分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型廊坊市2016高考英语:阅读理解二轮基础题(4)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:346996
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:154.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    廊坊市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 基础 答案
    资源描述:

    1、廊坊市2016高考英语:阅读理解二轮基础题(4)及答案【2014高考英语湖北省八校联考】阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Many years ago in a small German town, a Jewish businessman had the misfortune of owing a large sum of money to the moneylender. The moneylender, who was old and ugly, fancied the businessmans beautiful daughter. So

    2、he proposed a bargain.The moneylender told them that he would put a black pebble and a white pebble into an empty bag. The girl would then have to pick one pebble from the bag. If she picked the black pebble, she would become the moneylenders wife and he would forgo her fathers debt. If she picked t

    3、he white pebble, she need not marry him and her fathers debt would still be forgiven. But if she refused to pick a pebble, her father would be thrown into jail.They were standing on a pebble-strewn path. As they talked, the moneylender bent over to pick up two pebbles. The sharp-eyed girl noticed th

    4、at he had picked up two black pebbles and put them into the bag. He then asked the girl to pick a pebble from the bag. No doubt she was caught in a dilemma.What would you have done if you were the girl? Careful analysis would produce three possibilities: 1. The girl should refuse to take a pebble.2.

    5、 The girl should know that there were two black pebbles in the bag and expose the money-lender as a cheat.3. The girl should pick a black pebble and sacrifice herself in order to save her father from his debt and imprisonment.The above story is used with the hope that it will make us appreciate the

    6、difference between lateral (横向的)and logical thinking. Read onThe girl put her hand into the moneybag and drew out a pebble. Without looking at it, she fumbled and let it fall onto the pebble-strewn pathwhere it immediately became lost among all the other pebbles. “Oh, how clumsy of me!” she said. “B

    7、ut never mind, if you look into the bag for the one that is left, you will be able to tell which pebble I picked.” Since the remaining pebble is black, it must be assumed that she had picked the white one. And since the moneylender dared not admit his dishonesty, the girl changed what seemed an impo

    8、ssible situation into an extremely advantageous one.55. The underlined word “forgo” in paragraph 2 may mean _.A. pay offB. run outC. take over D. give up56. Which of the following indicates lateral thinking?A. The girl refused to take a pebble and fled at once.B. The girl exposed the cheat and found

    9、 another way.C. The girl picked one pebbles and made it disappear.D. The girl picked a black pebble and accepted the result.57. It can be inferred from the passage that _. A. The girl dropped the pebble onto the path on purposeB. The girl dropped the pebble onto the path by accidentC. The girl didnt

    10、 know there were two black pebbles in the bagD. The girl replaced a black pebble in the bag58. What lesson can we learn from the story? A. Keeping calm when facing a difficult situation.B. Thinking about a complicated problem in another way.C. Thinking twice before making a final choice.D. Coming up

    11、 with a clever answer is easy.【参考答案】55-58DCAB 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。In business, there is a speed difference: Its the difference between how important a firms leaders say speed is to their competitive (竞争的) strategy(策略)and how fast the company actually moves. The difference is imp

    12、ortant regardless of industry and company size .Companies fearful of losing their competitive advantage spend much time and money looking for ways to pick up the speed.In our study of 343 businesses, the companies that choose to go, go, go to try to gain an edge ended up with lower sales and operati

    13、ng incomes than those that paused at key moments to make sure they were on the right track, Whats more, the firms that “slowed down to speed up “improved their top and bottom lines, averaging 40% higher sales and 52% higher operating incomes over a three-year period.How did they disobey the laws of

    14、business physics, taking more time than competitors yet performing better? They thought differently about what “slower” and “faster” mean. Firms sometimes fail to understand the difference between operation speed (moving quickly )and strategic speed (reducing the time it takes to deliver value ).Sim

    15、ply increasing the speed of production, for example ,may be one way to try to reduce the speed difference .But that often leads to reduced value over time, in the form of lower-quality products and services.In our study, higher-performing companies with strategic speed always made changes when neces

    16、sary. They became more open to ideas and discussion. They encouraged new ways of thinking. And they allowed time to look back and learn. By contrast (相比而言), performance suffered at firms that moved fast all the time, paid too much attention to improving efficiency, stuck to tested methods, didnt dev

    17、elop team spirit among their employees, and had little time thinking about changes.Strategic speed serves as a kind of leadership. Teams that regularly take time to get things right, rather than plough ahead full bore , are more successful in meeting their business goals . That kind of strategy must

    18、 come from the top.( ) 1. What does the underlined part “gain an edge” in Paragraph 2 mean? A. Increase the speed. B. Get an advantage. C. Reach the limit. D. Set a goal.( ) 2. The underlined part “the laws of business physics” in Paragraph 3 means _. A. spending more time and performing worse.B. sp

