江西省新余市第一中学2021届高三第四次模拟英语试题(含听力) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江西省新余市第一中学2021届高三第四次模拟英语试题含听力 WORD版含解析 江西省 新余市 第一 中学 2021 届高三 第四 模拟 英语试题 听力 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江西省新余一中2021届高中毕业年级第四次模拟考试英语试卷第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What do we know about John?A. He had an accident.B. He works in the
2、 hospital.C. He suffered from a headache.【答案】A【解析】【原文】W: Did you hear Johns in the hospital with head injuries and a broken arm?M: Yes. Apparently he was struck by another vehicle and turned completely over.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why is the man late?A. He overslept.B. He lost his car key.C. He had no
3、alarm clocks.【答案】A【解析】【原文】W: Youre late again. Did your car break down?M: No, I forgot to set my alarm clock, so I slept overtime.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. Health.B. Education.C. Environment.【答案】C【解析】【原文】M: I wonder if our children will still be able to breat
4、he clean air, drink clean water and see a blue sky.W: Yes. I think its time man learned to live in harmony with the earth instead of destroying it.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How old is the girl?A. 6 years old.B. 9 years old.C. 15 years old.【答案】C【解析】【原文】M: You are a good piano player. How long have you bee
5、n playing the piano?W: Ive been playing the piano since I was 6 years old. About 9 years ago.M: Really? Thats a long time. Im also planning to learn to play these days.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whats the relationship between the speakers?A. Neighbors.B. Former classmates.C. Workmates.【答案】B【解析】【原文】W: Gary
6、, hello. How are you? You look taller and stronger than before. I remember little Gary, the best student in the class.M: No, you were a better student than I was, but I remember a little girl with glasses. Youre different, too.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项
7、,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Who needs a new dress?A. Jenny.B. Ann.C. Lucy.7. Where will the speakers go first?A. A clothes store.B. The City Library.C. A bookstore.【答案】6. C 7. A【解析】【原文】M: Lucy, are you going out?W: Yes.
8、 I need a new dress for Jennys birthday party.M: Im going downtown, too. Could you give me a lift?W: Sure. By the way, do you have a membership card for the Pretty Girls Store?M: Yes. I often buy dresses for Ann in that store. I can get a 20 percent discount on everything there.W: Great. Could we go
9、 there first? I want to use your card.M: Why not? Its still 2:00 Ill still have enough time to choose some books.W: So you are going to the City Library, arent you?M: No, Im going to buy some books for Ann. She likes reading.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What is the party for?A. A festival.B
10、. A birthday.C. An anniversary.9. Why does the girl talk to the man?A. To ask for permission.B. To make an invitation.C. To get some advice.10. What will the headmaster do before the party?A. Sing an English song.B. Share his resolutions.C. Deliver a speech.【答案】8. A 9. B 10. C【解析】【原文】W: Hi, Mr. Smit
11、h. I wonder if youre free on New Years Eve. Wed like you to come to our New Years party.M: Thank you. Id love to come. Where will it be?W: In our classroom at 6:00 pm. By the way, could you sing a song for us at the party?M: Im afraid Im not that good at singing, but Ill try. How about an English fo
12、lk song?W: That would be wonderful. Our monitor has been wanting to ask you to sing. Well also invite several other teachers to the party. Each of them will perform something for us, and I think the headmaster will give a speech before the party.M: Sounds great. I hope there will be some fun games a
13、t the party.W: Oh, of course, and well all share our New Year resolutions at the end of the party.M: Im sure itll be a great party.W: Yes, I hope well all have a wonderful time.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. What did the man think of the girls last paper?A. Excellent.B. Ordinary.C. Poorly do
14、ne.12. Who helped the girl with her research?A. Jean.B. Mr. Smith.C. Ms. White.13. What will the girl do next?A. Rewrite the paper.B. Ask for sick leave.C. Prepare for an oral presentation.【答案】11. C 12. A 13. C【解析】【原文】W: Mr. Smith, may I talk with you for a moment?M: Of course. Come in, please.W: Iv
15、e come to talk to you about my grade on my last paper. I want to know why I was given an “F”.M: Well, yours was so similar to that of another student in the class, and I think that youd not done it yourself.W: I did work closely with my roommate Jean, but let me explain why. A week before the paper
