewed not as a friendly conversationalist, but as a strange person who talks in the lift.As awkwardness feels unpleasant, its natural to want to overcome it. Dahls initial motivation for writing her book Cringeworthy: A Theory of Awkwardness, was to get over her own awkwardness. But after a jo
56、urney through various awkward experiences, she makes a persuasive case for celebrating it. We live in an era with more opportunities than ever to do so. But awkwardness breaks that false appearance, exposing the imperfect life behind it. It creates a strange kind of social bond-how much in common we
57、 have when seeing that behind the disguise (伪装) -were all just trying our best to seem perfect.The awkward you, then, are the real you, the one without the defensive performance. Dahl even indicates that taking a friendlier attitude toward awkwardness might help us make the connections with people h
58、olding different ideas.12. How did the people of Biami feel when they first saw themselves in the mirror?A. Shocked at their reflections.B. Satisfied with their images.C. Curious about their look.D. Ashamed of their appearance.13. Which of the following awkwardness is self-consciousness tinged with
59、uncertainty?A. You slip over just to the face of your girl in dream.B. You are caught cheating but get nothing in an exam.C. You are found standing in pubic with your trousers zip open.D. Youre refused when offering your seat to a seemingly pregnant woman.14. What causes you to feel embarrassed from
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