    19、ending more time and performing betterC. spending less time and performing worse D. spending less time and performing better ( ) 3. What can we learn from the text? A. how fast a firm moves depends on how big it is.B. how competitive a firm is depends on what it produces.C. Firms guided by strategic

    20、 speed take time to make necessary changes.D. Firms guided by operational speed take time to develop necessary team spirit.( ) 4. Which could be the best title for the text? A. Improve quality? Serve better. B. Deliver value? Plough ahead.C. Reduce time? Move faster. D. Need speed? Slow down.【参考答案】1

    21、-4、BDCD阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Here is your best chance to travel around the UK in 2012: More that 200 B&Bs(bed & breakfast) across England, Scotland, Wales and Northern Ireland are selected to offer you amazing services for your stay at their lowest prices! Dont miss it. Just colle

    22、ct the vouchers(活动券) in our B&B Daily printed from 01/04/2012 to 07/04/2012 and book the stays for your travel following the terms and conditions below:The offer includes a room for the night and a breakfast the next morning.The offer is of two kinds: 20 per room, per night, valid(有效的)during stay pe

    23、riod of 02/04/201231/05/2012 and then again 01/09/201231/10/2012; 35 per room, per night, valid during stay period of 01/06/201231/08/2012.The offer is valid for a basic twin or double room only.The stay must be booked directly with the chosen B &Bs before 28/04/2012.Each voucher can only be used by

    24、 the holder to book one room for one night.If voucher holders book either the 20 or 35 per room per night, and additional services such as lunch, evening meal or activities may require an extra charge. But these are not required in order to take up the offer. Please check directly with your chosen B

    25、&Bs to see what extra services are available.Vouchers must be presented on arrival. If no vouchers are presented, the B&Bs may reserve(保留)the right to charge at full price for every night of stay.Vouchers may not be used together with any other offer.The voucher holders must pay for the stay in full

    26、 at the time of booking. Additional $10 may be paid to confirm(确认) the booking and will be returned on arrival.The B&Bs reserve the right to refuse voucher holders bookings for people under the age of 18.45. The voucher can be used for a stay at the chosen B&B on _.A09/01/2012 B04/02/2012C01/03/2012

    27、 D28/04/201246. How much should be paid for a twonight stay in October 2012 at a chosen B&B?A70. B40. C35. D30.47. What right do the B&Bs reserve?ATo charge extra $10 for bookings with no vouchers.BTo refuse bookings for guests under the age of 18.CTo charge at full price for stays not confirmed.DTo

    28、 request extra charges as tips.48. By taking up the offer, the voucher holders can choose to_.Abook either a basic twin or double room at the chosen B&BsBhave lunch or evening meal without paying extra moneyCuse the B&B offer together with other offersDbook the stays through B&B Daily 【要点综述】本文介绍了英国的

    29、B&Bs旅行食宿优惠活动,主要谈到了此次活动的具体操作及注意事项。45. D推理判断题。根据文中所提到的时间:02/04/201231/05/2012;01/09/201231/10/2012;01/06/201231/08/2012可知,四到十月活动券有效。故答案为D。46. B推理判断题。根据文中“20 per room, per night, valid(有效的)during stay period of 02/04/201231/05/2012 and then again 01/09/201231/10/2012”可知,在十月住两天晚上需40。47B细节理解题。根据最后一条规定“Th

    30、e B&Bs reserve the right to refuse voucher holders bookings for people under the age of 18.”可知答案为B。48. A细节理解题。根据第三条规定“The offer is valid for a basic twin or double room only.”可知答案为A。2014高考英语湖北省八校联考】阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Public caught up in argument over safety of genetically modifi

    31、ed or simply GM products, report Zhang Lei and Zhong Nan inBeijing.More than 300 people gathered to enjoy a bowl of porridge made from genetically modified food on Saturday, an attempt to quell public fears about the safety of the product.The first China Golden Rice Tasting Event was held at Huazhon

    32、g Agricultural University in Wuhan, Hubei province, sparking another round in the nationwide debate about the safety of GM crops, often called Frankenfood by opponents.Similar events have been held in more than 28 cities since May, the university said.Both the pro and anti camps have posted conflict

    33、ing comments on the Internet, with each providing evidence to back up their beliefs, but the exchanges are becoming increasingly bitter.Jiang Tao, a senior engineer at the Center for Agricultural Resources Research at the Chinese Academy of Sciences, who is in favor of GM foods, was annoyed about wh

    34、at he called amateurs spreading rumors.Just look at the people who are opposed to GM foods; can you find anyone from a related field in the scientific community? he asked. Jiang also accused the anti-GM lobby of repeatedly using outdated or inaccurate data to support an incorrect stance.Chen Yunfa,

