2022秋新教材高中英语 Unit 6 The Media Period 6 Viewing Workshop-Check Your Progress课时作业 北师大版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022秋新教材高中英语 Unit The Media Period Viewing WorkshopCheck Your Progress课时作业 北师大版选
- 资源描述:
-
1、UNIT 6Period Six基础练.单句语法填空1The businessman wanted to make as many _ (profit) as he could from his products.2She used _ (wash) dishes in a restaurant, but now she has become a shop owner.3It is important that students develop an _ (aware) of valuing parents love.4My uncle went to the seaside, _ he en
2、joyed a pleasant holiday.5I saw some women _(chat) in the shade when I passed by.6Some experts thought that pollution poses a threat to the continued _(exist) of this species.【答案】1.profits2.to wash3.awareness4where5.chatting6.existence.用适当的介、副词填空1As for as classical music is concerned, I have no int
3、erest _it.2Would you please keep _contact with me by email?3There is little doubt that man has had an impact _ the Earths climate.4However, there is an ongoing discussion _ whether schools should continue to teach history.5Everyone should be aware _ the importance and urgency of protecting the envir
4、onment.【答案】1.in2.in3.on/upon4.about5of.选词填空tend to, pay attention to, to be honest, have in common, switch off1Generally speaking, women _ live longer than men.2Introduce yourself and start a conversation about something you _.3People wont _ you when they still have a lot of ideas of their own cryin
5、g for expression.4_, I dont agree with what he said at the meeting just now.5_ your mobile phone before going to bed, or it may disturb you.【答案】1.tend to2.have in common3pay attention to4.To be honest5Switch off.完成句子1_ is probably the key to success.意识到自己的弱点可能是成功的关键。2He admitted that _a computer,he
6、had little knowledge of it.他承认,说到修理电脑,他几乎不懂。3It _ to school every day.我每天步行上学要花20分钟。4Finding _ the climate in the city, he decided to move to the north.他发现很难适应这个城市的气候,决定搬到北方去。【答案】1.Being aware of your own weakness2when it comes to repairing3takes me twenty minutes to walk4it difficult to adapt to提升练
7、.阅读理解AViolence on television is bad for people.In fact,when I watch shooting,killing and fighting on TV, it breaks my heart.Sometimes I cant open my eyes to watch it.I think its not such a big problem with adults.They distinguish TV programmes from real life clearly, but its not good to watch too mu
8、ch.We watch many acts of violence on TV, and then we dont feel violence is violence.We need to have more time doing other things than watching TV.Its important to communicate with the family, go outside and do exercise, enjoy a hobby, think about something, and so on.TV is one part of our life enjoy
9、ment, and we must choose TV programmes wisely and watch actively.Televised violence has many effects on kids.They want to imitate things they see.They dont know the difference between good things and bad things well.Moreover, in some programmes a robot comes up again after it has been killed.Little
10、children dont know its not the same as real life.They may behave aggressively(侵略地) against their friends.Parents must control the TV programmes their children watch.But many parents go out for work, so they make TV take care of their children after school.People must think about the way to get along
11、 with TV.Maybe I think it is bad to televise violent programmes while children are still awake.Violent shows are bad not only for children but also for society because people who watch violent TV shows want to imitate the TV shows.I think parents who have children should restrict their childrens vie
12、wing of violent TV shows.()1.This passage mainly tells us_.Awhat the author thinks about televised violenceBhow to choose proper TV programmes to watchCwhy the author gets so addicted to violent programmesDhow to break away from violent TV programmes()2.People dont feel violence is violence if _.Ath
13、ey spend more time doing other thingsBthey treat TV programmes as a kind of enjoymentCthey watch too much of it every dayDthey often go out and do exercise()3.Violent programmes are bad for little kids because_.Athey might do what they see in the programmesBthey might fight against their friendsCthe
14、y dont know what a robot is made ofDa robot can come back to life()4.According to the 4th paragraph, why do parents let their children watch TV after school?AThey cant control the TV programmes.BThey dont have time to take care of them.CKids can benefit from the programmes.DViolent programmes are ve
15、ry interesting.【语篇解读】本文是议论文。电视暴力对青少年有很大的负面影响,因此家长应限制孩子观看暴力节目。1A主旨大意题。通读全文可知,文章主要讲述作者对电视暴力节目的看法。2C细节理解题。根据第二段的第一句“我们在电视上看到许多暴力动作,于是我们就不感觉暴力是暴力了”可知。3A细节理解题。根据第三段内容可知,儿童不能辨别好坏,可能会模仿电视上的暴力动作,因此A项“孩子们会做出他们在节目里看到的事”为正确答案。4B细节理解题。根据第四段第二句可知,许多家长让孩子看电视主要是因为他们要外出工作,没有时间照顾孩子。BIm always told “Figure it out.Don
16、t look it up.” I could use this advice when I turn to a search engine for answers.Should we all limit our use of technology?Nicholas Carr is the author of “The Shallows: What the Internet Is Doing to Our Brains”. Carr says that we should take time away from screens.According to Carr, “Deep thinking,
17、 brain scientists have discovered, happens only when our minds are calm and attentive.”Some might say technology like Google has positive effects.While its true that the Internet gives us answers, its not a good habit to go straight to Google.We forget things because we can get the answers so easily
18、.Why should people have to remember all that when they could turn to Google instead? We have to use our minds to solve problems.If we always turn to technology for answers, well never learn anything on our own.An example is when my class had a maths test and we were allowed to use calculators.Most o
19、f us used it at every opportunity even though everyone in that room could have solved the problems on their own.We use technology because we can get the answers and dont want to be wrong.We use the Internet in the same way.Not all technology use is bad.Adults and children use the same type of device
20、s, but they use different content.Adults likely use apps such as the calendar, notes, reminders and news articles.Kids and teenagers probably use apps for messages, games and streaming sites.I think technology is not as unproductive as many people say.However, its not the solution to every problem.W
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346343.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
