2022版新高考英语一轮复习课时提能练:6 乐于学习善于学习终身学习 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考英语一轮复习课时提能练:6 乐于学习善于学习终身学习 WORD版含解析 2022 新高 英语 一轮 复习 课时 提能练 乐于 学习 善于 终身 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时提能练(六).阅读理解A(福建省福州市2020届高三毕业班适应性练习)As a kid, Joanna Buckley wasnt interested in scienceuntil she had a chance to try it. That happened when she got a chemistry set for Christmas.“Over the course of a few weeks, Id completed every experiment. But in the process, I polluted my parents dining room ca
2、rpet and burned the kitchen worktop with the spirit burner,”she says.Now science is Buckleys job. She works in the chemistry department at the University of Sheffield in England. “I realize, firsthand, it is important that something or someone can show you why science is so great,” she says.Now the
3、good news is that citizen science appears.Citizen science takes the fun of experimenting a step further than Buckleys athome chemistry kit. Thats because these experiments are real,looking for novel answers.“Compared with a oneoff experiment, whats cool about citizen science is that students get tha
4、t this has a purpose,” says Prunuske, who teaches microbiology and immunology at a medical college.“Students want to do a good job, because they know scientists are going to use the new data in their own research.”Jennifer Longs job is to coordinate (协调) education and outreach.She agrees with Prunus
5、ke.“Kids like that its real. And they like that its important, that it matters.”Citizenscience projects have made big discoveries. One found a previously unknown galaxy cluster (星团)Another project helped assess how much damage a big earthquake had caused in Japan.And one of the first citizenscience
6、projects helped scientists learn where monarch butterflies go every winter.“Some adults worry about teens losing interest in science. Thats one reason why they hope that fun, exciting citizenscience projects can help them keep engaged,” Long says.And she has some evidence that its working. “Last yea
7、r, a couple of students did say, I really think I want to be a scientist now.”【语篇解读】本文是一篇说明文,主要通过乔安娜巴克利在圣诞节时得到一套化学实验装备,并且从此爱上做实验,爱上科学的故事,引出公民科学对激发青少年对科学的兴趣的作用。1What is the purpose of Paragraph 2?ATo support trials can make teens interested in science.BTo prove failure is the mother of success in sci
8、ence.CTo state Buckley has a talent for science.DTo praise Buckley for her strong will.A推理判断题。根据第二段中的“Over the course of a few weeks,Id completed every experiment.”可知,乔安娜巴克利在几周内做完了全部实验。结合下文讲述的她成了一名科学家可推知,第二段的写作目的在于支持实验可以让青少年对科学产生兴趣这一观点。故选A项。2Why is citizen science more fun?AIt needs to seek new solu
9、tions.BIt carries out experiments frequently.CIt must carry out experiments in groups.DIt demands to handle complex problems.A细节理解题。根据第四段的内容可知,公民科学实验比巴克利的家庭化学仪器更有趣。因为这些实验是真实的,旨在寻找新奇答案。由此可知,公民科学更有趣的原因是它需要寻找新的解决方法。故选A项。3What can we know from what Prunuske said?AShe participated in the experiment.BShe
10、took pride in what students took up.CCitizen science is popular with students.DScientists are willing to employ students.C推理判断题。根据第五段的内容可知,在一所医学院中教授微生物学和免疫学的普吕努斯克说:“与一次性实验相比,公民科学的魅力在于学生们明白这是有目的的。学生们想把工作做好,因为他们知道科学家们将在他们自己的研究中使用这些新数据。”因此,普吕努斯克所说的话表明,公民科学受到了学生的欢迎。故选C项。4What is Longs attitude toward ci
11、tizen science?AConcerned.BSupportive.CDoubtful.DUnclear.B推理判断题。根据最后一段的内容可知,青少年失去了对于科学的兴趣是一些人希望公民科学项目能帮助青少年参与其中的原因之一。朗表示她有一些证据表明这是可行的,因为去年有几个学生表示自己未来想成为科学家。由此可推知,朗对于公民科学的态度是支持的。故选B项。B(2020年日照市重点中学高三5月份联考)On Hoxton Street in East London there is a very special childrens writing and mentoring(辅导) centr
12、e called the Ministry of Stories, which is fronted by its shop, Hoxton Street Monster(怪兽) Supplies, where you can expect to find monster food. The shop raises funds for this very special program that fires childrens imagination.The youth aged 8 to 18 enter the Ministry through a secret door that is
13、designed to open a world of opportunity by encouraging a love for writing.The organization believes that, “Writing increases selfrespect, improves communicationand can change lives.” Thats because writing allows childrens voices to be heard.This year, the workshop is celebrating 10 years of helping
14、children discover a love for writing through creative programs.Founded by Lucy Macnab, Ben Payne and bestselling author Nick Hornby, the organization works with around 1,000 children per year participating in schools, and community programs across Hackney,Islington, and Tower Hamlets.It now has over
15、 400 volunteers and runs its programs free of charge for the youth of the areas.“Through a range of creative writing programs, and onetoone mentoring, we aim to help young people find their own qualities that can be developed,” Macnab told The Telegraph.“We build confidence,selfrespect,and communica
16、tion skills in both workshops for schools and outofschool writing clubs.”One 10year participant, Nmeso, said that the weekly afterschool club he attends at the Ministry has helped him grow his imagination and improve his academic performance. In fact, he was able to move up a grade in school. Whats
17、even more remarkable is that Nmeso has had a story he wrote publishedalong with other writers in the programtitled Andre has a Hard Time.This is Nmesos success story.【语篇解读】本文是记叙文。文章讲述的是东伦敦一个名为the Ministry of Stories的写作辅导中心以激发孩子们的想象力为宗旨来培养孩子们对写作的喜爱。5What is the function of Hoxton Street Monster Suppl
18、ies?AAdvertising the mentoring centre.BAttracting young children to come.CSupporting the Ministry of Stories.DArousing childrens interest in food.C细节理解题。根据第一段中的“the Ministry of Stories,which is fronted by its shop,Hoxton Street Monster(怪兽) Supplies”“The shop raises funds for this very special progra
19、m that fires childrens imagination”可知,Hoxton Street Monster Supplies食品店为这个辅导中心筹集资金,即该店铺为这个辅导中心提供资金支持。故选C项。6Why are some figures used in the text?ATo prove the program is popular.BTo suggest writing is vital for children.CTo attract readers attention to the center.DTo show running the program is rewa
20、rding.A推理判断题。文中第三段提到该项目已经运营足足十年,每年大约1 000名孩子参与活动,400多名志愿者参与这个项目,这足以说明这个活动是很受欢迎的。故选A项。7What does the program intend to do?AHelp the children express opinions.BGive the children a future plan.CDevelop the childrens writing skills.DDiscover the childrens potential.D细节理解题。根据第四段中的“Through a range of crea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346850.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
