分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型《新高考》2022年高考英语外研版一轮复习配套练习:选修6 MODULE 1 阅读题组——练速度 WORD版含答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:345949
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:66.70KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新高考 新高考2022年高考英语外研版一轮复习配套练习:选修6MODULE 1阅读题组练速度 WORD版含
    资源描述:

    1、高考题型组合规范练11选修6Module 1阅读题组练速度(35 mins).阅读理解AAuckland University Online EducationWhat to ExpectMost Auckland University(AU) online programs are 100 percent online so that students do not come to the school campus.Instead,AU has designed a media-rich,easy-to-use learning environment through a Learning

    2、 Management System(LMS).DisciplineWith disciplined work habits,you are likely to succeed as an online student.It is up to you to log on to your course and meet your own deadlines.Time ManagementIn order to earn competitive grades,plan on spending a minimum of 20-25 hours a week on each course.AU cou

    3、rses operate on a seven-week schedule,with start dates in January,March,May,July,September and November.Students are able to complete two courses per semester by taking one seven-week course at a time.Professional ConnectionsMany of the AU faculty(教员) who teach online have connections to industry,so

    4、 the online learning environment ensures access to diverse expertise and practice.It includes an extensive network of professionals in a variety of industries.“I work as an IT manager.And right from the very beginning,every class I took was relevant to what I was doing at work.The wide range of cour

    5、ses gave me a strong foundation for my career development.”Jim Heilman,Computer Information Systems graduateTechnologyIt goes without saying that technology plays a vital role in online learning.You will need a high-speed Internet connection and basic computer skills.For specifics,please click here

    6、to visit our Technology page.1.How long does it take to complete one course?A.Seven weeks.B.One semester.C.Several months.D.At least 20-25 hours.2.What is the purpose of mentioning Jim Heilman?A.To recognize an excellent graduate.B.To set a good example to other learners.C.To prove benefits of profe

    7、ssional connections.D.To show effective methods of online learning.3.Where is the text probably taken from?A.A course brochure.B.A college website.C.An academic magazine.D.An online advertisement.BOver the past 20 years,Zhang Bi has donated her blood more than 130 times to help people in need.Zhang,

    8、44,an employee of a company in Yichang,Hubei province,first donated blood in 1998 while studying at Wuhan University of Technology.“It was in the summer when I was with my classmates,and medical workers were promoting the idea of voluntary blood donations,” she recalled.To mark her upcoming graduati

    9、on with a degree in international trade and commerce,she decided to donate 200 milliliters of blood.“In fact,I was jittery at first,” she said.“But with the nurse explaining things and providing guidance,I gained basic knowledge and finally calmly finished the blood donation.”After graduation,she be

    10、gan to donate blood once or twice a year.In May 2001,an incident touched Zhang and deepened her understanding of voluntary blood donation.Her brother,a traffic policeman,was attacked and got hurt in a lung after dealing with an illegally operated motorcycle.He suffered blood loss and needed massive

    11、blood,but for lack of supplies in the blood bank,all the police officers in the city volunteered to donate blood.“Finally,with the help of the volunteers,my brother was saved,” she said.From then on,she began to donate blood every six months,the maximum allowed,according to the Blood Donation Law.In

    12、 2006,Zhangs father had a heart surgery and needed blood.Zhang had donated so much blood that she had earned enough “credits” for receiving the blood her father needed from the blood center.Yi Xiaomei,an official at the Yichang Blood Center,said there are more than 400 regular blood donors in the ci

    13、ty.“They have made great contributions to blood donation in the city,” Yi said.“Zhang Bi,as a typical example,tries her best to guarantee the quality and quantity of blood.” Zhang said donating blood is not only good for the recipient but improves her own mental and physical well-being.“I hope I can

    14、 continue as long as my physical condition can meet the donor requirements,” she said.4.What does the underlined word “jittery” mean in Paragraph 2?A.Excited.B.Curious.C.Nervous.D.Embarrassed.5.What played an important part in saving Zhang Bis brother?A.The blood in the blood bank.B.The help of the

