2022版新高考人教版英语一轮复习课时练:33 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考人教版英语一轮复习课时练:33 选修7UNIT 3UNDER THE SEA WORD版含解析 2022 新高 考人教
- 资源描述:
-
1、课时提能练(三十三) 选修7Unit 3Under the seaA:知识层面.语境语法填空A(考查派生词)Last week Mrs. Brown was driving back home after a 1tasty (taste) meal in a KFC restaurant when a car bumped into hers. That driver obviously got drunk. She and her child 2narrowly (narrow) missed being killed in the 3scary (scare) accident, but
2、the child was badly injured. She was in the 4depths (deep) of despair those days. This case has 5sharpened (sharp) the debate over a ban of drunken driving. After days of 6reflection (reflect) I wrote an article, calling on people to raise the 7awareness (aware) of risks when driving or walking on t
3、he road. I also gave some suggestions, including keeping a phone around in case something 8urgent (urge) happened.B(考查动词)Recent years 9have witnessed (witness) the fact that millions of Syrians, since the Syrian Civil War broke out, 10have fled (flee) from their homeland to European countries. Pictu
4、res and videos of Syrians 11yelling (yell) for food and clothing are often seen on television. As the war 12drags (drag) on, western countries like France and Germany are feeling under pressure. They 13are urging (urge) the international community 14to abandon (abandon) failed policies and take meas
5、ures to stop the war.C(考查句型)There used to be a small village 15where the two rivers join. Last winter, a terrible earthquake completely destroyed the village, with dead bodies 16lying (lie) here and there. It was a time 17when the survivors had to live with cold and hunger. Food and clothing could 1
6、8have reached (reach) them but there were constant aftershocks(余震), which delayed the rescue work. The survivors, 19being (be) very hungry, had to eat grassroots that they could find. It was not until five days later that helicopters came and took all of them to another place to settle in.根据提示补全句子 1
7、我正要离开时,看到他拎着一个包朝我跑过来。I was about to leave when I saw him running towards me with a bag in his hand.2我花了相当长的时间才理解毕加索的那幅画的意义。It took me quite a long time to understand the meaning of the painting by Picasso.3事故发生时,我看见他正在过马路。I saw him crossing the street when the accident happened.4在收获的季节,农民会让机器日夜运转。Du
8、ring the harvest,farmers will keep the machines running day and night.5问题是我们能否按时完成工作。The problem is whether we can finish the work on timeB:能力层面.阅读理解APlastic is the workhorse material of the modern economy.Light and durable,its been used to make a vast number of products since its introduction over
9、100 years ago.However,a study carried out by the World Economic Forum,the Ellen MacArthur Foundation(基金会) and McKinsey & Company showed the breakdown of the status in the global plastic system.A full 32% of the 78 million tons of plastic packaging produced annually is left to flow into our oceans.Th
10、e Ocean Cleanup,a startup founded in 2013,is the brainchild of Boyan Slat,who came up with the idea for the company when he was just 17 years old.Since then,its received more than $2 million in funding(基金)The company plans to use a large device that will be fixed to the bottom of the Pacific Ocean.T
11、his will have arms that spread out over 100 km,getting all of the plastic garbage pushed into its nets.This is then collected by a 10,000metrecube container that will be emptied monthly.Most recently,the Ocean Cleanup launched a team of explorers aboard a specially refitted C130 Hercules aircraft he
12、avily loaded with specialized sensor equipment.It discovered that the problem was worse than expected with an abundance of plastics measuring up to 1.5m across and at a higher density than previously thought.The organization will continue to pilot the device and will start removing the pile before t
13、he end of the decade.Once the plastic is out,what should we do with it? The foundation hopes that the plastic from the ocean will have a commercial value which can help to fund the project.Ocean plastic is not easy to use,for its mixed with everything from intact PET bottles to microplastics.However
14、,some of the worlds biggest companies also see the chance to market products made of ocean plastic.Transforming todays plastic economy from its present form (takemakewaste) to a zero waste circular economy (takemaketakemake) is a difficult challenge.However,with cooperative action from producers,rec
15、yclers,governments and consumers alike and continuing innovation,it can be done.【语篇解读】本文主要介绍了The Ocean Cleanup想出了一个收集海洋塑料垃圾的方法,但关于收集的塑料应该如何处理,该基金会希望海洋塑料能有商业价值以资助该项目,而世界上一些大公司也看到商机,能从商业上利用海洋塑料垃圾。1Whats Boyan Slats idea about?AA way to collect ocean plastic waste.BA new product made of ocean plastic.C
16、A machine to recycle plastic garbage.DAn organization to research into plastic.A细节理解题。根据第三段对The Ocean Cleanup的介绍可知,Boyan Slat的想法是把海洋中的塑料垃圾收集起来,故选A。2Which of the following can replace the underlined word “density” in Paragraph 4?AFlexibility.BThickness.CWidth.DStrength.B词义猜测题。根据画线词所在句中的“with an abund
17、ance of plastics measuring up to 1.5m across and at a higher density than previously thought”可推知,density与该句中的“1.5m across”呼应,应是一个与度量相关的名词,而C项“宽度”上文已提及,故B项与画线词词义相近。3What do some biggest companies expect of the ocean plastic?AItll be turned into treasure.BItll sponsor the foundation.CItll be recycled
18、by the government.DItll take the form of takemakewaste.A细节理解题。根据第五段中的“some of the worlds biggest companies also see the chance to market products made of ocean plastic”可知,一些大公司想要推销由海洋塑料制成的产品,即变废为宝,故选A。4Where is this text most likely from?AA diary.BA guidebook.CA novel.DA magazine.D文章出处题。通读全文内容可知,本文主
19、要介绍了The Ocean Cleanup能收集海洋塑料垃圾,而世界上一些大公司能在商业上利用塑料垃圾,由此可推知,本文最可能摘自杂志,故选D。B(2020福州市第一学期质量检测)As you move out of your teens and into your 20s and 30s,your musical tastes start to solidify and you likely quit keeping up with popular music.Now,research has found the average age at which your music library
20、 is unlikely to change : 33The studys author reached this conclusion by analyzing data on US.Spotify users and comparing it to artist popularity data from music intelligence company The Echo Nest.To determine the age at which we stop seeking out new tunes,the author gathered selfreported age data fr
21、om Spotify and looked at users “Taste Profiles”,which tracks how many times listeners have streamed music of individual artists.These artists were then matched to their popularity rank on The Echo Nest.The average teen listens almost only to music among the Billboard,the top 200 albums in the countr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346477.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
二年级下册语文课件-15看瓜1_北师大版.ppt