    35、an independent researcher into the Yangtze River Delta economy, recently wrote a commentary on the Internet news portal Eastday in which he criticized the actions of the 61 scientists, saying they had gone beyond their proper duty. He suggested that large multinational corporations might be behind t

    36、he letter and similar incidents, prompted by a desire to freeze Chinas patent hybrid rice technology out of the market.To support his contentions, Chen said that GM rice, first produced by scientists in the US, still hasnt gained official approval from the US government. However, the US authorities

    37、have actually granted licenses to six varieties of GM rice. The commercial planting of two varieties - anti-herbicide (BAR) transgenic rice LL RICE 06 and LL RICE 62 - produced by the French pharmaceutical company Sanofi-Aventis, was approved in 1999 and a license for cultivation for edible use was

    38、granted in 2000.The public outcry for GM labeling and boycotting has hindered the advancement of the technology. Concern about GM foods has been fueled by studies like the one published by French professor Gilles-Eric Sralini in September 2012. Sralini claimed that his research involving rats proved

    39、 that the GM corn fed to them caused tumor growth. Furthermore, there is growing concern that the pesticides(杀虫剂) used on GMOs(转基因作物)are contributing to the decline of the worlds honey bee population, leading to honey bee deaths by infecting the brains of the insects with toxins. Therefore, some exp

    40、erts recommend the labeling of non-GM foods so that consumers can make that decision without a regulatory burden being placed on GMOs.However, we should be cautious about anything that may risk humans life. Only time will tell.59. Why did more than 300 people enjoy porridge made from genetically mod

    41、ified food? A. To show evidence that GM products are dangerous.B. To support that the first China Golden Rice Tasting is safe.C. To rid public of fears and worries about the safety of GM foods. D. To draw publics attention to nationwide planting of GM products.60. Which of the following statements i

    42、s true according to the passage?A. Those who are for GM products and those who are against keep arguing fiercely by holding conferences.B. People are failing to show evidence to support their pros and cons, although they hold a firm belief of their own.C. Some people think those against GM foods hav

    43、e a good knowledge of GM technology and are spreading rumors.D. GM food may be just a way for some multinational corporations to drive Chinas patent hybrid rice out of the market. 61. What can we infer from the second paragraph from bottom?A. The public advocated that GM products should be labeled c

    44、learly.B. Sralini claimed that his research proved the GM corn caused rats to grow faster.C. Many honey bees have died because they were fed with GM corn. D. There should be some restrictions on GM products selling.62. What is the writers attitude towards GM products?A. Supportive. B. Suspicious. C. Indifferent. D. Critical.【参考答案】59-62 CDAB