    15、police officers.C.Zhang Bis donation of blood.D.The contribution of an official at the Blood Center.6.What can be inferred from the last paragraph?A.Blood Center has no limit in donating blood.B.Yichang has the best and most blood donors in China.C.Blood donors make a little money from blood donatio

    16、n.D.Donating blood benefits both the recipient and the donor.7.Whats the best title for the text?A.A Blood Donor Proves Love not in VainB.Our Society Needs Womens ContributionC.An Accident Changed a Traffic PolicemanD.Blood Donors Promoted Voluntary Blood DonationCThe Underwater Photographer of the

    17、Year,which originated from 1965,is a yearly contest based in the United Kingdom.As you might expect,the focus is on photos taken under water,whether in the ocean,in lakes or rivers,or even swimming pools.The pictures are judged in several different categories.The contest in 2020 had over 5,500 entri

    18、es from 70 different countries.The grand prize winner was “Frozen Mobile Home” by French photographer Greg Lecoeur.The photo shows seals swimming around a small iceberg.To get the picture,Mr.Lecoeur traveled to Antarctica in a small boat and spent time tracking the life around floating icebergs.The

    19、photo “Last Dawn,Last Gasp” by Pasquale Vassallo of Italy won the award for Ocean Protection Photographer of the Year.Mr.Vassallo said that he went diving early in the morning to take this picture of a tuna (金枪鱼) trapped as fishermen pulled their nets in.Mr.Vassallo also took “Octopus Training”,a pi

    20、cture that won in the category of “Behavior”.He said that when he came up after a dive,he noticed a soccer ball floating on the surface.When he went to check it out,he saw that there was an octopus hanging from the ball.Mr.Vassallo said he didnt understand what the octopus was doing,but wondered if

    21、it was training for the World Cup.Though Rooman Luc of Belgium didnt win the “Portrait” category,his photo,titled “Angry Seahorse”,is quite striking.The close-up shot of a seahorse staring strictly into the camera was named runner up (second place).He said he spent nearly an hour standing in knee-hi

    22、gh water being bitten by mosquitos in order to get the picture.The contest has many more amazing photos that can be viewed on the site,along with the stories behind them.There is even a book with all of the contents that can be downloaded for free.8.Which isnt suitable to enter the Underwater Photog

    23、rapher of the Year contest?A.The Crying Dolphin.B.Saving the Elephant.C.The Dancing Lemon Shark.D.Kissing the Whale.9.In which section of a website can we read the text?A.Arts.B.Literature.C.Documentary.D.Education.10.What is the photo “Last Dawn,Last Gasp” aimed to tell us?A.A tuna is hard to shoot

    24、.B.We should protect ocean animals.C.Diving early in the morning is painful.D.There are too many fishing nets in the sea.11.What can we learn from the photo of “Octopus Training”?A.The octopus is endangered.B.Photo-taking should be serious.C.The photographer has a sense of humor.D.The photographer i

    25、s concerned about the octopus.DAt Englands University of Plymouth,Professor Eduardo Miranda has been programming pairs of robots to compose music.Mirandas robots have simple “vocal cords(声带)” and are programmed to sing and to listen to each other.The robots unique warbling sounds(颤音) do not perfectl

    26、y match the human voice,but each machine is exactly sharing music with the other in a new and unique way.Each robot is equipped with speakers,software that mimics the human voice,a mouth that opens as it “sings”,a microphone for ears,and a camera for eyes.The robots also move.Miranda hopes that by s

    27、tudying his robot vocalists,he can discover something about how and why humans create,perform,and listen to music.When the robots sing,first one robot makes six random sounds.Its partner responds with more sounds.The first robot analyzes the sounds to see if their sequences are similar.If they are,i

    28、t nods its head and commits the sounds to memory,and the second robot notices and “memorizes” the musical sequence,too.If the first robot thinks the sounds are too different,it shakes its head and both robots ignore the sounds.Then the process continues.Miranda set up an experiment in which he left

    29、the two robots alone in his study for two weeks.When he returned,his little warblers had,by imitating each other,not only shared notes but combined them.The product of their cooperation was far from symphonic,but the robots had begun to combine the notes into their own self-developed “songs”.With th