16、was due, I was too sick to do my research. Jean agreed to help me. But it was really on my own.M: Well, youd been given a month to work on the paper. Wouldnt it be better to get ahead rather than to wait until the last minute? Each student was supposed to prepare it individually. Im afraid my decisi
17、on remains the same. However, if youre willing to make an oral presentation about the governments role in running the economy, Ill give you extra credit.W: Thank you. Ill do that. But when?M: My assistant Ms. White will inform you as soon as it is decided.W: OK. Goodbye!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请
18、去附件查看】14. What does the woman want to do?A. Get fit.B. Kill time.C. Relax herself.15. When can non-members enjoy the special offer?A. This month.B. During holidays.C. On their birthdays.16. How much does a swimming class cost non-members each time?A. $35.B. $25.C. $10.17. What class will the woman c
19、hoose?A. A weight lifting class.B. A swimming class.C. A yoga class.【答案】14. C 15. A 16. C 17. C【解析】【原文】M: Good morning. This is Spa Heaven. How can I help you?W: Well, basically, I think Im too tired and looking for some way to relax.M: OK, sure. Did you know that we recently have a special offer wh
20、ich allows non-members to use our facilities without having to pay the membership fee?W: Oh, thats great.M: Yeah, but the offer is just until the end of this month. Anyway, let me tell you a little about the facilities at Spa Heaven. First, we have a fitness center where you can have a weight traini
21、ng so that you can lose some weight.W: And that sounds good, but Im not really interested in getting fit. I just want to get rid of my tiredness. Mm, well, Id like to go swimming and I find that helps me relax.M: We have two 25-meter pools here.W: Can you tell me how much that costs?M: Well, for non
22、-members, it costs just $10 for each time.W: OK. I think I need to do something more relaxing, you know, like yoga. Do you have anything like that?M: Well, yes. And during the special offer period, non-members can take part for just $35 per class.W: OK. Thanks very much for your help. Ill come down
23、this afternoon and arrange a yoga class.M: Sure, Im looking forward to seeing you then.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. Why did the reader feel lonely?A. She had trouble with her studies.B. Her best friend wasnt around.C. She was unable to look after herself.19. What is the speaker trying to do?
24、A. Introduce a class.B. Share experiences.C. Give suggestions.20. Whom is this passage written for?A. Teachers.B. Parents.C. Students.【答案】18. B 19. C 20. C【解析】【原文】W: A reader wrote in to say that she was feeling left out at break because her best friend wasnt around. Heres our advice to her, and to
25、all kids who feel lonely sometimes.Its hard when a best friend isnt around, maybe because she moved to a different school or a different class. You may feel lonely at break or lunchtime. You want to have new friends. But how do you make them? Maybe it seems like everybody else already has their frie
26、nds. But remember, theres always room for more friends.Start by looking around your classroom thinking about which kids youd like to play with at break. Look for chances to say hi to them, smile and be friendly. Offer to share something with or express your appreciation to them, invite someone to pl
27、ay with you or say Do you want to sit here? at lunchtime. If you have trouble doing this or if youre feeling shy, ask your teacher to help you make new friends. Teachers are usually pretty good at matching up friends. The best way to make friends is to be a friend. Be kind, be friendly, share, say n
28、ice things, offer to help, and pretty soon youll have one, or two, or even more new friends.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AUpcoming Events CalendarFebruary Exhibition at Justus Fine Art GalleryOwned by the artist Dolores Justus, the gallery offers a seri
29、es of original art including paintings, photography works, sculpture and more by recognized artists. Hours are from 10 a.m. to 5 p.m., Wednesday through Saturday and the tickets are open to booking in advance. The gallery is located at 827 A Central Avenue in Hot Springs, AR.For more information, ca
30、ll 501-321-2335 or visit online at www. justusfineart. com.The FantasticksThe Fantasticks is a funny and romantic musical about a boy, a girl, and their two fathers who try to keep them apart. It is held at Hot Springs Bathhouse Dinner Theatre, 701 Central Ave. The dinner seating begins at 5:30 p.m.
