2022届高考英语一轮复习 第1部分 必修4 Unit 4 Body language单元提能训练(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮复习 第1部分 必修4 Unit Body language单元提能训练含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 部分 必修 language 单元 训练 解析 新人
- 资源描述:
-
1、第一部分必修4 Unit 4.完形填空(2021年山东师范大学附属中学第一次模拟)A trip to a banks ATM machine is usually a common affair.But for Jose Nunez Romaniz, his _1_ on Sunday is one that he wont _2_for the rest of his life.The 19-year-old college student was making a _3_ for Mothers Day online when he noticed his account balance(
2、存款余额)was _4_.So he drove to the nearest bank to deposit money.Little did he know that he was about to make an incredible _5_.When he arrived, Jose noticed a plastic bag on the ground filled with cash, which turned out to be $135, 000.“When I first saw it, I was very _6_, not knowing what to do, ”Jos
3、e told the New York Times.After taking a moment to _7_ himself, Jose called the police.And the police soon discovered that the money had _8_ been left behind by a worker _9_ with refilling the ATM.Thinking that it is the biggest amount of money ever found and _10_ in Albuquerque history, the mayor a
4、nd the police chief held a ceremony to honor Joses _11_.And, perhaps best of all, the police chief invited Jose to _12_ a job as a public service aid for the department after his _13_.For Jose, it was the best gift for Mothers Day.“Mother called me _14_ she almost started _14_ excitedlyShe told me I
5、 did the right thing and that she was _15_of what I did,” said Jose.()1.A.planBexperimentCvisit Dshow()2.A.enjoy BforgetCimagine Dface()3.A.purchase BsurveyCwish Ddecision()4.A.full BclearCinaccurate Dlow()5.A.offer BpromiseCprofit Ddiscovery()6.A.shocked BamusedCexcited Dsatisfied()7.A.teach Bdistu
6、rbCcollect Dchallenge()8.A.carefully BaccidentallyCdeliberately Dnervously()9.A.continued BchargedCarmed Dtasked()10.A.returned BsavedClost Dexchanged()11.A.confidence BhonestyCbravery Dappreciation()12.A.hold up Badapt toCwait for Dapply for()13.A.marriage BconstructionCgraduation Demotion()14.A.di
7、ffering BcryingCbouncing Dinnovating()15.A.proud BconsiderateCworthy Dsure【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了一名19岁的青年Jose Nunez Romaniz的爱心行动。1C根据前文“A trip to a banks”可知,此处指的是Jose周日的银行之行。故选C项。2B根据后文Jose存款时的经历可知,Jose在存钱时意外捡到了一大笔钱,所以这成了他永远都不会忘记的经历。故选B项。3A根据后文“for Mothers Day online”可知Jose当时准备给妈妈买母亲节礼物。make a purchase表示
8、“购物”。故选A项。4D根据后文“So he drove to the nearest bank to deposit money.”可知Jose因为账户余额不足(low),买不了礼物,所以才去存钱的。故选D项。5D根据下一段中“When he arrived, Jose noticed a plastic bag on the ground filled with cash”可知,Jose后来在银行捡到了一大笔钱,所以此处指对他即将有一个惊人发现,Jose之前毫不知情。故选D项。6A根据后文“not knowing what to do”可知,Jose看到这么多钱后感到很吃惊。故选A项。7C
9、根据后文“Jose called the police”可知,过了一会儿后,Jose平静了下来。collect在此意为“使(自己)镇定;使(思想)集中”。故选C项。8B根据前后文内容可知,这么一大笔钱应该是一位工作人员不小心(accidentally)遗失在那里的。故选B项。9D结合后文“with refilling the ATM”可知,这位工作人员是被派去给自动取款机装现金的时候,不小心落下了这笔钱。故选D项。10A结合上文可知Jose发现了这笔钱,然后报了警,归还了银行,所以是阿尔伯克基历史上发现和归还的最大数额的一笔钱,故选A项。11B根据上文内容可知Jose拾金不昧,所以应当是表扬他
10、的诚实(honesty)。其他选项不符合语境。故选B项。12D根据后文“a job as a public service aid”可知,是指申请一份公共服务助理的工作。故选D项。13C根据前文“19-year-old college student”可知,此处应指在Jose大学毕业后。故选C项。14B根据文意可知,Jose的母亲在听到这个消息后,激动得哭了起来。故选B项。15A根据上文内容可知,Jose拾金不昧,所以妈妈在电话里告诉Jose说他做得对,她为他感到骄傲。短语be proud of “为感到骄傲”。故选A项。.阅读理解(2021年山东济南教学质量检测)Tiny as they a
11、re, bats have the ability to “see” in the dark by using a special skill called echolocation (回声定位法)They make noises and wait for sound waves, or an echo, to bounce back off objects.They can tell the distance of various objects by how quickly the sound waves bounce back off them.If no sound bounces b
12、ack, they can then fly forward.This_special_ability_has been copied in the human world for a long time, such as in submarines and planes.But apart from helping vehicles “see” where they are, what if blind people could use echolocation for themselves? American Daniel Kish, who is blind, is known as “
13、Batman”This isnt because he walks around in a cape (披风)and a mask, but because he has a bat-like ability to locate where he is through sharp clicks he makes by moving his tongue against the roof of his mouth.Kish is so skilled at echolocating that he can ride a bike and hike on his own.Recently, a r
14、esearch carried out at the University of Durham in England shed some light on the power of human echolocation.Kish, as well as other volunteers, worked with a group of scientists who studied the way blind people listen to the echoes that they produce from clicks.The team found that people were capab
15、le of hearing even very faint echoes, ones far fainter than had been previously thought.Lore Thaler, lead scientist of the group, said, “We found that in some conditions, they were really faint about 95 percent softer than the actual clicks, but the echolocators were still able to sense this.”Andrew
16、 Kolarik, another expert in echolocation, told BBC News that echolocation “can be very useful at providing information at face or chest height” and could help people “avoid objects like low hanging branches that might not get detected by the cane or a guide dog.”According to BBC News, echolocation i
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347010.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