    30、e help of his warbling robots,one of Mirandas goals is to create music that no human would ever compose.Miranda believes the robots are ideal for this purpose because they would not be influenced by any existing musical styles or rules.12.Which is closest in meaning to the underlined word “mimics” i

    31、n Paragraph 2?A.Substitutes.B.Interrupts.C.Controls.D.Copies.13.What did the two robots do during Mirandas experiment?A.They interacted with each other.B.They ignored the unique sound.C.They learned to sing better than humans.D.They committed random sounds to memory.14.What does Miranda want his rob

    32、ots to do?A.Sing as well as humans do.B.Create new styles of music.C.Memorize a variety of music.D.Promote traditional musical forms.15.What is the text mainly about?A.Future robots.B.Special songs.C.Music by robots.D.Experiments by Miranda.阅读七选五Learn in a way that works for youEveryone learns best

    33、in different ways.1 Find a way that works for you and try to learn that way as much as you can.Youll have more control over this when you study at home,but you can also talk to your teacher about adjusting how the lessons are taught to include more variety for different style learners.For example,ha

    34、ve you noticed that its really easy for you to remember charts or pictures?This means you might be a visual learner.2 An example of this would be if you drew yourself a chart to memorise the parts of speech.Maybe youve noticed that you have an easier time studying when you listen to music quietly or

    35、 that you cant remember what your teacher wrote on the board but you can “hear” what they said in your head as if they were in the room now.3 It means you learn better with sound.An example of this would be if you record your teacher when theyre talking so that you can listen to it while you do your

    36、 homework or study.Maybe youve noticed that,during a lesson,you feel like you still want to pay attention but you really need to stand up or move around.4 This might mean that you are a kinesthetic learner(动觉学习者),which means you learn better when youre doing things with your body.5A.This is called a

    37、 learning style.B.Do pay attention when your teacher is talking.C.This means you might be an auditory learner.D.Maybe you pace around your room while you study.E.Therefore,you should use more images and pictures in order to learn.F.Try playing with a piece of clay in your hand while your teacher tal

    38、ks.G.Just write down the most important things and the things you know youll have a hard time remembering.参考答案选修6Module 1阅读题组练速度.【语篇导读】本文是一篇应用文。文章介绍了奥克兰大学的在线教育的优势所在。1.A细节理解题。根据第三段中的“Students are able to complete two courses per semester by taking one seven-week course at a time.”可知,一门课程需要七个星期来完成,学生每

    39、学期可以上完两门课程。即完成一门课程需要七个星期,故选A项。2.C推理判断题。根据第五段中的“The wide range of courses gave me a strong foundation for my career development.”可知,广泛的课程为Jim Heilman的职业发展奠定了坚实的基础。因此文章提到Jim Heilman的目的是为了证明与专业人士建立联系的好处,故选C项。3.B推理判断题。根据文章的标题及最后一段中的“For specifics,please click here to visit our Technology page.”(有关详细信息,请

    40、单击此处访问我们的技术方面的页面。)可知,文章可能来自一个大学网站,故选B项。【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章讲述湖北宜昌的张弼无偿献血20多年的事迹,证明爱不是徒劳的。献血者不仅帮助了别人,也帮助了自己,同时提高了自己的身心健康。4.C词义猜测题。根据第二段的“But with the nurse explaining things and providing guidance,I gained basic knowledge and finally calmly finished the blood donation.”可知,此处表达的含义与画线词意思相反,据此可推知,画线词义是“紧张的

    41、”。5.B细节理解题。根据第三段的“He suffered blood loss and needed massive blood,but for lack of supplies in the blood bank,all the police officers in the city volunteered to donate blood.”及“Finally,with the help of the volunteers,my brother was saved,she said.”可知,张弼的哥哥失血过多,需要大量的血液,但血库缺乏补给,该市所有警察都自愿献血,最后,在志愿者的帮助下张