31、 Its suggested that you book a ticket in advance.For more information about the musical, please contact 501-318-1600 or e-mail sales hotspringsbathhousedinnertheatre. com.Art & WineJoin local artist Dee Garrett at Garvan Woodland Gardens, 550 Arkridge Road as she presents a painting workshop for art
32、ists at the beginner level. Participants may enjoy wine and cheese as they practice their techniques, creating finished pieces on canvas. All materials are provided.For more information, please contact 501-262-9300.AAA State Basketball 2019We will be posting the latest information close to the date
33、on our Front Page, so check us out daily. Tickets will go on sale on Thursday, March 7, at the Bank of the Ozarks Arena Box Office and not before, and must be bought in person. They will not be sold over the phone or over the Internet. You can only buy tickets on the day of the games. Cash and credi
34、t cards only.For more information, check out www. ahsaa. org.21. Where can you go to enjoy artworks by well-known artists?A. 701 Central Ave.B. 550 Arkridge Road.C. 827 A Central Avenue.D. The Bank of the Ozarks Arena Box Office.22. What can you do if youre interested in musicals?A. Dial 501-262-930
35、0.B. Dial 501-318-1600.C. Dial 501-321-2335.D. Visit www. justusfineart. com.23. How can you get a ticket for the AAA State Basketball games?A. By checking out www. ahsaa. org.B. By booking one online in advance.C. By posting the news on the Front Page.D. By buying one at the box office in cash.【答案】
36、21. C 22. B 23. D【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个即将开始的活动信息,介绍了其活动内容、时间、地点和联系方式等信息。【21题详解】细节理解题。根据February Exhibition at Justus Fine Art Gallery部分中“Owned by the artist Dolores Justus, the gallery offers a series of original art including paintings, photography works, sculpture and more by recognized artists.;Th
37、e gallery is located at 827 A Central Avenue in Hot Springs, AR.(画廊由艺术家Dolores Justus所有,提供一系列由知名艺术家创作的原创艺术,包括绘画,摄影作品,雕塑等;该画廊位于阿拉斯加州温泉市中央大道827号A)”可知,你在中央大街827号A可以欣赏到著名艺术家的作品。故选C。【22题详解】细节理解题。根据The Fantasticks部分中“The Fantasticks is a funny and romantic musical about a boy, a girl, and their two father
38、s who try to keep them apart.;For more information about the musical, please contact 501-318-1600 or e-mail sales hotspringsbathhousedinnertheatre. com.( Fantasticks是一部有趣而浪漫的音乐剧,讲述了一个男孩、一个女孩和他们的两个父亲试图把他们分开的故事;更多关于音乐剧的信息,请联系501-318-1600或电子邮件sales hotspringsbathhousedinnertheatre. com.)”可知,如果你对音乐剧感兴趣,
39、你可以拨打电话501-318-1600。故选B。【23题详解】细节理解题。根据AAA State Basketball 2019部分中“You can only buy tickets on the day of the games. Cash and credit cards only.(你只能在比赛当天购买门票。只收现金和信用卡)”可知,你可以在售票处用现金买一张AAA州篮球比赛的票。故选D。BJessica Burks home is full of opportunities. Packaged slime(黏土) in a variety of colors and pleasant
40、 smells lines one wall of living room, and, in the designated “slime room” workspace in the back, bottles of fragrance oil are arranged in rows, next to glue and an industrial-size kitchen mixer.But its not the amount of slime in Burks house that shocks people, she said. Its that her 15-year-old dau
41、ghter, Samantha Zumwalt, is in charge of their enterprise. The mother-daughter team run Samanthas Slime Shop at home and the demand for their products helps them earn six figures a year. Samanthas slime, offered in a rainbow of colors and a range of textures(质地), is in high demand. Since she started
42、 her business, shes made more than 24,000 sales on Etsy. The customers are generally young between 9 and 12 years old, Burks said, though some adults and teens buy slime, too. Some customers buy Samanthas slime because they say playing with it is calming. Others want it because it gives them somethi
43、ng to do with their hands.Last year, Nichole Jacklyne, a social media blogger, who reviews slime and provides DIY lessons for hundreds of thousands of followers, reviewed Samanthas product in a video. After Jacklynes video, orders poured into Samanthas shop, Burks said.However, Samanthas mom was ini