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:廊坊市2016高考英语:阅读理解二轮基础题(4)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346996.html
    相关资源 更多
  • 2020-2021学年高二人教版英语选修7课件:UNIT 3 LEARNING ABOUT LANGUAGE .ppt2020-2021学年高二人教版英语选修7课件:UNIT 3 LEARNING ABOUT LANGUAGE .ppt
  • 六年级上册 英语教案 Unit3 Festivals 外研剑桥版.doc六年级上册 英语教案 Unit3 Festivals 外研剑桥版.doc
  • 2020-2021学年高二人教版英语选修7课件:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE .ppt2020-2021学年高二人教版英语选修7课件:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE .ppt
  • 四川省攀枝花市米易中学高中英语语法复习课件:英语音标(外研社版).ppt四川省攀枝花市米易中学高中英语语法复习课件:英语音标(外研社版).ppt
  • 四川省攀枝花市米易中学高中英语语法复习课件:强调句复习(外研社版).ppt四川省攀枝花市米易中学高中英语语法复习课件:强调句复习(外研社版).ppt
  • 四川省成都市龙泉市第一中学高三英语总复习课件:完形填空解题技巧和策略(共22张PPT).ppt四川省成都市龙泉市第一中学高三英语总复习课件:完形填空解题技巧和策略(共22张PPT).ppt
  • 四川省成都市龙泉市第一中学高三英语总复习课件:同义词辨析(共91张PPT).ppt四川省成都市龙泉市第一中学高三英语总复习课件:同义词辨析(共91张PPT).ppt
  • 四川省成都市龙泉市第一中学高三英语总复习课件:介词 关系代词(共28张PPT).ppt四川省成都市龙泉市第一中学高三英语总复习课件:介词 关系代词(共28张PPT).ppt
  • 2022高一(上)英语1-5单元基础知识复习测验.docx2022高一(上)英语1-5单元基础知识复习测验.docx
  • 四川省成都市第七中学高中英语外研版必修三课件:MODULE 3-LANGUAGE-PRACTICE (共20张PPT).ppt四川省成都市第七中学高中英语外研版必修三课件:MODULE 3-LANGUAGE-PRACTICE (共20张PPT).ppt
  • 六合高级中学高三课堂训练(英语).doc六合高级中学高三课堂训练(英语).doc
  • 四川省成都市第七中学网校2015-2016学年外研版高中英语必修二课件 MODULE 2 NO DRUGS GRAMMAR(共18张PPT).ppt四川省成都市第七中学网校2015-2016学年外研版高中英语必修二课件 MODULE 2 NO DRUGS GRAMMAR(共18张PPT).ppt
  • 四川省成都市第七中学网校2015-2016学年外研版高中英语必修二课件 MODULE 1 OUR BODY AND HEALTHY HABITS LANGUAGE POINTS(共23张PPT).ppt四川省成都市第七中学网校2015-2016学年外研版高中英语必修二课件 MODULE 1 OUR BODY AND HEALTHY HABITS LANGUAGE POINTS(共23张PPT).ppt
  • 四川省成都市第七中学网校2015-2016学年外研版高中英语必修二课件 MODULE 1 OUR BODY AND HEALTHY HABITS GRAMMAR(共14张PPT).ppt四川省成都市第七中学网校2015-2016学年外研版高中英语必修二课件 MODULE 1 OUR BODY AND HEALTHY HABITS GRAMMAR(共14张PPT).ppt
  • 四川省成都市第七中学网校2015-2016学年外研版英语选修8课件:MODULE 6 THE TANG POEMS READING(共34张PPT) .ppt四川省成都市第七中学网校2015-2016学年外研版英语选修8课件:MODULE 6 THE TANG POEMS READING(共34张PPT) .ppt
  • 四川省成都市第七中学网校2015-2016学年外研版英语选修8课件:MODULE 5 THE CONQUEST OF THE UNIVERSE READING PRACTICE BY XGH(共14张PPT) .ppt四川省成都市第七中学网校2015-2016学年外研版英语选修8课件:MODULE 5 THE CONQUEST OF THE UNIVERSE READING PRACTICE BY XGH(共14张PPT) .ppt
  • 2020-2021学年新教材译林版英语必修第二册课时分层作业:UNIT 2 突破语法大冲关 WORD版含解析.doc2020-2021学年新教材译林版英语必修第二册课时分层作业:UNIT 2 突破语法大冲关 WORD版含解析.doc
  • 六下册英语期中试题.doc六下册英语期中试题.doc
  • 兴农中学2004——2005学年第二学期第一次月考高二英语试卷.doc兴农中学2004——2005学年第二学期第一次月考高二英语试卷.doc
  • 兴元中学度七年级英语上册期中试题及答案.doc兴元中学度七年级英语上册期中试题及答案.doc
  • 2020-2021学年新教材英语外研版(2019)必修第二册学案:UNIT 5 ON THE ROAD PERIOD 1 WORD版含解析.docx2020-2021学年新教材英语外研版(2019)必修第二册学案:UNIT 5 ON THE ROAD PERIOD 1 WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年新教材英语外研版(2019)必修第二册学案:UNIT 4 STAGE AND SCREEN PERIOD 4 WORD版含解析.docx2020-2021学年新教材英语外研版(2019)必修第二册学案:UNIT 4 STAGE AND SCREEN PERIOD 4 WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年新教材英语外研版(2019)必修第二册学案:UNIT 1 FOOD FOR THOUGHT PERIOD 4 WORD版含解析.docx2020-2021学年新教材英语外研版(2019)必修第二册学案:UNIT 1 FOOD FOR THOUGHT PERIOD 4 WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修第二册课时作业(二) UNIT 1 GROWING UP SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修第二册课时作业(二) UNIT 1 GROWING UP SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修第二册课件:5-1 SECTION Ⅰ STARTING OUT UNDERSTANDING IDEAS .ppt2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修第二册课件:5-1 SECTION Ⅰ STARTING OUT UNDERSTANDING IDEAS .ppt
  • 2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修第一册课时作业:UNIT 5 REVEALING NATURE 第三课时 DEVELOPING IDEAS PRESENTING IDEAS WORD版含解析.DOC2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修第一册课时作业:UNIT 5 REVEALING NATURE 第三课时 DEVELOPING IDEAS PRESENTING IDEAS WORD版含解析.DOC
  • 2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修四学案:UNIT 4 EVERYDAY ECONOMICS DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.doc2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修四学案:UNIT 4 EVERYDAY ECONOMICS DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修四学案:UNIT 3 THE WORLD MEETS CHINA STARTING OUT & UNDERSTANDING IDEAS WORD版含解析.doc2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修四学案:UNIT 3 THE WORLD MEETS CHINA STARTING OUT & UNDERSTANDING IDEAS WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修四学案:UNIT 2 LESSONS IN LIFE WORD版含解析.doc2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修四学案:UNIT 2 LESSONS IN LIFE WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1