    42、弼的哥哥得救了。由此可知,是警察的帮助挽救了张弼的哥哥的生命。6.D推理判断题。根据最后一段的“Zhang said donating blood is not only good for the recipient but improves her own mental and physical well-being.”可知,献血不仅对接受者有好处,而且提高了献血者的身心健康。7.A主旨大意题。文章第一段阐述在过去二十年里,张弼献血130多次帮助有困难的人们,接下来展开讲述了张弼的事迹,张弼献血不仅帮助了许多人,而且对献血者也有好处,张弼的父亲做手术时需要血液,因为张弼的献血,父亲得到了足够

    43、的血液,她自己的身心健康也得到了提高。故A项“献血者证明爱不是徒劳的”为全文要表达的价值导向。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了2020年在英国举办的“年度水下摄影师”大赛部分令人惊奇的获奖代表作品。8.B细节理解题。根据第一段第二句“As you might expect,the focus is on photos taken under water,whether in the ocean,in lakes or rivers,or even swimming pools.”可知,重点是在水下拍摄的照片,无论是在海洋、湖泊或河流,甚至是游泳池。B项是在陆地,所以选B项。9.A文

    44、章出处题。根据文章的主旨大意可知,年度水下摄影师大赛的获奖摄影作品属于艺术,所以选A项。10.B推理判断题。根据第四段关键词“the award for Ocean Protection Photographer of the Year”(年度海洋保护摄影师奖)和“a tuna trapped”(一条金枪鱼被困)可知,我们应该保护海洋动物。11.C推理判断题。根据第五段的最后一句“Mr.Vassallo said he didnt understand what the octopus was doing,but wondered if it was training for the Worl

    45、d Cup.”可知,Vassallo不明白章鱼在做什么,但想知道章鱼是不是在为世界杯训练。由此可感受到摄影师的幽默风趣。【语篇导读】这是一篇科普类说明文。来自英格兰普利茅斯大学的Eduardo Miranda教授尝试用机器人作曲,试图创造出新的音乐风格。12.D词义猜测题。根据第二段中的“.software that mimics the human voice,a mouth that opens as it sings,a microphone for ears,and a camera for eyes.”可知,此处的意思是“每个机器人都有一个扬声器,模仿人类声音的软件,唱歌时会张开的嘴

    46、,用作耳朵的传声器和用作眼睛的相机”。由此可知,该词的意思是“模仿”,与copy含义相近。13.A细节理解题。根据第四段中的“.his little warblers had,by imitating each other,not only shared notes but combined them.The product of their cooperation was far from symphonic,but the robots had begun to combine the notes into their own self-developed songs.”可知,这两个机器人

    47、通过互相模仿,不仅分享了音符还把它们组合起来。它们合作的作品虽然不是那么和谐,但是它们开始把音符放在它们自己的歌曲中了。根据文中的“shared”“cooperation”可知,机器人之间存在互动。14.B细节理解题。根据最后一段中的“With the help of his warbling robots,one of Mirandas goals is to create music that no human would ever compose.”可知,Miranda的目标之一就是创造一种人类从未有过的音乐。15.C主旨大意题。第一段中的第一句话“At Englands Univers