44、tially resistant to the girls slime ambitions. It took months for Samantha to convince her mom to buy the key materials to make slime. “I told her no for months,” Burks said. Finally, Burks gave in. She had been laid off from her job as an accountant, and the two dove into the slime business. Now, B
45、urks is proud of Samantha for running the business so well, “I hope she can meet all of her business goals whether thats still running the slime enterprise, or buying another business out, or starting a new business,” she said. “Whatever her dreams are is where I want her to be.”24. Why does the aut
46、hor specifically describe Jessica Burks home in Paragraph 1?A. To stress the amount of slime there.B. To present how special her home is.C. To introduce Samanthas slime business.D. To show the business opportunities of slime.25. What do we know about Samanthas slime from the text?A. It only wins pop
47、ularity with kids.B. All adults buy it just for recreation.C. Social media contributes greatly to its sales.D. It helps Samantha get more followers on the Internet.26. How does Jessica Burks attitude to Samanthas slime business change?A. WorriedFavorable.B. DoubtfulObjective.C. NegativeCautious.D. D
48、isapprovingSupportive.27. What is the passage mainly about?A. Samanthas slime business is a success.B. Samantha promotes her slime online.C. Playing with slime puts people at ease.D. Jessica Burks quits to run her slime business.【答案】24. C 25. C 26. D 27. A【解析】本文是一篇记叙文。本文讲述了15岁的Samantha在妈妈的帮助下,在家开店售卖
49、不同颜色和气味的黏土,并获得成功的故事。【24题详解】推理判断题。阅读文章可知,第一段描述了Burks家有各种颜色的黏土及制作材料。再根据下文内容,尤其是第二段中的“But its not the amount of slime in Burks house that shocks people, she said.” “The mother-daughter team run Samanthas Slime Shop at home and the demand for their products helps them earn six figures a year.(但并不是Burks家
50、的黏土量令人震惊,她说:“母女团队在家经营Samantha的黏土店,对她们产品的需求,帮助她们每年挣6位数的收入。)”可知,作者写作第一段的目的是引出对Samantha黏土生意的介绍,故选C。【25题详解】细节理解题。根据第三段的内容,尤其是“After Jacklynes video, orders poured into Samanthas shop”可知,社交媒体博主Jacklyne在网上的点评视频使得Samantha的黏土商店获得了大量订单,故社交媒体促进了Samantha的黏土销量上涨,即社交媒体对其销售贡献巨大。故选C。【26题详解】细节理解题。根据最后一段中的“Samanthas
51、 mom was initially resistant to the girls slime ambitions” “I told her no for months”可知,Samantha的妈妈一开始对Samantha的黏土事业是抵制的;再根据最后一段中的“Now, Burks is proud of Samantha for running the business so well”可知,现在Burks对Samantha的作为感到自豪,故可看出Samantha的妈妈现在十分支持Samantha的黏土事业。Jessica Burks对Samantha的黏土生意的态度经历了由反对到支持。故选
52、D。【27题详解】主旨大意题。通读全文,尤其根据第二段中的“Samanthas slime, offered in a rainbow of colors and a range of textures(质地), is in high demand. Since she started her business, shes made more than 24,000 sales on Etsy.(Samantha的黏土以彩虹色和多种质地供应,需求量很大。自从她创业以来,她在Etsy上的销售额已经超过了24000。)”可知,本文主要讲述了15岁女孩Samantha Zumwalt开设的黏土商店大
53、获成功的故事,故A项“Samantha的黏土生意很成功”最能概括文章大意。故选A。CCould it be time to say goodbye to Earth? According to NASA, a giant asteroid is heading for Earth next month. Well, when we say heading for Earth, we actually mean its heading for Earths vicinity(周边), passing within 3,908,791 miles of our planet.Officially
54、classified as 52768 (1998 OR2), the near-miss has been predicted to occur on April 29. According to NASA, the asteroid is traveling toward us at 19,461 miles per hour and is about half the size of Mount Qomolangma.The space agency first discovered the object in 1998 and said it would be “large enoug
55、h to cause global effects” if it were to hit Earth. But despite being classed as “potentially hazardous (有危险的)”, scientists said it is not on the list of potential future Earth impact events.Currently, the agency has identified 20,000 Near-Earth Objects. Of these, only a few are considered potential
56、 impactors, which NASA tracks via their automated Sentry System.The near-miss 1998 OR2 might not pose a threat, but many scientists agree its only a matter of time before a huge asteroid collides with Earth.Cardiff University scientist Ian McDonald told BBC Today, “Doomsday asteroid hits arent confi
57、ned to the past. There are always rocks flying through space. One of these will hit us and it will have pretty dramatic effects.”The last Earth impact was in 2013, and terrifyingly nobody saw it coming. Dubbed(被称为)the Chelyabinsk meteor, it exploded just 30 kilometers from Earths surface, shattering
58、 windows and rocking buildings for over 500 square kilometers, according to the BBC.This impact injured around 950 people in Russia, but it just goes to show how precarious life on Earth is and how it could be devastated(毁坏的)by larger future impacts.28. What can we learn about 1998 OR2?A. It is as l
59、arge as Mount Qomolangma.B. It is heading for Earth at 3,908,791 mph.C. It is likely to occur at the end of March.D. It is estimated not to be a threat to Earth.29. What would McDonald probably agree with?A. There is little chance that the doomsday asteroid hits Earth.B. A mega asteroid could unavoi
60、dably threaten Earth one day.C. Potential impactors could be tracked and destroyed.D. Mega asteroids could collide with Earth more often in the future.30. By mentioning the Chelyabinsk meteor in the text, the author intends to_.A. compare it with the upcoming 1998 OR2B. present the dramatic effects
61、of Earth impactsC. show how frequent Earth impacts areD. prove that little can be done in the face of an Earth impact31. The underlined word “precarious” in the last paragraph probably means “_”.A. uncertainB. unpreparedC. preciousD. diverse【答案】28. D 29. B 30. B 31. A【解析】这是一篇说明文。本文谈论了小行星1998 OR2是否会撞
62、击地球,以及一些科学家对小行星是否会撞击地球的观点。【28题详解】推理判断题。根据第三段的“But despite being classed as potentially hazardous (有危险的)”,scientists said it is not on the list of potential future Earth impact events.(尽管被归类为“潜在危险”,但科学家们表示,它并不在未来可能对地球产生影响的事件名单上。)”以及第五段的The near-miss 1998 OR2 might not pose a threat(未命中的1998 OR2可能不会构成
63、威胁)”可推知,估计1998 OR2不会对地球构成威胁。故选D。【29题详解】推理判断题。根据前文第五段“its only a matter of time before a huge asteroid collides with Earth.(巨大的小行星与地球相撞只是时间问题。)”和第六段“Doomsday asteroid hits arent confined to the past. There are always rocks flying through space. One of these will hit us and it will have pretty dramati
64、c effects.”( 世界末日小行星撞击并不局限于过去。总有岩石在太空中飞过。其中一个会击中我们,会产生相当大的影响。”)”可知,McDonald可能认为一颗巨型小行星总有一天会不可避免地威胁到地球。故选B。【30题详解】推理判断题。根据倒数第二段“The last Earth impact was in 2013, and terrifyingly nobody saw it coming. Dubbed(被称为)the Chelyabinsk meteor, it exploded just 30 kilometers from Earths surface, shattering w
65、indows and rocking buildings for over 500 square kilometers, according to the BBC.(上一次地球撞击发生在2013年,可怕的是没有人看到它的到来。据英国广播公司报道,这颗被称为cheryabinsk的流星在距地球表面仅30公里的地方爆炸,打碎了500多平方公里的窗户,摇晃着建筑物。)可推知,作者提到cheryabinsk的流星目的是展示小行星撞击地球的巨大影响。故选B。【31题详解】词义猜测题。从上文的倒数第二段“terrifyingly nobody saw it coming(可怕的是没有人看到它来了)”以及下
66、文的“how it could be devastated (毁坏的) by larger future impacts(它是如何被未来更大的冲击摧毁的)”可以推知,这里指的是巨行星撞击地球会给地球上的生命带来潜在的毁灭性风险,而这种风险是不确定的,所以选项中A为最佳答案。故选A。DOur ability to collect data gets far ahead of our ability to fully use it, yet data may hold the key to solving some of the biggest global challenges facing u
67、s today.Take, for instance, the frequent outbreaks of waterborne diseases as a consequence of war or natural disasters. The most recent example can be found in the country, where roughly 10,000 new suspected cases of cholera(霍乱) are reported each week and history is filled with similar stories. What
68、 if we could better understand the environmental factors that contributed to the disease, predict which communities are at higher risk, and put in place protective measures to stop the spread? Answers to this question and others like it could potentially help us prevent a catastrophe.As a big data s
69、cientist, I studied data from wide-ranging, public sources to identify patterns, hoping to predict trends that could be a threat to global security. Various data streams are important because the ground truth data (such as surveys) is often delayed, limited, incorrect or, sometimes, nonexistent.For
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-344605.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