    48、ity of Plymouth,Professor Eduardo Miranda has been programming pairs of robots to compose music.”可知,Miranda 教授给机器人编程让它们创作音乐,点明主题。接着介绍了音乐机器人的构造,机器人的音乐创作过程和一次创作实验的情况。因此,文章的主要内容是关于机器人创作音乐的。.【语篇导读】本文是一篇说明文。每个人的学习风格都不相同,我们应该找到适合自己的学习风格,尽可能学到更多的东西。1.A上文提到“每个人学习最好的方法不同”,A项“这被称作学习风格。”是对上文的概括。2.E根据上文提到的“例如,你是否注意到你很容易记住图表或图片?这意味着你可能是一个视觉学习者。”可知,E项和上文构成因果关系。3.C根据上文提到的“listen to”和“hear”可知,C项“这意味着你可能是一个听觉学习者。”符合语境。4.D根据下文提到的“动觉学习者”可知,D项“也许你在学习的时候在房间里踱步。”可引出下文。5.F本段介绍的是“动觉学习者”,F项“当老师说话时,你试着拿一块黏土在手里把玩。”符合上文语境。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:《新高考》2022年高考英语外研版一轮复习配套练习:选修6 MODULE 1 阅读题组——练速度 WORD版含答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-345949.html
    相关资源 更多
  • 2019_2020学年高中英语Unit2RobotsSectionⅣGrammar.doc2019_2020学年高中英语Unit2RobotsSectionⅣGrammar.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2RobotsSectionⅡWarmingUp.doc2019_2020学年高中英语Unit2RobotsSectionⅡWarmingUp.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robotsperiod3LearningaboutLanguage课时规范训练新人教版选修7.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robotsperiod3LearningaboutLanguage课时规范训练新人教版选修7.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robotsperiod2WarmingUp.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robotsperiod2WarmingUp.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robotsperiod1WarmingUp.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robotsperiod1WarmingUp.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册课件:UNIT 1 FOOD FOR THOUGHT SECTION Ⅱ USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册课件:UNIT 1 FOOD FOR THOUGHT SECTION Ⅱ USING LANGUAGE .ppt
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 6 EARTH FIRST SECTION Ⅴ WRITING—倡议书 WORD版含解析.DOC2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 6 EARTH FIRST SECTION Ⅴ WRITING—倡议书 WORD版含解析.DOC
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robots5SectionⅤWriting教案新人教版选修72020031801011.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robots5SectionⅤWriting教案新人教版选修72020031801011.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 6 EARTH FIRST SECTION Ⅲ GRAMMAR——现在分词和过去分词作补足语 WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 6 EARTH FIRST SECTION Ⅲ GRAMMAR——现在分词和过去分词作补足语 WORD版含解析.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robots4SectionⅣGrammar知能演练轻松闯关新人教版选修720200318099.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robots4SectionⅣGrammar知能演练轻松闯关新人教版选修720200318099.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 6 EARTH FIRST SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 6 EARTH FIRST SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robots3SectionⅢLearningaboutLanguage.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robots3SectionⅢLearningaboutLanguage.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 5 ON THE ROAD SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 5 ON THE ROAD SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robots2SectionⅡWarmingUp.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robots2SectionⅡWarmingUp.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robots1SectionⅠWarmingUp.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robots1SectionⅠWarmingUp.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 4 STAGE AND SCREEN SECTION Ⅰ STARTING OUT & UNDERSTANDING IDEAS WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 4 STAGE AND SCREEN SECTION Ⅰ STARTING OUT & UNDERSTANDING IDEAS WORD版含解析.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Poems单元质量评估检测卷二新人教版选修6.doc2019_2020学年高中英语Unit2Poems单元质量评估检测卷二新人教版选修6.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅣGrammar.doc2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅣGrammar.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 3 ON THE MOVE SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 3 ON THE MOVE SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅢLearningaboutLanguage.doc2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅢLearningaboutLanguage.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 2 LET’S CELEBRATE! SECTION Ⅴ WRITING—节日习俗 WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 2 LET’S CELEBRATE! SECTION Ⅴ WRITING—节日习俗 WORD版含解析.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅡWarmingUp.doc2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅡWarmingUp.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅠPre_reading练习新人教版选修620200429055.doc2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅠPre_reading练习新人教版选修620200429055.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Healthyeating学业质量标准检测新人教版必修3.doc2019_2020学年高中英语Unit2Healthyeating学业质量标准检测新人教版必修3.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册单元质量检测 UNIT 4 STAGE AND SCREEN WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册单元质量检测 UNIT 4 STAGE AND SCREEN WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册单元质量检测 UNIT 2 LET’S CELEBRATE! WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册单元质量检测 UNIT 2 LET’S CELEBRATE! WORD版含解析.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2HealthyeatingSectionⅢGrammar.doc2019_2020学年高中英语Unit2HealthyeatingSectionⅢGrammar.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2HealthyeatingSectionⅡLearningaboutLanguage.doc2019_2020学年高中英语Unit2HealthyeatingSectionⅡLearningaboutLanguage.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2HealthyeatingSectionⅠWarmingUpPre_readingandReading练习新人教版必修3.doc2019_2020学年高中英语Unit2HealthyeatingSectionⅠWarmingUpPre_readingandReading练习新人教版必修3.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1